Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Egy idióta külföldön 1x02 - India

2011. szeptember 16. 14:00 - sixx

Karl Pilkington ezen a héten Indiába látogat el, ami azért lehet még viccesebb, mint előző, kínai útja, mert ha lehet, a szubkontinensen még több olyan dolog van, ami az utazást, idegen kultúrákat és szokásokat rühellő manchesteri hangmérnököt kiakaszthatja. Már az eligazítás sem zökkenőmentes Gervais és Marchant közli vele a jó hírt, a Taj Mahalt, a világ egyik modern csodáját fogja többek között meglátogatni, ennek általában örülni szoktak az emberek. Karl nem, sőt, nem is érti igazán, mi az istenért kell egy halott feleségnek ekkora épületet emelni, tán lelkiismeret-furdalása volt? Ő ölte meg az asszonyt? És mi építettek ezen 22 éven át? Gervais majd' szétszakad a röhögéstől, én meg azon röhögök, ahogy ő mulat, csak Karl ül faarccal és ingatja a fejét egyre.

A reptérről befelé menet jön az első kultursokk, elefánt az úton, az állandóan dudáló taxik között, ez meg mire jó? Nem túl stabil közlekedési eszköz, és még büdös is, mondja Karl, nem értem én ezt, annyira nem lehet jó a hátán ülni. Közben kiderül, hogy Delhi Óvárosában járunk, látnivaló lenne bőven, de Karl nem nagyon ér rá figyelni, mert folyamatosan aggódik, hogy megbetegszik már csak a lakosság puszta látványától is. A taxis egy nyomortelep közepén teszi ki, Gervais megint jól kibabrált vele. Karl mondja is, hogy ilyen szegénységet még életében nem látott, pedig ugye a proli Manchesterben nőtt fel. Azt mellesleg eddig is sejtettem, hogy a Gervais-Merchant duó nem normális, szegény Karl fejét elnézve viszont rendesen megsajnáltam a munkatársaikat.

A nyomornegyed túlsó végén Karl egy riksára vár, mert ezt szervezték le neki, hiszen nem nyaralni jött ide, hanem útifilmet készíteni. A cél a mélyszegénység megismerése testközelből, de egyelőre a riksás még sehol, Karl meg kezd ideges lenni, mert állandóan forgatnia kell a fejét a sok látványoság (tehén, kisgyerek, riksa) miatt, és ez fáj neki. Azt sem érti teljes mértékben, hogy az utcán közlekedő biciklikre mi az istenért pakolnak fel két méter magas halmokban szemetet, kicsike sziklát meg minden féle csarahát, amikor ez balesetveszélyes, és eleve, a megoldást kisteherautónak hívják. Karl agyában még mindig nem állt össze a teljes kép a szegénységről, sebaj, van még 40 perc az epizódból. Megjön a riksás, az angolját Karl nem nagyon érti, de ez a legkisebb baja, mert a város utcáin ezerrel száguldoznak az autók és motorok, ők meg komótosan haladnak egy riksával közöttük, Karlt az infarktus kerülgeti.

Megérkeznek az úticélhoz, a riksasöfőr második munkahelyéhez, mert errefelé ez a normális, Aashiq például kebabot süt éjjel, és riksázik nappal, ha van ideje aludni, azt a kebabsütőben teszi, nyolcadmagával, hat négyzetméteren. Karlt olyan sokk éri a piacon, hogy még méltatlankodni is elfelejt, te itt alszol, kérdi hitetlenkedve, miközben kínosan ügyel arra, nehogy hozzáérjen valamihez. Itt hát, mondja a másik, foglalj helyet. Karl a kamerába elmeséli, hogy azt hitte egy házba viszik, aminek elöl van a konyhája, hátul meg egy szoba, ahol lehet aludni, és van budi is. Karl a repülőgépen attól tartott, nem lesz rendes angolvécé sehol, de mivel itt egy földbe vájt lyuk sincs, így felesleges az aggodalom, legfeljebb nem szarok, mondja.

Aludni nem a kebabkonyhában kell hálistennek, hanem egy kicsi, de legalább tisza szobában Aashiq egyik haverjánál, ahol viszont a kardinális kérdésnek tűnő budi a Kínában is komoly feltörést okozó guggantós. Ez nem lesz így jó, mondja Karl, dehogynem, válaszolja a házigazda, ez az igazán jó, mármint az, hogy kétrét görnyedve igyekezzük nem lefosni a bokánkat. Karl vesz egy nagy levegőt, és elmagyarázza, hogy ő ülve szereti végezni a dolgát, közben olvas, és erre állt be a szervezete, ez így, ebben a pózban lehetetlen, nem fogok szarni, mondja, és ingatja a fejét. Másnap reggel Karl fehér ruhában jelenik meg a kapuban, amit úgy kapott, "mert szüksége lesz rá." Kap egy sms-t, amiben tájékoztatják, hogy irány észak, ahol egy vallási ünnepen vehet részt húszmillió helyi lakos társaságában, ez, mivel tömegundora van, különösen jól hangzik.

Irány a buszpályaudvar, ami csak első hallásra tűnik egyszerűnek, Karl eltéved, útközben belefut az ünnepre készülő és saját magukat, valamint minden arra tévedő angol turistát színes festékkel beterítő helyiekbe - kisvártatva úgy néz ki, mint egy különösen lelkes festőszakkörben rendet tartani igyekvő napközis tanár, először csak pirossal, utána sárgával és kékkel is bekenik - a kezdeti tiltakozás után Karl beletörődik a megváltoztathatatlanba, és rezignált arccal veszi tudomásul, hogy ő itten be lett kenve. A buszpályaudvarra érve már teljesen ki van bukva, olyan fáradt, hogy a rendes vécé hiánya sem érdekli, csak lemossa a festék java részét, és megy buszjegyet venni. Egy kassza van nyitva, a sor hosszú, viszont egy lelkes helyi int neki, hogy menjen előre - ez a sorban várakozókat eléggé felkúrja idegileg, így a hullafáradt angol inkább beáll mögéjük. A jegy megvan, irány a busz és a nyolcórás zötykölődés - közben a szadista Gervais hagy neki egy hangüzenetet a telefonján, hogy milyen fasza is első osztályon repülni és végigaludni az utat.

A vallási ünnepet egészen pontosan Kumbh Melának hívják, és Hardiwarban kerül rá sor, ez a legnagyobb hindi zarándoklat, 2010-ben hetven millió résztvevője volt, hoppácsak. Karl elszántan bandukol a szállás felé, lemondó arckifejezése láttán komolyan aggódok, hogy fog-e egyáltalán még szarni Indiában. És láss csodát, a szállás nagyon szép, kényelmes és még rendes vécé is van, Karlnak ennél több nem is kell - ki is jelenti, hogy ha rajta múlik az út hátralevő részét itt tölti el. (Nem rajta múlik.) Reggel kap egy újságot, amiből megtudja, hogy ebben a városban van az a faszi is, aki 12 éve a levegőben tartja a jobb kezét, ismétlem, 12 éve a levegőben tartja a kezét, és találkozhat egy elefántemberrel is, szóval a helyi freakshow minden elemét felvonultatják neki.

Reggel Karl a vallási forgatagba merítkezik el, és megkezdődik az epizód legszürreálisabb tíz perce, amiben találkozik pár szent emberrel, akik közül egy annyira laza, hogy lótuszülésben is nagyon tudná szeretni magát szájjal, de hálistennek ezt nem mutatják a derék szerkesztők, viszont annyi pöcsöt lengetnek be az arcunkba, mint egy középkategóriás pornóban. Eze közül a legriasztóbb, és Karl számára a totális arcleszakadást eredményező az, amikor egy úriember egy sétabotra tekeri fel a farkát (zacskóstúl!) és még reccsen is valami közben - mindezt azért, mert képes rá, és miért ne. Karl mér semmit nem ért, és az elefántemberrel még nem is találkozott. Ami késik, nem múlik, a férfi arcát egy iszonyú tumor torzíthatta el így, mindenestre Karl szerint kihozta a helyzetből azt, amit ki lehetett, amiért nagyon tiszteli. A képgaléria szigorúan 18+-os.

A karját az égben tartó bácsinál arról érdeklődik, hogy miből gondolja, hogy ez jó ötlet, mármint a jobb karját 12 éven át az ég felé tartani, azt a választ kapja, hogy így kommunikál az istenekkel, amit Karl azonnal nevetséges faszságnak nevez, és elmagyarázza, miért nem jó ötlet a két kar közül egyet kizárni a mindennapokból. Délután újabb kaland jön, egy amerikai csávó lesz az útikalauza, aki elárulja neki, hogy hatalmas megtiszteltetésben lesz része, mert fogadja egy igazi szent ember is, akinek már csak a közelében tartózkodni is hatalmas szerencse és jótétemény. Karlt mindez egy cseppet sem érdekli, és eleinte nem hajlandó megmerítkezni a hót kosz Gangeszben, de utána csak belemegy, mert a szent ember szerint meggyógyítja. Még a fejét is belemeríti, háromszor, ami a tűrőképessége határára sodorja, mert a víz iszonyú hideg.

Nem maradhat ki a kalandból egy marhaszentély meglátogatása sem, ami krisnások működtetnek és mindent tehénből készítenek, illetve ürülékből és húgyból, no meg egy kis hamuból, ha pl. fogkrémről van szó. Ez már Karlnak sok, a tehénszarból kézzel készített fűtőanyag meg pláne, bár becsületére legyen mondva, meggyúrja a tehénlepényt alaposan. Szeretne már hazamenni, de a Taj Mahalt meg kell még néznie. Gervais a nászutas lakosztályt foglalta le neki egy agrai hotelben, persze sejthető, hogy a szoba szűk, koszos és lelakott lesz -. és az is. Karl egy ideig téblábol benne, aztén besokall, faszom marad itt, mondja, és elindul, utána a stáb, aminek tagjai még annál is trógerebb szobákat kaptak, mint Karl, szarszag van bennük és koszos minden. Persze visszamennek, mert nincs más megoldás, de nem csodálkoznék, ha Karl otthon agyonverné Gervaist.

Reggel jön a Taj Mahal, az éjszaka elég kemény volt, mondja Karl, mert egész éjjel hányt és fosott. A Taj annyira nem hatja meg, azért építették ezt húsz évig, mert a csávó nem tudta magát mással elfoglalni. nem egészen, de hagyjuk. Az épület bejárásakor kap maga mellé egy idegenvezetőt is, aki mindent megmutat neki, még azt a padot is, amin Lady Diana üldögélt 1992-ben. Karl persze nem érti, mi ebben az érdekes, de leül ő is rá, és elkészül a méregdrága kép is róla. Láttam, tapasztaltam, szartam, mondja Karl az epizód végén, és elindul hazafelé. Jövö héten folytatjuk.

45 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.09.16. 14:22:38

Ezt a filmet már leforgatták egyszer. Ügyeletes mulatós díszhoppárézónk -Gőzike- vitte élete párját Calcuttába. Gervais-ék idétlenkedései annak csak jelenthetnek.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2011.09.16. 14:32:04

Mondjuk ha nem volna rendes budi, én is megőrülnék, meg kb mindenki más is aki az európai szinthez szokott :)

diktatorikus kleptokrácia 2011.09.16. 14:47:27

amíg nem kapod el a vérhast, addig nem tudod, mi az a meghatározhatatlan büdös a városban. aztán az első lázas fosásnál-hányásnál rájössz

Knorr 2011.09.16. 15:12:42

mi ennek az eredeti címe?

mézescsók 2011.09.16. 15:15:54

Annyiban maradtam magammal, hogy Karlnak valahol mélységesen igaza van. Hagyományok, szokások, idegen kultúra, stb. ide vagy oda. Tehát megértem a gyötrődéseit és élvezem.

mézescsók 2011.09.16. 15:16:23

Ja, és lehet, hogy idióta vagyok.

2011.09.16. 15:22:52

@Zka: Azért megnyugtatlak, VAN rendes budi (normális helyeken kettő van minden nemnek, egy Européer, meg egy Indiai), a szerkesztő csak le akarta vinni a srácot kutyába, mert annak van érdekességi faktora. A Gangeszon ugyan csónakáztam, de belemenni kurvára nem mentem bele, mert a határérték kétmilliószorosa van benne e-coli baktériumból, és míg a helyiek vidáman pancsolnak benne, egy nyugati embert valószínűleg kapcsiból megölne. Annyira más világ India, hogy igazából a kultúrsokk java is pár nap után üt csak be, amikor rájössz, hogy "Jézusom, hova a picsába kerültem?", de pár nap alatt elmúlik, és akkor elkezded piszokul élvezni. :)

porthosz 2011.09.16. 15:35:05

Rokonom volt indiában mert ott szent (bugyogós) emberek élnek, 3 hétre tervezte, másfél után hazajött...

Ennyit birt. A hotelben nem volt melegviz, volt egy konnektor meg kapott egy merülő vizforralót (amivel itthon max 3 deci teának állnék neki) meg egy vödrőt aztán csinálj magadnak meleg vizet. A wc nem volt kiépítve, hanem egy zacskó volt alulra ilyen pottyantós kivitelben, a zsacskót "munka" után vihetted az udvarra.

Ezen kivül mutatott egy rakás képet amit ott készített, kb. a következőkről szólt:
barna félmeztelen emberek szarnak az út mellett, tehenek mindenfelé (szent állat), kosz, szemét és büz mindenhol...

A képeket látva közöltem vele hogy ezért felesleges volt indiába mennie és elkölteni egy csomó pénzt, nálunk a helyi cigánynyegyedben pont ugyanezt a feelinget érezte volna át, és tizedennyi pénzért még fel is bérelhetett volna 2-3 "őslakost" hogy egy szál seggre csavart lepedőbel szaladgáljon előtte.

nandras01 2011.09.16. 15:48:45

most komolyan, tényleg van olyan ötletgazda, aki kitalálja, hogy műsort készít a egy műfasziról, aki műmeglepődik azon, amit egyébként már 10 napja forgatnak, mintegy 100 tagú stábbal, meg légkondicionált lakókocsival, szóval műmeglepődik a világon?
és tényleg van szponzor, aki erre az idiótaságra pénzt ad?
és tényleg van, aki mindezt a mélységes ostobaságot meg is nézi??
itt már tényleg csak a világvége segíthet...

degerely 2011.09.16. 15:53:01

@nandras01: Ajaj, tényleg itt a világvége, ha már egy Discoovery sorozatot is így lehúznak egyesek, pedig, mint tudjuk, a Discovery az egyik utolsó mentsvára azoknak a művelt, intelligens embereknek, akiknek még valamilyen csoda folytán van tv-jük...:)

2011.09.16. 15:54:42

@Equinoxe: Mi üvegeket töltöttünk meg Gangesz vízzel, hogy valami hegyi szentélybe vigyük fel... amikor felnéztünk, láttuk hogy furcsa dolgok vannak a vízben: egy felpuffadt tehén, egy halott férfi és egy szintén halott kisgyerek. Nem túlzok.
Aznapra megvolt a sokk számunkra is.

2011.09.16. 15:57:26

@Kulics: Tudom, láttam én is, de ott ez a standard. Vízet hoztam én is haza, de egy lezárt rézedénykében, amit soha többet nem szándékszom felnyitni, mert kijön belőle a vudu.

2011.09.16. 15:57:54

@nandras01: igen, az összes "ismeretterjesztő" csatorna ezt csinálja a Natgeotól, a Spektrumig mindegyik.

Csillámfaszpóni 2011.09.16. 15:59:05

@nandras01: akárhány forrásból hallom (ismerősök, kollégák), a szar, fos és az állandó szagja neki az nem mű, és tényleg az utcán folyik, szaglik, termelődik. és tényleg megbetegszel, akármivel oltod be magad. a nyomor is real, nem mű. a szent emberek is pont ilyen komolyak. nem hinném, hogy az a műember, aki nem szereti lefosni a bokáját.

nekem az évek során egyre bővül azon helyek listája, ahova soha nem akarok eljutni, India az elsők közt került fel erre a listára.

nandras01 2011.09.16. 15:59:57

@degerely: attól függetlenül, hogy nem tudtam, hogy melyik csatornán ment ez a fasság, a discovery (meg national is) egy kalap szar, amikor még egyáltalán néztem tv- t, mindig felbasztam az agyam azon a sok, tudományos címszóval aldott marhaságon, amit képesek legyömöszölni az emberek torkán.
(aki meg "én nem nézek mást, csak a discoveryt, meg nationalt", arról azonnal modorost kell írni és vitrinbe tenni)

nandras01 2011.09.16. 16:02:57

@Csillámfaszpóni: nem arról van szó, hogy a környezet bemutatása hiteltelen lenne, hanem a körítésről.
arról, hogy mindehhez egy maunikasó szintű hűhajénahát, meg demegvagyoklepve és higgyétekelnemistudtamerről izét kerítenek.

nandras01 2011.09.16. 16:04:09

@nandras01: ...tudományos címszóval ELADOTT marhaságon...

2011.09.16. 16:05:50

@Csillámfaszpóni: Ez a város egyik fele. Ugyanakkor ott van Delhiben a Connaught Place és környéke, ahol nyolcvanemeletes felhőkarcolók, és félmisis DELL laptopokkal rohangáló, Gucci öltönyös menedzserek lebzselnek az irodaházakban. A legszürreálisabb dolgot Varanasi újvárosában láttam: egy standard, európai szintű Levi's bolt, amiben az eladópult mögött egy kis Ganesha-oltár volt, amiben állandóan égett a füstölő, és friss virágfűzér lógott rajta.

2011.09.16. 16:07:19

@Equinoxe: Nabazmeg, belekavarodtam a mondatba. Szóval nem, mégsem nyolcvanemeletes felhőkarcolók lebzselnek az irodaházakban.

különvélemény 2011.09.16. 16:37:43

@degerely:
A discovery egy bulvár szarrá változott.
Ezt mindenki tudja az alábbi kategóriából: " művelt, intelligens embereknek, akiknek még valamilyen csoda folytán van tv-jük"

különvélemény 2011.09.16. 16:45:16

@porthosz:
Ja, aki akkora *** (rokon, úgyhogy nem írom le) hogy elmegy a felsőbbrendűségi egójával egy olyan országba, ahol a mérhetetlen gazdagság és a mérhetetlen szegénységet centiméterek választják el fizikailag is, azt az embert hadd ne minősítsem.

Hány ilyen beszámolót olvastam már, ahol elmegy az egyszerű turista és nem akarja egy kicsit sem elfogadni a helyzetet, leginkább golyóálló üvegen keresztül nézelődne, mint egy állatkertben.

különvélemény 2011.09.16. 16:49:57

@Csillámfaszpóni: "India az elsők közt került fel erre a listára."

Az indiaiak is ugyanezt gondolják rólad.

index.hu/tech/2011/08/19/agykent_mukodik_az_ibm_uj_processzora/

"fogalmazott Dharmendra Modha, a kutatóintézet projektvezetője"

gabóapó 2011.09.16. 17:34:22

Qrva régen (1992-ben) 7 másik elmebeteg haverommal elmentünk Indiába,meg Nepálba. Az első különbség, hogy mi nem reppentünk,hanem a török-iráni határig egy szakadt 1200-es Ladával,meg egy kókadt Kadettel nyomtuk,(mondom:8-an!)onnan meg ami jött,azzal. (busz,vonat,taxi,stb..)
Na csak azért,mert mindaz,ami itt van,az konkrétan leányálom a mi utunkhoz képest. (majd' két hónap volt,de bejártuk fél Indiát,meg Nepált-szigorúan napi 2(!) dollár a kaja,meg a szállásra,a többi kell az utazásra,és fejenként egy hátizsák-több nem fért a két kotlák járgányunkba)
Szal ha valaki nyafogni akar,meg űbermencskedni,"húdefehérembervagyok"-módra,az el se induljon. De a legszakadtab leprás koldusok (sic!)között is biztonságban éreztük magunkat-szemen a nyóckerrel. Szóval kaland,csak az európer gondolkodást azt el kell hagyni valahol Szeged körül,vagy legkésőbb Ankaránál. (az meg hol van mi?!)

gabóapó 2011.09.16. 17:43:15

@Csillámfaszpóni:
Hát nem tudom,nekem annó' meghatározó élmény volt.(igaz én is fostam vagy két hétig-ahogy mindenki más is),de tényleg kevésbé műmájár,mint ez európai talmi csillogás. Qrva nagy szegénység,az igaz,de ne feledjük,hogy India lesz a második Kína,nagyon hamarosan az ő (leprás,fosos) seggüket fogja nyalni minden európai politikus. És nem lesz kicsit sem kínos,ha előtte nem törölték eléggé sterilre,csak had legyen egy kis biznisz,egy kis lóvé.Kínával is csak addig volt "Tienannen tér,meg frítibet",amíg mindenki hanyatt nem esett a gazdasági adataiktól.Indiával ugyenez lesz tökben.
Én szóltam előre..! :-)))

gabóapó 2011.09.16. 17:51:51

@Equinoxe: De mennyire,hogy kurvára így van! Én is nem egyszer gondoltam,hogy "anyám,és én ezért még fizettem is?!",de aztán ez pár nap után elmúlt, (a fosás nem,csak pár hét után),és életre szóló élmény maradt! Ma is,ha az elmebeteg haverjaimmal összejövünk,lassan húsz év után is,komplett estét végigröhögünk az emlékek felidézésével,hogy "emléxel,mikor láttuk Nepálban a világ négy legmagasabb csúcsát egyszerre?" vagy"megvan még,amikor a Péter a teheráni buszpályaudvar közepén feketét hányt a rakat széntablettától?",vagy "és az milyen volt,amikor Darjeelingból egy nap után vissza kellett jönni,mert jött a monszun,és vagy lejövünk a hegyről,vagy ott ragadunk kb.3-4 hétre?". Fostunk,igaz,szoptunk,igaz,büdös volt igaz-de szegényebb lennék,ha nem lettem volna ott.

különvélemény 2011.09.16. 17:52:06

@gabóapó: "(igaz én is fostam vagy két hétig-ahogy mindenki más is)"

Ez teljesen természetes, ha csak egy levegőt szívsz, már meglesz.
Én jópárszor voltam Ázsiában, ez annyira menetrendszerű, mivel a magyar baktériumokhoz szokott szervezetednek hozzá kell szoknia az idegen környezethez.
Afrikában, vagy Közép-Dél-Amerikában is ugyanez a helyzet.

Az Antarktiszon még senki sem panaszkodott, mert ott te sem élsz túl, nemhogy a baktériumok.

gabóapó 2011.09.16. 18:09:26

@különvélemény: Igaz. De annyira,hogy jómagam bejártam már fél ázsiát,mindíg "kalandozómagyar" körülmények között-vagyis fullnomádban. Így aztán fostam Iránban,Szíriában,Jordániában,Egyiptomban,(ja,az nem Ázsia) Kazahsztánban,Türkmenisztánban,Tadzsikisztánban,Üzbegisztánban,de ugyanígy lehet Ukrajnában,MOszkvában... de Mátészalkán is. Hát persze,ez benne van a pakliban. Az egyik srác először volt "mélyázsiában",előtte Peruban,meg Bolíviában túrázott,mondta,hogy ha azt kibírta,neki ez semmi. Ő kapta el legelőbb,és ő fosott a legtovább. Ez van,ha nem tetszik,ne menj oda.. (dehogynem,menj csak,óriási élmény,cxsak ezt be kell kalkulálni,még ha nem is eszel máshol,csak a Mekiben.Ott az is megfosat)

különvélemény 2011.09.16. 18:14:38

Mielőtt még valaki megijedne Ázsiától:

Ha betartod az első héten visszafogottan, vizet csak palackból, utcáról kaját nem veszünk témát, akkor egy enyhe hasmenésen kívül más gond nem lesz.

1 hét után már lehet bátrabbra fogni a dolgot, nem leszel nagyobb veszélyben, mint egy átlag magyar menzán.

Doxycycline legyen kéznél, az még az Anthrax ellen is véd. :D
Főleg horzsolásos sérüléseknél nem árt, ha van modern antibiotikum kéznél.

kewcheg 2011.09.16. 19:10:03

Ja,ezt hozta a nagy függetlenség.A brit korona legszebb gyémántja addig volt kultúrhely, amíg a britek igazgatták...

kutyek 2011.09.16. 21:36:41

Haridwar-nál ér le a Gangesz a Himalájából a síkságra. Kicsit feljebb még egész tiszta, én Rishikeshnél ittam is belőle március körül. Mondjuk Varanasiban nem tettem volna.

@gabóapó: Kornél volt a csapatban?

Én is nomádban nyomtam a legjobb barátommal hónapokig, ha valakit érdekel, oldschool útinapló itt:
www.tomandmonty.com

joha 2011.09.16. 22:02:06

India a fosatós, bűzös, koldus környezetével együtt is a világon az egyik legjobb hely - már aki képes gyarló emberi világát más szemmel nézni! És valóban úgy van, pár év múlva mindenki a pottyantóból visszacsapott szarral lepett seggüket fogja nyalni némi lóvéért, Európában és Amerikában is...

különvélemény 2011.09.16. 22:09:59

A kedvencem, amikor tájföldön' a semmi partján meghallotta egy idióta, hogy magyarul beszélünk, erre odajön, "nálatok is szar az internet?"

Nem ba*meg, nálunk nincs, és húzz innen a rákba.

Mr Garrison 2011.09.16. 22:37:13

Nem vicces ez a műsor... megpróbáltam befogadni, de annyira mű hogy tuti bukás lesz nálunk. Annyira rossz hogy már átkapcsoltam a retekklubra (amit nagyon ritkán teszek)

Édy, aki Endre 2011.09.16. 23:26:11

@gabóapó: Nem volt véletlenül a társaságotokban egy Tomi nevű srác Szegedről?

Boogie66 · http://rotoma.blog.hu 2011.09.17. 00:01:57

Egyik ismerősöm (lány) akkor akadt ki, amikor egy kolduló leprás kisgyerek nekinyomta a letört ujját az oldalának, nyomatékosítva a "gimmi mani " felkiáltást. Akkor elmondása szerint elkezdett sikoltozni - mondjuk nem csodálom ...

2011.09.17. 01:08:43

Hát, azért megnézném.
Mondjuk talán a nagyvárosokat érdemes kerülni, állítólag azok a legrosszabbak. (mint mindenhol..?)

zdyzs 2011.09.17. 05:55:46

@porthosz: Látszik, hogy még soha nem voltál Indiában. A leges-legutolsó magyar cigányputri konszolidált nagypolgári otton ahhoz képest ahogy itt laknak a szegények. Akármit is gondol bárki Európában, európai aggyal NEM lehet elképzelni milyen nyomor van itt. És felkészülni sem lehet rá. Aki úgy érzi, hogy ezt nem tudja félretenni és nem foglalkozni vele amíg itt van, az ne jöjjön ide. Pedig érdemes, mert olyan fantasztikus szépségek is vannak, amelyeket szintén nem lehet elképzelni amíg nem láttad (igen a Taj Mahal is ezek közé tartozik, de csak egy a száz közül)Ha valakit bővebben érdekel kinek érdemes ideutazni - ahovakolumbuszindult.blog.hu/2011/03/10/kinek_erdemes_indiaba_jonni_egy_kis_reklam

A budi kérdésben szerintem a pottyantós WC sokkal higiénikusabb mint az angol. Lényegesen kevesebb esélyed van összeszedni valamit mint mikor ráülsz az előted levőtől még meleg deszkára. Egy kicsit szokni kell, de hamar megy. Ami nehezebb, azt megtanulni, hogyan kel a kis kancsóba engedett vízzel megtörölni a seggedet, vagy a WC melletti gumicsőből folyó vízzel megtisztítani magad anélkül, hogy csuromvizes legyen a gatyád. Ez még nem is nagyon megy, pedig már rég itt vagyunk.

zdyzs 2011.09.17. 06:05:00

@gabóapó: Sajnos azok az idők már elmúltak, mikor 2 dollárból el lehetett lenni itt egy nap. Ma ez már csak akkor lehetséges, ha az ashramokban alszol ingyen. Mert már csak a közlekedésre el fog menni a napi 2 dolcsi. Mondjuk én már öreg is vagyok ehhez. Egy kis kényelem már muszáj. (Mondjuk lgalább egy ágy)

A fosásban igazad van, azt nem lehet megúszni, de minimalizálni lehet. Csak főtt/olajban sütött kaját enni, gyümölcs csak banán és ananász(esetleg dinnye, de az már sanszos), zöldség szigorúan csak sülve/főve, húst lehetőség szerint nem enni, csak palackos vizet inni. Ha valaki az utcán eszik, még így is van kockázat, mert a tányér, meg a árus keze egészen biztosan fertőzött. Ha pedig valaki napi néhány dollárból akar itt lenni, akkor nem válogathat.
De egyébként másutt is vigyázni kell. Itt az mondás járja (konkrét példa alapján), hogy ötcsillagos szállodában ötcsillagos sűrűfosást lehet kapni.

gabóapó 2013.01.13. 13:44:36

@zdyzs: Most akadtam a válaszra...
Én NEM azt írtam,hogy napi két dolcsi, hanem hogy nepi két dolcsi KAJÁRA,SZÁLLÁSRA...
Persze,az utazás, a belépők, az külön...
De fél dollárért volt már szállás. Csak víz legyen benne, meg ventillátor. A többi smafu...

Fée Verte [ Fára Szorult Kéreg ] Zabatár 2013.01.14. 10:51:14

@különvélemény: Ah, szóval az amerikai védelmi minisztérium égisze alatt működő...
Vagy úgy.
süti beállítások módosítása