Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Nikita 1x01 - A beavatás

2011. szeptember 11. 12:30 - foldespeti

A készítők nem szaroztak, rögtön belecsapnak a lecsó közepébe. A Nikita eredet sztorit, amire a Batmannél egy egész filmet szántak, letudják 20 másodpercben, mialatt Maggie Q elmondja nekünk, hogy ő Nikita, 6 éve beszervezte egy titkos kormányszerv bérgyilkosnak, hogy aztán 3 évvel ezelőtt megszökjön, és azóta üldözik. Ő volt az első, de tesz róla, hogy ne legyen az utolsó. Ennyi, aki ezt így nem tudja elfogadni, attól itt el is köszönünk. Lássuk tehát, miből élünk.

Rögtön akcióval indítunk, egy nyuszi és egy malac maszkos pacák éppen kirabol egy gyógyszertárat. Nyuszi női hangon sürgeti a társát, hogy érezzük, ő egy nő. Van három alkalmazottunk, melyek közül a takarító ruhába bújtatott srác egy profi kommandóst megszégyenítő mozdulattal kicsavarja nyuszi kezéből a shotgunt, hogy jutalma egy hátba lövés legyen malactól, aki pár nanoszekundummal ezelőtt még egy másik helyiségben javában söprögette a gyógyszereket egy hátizsákba. Nyuszi csupa vér, rendőrség jön befelé, malac lelécel a pince felé, mert arra nyilván van egy kijárat, nyusziról meg kiderül egy drámai maszklerántás keretében, hogy ő bizony Alex Detroitból. Beviszik a sittre, ott hobbiból szétveri két tagbaszakadt őr fejét, miközben egy öltönyös forma roppant titokzatosan figyeli.

Alex arra tér magához, hogy az öltönyös, akit Michaelnek hívnak éppen beszervezi a kormány megbízásából titkos ügynöknek, szépen végigmutogatják neki hogy hol vannak a hamvai, meg hogy köszönik szépen, hogy kicsinálta a takarítót, mer ő egyébként egy körözött bűnöző volt. Ja meg a barátja is halott. Erős váltással hirtelen egy medence partiban találjuk magunkat, ahol Nikita fürdőruciban vonulászik, csak hogy érezzük, ez egy nagyon szexi sorozat lesz. Gyorsan kiiktatja a roppant unszimpatikus főarcot, majd miután a vajazó késsel ledob egy 150 kilós állatot, erősítést kér, de helyettük Michael jelenik meg, aki jól le is lövi. Felébred, mi ebből rájövünk, hogy csak rosszat álmodott. A parton aludt egy kocsiban, amit egy fogóval gyorsan be is indít, valszeg el akarta kötni, csak közben elnyomta az álom. Nikita hazatér, hogy meglátogassa a nevelőapucit, akivel tuti nem jöttek ki jól, mert gyorsan eltöri a csuklóját. Hálátlan kölök! Elmeséli hogy mi volt, miután lelépett, drogozással, gyilkossággal, titkos kormányügynökséggel együtt. Plusz információ, hogy Nikita Daniel nevű szerelmét kinyírta a szervezet melynek neve Részleg, aminek nem örült. Apuka joggal rákérdez, hogy de ezt most neki mér is kellett meghallgatni, Nikita pedig üzen: közel a vég! Azért egy sms egyszerűbb lett volna, nem?

A Részleg bázisán közben megy a kiképzés, az öltönyös főmufti éppen eligazítást tart Michaelnek, valami ENSZ-be szabadult fekát kéne kicsinálni. Közben jön a telefon, hogy Nikita is back, Michael meg is kapja az ügyet. Alex ismerkedik, nagyon szociális típus, rögtön kiszúrja egy feka csaj, és jól bele is köt, róla kiderül, hogy Jaden névvel áldották meg az írók, meg jön egy fószer, Thom, aki békéltet, és nagyon bölcseket mond. Közben Michael már apucit faggatja, hogy mi volt Nikitával, aki a mondat közepén kap egy golyót a fejbe egy Roan nevű, sorozatgyilkos küllemű pacáktól. Nikita meglátogatja Daniel sírját, közben visszaemlékszik a lánykérésre, meg a bizonyára roppant drága  jegygyűrűre. Nagyon boldog, gyorsan el is indul a feje, hogy orálisan lefixálja Danielt, persze a lényeget már nekünk kell elképzelnünk.

Ajjaj, nagy a baj, a Részlegnél villog a piros lámpa, hogy Nikita megkerült, küldik is a behajtókat. Alex közben egy Amanda nevű MILF-től kapja az okítást a kulturált viselkedésről, tehát a luxuskurválkodásról. Átvált ukránra, mert bizony Alex igazából ukrán, ők még ezt is tudják. Visszatérünk a temetőbe, megjött az akció csoport, akik nagyon profin szitává lőnek egy sír előtt térdelő próbababát. Valami szemüveges kocka irányítja a kocsiből az akciót, gyorsan elküldi Nikita után az embereket, aki persze a kocsiban ül, mert nyilván teleportálni is tud. Kapunk az arcunkba egy vallatást a kockával, amiben az a szép, hogy Nikita vallat, mégis ő mond el egy csomó dolgot, míg konkrétan semmit nem tud meg. Nikita nincs egyedül, és ki akarja csinálni a Részleget. Kocka barátunkban jeladó van, így Michael szalad begyűjteni, persze mire odaérnek, már máshol vagyunk, és Nikitának nyoma sincs.

Visszatérünk a központba, továbbra is megy az edzés, nagyon szorgalmasak az újoncok. Kapunk egy homályos utalást, hogy Jaden és Thom nem csak a menzán vannak jóban, ha értitek, mire gondolok ;) (kúrnak) Kapunk néhány teljesen új infót a fekete nyíl akcióról, ami teljesen lényegtelen, meg Alex most tudja meg, hogy amúgy így majd neki embereket kell ám megölnie. Ez nagyon megdöbbenti, végül is ez tényleg nem olyasmi, amit a titkos kormányügynökök úgy általában csinálni szoktak. Nyilván arra gondolt, hogy majd a gazdasági osztályon kell számlákat iktatnia. Főmufti közben bejelenti, hogy ő bizony szarik bele az egészbe, lelép bulizni, mert este jótékonysági bál, és hát valakinek meg kell pörgetnie a szenátornőket a pöckön. Átváltunk Nikita lakására, ahol selyemfehérneműben mászkál, sminkel, e-mailt olvas az esti jótékonysági buliról, meg a szolid fegyverarzenálját mustrálgatja, amivel be lehetne venni egy kisebb afrikai országot.

Na térjünk rá a fekete nyíl akcióra, roppant furfangos a terv, az ENSZ-feka egyik testőrének Napoleon Brandyt csempésznek a vizébe, legalábbis én utoljára attól hánytam be ilyen rekord sebességgel. Kiszalad a mosdóba, ott Thom gyorsan elkábítja, mert neki ez a dolga, majd jön egy másik csávó, aki Thommal van, és beülteti a testőrt a retyóra, mert neki meg valszeg ez a dolga. Nem értettem, miért kell ehhez két ember, de aztán jön Nikita, és rájövök, hogy azért, mert sokkal látványosabb, ha két pacákot zúz le, mintha csak egyet. Nikita következő útja már a célponthoz vezet, szolid kopogást követően berúgja az ajtót az egy darab fent maradt testőrrel együtt, majd lesokkolja a diplomatánkat, és a kajakocsira fektetve megindul vele elfelé. Ó de jaj, hát jön Roan az állat, itt mi lesz, feszült egymásra nézések, de pont kettejük közt jön ki egy német család a szobájából, hogy aztán a liftből, amit hívnak, és azonnal ott is van, két feka testőr szájon ki. Nikita nyeri a szitut, ugyanis sikerül meglépnie, a vérben fetrengő, gusztusosra irdalt testőröknek pedig kioszthatunk egy loser of the day díjat. Nikita roppant előzékenyen leszállítja a diplomatánkat az ENSZ-be, és felvilágosítja, hogy most legyen roppant hálás neki, aztán lelép.

Alex közben szökni próbál, betér Amandához, majd rátámad egy kézimunkaollóval, ami ugyebár minden sminkasztal szerves tartozékát képezi. Amanda megőrzi nyugalmát, és szépen lassan elmagyarázza Alexnek, hogy itt bizony nincs felmondás, szóval mindenki nyugodjon meg, és kezdjük elölről az ismerkedést. Főmuftink, akit Percynek hívnak, közben megérkezik a fogadásra, hogy kapásból elküldjön valami politikust a picsába, mert az feszegeti meri, hogy mégis mik ezek a gyilkosságok meg emberrablások, amikről se a CIA, se az FBI, se a Blikk nem tud semmit. Michael jön a rossz hírrel, hogy a fekete nyíl akció off, Percy nem örül, ki is adja a parancsot, hogy most akkor már tényleg ki kéne csinálni ezt a lányt, mert na. Michael éppen bizonygatja, hogy az nem olyan egyszerű ám, mert Nikitát lehetetlenség megtalálni, mikor is az emlegetett szamár betoppan a képbe, hogy igyon egyet a régi cimborákkal. WTF fej minden oldalról, jön valami politikus is lábatlankodni, őt Michael gyorsan arrébb viszi, gondolom azért, nehogy feltrancsírozzák, amikor majd előkerülnek a régi sérelmek. Szemlátomást Nikita áll nyerésre, de Percy gyorsan átveszi az irányítást, felhívván Nikita figyelmét a körülöttük ácsorgó fegyveres pincérekre. Nikita is készült, a rúzsával felrobbant egy kocsit, a kavarodásban pedig két golyóval kilő három pincért, hogy aztán a maradék tárral körbelövöldözze Percyt és Michaelt, majd a hátsó ajtón távozik. Távozna, de Michael ott terem, és megkéri, hogy ugyan dobja már el a fegyverét. Szavainak a kezében tartott pisztoly ad súlyt. Természetesen ahelyett hogy kapásból agyonlőné a csajt, Michael kedélyes beszélgetésbe kezd vele, amiből kiderül, hogy ja hát ő igazából a jókkal van, és segített anno Nikitának lelépni. Persze most is elengedi, Nikita pedig hálából jól vállon lövi, a látszat miatt, ugye.

Ismét a bázison vagyunk, Percy már nagyon ideges, még egy ér is kidagad a homlokán, jól leugat mindenkit, majd ráküldi a egész Részleget Nikitára, meg a megbízóira, meg mindenkire, akinek keze van. Főhősnőnk közben az informátorával chatel, aki a jótékonysági bálról meg a fekete nyílról is leadta neki a drótot. És jön az első nagy csavar a sztoriban, merthogy kiderül, Alex az informátor, akinek Nikita a mestere. És igen, a záró képkockákon Nikita hátradől a fárasztó nap után, és gondterhelten ránéz a malac álarcra, amit a rész elején láthattunk. Tehát igazából a rablás csak meg volt rendezve, hogy a Részleg felfigyeljen Alexre, és így bejusson a bázisra. Briliáns! Nyilván az USA-ban csak 5-6 évente egyszer fordul elő, hogy drogos kiscsajok lebuknak gyógyszertár rablás közben, a Részlegnél meg valaki a HR-en direkt erre gerjedhet. De ahogy az elején is mondtam, aki ezt nem tudja elfogadni, az nézze a NatGeot!

Címkék: nikita
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jin_Ke (Fotelkommandó) · http://fotelkommando.blog.hu 2011.09.12. 07:25:45

" Napoleon Brandyt csempésznek a vizébe, legalábbis én utoljára attól hánytam be ilyen rekord sebességgel "

az rock 'n' roll bazmeg :D

Bubba Rogowski 2011.09.12. 11:39:15

Ez jó lett, hékás! Nem nézném ezt a szart, pedig van tévém, de most jót nevettem. Jövök még.

kekhalal21 2011.10.04. 14:00:03

Pedig nagyon kis film nekem nagyon be jőn

Courtney (törölt) 2012.05.27. 14:44:02

a sorozat jó bár a családban nem én vagyoka nagy néző hanem az unokatesóm akt valóban Nikitának hívnak. az anyja nyakönyvezte a nevet mert neki tetszett lám lett egy ilyen sorozat is tiszta mázli egész nap ezzel szoktuk szivatni.
süti beállítások módosítása