Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Médium 1x08 - Mázlis

2011. július 29. 15:27 - pukkpapa (törölt)

Elnézést a hosszúra nyúlt késedelemért, de kicsit hosszabbra sikerült a nyaralás, mint szerettem volna. Szóval, nézzük a mai részt. Egy Mike nevű pasi videót szorongat a kezében és üzeni Ally DuBoisnak Afganisztánból, hogy fantasztikusan jól érzi magát. Ez itt a legjobb barátja, Tommy, azok pedig fegyverek, de most éppen béke van, de Mike bármikor képes meghalni a szabadságért meg a sörért meg hasonlók, blabla. Sok a szöveg, erre a kamera vadul rángatózni kezd, valami felrobban, ennyit a békéről. A kamera a földre esik, és megörökíti, ahogy egy agyonégett-képű Mike lerogy elé a földre haldokolni. Allison erre felébred, vészhelyzet van.

Amit tehet, az nem sok, telefont és müzlisdobozt szorongat a kezeiben, miközben a katonaság egyik helyről a másikra kapcsolgatja. Joe átnézte az internetet, nincs semmi hír a 47-esek támadásáról, jobb lenne, ha Allison lenyugodna és menne a dolgára, úgyis 10-re várják az ügyészségre. Allison harap, a féltestvéréről van szó, aki lehet, hogy holtan fekszik egy gödörben. Vagy részegre piálta magát, köpi be Joe. Allison bedurvul, kicsit marakszik, aztán elindul dolgozni. A kocsiban is a rádiót tekergeti, de csalódnia kell, mindenhol csak békéről és lecsillapodásról hall, franc. Az irodában Devalos feladatot ad neki: át kéne vizsgálnia egy helyet, minden előzetes info nélkül, és ha minden jól megy, érez valamit.

A „hely” egy félig leégett ház. Allison bemegy, meg is lát egy kislányt az asztalnál rajzolgatni. Miután mindketten megtudták, ki kicsoda, a lány mesélni kezd apuról, és a szeretőjéről, és hogy apu már nincs itt, anyuval van. Ennél többet nem tudunk meg, felrohan a szobájába. Allison követné, de nincs szellemből, és nem tud porig égett lépcsőkön rohangálni. Visszamegy Devaloshoz, aki elmondja, amit tudnak, de az nem sok: a tüzet szándékosan gyújtották hajnali háromkor, az anya kómában van. Azta. Devalos szeretné, ha Allison holnap meglátogatná az anyát, hátha érez valamit.

Allison hazamegy, a híradóban már se béke, se nyugalom, se nyuszik, Afganisztánt támadás érte. Kocsi érkezik a ház elé, egy nagy sas van az ajtaján. Ajjaj, Allison sírni kezd, a házba beállít két katona, jöhet a rossz hír. Rossz hír az nincs, de jó az van: az egyik katona Mike vigyorgó arcát hordja, ami vagy azt jelenti, hogy Mike él, vagy… mást nem jelenthet, Mike él. Allison boldog, a sör kikerül a hűtőből, Mike és Tommy (a másik katona) boldogan mesélik, hogy szörfboltot fognak nyitni San Diegoban. Hát igen, ez a Mázlis már csak ilyen bevállalós gyerek, meséli Tommy. Mázlis? Tommy elmagyarázza, hogy ez Mike beceneve. Volt, mikor mindannyiuk élete Mike kezében volt, és ő tudta, mit kell tenniük. Ha pikket mondott, pikk lett.

Tommy taxit fog, mindenki aludni megy, Allison nagyon örül, hogy ilyen jól mennek a testvére dolgai. Ja, a legjobban az alkoholizmust csinálja, ért egyet Joe. Allison nem ért egyet, de Joe szerint Mike épp most csinál magából törzsgyökeres alkoholistát. Másnap Mike fejfájással ébred, épp Bridgette kell neki, ő mindenkit felvidít. Bridgette elköpi, hogy a mami dolgozik. És mit? Kitalálósat. Mike nevet, Allison eközben már a kórházba tart „kitalálósdizni”. A kómás anyuka rossz bőrben van, ráadásul mindenféle frissen meghalt hulla zargatja Allisont a folyosókon, aki ezért nem is nagyon érez semmit. Megfogja a nő kezét, mire elájul. Magához tér, Devalos tudni akarja, mit látott, de Allison nem mond sokat: tüzet.

Allisont és a gyerekeket hazaérvén pornófilm várja a nappaliban, a teraszon meg két részeg katona, akik együtt röhögcsélnek és sorra végzik ki a sörösdobozokat. Allison dühös, leszidja Mike-ot, Tommy a védelmére kel: Mázlis megbízható, az egyik bevetésnél is, ugyan nem ő volt a parancsnok, de mindenki rá hallgatott… Tommy ráüvölt, kuss, kicsit idegesebben, mint szeretne. Feláll és bemegy a házba, mire Bridgette betoppan és megkérdezi Tommy-t, ölt már-e embert. Tommy nem tudja, mikor védekezett, lövöldözött, de nem biztos, hogy bárkit is eltalált. Allisonnak látomása támad, amiben Tommy olyan milliméteres pontossággal lő fejbe egy katonát, hogy azt jobban tervezni se lehetne.

Allison gyanakodni kezd, kerekasztalt ülnek Joe-val, aki viszont nem lihegi túl a dolgot, ráadásul a tévé is üvöltözik a nappaliból. Allison kimegy, hogy lehordja Mike-ot, de a nappaliban se tévé, se más, csak egy haját tépő összekuporodott kisöcsi. Allison megszólal: férfihangot hallott, méghozzá egy dühös férfihangot. Mike nem tud mit mondani, egyedül van. Allison látja, hogy ez nem az a beszélgetés lesz, amikor Mike bármit is elmond neki, úgyhogy jó éjszakt kíván, és egy közösen megosztott piás pillanat után elmegy lefeküdni. Másnap a lányok arra ébresztik másnapos Michael bácsit, hogy kísérje el őket suliba, hát nem édesek! Allison örül, a visszfuvar közben azonban tesz egy kis kitérőt a leégett házhoz, megkéri Mike-ot, hogy várjon a kocsiban.

A szellemlány most is előkerül, Allison próbálja rávenni, hogy mondja el, apuci gyújtotta-e a tüzet, aztán megismétlődik a múltkori üldözéses jelenet és Allison megint a semmivel távozik. Kiérve a házból Mike-ot látja pofákat vágni egy ablaknak. Allison úgy érzi most vagy soha, és nekiesik a pasinak: látod a halott kislányt, nem? Neki grimaszolsz. Mike nem érti, mit akar Allison, aki viszont elmeséli mit csinál az ügyészségen, és hogy szerinte ketten osztoznak ebben a képességben is. Nahát, még egy közös pont az alkoholizmus mellett, halottakat látnak, ez egy szép kapcsolat kezdete. Mike is hallotta tegnap a nappaliban a dühös férfihangot és azért volt Mázlis a beceneve, mert tudta, mi fog történni a háborúban. Mike szerint ez hülyeség, ő csak a százalékokban hisz, például szerinte a feleség gyújtogatott. 50-50 az esély.

Allison álmot lát, Mike és Tommy meglátogatják a parancsnokot, merthogy Mike-nak megérzése volt, és szerinte holnap mind meghalnak, ha elmennek a küldetésre. A parancsnok körberöhögi őket, főleg, hogy Mike meg se tud állni és enyhén piaszagú, de Tommy ragaszkodik hozzá, hogy igazuk van. A parancsnok elküldi őket a fenébe, Allison felébred. Már megint egy férfi üvöltözik a nappaliban. Kimegy, és meglátja a parancsnokot, aki Mike-hoz üvöltözik. A pasi felfedezi őt, és már rohan is mesélni. Másnap Allison már várja Mike-ot, mindent tud. Tudja, hogy Tommy lelőtte a parancsnokot, hogy megmentse a sereget, aztán öngyilkosságnak állították be a dolgot. A tábornoknak ma lesz a temetése, tényleg ezt érdemli?

Jön Tommy, tudni akarja, Mike nem mondott-e valamit bárkinek is. Nem, de el akar menni a temetésre. Tommy nem engedi, még a végén a nagy bűntudatba elköpi az igazat, Mike lóg neki. A szörfvállalat nélkül semmi se lenne, nem lenne élete. Mike hagyja magát, még sört sem kér, nagy itt a baj. Tommy elindul a temetésre, Allison beszél Mike-al: ha nem mondja el az igazat, a lelke sosem fog megnyugodni. Temetés, Tommy részvétet nyilvánít, Mike megjelenik. Tommy rohan, hogy visszatartsa, de Mike el akarja mondani az igazat. Tommy fenyegeti, ugrik a szörfbolt, csak a nővérke kanapéja marad, amíg rá nem unnak, ettől nem lesz hős. Mike nem is akar hős lenni, csak nem akar bekattanni. Elmondja az igazat.

Másnap Devalos telefonál, a kómás nő felébredt, és vallomást tett: ő gyújtogatott. Mikor megtudta, hogy a férjének viszonya van, azt mondta, olyan helyre menekül a gyerekkel, ahová a férfi már nem követheti őket. Mike menni készül, a busz már indulásra kész, Allison felváltva ütlegeli és ölelgeti, aztán majd jöjjön látogatóba! Mike útra kel, vár rá a megújulás, a busz ablakából pedig észreveszi, ahogy a parancsnok tiszteleg előtte. Mike visszatiszteleg és mosolyogva hátradől. Hát nem mondom, jó rész volt, de ettől a befejezéstől igazán megkímélhettek volna.

Címkék: médium
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doris78 2011.07.29. 20:11:57

Teljesen indiszkrét hsz, de "hosszabbra sikerült a nyaralás mint szerettem volna" .... ?????????? Ilyet sem hallottam még senkitől. :-)
És akkor a filmről: mindig megvisel ha gyerekek szerepelnek, mint szellemek... Az utolsó másodpercek pedig tényleg übernyálasra sikerültek.
- hol tartasz amúgy a sorozattal? nem feldolgozást illetően, hanem "nézésileg". :-)

pukkpapa (törölt) 2011.07.30. 10:50:19

Hát igen, elég luxus-helyzetbe kerültem idén nyaralás-ügyileg :)

Én odavagyok a gyerekszellemekért, nem tudom, miért, de engem az ilyenekkel mindig kilóra megvesznek.

a sorozattal nézésileg? hát ugye a nagy tervem az, hogy itt beérem magam, aztán folytatom, de azért néha muszáj belenéznem a viasatba (negyedik évadot adják) meg a hallmarkba is (ők meg a hatodikat).
süti beállítások módosítása