Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Jóban-Rosszban 8x1546-8x1547

2011. szeptember 02. 13:00 - Mária

Fog ez menni, lányok! Betti már tökéletesen szakít, Elvirának az empátiát, Beának az érettséget, Szilviának a józan eszet kell még gyakorolnia. Tamás atya úgy gondolja, azért kapott haladékot, hogy megmutassa, ellent tud állni a Betti nevű asszonyi állatnak. Betti kérdezi, hogy akkor minek jöttél vissza, mire az atya, azért, hogy szembenézzek a kísértéssel. Mire Betti, ez lennék én, a kísértés??? Az atya gonoszul közli, hogy haldoklás közben akár szerelmet is vallhat egy pap, úgyse nincsen folytatás, de ha mégse halna meg, felejtős a dolog, reset, format c, újratervezés vagy amit akartok, nem hatja meg őt a lány diszkréten figyelemre méltó dekoltázsa. Bocsássuk meg neki, nem tudja, mit csinál, ki ne gondolna hülyeségeket tizeniksz reanimálás után? Azt mondja, eddig gyilkosok között térített, árvízkárosultaknak nyújtott lelki támaszt, ezrek hitét kell néznie, nem két ember boldogságát. Ez eddig okés, de akkor miért nem megy el Indiába, vagy Afrikába, miért eszi a fene pont itt, Csillagkúton?

Ottó a saját lelkiismeretével van fasírtban Jenő kirúgása miatt. Szlávik, aki Elvira kitartó aknamunkája miatt mehetett, amerre lát, most egy tüzépesnél dolgozik, szerencsére jól megvan a melósokkal, nem iszik, nem búsul. Müller az asszony tudta nélkül kibérel Jenőnek egy garzont és egy irodát, fél évre előre, biztos, ami biztos, támogatni kell a kezdő vállalkozókat. Most mondja valaki, hogy nem keresnek jól a vidéki nyomozók. Ne legyél már ilyen, Elvira, ezzel segíthetnék neki kimászni a gödörből, Jenő nem csak a barátom, hanem a társam is, érvel Ottó, csak volt, mondja erre diadalmasan Elvira. Anyádat.

Eszes kolléga, akit tényleg így is hívnak, kinyomozza, Jenő éppen hol szürkíti a gazdaságot, Ottó meg beállít a tüzépeshez, aki igencsak nem örül a hatóság emberének, azt hiszi, hogy valaki jó magyar szokás szerint felnyomta. Müller a nagy igyekezetében, hogy egyetlen barátját megmentse, letartóztatja Szlávikot, persze csak játszásiból, ám ezzel egy füst alatt ki is rúgatja a kollégát az állásából. Mit meg nem tesz az emberért egy igazi hű barát! Ottónak tele van a töke az Eszes nevű stréberrel, akit Jenő helyette kapott, főként, mióta kiderült, hogy ő volt kiképzésen az FBI-nál, mégis a stréber tud jobban angolul. Jenőnek meg szinte szerelmet vall , persze szigorúan csak szakmai szempontból. Jól megszívtad, köszönd a szarkeverő nejednek, gondolja erre az ex-nyomozó, a francért kellett idejönnöd, mondja.

Közben Tamás atya folytatná a hülyeségét, ugyanabban a fehér szerkóban, amiben isten színe elé készült, de Betti leállítja, közli vele, hogy isten nyert, ő pedig kiszáll a játékból, game over, Tamás atya, haltál volna meg inkább, mindenkinek könnyebb lenne, most nyugodtan gyászolhatnánk. Egy éven keresztül próbáltam túltenni magam azon, hogy elhagytál, mondja Betti, erre te visszajössz, szerelmet vallasz, csak azért, mert... A pofonnak meg is van a hatása, innentől kezdve az atya nyomul, ahogy az a szerelmesek nagykönyvében meg van írva, még levelet is ír, amit Betti olvasatlanul visszaküld a feladóhoz, nem kér többet a papból. Az atya ezen besértődik, nincs hozzászokva a ridegtartáshoz, közli, hogy Csillagkúton marad szolgálni, hadd szóljon, akarom mondani, hagy fájjon! Bettinek erre a szeme se rebben, már nem érzek semmit irántad, közli a pappal. Csak így tovább, kislány, ha már úgy is elkezdted, ne végezz fémunkát, fejezd be a gyászmunkát és tedd magad túl az ostoba papon!

Halászék reggeliznek, Magdika tolná mindenki orra alá a fényképezőgépét a Londonban készített fotókkal, senki nem kíváncsi rá. Végül Gergő megszánja, ki ez a zombi, kérdezi elhűlve, mire Magdika: ő Robertó, egy nagyon helyes francia srác, zöldre van festve a haja. Magdikának van ízlése, stílusa is van, pedig nem is Szilvia az anyja, éppen Gergő orra alá kell, hogy tologassa a robertós képeket, LOL. István a reggelinél bejelenti, hogy nem folytatja a kemót, nem akarja végigszenvedni az utolsó hónapjait, inkább a halál, most rögtön, mint a hányinger, a hajhullás, meg az akaraterő próbája, majd végül a halál, ki tudja, mikor. Egyébként is milyen lenne már, ha a családi vagyont beáldoznák azért, hogy ő meggyógyuljon, de ezt nem most mondja, hanem még egy korábbi alkalommal.

Szilvia azért felkutat valami német klinikát, addig is próbálja rávenni Istvánt az itthoni kemó folytatására, de közbeszól a női agyvelő, ahogy az nála rendesen lenni szokott, és kikéri két hétre Istvánt Alexától, mert elcipelné őt egy kis vakációra. Gratulálunk Szilvia, szerinted mennyi új áttétet ad két hét édeskettes alatt a kissejtes tüdőrák? Attilának csak egy fokkal van jobb ötlete barátja motiválásához, bakancslistát írnak, tök jól néz ki egymás mellett Attila hosszú távú álma a saját tervezésű barcelonai színházról, és István rövid távú forgatókönyve a meghaláshoz. Nem néz ki jól egyáltalán.

Józsi és Vera a lakókocsi takarítására gyúrnak, az előzmények ismertek :) Kalem doktor szája megint előbb jár, mint az esze, nincs ebben semmi meglepő, nála ez általában így van, elkotyogja Viktornak, hogy Olivér volt Konrád megszívatásának az ötletgazdája. Később vizit, Vera megint hülye, Viktorral szemben Olivér pártját fogja, el kellene végre döntenie, hogy orvos akar lenni, vagy beáll Olivér mellé dílernek, esetleg mindjárt drogosnak. Viktor kiosztja verát, iszonyatosan idegesít, hogy mindenki bedől ennek a kis hülyegyereknek, idiótán bazsalyog, kiböfög egykét ócska bókot, aztán mindenki a tenyeréből eszik, mondja. Takarítás után Vera Józsinak panaszkodik, addigra esett le neki, hogy megint hülyét csinált magából Viktornál. Van egy beteg, akivel túlságosan személyes viszony alakult ki, mondja, mire Józsi, aha... személyes, mi, és közben sokat sejtetően a szemöldökét vonogatja. Jaj, te csak arra tudsz gondolni, kérdezi Vera, mire Józsi, ja, csak arra. Ám Olivér résen van, lekapcsolja Verát és mielőtt eljárna a szája, magával cipeli a szobájába egy jó kis manipulatív agymosásra. Verácska kedves, nagyon hülye vagy.

Bea meg van győződve róla, hogy Roland azért küldi őt Párizsba Ádámhoz, hogy azalatt nyugodtan kavarhasson Barbival. Mégis, mit kellene hogy gondoljon egy szerelmes füzeteken szocializálódott tizennyolc éves, akit a saját férje se vesz komolyan? Kardos végre felhagy a kamuzással, életében először beszél úgy a lányával, mint férfi a férfival. Komolyan mondom, Zoli, megijesztesz, kiabál Bea, mire Zoli, hát ijedj is meg, az isten szerelmére, mégis mit képzeltél? Nándi halálosan megfenyegetett! Fogd már fel végre, hogy komoly veszélyben vagy! Bea nem gyárilag hülye, megérti, hogy baj van, és csomagol.

Roland ezalatt előadja a kurvafontos menedzser magánszámát Gyöngyi pultjánál, vesztére, mert a vége az lesz, hogy a földre borítja táskája teljes tartalmát. Olivér éppen ott van, hol nincs ez ott, ahol semmi szükség rá, segít összeszedni a papírokat, de a kis genya a fontos kórházi ember határidőnaplóját ellenben megtartja magának. Ha már gyógyszert is lopott, vizeletet is lopott, miért ne lophatna filofaxot is a kollekcióba? Majd egy valóban ijesztő jelenet következik: Olivér elborult aggyal ül az ágyán és tépdesi ki a bejegyzéseket Roland naptárából, csak az üres lapokat hagyja. Végül a szétcincált füzetbe elkezdi írni a saját naplóját, látszik rajta, hogy teljesen megzakkant. Kitéptem a naplómból és az életemből a múltat, mert mától kezdve csak előre akarok nézni, írja, végre biztosan tudom, hogy képes leszek leküzdeni a függőséget, mert hitet és erőt adott hozzá egy csodálatos ember, Veronika.

Ottó közben visszaér Csillagkútra, de Jenőt valahol elhagyja félúton, Elvira lecsap a lehetőségre, hogy bevesse férjénél a bájait, hátha az meggondolja magát Jenővel kapcsolatban. Még mindig nem tudja, hogy az a pénz, amiből ő welnesselni menne, az már jól el lett költve Jenő garzonjára. Javában dorombol, Ottót a székébe passzírozva, amikor belép Jenő, a bugyi szerencsére még fent van. Amikor meghallja, hogy a welnessnek annyi, kitör belőle a fúria, jön a szokásos közhelyekkel, elveszett a bizalom, csalódtam benned, blabla... Jenő fut, amerre lát, Elvirával szemben nem sok esélyt ad magának, szerencsére a kijáratnál belefut Kardosba és Beába, és máris megkapta élete első magánnyomozói megbízását.

Címkék: jóban rosszban
8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kullancs1983 2011.09.02. 16:39:25

Na, a bongyorhajú kiscsaj észretérítését épp láttam tegnap, hááát... Egész jól néz ki, az igaz, de szinészi tehetség még mindig csak annyi van benne mint egy fél pár zokniban.

Mogorva Belloq 2011.09.02. 17:07:26

A hogyvolt jó volt, tudom értékelni, köszönjük szépen, nagyon jól megragadtad a Tamás atya által nyújtott agytépő cselekményszálat (mééééééééééééé? az írók mit ittak, mikor ezt az eseményszálat kitalálták?? még a Maunikasón nevelkedett generációnak is átlátszó, hogy a nagy svunggal távozó Tamás atya, akit bátor, karakteres és meglepően izmos felsőtestű erényembernek ismertünk meg, egy ilyen hülye indokkal jön vissza a sztoriba...kreténség a köbön). Az igazi színészi teljesítményt nyújtó színészek ritkán maradnak hosszabb ideig a sorozatban amúgy, csodálkozom is, hogy a Mihályfi Balázs hogyhogy még mindig ott van? És már Beát sem kell sokáig elviselni, mármint Szorcsik H. Vikit, gondolom, az nem spoiler senkinek, hogy elmegy szülni és ezért más veszi át a karakterét. Bírom az ilyen váltásokat, ennek is mindig olyan fílingje van :)

Mogorva Belloq 2011.09.02. 17:08:31

Ja, és Jenőőőőőő! Végre, Jenő, Csillagkút meg nem értett Bruce Willise. :)

mocskosmacska 2011.09.02. 21:03:58

Hu,Jenő nagyon jól néz ki ezen a képen!

Emanuelle 2011.09.03. 18:36:01

@mocskosmacska: Jóóól? hát szerintem elég puha a mi Jenőnk. Nem ártana némi izmot pakolni magára mert ölég tésztás a kis teste.

Talán valaki tudja a választ viszont az engem kínzó kérdésre: Az abszolúte lehetetlen, hogy egy katolikus pap áttérjen egy másik, normálisabb egyházhoz, ahol teszem azt nem jut pokolra ha boldogan csinál 4-5 gyereket Bettinek és boldogan élnek míg meg nem halnak?

Mária 2011.09.04. 14:18:36

@Emanuelle:

Ez a kérdés engem is érdekelne. Hozzá nem értőként azt gondolom, felszentelt emberként nem lehet csak úgy ide-oda járkálni az egyházak között, hogy hol jobb a papi, vagy a lelkészi fizetés, lazább a kollektív szerződés, meg előnyösebb a cafeteria :)

De ha valaki tudja, hogy van ez, írja ide, én is kíváncsi lennék rá.

NewBornLOver · http://ephemeronxoxo.wordpress.com/ 2011.09.05. 07:11:54

Első kézből tudom, hogy katolikuséknál hogy is működik a cölibátusosdi. Kiokosítottak, hogy annyi a lényeg, hogyha megtörténik, aminek nem kellett volna megtörténnie, mindig egy rangban felettük álló szent embernek kell meggyónni a vétküket. Így garantált a bűnbocsánat. Azt nem tudom, hogy lehet-e ide-oda járkálni.
süti beállítások módosítása