Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Dr. Csont 5x16 - Legendás páros

2011. szeptember 18. 12:40 - villanella

Ekkora átkúrást, de most tényleg. Mert lesz csók, ezt lelőhetem, ráadásul dupla is, egy a múltban, egy a jelenben, de a katarzis, amely a lelkünkben forrongó Bones feat. (vagy újabban az X-Faktorból tanulva feát) Booth duó megalakulás iránti vágyat hivatott kielégíteni még várat magára, ha érkezik egyáltalán. És hogy az első - és a pillanatnyilag utolsó csók közben milyen esetre derül majd fény, na, azt olvashatjátok el ebben a hogyvoltban.

A legendás páros (hah, mekkora utalás) a Jeffersonba igyekszik éppen, hogy közöljék Sweets-szel az észrevételeiket a róluk írt regényével kapcsolatosan. Egyfelől az abban levont következtetések tévesek (nem szerelmesek egymásba), másfelől pedig a Sweets által első ügynek hitt gyilkosság előtt már volt egy közös feladatuk, amelyről nem tudott a pszichomókus. Be is érnek, és Sweets-et természetesen kiveri a víz, mikor meghallja, hogy az egész tézise megrendülhet, hiszen az ELSŐ közös munka, amit még nem ismer, talán egészen más utakra terelheti majd a következtetéseit. Egyébként csak engem idegesít, hogy Temperance ebben az évadban állandóan ebben a fehér ballonban van? Ja, itt jegyzem meg, mert talán fontos, Sweets könyvének esszenciája a következő: Bones és Booth szerelmesek egymásba, és ennek a kapcsolatnak a letisztult energiái felelősek azért az energiáért, lendületért és keménységért, amit a gyilkossági nyomozásaikban mutatnak. Bones cuki amúgy, elfogadja, hogy Sweets értelmez, szerinte joga van pszichológusként félreértelmezni a dolgokat.

Na, a lényeg, hogy a holtra vált Sweets megkéri őket, hogy üljenek le, és meséljenek el mindent az első ügyükről. Ők mesélni kezdenek a fotelban, innentől a múltban és a fotelben zajlanak az események. Szóval megtudjuk, hogy egy lányt megöltek és kidobtak egy szeméttelepen. Gemma Herringtonnak hívták. Az üggyel nem tudtak mit kezdeni. Akkoriban Booth még szerencsejátékos volt, itt váltunk át először a múltba, egészen pontosan egy kocsmába, ahol a különleges övek mániákus gyűjtője és viselője, Booth ügynök faszán belőtt maffiózóhajjal pénzért biliárdozik. Szerencsejáték problémái voltak, mielőtt találkozott Brennannal. Ugyanis. A lényeg, hogy kap egy hívást a meccs után, és találkozni indul egy asszonnyal, aki az áldozat anyja, Jocelynnek hívják. Az asszony elmondja, hogy a new yorki halottkém hivatal kiadja a lánya maradványait egy temetéshez. Totál le van lombozva, mert az ügyet nem vitték tovább.

Mivel a new yorki halottkém épp a városban van, ezért Booth találkozik vele. Cam lép ki a liftből, ki más lenne a halottkém, szépen rázódik össze a csapat. Cam, a félvér hercegnő javasolja neki, hogy mielőtt elmebajossá válik, nézze meg más szemszögből is az ügyet, de Booth kategorikusan kijelenti, hogy ő egy magányos farkas, és nem társul senkivel. Ekkor említi meg neki Brennant, mint csudálatos törvényszéki antropológust, aki a Jeffersonban dolgozik, és kurvajó, ő oldotta meg a Kőkorszaki vadászt is például. Na tessék. Ha meg tud oldani egy 4000 éves gyilkosságot, akkor elboldogul ezzel a Gemmával is. Jelzik, hogy Cam már jól ismeri Booth-t, mert beszól neki a szerencsejátékkal kapcsolatban. Azért még a végén egy liftmegállítással megkérdi Booth, hogy hívják a tudóst, és megkapja Brennan nevét.

Ezután már egy egyetemi előadáson vagyunk, ahol Brennan épp a húseltávolítási eljárásokat prezentálja a nebulóknak, amikor megérkezik Booth. Annyira el van túlozva ez a rész basszus, már Cam és Booth összenézései is túlzóak voltak, de Booth leeső állkapcsa megpillantva Brennant tényleg több a soknál. Booth kérdez: ha eltávolítja a húst, eltűnik a bizonyíték. Bones válaszol: a csont a bizonyíték. Kicsöngetnek, Booth odasétál kérdezni még párat. Bones elmondja, hogy ő a legjobb a világon, és hogy nem viccel. Közben vissza- visszavágnak Sweets rendelőjébe, de ezeket nem mondom, csak ha fontos, ólrájti? Na, szóval az előadóteremben bemutatkoznak egymásnak, Booth pedig azonnal bugyilehúzós nézésre vált és még azt is megkérdi, hogy hisz-e a végzetben, nyilván nem hisz baszki, hisz tudós, érted. Jön a főcím, hivatalosan is elindulunk.

Szóval Booth odaadja Bones-nak a maradványokat, de nem mond semmit az áldozatról, mert tesztelni akarja, mennyire jó. Mivel a múltidőben vagyunk, ezért még Zack is a csapat része, ami még nem is igazi csapat ugyebár. Szóval Brennan és Zack elemezgetik a maradványt. Változtatniuk kell a paradigmán, mert eddig csak többszáz, többezer éves csontokkal foglalkoztak, ez pedig itt egy friss gyilkosság maradványa. Szóval: medencecsont alapján nő, aki még nem szült, bölcsességfog alapján serdülőkorú, körmei lakkozottak, a C2-es csigolya alapján fejbe ütötték, jól van fiam, ülj le, ötös. Hodgins érkezik, kényelmesen nézeget, majd megkérdi, mi a lófasz folyik itt. Kiderül, hogy botanikus, ásvány és rovartudós, meg hogy agressziós problémái vannak. Úgy tűnik, ez a rész hivatott arra is, hogy befoltozza a sorozat öt évada alatt itt-ott kialakult lukakat. Szóval Hodge viszi a ruhákat, hogy ő is részese legyen ennek a minden szempontból új melónak. Közben megvan a halál oka is, egy éles, szimmetrikus trauma mindkét halántékon. Ebből a jelenetből még azt is megtudjuk, hogy az antropológusok egy egészen más nyelvet beszélnek.

Brennan egy parkban, Angelához érkezik, aki portrét fest pénzért idegenekről. Arra kéri, hogy csináljon egy portrét a feltételezett áldozatról jópénzért, aminek Angela nagyon örül, mert vissza akar menni Párizsba, ami köztudottan a művészet melegágya. Még a koponyát is megmutatja neki, amitől Angelának elmegy az életkedve teljesen, de a pénz nagy úr, tehát vállalja. Azt is megtudjuk, hogy egy hónapja ismerkedtek meg Angela kiállításán, ahol Temperance azért lépett vele kapcsolatba, mert lenyűgözte őt, ahogy a felszín alatti struktúrákat uralta.

FBI, Cam átad minden dokumentumot Boothnak, aki elmeséli, hogy odaadta a maradványt a Jefferson intézetnek. Aztán Cam szó szerint belefut Brennanbe, aki szokásos vérracionális stílusával meg is bántja őt, de nem baj, mert Cam elnéző. Szóval Brennan odamegy Boothhoz és darálni kezdi az infókat, amiket megtudtak az áldozatról, gyakorlatilag mindent, még azt is, hány évesen költözött, honnan és hova, illetve a bordacsontok tágulásából még a szakmáját is kikövetkezteti. Sajnos a nevét nem tudták meg. Egy rajzot is mutat, ami egy az egyben az áldozat, és Booth meghatódva lejátszik egy videót, amin a lány énekel – szép hangja van meg minden, érted. Booth végre elárulja, ki az áldozat, és mit tudnak róla. Azt is elmondja, hogy Myles Hasty szövetségi bírót gyanúsítja a lány megölésével, de nincsen bizonyítéka. Bones nem tudja, ki az, mert nem követi a napi eseményeket az ipari forradalmat követően – na végre mosolygok egyet, mert ez jó poén volt. És nem szereti a megérzéseket, úgyhogy nem a bírót segít elkapni, hanem a tettest segít megtalálni.

Vissza Sweetshez. Ki van akadva már most, hogy ez egy évvel az általa feltételezett első közös ügy (Cleo Eller meggyilkolása) előtt történt. Mert, hogy nem veszekedtek, kedvesek voltak egymással, ilyesmi.És ő mindent erre alapozott. De vissza sztorihoz, épp kifőzik a csontokat a Jeffersonban, és Hodginst elemzik, az ókori spórák és rovarok szakértőjét, aki rájött, hogy a maradványok egy évig a szeméttelepen voltak. Plusz, egy faszilánkot is talált a halott lány ruháján. Juharfa, egészen pontosan. Zack és Hodge beszólogatnak egymásnak, Hodge elmondja, hogy agressziókezelési problémái vannak, ezért mikor feszült, egy befőttesgumival csattintgatja a csuklóját. Innentől kezdve ezt mindig mutatják. Gyakran csinálja. Mindegy a lényeg, hogy ez a szál, mármint a faszilánk az áldozat barátjához viszi őket, aki baseball játékos volt. Itt most elindul egy kísérlet, hogy vajon a baseball ütővel történő csapásból maradhat-e hátra szilánk. Hodge kiéli Zack iránti gyűlöletét, mert a Michelin babának öltöztetett Zacken próbálják ki a dolgot.

Miközben ott kiderül, hogy nem hagyhatott szilánkot hátra az ütő, Booth már be is hozta a srácot, aki mindkettőjüket meggyőzi ártatlanságáról, mert nagyon érzékeny, szerette a csajt, meg minden. Nem ilyen egy bűnös. Nem mellesleg nem is lett volna lehetősége megölni a lányt, mert épp játszott.

Zack elmondja, hogy a röntgenekből kiderítette, hogy az áldozat belső fülcsontjai eltűntek. Vagyis kitépték őket. UV lámpával még azt is észlelik, hogy a gerincén ismétlődő zúzódások vannak, úgyhogy valami olyasmi "tárgyat" kell keresniük, ami ilyen sérülésnyomot okoz.

Booth és Brennan a helyszínen, ahol Gemma-t utoljára látták. Egy kórussal énekelt egy csomó fejesnek valami szép épületben, talán színház ez. Keresik azt az eszközt, ami a zúzódást okozhatta. 33 centiméteres távolságra vannak egymástól a sérülések. Gemma-t még látták egy fogadás elején, aztán sohamár. Itt nevezi először Bones-nak Booth, és elmondja, hogy élvezi a közös munkát. Őrület. Azt is megtudjuk, hogy Booth egy lázadó, mert kilóg a sorból. Kis flört, randizol-e valakivel, mi nem randizhatunk, mert együtt dolgozunk, sajnálom, etc. Találnak egy lépcsőt, ez lesz az, a távok megegyeznek, juharfából van, itt eshetett le.Biztosan megpróbált elfutni, leesett, és talán itt vitte ki a testet a bíró - mutat egy ajtóra Booth. Egy parkoló van az ajtó mögött, tehát a kocsijába tette utána.

Már Ms. Julian-nál, a szövetségi államügyésznél vagyunk, ahol Angela helyes kis rajzfilmjével mutatják be, mi történhetett, hogy parancsot kérjenek a bíró letartóztatására. Az ügyésznő totál hülyének nézi őket, és nem bízik bennük. A könyv szerint a bíró azt hitte a lépcsőről lezuhanó lányról, hogy halott, ezért betette a kocsijába és egy new yorki szeméttelepre vitte. Miért üldözte a lányt, kérdezi a bíró, ami persze Brennant nem érdekli, mert ő tudós, de felvilágosítják, hogy ez a legfontosabb a sztoriban. A lényeg, hogy ha szépen lenne megcsinálva a rajz, fasza cuccokkal, talán, de ilyen gyerekesen... Mi okozta a halálos szorítást, kérdi, de ezt még nem tudják. Így viszont nem kapnak parancsot, mert Ms. Julian nem követ el karrieröngyilkosságot. Elmennek, de közben még Angela elmondja Brennannak, milyen cuki Booth, Brennan pedig bevallja, hogy hatással vannak rá a széles vállai és az állkapcsának markáns vonala. Szóval Caroline, vagyis Ms. Julian nem adott parancsot, de nem tiltotta meg, hogy feltegyenek pár kérdést.

És máris a bírónál vagyunk, aki eleinte igen készséges. Elmondják a feltételezésüket, kiderül, hogy operaház volt, nem színház, na, legalább ezt megtudtam most. A bíró valamiért kiakad Breannanra és elkezd neki arrogánskodni, lenevetségesezi őt, amire Brennan faszán orrba bassza, majd orrba bassza újra. Booth örül, és azt mondja, hogy nagyon dögös.

Persze balhé van, Caroline, az államügyész kivan, és kéri Booth-t, hogy vegye le Brennant és az egész Jeffersont az ügyről, mert ebből bajuk lesz. Azért azt még elmondja, hogy kettejükre nézve, mintha egy gimis bálon érezné magát, úgy flörtölnek össze-vissza. Azért ez nem érződik ennyire sajnos, én azért szívesen vettem volna egy-két tipitapi dínót, de semmi sincs bazdmeg, csak a mosolygás, meg bókolás.

A Jeffersonban Zack épp az erő nagyságával foglalkozik, ami a koponyán található sérülést okozta. Az erő az ember és a csimpánz ereje között volt. Bones elgondolkozik, hogy mi van, ha a főzéssel eltávolított húson részecskék voltak, amelyekkel Hodgins tudott volna kezdeni valamit, ez nyílván azért fontos, mert a jövőre való tanulság. Jön Angela, aki megmenti a szituációt, mert rájött, hogy valamit rácsaptak a fejére az áldozatnak. Mert ő így elgondolkozott ezen az arcrekonstrukció készítése közben, érted. Na, hamar felsoroljuk az ajtótípusokat, és máris a csomagtartó zárjának kidudorodásánál járunk, ez volt az! Kis művész versus tudós beszólogatás Angela és Zack között, tud-e Isten akkora sziklát teremteni, amit nem tud elgurítani. Felejthető.

Booth a bárban, ahol billiárdozni szokott. De most Brennannal iszogat. Breannan kurva jól bírja a piát, Booth kevésbé. Csonti elmondja, hogy a bíró autóinak zárjait kell összevetni a 

sérüléssel, és case sovled, Booth pedig megmutatja, mekkora lázadó és egyéniség, megfordítja a nyakkendőjét, aminek másik oldalán egy pin-up lány van. Huh, hát, ja. Aztán hirtelen közli, hogy ki van rúgva. De most hogy nem dolgoznak együtt, szexelhetnek. Azonnal taxit hívnak. A taxira várva még kiderül, hogy Bones rájött, hogy Booth egyenes ági leszármazottja John Wilkes Boothnak, aki színész volt, és merényletet követett el Lincoln elnök ellen, de Boothnak más titka is van, mégpedig az, hogy szerencsejátékos. Booth úgy érzi, ebből lesz valami, ezért mondta el, majd jön a csók. – Vovovovo, Sweets itt kiakad. Csók? A könyvem szar. Hát ez van, életem. Meddig tartott a viszony, kérdi. Egyre pirosabb a szeme, mintha mindjárt sírna. Vissza a csókhoz, taxis dudál, Brennan beszáll, és közli, hogy az alkohol miatt ma nem lesz szex. Booth szerelmesen nézi a távozó autót. Azt mondtam már, hogy közben esik? Mert esik közben. Még látjuk, ahogy Booth felnéz a pool feliratva, és valószínűleg itt értenünk kell, hogy innentől kezdve nem szerencsejátékos többé.

Jeffersonban reggel, Brennan másnapos. Mindenki ott van körötte, Angela, Hodge és Zack is. Hodge tudott a csontokból mikroszkopikus mintákat gyűjteni, és közben flörtöl Angelával. Szóval mikroszkopikus acél szilánkokat és nyomokban gépolajat talált, miközben Zack és Angela a bíró csomagtartójának karakterisztikáit vetették össze (wtf?) az áldozat nyitott fejsebével, és az egyik egyezett. Temperance ekkor közli, hogy ki lettek rúgva, és hiába az 56-os Bel Air információ, mindenki kiakad. Azért hirtelen állandó munkát ajánl Angelának, aki hüppög, hogy le kell mondani a párizsi terveiről, Zack pedig elviszi a bizonyítékokat Boothnak, aztán mindenki mehet vissza a cirkuszba ugrálni.

Booth az irodában szerelmesen figyeli a pohár vizét, amikor érkezik Zack. Odaadja a bizonyítékot, és lekúrja Booth-ot, hogy hülye volt, hogy kirúgta őket. Megérkezik Cam a kérdéssel, hogy te kirúgtad a Jeffersont? Booth elmondja, miért. Cam elmondja a papírokból, hogy elkapták a bírót.

Az államügyésznél. Kicsit izgul, de úgy néz ki, hogy kapnak engedélyt a szövetségi bíró autóinak átvizsgálására. Valamint az államügyész azt is utasításba adja, hogy vegye vissza a Jefferson Intézetet. Booth Bonesnál, hogy vissza van véve. De Bones már továbblépett. Megkaptuk a végzést a bíró kocsijára, szóval gyerünk! Itt már idegesíti Booth Brennant. Megvan a törés!

Óriási kutakodás a kocsin, ott az egész FBI. Brennan elmondja, hogy idegesíti őt Booth. Mert leitatta, hogy kirúgja, aztán meg lefektesse. Nem találnak semmi nyomot a kocsiban, kitakarították, meg minden. Brennan mondja, hogy az ő embereinek kell megnézni a kocsit, mert ők okosabbak. Itt már keményen egymásnak feszülnek, kialakult a későbbi munkakapcsolat. Szerezz lelket! Szerezz agyat! Ilyenek. Na, találtak egy csontot a belső fülből a zárszerkezetben. Vajon Gemmáé? Bones elviharzik a Jeffersonba letesztelni a DNS-t, Booth pedig letartóztatja a bírót.

Sweets totál kivan. Olyan, mintha elszalasztották volna a pillanatukat, és aztán egymást büntették volna érte, és a végén én fizetek érte - mondja. A bíró a kihallgató szobában nem akar beszélni az istennek sem. Mindenre van bizonyíték, de nem tudják a miértet, ugyebár. Brennan észreveszi, milyen óvatosan ér az orrához, vagyis pótolták az orrsövényét, tehát kokainozott. Ezt látta meg a csaj, és ez az infó lerombolta volna a karrierjét. Nem akarta megölni Gemmát, csak utána szaladt, hogy lefizesse vagy valami, de a lány lezúgott a lépcsőn, majd magához tért a csomagtartóban, amitől a bíró bepánikolt és a fejére csapta az ajtót. Ez az első eset története, és nagyon sajnálják a könyvét, mondják ismét Sweets irodájában. Mi történt kettejük között? Kérdi Sweets. Veszekedni kezdtek, Bones felpofozta Booth-ot, mindenféle kellemetlenség. Utállak - mondja Brennan. Soha többé nem dolgozom veled. Komoly kérdőre vonás Sweets szobájában. Egyiküknek vennie kell a bátorságot, hogy megtörje ezt a patthelyzetet. Booth lesz az, mert ő a hazárdjátékos. Booth és Sweets úgy néznek egymásra, hogy érezni, hogy Booth ezt most megértette.

Booth és Brennan elindulnak enni. A Jefferson előtt megáll Booth és azt mondja, ő a hazárdjátékos, és hiszi, hogy adniuk kell egy esélyt ennek. Meg akarja próbálni. Smár, na, végre már. Persze nem nyelves, csak csőrözős. Nem! Nem! - tolja el magától Brennan. Azt hiszed, te védesz meg engem, de te vagy az, aki védelemre szorul. Védelemre mitől? Tőlem! – mondja Brennan. Booth próbálja meggyőzni, hogy mindig a férfiak érzik, hogy ez az igazi. És ő most érzi. De Brennan nem hazárdjátékos, hanem tudós. Itt elkezd sírni. Nem tud megváltozni. Mondjuk, miért kellene? Booth készen van, könnyes szemmel leül. Igazad van – mondja. Dolgozhatunk még együtt? - kérdi Brennan. Booth is sír. Igen. De nekem tovább kell lépnem. Találnom kell valakit, aki szeretni fog engem 30, 40 vagy 50 éven át. Tudom - feleli Brennan, majd elsétálnak. Hát csak annyit mondhatok, hogy a kurva anyjukat!

4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tündérke21 2011.09.18. 13:56:32

Köszi a hogyvoltot!

AZ ipari forradalmas részt én is megmosolyogtam :-)

villanella 2011.09.18. 13:57:35

kicsit meg is irigyeltem a csajt, végül is milyen jó dolga van, elvan ott a csontok között ;)

Pappagiv 2011.09.18. 14:55:23

Villanella, eddig nem tetszett, ahogy írtál, de ez most egy állllati jó hogyvolt lett! Csak így tovább! :)

villanella 2011.09.18. 15:00:06

na, örülök. remélem, még lesz olyan, ami tetszeni fog. vagy mittomén :)
süti beállítások módosítása