Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 2x06 - Vámpírok alkonya

2011. szeptember 15. 11:31 - Zenóbia

Felvezetés még mindig nincs. Westernhősnek öltözött Castle pörgeti a pisztolyt ezerrel, jó sokat gyakorolhatta, elég jól megy neki. Szerinte nem westernhős hanem űrcowboy, szerintem meg tökmindegy, Alexis szerint viszont ez a jelmez már volt egyszer. Ráadásul idén nem akar menni cukorkát kunyerálni Castle-lel, akinek a lelkesedését figyelembe véve, még hetvenhárom évesen is ott fog a görbe botjával kopogtatni az ajtókon. Alexis iskolai feladata egy tojásra vigyázni.(?) Arcot is rajzolt neki, és elnevezték Dickens Twist Olivérjéből Fagin után, aki egy bűnbanda visszataszító főnöke. Végül is valóban, egy tojásnál nincs félelmetesebb látvány. Nyomozóink kivételesen éjszakai portyára indulnak egy hullát megnézni, ráadásul egy temetőbe, Halloween idején, nagyon stílszerű. A hulla is az. Karóval szúrták át a szívét, és vámpírfogakkal rendelkezik. Buffy erre járt. – mondja Castle. A boncteremben Lanie nekiveselkedik kihúzni emberünk(?)ből a cöveket, de Castle közbelép, mert ha tényleg vámpír, akkor feléled. Azonban ez nem tartja vissza a realitások talaján élő Lanie-t. Na, van egy lukas hullánk.

A tépőfogai koronák, a combartériáján át megcsapolták, és a gyilkos parókát viselt a testen talált hajszálakból ítélve. Feketét. Kiderül, hogy ha valakit át akarsz döfni egy cövekkel, akkor ahhoz kalapács is kell, blöe. Szerencsére mire átkalapácsoltak rajta egy botot, már halott volt, egy fejsérülés segített rajta. Castle ismeri a legjobb agyargyártót a környéken, majd ő megmondja, ki a Luggatott Fiú. Pontosabban ki volt. Vámpír Klub nevű helyen vagyunk, frankó jelmezekkel, Castle innen szokott kölcsönözni. Ajánl is Beckettnek egyből egy nővérke jelmezt, mi mást. Luggatott Fiút azonosítja a fogdoki, Varjú (az eredetiben Holló, nem mindegy, de így jártunk) néven, nem túl fantáziadús. Míg dokink kikeresi a rendes nevét és címét, addig Castle vámpírfogsorra vált, ritka idétlenül fest vele. Luggatott Fiú=Varjú=Matthew, a házinéni szerint csendes félénk srác volt, aki képregényeket rajzolt, Castle pedig elájul, mert Beckett tudja kicsoda Frank Miller. A fiú egy képregénykönyvön dolgozott, és nem is rosszul. Volt vámpírbarátnője is, akivel nemrég összevesztek. Minő véletlen, a lánynak hosszú fekete haja volt.

Ryannek nem ismeretlen a környezet, a vámpírgyülekezetet egyfajta klubhoz, vagy egyházhoz hasonlítja (ez kicsit erős is lehetne csak úgy mondom), annyiban különböznek, hogy a vámpírok a vérivás miatt gyűlnek össze, nem pedig golfozni vagy imát mormolni. Szóval volt egy nője, akit érdekeltek a vámpírok, olyannyira, hogy egy koporsóban akart szeretkezni, Ryan viszont nem volt eléggé nyitott az új dolgokra. Most elgondolkodtam egy pillanatra ezen a koporsós szexen, és úgy döntöttem, hogy én sem vagyok elég nyitott. Néha a bizarr ismerősök is jól jönnek, Ryan volt nőjét felhasználva bejutnak a klub aznap esti összejövetelére. Ami vörös fényben úszik, és mindenki a másik nyakán lóg, szó szerint. Az úrnő mondjuk épp valakinek a csuklóját harapja át, de Castle-ék kedvéért megszakítja a vacsoráját. Varjú halála látszólag megrázza, hiszen szeretők voltak. A veszekedés pedig azért volt, mert Varjú kapcsolatban állt egy Démon (nahát, egy újabb fantáziadús név) nevű fickóval, aki rá akarta beszélni egy képregénykönyv megalkotására, melynek főhőse egy valóban élő ember lett volna. Morgan Lockerby-nek hívják, és a társaság tagja volt, amíg teljesen be nem pöccent, és azt nem hitte, hogy ő tényleg vámpír. Jelenleg hajléktalan.

Beckett nem érti a vámpírklubot, Castle viszont igen, és magyaráz. Ezek az emberek különcök, szeretnének valahová tartozni, a bizarr dolgok iránti rajongás pedig fakadhat gyermekkori traumából, például elütött kutya, halott barát, akár szülő is, amit mindenki másképp dolgoz fel, vámpírként, vagy zsaruként. Ezzel a lényegre tapintott, Beckett egyből megértőbb, én mondjuk nem, simán elmebajos kreténnek tartom mindet. Beckett visszakérdez, téged milyen trauma ért a bölcsőben? A választ nem kapjuk meg, mert Esposito megszakítja az ígéretes társalgást. A tervező iskolából ahova Luggatott Fiú járt, megszerezték a családja adatait. Beckettnek kell felhívnia a szüleit, amit mindig nehéz feladat megtenni. A szülők be is futnak, a lányukkal együtt. Apu azt vizionálja, hogy ha megpofozta volna egy párszor a fiút, akkor elhagyta volna a vámpírfogait, egyébként meg hónapok óta nem látták. Démonnak semmi nyoma, viszont megvan Lockerby, aki pszichiátriai beteg, gyógyszeres kezelés alatt állt, míg néhány éve meg nem szökött. Közben Esposito rettentően várja Castle Halloween buliját, amire Beckett nagyon határozatlanul válaszolgat a megjelenését illetően.

Castle felfedezi, hogy Lockerby valóban azonos a képregényben szereplő Morlock-kal, és miközben ezt megmutatja Beckettnek, azt is felfedezi, hogy Beckett cseresznye illatú, ebből lesz egy kellemes kis összenézés túl közeli szájakkal, amit Espositoék nagy élvezettel zavarnak meg. A cöveken talált ujjlenyomatok Lockerby-től származnak. Őt pedig a képregényben rajzolt környezet alapján találják meg, ami egy elhagyatott raktárépülethez vezet. Bent gyertyák égnek, egy lezárt koporsó körül. Sajnáltam volna, ha kihagyják. Együtt nyitják fel háromra a koporsót, Castle úgy ugrik hátra, mintha valóban várná, hogy kinyúl a csontvázkéz, de a koporsó üres. Mikor épp kellemesen kiröhögik Castle-t az ijedezéséért, a nyakába ugrik egy morgó-vicsorgó figura, és megpróbálja átharapni a torkát. Nagy nehezen leszedik róla, ám a pasas, amikor fény éri az ablakon keresztül, elkezd üvölteni és füstölni mint az állat. Lanie kiábrándítja őket, erről is lerántja a leplet, ez csak porfíria, más néven vámpírkór, amitől hallucinál, paranoiás, és felhólyagzik a bőre a napon.

Lockerby hadoválásából semmi értelmeset nem lehet kihámozni, viszont a cöveken tusfesték nyomaira leltek. Amiről Castle úgy tudja, hogy képregényírók is előszeretettel használják, azaz Démon is, aki a képekhez írta a szöveget, de róla még mindig csak ennyit tudunk, nem mást. Castle és Alexis tököket faragnak elmélyülten, közben filozofálgatnak, és Alexis felsős buliba kéredzkedik. Engedély megadva azzal a kikötéssel, hogy ha bármi gond van, akkor egyből telefonál. Tippeljetek, lesz-e gond, hát persze, hogy lesz, ez annyira nyilvánvaló, hogy nem is jár ajándék csoki a jól tippelőknek. Castle lesz a buli idejére a tojás-szitter, reméljük Tojás Tóbiás túléli. Beckett az agykurkásszal tárgyal Lockerby-ről, illetve Luggatott Fiú rajzairól, amikről nem Lockerby fontossága derül ki, hanem a nő fontossága, akit mindig angyalként ábrázolt, erőszakos háttérrel. Ebből következik, hogy Luggatott Fiút zaklatták. Egy cövekkel. Befut Castle a tojglival, a pszichiáter legszívesebben őt is elvitetné. Esposito telefonál, megvan Démon, aki valójában nem is Démon, és nem is vámpír, hanem vérfarkas, és szíven lőve találták meg. Gondolom ezüst golyóval. Áh, nem igazság, Lanie megint kiábrándító, nem ezüstgolyó.

Kiderül Démon valódi neve is végre, de ez most már senkit nem érdekel. Antropológus hallgató volt, tele van a lakása csontokkal, és valószínűleg Luggatott Fiú előtt egy pár órával ölték meg. A talált tusfestékből és cövekgyűjteményből arra jutnak, hogy ugyanaz ölte meg mindkettőt, de az nem Morlock volt, mert Démont nappal ölték meg, ő meg ugye nappal füstölögni kezd. Így aztán lehet, hogy Morlock valójában barát volt, és nem ellenség. Ide szerintem különösen igaz az a mondás, hogy akinek ilyen barátja van, annak minek ellenség, de mindegy. A lakásban megtalálják Démon kutatási anyagát, a törvényszéki antropológus diplomájához. Beckett állati kíváncsi, hogy mi volt Castle gyermekkori traumája, de ő még húzza az agyunkat egy kicsit. Közben a kutatási anyagban találnak egy cikket, és abban egy rekonstruált női arcot, az arc pedig ugyanazé, aki Varjú rajzain szerepel. A cikkben leírtak szerint, a meggyilkolt asszony holttestét két éve találták meg egy folyónál egy fa alatt eltemetve. Mi köze van Démon kutatási anyagának Varjú rajzaihoz, ez itt a kérdés? Erre a kezdő válasz az, hogy Varjú rajzai négy éve készültek, a holttestet pedig csak két éve találták meg, tehát Varjú ismerte a nőt.

Befut végre Alexis telefonhívása is, hogy Page berúgott a puncstól mint a szar. Castle hazaviszi őket, majd hívja Page szüleit, itt most nem használ a könyörgés, mi pedig megtudjuk, hogy Castle felelősségteljes szülő, aki lazasága ellenére nem cinkoskodik kölykökkel. Varjú szüleivel és húgával próbálják kitalálni, hogy ki a nő a rajzokon, de azon kívül, hogy ő volt a személyes szelleme, nem sokat tudunk meg. Arra sem érkezik válasz, hogy érte-e Varjút gyermekkori trauma, mert a rajzai alapján kellett, hogy legyen valami. (Egy szép nyári napon egy percre egyedül hagyták a kertben a járókában, és az alatt az egy perc alatt megtámadta egy csapat vészesen károgó fekete varjú, amik apró darabkákat csipegettek ki a nyakából, elnézést.) A húg viszont ad egy tippet, nézzék meg azokat a rajzokat is, amikkel felvételizett a tervező iskolába, oda a fő műveit adta be. Esposito jön az elásott nőről szóló hírekkel, miszerint 18 éve halt meg, miután mellkason lőtték, még pedig ugyanúgy és ugyanolyan golyóval, mint Démont.

Varjú leadott műveiből kiderül, hogy két éves korában látta, ahogy megölik az asszonyt, mert ugyanazt a fát rajzolta le, ahol a holttestet megtalálták, tehát nyilván emlékezett a gyilkosságra. Na de kivel volt ott két évesen? Nézzünk csak utána, hogy Varjúék hol éltek 18 évvel ezelőtt. Hamar jönnek is Ryanék egy újabb csavarral. Nem egyszerű, figyeljetek. Varjú apja, mikor újranősült, felvette az új felesége nevét, amit Varjú is megkapott, így a régi családnév feledésbe merült. Ami azért is volt jó, mert Varjú apjának első felesége, aki viselte a nevét, 18 évvel ezelőtt eltűnt, és sosem került elő többé. De mi már tudjuk, hogy hol van, a fa alatt. A nő leánykori nevéről pedig Castle-nak az is beugrik, hogy a temetőben bóklászva látta ezt a nevet az egyik sírkövön, így aztán egyértelmű, hogy Varjú sem véletlenül mászkált arrafelé. A sírt a nő családja emeltette öt évvel az eltűnés után, egy angyal szoborral. Démon fedezte fel az egybeesést a szobor arca és Varjú rajzain szereplő nő arca között, amikor a kutatásához keresett anyagot.

Varjú apját kihallgatják, de tagad, és attól tartok tényleg nem ő tette. A fiának pedig csak azért nem mondta el, hogy a rajzain szereplő nő a valódi anyja, mert védeni akarta a lelkét. Ez mintha nem sikerült volna. Kiderül, hogy az új feleség volt anno a bébiszitterük is, és ő volt az, aki összetartotta a családot a feleség eltűnése idején, Varjú őt hitte az igazi anyjának. Ugye már sejtitek? A kihallgatás szünetében a feleség érdeklődik, hogy mégis meddig tart még ez, teszi mindezt leopárdmintás kabátban. A leopárd minta 38-as méret felett már önmagában bűntény, így meg nem is kérdés. Castle-nak beugrik valami Morlock elmebeteg motyogásából, így elinvitálja Morlock ketrece felé a leopárd kabátos feleséget, és vonszolja maga után Beckettet. Morlock pedig artikulátlan gyilkos-gyilkos üvöltésben tör ki, mikor meglátja őket. Beckett finoman elmeséli Varjú apjának, hogy a felesége egy elmebeteg pszichopata gyilkos. Ebben a részben mintha túltengenének az elmebajosok. A nő megölte a volt feleséget, Démont, és Varjút is. Beckettet megrázta ez az eset, engem meg az ráz meg, ha elképzelem, ahogy a nő verte bele a saját nevelt fiába a cöveket. Varjú húgának is nehéz lesz kiheverni, hogy az anyja egy pszichopata, de lehet, hogy író lesz belőle, vagy rendőr.

És most jöjjön Castle gyermekkori traumája. Öt évesen nyaraltak a tengerparton, őt pedig hagyták egyedül bóklászni, ez már szürreális, de nem baj. Szóval egyszer jó messzire elcsavargott a parton, amikor is rátalált egy kisfiú holttestére, amit kivetett a víz. A háziasszonyuk fia volt az, akivel előző nap még együtt játszottak. Beckett nagyon mélyen együtt érez, egészen addig, míg Castle már nem bírja, és elkezd vigyorogni, Beckett persze felháborodik, és alig tér magához a történetből. Alexis depressziós, mert Page, bosszúból amiért beárulták, megölte Fagint, a tojglit. Köszöntünk körünkben egy újabb elmebajost, így lesz valakiből sorozatgyilkos, az első a legnehezebb, a többi már könnyen fog menni. Castle Edgar Allan Poe-nak öltözött (itt mondjuk fontos lenne, hogy az áldozat nem Varjú volt, hanem Holló, és akkor mindenki számára érthető lenne az utalás), Lanie szexis macskanőnek vagy ilyesminek, Ryan véres köpenyben sztetoszkóppal, Esposito kommandós, Martha boszorkány. De hol van Beckett? Lehet, hogy el sem jön? Végszóra természetesen befut, fekete begombolt kabátban, hát hol a rettentő rémisztő jelmezed, kérdi a mindenki? Mire Beckett közli, hogy ő inkább szexisnek öltözött, és elkezdi lassú mozdulattal bontani a kabátját. Természetesen Castle ledermed, a következő pillanatban pedig arcába ugrik egy ezüst hajú brekegő béka piros orral, Beckett kabátja alól. Ez volt az édes bosszú, a délutáni -kisfiú hullát találtam a parton- sztoriért.

Címkék: castle
6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

candyperfumegirl 2011.09.15. 11:39:18

Az űrcowboy jelmez azért nem tökmindegy, mert ez egy az egyben Fillion szerelése a Firefly-ból. :) Ez a legdirektebb utalás, de lesz még pár, egyszer sixx összeszedte mindet a comment.com-on.

Zenóbia 2011.09.15. 11:43:46

@candyperfumegirl: Affene. :) ok, köszi, majd megkeresem, hogy máskor ne legyen ilyen, a Firefly-hoz tök hülye vagyok. (mint az látszik is) :)

candyperfumegirl 2011.09.15. 11:59:29

Itt van a cikk:
comment.blog.hu/2011/02/25/het_vilagbajnok_firefly_fohajtas_a_castle_ben

Jó kis gyűjtemény, és Filliont ismerve fog ez még gazdagodni a jövőben. :)

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2011.09.15. 12:30:34

Hm, Castle mint űrcowboy, honnan ismerős ez nekem...

Pappagiv 2011.09.18. 15:22:46

Martha sztem Szörnyella De Frásznak öltözött...

Zenóbia 2011.09.20. 20:57:16

@Pappagiv: Valóban. :) de ahogy a dal is mondja: „E rút boszorkány rosszabb, mint az ördög/ Ily galád nőt még nem hordott a föld/ De rá is jössz hamar/ Hisz minden arra vall / Rád tekintve kárhozat, ha jön!” :)
süti beállítások módosítása