Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Chuck 2x06 - Chuck és az exbarátnő

2011. augusztus 26. 13:00 - teardrops

Eredeti epizódcím: Chuck vs the Ex
 

Időugrás 3: Stanford Egyetem 2003-ban. Chuck buy more-os zöldpólósként üget az egyetemen, ahol csak a CsalóSrácként ismerik, pedig nem is csalt. Ezt mi már tudjuk, de Jill akkor nem tudta, és nem is hitte, viszont Chuck ellenállhatatlan vágyat érzett, hogy elmondja ezt, no meg, hogy még mindig szereti a lányt - mindezt a többiek sörpongozása közepette, így közönsége is akad ahhoz a hírhez, hogy Jill sajnálja, de… meg különben is… Barátnő zárja le a témát a "nagy közléssel", miszerint Jill már Larkinnal jár. Chuckot ezennel hivatalosan is lúzerré kiáltották ki. Napjainkban, mivel Sarah-val sem igazi a kamukapcsolat, lúzerünk Jill-mixet hallgat munka helyett lazítás közben, amit Emmett -el nem ítélhető módon- megszakít azzal, hogy a Sheraton Konferencia Központ segítséget kér, mert konferencia van, de valami számítógépes probléma is, ami pedig nem hiányzik senkinek. Chuck elindul, bár szívesebben enne abból a fánkból, amit Kisfőnök visz Nagyfőnöknek undorítóan széles mosoly kíséretében, de Big Mike csak a fánkokat látja. Majd kit tudja mit, ugyanis az aktuális falat a torkán akad, majdnem megfullad. Jeff és Lester kintről beszalad a hangokra, de a mentésre tett ötletük csapnivaló, Emmett "szakszerűen kirázza" Big Mike-ból a fél fánkot falatot.

Chuck, mint kiderül, egy biotudományos konferenciához segít összehozni az informatikai hátteret. Már éppen végez, amikor megpillantja az ajtóban… exbarátnőjét. Ennek örömére ismét érettségéről tesz tanúbizonyságot: gyorsan az asztal alá bújik. A helyi munkatárs nem nagyon érti a szitut, csak amikor Chuck rákérdez az éppen érkező vonzó, barna hajú, barna szemű, kissé tojásfejű és jégszívű nőre, akkor kapisgálja a dolgot, de annyira nem, hogy mire Jill odaér és informatikai segítséget kér az előadásához, ne mutasson egyből az asztal alá. Chuck eljátsza, hogy elcsodálkozik és, hogy meg sem ismeri exét, hisz olyan régen történt, ami történt (öt éve és négy hónapja, de ki számolja). Kiderül, hogy Jill PhD-t szerzett orvosbiológiai mérnökként és a fertőző betegségekről készül előadást tartani. Chuck sem maradhat le, de mivel egyenruhában van, az a sztori, hogy övé a kitudjamennyi informatikai üzlet és néha ő maga végzi a kétkezi munkát. Ekkor jelenik meg Jill főnöke, merthogy kezdődne a buli, de a bemutatkozás nem maradhat el. A kézfogás viszont igen, merthogy Guy LaFleur baktériumokkal dolgozik és fő az óvatosság. Chuck viszont enélkül is villant: képletek, letakart hullák, gyógyszerek, kutatások, 'rendkívül veszélyes' felirat – Chuck már megint belenyúlt a trutyiba, de azt legalább még hallja, amint Jill elárulja, hogy hol szállt meg, ha netán kávézhatnékjuk támadna.

Az Erődben a Tábornok tájékoztatja a csapatot az új küldetésről: információk szerint LaFleur egy biológiai fegyvert készített és el akarja adni annak, aki a legtöbbet ígéri érte, ezt pedig ugyebár nem lehet megengedni, vagyis Sarah és Casey a doktort figyelik meg, Chucknak pedig az a dolga, hogy kiderítse, mennyit tud minderről Jill, szóval nosza, randizzanak, hátha bevillan azalatt valami fontos. Chucknak nem tetszik az ötlet, mert még mindig a széttört szívét siratja, meg az elveszett önbizalmát, meg mojo-ját ( a szinkronban erre hogy' jött a "nagy képernyős tévé"?!), de Sarah azzal próbálja rábeszélni, hogy ezzel legalább lezárhatja a dolgot. Casey bíztató szavai -egy kis arcpaskolással kísérve- a mojo-ra vonatkoznak és annak visszaszerzésére, haha.

A fánkos malőrnek következménye is van, nevezetesen az, hogy Emmett nagyon aggódik a társaság egészségügyi segítségnyújtás terén (nem) megszerzett ismeretei miatt, ezért felkérte Csodálatost egy kis (tovább)képzésre. Chuck örül, mert akkor mindenki jó kezekben van, tudja, mert ő is sógorjelölttől tanult, ám Kisfőnököt ez nem hatja meg, Chucknak is ki kell töltenie a tesztet. Ej, ráérünk arra még, most Casey jön a fontosabb feladattal, elérkezett a randi-idő, a CIA majd jól kikupálja.

Otthon Ellie egyből észre is veszi a menő öltönyt és örül, hogy öccse kiöltözik Sarah kedvéért. Ennek apropóján Chuck elkezdi kérdezgetni a régi pasijáról, mit tenne, ha esetleg összefutnának és amikor Ellie azt mondja, talán kávézhatnának is, kiböki, hogy naugye-nem-is-gáz-ha-Jillel-megyek-randira. Dehogyneeem! Ellie kiakad rendesen és (nagy) hangot ad nem tetszésének, de aztán inkább lakatot tesz a szájára, mert bár nagyon félti, tanuljon csak Chuck a saját hibáiból.

Chuck menő öltönyében egy nagyon menő piros kabriót vezet, Jill elégedetten nézelődik az anyósülésen, miközben dús hajukba tép a szél. A megállás még nem tökéletes, de legalább az étterem közelében történt, a séta pedig még jót is tesz. Az étteremben mindenki köszönget Mr. Menő Bartowskinak, Casey -egyébként a legjobb álcájában- kíséri őket az asztalukhoz, Sarah pincérnőként áll rendelkezésükre – mindezektől nem csak Jill, de Chuck álla is leesik. Mindenesetre borravalót ad Casey-nek (arcpaskolás visszaadva), elfogadja Sarah bor-ajánlatát és … vágyakozva néz Jill-re. A lány örül, hogy exe helyrejött "azok" után. Vagy mégsem, merthogy ez éppen elég volt Chucknak, hogy ha már szóba került, rákérdezzen a lényegre, miért nem hitt neki Jill akkor, amikor még nem volt "ilyen" menő. Jill Larkin meggyőző érveire apellál, Chuck meg elmerülne végleg az önsajnálatban, ha Sarah nem lépne közbe azzal, hogy telefonja van a pultnál. Ott aztán jól leteremti, hogy lépjen már túl ezen és most inkább a küldetésre koncentráljon, de Chuck válasza olyan csípősre sikeredik (Nem vagyok olyan, mint Te, Sarah. Nem tudom az érzelmeimet ki-be kapcsolgatni, mint valami robot.), hogy rögtön elnézést is kér; ettől persze Sarah-nak nem sokkal jobb, de azért van benne valami.

Chuck összekapja magát, visszatér az asztalhoz és az újabb énjét hozza elő, mely egyébként a lánynak is jobban tetszik. Megy a dumcsi ezerrel, de Jill a munkájáról ugyan nem sokat árul el, mert az titkos, de azt elkezdi magyarázni, hogy fertőzésekkel, meg a baktériumokkal kapcsolatos. A levágott szakszövegből Chuck egy kukkot sem ért, de a lényeg, hogy egész jól alakulnak a dolgok. Egészen addig, amíg a vacsi végén várják a kocsijukat és eközben megjelenik a Nerd Herd autóban Jeff és Lester, akik elkezdik húzni Chuckot, a szőke és barna csajokkal, majd mikor érkezik a menő-piros-kocsi (alias Ferrari), érdeklődnek, hogy kié is az. Chuck próbál jelezni, hogy nem alkalmas a diskurzus, de ennek a két lököttnek ugyebár felesleges; Jill értetlenkedik, a két kocka válaszaiból kiderül, hogy Mr. Bartowski a Buy More-ban dolgozik 10 dolláros órabérért, de inkább nem mondtak semmit, elhúznak. Jill lelombozva otthagyja a szintén lelombozott Chuckot. Jeffnek és Lesternek meg van képe visszajönni, hogy nem akartak… na, húzzatok el innen!


Vendégszereplő: Jordana Brewster (Dr. Jill Roberts)

Miközben a buy-more-osok azon gyötrődnek, hogy miért is kell írásbeli vizsgát is tenni a gumibabák lélegeztetéséből, addig Chuck otthon reggeli közben azon agyal, hogy Ellie-nek már megint igaza volt, komplett hülyét csinált magából, de most nővére az, aki bátorítja, jó ez így, legalább tiszta víz kerül a pohárba, vagy valami ilyesmi, szóval tisztázhatna pár további kérdést, hajrá. Ez arra ösztönzi Chuckot, hogy elmenjen Jill szállodájához, hogy megtudja, jól van-e, de ezt sajátos módon úgy teszi, hogy a megfigyelő kocsiba pattan be, ahonnan Casey és Sarah éppen azt hallgatják, ahogy Doktorúr a szobaszervízt hívja. Jill is telefonálni készül, de Casey itt csak zajt hall, ezek szerint a poloskának annyi, cserélni kell. Sarah tervét, azaz, hogy takarítónak öltözve bemegy és cserél, Casey leszavazza, mert fennáll a veszély, hogy Jill felismeri az étterembeli pincérnőt. Casey tervét pedig, azaz, hogy "lenyugtatólövedékezi" Jillt, Chuck szavazza le, mondván, hogy felmegy elnézést kérni, a lány lelúzerezi, amivel nyerhet egy poloskát, szóval nem kell itt lődözni, bemegy.

Bemegyek – mondja Morgan is Csodálatosék kertjében két barátjának, akik az ajtó felé indulnak, ő pedig már mászik is be az ablakon (Morgan-ajtón). A terv egyszerű, amíg Jeff és Lester elterelik Ellie figyelmét, addig Morgan ellopja a tesztet Devontól. A megvalósítás már bonyolultabb, főleg, ha nincs megfelelő Ellie-figyelmét-elvonó sztori, illetve ha Morgan szerencsétlenkedik a táskával és közben leveri a szennyeskosarat. Mivel -összeszedve annak tartamát- éppen Ellie bugyijával a kézben sikerül lebuknia Devon előtt, aki persze csodálkozik, hogy olyan hülyének nézték, mint aki a táskájábna hagyja a tesztet, Morgannek nem marad más hátra, mint bevallani, hogy nem perverz, csak tolvaj. Annak is rossz, mint látható, de Ellie ettől még továbbra sem szereti.

Chuck felér az ajtóhoz, kicsit megáll összeszedni magát, ezt kihasználva Casey 10 dollárt tesz arra, hogy nem jut be, amit Sarah tart, sőt, megdupláz. Nos, Chuckról beszélünk, akinek beszélőkéje zseniális, most viszont csak az igazat, a színtiszta igazat mondja, miszerint hülyét csinált magából, ami azt jelenti, hogy még nem jutott túl Jillen. Az ajtó nyílik, Jill beinvitálja Chuckot; Casey "zsebe" nyílik, Sarah elteszi a huszast. Miközben Jill mondja a magáét, Chuck próbálja elrejteni a poloskát, de nem jár sikerrel, csak bekapcsolni tudja, mikor Jill közeledik felé és olyanokat mond, hogy ne legyen több hazugság, meg úgy néz, hogy Chuck elolvad, ígyhát egyből kikapcsolja a háta mögött rejtegetett kütyüt, eldobja a csudába és hagyja, hogy Jill megcsókolja. Két méterrel a föld fölött lebegve érkezik a kocsiba, ahol kiderül, hogy nem baj, hogy kikapcsolta a poloskát, az így is működik és hogy Sarah el tud komorulni a csók említésekor, de Chucknak sincs ideje bármi reakciót értelmezni, mert a monitorra pillantva, ahol a pincér viszi a Doktorúr által kért dolgokat, az Intersect működésbe lép, a pincér nyakán lévő tetkóról bevillan a fickó, aki egy bérgyilkos, Farkas Barlang kódnévvel. Ügynökeink tudják a dolgukat, felfegyverkeznek és indulnak; Chuck szintén tudja a dolgát, a kocsiban marad.

Míg Doktorúr beinvitálja a szobaszervízt és dolgozik tovább, Chuck belehallgat a telefonvonalakba, ahol éppen Jill értekezik Barátnőjével arról, hogy Chuck milyen cuki, amit Barátnő nem tart elég csábítónak, ettől még ugyanaz a lúzer, aki 10 dolcsit keres. Chuck ezt nem hagyhatja szó nélkül, hiszen nem is igaz, mert… 12.50-et keres – ami persze behallatszik, Jill kiakad, Chuck hablatyol, a helyzet nem túl bíztató. Doktorúrnál sem, mert a pincér-bérgyilkos ott settenkedik a férfi háta mögött, majd el is kapja, fojtogatja, az nem hagyja, verekedés, csörömpölés, majd egy jól irányzott lökéssel Doktorúr kizuhan az ablakon és hol landolna máshol, mint a megfigyelő kocsi tetején, Casey-ék a szobában nem találnak már senkit. Épp akkor csúszik le a hulla a szélvédőre, amikor közlik Chuckkal, hogy a doki nincs a szobában, így a válasz minderre csak annyi: tudom.

Jill az Erődben kihallgatószobájában ül Casey-vel és sír. Casey bíztatja, hogy ne fogja vissza magát, kidobja a papírzsebihalmot az asztalról, letakarítja a helyét (hova tűnt Mr. Monk?), majd egy halom képet nyom Jill kezébe, mondván, hogy pár napja figyelték már a főnökét, mert kétes ügybe keveredett, ezért ölhették meg, szóval tudni akarnak mindent, amit a lány is tud. Jill az egyik képen meglátja Chuckot, akiről elmondja, hogy a volt barátja és rákérdez, hogy neki is köze van-e ehhez, mire Casey persze nem hagyhat ki egy kis zrikálást, hiszen Chuck és Sarah a másik oldalról figyelik, de persze nem árulja el őt. Jill elmondja, hogy a főnöke tényleg benne van, de nem úgy ahogy gondolják, hanem éppen fordítva, vagyis nem ő akarja eladni a vegyi fegyverré lett egyik kutatási anyagot (valójában egy influenza vírus, ami egy órán belül halált okoz), hanem éppenséggel a cég, LaFleur azért akart előadást tartani erről, vagyis hogy ne legyen többé titok, így gondolta megakadályozni az üzletet. Most, hogy meghalt, Jill szerint ez az ő feladata lett. Ekkor azonban a kihallgató egyik ablaka elkezd kopogni... naná, hogy Chuck az, merthogy ebbe nem egyezhet bele, hiszen ez veszélyes, Jill nem tarthat előadást. Oké, akkor én fogok, mondja Sarah és kiviharzik a szobából.

Eljött a mellékszálas buy-more-os vizsga ideje, a Morgan_Jeff-Lester trió tűkön állva várják Chuckot, aki betéve tud mindent, vagyis a terv az, hogy majd jól lelesik a válaszokat és utána örülnek, hogy nem buknak meg és nem kell saját költségen plusz órákat venni. Nos, ez a terv azt a fura jelenetet eredményezi, hogy amint megérkezik Chuck és leül az asztalhoz a teszttel, a három amigó egymás (és Chuck) hegyén-hátán próbálja a legjobb helyet, azaz a Chuck melletti széket megszerezni. Miután leülnek végre, indul a vizsga, egy órájuk van.

Eközben Sarah Dr. Eva Andersonként készül az előadásra, Casey is a hallgatók között van. Nem kell sokat várni GyanúsAlakra, aki szörnyű parókában és szemüvegben leül az egyik asztalhoz, letesz valamit, majd átsétál a termen és kilép az ajtón. Sarah a 'pisilni kell' fordulatot használva rohan utána, Casey az asztal alá tett valamit ellenőrzi, de már késő, Fertőző Influenza kikandikál a dobozból, körülnéz, majd felszáll magasra, meghódítani a kék eget, vagy ennek hiányában az egész termet. Casey lezáratja az ajtókat és egyből hívja Chuckot, hogy elszabadult a pokol, de legalábbis a vírus, egy órájuk van, vagyis Chuck szaladjon Jillért, ő biztos ismeri az ellenszert. Chuck szerint Jill nem áll szóba vele, de Casey emlékezteti, hogy különben meghalnak, szóval legyen meggyőző, mint szokott. Chuck rohan, hátrahagyva a vizsgát, amit Emmett azzal jutalmaz, hogy nincs kivétel, akinek nem jelent semmit az életmentés, annak a tesztje a szemétben landol.

Jillnél Chuck belecsap a lecsóba, elmondja, hogy CIA ügynök és azért jött, mert elszabadult a vírus, kell az ellenszer. A lány szerint Chucknak segítség kell, de a srác nem tágít, hisz ő a segítség; a "hívom a rendőrséget"-re pedig közli, hogy ő már megtette, mire Jill kinéz a folyosóra, ahol a fél város felsorakozott. Akkor ennek a fele sem tréfa, összeszedi a cókmókját és kézenfogva Chuckkal, nyomukban a tömeggel, elszökellnek a konferencia központba. Casey kissé leamortizálódott állapotban helyzetjelent: mindenki fetreng már a szobában, szerinte kb. 15 percük van. Jill, ezt hallva, kér egy védőruhát, de mivel az nincs a közelben, anélkül akar bemenni. Chuck ezt nem engedi, majd ő bemegy, mire kis huzavona után Jill enged, elhadarja a teendőket, amiből persze Chuck sem ért semmit, csak csodálkozik azon, hogy a lány beadja neki a … vírust. Micsoda, ez nem az ellenszer? Nem, hiszen erről beszélt, az ellenszert az ő véréből nyerik majd ki, miután a szervezete elkészítette azt a beadott vírusból. Chuck fogja a táskát és elindul befelé, miközben Sarah még vadul üldözi GyanúsAlakot, azaz Farkas Barlangot, aki igyekezetében még a haját is leteszi, majd egy kis bújócska után, nem tud elfutni Sarah golyója elől. Sarah ennek persze nem örül, de mit lehet már tenni, fogja magát, átkutatja a zsebeket és meglepődve tapasztalja, hogy a rosszfiúnak CIA-s igazolványa van.

Chuck a teremben megtalálja Casey-t és Jill utasításait követve, a kezébe nyomja a fecskendőt, hogy vegyen vért tőle. Ismerve a tűk iránti 'szeretetét', mindezt csukott szemmel várja, így nem is nagyon veszi a lapot, amikor Casey arra kéri, hogy vegye el tőle a tűt, mert… éppen ájulni készül és leesni a székről. Chuck a csörömpölésre "ébred", a fiola eltört, s mivel Jill közli, hogy az volt ott az egyetlen tű, így keríteni kell egy másikat, elkezd kicsit pánikolni és kéri Jillt, hogy siessen, mert ketyeg az óra.

Akárcsak a vizsgán, ahol az utolsó kérdés a Heimlich fogás, amiről gőzük sincs, ezért kell a béterv: a toll kupakját odatolják Jeff elé, aki bekapva azt, kész arra, hogy prezentálják rajta a kérdéses manővert. Mialatt Devon próbálja megmenteni Jeff életét, mondja is, amit csinál, Morgan és Jeff vadul jegyzetelnek, illetve töltik ki a tesztet a látottak és hallottak alapján, míg végül kupak kirepül, Jeff életben marad, a vizsga megvan és még az időbe is belefértek.

Az idő vészesen fogy a betegeknél is, Chuck járkál és nem tudja, mit tegyen, Casey fekszik a pódiumon piros szemekkel és próbálja ösztönözni védencét, hogy igenis erőltesse meg magát, elvégre a Stanfordra járt, vagy mi, majd a mellette éppen tüsszentő fickót is helyre teszi, ne gusztustalankodjon, legalább a kezét használja. No erre fény gyúl Chuck agyában, leül Casey mellé és hangosan gondolkozik, ha az influenza levegő útján terjed és ugyebár Casey is úgy kapta el, hogy valaki ráköhögött, akkor talán a nyálban megtalálható az ellenszer is, vagyis… Casey még félholtában is gyanúsan kérdezi, hogy miről beszél. Chuck már közeledik is felé és dünnyög az orra alatt, hogy őrültség a dolog és ő sem gondolta volna sosem, hogy ezt fogja tenni, de végül megfogja Casey-t és magához húzza, miközben az gyakorlatilag csak azért könyörög, mert méltósággal akart meghalni, de Chuck az erősebb és … a Csókkirály. Úgy lekapja John-t, hogy Jill is csak tátott szájjal tudja bámulni az akciót, miközben áll ott védőruciban, az újabb felszereléssel, de lehet, hogy nem kellene zavarni, holmi életmentés miatt. Chuck magyarázatát persze szimplán nevetségesnek nevezi (Casey tuti más jelzőt mondana), de nincs idő elmélkedni, gyorsan vért vesz Chucktól, beteszi az ellenszer-gyártó masinába, ami kétfelé osztja az adagot és Chuckkal együtt elkezdik beadni a népnek a szérumot. Megmentették a napot, mindenki éljenez, mostmár egymással is csókolózhatnak, amit egyébként a közben visszaérkező Sarah is kiszúr.

Az Erődben Walker és Casey ügynök Beckman tábornoktól kér eligazítást Jillel kapcsolatban, aki már tudja Chuckról, hogy ügynök. A tábornok szerint nem kell vele semmit tenni, merthogy a Sarah által lelőtt ügynök Fulcrum tag volt és mivel nem tudják, milyen mértékű a beépülés, minden infó jól jöhet, azaz Jillből is kiszedhetik, mit tud. Sarah emlékezteti Beckmant, hogy Chucknak valós érzelmei vannak a lány iránt, biztos nem menne bele ilyesmibe, mire a válasz végülis várható: akkor nem kell elmondani neki.

Hazaérve Chuck mosolya mindent elárul Ellie-nek, aki örül, hogy végre minden rendben van és öccse rájött, hogy Sarah az igazi. Upsz, akkor mégsem tud mindent, azt ugyanis nem sejti, hogy Jill az oka Chuck boldogságának, aki ezt még nem is köti Ellie orrára, mikor csörög a telefon, kimegy az ajtó elé és ott beszélget Jillel közös jövőjükről, kezdésnek például egy randiról, amin a buy more-os vizsgára való felkészülését is segíthetné Dr Roberts. Sarah komoran hallgatja, amint a kamubarátnős részhez ér a beszélgetés, és Jill sajnálkozik, hogy az milyen magányos életet jelenthet, illetve a reakción, mely szerint most lehet valami valódi is.
 

BÓNUSZ

Sarah, mint pincérnő
 

Casey, mint Mr. Monk
 
 

ZENÉK

Iggy Pop - Pumpin For Jill
Perry Como - Papa Loves Mambo
Your Vegas - It Makes My Heart Break
Daniel May - On Sale Now

 

Címkék: chuck
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása