Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Caprica - 1x05

2011. augusztus 19. 13:04 - Freevo

Joseph Adama élete egyre jobban csúszik szétfele, elalszik a munkából, a fiát se viszi be a suliba, a bátyja meg összeveszik vele, hogy mégis hogy gondolja ezt. Közben a halott lánya a virtuális térben ténfereg, egy Vesta nevű nőt keresve, akiről azt hallotta, segíteni tud neki kiszabadulni innen. Egy kissé emós srác segíti ki, akinek annyi kitűző van a bőrdzsekijén, hogy Russell is megirigyelné a Fel!-ből. 

Vesta a virtualitás kínálta lehetőségek ellenére szerényen egy szétbotoxozott arcú nő külsejében játszik orosz rulettet a Sons of Anarchy helyi képviseletével. Aki fejbelövi magát, egy körből kimarad. Tamara nem érti, miért tűnik el egy villanással a vesztes játékos, de azt reméli, ha ő is meghal, azzal hazajuthat. Vesta tökhülyének nézi, és kényelmi okokból egyszerűen lepuffantja. A lány azonban nem hogy nem tűnik el, még a sebe is begyógyul. 

Vesta hamar rájön, hogy Tamarának nem sok gőze van a holopántokról, így azt hazudja neki, hogy ki tudja őt szabadítani innen. Cserébe egy dolgot kér, hogy előbb nyerjen meg a számára egy játékot. Beküldi őt az emós sráccal együtt a New Cap City nevű V-városba, ami pont olyan, mintha a Dark City forgatási helyszínét a Sky kapitány és a holnap világa CGI-bűvészei kreálták volna újra. Tamara sikoltozva realizálja, hogy már nem Kansasben vannak, amikor egy steampunk léghajóból steampunk Viperek nyitnak rájuk tüzet.

Az iskolából telefonálnak Josephnek, hogy a lassan egy hete nem látták a fiát. Willie megint a maffiózókkal múlatja az idejét, épp bűvésztrükköket les el, amikor Joe szigorú arckifejezéssel betoppan. Sam bátyó szerint már késő, elvesztette a fiát. Apuka is érzi, hogy kissé távol kerültek egymással, ezért az egyetlen megoldást választja, amivel megvásárolhatja Willie instant szeretetét: elviszi horgászni. A túra balul sül el, pár fiatal rasszista megjegyzéseket tesz a tauroniakra, ami verekedésbe torkollik.

Tamara és emósfiú egy füstös lokálba mennek, ahol a város maffiavezére székel. A lánynak nem okoz gondot lelövetni magát, úgyhogy eltereli a testőrök figyelmét némi tűzijátékkal és haldoklással, amíg a fiú egy digitális porszívóval lemásolja a főgengszter avatárját. 

Daniel Graystone a legutóbb bejelentette, hogy a cége lemond a holopántokból származó profitról. Ez elég kellemetlenül érintette a részvényeseit és az alkalmazottait egyaránt, így hát nem csoda, hogy az igazgatótanács le kívánja léptetni őt. Amanda észreveszi, hogy Daniel a gondterheltségtől nem bír aludni, és lelket önt belé azzal, hogy elmeséli, hogyan lett garázsprogramozóból nagykutya. 

A másnapi ülésen, ahol a leváltására kerülne sor, Daniel a cylon prototípussal jelenik meg. A kalóziparral szembeni sziszifuszi küzdelemről tart egy olyan beszédet, amelyet minden szoftverkiadónak hallania kéne: a holoipar óhatatlanul a szabad-forráskódúság felé tart, ezért időben váltaniuk kell, és a jövőjük, vagyis az antropomorf, sok felhasználású robotok felé tekinteni. A tanács végül Daniel mellett szavaz. 

New Cap Cityben emósfiú az ellopott avatárral és Tamarával bejut a maffiafőnök bankjába. Megtalálják a legjobban őrzött termet, ahonnan könnyedén kiküldik a biztonságiakat. A fiú elővesz egy papírdarabot a széf kódjával, amelyet Vesta fejtett meg. Csak rá kell állni a megfelelő szimbólumokra a padlón, és máris elkezdenek szállingózni az aranytallérok a levegőben, mintha csak a Super Marióban bukkantak volna egy titkos barlangra. A pénzt a digitális porszívóval játékbeli pontokra váltják, aztán megszólal a riasztó. 

Két őr jelenik meg, és tüzet nyitnak Tamarára. A lány néhány másodpercig állja a lövéseket, aztán átvált Neo-módba, és egy ökölszorítással elintézi a két NPC-t, akik egy szemvillanás alatt megszűnnek létezni. Visszaviszik a pontszámokat Vestához, és Tamara, mint aki időközben felnőtt, előbb a szabadulását követeli, és csak utána akarja odaadni a digitális porszívót. A botoxos nőnek azonban rossz hírei vannak, az egy hónappal ezelőtti újságban olvasta Tamara nevét a vonat-szerencsétlenség áldozatai között. 

Emósfiú megértően átöleli Tamarát, ő azonban elveszi mindkét fegyverét, és az égvilágon mindenkit lelő, mintha egész életében Tomb Raiderezett volna. Csak a fiút és Vestát hagyja életben. A srácot megbízza, hogy menjen el az apjához, és mondja el, hogy a lánya itt van. Vestától azzal köszön el, hogy most már felébredt, majd fejbe lövi őt.

Sam és a férje, Larry meglátogatják Josephéket, hogy ellássák az ügyetlen apukát némi testvéri jó tanáccsal. Sam szerint Willie-nek arra van szüksége, hogy elengedje a nővére és az anyja emlékét, le kell zárnia magában ezt a dolgot. Ehhez egy tauroni rítusra van szükség. Ennek során vendégeket hívnak, akik tapsolós játékot játszanak Williammel

A rítus során Joe és Willie egy-egy érmét adnak egy tauroni papnak a két elhunyt hozzátartozójukért, Sam bácsi pedig egy-egy kidolgozott mellizmával emeli az est fényét. Könnyekkel küszködve vesznek búcsút Tamarától és Shannontól, Joseph pedig kap egy tetoválást a szerettei emlékére. Az esemény végén felszabadultan beszélgetnek, amikor megjelenik a emósfiú. Elmondja, hogy Tamara küldte a V-világból, majd elrohan.

Címkék: caprica
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

konyvelomo 2010.03.08. 20:08:50

Végre történik valami...

Jó volt a rész, különösen a (SinCity-re emlékeztető) vCapricán játszódó jelenetek képi világa.
süti beállítások módosítása