Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 2x03 - A szépség és a szörnyeteg

2011. augusztus 25. 09:08 - Zenóbia

A már megszokott felvezetéssel indítunk, ebből két dolgot kell kiemelnem. Az egyik, hogy nem tudom mindenki számára nyilvánvaló-e a Turner és Hooch utalás, de ha nem, legyen az. Tehát Turner és Hooch = Egyik kutya, másik eb, a főszerepben Tom Hanks és egy erősen nyáladzó bullmasztiff. A másik dolog, hogy Beckett haja mennyivel jobb volt már röviden, de most komolyan. Szökőkútnak örül tehát egy enyhén becsípettnek tűnő estélyi ruhás lány, egyből meg is akar benne fürdeni. A pasija tessék lássék tiltakozik, de tiltakozás közben már gombolja is az ingét, főleg mivel a lányon már csak fehérnemű van, és azt sem tartana sokáig leimádkozni. Évődnek romantikusan a vízben, mígnem a lány észreveszi a mellettük fekvő hullát, ennyit a romantikáról, sikoly.

Castle és Alexis reggeli közben Martha-nak végszavaznak, egyébként undorítóan jól néz ki ez a nő, nem tudom hány éves lehet. Megnéztem, 1942-ben született, szerintem ez kamu. Ennyi idősen inkább bele sem gondolok nálam mi lesz a helyzet, nyilván majd gyerekeket riogatnak velem (ha rossz leszel, elvisz a csúnya néni). Főszerepet játszana egy Broadway darabban, ami évi kilenc hónap távollétet jelentene a családtól, tehát nyilván nem kapja majd meg, mert szükségünk van Martha-ra. Telefon, Castle indul a helyszínre, Alexis könyörög hadd menjen vele, ne kelljen tovább próbálnia, de Castle kegyetlen. Fehér nő, tárca és cipő eltűnt, ez utóbbit a hercegnél kell keresnünk Castle szerint, de Beckett nem hisz már a mesékben.

Lanie elegánsan mint mindig, megállapítja, hogy a lányt hátba szúrták. Castle meg azt állapítja meg rövid nézelődés után, hogy a lány modell, mivel túl vékony, túl sok smink van rajta, a haja is be van lőve, a ruhájából ítélve pedig nem mosószerért ugrott le a boltba. Sőt, azt is tudja, hogy divathét van, ilyenkor ezek a lányok elözönlik a menő klubbokat. Kate tágra nyílt szemekkel hallgat, tény, hogy ő nem az a divathetes fajta, bár az adottságai meglennének hozzá. Mégis divathetes fajta, mert felismeri a lány csuklóján talált klub belépőn a Teddy Farrow emblémát, ami egyet jelent a drága női ruhákkal. A lány ruhája is TF modell, tehát majd Teddink azonosítja. Castle út közben elsüti a "divathéten döglesztő ruhákat viseltek a lányok" poént, én röhögtem. Megtudjuk, hogy a lány neve Jenna, a partin pedig ideges volt a sok stressz miatt, főleg hogy ő volt a vidékről érkezett ártatlan kislány, akit épp most akartak megtenni az új kollekció arcának. Emiatt paranoiás volt, de biztosan nem a drogok miatt, mert vidéki kislányok nem drogoznak. Rózsaszín szaténtopánt loptak le a lányról, Teddy a ruháját is szívesen visszakapná, nem zavarja cseppet sem, hogy a háta át van szúrva egy tőrrel vagy akármivel.

Castle-t letámadja az egyik modell, akiről fogalma sincs, hogy hol találkoztak azelőtt, a lány segíteni próbál a nevével (Rina) de minden hiába. Cosmopolitant lenget, a címlapon minő véletlen Castle, majd megadja a számát stílusosan Castle tenyerébe firkantva, aki roppant elégedett arcot vág. Sierrától, Jenna legjobb barátnőjétől megtudjuk, hogy Jennának férje is van, ezen mindannyian erősen meglepődünk. Travis, a férj, három felé kezdett aggódni, a zsaruk viszont nem aggódnak, csak 48 óra elteltével. De ő tudta, hogy baj van, és megint a vidéki lánynál tartunk, aki nem olyan. Kate felteszi neki a sablonkérdést, azaz tud-e valakit aki ártani akarhatott Jennának. Nyilvánvalóan nem azt a választ várja, hogy már hónapok óta zaklatta őket egy fickó, fel is jelentették, de szartak rájuk. Kínos. Ryan és Esposito is csatlakozik hozzánk, épp kezdtek hiányozni. A leveleket a Sohoban adták fel, név és cím nélkül, ó mily meglepő. Perverz levelek, és olyan fényképek, amiket csak egy nagyon közeli tetőről készíthetett az elmebeteg rajongó. Esposito indulhat tetőket mászni.

Castle hazaér a kínai kajával meg vagy 15 Cosmóval, nyilván. Alexis már olvasta, és semmi fikázás csak a rajongás, ezzel azért a mostani eset után lehet, hogy vigyázni kéne ugye. Martha mégsem lép le kilenc hónapra, ahogy az sejthető is volt, helyette elbujdokolt a szobájában, mivel a főszerep helyett egy őrült nagymamát kellene eljátszatnia, aki az első felvonásban meghal, és ráadásul a színen kívül. Jáj. Castle közben beszámol Alexisnek a modell lányról, aki rávetette magát, így kiderül, hogy Rina valójában Alexis bébiszittere volt régebben. A mosoly leolvad az arcáról, és helyét mélységes csalódottság veszi át, gondolom szerepel a családi szabályzatban, hogy volt bébiszittereket nem dugunk meg. Lanie szerint Jenna valamikor kettő körül halhatott meg, és keményen védekezett. Kérdés, hogy mit művelt éjfél és kettő között. A gyilkos fegyver Lanie rajzolatában tényleg úgy néz ki mint a Washington-emlékmű, de ki a fene mászkál egy ilyennel a szatyrában, ha meg kimondottan gyilkolászni akar, akkor miért nem a nagykést viszi?

Ryanék közben megtalálták az ominózus tetőt, ahol leltek egy memóriakártya csomagolást is, hátha lesznek rajta ujjlenyomatok. Jenna vérében találtak azért még némi alkoholt és drogot is, megdőlni látszik a jókislány vidékről elmélet. Castle örömmel fedezi fel Beckett asztalán a Cosmót, de Beckett valamiért nem lelkesedik annyira, pedig Angelina Jolie-hoz hasonlítják a cikkben, amitől én mondjuk fültől-fülig vigyorral mászkálnék egy hétig. Befutnak Ryanék, akik letámadják Castle-t, hogy meséljen már kicsit a modell lányról akit felszedett, leginkább a méreteire kíváncsiak ahogy így elnézem őket. Castle próbál terelni, de aztán fontosabb lesz, hogy találtak a memóriakártyán ujjlenyomatot. Will Jamesét, aki ígéretesnek tűnik, otthoni erőszak, távoltartási végzés. Nincs otthon, de azért bemegyünk. Megtaláljuk Jenna modell lapját, meg egy kamerát, amin nincs semmi, bár azért a benne levő kártyán még hátha. Castle furcsállja, hogy ha valaki akkora elvakult rajongója Jennának, akkor hol vannak az ilyenkor szokásos egész falat betöltő képek, meg beteges vérrel mázolt feliratok. Esposito meg azt furcsállja, hogy mindenki tudja mi az a modell lap, csak ők nem.

Will közben hazatér, be is viszik kihallgatni, de természetesen igazolt alibije van, tehát ő fényképezett, de nem ő a gyilkos. A síró férjet vigasztalja Beckett, hogy meglesz ám a gyilkos, közben a férj szolgáltat még egy gyanúsítottat. Egy fotóst, akinek a próbafotózásáról Jenna sírva ment haza, mert direkt szar képeket csinált róla. Fotósunk szerint Jenna aznap egyszerűen csak béna volt. Teddy Farrow közben sajtótájékoztatón mutatja be a kollekció új arcát, aki mit ad isten, Sierra, a legjobb barátnő. Nem tűnik túl szomorúnak, sőt. Ez Castle-nak is feltűnik, simán megérheti a hírnévvel járó pénz a legjobb barátnőnk hátbadöfését egy épp kéznél levő üvegtoronnyal. Lásd Tehetséges Mr. Ripley, Showgirls, ez utóbbinál úgy tűnik, mintha Beckett inkább visszaszívná, hogy ő is látta, és bizonytalan, hogy kinyírtak-e benne egyáltalán valakit. Ti láttátok? A Sierrás elmélet ugyan szépen hangzik eleinte, a vége viszont inkább hülyén, mivel eléggé valószínűtlen, hogy egy üvegtoronnyal a retiküljében rohangálna, illetve hogy a leölt hullák cipőit lopkodná az otthoni vitrinbe. Na majd Rina segít, milyen is volt a két lány viszonya valójában. Nagyjából az első mondatból kiderül, hogy Sierra egy kétszínű ribanc, aki viszketőport rak a többi modell bugyijába (hát ez állati), meg kábítószert a pezsgőjükbe (a viszketőporhoz képest ez uncsi).

Beckett egyszer csak kiszúrja Ryant és Espositot, amint aprócska sütiket majszolgatva stírölik a lányokat, és látványosan örülnek maguknak. Ürügyül meglengetik a fotókat, amiket sikerült kinyerni a memóriakártyáról, lószar sem derül ki róluk, csak annyi, hogy Will James tényleg követte a lányt, de még mindig nem ő ölte meg, ollé. Ryan megkérdezi Beckettet, hogy nem hiányzik-e neki a csillogó élet, ezek tudnak valamit, amit mi és Castle nem. Mégis van valami érdekes a fotók között, mégpedig Sierra, aki James barátnője, nahát-nahát. Ő bízta meg Jamest, hogy kövesse Jennát, együtt írták a zaklató leveleket, és ő rakott drogot Jenna italába is. Van fantáziája ennek a nőnek, én mondom. Nyilván ő volt az első aki a nyári táborokban fogkrémmel kente be a többiek arcát, és éjhosszat csorgatta a fejük felett a vizet, hátha bepisilnek. A cél az volt, hogy Jenna és a férje húzzanak vissza vidékre disznókat nevelni. Teddy még mindig leszarja, hogy Jenna meghalt, főleg, hogy a végén még az új kollekció új arcát is lenyúlják tőle a zsaruk, az egyik ruháját már amúgy is átszúrták egy emlékművel. Elhangzik az élet nagy igazsága is Teddy Farrowtól, a ruháink különböztetnek meg minket az állatoktól. Nem mindig, mondja Beckett, és milyen igaz, elég csak reggelente megnézni mit viselnek utastársaink a villamoson.

Sierra bevallja, hogy Jenna a meggyilkolása éjjelén a fotóshoz ment, aki direkt elszúrta a képeit, mégpedig azért, mert Jenna nem volt hajlandó vele lefeküdni. A fotós a tetthely mellett lakik és az alibije sem stimmel, eddig jól hangzik. A fickó lakásából pont a szökőkútra látni, a kanapéja alól Castle kihalássza a rózsaszínű szatén topánt, Washington-emlékmű alakú fotós díjakkal van tele a szobája, és az egyik hiányzik, szerinte a takarítónő törte el, kacagnom kell. A kihallgató szobában már bőbeszédűbb, Jenna felment hozzá akkor éjjel, de nem hagyta, hogy ő egyből a lényegre törjön, hanem mindenáron ki akarta vele mondatni, hogy mit kér tőle a jó képekért cserébe. Persze a fickó rájött, hogy fel akarja venni, így aztán verekedni kezdtek, Jenna a W-emlékművel, aminek letörte a hegyét, majd távozott, de ezt senki nem hiszi el. Jenna mobilján tárolt felvétel igazolhatná a fotóst, de Jenna táskája felszívódott az emlékművel együtt. Persze, hogy nem a fotós a gyilkos, annyira senki nem hülye, hogy a saját lakásával szemben hagyja a hullát, a cipőjét meg a kanapé alatt tárolja.

Martha a kanapén szomorkodik, visszaadta a szerepet, hiszen ő díva, nem pedig színen kívül haldokló bolond öregasszony. Beckett megfejtette, hogy Jenna a halála napján vett új mobilt, mert a régivel nem lehetett hangfelvételt készíteni. A mobilban pedig GPS is volt, tehát meg is lett egy kuka mélyén. Meghallgatjuk a felvételt, amin minden pontosan úgy történik, ahogy a fotós elmondta, ő tehát igazolva van. Viszont mikor Jenna leér az utcára, kiderül, hogy valaki követte, akivel elkezd dulakodni. A valaki nyilvánvalóan a férje volt, akiből most ki kell szedni a vallomást úgy, hogy ne jöjjön rá, hogy nincs bizonyíték. Castle nem hiszi, hogy menni fog, Beckett viszont igen, és ha abból indulunk ki, hogy a vidéki gyerekek feljöttek a nagyvárosba aztán itt elveszítették az ártatlanságukat a sok gonosz ember között, amire végig ki volt hegyezve a történet, akkor én is. Kiderül, hogy Sierra behülyítette Travist, hogy Jenna csalja őt a fotóssal, hát tényleg nem semmi ez a nő, ennyi szarkavarás még a brazil szappanoperákban sincs.

Travis tehát követte Jennát a partira, majd onnan a fotós lakásához, számára egyértelműnek tűnt a helyzet, főleg, hogy Jenna megtépett ruhában és elmaszatolt rúzzsal került elő. Travisnek pedig több se kellett, elegánsan hátba szúrta élete szerelmét egy üvegtoronnyal, hogy ha az övé nem lehet, másé sem legyen. Kár, hogy Jenna nem is akart másé lenni, ez az igazi szívás. Teddy Farrow közben új hadjáratot indított, kigolyózza Sierrát és a fotóst az egész szakmából, mehetnek Ohioba a viszketőporukkal együtt. Beckett nem érzi úgy, hogy győzött, szerintem is ez egy szomorú történet lett. Castle-től kér tanácsot, mit tenne Nikki Heat az ő helyében most? Forró fürdő a válasz, egy pohár itallal, és egy jó könyvvel, ami Beckettnek sajnos nincs, pedig a riporterlánynak már van egy példány Castle új könyvéből. És itt leesik Castle-nak és nekem is, hogy Beckettnek ez a baja, hogy nem ő látta először az új könyvet, holnapra kap egyet.

A számítógépe képernyőjén pedig háttérként ő maga feszít teniszszerkós modellként jó pár évvel ezelőtt valami újságban, Ryanék szerezték a képet Kate apjától. Beckett először szabadkozik, aztán fenyeget, ha Castle megtudja megöllek mindkettőtöket. Martha újra boldog, átdolgozták neki a szerepet, a színen halhat meg az első felvonás lezárásaként, ez mindjárt másképp hangzik. Csöngetnek, befut Rina, High School Musicalt nézni Alexissel, hiszen ha egy modellnek óvó barátra van szüksége, akkor Castle rendelkezésre áll, na persze.

Címkék: castle
10 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MsHamilton 2011.08.25. 09:38:44

Castle és Beckett arckifejezése sokatmondó azon a képen, amikor a bébiszitter megadja a számát Castle-nek.

Ugye, hogy mennyivel jobb volt Beckett haja röviden?!

Zenóbia 2011.08.25. 09:44:20

Igen, tényleg rájuk írták a gondolataikat :)

Szerintem is sokkal vagányabb volt rövid hajjal, aztán majd nagyon hosszúval is tök jól fog kinézni, de ez a közép állapot nem annyira.

candyperfumegirl 2011.08.25. 10:29:25

Szerintem nem a középhosszú hajjal van baj, hanem a kilencvenes évek közepe beszárítás-design-nal, idejétmúlt és valahogy karakteridegen is nekem. Amikor elkezdik kiegyenesíteni, úgy már dögös megint, egyébként Stana Katic gyönyörű bármiylen hajjal, és szerintem a hosszú hullámos haj áll neki a legjobban. Az a jó, hogy elég egy pillantást vetni Beckett hajára, és pontosan meg lehet állapítani, melyik évad melyik szakaszában vagyunk éppen. :)

Zenóbia 2011.08.25. 11:20:34

Aha, tipikusan az a haj, amihez jobban illene egy kötény a konyhában, mint a fegyver a kézben. :) És igen, nagyon szép ez a nő, és ráadásul nem az unalmas módon, mint pl. Charlotte a Szex és New Yorkból, hanem ő érdekes is egyben.

Neoprimitív 2011.08.26. 11:07:04

Showgirls: valóban nem ölnek meg benne senkit. Köszi, hogy átvetted, nagyon jó lett. Nekem sajnos a 2x02-be a sokadik próbálkozásra is beletört a bicskám (vagy tollam), annyira unalmas volt. Hajban pedig vagy a rövid vagy a hosszabb egyenes, de leginkább a majd később néhányszor előkerülő feltűzött :). (Stana amúgy is az élő példa a természet igazságtalanságára: szép, okos, művelt, mindezek mellett végtelenül kedves és jópofa, egy élmény beszélgetni vele.)

Zenóbia 2011.08.26. 11:18:57

@Neoprimitív: Helló, és köszi! :) Ahogy néztem a részeket, mindig olvastam hozzájuk a hogyvoltjaidat is, nagyon tetszettek, és az is, hogy volt egy csomó plusz infó is. Az interjút is láttam amit csináltál vele, ahhoz külön grat, tényleg igazi beszélgetés lett belőle, és egy élmény lehetett. :)

Courtney (törölt) 2012.06.18. 21:24:57

Engem ebben a részben az zavar hogy a második részben Castle elmondta hogy Alexisnek nem volt bébiszittere erre felbukkan Rina...

Neoprimitív 2012.06.19. 09:15:04

@Courtney: Alexisnek dadája nem volt, olyan állandó alkalmazott, aki az iskoláskor alatti kisgyerekkel van állandóan napközben, amíg a szülők dolgoznak. Bébiszittert aligha tudott volna Castle nélkülözni, csak ha az összes partira/randira elviszi magával Alexist. Martha mint tudjuk csak a pilot előtt költözött be hozzájuk.

Courtney (törölt) 2012.06.19. 11:41:29

de jó hogy mondod! nekem eddig a kettő ugyanaz volt bocs hogy fárasztalak titeket! :)

Neoprimitív 2012.06.19. 17:47:12

@Courtney: semmi gond: nanny = dada, babysitter = bébiszitter
süti beállítások módosítása