Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Terepen 2x01 - Harmadik fázis

2011. augusztus 01. 12:00 - szepi79

Üdvözlök mindenkit az új évaddal, ha a blogmotor is úgy akarja. Előző héten megnéztem ugyan az eheti TVműsort, de úgy láttam, hogy nincs erre a hétre Terepen rész tervezve, aztán vagy az volt, hogy utólag belerakták, vagy én néztem be, mondjuk a szerdát csütörtök helyett. Sose derül ez már ki. Az viszont igen, az új évad izgisen kezdődik, Ben és Cooper egy minilázongás helyszínére érkezik, ebbe a csodás képbe zavar bele az a köcsög narrátor, lényegi információként csak annyit közöl, hogy már fél éve járja a mi kis Benünk az utcákat. Azt megint nem tudjuk meg, mennyi időt ugrunk vissza, pedig ha engem megkérdeznének, hogy melyik maradjon, a narrátor, vagy a felirat, szerintem nem nehéz kitalálni, melyikre voksolnék. Szóval időugrós szöveg helyett kapunk egy idős fazont, aki a rózsáit nyesegeti, amíg egy sötét alak el nem állja a napfényét nekije.

Adams Clarke-kal beszél telefonon, a nő azt sérelmezi, hogy a lövöldözős afférja miatt most egyfajta hőst kell játsszon a lapokban, mialatt a fickón kötést cserélnek. Na engem januárban műtöttek, egy kötéscsere az kurvára nem ilyen sima ügy, én akkor ordítottam, és Clarke sebe sem tűnik régebbinek az enyémnél. Ő meg még csak nem is pisszent. És ez lenne a realitikus műsor? Aztán le kell rakni, mivel vizit van, nálunk az hajnali 5-6 között volt, itt meg a kellemes 9-10 körül lehet, csak ki kéne vándorolni. Az őrsön közben épp eligazítás zajlik, kezdik egy youtube felvétellel tapló kocsis őrjöngéséről, emberek, figyeljünk oda, mert bármit elbaszunk, az kikerül a netre. Mondom én, hogy mennyivel fejlettebb az USA, nálunk ezt nagyon sokan nem látják be, már a közszolgák közül. Kommandóscsaj megszívja, "lassú" társat kapott, de hogy ez mit takar, még egyelőre nem tudjuk meg. Bár tippünk lehet, a fickó még akkor is jegyzetel, mikor már mindenki kiment a teremből, közben pedig jár a szája, némán, amint próbál emlékezni az elhangzottakra.

Új karatert kapunk, Fényesfejűt, ő lesz Adams új társa, ennek örömére már pakol is lefele Clarke asztaláról, szerintem ez minimum bunkóság, Adams is így érezheti, mert nemhogy a mosolya nem őszinte, hanem nincs is neki. A fickót játszó színészről (Amaury Nolasco) kb. annyit érdemes tudni, hogy benne volt mindhárom helyszínelőkben (New York, Las vegas, Miami) 1-1 epizód erejéig, persze különböző karaktert játszott, ezenkívül a Szökésben részeiből lehet ismerős, manapság pedig a Chase-ben játszik. Szóval Adams megy is rinyálni a kapitánynak, akiről simán lepattan a problémája. Cooper oktatja Bent, ahogy szokta, nemsokára elérsz a harmadik fázisba, vezethetsz önállóan kocsit, már persze a szabályok szerint, ettől persze még én nem biztos, hogy így gondolom. Na, ha ezt vágod, akkor nesze, itt vannak a kulcsok, te vezetsz.

Na, akkor jöjjön a feketeleves Adamsnek, ott feszít a sajtótájékoztatón a sok főzsaru mellett, tiszta vicces, ahogy épp azt magyarázzák, hogy itt már rend van, elkapunk mindenkit, közben meg autós üldözős lövöldözés van folyamatban, aztán amikor szerencsétlen üldözött nekimegy egy lámpának, a kedves szalmakalapos úriemberek kivégzik. A sok főrendőr meg ünnepelteti magát, és még egy házat is lerombolnak, ahol drogot árultak. Mellesleg ezt se értem, mit csinált az a szegény ház? Ha tele volt termesszel, akkor mondják azt, de ahhoz meg mi köze a drogoknak, ugye. Jön a felmentő ügy kedvenc fekete detektívünknek, kereshetik az eltűnt öreg fószert. A kocsiban Fényesfejű próbálna nyalni, de nem látja be, hogy időpocsékolás, épp ezért Adamsnek kell elmondani neki.

A háznál az eltűnt húga várja őket, ő is benne jár a korban, teljesen be van parázva, hogy a tesóval történt valami, a kora ellenére jól tartja magát szellemileg és fizikailag is. Persze senki nem hisz neki. Én úgy tudom, aki 80 éves koráig nem kapta el, az már biztonságban van tőle, de majd valaki kijavít. Felfedezik, hogy a kocsi is eltűnt, Fényesfejű morog egy kicsit, az új társa meg nem mulaszt el beszólni neki, menjél nyugodtan, elvagyok egyedül. Amíg Adams és társa (végre!) keresik a tatát, Bryant és társa megkapják az üldözős lövöldözős esetet. Mexikói csávó, hivatalosan alkalmi munkákból él, és jobb kocsija van, mint az átlagnak, gyanús ez, gondolja Stirlitz. Adams továbbra is ki van akadva Fényesre, Clarke-nak picsog telefonon keresztül, legalább harmadszor ma. Szerencsétlen fickó csak nyeli a sok szart, miközben azért neki is lenne dolga, épp újra tanul járni. Felbukkan egy szemtanú, aki látta, hogy a papit betuszkolták a kocsijába, na ugye, hogy nem Alzheimer.

Cooper továbbra is szórja az észt, ha látod, hogy a társad bajban van, segítsél neki, aztán jól be is mutatja, mennyire szart sem ér a saját prédikálása, durván túlreagál egy egyszerű közlekedési szitut, aztán mikor Ben rákérdez a hátára, csak terel. De nem csak ezért nem százas a fickó: elkapnak egy fazont, aki az utcán könnyít magán, kap egy kis bírságot, Cooper meg ráadásként beleülteti a saját pisájába. Valami nagyon nem oké ezzel az arccal. A következő esetük is érdekes, egy csávó lóg egy kötélen egy raktárházban, na nem a nyakánál, hanem csak a vállánál fogva, betörési célzattal, csak rövid volt a kötél, be is vághat rendesen, totál kész van az ipse, Cooper meg egyre csak élcelődik rajta, ahelyett, hogy lesegítené bilincselésileg. Komoly gondok a fejével, valószínű ő lesz a tipikus hatalommániás rendőrnekálló köcsög, akiról 3-4 résszel (és ki tudja, hány héttel) ezelőtt ő maga papolt Bennek.

Bryant (és társa!) nyomon vannak, a hullájuk egy autókereskedésben dolgozott, onnan volt a kocsi is. A tulaj, aki egy ex-fegyenc, régen narkóban utazott, mára már (állítása szerint tiszta), és előszeretettel alkalmaz megtért bárányokat, arról meg ugye már nem tehet, ha egy-két báránykája mégsem tért meg annyira, és narkóval a zsebében löveti magát széjjel az egyik céges kocsiban. Persze Bryant kb. onnantól nem hisz neki, mióta meg lett kérdezve, hogy mit tehetek önökért, biztos urak, és milyen jól teszi. A sitten meglátogatják egyik volt emberét, aki megerősíti, igen, még mindig drogokkal meg fegyverekkel kereskedik, majd még segítek, ha tudok. Ez viszonylag egyszerűen ment, én arra számítottam, kicsit jobban meg kell dolgozni/fenyegetni egy sittest, hogy köpjön, de úgy látszik, szoros volt a 40 perc.

Adamsnek szerencséje van, egy bank biztonsági kamerája felvette a pancser emberrablót, szép darab fickó. Ráadásul még a kocsit is megtalálták a járőrök, (ez egyébként marha érdekes, majdnem minden részben van egy ilyen fordulat, ahol a csak úgy megtalál egy kocsit vagy személyt egy utcai zsaru, és milyen kényelmes is lehet, hosszú percekre rúgó anyagot lehet vele megspórolni, nem is beszélve a statisztákról.) ami üres, de legalább a papi hullája sincs benne. Visszatérve az irodába még okoskodnak kicsit, meg nézik a TVt, ahol lemegy a "hirdetés", hogyha bárki látja ezt az idős vagy ezt a fiatal férfit, telefonáljon, eztán Fényes ízelítőt ad a nézőknek a csodás személyiségéből, hogy ne csak Adamsnek kelljen őt utálni, tapló után mindjárt a 2. legellenszenvesebb szereplő a sorozatban, és azért az nem semmi.

És akkor mindjárt megismerhetjük a 3-as számút is, egy fekete kábszeres nyomozó személyében, aki úgy lebassza Bryant-et és társát, mint a pengős malacot, bemásztok a nyomozásomba bazmeg, már vagy fél éve figyeljük azt a tetű kocsiszalont. És még attól a ténytől sem hagyja magát zavartatni, hogy nem volt ám ez kiplakátolva a rendőrségen, ergo kb. senki nem tudta. Aztán még jól bele is mászik Bryant képébe, ahogy kell, csak nehogy szájba legyen vágva egy pisztolyaggyal, ami nagyon érik, látom a kedvenc férfidetektívem fején. Adams szerencsecsillaga töretlen, megvan a fekete fickó neve, (és minő véletlen, őt ültette bele a saját pisájába Cooper 3 bekezdéssel korábban) épp feltételesen van szabadlábon, meg exdrogos, de valószínűleg kiújult a szenvedélye, ezért vihette el a papit.

Persze hogy ne csak egy rendőrnek legyen tele a töke a társával, betekintést nyerünk kommandóscsajékhoz is, a fickó egy hájpacni, alig tud mozogni, de valószínűleg még így is gyorsabban fut, mint gondolkozik. A fedélzeti kompútert nem akarja kezelni, a rádióhoz hülye, én azt sem értem, hogy miért nem valami otthonban lakik, felügyelet mellett, nemhogy még ő vigyázzon másokra. Nem is tud, mint hamarosan kiderül, ugyanis egy gyanúsított fickót véletlenül fülön lő a kocsijában, a hátsó ablakon keresztül, amikor az tolatni próbál (bár ez valahol még érthető, emlékezzünk a kb. 1 évvel ezelőtti esetre a Keletinél), a közelben lévő fekete közösség meg kicsit lincshangulatba kerül. Cooperék ide érkeznek segédkezni egy kurva társaságában a hátsó ülésen, mi meg az epizód elejéhez értünk. Sikerül a mentés: Ben elviszi kommandóst, a félfülűt és Lajhárt, Cooper pedig megrohamozza a magára hagyott járőrautót, és azzal távozik. Lehet, hogy lökött, de acélból vannak a tökei, az tuti. Én hasonló helyzetben elbújnék egy újságpapír alá, mint egy darab szar, csak nehogy rámtaláljanak.

Végre kiderül, hogy Ben és Cooper ma már látta a jómadarat, aki elrabolta az öreg fószert, le is jelentik a dolgot Adamsnek. Érdemi információt nem tudnak cserélni, de aztán minő véletlen (ismét!), Ben kiszúrja az utcán kódorogni az illetőt, csak úgy, aki fel is veszi a nyúlcipőt. (Csak azt nem értem, reggel, amikor találkoztak, miért nem futott úgy, mint most. Oké, pisált, oké, rászóltak, de akkor is illett volna rohangászni kicsit, pláne, ha még be is van tépve, jól ráparázhatott volna.) Természetesen megintcsak Ben fut, és Cooper autósüldöz, Adamsék is csatlakoznak: a nő kocsival, Fényes pedig Bennel együtt rohangál, biztos mert sok a levezetnivaló energiája. Egy vasútállomásra érkeznek, Fényest jól fejbe is veri a narkós valami kemény és dudoros tárggyal, valahogy nem tudom sajnálni, de Ben leteperi. Annyira azért magánál van a csávó, hogy megmutassa, hol hagyta el az öreget, jól fejbe verve, aki ugyan nincs jó bőrben, és csúnyán vérzik is a fején, de azért még él.

Na, lényegében mára minden fő szálat elvarrtunk, lássuk a maradékot: Bryant spiclijének adnak egy bökővel a zuhanyzónál, a fickó összeroskad és vérzik diszkréten, de a további sorsát nem tudjuk meg, talán él, talán meghal. Adams kezd megbékélni az új társával, egész jól futottál, talán mégse vagy olyan reménytelen eset, bár azért még elmegy Clarkenak panaszkodni a kórházba, szegény fickó meg elárulja, hogy ő szólt, hogy pakolják össze a cuccait, ezután meg sehogy sem tudja lerázni, figyelj csajszi, imádlak én is téged, de fáradt vagyok. Adams végre kapcsol, hazafelé menet sír egy sort, lassan kezd ráébredni, hogy egy haslövés nem móka, és könnyen lehet, hogy a társa sosem lesz olyan, mint volt. Hazafelé Ben elújságolja kommandóscsajnak, hogy a hármas fázisba lépett, és ha már így alakult, nem mennének-e el inni egyet, nofene, lehet mégis lesz valami akció? Hát, nem lesz, a csaj visszautasítja, látod öreg, nem felejtette el, hogy a múltkor meg te dobtad. És ennyi, se zene, se képsorok, se tanulság. Vajon miért cseszik el mindig az epizódok végét?

Címkék: southland terepen
12 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

T. Norbert 2011.08.01. 16:20:16

Kajak, nem értem, mi bajod van a narrátorral. :)

szepi79 2011.08.01. 21:48:08

@T. Norbert: az, hogy felesleges, van minden részben 1db. mondata, és még a hangja is irritál. lehet a szinkronos jobb.

T. Norbert 2011.08.01. 23:10:07

@szepi79 - Harciteknős idomár: Nem tudom, milyen a szinkronos. De szerintem nem felesleges, érzékelteti a majdan látható dolog lényegét. Az talán igaz, hogy lehetne többször is egy epizódban.

szinkrobi · http://iszdb.hu 2011.08.02. 14:49:10

@szepi79 - Harciteknős idomár:
a narrátor szerepét én sem értem,
a szinkronban a hangja Fekete Zoltán volt (iszdb.hu/?szemely=3050), nem is értettem, hogy ezért az egy mondatért miért kell egy ilyen jó szinkronhangot ellőni,
miközben a többi szereplő hangja, meg úgy egyébként a szinkron is borzasztó,

erre a mostani részben már a felolvasó Bozai József (iszdb.hu/?szemely=1087) mondta a címen és a magyarhangokon kívül a narrációt is...

Egyébként nem csak ezt az egy dolgot nem értem a szinkronban, amúgy láttam már pár sorozatot és filmet szinkronnal :-) de mint említettem szerintem nagyon rossz szinkronja lett.

szepi79 2011.08.02. 20:11:53

@szinkrobi: én bele-bele szoktam nézni a magyar adásba is (főleg a múltkori fiaskó miatt, nehogy rossz sorrendben legyenek leadva a részek, én meg kiadjam az elvileg következendó HVt), tényleg borzalmas a szinkron. és nem maguk a szinészek tehetségtelenek, hanem nem passzolnak a szerephez.

T. Norbert 2011.08.03. 07:47:35

@szepi79 - Harciteknős idomár: Ezt nem értem. Én azt hittem, hogy az eredeti vetítés sorrendje szerint hv-zol.

szepi79 2011.08.03. 08:28:29

@T. Norbert: nem, követem a viasat3 műsorrendjét.

T. Norbert 2011.08.03. 13:32:43

@szepi79 - Harciteknős idomár: Azért azt kijelenteni erős túlzás, hogy egyik színész sem passzol a szerepéhez. Oké, Ben McKenzie tényleg kissé olyan, mintha csak a Narancsvidék Ryan-je állt volna be rendőrnek, de a többiek szerintem aránylag oké. Bryant nyomozóval szerintem semmi gond.

szepi79 2011.08.03. 19:14:09

@T. Norbert: azt sajnos (?) csak sixx tudja, már a komment törlését. de szeretnélek megnyugtatni, nem hiszem, hogy túl sok ember olvasná egy ilyen régi poszt kommentjeit. a szinészek alatt meg szinkronszinészeket értettem, bár ezt meg én nem fejtettem ki eléggé, vagyis alapból nincs kifogásom a szinkronhangok ellen, csak az adott szereplőhöz nem passzolnak.

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2011.08.04. 09:51:14

Na, eljutottam az elolvasásig végre, teljesíthetem kommentelési feladatom:)

Tetszik ismét, mert hát miért ne?:) Szinkron pocsék, sztem is, megjegyzem, a régi szinkronok nagyon jók voltak, a maiak pedig nem mindig...:(

T. Norbert 2011.08.04. 10:06:04

@szepi79 - Harciteknős idomár: Okés, de akkor légyszi, pontosan fogalmazz, ugyanis a fenti mondatból ( ..."és nem maguk a szinészek tehetségtelenek, hanem nem passzolnak a szerephez." ) azt veszi le az ember, hogy a színészekről írsz véleményt. :)
süti beállítások módosítása