Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Dr. Csont 5x15 - Meglepetés az alagútból

2011. szeptember 12. 10:00 - villanella

A föld alatt vagyunk, mindig olyan a Dr. Csont, mintha egy film kezdődne, ezt úgy szeretem. Csak az a furcsa, hogy rögtön egy ismert karakter, Sweets az, akit látunk, a metrón utazik. Mellette ül egy csávó, aki épp egy sms-t kap, és nagyon durván reagál rá, úgyhogy a babyface pszichomókusunk megkérdezi, mi történt (egészen reális), a srác pedig elmondja, hogy most tudta meg, hogy már nem leukémiás. (Mennyibe, hogy ez a csávó kurvára meg fog halni?) Áradozik arról, hogy új élet jön, mi mindent fog tenni és fog kipróbálni, hogy egzotikus helyeken egzotikus nőkkel fog digidugizni ésatöbbi. 

E közben Bones és Booth együtt vacsoráznak egy japán nővel Ms Iwanagaval, aki interjút csinál Bones második könyve apropóján. Mert, hogy most jelent meg, és Japánban óriási siker.

Vissza a metróra, földrengés tör ki hirtelen, eltört a fő víznyomócső, tuti meghal a rákos gyerek nagy örömében. Hah, hirtelen az ablakhoz nyomódik egy holttest, erre az ex-leukémiás lefejeli a korlátot, Sweets kész van, hogy meghalt. Mert meghalt. Lottóznom kell, de azonnal. A kép kifehéredik, elviszik a hullát az egzotikus vágyaival, jön Bones és Booth. Egy bizonyos Grant járőr segít majd nekik mindjárt (akit Clea DuVall játszik amúgy, aki egy csomó filmben játszott leszbikust, meg elmebeteget, utóbbit például az Észvesztőben, előbbit pedig a heteróvánevelő intézetes filmben, mi is volt az, But I’m a cheerlader, amit a magyar címe miatt mindig egy Heroes rész alcímének hittem - Mentsd meg a pompomlányt). Közben persze Sweets készen van, elmeséli Boothnak, mi történt, aki leülteti őt, hogy pihenjen, meg nyugodjon meg, amíg ő ránéz Brennanra. Sweets készen van, mereng. Nagyon megérintette őt, ha véletlenül elsiklanánk felette. Mindenhol ott van a Japó újságíró nő is. A halott, akit a metrónak csapott a víz férfi volt, 30 körüli, egy hete halott. Kimosta vagy bemosta őt a víz az alagútba. 

A Jeffersonban hamar találnak barázdákat a csonton, amiből arra következtetnek, hogy megrágták azt a patkányok. A lapockacsonton viszkózus dolog van, mert a munka nem áll meg természetesen. Eddig nem is tudtam, vagy csak nem emlékeztem, hogy a Hávájinak Montenegró a vezetékneve, Japó mondja, hogy a könyvben ő lehet Amanda.

Megérkezik Sweets az intézetbe, a csaja, Daisy aggódik miatta. Mert most a csaja a gyakornok. Érdekes, de Daisy karaktere már nem olyan idegesítő, mint az elején volt, talán mert Sweets jófej, és akkor a csaja nem lehet ultragáz, ezen kicsit finomítottak a sorozatírók. Bones azért beszól neki, hogy a lapockát figyelje inkább. Valami kék bemélyedést talál is ott azonnal. Nos, valami kék dolog átlukasztotta az áldozat kulcscsontját és eljutott a tarkójáig. A nyaki verőeret is áthasíthatta. Majd Rumcájsz megkapja a kék pigmenteket, Daisy meg kitalálja, mi lehetett a lehetséges gyilkos fegyver a nyomból.

Csak beszélni kell róla, máris Rumcájszt látjuk, ahogy igen kedvesen, hazafuvarozza Sweetst, aki saját elmondása szerint egyáltalán nincs rosszul, de hát látni valakit meghalni, junó... Sweets elmeséli az óriásdrámát a kemó, a rák eltűnése, meg a vágyak, hogy most élni fog. "Én nem akarok úgy eltűnni, hogy nem azt az életet éltem, amit élni akarok" - mondja végül. Közben feltűnt, hogy ha az emberek elgondolkoznak az életen a filmekben, mindig kicsit oldalra, lefelé néznek.

A Japó a Hávájival az irodában. A könyvről beszél, mint egy megszállott. Brannan megérkezik, a magáé vagyok, mondja. Elemzi a könyvet vele a csaj, hogy a két karakter az ő meg Booth, és hogy a szexuális kapcsolat a könyvben azt feltételezi - Brennan azonnal közbevág, hogy ők nem azok, akikről a könyvben írt. Ms Wick (Daisy) beront, és elmondja, hogy fogat talált az áldozat lapockájában. Bones elmegy. Tehát a hollóorrnyúlványban egy szemfogat talált Daisy, és milyen érdekes, hiányzik az áldozat szemfoga. Valaki kiszedte, és beleműtötte, ráadásul a fog közepén van egy módosított osteo-odonto-keratoprosthesis. Na, ez egy látásjavító műtét része, a fogat horonyként használják a szemlencse protézis számára. Mik vannak, bazdmeg. A lényeg, hogy a csávóka vak volt. Egy ritka operáció volt ez, megtalálják, hogy ki volt ő, tuti mindjárt. Csak addig még kiderül, hogy a kék cucc Rumcájsz szerint polimer. És hogy patkány kakit kell keresni, mert az majd elárul egy csomó mindent az esetről. A félvér csajszi végülis belemegy, úgyhogy elmennek Daisyvel kakit keresni.

Az alagútban vagyunk, kulakeresés zajlik. Közben a könyvről beszélnek, de Rumcájsz csak a 3. oldalon jár. Dr Brennannek van érzéke a fülledt erotikához, mondja Daisy az új könyvről. A 187. oldal például. Na az valami! De nicsak, a patkányfészek! Megvan. Szellőzőrácsok is vannak, lehet, hogy ott esett le a test. Juj, ráadásul Daisy talál egy fehér botot is. 

Martin Aragon az áldozat, derül ki közben, 30 éves volt, Kingman Parkban lakott, író volt. Csodálkoznak. Író és vak? Amúgy ez miért olyan különleges? Na mindegy. Szóval levélírásból élt. Bérlevélírásból. Sophia Meade volt az üzleti partnere. 

Japó meg Brennan dumcsiznak a kávézóban. Boothról, az ő karakteréről a könyvben. Brannen csak azért ír szexről a könyvében, hogy az idő múlását tudja ábrázolni. Igyekszik a szakmai részekről beszélni, de az újságírót csak az érzelmi szálak, meg az analógiák izgatják. Pedig a japánok robotok, nem? Ja, és persze tud japánul Bones. Hogyne, ez a minimum.

Rumcájsz kíváncsi, elkezdi nézni a 187. oldalt a könyvben, mert ugye, ott van az erotikus rész. Omg, valamit felfedezett! Elindul a könyvvel Angelához, vagyis úgy tűnik, ez valami közös cuccuk lesz. És valóban, valami olyan szexes téma, amit csak ez a szakállas törpe csinál, csak az övé a dolog. És akkor ezek szerint Angela elmesélte Bones-nak. Ezt a szexes vonalat még mindig nem értem, még a Hávájinál csak csak, mert abban van valami erotika, vagy bujaság, de most komolyan, a Hodgins mikor szexi és kinek? 

Közben Daisy aggódik Lance miatt. Mert Lance nagyon érzékeny. De Bones észleli, hogy a koponyán lepattogzás van, amit egy visszalökés okozott, ami valószínűleg egy lövés volt. Az áldozat egy üveg előtt állt, úgy lőtték le egy kék színű lövedékkel. 

Na, Martin, a vak, bérlevélíró áldozat üzlettársa már a vallatóban. 50 dollárba került egy egy oldalas levél. Nem rossz biznisz. Múlt héten látta utoljára Martint. És igen, vannak elégedetlen ügyfeleik, de sosem fenyegették őket. 

Sweets és Botth nézik a leveleket, mindenben jártas volt a csávó. Sweets, mintha ott sem lenne, de szerinte nincs baj. Booth azt mondja, hogy gondoljon arra, hogy a csávó legalább boldogan halt meg. Na igen, ez is egy szempont. Sweets: „Olyan volt, mint egy üzenet. Indulj el és éld az életed a legteljesebben.” Találnak egy levelet, amit tényleg ő írt a maga nevében egy szendvicsláncnak. Halálos fenyegetés a válaszban. Megvan az indíték.

Elkészült az időbeli eseménynaptár a patkánykaki alapján - Rumcájsz és Daisy prezentálnak. Hét nappal ezelőtti az első kaki, ami emberi maradványt tartalmaz. Találtak olyan kék cuccot is az ürülékben, ami valószínűleg a lövedéken volt, meg egy bőrdarabot, ami nem az áldozaté, de az áldozat darabkáival együtt volt egy patkány gyomrában. A Félvér hercegnő, az egyetlen drága halottkém (kösz!) végre önmagától King of the Labnek titulálja Rumcájszunkat.

Közben egy fekete férfi ül a vallatóban, ő a szendvicses, akivel az áldozat levelezett. Stewartnak hívják. A Sammy nevű lánc vezetője, aki a múlt hónapban elvesztette a licenszét Rock Creekben, ami a metró megálló, ahol a halottat találták. Nem érti, miről van szó, pedig pereskedtek Martinnal. Az volt, hogy a csóka egyszer rosszat evett nála. Valaki szívességet tett a világnak azzal, hogy megölte, mondja ez a Stewart. Hol volt csütörtök este? Még a sírból is képes tönkretenni – mondja, majd ügyvédet akar.

Brennan a Japóval beszél. Miért nem jegyzetel, kérdi, de a Japó csak a szexről és a kapcsolatról beszél egyre, annak ellenére, hogy Bones azt akarja, hogy ne arról írjon. „Miért csak azokról kérdez, amik semmit sem jelentenek?” „Mert azok jelentenek mindent.” – A zen ereje bazdmeg. 

Brennan panaszkodik Boothnak, hogy csak a karakterekről kérdezik. Azt is elmondja, hogy Angela segít neki a szexjelenetekkel, a híres 187-es oldalt is ő írta. 

Sweets és Angela a leveleket elemzik. Az áldozatról szólnak. Mármint a romantikusak, mert olyanok is vannak. "A szerelem gyengéd kötelékében egyesülünk. Tekintetem a szívemnek engedelmeskedik egyedül." Tekintetem, érted. Vak volt, ezért ez róla szól. Megérkezik Daisy aggódva, de Lance lerázza, túl bizi a gondolkodással. Valami zavarja őt, Daisy érzi. Angela le akar lépni, de Lance nem engedi és lerázza Daisyt. „Mi folyik itt Sweets?” „Csak egy életem van, nem akarom biztonsgosan élni.” Angela most az email fejléceket csekkolja, és valami IP címek alapján mindenfélét ellenőriz, majd bekapcsolja a webkamerát, melynek képén a metróállomásos csávó van, kiderül, hogy az ő megbízásából írta a szerelmes leveleket az áldozat.

Angela és a Daisy elindulnak egy autóval. Sokat hisztizik Daisy, ezért mennek együtt valahova. Csajos beszélgetést folytatnak. Daisy még nem volt kidobva, mert okos, szép és vadmacska. De nem kell aggódnia, mert Angela szerint mielőtt kirúgják az embert a pasik kedvesek és cukik. Miért szakítana velem Lance, amikor király vagyok? Ja tényleg. Kurvára. A vallatóban most ez a metrósgyerek van, aki leveleket íratott officer Grantnek. A srácot Colinnak hívják. Talán az áldozat, Martin is beleszeretett a lányba, és féltékeny lett a Colin. 

Épp arról beszélget Booth és Angela, hogy a szex részek a könyvben akkor, hogy voltak. Tanácsokat adott Brennannak  Angela. "Tudod, mi lenne itt remek? Ha meztelenek lennének." "Én csak bort iszom és tanácsokat adok." Ez a 187. oldal nagy foglalkoztat mindenkit. Miféle durva 69 vagy gruppenszex lehet azon az oldalon?!

Közben behívták Ms Grantet is, szembesítik a levelekkel. Csak párszor randizott Colinnal, aki miatt az Eddie nevű csávóját hagyta el. Verekedtek is, mikor kiderült. Eddienek van egy zálogháza a Rock Creek megállónál, pizza és fegyverszállításért kapcsolta le, még annak idején, úgy ismerkedtek meg.

Végre megtudtuk: az áldozatot biztonsági lövedékkel ölték meg. Egy vékony köpeny van rajta kék polimerből. Az alagútban ölték meg, mert megtalálták a kék polimer szétszóródását a falon.

A Japó, Brennan és Booth a zálogházban vannak. Folyton a szexről beszél a japán, ez már engem is zavarna. Eddienek van fegyvere, de nem az a gyilkos fegyver, viszont van egy doboz kék végű biztonsági töltény, ajaj! "Megvagy szarzsák" - mondja Brennan keményen.

Eddie a vallatóban. Elmagyarázza, miért verte meg Colint, de ő nem tudott arról, hogy a leveleket más valaki írta, és sosem sütötte el a pisztolyt. Ha nincs mit rejtegetnie, miért nem mutatja meg a másik fegyvert, amihez azok a fenszi kék golyók tartoznak? Nekiadta a csajnak a fegyvert.  Grantnek. Mert ez hozta őket össze. Mert ilyen romcsi a csóka. Valentin napra, bele is gravírozott, meg minden.

Grant újra a Jeffersonban, elkérik az oldalfegyverét. Házkutatási parancsunk van a lakására. "Te bármikor letartóztathatsz. Eddie." – ez van a fegyveren, őrület! A csaj nagyon apatikus, felkel, hogy ő akkor most elmegy, mert úgy sincs bizonyítékuk. Egy pillanat, mondja Booth, van még egy parancsunk a cipőjére. A patkányban talált bőrdarabkát akarják azonosítani. Most hirtelen mindent bevall Grant. Azok a levelek hazugságok voltak, boldognak kellett volna lennem Eddievel. Én csak egy kis romantikára vágytam. Szegényke.

„Nagy cikket írok ebből.” – mondja a Japó. „Remélem, a hangsúlyos dolgokról ír majd.” – mondja Bones. Azt mondja a Japó, hogy pl. azt tanulta, hogy nem saját tulajdonunknak kellene mondanunk azt, amit mások írnak. Brennan most beszart, hogy kiderült az Angelás együttműködése. Japánul elbúcsúznak. 

Most az áldozat munkatársa, Sophie olvassa a leveleket, amiket neki írt. Mert vannak ilyenek. Szerelmes levelek, Sweets találta meg őket. „Ha az ő helyében lettem volna, megmutattam volna, ezért mutatom meg most.” – úgy tűnik, ezzel rakja helyre magát a csákó most akkor. Közben Brennan egy borítékot visz be Angelának, fizetést a könyvért, egészen pontosan 25%-ot. Újraértékelte a megállapodásukat. Nahát, kurva sok pénz. Angela majdnem szívinfit kap, olyan sok.

Daisy és Lance. Lance jobban van. „Gondolkodnom kellett pár dolgon. Rólad és rólam. És hogy milyen életet akarok.” – mondja. Tuti, megkéri a kezét. Előkerül a gyűrű anyutól, meg minden. Daisy levegőért kapkod, letérdel ő is, hihetetlenül boldoggá tenné, ha ő lenne a férje. Neki a földrengés volt a legszerencsésebb dolog a világon. 

Szokásos zárójelenet következik, csak épp Bones-nál, nem a bárban. Felmegy Booth, Brennan köntösben, hű de jó lenne, ha letépné róla és a szőnyegen megpiszkálná egy kicsit. De nem. „Nem fogod elhinni.” „Iszol valamit? Van kínaim.” „Egy scotchot.” Booth megnézi a seggét, de ennyi csak. Eddie megszerezte Grantnek a legjobb ügyvédet, mert ők lelki társak. Platóntól ered a lelkitársak elképzelés, tudjuk meg Brennantól. Booth félre érti, teherautós plató, haha. Az embereknek eredetileg négy kezük, lábuk és két arcuk volt. De Zeusz kettéhasította őket, mert félt az erejüktől, ezzel arra ítélte őket, hogy egész életükben keressék a másik felüket. Egymásra néznek, úgy. De még mindig várni kell arra, hogy kurvára összetegyék, amijük van. Mert itt a vége.

9 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Llew 2011.09.12. 10:33:21

"a Hávájinak Montenegró a vezetékneve"
Ez kissé zavaros, itt most Angeláról van szó? Szerintem az első pár rész óta tudni a teljes nevét, és azóta is bemutatták már párszor, hogy Angela Montenegro. Egyébként mitől lett "Háváji"?

villanella 2011.09.12. 10:49:36

Csak nekem volt uj a montenegro, de persze, korabban is hallottuk mar. Havajinak meg azert hivom, mert ilyen egzotikus feje van, nekem valahogy havaji. Egyszeru ez. De ha nagyon zavaro, maradok az angelanal;)

Llew 2011.09.12. 10:58:03

@villanella: szerintem inkább ázsiai beütésű a csaj, ami nem is csoda, mert most néztem meg, hogy kínai-ír szülők gyereke.
Én személy szerint nem szeretem ezt a mindenhol mindenkit kényszeresen átnevezünk megoldást (Hodgins=Rumcájsz mikor már nincs is szakála?), és nem is tartom ide passzolóak, de ettől még az én készülékemben is lehet a hiba.

villanella 2011.09.12. 11:01:26

Ertelek. Azert ezeket leszamitva, remelem, a hogyvolt tetszett:)

Llew 2011.09.12. 11:31:11

Gondoltam megnézem milyen a hv, amit helyettem írnak :), de őszintén szólva nekem túl csapongó és túl sok a "kiszólás".

villanella 2011.09.12. 11:32:16

hát, sajnálom. vagy majd belejövök, vagy nem ;)

garnéla mák 2011.09.12. 14:19:28

nekem tetszett. ha jól emlékszem, a szexjelenet az, amikor a raktárban csinálták. vagy nem?

Kőváry Orsolya · www.irodatunder.hu 2011.09.12. 19:44:16

Hodgins igenis szexi. :) Brutál gyönyörű színű szemekkel.

villanella 2011.09.12. 19:47:12

rendben. neked szexis :)
süti beállítások módosítása