Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Caprica 1x04 - Gravedancing

2011. augusztus 12. 14:00 - Freevo

Clarice Willow idilli ébredését (hogy az ágyában tartózkodó férfiak és nők közül ki kivel mit csinált éjszaka, azt nem részleteznénk) telefonhívás zavarja meg. Be kell rohannia az akadémiára, mert a nyomozók felforgatják az összes iskolaszekrényt, hátha bizonyítékot találnak Zoe Graystone bűnösségére. Előtte hagy erről egy üzenetet egy publikus helyen elrejtve, így aztán az STO-s diákok időben kimenekítik a tömegpusztító fegyvereiket az intézményből.

Amanda Graystone nem rajong az ötletért, hogy a férje országos tévéadón beszéljen a lányuk haláláról, pedig ő kezdte az egész hacacárét, Daniel csak utána takarít. A férfinak nem tetszik, hogy pr-os nő azt erőlteti, zavartnak kéne titulálnia a lányát élő adásban, de úgy néz ki, még mindig ez a legjobb megoldás. Danielről a Sarno Show kulisszái mögött próbálják eltüntetni a verésnyomokat, amelyeket Sam Adama okozott rajta, ő meg ezer cubitot fizet a sminkes csajnak, hogy engedje közben cigizni.

Ha már az Adamáknál tartunk, Willy megint lógott a suliból, de a nagymutert ez különösebben nem zavarja, szerinte a tauroniak 13 éves koruk fölött már önálló emberek. Sam Adama a tesója kérésére a Graystone-házat figyeli a szupermenő retró kocsijában. A nyugalmát időnként megzavarja a telefonja nyekergése, ami akkor hallatszik, amikor Joe hívja idegesen, hogy elintézte-e már az asszonyt. Samnek rossz híre van, vendégek jöttek: megjöttek a nyomozók a GDD-től (vagyis a globális védelmi minisztériumtól), hogy átkutassák az apartmant.

Amanda hisztizve (ideje hozzászoknunk a heti egy fesztiválozáshoz, pedig az ember azt hinné, messze van még a menopauza) közli Duram ügynökkel, hogy semmi keresnivalójuk itt. A nyomozóknak a legutóbb sikerült kibulizniuk, hogy bejuthassanak a rezidenciára, a reményeik szerint találnak valamit, ami Zoe felbujtóihoz vezethet. Végül üres kézzel távoznak, aminek Methos ügynök nem örül, de Duram ragaszkodik hozzá, hogy az iskolatársak között kéne szétnézniük, mert ahol egy STO-s van, ott van több is.

RobotZoét a jófej szakigyerek bütykölgeti, akivel a múltkorokban ismerkedtünk meg. Diagnosztika végett betesz egy kis kiherélt Kraftwerket, hogy kinyújtóztassa a cylon végtagjait, amíg ő egy David Brent-táncot lejt. Nagyon vibrál kettejük között a levegő, szerintem ezek még összejönnek.

Lacy Rand meglátogatja a legutóbb letepert Keont a munkahelyén, egy szervizben, hátha az hajlandó neki elmondani, mit tud az STO-ról és Zoéék gemenoni kiruccanásáról. Lacynek feltűnt, hogy Keon sietősen távozott az iskola átkutatása előtt, ezért azt tudakolja, hogy ki figyelmeztette őt. Hamar összebarátkoznak a sráccal, miután Lacyről kiderül, hogy jobban szerel gépjárműveket, mint a Teutul-família. Keon megígéri, hogy bemutatja Lacyt egy bizonyos Barnabusnak, aki majd eldönti, segítenek-e Lacynek.

Elkezdődik a Sarno Show, nehéz eldönteni, hogy azért megy-e élőben, mert olyan profik, vagy olyan amatőrök a capricai tévések. Graystone úrral mindenesetre nem klappolnak a dolgok, késik a felkonferálás után, és az első poénja is elég kínosan sül el. Aztán kimondja a varázsszót, a lánya zavart volt. Mégse veszi ki jól magát a dolog, és amikor a feldúlt Amanda odaér, és ezt hallja, egyszerűen beviharzik a stúdióba. Baxter Sarno gyorsan kezeli a szitut, a reklám után visszajönnek.

Sarno szerint a virtuális valóság következmények nélkülisége tette felelőtlen terroristává Zoét, de az apja szerint épp ellenkezőleg: az a dekadencia, a morális elvek hiánya vezette őt az Egy Isten erkölcsi tanításaihoz, amelyet az online játékokban megtapasztalt. Ezzel beleszalad egy kellemetlen vallomásba, el kell árulnia, hogy beszélt a lánya avatárjával, és ő árulta el neki mindezt. Közben Sam bejut az épületbe, miután a tauroni sminkesnek megvillantja a tetkóit, aki cserébe ellátja belépőkártyával.

Daniel végül elismeri, hogy a V-világnak köze lehet ahhoz, amit a lánya tett. A hackelt virtualitások terjedését nem tudják megfékezni, profitorientáltan pedig nem lehet megoldani az ügyet. Élő adásban bejelenti, hogy a Graystone vállalat többé nem számol fel jogdíjakat az online játékokért, és a holopántok eladásából szerzett jövedelmüket egy alapítványra fordítják, amely megmutathatja a helyes utat a gyermekeknek. Ez a bevételük hatvan százaléka, de Daniel azt ígéri, állja a szavát.

Amanda az adás után hazaindul. Sam tartóztatja fel, mondván, ő Sarno sofőre, és szívesen elfuvarozza. Ezalatt Joe-nak a tévéadás hatására megszólal a lelkiismerete, és le akarja fújni a merényletet, de Sam nem válaszol már az sms-eire és hívásaira. A báty épp azt fejtegeti Amandának a kocsiban, hogy az ő rokonai is a vonatszerencsétlenségben hunytak el. 

Vágunk a bóbiskoló Joseph-re, aki arra ébred, hogy Sam a konyhában mossa a kezét, mert nem szeret csurom véresen hazamenni Larryhez. Részletesen elmeséli Joe-nak, hogy hogyan végzett a nővel, aztán felvilágosítja, hogy megkapta ám minden üzenetét, csak móresre akarta őt tanítani. Amanda él, csak ráijesztett picit.

Clarice is látta Graystone-ék szereplését, és azóta is újra és újranézi felvételről, valószínűleg feltűnt neki az az avatár-dolog, amire oly régóta kíváncsi. 

Címkék: caprica
6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

konyvelomo 2010.03.01. 17:03:32

Sam karaktere nagyon jó, de elég rendesen belassult a sorozat a kezdeti pörgésből...

sorokinV 2010.03.02. 09:08:48

Freevo!

"Előtte hagy erről egy üzenetet egy publikus helyen elrejtve" helyett:
zsebmetsz egy e-papírt, arról küld egy textet, majd kidobja a kukába.

Freevo · http://delta.blog.hu/ 2010.03.02. 09:11:26

@sorokinV: hoppácska! nem figyeltem eléggé. belenyúlni a posztba sajnos már nem tudok, de nagyon köszi!

The reaper 2010.03.03. 00:36:06

@Könyvelő Mo: Szerintem a legjobb karakter eddig.
süti beállítások módosítása