Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Caprica 1x03 - Reins of a Waterfall

2011. augusztus 05. 13:00 - Freevo

Ismét bevillanó képekkel kezdünk, ezúttal emlékek helyett tévéadásokból. A Graystone vállalat részvényárfolyama a béka rosszabbik végével ismerkedik, Amanda pedig felmondott az orvosi állásából. Zoe feltételezett terrorista mivolta a barátnője, Lacy esetleges bálkirálynői ambícióira sincs túl jó hatással, a lányt ugyanis elkezdik kiközösíteni a suliban.

Ideje megtudnunk, hogy Daniel Graystone igencsak férfias, ugyanis gyűlöli a tévét, mellesleg pedig bokszol, márpedig a Caprica írói szerint attól lesz valaki férfias, ha bokszol. Az asszisztense szerint el kellene látogatnia a Baxter Sarno nevű fábrysándor műsorába, és hogy erről meggyőzze Danielt, föl akar venni egy új pr-ügynököt. Edzés után a tudós hazaindulna, de az Adama-tesók közbelépnek. Sam kipróbálja, tanult-e valamit Daniel a ringben, aminek eredményeképp váltanak néhány ütést, majd Joe tudatja vele, hogy látni akarja a lánya avatárját.

Tauroni hip-hopot hallgatunk, ami egy bárban szól, ahol a maffiózók múlatják az idejüket. Willy Adama próbál a gengszterek bizalmába férkőzni (köztük olyasvalakiébe is, aki a Galactica pilótájaként fog majd reinkarnálódni Duck néven), egyelőre kevés sikerrel. Megjelenik Sam, és lebassza, mint a pengősmalacot, hogy megint lóg az iskolából.

Lacy elveszetten ücsörög az isiben, csak az igazgatónéni siet a megmentésére. Hoz neki teát, de a határozatlan kislány folyton visszaküldi cukorért meg kiskanálért, amitől Clarice csak azért nem lesz idegbeteg, mert akar valamit a kiscsajtól. Felajánlja neki, hogy szívesen meggyóntatja, mire Lacy zavartan elsiet, Clarice meg csücsörít. 

Graystone-éknak nem könnyű, Danielnek arra kell hazaérnie összeverve, hogy Amandát is megdobták, amikor az újságírók gyűrűjében jött ki a kórházból. A nő hisztérikusan közli, hogy sokkos állapotban volt, amikor kiállt a közönség elé, és Zoét terrorizmussal vádolta, nem gondolkodott. Mindkét szülő hiszi, hogy a lányuk követte el a robbantást a mágnesvasúton, szegény robot meg magatehetetlenül figyeli őket. Ő valószínűleg sejti, hogy nem egészen így történtek a dolgok. Egy perc múlva Amanda már mosolyog, majd szexre invitálja az urát, én mondom nektek srácok, ilyen nővel sose kerüljetek össze. Danny nem tud nemet mondani, úgyhogy a lányuk a szemtanúja lehet egy potenciális kistesó megfogantatásának.

Duram ügynök a partnerével, Youngblood nyomozónővel lógatja a lábát, mert mióta Zoe gyanúba keveredett az ügyükben, nem nagyon van mit tenniük. Belép Methos igazgató úr egy videókazettát lóbálva, amelyen Youngblood hallgatja ki Ben Starkot egy egy évvel ezelőtti ügyben. A fiú megsértette a kijárási tilalmat, amikor este tízkor kerekezett haza a suliból. A hátizsákjában robbanószereket találtak, amire azt mondta, hogy rakétamodellekhez kell az iskolai szakkörben.

Bent akkor elengedték, az ügynöknő meg meg is feledkezett az esetről, még jó, hogy a sajtó kezébe nem került eddig az anyag. Duram gyorsan megsemmisíti a szalagot, majd kitalálja, hogy be kell jutniuk valahogy Graystone-ék házába. A rezidencia a védelmi minisztérium védelme alatt áll, de ha kitudódik, hogy a bürokratikus aktatologatás miatt nem tudják átkutatni, akkor a közvélemény nyomása jelentősen megkönnyítené a dolgukat.

Joe Adama egy érdektelen bírósági ügyben tevékenykedik, megint csak annyi a szerepe, hogy a megfelelő mennyiségű pénzt juttassa a megfelelő bíróhoz, majd igyekezzen nem túl nagy ökörségeket mondani a tárgyaláson. Kíváncsi vagyok, mekkora karakterfejlődés kell ahhoz, hogy innen eljussunk a vaskos tankönyveket kiadó Joseph Adamához. Mindenesetre a kezdetét már láthatjuk, ugyanis a bíró lecseszi őt, amiért illetlenül járt el, és előre megbeszélés nélkül küldött neki kenőpénzt egy bizonyos Plexico Amarcord ügyében, akinek ember létére olyan neve van, mint egy cyberpunk megavállalatnak. 

Zoe-R sikeresen rákapcsolja a robotagyát a holopántra, így be tud jutni a virtuális valóságba, pontosabban Daniel magánprogramjába. Üzen Lacynek, majd odabent megbeszélik, hogy Clarice nővér gyanúsan viselkedik. Mintha tudni akarna az avatár létezéséről, de az eredeti Zoe szándékosan titkolta volna előle a virtuális mását, mert nem bízott benne. Kinyitnak egy ajtót, ami remélhetőleg az internet rejtelmein keresztül valami izgalmasabb helyre vezet, ám mielőtt távoznának, meglátják a fényben Tamara Adamset (aki azóta már Adama lett, csak még nem tud róla). A lánynak fogalma sincs, mi történt vele, még azt sem tudja, hogy halott, és ez nem a valóság. Zoéék nem tudják őt hova tenni, de gyorsan magukkal viszik.

Daniel találkozik a pr-menedzserrel, akit az asszisztense ajánlott, mellesleg pedig rettentően emlékeztet a Battlestar Galactica egyik pilótanőjére. Miközben megtudjuk, hogy a kolóniákon akkora génmanipulált szilvák teremnek, mint egy körte, elhangzik az is, hogy Baxter Sarno műsora igen nézett, és még a terrorista-támadáson is képes viccelődni. Daniel azonban nem hajlandó elmenni vendégnek, mert a fickó csak meggyalázná a lánya emlékét, és belőle is hülyét csinálna.

Zoe és Lacy előbb elhagyják Tamarát valahol a V-klubban, őneki már úgysem kell tartania a másnaposságtól meg a partidrogoktól, aztán elvonulnak beszélni. Lacynek meg kell tudnia, hogy miért akart Zoe a Gemenonra menni, és segítenie kell valahogyan eljuttatni oda az avatárt, akkor is, ha egy robottestbe csomagolva kell postára adnia. Ehhez meg kell keresnie Ben egyik osztálytársát, aki tudott a dezertációs tervekről, hátha több információja is van. Közben Zoe feje egy pillanatra bekerül egy fénykörbe, csuda finoman játszanak itt ezekkel a metaforákkal.

A capricai divat újabb sajátosságait reprezentálva Clarice nővér akkora gyűrűt visel, hogy annak már önálló gravitációs mezője van. Ő is tiszteletét teszi a virtuális valóságban, igaz, csak egy békés STO-szentélybe megy. Itt egy dalek hangján szóba elegyedik vele egy bizonyos Alvo, feltehetően egy vallási vezető. A túl korai robbantásért kijár a bünti Clarice-nek, de ő azt mondja, hamarosan megtalálja Zoe avatárját. Ez pedig, mondja "mint tudjuk" jelleggel a nővér, segíti majd az STO tagjait közelebb vinni az Istenhez, mert az avatárrá válás maga az apoteózis. 

Lacy az iskolaudvaron betámadja Ben barátját, de ő nem tud hasznos információval szolgálni. Tagja az STO-nak, de Clarice nővér érintettségéről nem tud. Megígéri, hogy megpróbál tenni valamit. Daniel megtalálta Tamara avatárját, úgyhogy eleget tesz Joe kérésének, és beviszi őt a virtuális valóságba, hogy találkozhassanak. Csakhogy a lány időközben átment a V-klubba, és nem találják. Daniel arra gyanakszik, hogy téves adatokat találhatott a gépén, így már nem lehet visszahozni sem Tamarát, sem az ő lányát.

A capricai tévében feltehetően harminc éve nem volt pénz frissíteni a ruha- és kelléktárat, ezért a pénzügyi műsor házigazdája úgy néz ki, mint Kudlik Júlia, amikor beolvassa, hogy a Graystone-rezidenciára bürokratikus mizéria miatt nem jutnak be a nyomozók. Duram, Youngblood és Methos igazgató elégedetten bólogatnak. A hír gyorsan megizzasztja a igazságügy-minisztériumot, másnap reggelre várható a házkutatási parancs. Daniel is figyeli a híreket, amiben kiderítették azt is, hogy a vállalata már kétmilliárd cubittal tartozik a bankrendszernek (nem tudjuk az aktuális cubit-dollár árfolyamot, de ez biztos nagyon sok pénz). Meghozza a döntést, elmegy Sarno tévéshow-jába.

Willy Adama egész napos lógása Saméknél ér véget. A gengszer nagybácsi nem egyedül él, hanem a férjével, bár mi egy kicsit sajnáljuk, hogy az urának egy meglehetősen nyámnyila, tenyérbemászó fazont sikerült bekasztingolni. William felvilágosult gyerek, de szerencsére pont most, a kamera jelenlétében jut eszébe megkérdeznie, hogy miért nincs gyerekük. A válasz, hogy Sam munkája nem engedheti meg. Megérkezik Joe, és félrehívja a testvérét. Arra kéri, egyenlítsék ki a számlát: ha ő a lánya mellett a feleségét is elvesztette, történjen így Daniel Graystone-nal is.

Címkék: caprica
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

arathon 2010.02.15. 23:25:45

igen, fura karakter a papa, adama sztorijaiból nem ilyesmit képzeltem el. lehet megszépítette az emlékét a kor :)
és mikor kimennek a fénybe, az szerintem a dashboard másik oldala lehet :)

arathon 2010.02.15. 23:26:27

ja és jó a hogyvolt

Magg (törölt) 2010.02.25. 13:59:18

Ezt a Caprica-t játssza vmelyik magyar tévéadó vagy csak a szokott töltögetős módszerrel nézitek?
(a port.hu-n nincs találat rá)

Magg (törölt) 2010.02.25. 14:00:16

... ja és már van 4.rész is, csak még magyar felirat nem volt hozzá este...
süti beállítások módosítása