Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

House 6x14 - 5-től 9-ig (5 to 9)

2011. július 25. 09:00 - candyperfumegirl

Ebben a rendhagyó részben Dr. Cuddy egy napját követjük nyomon, végre meglátjuk az érem másik oldalát is. Azt, hogy van élet ebben a kórházban House-on túl is, és hogy mennyire nehéz egyszerre jó orvosnak, jó főnöknek, jó anyának és jó nőnek lenni, és hogy lehet mindezt elképesztő keménységgel és eleganciával művelni. Cuddy napja pontosan úgy indul, ahogy az enyém, óracsörgéssel reggel 5-kor, és „bazz, hova tűnt az éjszaka?” –homlokráncolással. A hasonlóság itt ér véget, Cuddy ezek után jógázik, babázik, tüsténkedik, miközben gyakorlott mozdulatokkal lazán bombanővé varázsolja magát, és már pont menetkész lenne, amikor képes beállítani Lucas álló farokkal. Két teljes percig vonaglik rajta, majd lanyhán félregurul, megesik az ilyesmi, mondja szánakozó arccal Cuddy, miközben arra gondol, fogadta volna inákbb House hívását, ami a két perces gyenge próbálkozás közepén érkezett.

Kórházban már az érkezéseikor teljes a műszak, és akármennyire is tudom szidni a főnökeimet, valahol sajnálom is őket az olyan dolgokért, amiket Cuddy most azonnal átél. Az összes okvetetlenkedő alkalmazottja betalálja a lehető legbanálisabb dolgokkal, és persze mindegyik világválságként éli meg saját kis nyűgjét, amit csakis Lisa Cuddy tud megoldani, na és erre kéne valami mást reagálni kisimult arccal, mint azt, hogy „ki a faszt érdekel a bajod?” Embert próbáló feladat, pláne 10 centis tűsarkokon. Ez amúgy sem lesz egy könnyű nap, a kórház biztosítása lejár, a biztosító nyeregben érzi magát, és eszében nincs jobb ajánlatot adni az eddiginél, Cuddy pedig 12% emelést kért, mert egy olyan penge kórház egy olyan világbajnok diagnosztikai teammel, mint az övék, ez a minimum, amit megérdemel. Munkaidő végéig egyezségre kell jutniuk, tik tak, tik tak…

A helyzetet súlyosbítandó House is befut már kora reggel egy számára teljesen mindennapi problémával, a diagnózishoz az kéne, hogy maláriával fertőzze az aktuális betegét, House-számítás szerint most kéne Cuddynak azt kérdezni, hogy hol írjam alá. Szóval ezért volt a reggeli telefon? Nem egészen, az egy nagyon tudatosan időzített hívás volt, fogadtak Lucasszal, hogy meg tudja őket zavarni szex közben, és House képes ezzel még el is dicsekedni Cuddynak, nem csoda, hogy Főnöknéni azonnal elhajtja a vérbe a maláriájával meg egyéb agyrémeivel együtt.

Cuddy próbálná elérni telefonon a babysitterét, akinél lázasan hagyta reggel Rachelt, de az is valószínűleg szappanopera maratont néz és elnémította a telefont, Cudyt meg már rángatják is a műtőbe egy halaszthatatlan üggyel. Ami nem más, mint hogy a sebész kezei lefagynak, mert House jégkamrát csinált a műtőből, hátha az majd motiválja a kedves kollegákat a gyorsabb munkavégzésre. Aha, szóval így jutnak be House betegei minden egyes alkalommal a műtőbe, és ahogy azt az ügyeletes sebész nagy kegyesen megjegyzi Cuddynak, már kurvára elegük van abból, hogy House szeszélyeit szolgálja ki az egész kórház, mert a főnöknek megremegnek a térdei azoktól a kék szemektől. Hagyjátok House szeszélyeit rám, utasít Cuddy, szemei villámokat szórnak, úgy tűnik, nem először kapja meg alkalmazottaitól a „főnökasszony a pasijának mindent megenged, rohadjon meg mindkettő ott ahol van” sirámot.

Kezdődik a játék, Cuddyhoz beállít a biztosító egy rém tenyérbemászó ügynöke, és affektálva közli, hogy kicsi kórház ők ahhoz, hogy szarozni merjenek a nagy biztosítóval, úgyhogy hosszabbítsák csak meg a szerződést, és hogy lássák, milyen jó fejek, felajánlanak 4 % emelést. Cuddy viszont tökös, neki vagy 12% kell, vagy semmi, délután háromig rágódhat ezen a biztosító, ha addig nem mennek bele, szerződést bont. Most pedig hagyja dolgozni, a kórház nem várhat. Így kell ezt csinálni!

House szerint –aki kapásból felajánlja a segítségét- nem észérvekkel kéne meggyőzni az ellent, hanem Főnöknéni igazán villanthatna némi bőrt is a nemes cél érdekében, átlátszó blúz, meg hasonlók, és a tárgyalófél esze levándorol a nadrágjába. Ha nem jön be, legalább House-nak volt egy jó napja. Cuddy nem bánná, ha House ma mást kergetne az öngyilkosságba kivételesen, de ekkor pont befut a team, mert elakadtak, mint rendesen. Indul is a szokásos agyalás, hatszótagú betegségekkel, és minden században egyszer előforduló tünetegyüttesekkel vagdalkozva, de ahogy Cuddy beszáll a liftbe, úgy zárul ez a jelenet egy House mondat kellős közepén, mert itt most kivételesen nem ő a főszereplő, és a legkevésbé sem lényeg House aktuális hetibetege meg életmentése, és ez valahol zseniális.

Cuddyra máris egy újabb kellemetlen feladat hárul, a kórház igazgatótanácsának elmesélni, milyen okos kis ultimátumot adott a biztosítónak, nem dicsérik körbe ezért. Sőt, az egyik címeres faszfej lazán kijelenti, hogy ha elveszítik így a szerződést, Cuddy is repül, mert akkor elveszik a betegek kb. 80%-a is. Cuddy tényleg nem szarral gurigázik, de nem is olyannak ismertük meg.

Ahogy Cuddy napja egyre inkább kezd Jack Bauer egy átlagos napjára hasonlítani, látszik, hogy egyre nehezebb tartania magát minden pillanatban, főorvosnő mások láttára mégsem omolhat össze. Mindennek a tetejébe a klinikán várja egy újabb kellemetlenség, egy orvos mínuszban vannak, mert ha House úri kedve úgy tartja, nem jön be rendelni. A betegek gusztustalanok, és mindenféle kellemetlen illatú ás állagú agyag szokott távozni a legváratlanabb pillanatokban különböző testnyílásaikból, nem neki való már ez. Cuddy gyors kárfelmérést tart: több klinikai óra esik ki azzal, ha most felmegy House-hoz, és vesztegetéssel, fenyegetéssel, szexuális zsarolással, és minden egyéb eszközzel, ami eszébe jut próbálja leterelni a klinikára, mint azzal, ha maga megy helyette rendelni. A klinikai páciens sem egyszerű, anyatejre kér receptet, mert az állítólag gyógyítja a rákot. Cuddy rendkívül cizellált úrinő modorban küldi el a melegebb éghajlatra, mire páciens válasza egy velős „bitch”. Gyönyörű.

Újabb szívmelengető főorvosi feladat: Chase-t perli egy betege, akinek visszavarrta a leszakadt hüvelykujját az engedélye nélkül, és most ügyvédjén keresztül Cuddynál veri ki a balhét. WTF. Cuddy utánajár a dolognak, Chase-nek a műtét közben kerítette elő egy ügyes segédorvos a beteg leszakadt hüvelykujját, és ha már ott volt, ő bizony visszavarrta, hogy gyakorolja a láncöltést, dobta volna ki inkább a kukába? A baj csak az, hogy a hülye betegnek nem volt biztosítása, és így ez a kis operáció egy kisebb anyagi csőd a számára, és emiatt rohadtul nem érdekli, hogy tud-e még 2 thumbs up-ot mutatni vagy sem.

Hogy véletlen se unatkozzon, Cuddynak ezek után az egyik gyógyszerészét kell kirúgnia, aki recepteket hamisított, és lopta a gyógyszert (nem, nem vikodint, bár el nem ítélhető módon ez volt Cuddy első gondolata.). Gyógyszerész valami siralmas hangon könyörög, bocsásson meg a drága jó főnökasszony, csókolom kezeit, nem akartam én semmi rosszat. Cuddy szigorú, de igazságos, a legtöbb, amit megtehet, hogy nem dobja fel a zsaruknál, de a kórházból természetesen repül.

Ebédnél Cuddy Jimmytől próbál tanácsot kérni, hogy szorítsa sarokba a biztosítót, de Jimmy reflexből továbbdobja országos cimborájának a labdát, elvégre House jobban ért a fenyegetéshez és a manipulációhoz, mint bárki más. Már várja Cuddyt amúgy is, és éppen pornót tölt le Főnöknéni gépére, milyen figyelmes. Tetszik neki, ahogy Cuddy keménykedik a biztosítóval, és csak úgy mellesleg meglenget Cuddy orra előtt egy engedélyezési nyomtatványt, hogy maláriával megfertőzhesse a betegét. Mi ez az agyfasz már megint? House-nak újabban malária a standard kezelése kificamodott bokától a tüdőrákig mindenre? Csak nem fogadott valamelyik lángelmével, hogy maláriával meggyógyít egy beteget? Ami azt illeti, az maximálisan House-os húzás lenne.

Már csak Lucas hiányzott ebből az agyrémből, őt is kidobta az ágy végre, és csak úgy mellesleg előveszi a zsebéből a babysitter mobilját, amit véletlenül elhozott, a barom. Cuddynak nincs most sem ideje, sem türelme ilyen hülyeségekre, mert kb. ebben az időpontban szokott ebédelni a biztosítótársaság elnöke, talán el kéne beszélgetni vele két fogás között. Cuddy nem sokat szarozik, egyenesen odaszambázik a hájfejű igazgató asztalához, sértegeti a biztosító fölösleges és pazarló többletkiadásaival, de hájfej nem jön zavarba. Kis hal nekünk a Princeton Plainsboro, ha a főnöke nyilvánosságra is hozza, hogy szórjuk a pénzt, akkor majd gazdag seggfej leszek a közvélemény szemében, de amíg gazdag vagyok, ez nekem vastagon belefér. Cuddy épp, hogy nem rúgja ki a széket az öntelt segge alól.

Azért csak gyakorolt rájuk valami hatást ez a vizit, mert visszatér a tenyérbemászó ügynök, és nagy kegyesen odadob Cuddynak, még 4%-ot, vagyis 8-cal emelnének összesen. Tartsd meg az aprót, te mocskos állat – így Cuddy-, én 12-őt mondtam, ne sértegess. Tenyérbemászó el, Cuddy meg a lépcsőházba megy őrlődni, ezt tényleg ne lehet mindenki előtt, és House itt is utoléri, elgondolkodtató, mennyire jól ismeri. Cuddy helyében ugyanezt tenné ő is, de ez ne legen mérvadó, mert ő legszívesebben maláriával fertőzné minden betegét, szóval…

3 órakor Cuddy megtartja a bejelentést a kórháznak, nem kapták meg a biztosítótól a kért emelést, szóval a szerződés lejártával elválnak útjaik és punktum. Általános közfelháborodás. House közben baszakodik kicsit a sebészeten is, elrendeli, hogy májtranszplant műtétet csakis Chase végezhet, fűteni kell ott is az indulatokat egy kicsit, hogy senki se unatkozzon. Ő a maga részéről masszázst vesz jól bevált masszőrnőjétől, Cuddy meg próbálja a wombat ügyét elsimítani. Ügyvéd és Visszavarrt Hüvelykujjú Faszfej az irodában, Faszfej vagdalkozik, ha a pénze és a hüvelykujja között kellene választani, ő az előbbit választaná, de a túlbuzgó szöszi nem kérdezte meg erről, akkor most tejeljen. Cuddy fel sem emelve hangját vázolja a tényállást, van-e arról fogalma ennek a szerencsétlennek, mennyibe kerül egy ilyen műtét a kórháznak a sebészeti képzéssel, Chase samponköltségével, mindennel együtt. Ahogy áll a dolog, Ő tartozik a kórháznak, és örüljön, hogy ki nem köhögteti vele most rögtön. Ügyvéd legszívesebben visszaadná a diplomáját itt és most, mindenki álla a padlón, Cuddy elegánsan távozik.

Ezek után visszatér az enyveskezű kirúgott gyógyszerész is feltűnően nagy mellénnyel, ezzel meg mi történt? Csak az, hogy most mutatja ki a foga fehérjét, és nagypofával közli, hogy 7 éve lop a kórháztól, és drogdílerkedik, de az egészet House-ra fogja kenni, aki híresen hadilábon áll a drogokkal, márpedig ha House elhull, Cuddy is vele bukik. Na ehhez mit szólsz, bitch, kérdezi az elképzelhető legirritálóbb modorban, és ha még egyszer valaki ezt a szót használja Cuddyra, én szájon vágom.

Cuddy egy kicsit ki akar kapcsolni ezek után, a kocsijában legalább nyugton hagyják, de nem sokáig, mert House ide is követi. Valami furcsa módon a jelenléte megnyugtatólag hat rá egyébként, sőt Cuddynak támad is egy remek ötlete, és kisimult arccal visszamegy tárgyalni a pofátlan gyógyszerésszel. Legnagyobb együttérzéséről biztosítja, nem akar ő rosszat senkinek, bla bla, amitől a rohadék felbátorodik, és tipikus villain hibát elkövetve hosszasan ecsetelni kezdi, hogyan károsította a kórházat gyakorlatilag a belépése pillanatától, hogy árulja a drogot, és mennyiért.,és hogy nem fogják ezt soha rábizonyítani, MUHAHA. Naná, hogy Cuddy rögzítette az egész beszélgetést egy virágba rejtett poloskával, zseniális! Ér is egy pacsit a legjobb fej nővértől.

És ez volt a fordulat kéremszépen, Cuddy kezébe vette a dolgokat, ezek után minden sikerül, végre eléri a babysittert is, akitől megtudja, hogy Rachel láza elmúlt, szuper. És már jön is a tenyérbemászó biztosítási ügynök, mosolygós fejcsóválással, elérted, amit akartál, te dög, itt a rohadt 12% a kórházadnak, és mindezt hamisítatlan „dugnálak” arckifejezéssel adja elő. Amint távozik, Cuddy kitör egy epikus diadalittas YES!!!!! felkiáltással, amihez azt hiszem, az összes rajongó bátran csatlakozhat.

Az esti bejelentésen Cuddy ragyog, az alkalmazottak büszkén tapsolják tökös főorvosnőjüket, House meg csak mosolyog azzal a visszafogott, de önkéntelen mosollyal, ami többet mond a szűnni nem akaró tapsnál is. Hüvelykujj pedig egy csekket hagyott Cuddy asztalán a műtét első részletéről, meg egy ígéretet, hogy jön majd a többi is, de Cuddy mosolyogva szemétbe dobja a csekket, nem fogja ő kisemmizni. Ezek után pedig hazaért, végre vége ennek a napnak, ami után maximálisan elégedett lehet magával, a képbe egyetlen dolog rondít bele, hogy ott van mellette az ágyban Lucas is, akit a nap megkoronázásaképpen Cuddy igazán kihajíthatott volna végre.

Címkék: house
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2011.07.25. 12:02:03

"House meg csak mosolyog azzal a visszafogott, de önkéntelen mosollyal, ami többet mond a szűnni nem akaró tapsnál is." Ó, igen.:)))
"...a képbe egyetlen dolog rondít bele, hogy ott van mellette az ágyban Lucas is, akit a nap megkoronázásaképpen Cuddy igazán kihajíthatott volna végre." S megint igen.:)))
Engem ez a rész annak idején nagyon idegesített, kicsit túl sok volt Cuddy tökéletessége. De olyan jó hogyvoltot írtál, hogy egészen megszerettem ezt a részt is.:)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.07.25. 16:11:34

jó rész, megnéznék egy ilyet Wilsonnal is.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2011.07.25. 16:17:14

Nem tudom, hogy ki az aki még ennyi évad után is zseninek gondolja Dr. Houset!

Vegyétek már észre, minden részben legalább háromszor félrediagnosztizálja a beteget (és lehet, hogy még tíz másik alkalommal is, csak azt kivágják az utómunkálatok során), míg a nagy számok törvénye alapján előbb-utóbb ráhibázik a bajra, amit a páciens vagy megél, vagy nem. Szerintem a világ legrosszabb orvosa, ami nem is olyan meglepő annak fényében, hogy korábban színészként dolgozott...

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2011.07.25. 16:39:40

@doggfather: Volt ilyen rész Wilsonnal, 6. évad 10. rész, az volt a címe, hogy Wilson.:)))

Wolf Gabor · http://www.MarketingCommando.hu 2011.07.25. 16:45:26

House egyik legjobb része - kötelező lenne mindenkinek, aki céget akar vezetni.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2011.07.25. 18:38:33

@doggfather:

Én csak azt mondom, hogy ennél a kóklernél még szegény Leslie Nielsen is sokkal hitelesebb volt...

http://port.hu/doktorologia_leslie_nielsen_modra_doctor*ology/pls/fi/films.film_page?i_film_id=94801&i_city_id=-1&i_county_id=-1&i_where=1&i_topic_id=1

kéne 1 nick 2011.07.25. 20:07:05

A cikk kiváló példa arra, miért nem lenne szabad írni egyes embereknek.

Nagyon rossz.

vga 2011.07.25. 21:23:39

kár, hogy végig a 6x13-ról írtatok... FAIL

Lacóka 2011.07.25. 22:44:04

némá, milyen kihalt volt ez a blog, mostmeg tele van trollal!

jó rész ez, de a hv még jobb, köszi, Candy, kedvem lenne újranézni. Lisa Edelstein pedig.... ahhhhh...

kéne 1 nick 2011.07.26. 03:06:33

@Mostly Harmless:
Szépnek lehet, hogy a cikkíró is szép.

De írni kurvára nem tud.

Úgyhogy inkább járjon szépségversenyre.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.07.26. 12:43:34

@PuffCinq: tényleg, már emlékszem is.
:D

@"the dragon": pedig House jó. :D

candyperfumegirl 2011.07.26. 22:50:52

Don´t feed the troll, alapszabály, tudjátok. :)

Hódos Hajnalka 2011.07.27. 00:10:58

@candyperfumegirl: kéne 1 nick kolléga nem egy egyszerű troll, hanem a mi külön bejáratú hogyvoltos házikedvencünk. Én például már megemlékeztem róla posztban is, és ha jól rémlik, sixx is. ;)
Engem egyszerűen IMÁD. Mondom. :D
süti beállítások módosítása