Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

House 6x16 - Fekete lyuk (Black Hole)

2011. szeptember 05. 14:00 - candyperfumegirl

Az epizód, melynek címe Fekete lyuk, nem túl eredeti módon a planeáriumban (köszi South Park, ez már nálam így marad) nyit. Helyes gimis szerelmespár vodkázgat kedélyesen a hátsó sorban, srác szeretné a kapcsolatuk jövőjére terelni a szót, de barátnőjének most nincs az ilyen csevejhez hangulata, mert éppen valami nagyon furcsa rohama van, beájul és közben meghatározhatatlan állagú és nagyon visszataszító színű folyadék szivárog a szájából, ennyit a romantikáról.

Eközben a House/Wilson háztartásban a már rendszeressé váló reggeli vita tárgya az, hogy a lakás bútorzata még mindig csipán a beépített konyhapultból, Jimmy plazmatévéjéből, a House által, választott randa kanapéból (amit House már reggelizőasztalnak is felavatott), meg a Chorus Line poszterből áll. Jimmy szerint House-nak kéne lépnie az ügyben, ha már itt lóg a nyakán, House viszont ebből is, mint mindenből elvi kérdést csinál. Jimmy válaszon bútort, mert még szűz ezen a téren, eddigi lakásaiban mindig az aktuális Mrs. Wilson látta el a lakberendezői feladatokat, és számára sokat elárul egy ember jelleméről, milyen bútorokkal veszi körbe magát. Jimmynek tehát át kell esnie a tűzkeresztségen, hacsak nem akarnak House pornóiból posztmodern szekrénysort építeni, ami egyébként szerintem megfontolandó lenne, tekintve, hogy ennél ötletesebb mellékszálra ebben az epizódban nem futotta.

Csapat már a hetibeteg esetén agyal, House meg fejretételes módszerrel már kitalálja, hogy egy 17 éves okos lány a betegük. Vagy azért, mert Cuddy szereti az ilyen betegeket rájuk sózni, vagy azért, mert az aktából kihullott kép alapján ő már teljes jellemrajzot tud felállítani. Csapat meg közben kiokkumlálta, hogy tüdőödémája volt a betegüknek, amit jó eséllyel a piálás okozhatott, hiszen ha valaki suliidőben iszogat, akkor az valószínűleg a nap többi részében sem fogja vissza magát. Taub nincs jelen ezen a rendkívül gondolatébresztő brainstormingon, mert éppen az asszonyt veri – mármint House szerint.

A valóság ennél egy fokkal unalmasabb, és megpróbálok olyan gyorsan túlesni ezen a szálon, ahogy csak lehet, mert felfoghatatlanul sok percet pazaroltak rá a készítők. Taubné panaszkodik, hogy férje nem tölt vele elég időt, de ez csak azért zavarja persze, mert folyton azon agyal, hogy a külön töltött idő alatt a kisember kit dug éppen. Hát igen, ha a bizalom egyszer odalett, az már veszett fejsze nyele. És az epizód további rézében Taub mindent megtesz, hogy meggyőzze nejét, hogy hűséges mintaférj, és ami számomra egészen elképesztő, hogy ebben a nyivákolásban a csapat összes tagja (including House) aktív résztvevő.

Befut a kórházba a hetibeteg kis barátja, és utóbbinak az apja is, nocsak, milyen kedves, aggódó család., ritka az ilyen. Taub rögtön elérzékenyül, egy ilyen srácban a barátnő biztos maximálisan megbízik, mi lehet a titka? (a félrekefélés hanyagolása talán segít, de nem tudhatom biztosan, még sosem voltam feleség) Sajnálatos módon Kisember Chase-re is ráerőlteti ezt az agyalást, miközben az ausszi próbálná betegük MR-jét figyelni, vérlázító az ilyen munkamorál. Ráadásul Wombat még valami érdekeset is felfedez a felvételen (mint mindig!), egy rejtélyes fekete lyukat, ami lehet mondjuk fertőzés, hogy valami orvosi hangzású nevet adjunk neki.

Csapat hülyébbnél hülyébb ötletekkel áll elő a fertőzés eredetét illetően, House nem is bírja őket sokáig hallgatni. Inkább elküldi 13-at és Taubot, hogy vizsgálják a beteg szívbillentyűjét, és eközben hirtelen rohamot kap a páciensük , ami azért jó, mert véget vet 13 és Taub házasságról és hűségről való filozofálgatásának, de azért rossz, mert a beteg egészségére nézve nagyon kedvezőtlen. Rohannak is vele a műtőbe, ahol sokadszori próbálkozásra 13-nak sikerül újraindítani a szívét.

Megint agyalni kell, kiderült közben, hogy nem volt szerkezeti abnormitás a szívben, nem az alkohol volt a gond, akkor viszont allergia esélyes lehet. De mire, hiszen az állapota azóta is romlott, mióta a kórházban van, néznek üres tekintettel. House komolyan szégyelli magát idióta alkalmazottai helyett, láttunk itt már olyat, hogy az allergén a beteg szervezetében volt, beszélgessünk csak el egy kicsit a fiújával. A „szükségünk van a spermádra, mert lehet, hogy a barátnőd allergiás rá, és az is kéne, mikor dugtatok utoljára” beszélgetés már úgy is kellőképpen kínos lenne, ha nem a fiú apja előtt zajlana. Meg a lány anyja előtt. Srác arca priceless, amikor a csapat fapofával kérdezgeti, hogy használt-e óvszert MINDEN típusú közösüléshez. Hát persze hogy nem, és ez szopás, hogy stílszerű legyek, mert így tényleg simán játszik az allergia. Ami érdekes viszont, hogy az allergiateszten a lány veséje mondja fel a szolgálatot váratlanul, új tünet, viszont legalább tudják, hogy a bajt nem a barátja spermája okozta.

Újabb idióta ötletek következnek most a csapat részéről, és Chase bedobja a rákot, hogy valaki végre valami ütőset is mondjon. De mivel arra vonatkozóan nincs ötlete senkinek, hogy mégis milyen rák, Foreman teljes test szkent javasol. House rühelli a teljes test szkent (én is, mert utálatos nyelvtörő), mindig csak a baj van vele, és csak akkor alkalmazzák, ha már végképp nincs jobb ötletük. Mondjuk most.

House arra ér haza, hogy Jimmy fullosan berendezte a lakást, a kis szorgalmas! Nem néz ki rosszul, a színek harmonizálnak, meg minden, House mégis zavart érez az Erőben. Hetibetegen meg már végzik a vizsgálatot, és a lánynak a gépben egészen érdekes hallucinációja támad. Azt képzeli, hogy kiszakad a kórház fala, ami a világűrbe nyílik, és beszippantja egy fekete lyuk. A jelenet legalább 10 percig tart, és nagyon látványos, de ilyenkor szoktam azon agyalni, mennyibe kerülhetett ez, és mennyire marginális mondjuk a főszereplők fizetéséhez képest, de hát mit értek én a sorozatkészítéshez.

Csapat nagyon okosan megállapítja ezek után, hogy agyi gond lesz, egyszerűen bámulatos ez az észjárás. House tudni akarja, mit hallucinált a lány, ami csapat szerint irreleváns, erre House fejére rá van írva, hogy legszívesebben agyonverné őket a botjábal, 5. évad utolsó két epizódja még élénken él az emlékezetében. Ez a differenciál diagnózis most amúgy sem köti le kellőképpen a csapat minden tagját, Taub pl. chatel a nejével, de csak addig, amíg House el nem veszi tőle a telefont, és vállmagasságban tartva nem kezd el maga kéjenc üzenetek küldözgetni Taubnénak, amivel megteremti ennek a mellékszálnak az egyetlen értékelhető momentumát. Diagnózisra visszatérve House szerint a hallucinációval a tudatalatti üzen, tehát igenis fontos, hogy miről szól, úgyhogy nézzék meg kognitív leképezéssel. Foreman, aki sosem hallucináta azt, hogy leszokott a drogokról és megkapta álmai nőjét, ezt áltudományos hókuszpókusznak és időpocsékolásnak tartja, és aneurizmát keresne inkább.

Jimmy pedig arra ér haza, hogy House az összes új bútortól megszabadult, hogy ennek mire nincs ideje, eszem megáll. Az ok: a bútorokat nem Jimmy választotta, csak felhívott egy áruházat, akik jó pénzért berendezik az egész lakást. Jimmy nulla energiát ölt bele, egyéni gondolatot még annyit sem, ez így egyes, és lesz szíves a feladatot újra végrehajtani, ezúttal érzéssel. Egyszerűbb lenne talán House-t kivágni az utcára- csak egy kósza ötlet.

Hetibeteghez kis barátja érkezik egy gyűrűvel, milyen helyes. A lányt viszont valahogy nem tudja most lekötni a lánykérés, talán azért nem, mert egy kb. olyan ijesztő kiscsajt vizionál az ágya mellett, mint az, amelyik kimászott a tévéből a Körben, és aki miatt egy hétig villanyfénynél aludt nálunk az egész kollégium. HaluKislány nagyon hasonlít egyébként a hetibetegre, valószínűleg gyerekkori énje, de csúnyán néz és gonoszul suttog („megérdemled a halált!”), akármelyik kisköltségvetésű horrorban el tudnám képzelni. Ez a testen kívüli élmény új információ a csapatnak, House most már végképp ragaszkodik a kognitív leképezéshez, ha már orvosilag teljesen elakadtak, vizsgálják már meg, mi jár a betegük agyában, legalább addig is kezdenek magukkal valamit.

Ez úgy zajlik, hogy egy gépet rákötnek, ami vizsgálja, hogy az agya hogyan dolgoz fel bizonyos képeket, amiket mutogatnak neki, majd rááll a gép, hogy leképezze a csaj agyában levő gondolatokat! Ez egészen konkrétan rémisztően hangzik. Taub, miután sikertelenül próbálta megdugni a nejét a parkolóban, csatlakozik a műsorhoz. Egy darabig megy a képvetítős agymosás, majd Chase kéri a hetibeteget, hogy gondoljon valamire (mondjuk rá úszógatyában?), és ezek után a képernyőn az ő gondolatai fognak megjelenni! És lőn, hetibeteg a barátjára gondol, amint baseballozik, képernyőn srác baseballozik, amitől a team egy emberként szarja össze magát, de nem Foreman! Őt a legkevésbé sem tudja meghatni az a tudományos előrelépés, ami a szemük láttára zajlik, ugyanolyan blazírtan néz maga elé, mint a képernyőn töltött percei 99%-ában, de még arra sincs idejük, hogy lehurrogják, amikor a képernyőn újabb képsor jelenik meg a lány gondolataiból: kiscsaj az apjával. De apu évek óta halott, tehát a mutatvány látványos volt ugyan, de orvosi szempontból tökéletesen eredménytelen. Arra mondjuk elég volt, hogy engem beszarasson, nagyon ajánlom, hogy az én agyamat soha az életben ne kössék rá ilyen gépre.

Jimmy ezalatt a bútorboltban próbálja kiokoskodni, milyen bútor illene hozzá, és kipróbál mindent az űrhajósszéktől kezdve a rattan körfotelig, míg eljut oda, hogy választ egy szép kertibútor szettet a nappaliba. Nagyon ügyes, ez jobb, mint a vízágy volt anno. Jimmy ezek után Cuddynak nyavalyog, aki szerint annál, hogy valaki képtelen bútort választani magától, csak egy dolog van, ami szánalmasabb, mégpedig az, ha valaki hagyja, hogy House egy ilyen baromsággal bemásszon a bőre alá, és milyen igaza van. Megszánja Jimmyt a lakberendezője telefonszámával, de őt hagyja békén ilyen hülyeségekkel.

Csapat meg már olyan szinten holtponton van az esetet illetően, hogy jobb híján egymást baszogatják. Foreman kikönyörög egy újabb MR-t, ami a várakozásoknak megfelelően teljességgel eredménytelennek bizonyul, House meg visszakanyarodik a 23 perccel ezelőtti allergia tippjükhöz. Most majd egyedül agyal ezen egy kicsit, mert ha az idióták is a szobában tartózkodnak, nem megfelelők a rezgések rendes agymunkához, de még ebben is képes megzavarni őt Taub. Természetesen a feleségével folytatott veszekedéseivel próbálja untatni főnökét, és valahogy elhangzik az „apa” szó, ami meg is hozza House-nak a heti epifániát. Hiszen egy apát láttak a kiscsaj gondolataiban, de talán nem is az ő apja volt, és amúgy normális az, hogy valaki a fia barátnője betegágya mellett virraszt folyamatosan?

Igen, House végre eljutott a hetibeteg barátjának apjához, aki, mint kiderült üzleti ügyben folyton utazgat – a mediterrán régiókba. Ahol pont össze lehet szedni olyan parazitákat, amiket szexuális úton lehet csak átadni, és ha annak már csak a tokja marad benne az emberben, a műszerek nem mutatják ki, és késleltetett allergiás reakcióval okozhatja pont azokat a tüneteket, amiket a hetibetegnél is tapasztaltak. Ez persze azt feltételezi, hogy apu megdugta a fia barátnőjét, de látott House ennél már cifrábbat is, úgyhogy csak a beismerésre vár, ami megmentheti a lány életét. És persze nem kerülheti el, hogy el ne mondja a fiának is. Fiúcska ebben a pillanatban fut be a jelenetbe, lány anyjával együtt, végtelenül kínos pillanatok, House meg vigyorogva benyögi, hogy ez tulajdonképpen kurvajó hír, miért nem örülnek?

A nap végén House arra ér haza, hogy Cuddy lakberendezője az egész lakást bebútorozta, és Jimmy nem akarja hallgatni az analizálást, ő egyszerűen utál bútort venni, és akkor mi van? De van ám a lakásban egy orgona is, amit nem a lakberendező választott, ez Jimmy ajándéka House-nak, és Greg elégedett, mert az azt árulja el, hogy Jimmy nagyon jó barát, és még pár már-már szerelmes összenézéssel is megjutalmazzák a rajongókat. Taub eközben megkéri újra a feleségét, hogy bizonyítsa neki múlhatatlan szerelmét, én meg abban reménykedek, hogy lezárják végre ezt a fölösleges és teljesen érdektelen mellékszálat egyszer s mindenkorra. Taubné persze igent mond, de amint Kisember visszamegy a kórházba, furcsán bizalmasan mosolyogva sétál el az egyik nővérkével, ami persze nem kerüli el a Mester figyelmét, mindenki hazudik, igaz?

Címkék: house
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2011.09.05. 15:49:23

Köszi, Candy, zseniális, ahogy mindig! Kár, hogy a Taub-Taubné szálat még mindig nem sikerült lezárni, én már a hajam tépem tőlük...

candyperfumegirl 2011.09.05. 18:17:55

@PuffCinq: de hogy mitől gondolják az írók (még mindig), hogy ez bárkit is érdekel, számomra örök rejtély marad...
süti beállítások módosítása