Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Caprica 1x09 - End of Line

2011. szeptember 16. 09:00 - Freevo

Egy pillanatra olyan érzésünk támad, mintha a Terminator jövőben játszódó jeleneteiben járnánk: sugárhajtású helikopterek üldöznek egy furgont, amelyet a cylon U-87-es modell vezet. Nem csoda, hogy nem értünk semmi, ugyanis flashforwardoltunk húsz órát. A jelenben még minden békés, Philomon kellemesen enyeleg a robottal, a múltkorokban levágott ujjú munkatársa meg elborzadva figyeli a bimbózó románcot. 

Az egyre ápolatlanabb Daniel Graystone meghozza a döntést, eladja Vergisnek a Caprica City Buccaneerst. Egy hónapot nyerhet ezzel a cége számára, hogy megépítsék a százezer harci robotot a védelmi minisztérium számára. Clarice és a férjei meglátogatják az elfeküdt hajú Barnabas Greeley-t annak kék színű roncstelepén. Willow nővér számon kéri a férfit, amiért egységesíteni akarja az STO különböző helyi szervezeteit, majd egy pisztollyal figyelmezteti, hogy tudja, hol a határ. 

Amanda még mindig nem tud szabadulni a nyomasztó memóriáktól, még egy véres borotvapengéről is beugranak neki emlékek. Felhívja a Tizenkét Kolónia Legborzalmasabb Csengőhangját, Clarice-t, de ő sem nyitott most a panaszaira, mert éppen készül, hogy elutazzon a Gemenonra. 

Lacy belépett az STO-ba, a nővér győzködése ellenére Barnabas oldalán. A fickó tisztában van azzal, hogy a kislány csak egyvalami miatt állt közéjük, ezért ő sem áll másként hozzá: szerez egy jó nagy ládát egy olyan pecséttel, amely garantálja, hogy nem vizsgálják át a tartalmát a vámnál. Ezzel eljuttathatják a cylont a Gemenonra, de Greeley előbb kér valamit cserébe. Egy nyomkövetőt kell Lacynek elhelyeznie Clarice kocsijában. 

Danielt meglátogatja az egyik katonai befektetője, és némi jópofizást követően megvádolja azzal, hogy ellopta a cylont működtető csipet. Ha ez a botrány kipattanna, az a megrendelőkre sem vetne jó fényt, ezért az eddigi egy hónapos határidőt lecsökkentik egy hétre. Ennyi idő alatt lehetetlenség sokszorosítani a csipet. Később látjuk, hogy a befektetőnő Tomas Vergisszel kokettál, aki határidőre beígérte már a százezer robotot. 

Philomon előáll a nagy ötletével Danielnek, hogy pszichológiai profilt kéne felállítani a cylonról, hátha ez elősegíti a sokszorosítást. Mivel ez több hetet venne igénybe, Daniel könyörtelenül félresöpri őt, és utasítja, hogy formázzák le az MCP-t, és az eredeti programozásával együtt készítsék el a másolatokat. Zoe azonnal értesíti Lacyt, hogy még ma este meg kell őt szöktetnie, különben késő lesz. Lacy eddig úgy gondolta, hogy lesz vagy egy hete összeszedni a bátorságát, ezért elég ráérősen tervezgette a hadműveletet. 

Sam Adama és Rachel aggódva vizsgálják Joe-t, aki órák óta a V-világban bolyong, tenni azonban nem sokat tehetnek. Később Új-Capricavárosban előkerül Tamara, akit Emanuelle csalogatott elő a Batman-féle reflektor-módszerrel. Megbeszélik, hogy ez így nem mehet tovább, Joe teljesen függővé vált, és az sem fog segíteni, ha megtalálja a lányát. Emanuelle a lány segítségét kéri. 

Daniel és Amanda közösen vacsiznak és operát hallgatnak otthon, de a nő mintha jelen sem lenne. A férjének szegezi a kérdést: igaz-e, hogy ellopta Vergis csipjét két ember élete árán. Daniel sem nem tagadja, sem nem cáfolja a vádakat. Amanda sétálni indul, és közben látjuk, hogy valóban megpróbálkozott már az öngyilkossággal, még a nyomát is viseli a csuklóján. Nem csoda, hogy nem halt bele, hiszen nem hosszában, hanem keresztben vágta fel az ereit, ahogy csak az amatőrök csinálják. Egy híd egyik pillérénél áll meg, amelyről korábban hallottuk a hírekből, hogy népszerű öngyilkossági hely. 

Joe megtalálja azt a lakást, ahova Emanuelle csalogatta Tamarát. Kiderül, hogy ha asztmaspray-vel a szemünkbe fújunk, megjavul a hallásunk, így talál rá a férfi a lányára. Tammy fél, hogy az apja megöli magát a sok holopántozással, ezért előbb mellkason lövi magát, majd egy golyót ereszt Joseph fejébe is. A férfi így már nem térhet vissza Új-Capricavárosba, de legalább azt hiszi, hogy nincs is miért. Tamara sértetlenül feláll az incidens után, majd Emanuelle, aki az egészet végignézte, kilép a játékból, és Rachelként tér magához a valóságban. 

Philomon megpróbál elbúcsúzni a robottól a csipje kisütése előtt, amikor az váratlanul megszólítja. Elmondja, hogy ő Rachel/Zoe, amitől a kis geek annyira összeszarja magát, hogy rohan is a kijárat felé. A cylon feltartóztatja, majd amikor Philo elhiteti vele, hogy segíteni fog, ám helyette riadóztatja a házat, teljes erőből a falhoz vágja. Elrohan, majd elköti a garázsból a furgont, amit az epizód elején láttunk. 

Lacy gondoskodott arról, hogy a nyomkövető eljusson Clarice kocsijába. Éppen akkor ér Barnabas telepére, amikor azok a nővért és a férjét figyelik a monitoron, ahogy az űrkikötő felé tartanak. Lacy rádöbben, hogy nem csupán egy jeladót, hanem egy detonátort is helyezett a járműbe. A szerkezetet Keon tervezte. 

A furgontolvaj robotot üldözőbe veszik a sugárhajtású Skynet-helikopterek, és blokádot is állítanak az útjába. Közben Barnabas Lacy kezébe nyomja a mobilt, amellyel aktiválhatják Clarice-ék detonátorát, és a barátja fejéhez szegez egy pisztolyt. A nővér épp egy dugóban rostokol, amikor megpillantja a híd korlátján ácsorgó Amandát. Az asszony leveti magát a vízbe. Lacy tárcsáz, de mire az autó felrobban, Clarice már kiszállt belőle. Zoe beletapos a gázba, és nekihajt az előtte álló blokádnak. Felborul, majd kigyullad és felrobban a furgonja. Daniel némán fogad egy hívás az otthonában. 

Címkék: caprica
13 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

konyvelomo 2010.04.06. 09:59:17

"Egy pillanatra olyan érzésünk támad, mintha a Terminator jövőben játszódó jeleneteiben járnánk"

Nem csak olyan érzésünk, hanem egy-az-egyben hozzák a Terminator látványvilágát az üldözős jeleneteknél...

Lehet fogadni: ugrott vagy sem? És ha igen: ki? :D

Lúdtalp 2010.04.06. 11:48:10

Itt max az az egy kérdés maradt, hogy a "katonai befektetőnő" felmenője-e Admiral Cainnek vagy se.

Szerintem ez annyira gyökér cliffhanger hogy szeptemberben csak a nézők 10%-át fogja visszacsábítani. Nem egy kattógó Geiger-Mülleres "Earth".

SevenDeadlySins (törölt) 2010.04.06. 12:37:39

Hello Freevo, pár észrevétel
"A katonai befektető" az a hadügyminisztérium képviselője, a megrendelő. Egy befektető nem is tudná ugráltatni Greystonékat...

Mellesleg az hogy "számítottunk rá hogy a lopott technológia visszafejtése nehézségekbe fog ütközni de szemet hunytunk" kicsit erősebb mint a meggyanúsítás;) Jó ha tudjuk hogy ők tudják:)

Keverted Rachelt és Emilyt. Joe asszisztense, titkos imádója Emily van ott Joe vergődésénél és Ő Emmanuelle a V-worldben is.

Phillomon pedig az ütéstől meghalt. Sztem ez említést érdemel, biztos hogy ez is megzakkantotta kicsit Zoebotot

Freevo · http://delta.blog.hu/ 2010.04.06. 12:58:14

@SevenDeadlySins: hú, nem tudom, miért emlékeztem úgy, hogy Emilyt Rachelnek hívják. :) Köszi!

A katonai befektető kifejezést meg valami külföldi recapben olvastam. Nem figyeltem oda annál a résznél annyira, és inkább kigugliztam, hogy ki volt az a nő, mert nem voltam benne biztos, hogy a védelmi minisztérium embere.

Az, hogy nekiszögezte, hogy ellopta a technológiát, mindenképp csak gyanúsítgatás fog maradni, mert egy szál bizonyítékuk sincsen. Oké, hogy tök egyértelmű, hogy ki nyúlta le a cuccot, de attól még a nő csak megvádolta őt.

Philomon halálát kihagytam, köszönöm.

Ha kíváncsiak vagytok egy spoilerre az epizód végéről (szerintem egyértelmű volt a jelenet, de a spekulálók kételkednek), akkor olvassatok tovább:

---SPOILER---
Amanda biztosan meghalt. A facebookon megjelenő fiktív Caprica City-beli újságban lehozták a halálhírét, és azóta a színésznő is máshol kapott szerepet.
---SPOILER VÉGE---

SevenDeadlySins (törölt) 2010.04.06. 13:07:49

Köszi, erről nem is tudtam, basszus tudsz linket adni az újsághoz?:)

én is úgy néztem utána, nekem pl az emily=emmanuelle azonosság teljesen kimaradt, ha nem írod le talán sose jövök rá, köszi!

Az SGU kapcsán írta valaki hogy a SyFy szereti az új sorozatoknál a midseason breaket hogy újragondolják a nézettség meg úgy egyébként a tapasztalatok függvényében hogy akkor hogyan tovább.

Ha láttad már az SGU s01e11-t akkor tudod mekkora kézifékes fordulást hoztak össze összhangban a fanok kritikáival. Sanszos hogy a Capricával is ez fog történni, tehát nem hülyeség utánaolvasni a rajongók most mit hiányolnak belőle.

Jók a hogyvoltok! Minden jót

Elar 2010.04.06. 13:51:42

A BSG után a Caprica egyértelműen hatalmas csalódás.
Elnagyolva azt mondanám, h 9 rész után sem értem miről szól ez az egész :D
Matrix, Terminator koppintások.
Unalmas.
Örülök amikor időnként hallok egy kis zenét a BSG ből :)
Nem tetszenek a színészek. Zoey és Amanda kifejezetten ellenszenves. Az anya remélem ugrani fog :)
Egyedül Sam Adama aki bejön.
Na mindegy. Biztos megköveztek, de nekem nem tetszik ez a soroazt. Már csak azértis végig fogom nézni, piciz mazochista módon, de érdekel h mit tudnak kiizzadni magukból :)

Grozunol 2010.04.06. 14:16:14

A sorozat alapröténete pedig nagyon egyszerű. A BSG elött játszódik kb.60 évvel. A Cylon háború előtt. A Cylonok létrejöttéről szól.
Kicsit lassú, de szépen halad előre. Remélem meg ér pár évadot, én kiváncsy vagyok a történetre.

konyvelomo 2010.04.06. 14:37:08

Gyenge, nem gyenge (szerintem nem, bár egy kicsit vontatott), ez most a legjobb futó sci-fi. Aki ezt nem érzi, az kapcsoljon pár percre a V-re :(

Elar 2010.04.06. 14:37:38

@Grozunol:
Oké elnagyoltam, h nem vágom miről szól :)

Italo Balbo 2010.10.11. 13:08:51

Lassan lehet újra izzítani a hogyvolt írást :)

Freevo · http://delta.blog.hu/ 2010.10.11. 13:25:45

@Italo Balbo: sor fog rá kerülni :) csak tegnap sikerült megnéznem az új részt, de igyekszem.
süti beállítások módosítása