Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Jóban-Rosszban 8x1570-8x1571

2011. szeptember 20. 16:00 - Mária

Hogy nyírták ki Margitot? A fiatal nőből hisztis, klimaxos picsát csináltak, és felvágatták vele az ereit, rendkívüli finálét akartak, gagyi lett, nem kicsit, nagyon. A Jóban-Rosszban forgatókönyvírói nonstop tesztelgetik a hitelesség határait, ami a cselekmény szálainak gubancolását illeti, arra számítva, hogy a nézők úgyis csak a szokásos esti agyzsongításra használják az epizódokat. Így történhetett meg, hogy az egész nyáron át beharangozott Nagy Finálé, munkacímén Brózik Klára kiírása a sorozatból olyanra sikerült, amilyenre. A szorgos kis forgik munkálkodásának eredménye: sikerült Margit karakteréből egy idiótát farigcsálni, aki önmagát pusztítja el, ha az élet nem úgy táncol, ahogy ő fütyül, ha nem kapja meg az élettől, amit akar, ha már mérhetetlen csalódásában magát az életet, a Föld globális ökológiai rendszerét elpusztítani nem tudja. Kitűnő minta az arra fogékonyaknak, a Margit nővérből lett doktornő karakterével azonosulóknak, nem vagyunk még az élén a szuicid hajlammal megvert lakosságú országok toplistáján.

Na, most jól kidühöngtem magam, pedig az elmúlt négy epizódban a korai klimax apropóján összehordott, Margit szájából elénk omló hülyeséghegyekről még nem is írtam, mint ahogy arról se, hogy mekkora baromság már, hogy egy orvos úgy nyírja ki magát, hogy bevesz egy levél altatót, bort iszik rá, körberakja magát illatmécsesekkel, beül egy kád meleg vízbe és felvagdossa az ereit, amikor egy egész arzenálhoz férhet hozzá, hogy kivitelezhessen valami diszkrétebb, kevésbé ripacs megoldást. És most befejeztem, Margitról többet nem írok, legfeljebb, ha feltámad.

Nézzük inkább Magdikát, akinek jót tenne, ha ő lenne a következő, akit kiírnak a sztoriból, amiatt, hogy - kínos, nem kínos, bántó, nem bántó - ez a kislány nagyon kedves és aranyos ugyan, de mondjuk ki, törpe maradt. Sokszor tudják ugyan úgy venni a jelenetet, hogy normál magasságú kamaszlánynak tűnjön, ám amikor Gergő vagy Kristóf mellé állítják, tisztán látszik, hogy bizony gondok vannak a testmagasságért felelős szülői génekkel, és/vagy azzal a fránya növekedési hormonnal. A helyzeten csak ront, amikor szegény lány a szerepe miatt profi nőcis sminket kap, olyankor úgy tűnik, mint ha a feje és a teste két különböző szereplőhöz tartozna.

Igen, ha valakinek a bevezetőből úgy tűnne, hogy ma bal lábbal keltem, közlöm vele, hogy ez úgy is van, és nekem ma semmi nem elég jó :) Bár a gyenge kezdésen nagyot dobott, amikor végignéztem a parlamenti ülésre tegnap be nem engedett fotósok el nem készült képeit helyettesítő rajzokat, de ez már off, úgyhogy abba is hagyom, mielőtt Sixx megvonná tőlem a posztolás jogát :)

Megszokhattuk már a sorozatban a tematizálást, vagyis azt, hogy néhány epizódon keresztül egy-egy társadalmi szempontból fontosnak ítélt problémát járnak körbe. Olyan ez, mint amikor a House MD epizódjai egy-egy ritka betegséget mutatnak be, annyi különbséggel, hogy ott ezt sokkal profibb módon csinálják. A mai Jóban-Rosszban tematikus maszlagának központi kérdése az, hogy tegyen-e feljelentést egy nő, ha megerőszakolták, vagy egyéb módon bántalmazták. A probléma felvetése nem rossz, kár, hogy a szájbarágós stílussal az egészet elrontják. A téma felvezetése Pongrácz irodájában történik, ahol Józsi számol be, mit művelt a Fecó nevű orvoslátogató, Pongrácznak még a szokásosnál is lassabban forognak a kerekek az agyában. Szikét nem adnék a kezébe, annyi biztos.

A sürgősségire behoznak egy terhes nőt, alkarcsont töréssel, amit Viktor és Kardos raknak rendbe, közben valami fractura radi amit emlegetnek, a gépíró kislány nyilván feleslegesnek ítélte a fractura radii kifejezés végéről az utolsó karaktert, a színész meg megtanulta a szöveget úgy, ahogy a kezébe nyomták. Kár, hogy senki nem árulja el, mi az a fractura radii, pedig nem nagy durranás, az orsócsont töréséről van szó. Az elmondása alapján valószínűleg agyrázkódása van, mondja Kardos, nem emlékszik mindenre, basszus, ezek a páciens ELMONDÁSA alapján diagnosztizálnak agyrázkódást, konkrétan annyiból, hogy a sérült annyit mond, hogy bevertem a fejem?

Hogyan kellett volna? A laza flegmaság helyett mondták volna azt, hogy a páciens ezt meg ezt mondta, ebből azt gondolom, hogy nincs nagy baj, de megfigyeljük, még szerencse, hogy nem az, meg az, meg amaz volt a tünet, mert akkor súlyosabb lenne a dolog. Abból tanulnának a népek, nem a laza flegmaságból. A vicces az, hogy bár a páciens ébren van, a  két doki mégis az ő törött orsócsontja fölött tárgyalja ki Margit problémáját az elejétől a végéig, beleértve Áron szerepét is. Pedig mennyivel jobban tennék, ha inkább azt tárgyalnák ki, hogyan rakják össze azokat, akiknek eltörött valamelyik alkarcsontja, ha pedig a reponálás szó helyett azt mondanák, hogy helyre teszik a törött csontot, a nézők talán még egy hálaimát is elmondanának.

Új szereplőt is kapunk, Bezerédi Szilárd személyében, aki pszichiáter, gondolom, Margit helyére vették fel, hogy meglegyen a létszám. Gyöngyi csöcsei lelkesen üdvözlik az új doktort, amihez a szilikongyanús csöcsök tulajdonosa csak annyit tesz hozzá, hogy ha bármiben a segítségére lehetek, csak szóljon a doktor úr. Nem mindenhol várják az új kollégát ekkora látvánnyal :) Vera Olivérrel leltározza a Rovaxil készletet, a gyógyszer a történet szerint az elvonási tüneteket enyhíti Olivérnél. Teljesen hihető és életszerű, hogy az "elterelő" terápián lévő drogfüggő beteggel, akit már többször kaptak gyógyszerlopáson, Rovaxilt számoltatnak, nyilván ez a történetben az önkéntes munkát népszerűsítő társadalmi célú reklám. Olivér persze ismét gyógyszert lop.

Pongrácz a Psychiatria folyóiratot olvassa papír alapon, és golyóstollal, noteszbe jegyzetel belőle, mert az nagyon tiszteletet parancsoló, gondolom, gyúr egy kicsit agyra, nehogy kínos helyzetekbe keveredjen, ha az új alkalmazottját próbálja csicskáztatni. Erről jut eszembe, hogy milyen régen nem hallatott magáról a Parancsnok, lánykori nevén Fehér Konrád. A retrográd amnézia a kulcsszó a jelenetben, persze, erről se tudjuk meg, mi a fene az, pedig ez is tök egyszerű: ha valakit trauma ér, akár testi, akár lelki sérülésről van szó, esetleg a kettő kombinációjáról, akkor hajlamos rá, hogy ne emlékezzen arra, mi történt vele közvetlenül a sérülés előtt és alatt. Hajrá, csak így tovább, erősítsük a bunkó és magukat istennek képzelő orvosok nem mondanak semmit a Zembereknek a betegségükről sztereotípiát! Gyenge, nagyon gyenge ez a House doktorhoz képest, meg amit azokból a részekből tanulhatunk. Látom, maga nagyon figyeli az embereket, megfigyeltem, hogy a pszichiáterek mindig mindenbe bele akarnak magyarázni valamit, mondja Gyöngyi az új pszichónak. Tényleg mindent megtesznek a forgatókönyv írói, hogy a maximálisra növeljék az egy epizódra jutó ostobaságok számát.

Olivér szobájában ezalatt egy újabb drogdíler teszi tiszteletét, az ablakon át érkezik, a neve Kavics. Az üzleti tárgyalást Alexa zavarja meg, a dealer a fal mellé tolt paraván mögé bújik. Alexa azért ment, hogy megdícsérje a kendőbuzi kis disznót azért, hogy megmentette Vera szüzességét. Azt persze, hogy Vera szűz lenne, senki nem tudja biztosan, de mindenki ezt feltételezi a lányról. Alexa ahogy jött, el is tűnik, nem néz be a paraván mögé, pedig Kavics egyszer majdnem el is tüsszenti magát, csak nem kokót szippantott a lepedő mögött titokban? A két üzletember a kórház parkjában folytatja a tárgyalást, biztos, ami biztos. Józsi ezalatt Verát győzködi, hogy tegyen feljelentést Fecó ellen, a lány pedig felmondja a teljes kifogáslistát, amit a NANE aktivistái a stábnak leadtak a mellékszál megírásához. Kristóf észreveszi, hogy eltűnt a tárcájából harmincezer forint, jobb később, mint soha, ennyit vett ki belőle a díler, aki Olivérnek szállította volna a Macsekban az anyagot. Szilvia és István ezalatt hazafelé gurulnak, az autógyár nem szponzorálja a sorozatot. Vajon mi történt, hogy félbeszakították a kéthetesre tervezett vakációt?

Címkék: jóban rosszban
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vagyok_3 2011.09.20. 16:30:26

Nem vitt rá a lélek, hogy belevessem magam a sorozatba, és végignézzem a haldoklást, és ahogy olvasom, jól tettem. Egyszer kapcsoltunk át, pont amikor a beteg feje felett beszélték ki a magánéletet a dokik - a gyerek kiakadt a jeleneten, konkrétan lebunkózta a két bunkót, szerencsére a másikon vége lett a reklámnak, mehettünk vissza oda.
Köszönöm, hogy ekézted az "elmenetelt", ugye, hogy mekkora baromság már így:D

Nem azért megy haza gyorsan a házaspár, hogy apa el tudja kezdeni a kemót? merthogy mégse adja fel?

mocskosmacska 2011.09.20. 21:02:41

Hát........Margit már régóta úgy viselkedett, mint egy klimaxos vénlány. Azok szoktak beláthatatlan erkölcsi magaslatokról oltani mindenkit, saját tökéletességtudatokba vetett legcseppebb kétség nélkül. Ideje volt kinyírni. Még Alexát küldhetnék utána, meg Tamás atyát meg Bettit és talán nézném is a sorozatot megint.

traff 2011.09.21. 08:26:57

"mekkora baromság már, hogy egy orvos úgy nyírja ki magát, hogy bevesz egy levél altatót, bort iszik rá, körberakja magát illatmécsesekkel, beül egy kád meleg vízbe és felvagdossa az ereit, amikor egy egész arzenálhoz férhet hozzá, hogy kivitelezhessen valami diszkrétebb, kevésbé ripacs megoldást."

kihagytad, hogy gondosan fehér gyolcsba öltözött, gondolván a megtalálóra, nehogy cicit lásson.

Mária 2011.09.21. 09:29:02

@traff:

Tényleg kimaradt, pedig néztem is, hogy valami ciklámen színű felsőben ment haza, alatta egy fehér spagettipántos volt, a kádba meg már a fehér gyolcsban mászott be :)

Meg az is kimaradt, hogy eret vágott magán, a fürdővíz mégse lett véres, mert azt már nem bírta volna el a TV2 meg a Szalaiannamária, helyette csak célozgattak a "dologra" az eltört pohárral meg a szétfolyt borral.

Hiába, még próbaidős vagyok ebben a műfajban, de igyekszem nagyon :D
süti beállítások módosítása