Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Chuck 2x08 - Chuck és a vidámpark

2011. szeptember 19. 17:00 - teardrops

Eredeti epizódcím: Chuck vs the Gravitron
 

Időugrás 3.1: Palo Altóban vagyunk 2002-ben, egészen pontosan egy óriáskeréken, amely a csúcson megáll, de nem ám üzemzavar miatt, hanem, mert Chuck lefizette a kezelőt eme manőverre és figyelembe véve, hogy főhősünknek tériszonya van, ez nagy merészségre utal. Vagy éppen szerelemre, ugyanis mindezt azért tette, mert itt akar Jillel „a következő szintre lépni”, de szokásához híven beijed a kevés önbizalmával és már majdnem lebeszéli magáról a lányt, mikor az pár szóban összefoglalja húsz rész tapasztalatát: túl sokat beszélsz. Csók. Napjainkban viszont Beckman akad ki rendesen, mikor megtudja, hogy Jill Roberts Fulcrum-tag ÉS vele nála van Chuck Bartowski. A 'hogyan történt ez'-sztorinál (a LaFleur-lista kódolásánál derült ki a dolog, de mire Chuckhoz értek, eltűntek, a mobil kikapcsolva, az óra az éjjeliszekrényen hagyva) viszont sokkal jobban érdekli, hogy visszaszerezzék az Intersectet. Casey szerint már késő, tuti megkínozták azóta a srácot, aki két percet sem bír, de Walker emlékezteti társát, hogy a Fulcrum nem tudja, hogy Chuck kicsoda valójában és azt sem, hogy Jill lebukott. Ez hat, de John megmutatja naív oldalát: ha nem kínozzák, akkor vajon mit tesznek vele?

Nos igen, pont azt; jó fárasztó éjszaka lehetett. Másnap reggel még mindig tart a "kínzás", sőt a nagy lepedőakrobatika közben biztos bekapcsolták a mobilt, mert Chucké már 14 üzenetnél tart, ajajaj, ebből kiabálás lesz. Nem baj, megérte, Jill ezt jólesően nyugtázza és elmegy zuhanyozni. Chuck azonban nem tudja megnézni az üzeneteket, mert Jill mobilján is kapás van, de mivel a lány ezt nem hallja, Chuck veszi kezébe az ügyet, no meg a telefont és a mamától érkezett ártatlan üzenetre villant: szöveg, dekódolás, találka, Vezér, sürgős. Ez-nem-le-het-i-gaz! Chuck beijed, elkezdi magára kapni a ruhákat, miközben ordítja Jillnek, hogy elmegy kávéért. Még útközben is öltözködik, amikor hirtelen berántják a masszázs-sátorba. Máris gáz van? Nem, csak Casey és Walker. Vagyis de, mert jól leteremtik védencüket, hogy máskor ilyet ne csináljon, de ő közben csak arra tud koncentrálni, hogy ugyan villantott, de Jill nem lehet benne. Pedig de, Casey mondja is a kódnevet, Homokvihar, mire Chuck villant és romjaiba zuhan. Jill kém, basszus. Ráadásul arra kérik, hogy menjen vissza. Chuck levezeti, hogy ez nem jó ötlet, tekintve, hogy Jill Fulcrumos, a Fulcrum az Intersectet keresi, aki pedig történetesen ő. Igen, de ezt a nő nem tudja, vagyis nem bukott le, viszont kideríthetik, miben sántikál az ellenség. Eközben Jill elolvassa az üzenetet, csúnyán néz, majd átvált kedves üzemmódba, amikor Chuck belép remegő kezekkel és a kávéval.

Chuck még hazaérkezéskor is feszült, de nem hívja be Jillt, mondván, nővére otthon van és nem akar lebukni, de egy esti randira nem tud nemet mondani. Közben Casey-nél kezdődik a kupaktanács, Sarah érdeklődik Chuck hogyléte felől, de a srác egyre jobban kiakad, a nagy csalódás, miszerint mégsem lehet kicsit normális élete, egyre jobban kiakasztja. Erre tesz még rá a Tábornok is egy lapáttal, amikor közli, hogy Jillt még az egyetemen szervezhették be, ez a Fulcrumnak bevált taktikája (akárcsak a CIA-nak), az újabb küldetés pedig a bevillantott Vezér nevű főnökre vonatkozik, Chuck a Jillel való kapcsolatát felhasználva próbálja kideríteni, mi a dörgés. Sarah védelmébe veszi Chuckot, szerinte nem készült fel egy ilyen küldetésre, érzelmi kötődés, meg hasonmlók, de Chuck bepipul, Jill már másodszor vágja át a palánkon, naná, hogy vállalja.

Mire hazaér, kiderül, hogy a másik Bartowski is kiakadt rendesen és lázasan takarít. Az ok drámai: Csodálatos szülők bejelentkeztek a másnapi hálaadásra és mindennek tökéletesnek kell lennie, különben vége a világnak. Morgan is betoppan, de a barátjával való beszélgetéstől simán elvonja őt a friss pulykasült illata, Ellie a vacsit is tökéletesre akarja, ezért ugyan kóstolót ad Morgannak, de meg sem várja a választ, kidobja az egész madarat, mert az első verzió túl száraz lett. Jah, és mellesleg, mivel mindennek tökéletesnek kell lennie, sajnos Morgan ezúttal nem jöhet. Morgan még a Buy More-ban is ezen búslakodik, amikor megjelenik Big Mike, azon csodálkozva, hogy a munkatársai közül mennyiüknek nincs programja az ünnepekre. Mindez persze nem emberbaráti alapon teszi, hanem inkább az üzlet miatt, ami azt jelenti, hogy kifejezetten örül, mert így legalább van embere, akit éjjelre is befoghat őrködésre, hisz' a Fekete Péntek miatt jó sok áru van a boltban és annál, hogy mondjuk megzavarják az evésben, csak egy dolog a rosszabb, ha kirabolják. Morgan, Lester és Jeff az őrség, rájuk bízza e nemes feladatot, amíg ő… elmegy horgászni.

Chuck hívást kap Jilltől, megbeszélik az esti randit, de a lány nem árulja el, hova mennek, legyen meglepetés. Ez nem jó jel, Chuck Sarah-hoz rohan segítségért, hogyan élje túl az estét. Walker, mint egy ügynök, elmagyarázza a szitut, Jill tuti felméri a terepet, hogy megbizonyosodjon arról, Chuck tényleg belezúgott-e és tesztelni fogja, valószínűleg egy érzelmes pillanatban, például egy csóknál, vagyis Chuck nem ijedhet be. Próbáljuk ki, én leszek Jill – felkiáltással, gyakorlatilag megtanítja Chuckot csókolózni, ami igazából túl jól sikerülne, ha Casey nem toppanna be a hírrel, hogy Jill hitelkártyáján vásárlás történt, megvan a helyszín, a párocska koncertre megy. Rendben, testőrök ott várják majd, Sarah még egy utolsó jótanácsot ad védencének: ne feledje, Jill bármire képes.

Még arra is, hogy tényleg meglepetést okozzon, ugyanis nem a Zeneközpontba mennek (Chuck ezt meg is jegyzi az orra alatt), hanem… a Vidámparkba, egészen pontosan az óriáskerékre, amely meg is áll, amikor a tetején vannak, igenértjük stílusos dezsavű. Most Jill beszél sokat, jön a csók, Chuck remekel, de a vége már nem tetszik annyira: pisztoly szegeződik rá, Jill mentségére legyen mondva, hogy rögtön egy bocsánatkéréssel indít. Aztán sokkal csúnyábbakat mond, előadja, hogy Fulcrum ügynök és Chuck kiiktatása a feladata. Chuck próbálja erről lebeszélni, ne mondja, hogy nem gyilkos, amikor éppen meghúzni készül a ravaszt. Egyszer már összetörted a szívem, muszáj most még bele is lőnöd? Ez úgy tűnik, hat, mert Jill meggondolja magát, elmeséli a tervet, miszerint lent várja egy társa és figyeli; ha nem viszi a kocsihoz, akkor megöli mindkettőjüket. Eközben Casey és Walker a koncert-helyszínhez száguldanak, de időközben elveszítik a jelet, itt valami nem stimmel. Megfordulnak és amint megvan a pontos koordináta, még gyorsabban száguldanak.

Jill fegyver szegezve az oldalának vezeti Chuckot, mondván tegye azt, amit mond és akkor minden rendben lesz. Aha, Chuck nem igazán hisz a lánynak, hogyan is várhatná el, hogy bízzon benne, ezek után, de a kérdés kérdés marad, mert feltűnik a színen maga a Vezér. Jill nem örül. Chuck sem, főleg, amikor meghallja a kopasz ember Jillnek szóló utasítását, miszerint ott helyben ölje meg őt. A lányt még az sem hatja meg, hogy ez egy teszt, ráfogja főnökére a pisztolyt, aki laza mozdulattal lefegyverzi, orrbanyomja és még a "nagy hiba volt" szöveget is mellékeli a csomaghoz. Chuck közben nyúlcipőt húz és a közelben lévő, egyébként nem üzemelő Gravitron nevű centrifuga-játékba menekül. Épp a telefonnal babrál, amikor Vezér megjelenik mögötte és magával akarja vinni, de Chuck nem hajlandó mozdulni olyannal, aki meg akarja ölni, ám a koncepció kifejtésére nincs idő, mert az ajtó bezárul, így Chuck legjobbnak látja elindítani a masinát. A gép egyre gyorsabban pörög, a két utas nem feltétlenül élvezi a bulit, de az eredmény gyönyörű: akár a bogarak a szélvédőn, a két megtermett pasi rátapad a falra. Chuck próbál távolabb kerülni az ellenségtől, elkezd mászni a falon, az ellen persze követi és már éppen eléri, amikor lejár a menet, a gép megáll, mindketten visszaesnek és mivel Vezér volt hátul, Chuck puhára érkezik, el is szédeleg egyből, míg a fulcrumos eszméletlenül marad a padlón.

Chuck menekül tovább, most a tükörterem tűnik jó ötletnek. Ott ténfereg, miközben Jill is előkerül és előadja a sztoriját, a Fulcrum valóban a Stanfordon kereste meg és olyan ajánlatot tett, amit nem lehetett visszautasítani, simán elnyerte álmai állását, minden rendben volt, de aztán már olyanokat tett, amelyekre nem volt büszke, viszont nem tud kiszállni. A csevegésbe Vezér is bekapcsolódik, hangoztatva, hogy megbizonyosodott arról, hogy Chuck is kém és ezt nem veszi enyhítő körülménynek. A tükörútvesztőben szembe is kerül vele, de mielőtt elsüthetné a pisztolyát, ő kap egy golyót a vállába: Jill épp most mentette meg Chuck életét.


Vendégszereplő: Patrick Kilpatrick (Vezér)

Chuck ezt az időközben odaérkező Casey-éknek is elmondja, de ettől még Jillre bilincs kerül, mennek az Erődbe kihallgatásra. A hazugságvizsgálóra kötött lánytól először az általános, bemelegítő kérdéseket teszik fel, majd a lényegre térnek, mondja meg hol van a Vezér kódnevű társa. Jill hallgat, Casey bedurvul, Chuck próbálja jobb belátásra bírni a lányt, aki végül elárulja, hogy nem kéne tudnia, de van egy mozgó ovosi egysége a szervezetnek, Los Angeles külvárosában megtalálják. A hazugságvizsgáló megerősíti, hogy ez nem csapda, így Chuckot hátrahagyva elindulnak a helyszínre, de Sarah még figyelmezteti őt, hogy a közös múltjuk ellenére ne bízzon Jillben.

Eközben a Buy More-ban az Őrzővédő Trió bevetésre készen (Big Mike nem egyszerűséggel bezárta őket), miközben Jeff drótokat kifeszítve csapdákat állít, Lester és Morgan éppen a mirelit pulykavacsorára készülnek, ez utóbbi áhítattal gondol az Ellie-féle hálaadásokra, Lesterről meg kiderül, hogy azt sem tudta mi fán terem az "igazi pulyka". No, erre Morgan agyában fény gyúlt, majd ő megteremti a hangulatot, csak ahhoz előbb ki kellene jutnia. Jeff megbuherálja a kapcsolószekrény drótjait, erre persze Big Mike riasztást kap, rohan vissza, de ezt ugyebár elmés barátaink nem is sejtik, viszont Morgan legalább, ha nagy nehezen is*, de kijut és kiköt Elliék szemetesében, pulykát halászva. Erre a zajra lesz figyelmes Devon, aki éppen azt a jó hírt közölte Ellie-vel, hogy a szülei mégsem tudnak eljönni, így ebben a jó hangulatban mennek a zaj után, halásszák ki Morgant a kukából és hívják meg a vacsira. Ellie bocsánatot is kér, de Morgan nem bánja, biztos nagy volt a nyomás rajta, hisz ott volt a háladásnapi stressz, meg a Chuck-és-Jill dolog. Micsoda?! Ellie szeme kerekedik, máris ráugrik Morganre, hogy meséljen csak erről.

Chuck addig-meddig ólálkodik Jill cellájánál, míg végülis bemegy és megkérdezi, hogy feltehetne-e pár kérdést. Jill kételkedik abban, hogy a srác ismeri a gép működését, de az megnyugtatja, hogy nem lesz gond, kiolvasta a bázis kézikönyvét, megoldja a dolgot. Oké, akkor rajta. Természetesen a Bryce-ügy a fájó pont, erre irányulnak a kérdések, mikor azonban kiderül, hogy Jill csak a Fulcrum utasítására szakított Chuckkal és igazából nem is szerette Larkint, Chuck megállapítja, hogy igazából ettől nem érzi jobban magát, még akkor sem, ha a lány nem is feküdt le Bryce-szal. Vagy mégis jobb, hiszen végülis nem hagyta, hogy Vezér megölje és ha Jill tényleg azt gondolja, hogy újra lehet köztük valami... Chuck a válasz előtt ki is oldja a szíjakat a lányról, így viszont nem látja, hogy a karjaiba omló Jill igen-jét a gép HAMIS-nak érzékeli. Eközben Casey-ék megtalálták a fulcrumos főnököt, Sarah hívja is Chuckot, hogy nemsokára érkeznek, de azt ugyebár nem láthatja, hogy a választ Chuck egy rászegezett pisztoly csöve mögül adja. Vajon sokat nyom a latban Chucknál, hogy Jill ezt is sajnálja?

Sarah-ék be is sétálnak szépen a csapdába. Vezér, amint megérkeznek, kézbe veszi az írányítást, miután Jill "fegyveres" kérésére, levették róla a bilincset, a cellák felé irányítja őket, majd arra kényszeríti Chuckot, hogy lépjen be a rendszerbe, csak hogy azután őt is bezárathassa a Casey-ékkel szemben lévő zárkába. Chuckban is realizálódik, hogy ez az egész csak trükk volt a Vezér és "drágája" részéről, hogy bejussanak ide, Jill a cella felé menet meg is magyarázza a dolgot, nincs gáz, csak vissza akarják kapni, amit elvettek tőlük, ezért keresik… Bryce Larkint. Nagy sajnálkozások közepette Chuck már elő is áll a tervével, a kézikönyvet bújja, amit menet közben megkaparintott, és amihez Casey szerint köze nem lehetne, mert szigorúan titkos. Akárcsak én, mondja Chuck és pittyegni kezd a fali kütyün. Ennek hatására a képernyők elsötétülnek, mire a két ellen odamegy hozzájuk, Chuck kész a magyarázattal: kikapcsolta a rendszert, felülírta a biztonsági kódokat, satöbbi, satöbbi, az eredmény az, hogy adatbázis nuku, ők biztonságban vannak a golyóálló üveg mögött, jah és a kommunikáció sem működik, vagyis a telefonhívást elfelejthetik.

Vezért persze nem olyan fából faragták, mint aki megijed ilyenektől, egyből elővesz a zsebéből egy kisbombát, felteszi arra a cellaüvegre, amelyikben Sarah-ék vannak, mondván, a golyót lehet, hogy kivédi az üveg, de a robbanást tuti nem, szóval, rajta Chuck, rajtad múlik. Walker és Casey is figyelmezteti, hogy NE tegyen semmit, de Chuck nem lenne Chuck, ha szót fogadna ilyen helyzetben, úgyhogy pittyeg, ajtó nyílik, elvonul a két fulcrumossal, hogy mutassa a kivezető utat. A két védelmezőjét majd' szétveti az ideg, de kis idő múlva kattanást hallanak és a fali kütyün ott van Chuck üzenete, azaz, hogy azt az ajtót is kinyitotta és hogy a Buy More-ba viszi a két jómadarat, Casey ne fogja vissza magát.

Az áruházban, ahogy közelednek az ajtó felé, Chuck észreveszi Jeff drót-csapdáját és átlépi, de Vezér már nem ilyen figyelmes, elvágódik, és … akció indul: Jill ráfogja a fegyverét Chuckra, közben Sarah is odaér és rákiabál, Vezér feltápászkodik, de Casey rávetőtik, így ismét padlót fog, Jill elmenekül, Sarah utána, Chuck meg áll és nézelődik, de közben Sarah után kiabálja, hogy ne bántsa Jillt. A Casey-Vezár dulakodás nem dobja fel Chuckot, inkább a lányok után ered és pont akkor ér Jill mögé, amikor az célba veszi a folyosó másik végén osonó Sarah-t. Chuck pisszeg a lánynak, hogy hagyja az egészet, inkább kövesse, mert tud egy menekülő-utat. Eközben a két pasi még mindig gyűri egymást és Casey bizony vesztésre áll, amikor megjelenik a teljesen felajzott Big Mike, lendületből nekiront a kopasz rosszfiúnak, aki alacsonyan repülve köt ki a dobozok között. Casey is magához tér, Big Mike meg örül, hogy Morgan őt is bevonta az őrző-védő-szolgálatba.

Chuck a parkolóba megy Jillel és felajánlja a Nerd Herd autópark legjobb darabját, a Mátrixot. A lány beül és Chuckot is invitálná, de a srác szerint van egy kis gond, merthogy tényleg el akarta engedni, de ez a terve megváltozott, amikor a lány meg akarta ölni Sarah-t, úgyhogy aktiválja a kocsit, mely így a kormányból előugró kis karokkal fogva tartja utasát. Le vagy tartóztatva, Jill. És szakítok veled. Chuck elvonul, talán nem is veszi észre, hogy Sarah már ott áll az ajtóban, hallgatva az utolsó mondatokat.

A hálaadásnapi vacsorára tartva az udvaron elbeszélgetnek egy kicsit, Chuck bocsánatot kér a zűrökért, még valóban nem állt készen ilyen küldetésre, de Sarah közli, hogy ilyenre senki nem áll készen, ilyeneket nem tanítanak a kémsuliban, egyébként meg, ne is változzon meg Chuck, hiszen neki épp ez az erőssége, hogy hisz az emberekben és jól cselekszik. Eközben bent a lakásban Ellie-ék már nagyban készülődnek, Morgan mellett Jeff és Lester is csatlakozott a bulihoz. Ellie kicsit aggódik a még hiányzó két emberkéért, de Morgan megnyugtatja, minden rendben lesz, hálaadásnapi csodaként biztos mindjárt megjelenik Chuck és Sarah az ajtóban. Ééééés, nyílik az ajtó, megjelenik Chuck és Sarah, Ellie örül, Morgan álla a padlón koppan, de jó nagyot, bármit kérhetett volna. Chuck a kérdő tekintetet látva, szintén megnyugtatja nővérét, hogy a Jill-ügynek vége, az a múlt volt, most itt a jelen és Sarah… és Jeff meg Lester, Ellie tud erről? Naná, örömében, hogy nem kell haptákban állni a Woodcomb szülők előtt, kiterjesztette a vendégkört, üljenek is asztalhoz. Morgannek ez nehezen megy, mert még mindig az ajtónál próbálkozik a kívánságokkal, mint egy svéd bikinis csapat, netán egy repülő DeLorean, de mivel egyik sem sikerül, ő is csatlakozik a többiekhez. Pohárköszöntő, pulyka, poldogság (sic!).


 

* BÓNUSZ

Micimackó Morgan beszorul

 

ZENÉK

Sam Sparro - Hot Mess
The Accidental - Knock Knock
Ra Ra Riot - Can You Tell

 

Címkék: chuck
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása