Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Jóban-Rosszban 8x1548-8x1549

2011. szeptember 05. 16:00 - Mária

Bettit megcsinálják. A lány nagykanállal csap bele a lecsóba, bárkit magára húzna, akinek farka van, feltéve, hogy a jelentkezőt nem Tamásnak hívják. Meg vagyunk botránkozva. Nem lett volna egyszerűbb, és főleg biztonságosabb, ha simán csak bebaszott volna? Emellett a skandallum mellett eltörpül az, hogy Böbét kamu guru hipnotizálja, hogy Roland beépül a Pongrácz-klánba, sőt még az is, hogy Beát végül mégis elrabolják. Fehér Konrád megvette kilóra Vidovszkyt, mondja Müller nyomozó, és elvállalja, hogy Beát elkíséri Párizsba. Van egy kis kavarás abból, hogy magánrepülővel utazzanak, vagy menetrend szerinti járattal. Bea az előbbit szeretné, mégis csak más azzal megérkezni, mint valami fapadossal, és még nem tudja, hogy végül úgyis mindegy lesz minden. István és Szilvia úsznak a műboldogságban, két hétre elutaznak, a család vágja hozzá a pofákat, hülye vagy Szilvia, (anya, te büdös kurva, stb...) a kemó elhalasztásával akarod eltenni Istvánt láb alól?

Kardos és Bea futnak még egy kört Müller irodájában, Ottó elemében érzi magát, mintha ismét az FBI kiképzésen volna, ráadásul az a stréber Eszes sincs ott, milyen jó. Böbe ez alatt csokis nápolyival tömi a fejét, nyilván azt hallotta valahol, hogy a szénhidrátbomba segít a koncentrálásban, márpedig ő vissza akar emlékezni a lottószámokra. Percekig csodálhatjuk a jelenetben Bandi fehér atlétával alig takart, kidolgozott mellkasát, miközben Böbét imádja. A legjobb fej az egész sorozatban, hol lehet ilyet kapni?

Közben Kristóf a kórházban kéri számon Alexát, mi az, hogy elengedte két hét hetyegésre az apját, ahelyett, hogy a ráksejteket gyilkolásznák. Alexa tudja is, meg nem is a helyes választ, végül azt mondja, hogy ez egy "szerelemterápia", csak nehogy a végén lecsukják őt kuruzslásért Szilviával, a másik botcsinálta szerelemterapeutával együtt. Egyébként is elárulhatná valaki, mi a fax köze van egy sebésznek a kemoterápiához, pár másik sebésznek meg, a rezidenssel együtt, a drogos beteg leszoktató terápiájához? Lehet, hogy én voltam figyelmetlen, de a történet kórházi szála a klinika sebészorvosait játszó szereplőinek a közreműködésével bonyolódik, ehhez képest konkrétan bármelyik doki bármilyen nyavalyát gyógyít.

Böbe közben adatbányászik a saját tudatalattijában, befigyel egy kis agykontroll is a szabad asszociáció mellé, mennek a látomások jobbról balra. Bea azon dilemmázik, hogy szüksége lesz-e kisestélyire is a bújdosáshoz, Roland csomagolja helyette a praktikus holmikat, közben Bea nagyon bújós, Roland meg úgy tűnik, imádja. Jó színész, a szó minden lehetséges értelmében, de ezt majd csak a következő rész végén fogjuk meglátni. Szlávik elemében van, belakta Müller irodáját, szervezi a menekítést, na akkor mehetsz a kislánnyal Párizsba, irigykedik Müller, mire Szlávik pontosít: nem kislány az, hanem asszony. Jah, mondja Müller, nekem az asszony szó egészen mást jelent, valami olyasfélét, mint Elvira, LOL.

Ekkor belép a kisboltba Böbe megmentője, Csontos Tihamér, az okleveles hipnotizőr, persze ez már egy másik jelenetben van. Húsz éve divatos volt türkiz színű zakó van rajta, alatta fehér pamutpóló, a fején Soltész Rezső ihlette pulifrizura, a karakter Csernus doktort csak nyomokban tartalmaz. Az akciós viszki híre vitte őt be a boltba. Ilyennek képzeli az ember a szerény képzettségű, ám nagydumás kókler csalót, bármilyen műfajban dolgozzon. Azonnal kiszúrja Böbe személyében a lelkes balekot, mindig csak egy kicsivel fogalmaz bonyolultabban, mint amennyinek a megértését az asszonyból kinézi. Pénzt nem kér előre, mondja, 30%-ot akar a nyereményből, végül kiegyeznek húszban. Így is lehet balekot fogni, kéremszépen, nem kell ide se honlap, se infotermék, se hírlevél, se többlépcsős értékesítési szisztéma, se beetető rizsa, csak nehogy végül a TV2 kérjen pénzt utólag a best practice átadásáért a kedves szappanopera-rajongóktól.

A Halász család közben ebédel, a részleteket átugranám, tömény negédes behányás. Egyetlen figyelemre méltó részlete az, amikor Szilvia elárulja, hogy a zaciba tette a családi aranyat, azt persze nem teszi hozzá, hogy nem most, hanem még korábban, és a pénzből nem Istvánnal, hanem Jenővel gondolta jól érezni magát. Bea és Szlávik indulnak a reptérre, Fehér emberei a nyomukban. Az akciót Vidovszky, a kis könyvelőből lett nagypályás maffiózó, Fehér Richárd jobbkeze irányítja. Kár a karakterért, hogy csak másodperceket kap, a kisboltos "hogyan adjunk el szar szolgáltatást hülyéknek" jelenet helyett kaphatott volna Vidovszky tíz percet inkább, hogy közkinccsé tegyen pár könyvelési trükköt és garantáltan bevált kintlévőségkezelő varázsmondatot.

Kardos, Pongrácz, Füredi és Alexa a kórházban tanácskoznak, hol máshol, Roland okosan férkőzik a bizalmukba, miközben folyamatosan tudósítja Konrádot. Ha apámat nem Fehér Richárdnak hívják, és nem te vagy a nagybátyám, már régesrég célba értem volna, mondja Roland, sokat kell még neked tanulnod, pocok, gondolja erre Konrád. Kérdés, hogy a két nagypályás nélkül kinek lenne fontos a kispályás kórházi marketinges tucatarc. A négy pancser viszont, akik egyébként a Fehér-klán ellen szervezkednek, nem ezen a földön élnek, egy emberként szavaznak bizalmat Rolandnak. Betti nincs jelen, magánéleti válságban van.

A történet Olivérhez kapcsolódó mellékszála halálosan unalmas, talán csak az érdemel említést, hogy a kellékesek összecsereberélték a raktárban hagyott naplókat, ezért folytassuk inkább Betti vergődésével, aki úgy érzi, döntenie kell, depizzen vagy bulizzon? A második lehetőséget választja, viszlát, Tamás atya! Betti nagykanállal csap bele a lecsóba, készen áll rá, hogy bárkit magára húzzon, akinek farka van, feltéve, hogy a jelentkezőt nem Tamásnak hívják, és nem atya. Csontos úr is megérkezik Bodolaiékhoz, hogy Böbét meghipnotizálja, a mester undorodva néz körül a lelakott lakásban. Bandi a szakemberi bevezetőből csak annyit ért, hogy "aktus", és onnantól nem tágít Böbe mellől, kezében egy notesszel, hogy legyen mibe felírni a nyerő számokat, ám meglepő módon a kezelés így is kivitelezhetőnek látszik. Kíváncsi vagyok, mit fog Csontos úr a szeánsz végére Bodolaiék retro cuccai közül ellopni.

Betti és Barbara befutnak, a Macsekban éppen buli van, a két lány egymást túllicitálva fikázza a felhozatalt. Végül Betti kinéz magának egy kigyúrt kopasz állatot, aki először nem hiszi el, hogy éppen hozzá ilyen kegyes a sors, majd kap egy jó pontot, mert nem Tamásnak hívják, és egy rossz pontot a poén miatt, hogy állítólag pap, de Betti még így is elmegy vele szobára. Csontos hipnotizálja Böbét, ettől Bandi majdnem bealszik, végül a hipnózis sikerül, csak nem úgy, ahogy az érintettek gondolták volna. Böbe végül egyik előző életében köt ki, amikor is ő volt maga Kleopátra, Egyiptom uralkodója. Kis meglepetés a történetben, hogy Bandit nem Antonius, hanem Caesar szerepében látjuk viszont a hipnotikus álomban, cserébe viszont történelmi poénokat hallunk.

A lottószámokat végül nem tudjuk meg, ellenben Roland bevallja Barbarának, hogy nem szereti Beát, akit Vidovszky emberei tényleg elraboltak.

Címkék: jóban rosszban
25 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sir Integra 2011.09.05. 17:25:01

Úristen. Jóban rosszban hogyvolt.
Köszönöm.

narmer 2011.09.05. 19:51:24

skandallum = skandalum ,a szerző nyilván a kandallóra gondolt

mocskosmacska 2011.09.05. 20:03:29

Nekem is feltűnt már, hogy minden orvos minden szakterületen jelen van. A legjobb az volt, amikor Kardos, a nőgyógyász! vizsgált egy bordatörést, úgy ahogy nekem a háziorvos szokta a tüdőmet hallgatni. Röntgenről még nem hallotak? De az is jó volt, amikor a nőgyógyász műtötte az autóbalesetest.

Dr.perrycox 2011.09.05. 20:22:29

és tényleg olvassa valaki ezt a blogot :)

Tapogatott Kukorica 2011.09.05. 21:49:58

Mindig olvasom ott a szélen a blogketrecben a beharangozókat, most rákattintottam kíváncsiságból. S tényleg van olyan ember eme világon, aki egy végtelenített szappanopera 1548. és 1549. (!) részéről 4 oldalnyi, képekkel megtűzdelt hogyvoltot képes írni. Beszarás bazmeg.

Astra001 2011.09.05. 22:03:54

Ezt a xart tudja valaki nézni tényleg??
A szomszédok egy Arany Oroszlán dijas alkotás ehhez képest, komolyan rossz nézni még azokat a véletlen másodperceket is, amik becsempésznek reklám címszó alatt....

csillámpóni 2011.09.05. 22:22:35

Akárhogy is. Az a rész, ahol a mélyproli család átmegy Erdély Miklós Álommásolatokba, megér egy nagy, crossover légcsókot népnevelésből a tanévkezdéshez.
Megmondom őszintén, kapcsolgatás közben találtam bele, de a dolog annyira meglepett, hogy visszanéztem száz részt, hátha. És nem, azokban szinte semmi érdemi.

Drogon 2011.09.06. 01:50:04

Miért nem béká akkormár?

Miért nincs HIMYM?

bubo cupropenis 2011.09.06. 02:54:35

A hogyvolt általában jó, ha olyanról ír, ami a maga műfajában jelentős, vagy felháborító, vagy bármi miatt érdeklődésre tarthat számot, de a Jóban-rosszban annyira gyenge sorozat, hogy arról érdekeset írni szerintem lehetetlen.
A poszt szerzője valami nagyon csúnyát tehetett, ha azzal büntetik, hogy erről a fércműről kell írnia.
Tényleg, ennél már a Barátok közt is ezerszer jobb, pedig hát...
A régi Szomszédok a Mágenheim Julcsi szüzességének elvesztésének problematikájával, Vágási Ferivel és Taki bácsival meg egyenesen kultikus sorozat, és remekmű ezekhez képest.
Annyira nem látom ezekben a napi sorozatokban, hogy tíz év múlva idézni fognak belőlük szállóigéket, karaktereket. Mert nincs mit.
Persze a kertévéknek futtatni kell valahol a Gesztesi és Szabó Zsófi-féle házi celebjeiket, akik körbeszerepelnek minden hozzájuk tartozó bulvárlapban, bulvár tv műsorban, Aktívban, Fókuszban stb.
Ez annyira szomorú. Azt hinné az ember, hogy legalább a válság hatására megszűnik a szargyártás a kertévéknél, de még ez sem történt meg, mert ezt a fost még mindig a legolcsóbb legyártani.

Mária 2011.09.06. 03:53:35

@Astra001:
@csillámpóni:

Abba lehet fejezni, hölgyeim és uraim, ez itt nem az a homokozó, ahová a kétszer bukott túlkorosok bejárhatnak szétrombolni a homokvárat. Ha fáj az élet, tessék szépen kompenzálni máshol!

Biztosan azért adja a TV2 a Jóban-Rosszbant heti ötször főműsoridőben, mert nem szereti senki.

Tüzitündér 2011.09.06. 07:35:28

Fehér Konrád megvette kilóra Vidovszkyt helyett Fehér Roland. Különben tényleg jó volt Mária! :):)

neménvagyok 2011.09.06. 08:40:49

"Böbe végül egyik előző életében köt ki, amikor is ő volt maga Kleopátra, Egyiptom uralkodója. Kis meglepetés a történetben, hogy Bandit nem Antonius, hanem Caesar szerepében látjuk viszont a hipnotikus álomban,"

Bár nem nézem ezt a szart (de tényleg nem), annyit megjegyeznék a hogyvoltos írónak, hogy Kleopátrát Caesar is sunázta, sőőőőt! még egy gyereket is szült neki Cesarion néven. Antonius csak Caesar halála után került a képbe.

Sajnos a többihez nem tudok hozzászólni.

Mária 2011.09.06. 08:48:41

@neménvagyok:

Ez így van, de a nagy szerelem Antonius volt, ezért furcsa, hogy Bandikám mégis Cézi szerepét kapta :)

Mária 2011.09.06. 08:52:29

@tüzitündérNo1:

Sőt, még csak nem is Roland volt, hanem Richárd :D

Konrád a katonaorvos, Roland a marketinges, Richárd pedig a maffiózó, aki lelépett Lindával.

Örülök, hogy tetszett a poszt :)

neménvagyok 2011.09.06. 08:57:15

@Mária: Antonius pont olyan érdekszerelem volt, mint Caesar. A többi Hollywood. De ez ennek a szappanoperának csúfolt alja szennynek a szempontjából lényegtelen.

TheRminator 2011.09.06. 09:03:52

Jé, ez még megy? Még szerencse, hogy ezek a csatornák be sincsenek programozva nekem. Azért rendesen meg lehet nyomorodva az élettől, meg a svájci frank napi árfolyamától az, aki képes ezt a szellemi környezetszennyezést végignézni.

Mária 2011.09.06. 09:12:09

@neménvagyok:

Miért akarod elrontani mások szórakozását?

Ez a blog egy rajongói blog, a Jóban-Rosszban bejegyzések azoknak íródnak, akik szeretik ezt a sorozatot. Nem azoknak, akik nem szeretik, főleg meg nem azoknak, akik nem is nézik soha.

Ha valaki nem is nézi, nem is érdekli, mert egyszer próbálta és nem jött be neki, mégis jön, hogy fújoljon, az pont olyan, mint ha valaki elválna és utána odamenne minden lakodalmas menethez az utcán, hogy közölje, mekkora barmok, hogy összeházasodnak, úgyis ők is el fognak válni.

whale 2011.09.06. 09:13:15

@Mária: Mondd, hogy csak a pénzért csinálod! Kérlek!
Élő emberrel nem találkoztam, aki szereti ezeket a szarokat. Illetve de, de azokat nem veszem emberszámba...:))) (nem ezért, de valamiért átfedés van)

neménvagyok 2011.09.06. 09:15:17

@Mária: Ja, én azt hittem szörnyülködni jártok ide ti is. :o)) Bocsánat!

whale 2011.09.06. 09:18:54

@Mária: Persze, lehet írni minden szarról, de egy NYÍLT VÉGŰ formátumról, bakker?!?!? Ezekben a posztokban az a jó, hogy lehet rajtuk röhögni, mert az ember tudja, hogy VÉGE lesz hamarosan, de ADDIG is jól szórakozunk. A VV-ket én is olvastam hébe-hóba. A végtelenített röhögés nem vicces...
A Szabó családot nem akarja valaki megírni utólag?:))

Mária 2011.09.06. 09:22:18

@whale:

Nem pénzért csinálom, hanem önkéntes munkában. Az most nagyon menő, jó lesz az életrajzomba :o)

Ma és holnap nem én posztolok JR-t, hanem Walrus kolléga, legyetek jók nála :)

@neménvagyok:

Szörnyülködni lehet, van is pár dolog mindig az aktuális epizódokban, amin lehet szörnyülködni, de attól, hogy valaki a cselekményen, a logikai bukfenceken, a bakikon, vagy az alakításon szörnyülködik, attól még szeretheti a sorozatot magát.

Nekem azokkal van bajom, akik nem is nézik, nem is érdekli őket, dehamivel blogketrec van, jönnek, hogy beszóljanak.

whale 2011.09.06. 10:25:33

@Mária: "....lehet szörnyülködni, de attól, hogy valaki a cselekményen, a logikai bukfenceken, a bakikon, vagy az alakításon szörnyülködik, attól még szeretheti a sorozatot magát."

Ööööö...lássuk mi maradt. A főcím?:DDDDD

Tüzitündér 2011.09.06. 10:58:26

@Mária: Arra gondoltam, csak elírtam! :):)
süti beállítások módosítása