Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Chuck 2x07 - Chuck és a kövér hölgy

2011. szeptember 02. 14:00 - teardrops

Eredeti epizódcím: Chuck vs the Fat Lady
 

Chuck rohan a lépcsőházban, deizibe', lefújja az érzékelőt, közben magyaráz a társának, aki fut utána, végre felérnek a tetőre és… Chuck megkönnyebbülten felsóhajt és közli Jillel, hogy íme a romantikus randijuk helyszíne, a Buy More teteje a csudajó levegővel és a kameramentességgel, a kormány szerint ugyanis nagyon értékes, ezért nincs más hely, ahova mehetne, hogy ne figyeljen a Nagytesó. Jill lenyűgözve, Chuck elalélva, de csak addig, amíg az egyik tetőkamera éppen mozgásba lendül és feléjük fordul. Ennek fel sem tréfa, felugrik és felháborodva elkezd dumálni a kamerának – melynek "másik végén" -az Erődben- Casey ügyet sem vet a mondókára, pedig Sarah szerint sem szükséges egy randin figyelni védencüket, de John ebben nem olyan biztos, hisz' Bartowskiról van szó. Egyébként meg ki nem hagyná, hogy kicsit szurkálja Sarah-t, amiért ilyen nyugodt a randi miatt. Pedig nem az, de ezt a világért sem vallaná be.

Chuck befejezi a mondókáját, Beckman meg most kezdi. Az új küldetés ismertetését. A forgatókönyvírók most szóltak neki, hogy LeFleurnél volt egy lista azokról a CIA-s ügynökökről, akikkel eddig dolgozott és okuk van feltételezni, hogy fulcrumosok is vannak benne, dejóislenne megszerezni az adatokat, de ehhez nem mindennapi akció kell, hiszen a lista a hotelszobában van, ami egy FBI által őrzött bűnügyi terület, sőt még egy Intersect is kell meg a villantása. Casey szerint gyerekjáték. Sarah szerint meg az lesz az, ahogy elintézi Chuckot, aki éppen belép az Orange Orange-ba. Sarah elnézést kér Casey miatt, majd közli, hogy az új küldetésük az, hogy másnap betörjenek a hotelbe a rosszfiúk listájáért, majd nagyon kedvesen érdeklődik Chuck hogylétéről, aki naná, hogy jól van, mert így egy kicsit olyan, mintha visszakapná a régi életét és kéri a 24 órás megfigyelő szolgálat csökkentését. Sarah megígéri, hogy szól Casey-nek.

Másnap a Buy More-ban Chuck is szól Casey-nek, akit viszont a saját érzései sem érdekelnek, úgyhogy lehet találgatni, mennyire hatja meg a kell-egy-kis-magánszféra dolog. Morgan viszont annál lelkesebben érkezik és örömmel újságolja barátjának, hogy megszerezte a kanadaiak második legjobb ajándékát Shania Twain óta, egy játékmásoló kütyüt, ami bármitbárhonnan lemásol, ragyogó és illegális. No, ez jó végszó Emmettnek, aki azért jött valójában, hogy számonkérje Chuckon, amit korábban vett észre a munkalapok aláírásánál, azaz a rengeteg külső telepítést. Chuck azonban nem ér rá, mert… épp indul egy külső telepítésre.

Készülvén az akcióra, Chuck kérdésözönt kap Jilltől, természetesen a kamubarátnőre vonatkozóan. Chuck megnyugtatja, hogy egyrészt nem lesznek egyedül, mert Casey és egy csomó fegyver társaságát is élvezik, másrészt Sarah objektíven, más szemével nézve, végülis, igen, csinosnak mondható, de semmi szexi nincs ebben a küldetésben. Ekkor már oda is értek Sarah-hoz, aki egy bombázó prostinak öltözött, ugyanis a látszatra is kell adni, a szálloda meg olyan, amilyen. Ezt persze már a helyszínen magyarázza el Sarah, miközben a londínernek öltözött Casey kíséri fel őket a szobájukba, ahol gyorsan átöltöznek és kicselezve a szoba előtt álló őröket, a szellőző-rendszerre szavaznak, mint megközelítési útvonal.

Nos, a szellőzők szűkek, kémeink meg nagyok, de míg Casey és Walker tapasztaltak, addig Bartowski, nos, nem az, és kissé zajosan közlekedik. Casey javasolja is, hogy egyszerűbb lenne a dolog, ha előre menne és egyből szólna az FBI-osoknak, de Chuck csak egy sajnálomot mond és már azt számolja, meddig fog ez tartani, ugyanis randija lesz. Sarah elkezdi a kém-matek tanítását az első leckénél: adott a menő üzletember és a csinos escort, mennyi ideig tart, ha szexelnek? Chuck még mindig gyenge az előre haladásban, pedig küzd, mint lódarázs az ellenszélben, a telefonját is majdnem elhagyja, de hogy ne maradjunk plusz konfliktus nélkül, ezért a telefon hívógombja szépen aktivizálódik, miközben Chuck visszanyomja a zsebébe és természetesen a Chucknál várakozó Jill van a vonal túlsó végén. A párbeszéd az időlatolgatásnál tart (egy óránál nem több a szex, ugye? – és beindítja a stoppert), majd nyög és fújtat, mert beszorult a szellőzőbe a fordulónál, meg is kérdezi, mit csinál rosszul, mire Sarah a csípő elfordítását javasolja, Chuck szerint ez már kimerítőbb, mint képzelte, meg különben is, suliban tanítják mindezt, vagymi… Jill eleget hallott, fogja a cókmókját és szemöldökösszehúzva elrohan.

Eközben a Buy More-ban Emmett elkezd nyomozni Chuck-ügyben, megalkotva a Buymória elméletet és kissé zsarolás-szagúan elkezdi faggatni a munkatársakat, Morgannel kezdve, hogy mi van Chuckkal?, hova tűnik állandóan Chuck? Meg kell védeni a kis állam morálját. Morgan nem beszél.

A hotel előtt megáll egy furgon, kiszáll belőle egy szerelő fickó, néz körbe figyelmesen, mint Jacob a Lostban, majd elindul befelé és a biztonságis-személyzetis ajtón keresztül eltűnik. Hm. A Casey-éknél bekapcsolt biztonsági kamerás kép eltűnik, de ezt a trió már nem látja, végre bejutnak a halott doki szobájába, elkezdenek keresgélni. Az, hogy Chuck telefonja megszólal (jaj, azt hittem, rezgőre állítottam) csak elsőre tűnik óriási baklövésnek, tekintetbe véve, hogy az ajtó előtt szobrozik az FBI, de mivel emiatt Chuck elvonul egy kisszekrény mögé, már más megvilágításba helyezi a balek fogalmát. A kisszekrény egyik polcán ugyanis meglát Chuck egy fadobozt, melyre bevillannak középkori képek, térkép, számok, doboz, számok a dobozon. Rendben, megvan, amit akartak, csendben integet a többieknek, hogy a keresésnek vége. Ám kinyitni már nem tudják a dobozt, mert eközben felért a szerelő fickó a lifttel, de már öltönyben van és az FBI-os őrökre mosolyog kedvesen, majd előkapja a fegyverét és lepuffantja őket – erre a zajra lesznek figyelmesek Casey-ék, így kapják magukat (és a dobozt), a szellőzőn át távoznak, szerencséjükre nem veszi észre őket a szerelő-öltönyös-fickó, ő azzal van elfoglalva, hogy a hullákat bevonszolja a folyosóról.


Vendégszereplő: Mark Pellegrino (Ügyeletes Rosszfiú)

Kémeink visszaérkeznek a szobába, ahol most már nyugodtan folytathatják a munkát. Sarah nézegeti a dobozt, melyről Chuck löki az infót, miszerint egy velencei puzzle-doboz, nagyon népszerű volt az akkori kémeknél és mivel Sarah kimondja a nyilvánvalót, miszerint a doboz zárva, Chuck átveszi az irányítást, mondván, hogy az akciók csihi-puhi-piff-puff része a Walker-Casey duóé, de a kirakós az ő játéka, figyelem, attrakció – és elkezdi tologatni a doboz tetején lévő kis puzzledarabokat, mígnem egy kis kattanás hallatszik, a doboz nyitva. Chuck nyitja a fedelet, belenéznek Sarahval, de csak egy kis szórófejet látnak, amely a következő pillanatban valami rózsaszín port lövell egyenesen az arcukba. Sarah kiabál, hogy gáz van, mert ez gáz, az ajtónál álló Casey már rohan is kifele segítségért, Sarah meg egyből elkezdi vetkőztetni Chuckot és tereli gyorsan a zuhany alá, ahol Chuck a hidegvíz miatt aggódik, de a lány csak súrolja, meg mosdatja, majd mikor őrá kerül a sor, hogy Sarah-nak segítsen, azért elkezd eszmélni, hogy tulajdonképpen ott állnak együtt… egy szál alsóban… a zuhany alatt… Kopogás zökkenti ki a mélázásból, rohan az ajtóhoz, miközben Sarah is sürgeti, mert biztos Casey az és nincs vesztegetni való idejük. Az ajtóban viszont Jill áll, a portástól tudta meg a szobaszámot, de mikor a háttérből Sarah is előkerül csak annyit mond, "tudtam" és otthagy csapot-papot, Chuck hiába kiáltja utána, hogy félreértés és meg is majdnem meghalt, Jill háta nem felel.

Casey megérkezett a műszerrel, mellyel azonosítani tudják az anyagot, és miközben Chuck azon aggódik, hogy lebukott Jillnél, megjön az eredmény: szó sincs antraxról, vagy húsevő baktériumról, ez csak gyümölcspuncs-por. Chuck most már ideges, mert nem elég, hogy nem találták meg a listát, a barátnője azért nem fog szóba állni vele, mert gyümölcsös port mosott le magáról egy másik nővel, mindenkimongyonle.

Emmett "ki mond valamit Bartowskiról" c. zsarolásos kikérdezős játéka most Lesteren és Jeffen csattan, akik olyan kevés ellenállást tanúsítanak, hogy az már nulla, így az első fenyegetésre (vége a pókeresteknek a pihenőben) kibökik, hogy Chuck megcsalja a barátnőjét, látták múltkor egy kis barnával, bizony, de a nevét nem tudják, Morgant kell megtörni, neki Chuck elmond mindent. Chuck most Jillnek mondana el mindent, telefonon győzködi, hogy személyesen jobban menne a dolog. Emmett ezalatt Morganhez fordul, de ismét falakba ütközik, egy jóbarát (23 év nemsemmi) nem árulkodik. Kisfőnök ekkor látja meg, hogy Chuck az éppen befutó barnahajú lánnyal beszélget elég hevesen, ezért rákérdez Morganre, hogy Chuck barátnője véletlenül nem egy szőkeség-e és mikor a terelést hallja, irányba fordítja Grimest, aki viszont hangosan gondolkozva mondja ki Jill nevét és hogy ő volt Chuck egyetemi szerelme, Kisfőnök meg elalél a gyönyörtől, hogy mennyi infót összeszedett és ráadásul a legjobb barátja árulta el Bartowskit, szép nap ez a mai.

Chuck a színfalak mögött egy percet kap Jilltől a magyarázatra, így hadarva sikerül előadni a sztorit, melyre Jill első reakciója… hogy megkérdezze, MILYEN gyümölcspor volt a dobozban. Chuck a kandi kamerát keresi, de Jill biztosítja, hogy hisz neki, mert ismerte a főnökét, aki baromi paranoiás volt, ha valamit fontosnak tartott, azt rejtvényekkel védte, vagyis a puncs lehet a kulcs. Oké, akkor irány az Erőd, szembekötösdivel fűszerezve, Casey és Sarah csodálkozását, rosszallását kissé figyelmen kívül hagyva, de meggyőzve őket, hogy a Jill tudja, miről beszél. Miközben Jill próbálja kideríteni a gyümölcspuncs fajtáját, Sarah megkapja a Casey szurkálódás 2-t, miszerint már látja, hogy Chuck mit lát Jillben. Porelemzés megvan: Rootin' málna ízesítésű, magas-C. Jó, akkor ez valami focicsapatra utal, vagy pompomlányokra? Mi van a nemzetközi vizekkel (high seas)? Chuck pedig elkezd gondolkozni, ha ez egy zenedoboz, akkor talán a zenéhez van köze, és akkor a magas-cé, a magas C, kerítsenek valami eszközt, amivel ezt tudják produkálni, de mire kettőt pislognának, Casey úgy kivágja a magas C-t, hogy megállnak a növésben a csodálkozástól, a doboz pedig kinyílik. Mi van? Kórustag, vagy kórista voltam, csak nem fejlődtem ki. Jah, az más, akkor nézzük, mi van a dobozban. Egy színházi távcső, ami valószínűleg egy újabb darab az újabb rejtvényhez. Ezt bizonyítandó, Chuck villant is és miután közli, hogy a távcső nyele igazából egy titkos rekesz kulcsa, olyan, amit a Függetlenségi Háborúban is használtak, felteszi a jó kérdést, ami, nem az, hogy hol a kulcs, hanem hogy hol az Opera.

Hol is lenne, ha nem ott, ahol a Kövér Hölgy énekel? És éppen akkor, amikor odaérnek. Igaz, hogy megzavarják ezzel a próbát, de kicsire nem adunk, mikor rejtványfejtés esete forog fenn. Sarah és Casey a színpadhoz mennek, miközben Sarah aggódik, hogy egy civilt is bevonnak az akcióba, Casey szerint hasznos a lány tudása a főnökéről, így harmadszor is odaszurkál társának, hogy tényleg az akciót félti, vagy csak féltékenykedik. Jill az egyik páholyba megy Chuckkal, merthogy az volt a főnöke törzshelye, szóval akkor ott lesz a megoldás, Chuck meg is találja a padlón a zárat, kinyitja a titkos rekeszt és egy újabb doboz kerül elő, a matrjoska babák elmehetnek nyugdíjba.

Kint megjelenik a furgon, kiszáll belőle két láb, bent pedig színpadra lép a Bartowski társulat, a többiektől elnézést kérve kinyitják a dobozt, melyben kockák vannak egymás mellett, rajtuk egy-egy kottadarab, valamit egy kis szerkezet, amely elkezd visszaszámolni. Sarah egyből kiüríttetné a termet, mert ez egy bomba, de Jill ellenkezik, mert ismerve főnöke békés természetét, ez ki van zárva, ez egy újabb rejtvény, amit az idő lejárta előtt kell megfejteni. Casey kitereli az embereket, Sarah erősködik, már vinné el Chuckot, de Jill sem enged, Chuck pedig bízik Jillben, úgyhogy marad - Walker ügynök most először leszavazva.

Chuck és Jill elkezdi összepasszítani a kockákat, hogy kijöjjön a Traviata zenéje, közben a népek futkosnak, a háttérben pedig megjelenik szerelő-öltönyös-megintszerelő-fickó és csendesen szemlélődik, majd elvonul a háttérben. Az idő vészesen fogy, a kockák a helyükre kerülnek és mikor minden kész, az egyik sarokból kiugrik egy pendrive, tádám. Chuck és Jill nyalják-falják egymást örömökben, Casey márnemistudomhányadszor odaszurkál Sarahnak, aztán mennek az Erődbe, ahol később Beckman közli, hogy az adatok nagyon-nagyon titkoskódosítottak, szóval eltart egy ideig, amíg feltörik a cuccost, addig pihenjenek. Chuck és Jill is ezt teszi otthon, de Chuck megáll, mert ez nem a Való Villa, neki nem megy kamerák előtt, ezért kis kémiai és fizikai adatokkal kódolt találkát beszél meg a lánnyal másnapra a Buy More-ba. Casey duzzog, mert nem tudja, mi az az olvadáshő, meg atomszám.

Másnap Chuck Morgant kéri meg, hogy fedezze, de az csak hümmög, majd kiböki, hogy tud Jillről, de milyen kár, hogy nem tőle. Chuck sajnálja és sajnos nem mondhat el mindent, de a barát az barát, szóval Morgan benne van. Jill megérkezett, Chuck rohan, majd a következő pillanatban már egy kocsiban ülnek és hajtanak az ismeretlenbe. Benzinre viszont szükség van, így amíg Jill tankol, Chuck beszalad rágcsáért, ám hamar vége az örömének, mert kiérve azt látja, hogy szerelő-öltönyös-megintszerelő-mostmegfegyveres fickó pisztolyt tart Jill fejéhez és kéri, ami az övé. Chuck közli, hogy ugyan kifizette a rágcsát, de ettől még odaadja, csak engedje el a lányt, ám a fickó nincs vicces kedvében, ő a LeFleur-listát akarja és miközben tuszkolja be Jillt a kocsiba, odaveti Chucknak, hogy éjfélkor várja az Operában. Hát, nem erre a randira számított.

Az Erődben Casey-t próbálja meggyőzni, hogy a helyzet megoldása csak egyféleképpen történhet, de az őrnagy parancsra várva telefonál, ami elég is Chucknak ahhoz, hogy kikapja a pendrive-ot a gépből és futásnak eredjen. Sarah közben előkerül, fegyvert fog Chuckra, de nem tud lőni, Chuck lezárja az ajtókat, bocsánatot kér Sarahtól, de mennie kell, hiszen Jillről van szó. Casey-t elkapja az ideg, amiért Walker nem lőtt, de Sarah védekezően csak annyit mond, hogy az Intersectet mégsem lőheti le (Casey szerint pedig de, legalább a lábába…). Chuck rohan az öltözőszekrényéhez a kulcsokért, már távozna, amikor rápillant Morgan ajtajára és szinte láthatóan fény gyúlt az agyában, mert egy félmosoly jelenik meg az arcán.

Őrangyalok kiszabadulnak, a nyomkövető alapján védencük után erednek, találkoznak az Operában. Chuck egyik oldalról, Rosszfiú és Jill a másikról be, addide-nemadom-demégis-előbbte párpeszédek után (még jó, hogy nem énekelnek), újabb szereplő jelenik meg a színen, Casey és a pisztolya, Chuckot a kocsiba küldi, Rosszfiú marasztal, merthogy mesterlövész figyel a páholyból, alakul a szereplőgárda, ám nem hiányzik valaki? De. Be is repül a páholyba Sarah, némi verekedés után átveszi a mesterlövész szerepét (ez ám a beugrás), fordul a kocka. Rosszfiú fenyget, kéri a listát, különben lelövi Chuckot, mire Casey bőszen helyesel, már ő is régóta szeretné lelőni, fegyvert is fog rá, aminek persze Chuck nem örül, senki nem lövi le Chuckot, de Casey javasolja, hogy ebben ne legyen olyan biztos, ugyanis ő nem Sarah. "Jó, akkor a lányt lövöm le", de Casey ettől sem hatódik meg, mindig van némi járulékos kár, a lista mindenesetre ittmarad és kész. Chuck nem hagyja magát, erősködik, hogy senki nem lő le senkit, itt a lista, nesze. Casey szúrósan néz, de mikor Chuck rákacsint, akkor azért visszább vesz, bár nem tudja, miről van szó. Chuck átadja a listát, Rosszfiú meg ott helyben széttapossa a pendrive-ot, az a biztos, ha senki nem tudja meg kik a fulcrumosok a szervezetben. Jillt odalöki barátjához, majd elmenekül, Sarah sem tudja lelőni.

Jill Chuck karjaiban piheg, a srác nyugtatgatja, de inkább Casey-t kellene, mert mindjárt felforr az agyvize, látva, hogy a listának annyi, no meg Sarah-t, aki csak csendben figyeli a szerelmespárt. Később, mikor megérkezik a felmentő sereg, Casey elkezdi ecsetelni, hogy milyen válogatott kínzásokkal és halálnemekkel fog végezni Chuckkal, aki félbeszakítja a magyarázattal, sőt nemtetszésének ad hangot, nehezményezi, hogy nem bízik benne Casey és azt hiszi, átadna egy titkos infókkal teli kütyüt, tudván, hogy megssemmisítik, anélkül, hogy … előtte készített volna egy másolatot róla. Milyen szerencse, hogy Morgan smucig, így a játékmásolónak most nagy hasznát vette; Casey úgy dönt, mégsem végez Chuckkal. Másik oldalon Jill kér elnézést Sarahtól, amiért nem bízott benne Chuckkal kapcsolatban, de ügynökünk csak annyit kér, nem bántsa meg megint Chuckot. Jill megígéri, hogy nem teszi, mert törődik vele, Sarah ráérősít, hogy ő is, főleg, hogy neki ez a munkája, hogy megvédje. Bármitől.

Ezalatt a Buy More-ban Emmett is csatlakozik a póker esthez a többiek legnagyobb bánatára, ráadásul még képes valami lötyivel beállítani. A buli végül jól zárul, ugyanis rábeszélik némi italra, amit viszont, mint másnap reggel kiderül-, nem igazán bír, merthogy alig áll a lábán, alig lát, nem kellett volna azt a második Breezert is meginnia. Morgan bebizonyítva, hogy tanulékony beosztott, segítő kezet nyújt neki és a házimoziteremben lejátsza neki előző esti alakítását, amint Big Mike irodájában lődörög és méltatlankodik, hogy annyi tanulás után még nem ő a nagyfőnök. Morgan pedig Buymória szellemében alkut ajánl: nem kerül mindez nyilvánosságra, ha befejezi a Bartowski-ellenes tevékenységét. Emmett csak ül és pislog - hallgatás beleegyezés.

Az Erődben Casey-ék örülnek az időközben sikeres kódfeltörésnek, otthon Chuck és Jill örülnek egymásnak és láthatóan megőrülnek egymásért. A kamerák ellen Jill a nagyon titkos fegyverét veti be, simán rádobja a blúzát a kamerára és mehet a menet. Sarah és Casey már nem élvezi ennyire, amit csinál, ugyanis baromi unalmas a listán megjelenő arcok közül kiválasztott Fulcrum tagok azonosítása. Hirtelen azonban megáll bennük az ütő és egyszerre pattannak fel, fegyvert ragadva futnak ki az Erődből, berontanak Chuck szobájába, ám ott már sehol senki, csak a nyomkövetős óra hever az éjjeliszekrényen. A rohanás oka pedig nem más, mint az újabb megjelenő kép, mely szerint Jill Robert Fulcrum ügynök… és éppen Chuckkal kocsikáznak az ismeretlenbe, Chuck legnagyobb örömére. Végre biztonságban.


 

BÓNUSZ

Casey és a magas C
 

ZENÉK

The Republic Tigers - Buildings & Mountains
David Bowie - Something In The Air
Frightened Rabbit - Keep Yourself Warm

 

Címkék: chuck
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása