Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Terepen 1x07 - Berendelve - ÉVADZÁRÓ

2011. július 22. 14:00 - szepi79

Elérkezett az első évad vége, annak ellenére, hogy csak 6 részt láttunk eddig, ez még a kábeltévéknél is kevésnek számít. Igaz, ezt a szezont a Viasat3 volt olyan kedves, hogy 8 részletben sugározta, a mostani részt is beleszámolva, a sorrend pedig elég érdekesen alakult: 1, 2, 5, 4, 3, 6, 7. De legalább a végére magukra találtak. A második évad 6 részes lesz, kommentekben kérném a tippeket, vajon mi lesz az epizódok sorrendje. Aki eltalálja, annak a részére biztosítani fogok egy olyan mini fémhordós söröcskét, ha még lehet kapni, ellenkező esetben egy sima rekeszt. (Nem vicc!) Három szabály van csak, az egyik, hogy egy kombinációra csak az első leadott szavazat ér, a másik, hogy arra nem lehet szavazni, hogy 1-6 sorrendben megy le, és mindenki maximum 3 voksot adhat le. Kezdjük hát!

A négy járőrünk (Ben, Cooper, tapló és kommandóscsaj) elhagyatott vidéken álldogálnak, mellettük egy dobozka, benne egy feltűnően tetovált mexikói származású hulla leledzik, meg egy nagy adag vér. Kedvencem a narrátor pofázik bele az idillbe, ünneplős hétvége van, aztán ilyenkor (sem) jó errefelé zsarunak lenni, még a szabadnapodon is berendelnek. 5 órával korábban, Ben és Jócsaj az ágyban hancúroznak, na nem úgy, elvégre itt nincs csöcsimuti, csak elvannak jól, gyere el este a koncertemre, Ben fején meg látszik, hogy menjen akinek sok az egyenesági felmenője, de azért megígéri. Tapló ezzel szemben hasznosan töltötte az éjszakáját, satu részegen támolyog ki egy kocsmából, és ott az utcán öltözik is, ha szolgálat, akkor szolgálat, Torrente is tanulhatna tőle.

Clarke egy havernál lebzsel, mer ugye otthon nem lehet, na meg Sallel beszél telefonon, este a szokásos kertipari nálam, közli az idősebb, az asszony is hazavár, bár a szomszédok még mindig ordítva kommunikálnak, ez ne zavarjon. Majd meglátom, hangzik az udvarias válasz. Sal ezek után nyájasan elbeszélget a gyerekével, egyik se teljesen százas, de a csajnak legalább van mentsége, hogy tini, azok meg állandóan meg vannak zavarodva. Ben és Cooper pedig csipkelődnek egymással kicsit, persze nagy testvér-kis testvér üzemmódban, értsd: Coop basztatja az újoncot, mér nem bírod a csajodra mondani, hogy a barátnőd? Úgy látszik, nem vette még észre, hogy Bennek nem gyengén vannak problémái a bizalommal, hiába pofázott neki epizódokon keresztül a szar gyerekkoráról. Viszont egy fickó leinti őket, késésben vagyok, lerobbant a kocsim, menjünk fiúk. Egy másodpercre lefagynak a rend derék őrei, mellesleg én se tudnék megmukkani, nem taxi vagyunk, haver. (Itt van egy frankó kis szóvicc, amit nem tudom, mennyire sikerült lefordítani, majd kommentnek beírom.) Mellesleg a fickó még ráadásul vak is, faszán látszik a háttérben 2-3 taxi, a sofőrök meg egymással dumálnak, mert nincs meló.

Bryant ki van akadva, mert a mexikói banda feje, a Marta nevű nőci, aki ellen Janillának tanúskodnia kell, kifizette az óvadékot, és most megint kinn van, biztos szervezkedik nagyon. (A hölgyet egyébként az a nő játssza, aki a 2010-es Ördög című em nájt shajlmalajan filmben is szerepelt, aki teheti, nézze meg.) Ha már szóba került, akkor váltson is oda a kamera, a szigorú tekintetű nőszemély épp egy erősen tetovált alattvalóját vallatja, hogy van az, hozé, hogy te kinn mászkálsz, a fiam meg a börtönben rohad, hát mér nem lőtted már le azt a szerencsétlen feka csajt, jobb lett volna az mindenkinek, még neki is, nem kéne többé féltenie az életét. Bizonyítandó, meg a többi kollégát ösztönzendő, hozét a helyszínen fejbe is lövik.

Tapló és kommandós között sincs minden rendben, vegyél ki pár nap szabit, az őrsig érezni rajtad a piát. Vennék én ha lenne, de nincs már. Így akkor se gyere melózni, elvannak ezzel még egy darabig, nem lesz jó vége, ennek se, mint már annyi dolognak a sorozatban. Én mindig megmondom előre, de soha senki nem hallgat rám, csak amikor már késő. Itt van egy indokolatlan futós jelenet Adams-szel, ha valaki értette, ennek miért kellett bekerülni ebbe a részbe, árulja már el. Utána mi megérkezünk a jelenbe, Cooperék meg a hullához, persze ők is egyből levágják, hogy nem kommandósból jön a cefreszag. Tapló lelép hugyozni, bár gyaníthatóan inni, elvégre pisilni a bokorban is lehet, kommandós meg kifakad Benéknek, nem bírom tovább. Cooper, mint mindig, most is kőkemény, jóvan, akkor vagy te jelented be, vagy én. Persze ha gyógyszerfüggőséget kéne felderíteni, biztos nem ugrálni ennyire. Más kérdés, hogy napi egy tablettától nem lesz olyan hülye az ember, mint tapló alapjáraton, és még erre ráiszik.

Janilla meg eltűnik, nehogy jó legyen már bárkinek, meg egy problémás tini nem elég ebbe a sorozatba. Bryanték tűvé teszik érte a környéket, a végén a volt fiújánál találják meg, a régi környékükön. Hogy valakinek ennyire semmi agya ne legyen, nemrég lőtték le a nagyit, erre visszamegy egy olyan helyre, ahol ismerik, és ahol bárki megláthatja? Lassan kezdek kételkedni benne, hogy Bryant neje a leghülyébb itt. Maradjunk annyiban, hogy konstansan továbbra is ő az, csak időnként más is be tud kattanni annyira, hogy százon le tudja hagyni. De legalább a hős detektívünk belátja, hogy nem képes figyelni a kiscsajra, így le is passzolja Adamsnek, ha már jól lebeszélték az előző részben. Már megint igazam volt, Janilla voltpasija egyből Martához, hamarosan megtudom, hol lesz a csajom, közben kicsit majdnem lelövik őt is, nem életbiztosítás a közelében lenni a nőnek.

Sal ismét faszbukon nyomoz a lánya után, meg még telefonon is összeveszik a feleségével, te bízzál csak a lányunkban, ha akarsz, én tuti nem fogok. A kollégáktól meg is kérdezi, nem érti már a mai fiatalok nyelvét, mi az a sexting? Hát apám, pont az, aminek hallatszik. Így legyen valaki nyugodt apuka. Az teszi be végképp a kaput, hogy a lánya rave partira megy, készbazmegkész, odamegyek énis! Ben és Cooper közben kifogják a nap második hülyéjét, egy idős hölgy azért hívta ki őket egy gyorskajáldába, mert elfogyott a kedvence, a csiken nágicc. Cooper itt kissé elveszti az agyát, jól leordítja a nőt, mellesleg totál jogosan. De most komolyan, a való világban is ennyi "téves riasztás" lehet? A mentősöknél tuti van, de a rendőröknél is? Szerencsére kapnak egy másik hívást, mennek Adams házához, Janillára vigyázni, 24 órás felügyelet, persze biztos nem az egészet nekik kell állni, de jó eséllyel Ben így is le fog maradni Jócsaj koncertjéről.

Adams próbál jófejkedni Janillával, nem az ő hibája, hogy nem megy neki. Inkább elugrik kajáért, addig se kell otthon lenni, Cooperék meg úgyis őrzik a házat. Ez persze hiba volt, elunja magát hamar a leányzó, odahívja voltpasit, Benék alig tudják elrángatni onnan. Bryant ezalatt jól lebassza a feleségét telefonon, hogy egy szabadnapon nem bírt vigyázni a kiscsajra, így tovább kellett passzolni, és most jön a csavar1: a hülye picsának áll feljebb, csavar2: Bryant elnézést kér! Jóvanbazmeg, két hülye egy pár, tartja a mondás, lehet benne valami. Tapló ezalatt ismét "pisilni" megy, ezúttal egy italboltba, kommandós meg bekattan, elegem volt, ennyi, beszól a diszpécsernek. Tapló hamarosan ki is fekszik, alszik egyet a kocsiban, ami ott van leparkolva az egyik ilyen beton-árokszerű baszban. Nem tudom pontosan leírni, mi az, ilyenben volt a Terminátor2-ben a motoros-kamionos jelenet, remélem az megvan mindenkinek. Ha már felkelt, kommandós közli vele, hogy vége a dalnak, hogy mivan, feladtál, te büdös ribanc, és ámokfutásba kezd, jól fel is borul a kocsival.

Kommandós segítséget kér a füstölgő kocsiból, Benék tépnek is oda, meg se várják, hogy odaérjen a váltás. Szerencsére nincs nagy baj, csak tapló tört össze kicsit, már másodjára viszik el hordágyon egy évadon belül, pihennie kéne; kommandósnak meg kb. letört a körme. Clarke szerencsésen hazatalál, kibékülnek az asszonnyal kábé fél perc alatt, ásítás, ugrunk. Sal végre odaér a rave partira, navégre bazmeg, mi tartott két bekezdésnyi ideig? Fel is hívja a lányát, aki lement alfába, szeretlek apu! Ez persze éles kontrasztban van a délutáni utállak apuval, Salnek is feltűnik a dolog, de a csaj már messze jár, két srác társaságában.

Éjjel van, de legalább nem indokolatlanul, legalább ennyiért hálásak lehetünk a sorozat készítőinek. Egy mexikói rosszarcú nyilvános fülkéből hívja a 112-t, "lelőttek egy rendőrt a Adams nyomozó háza közelében, jöjjenek gyorsan a háza előtt várakozó zsaruk segíteni!" Azok meg persze mennek, mert szófogadóak. Bryant meg társa túlóráznak, épp észreveszik a riasztást, fel is tűnik nekik, legalább pár ember észnél van ma. Időnként. Szerencsére Adams is közéjük tartozik, feltűnik neki az idegen kocsi, elbújtatja Janillát, még stukkert is ad neki, ő maga meg elővesz egy akkor shotgunt, hogy nekem ránézni is fáj. Nem is tévedett, szép kis tűzijátékot rendeznek házon belül. Aztán, ahogy illik, kikíséri a vendégeket, azok meg automata fegyverekkel tüzelve mennek ki, Adams meg utánuk, fedezék nélkül. Anya, az az egy kurva nagy szerencséd van, hogy ez a Terepen, és nem a Trónok harca, így aztán egy golyó se talál el.

Megérkezik SÖN is, oké, védőőrizetbe helyeztetem. NA. VÉGRE. MÁR. Az nem volt elég, hogy a lakást szétlőtték, meg kissé a nagyit is, de amint egy rendőr került veszélybe, még ha fekete is, egyből megy a védőőrizet, el is szállítják a lányt az FBI-os bácsik. Ben odaér végül a koncertre, bár kissé késik. Jócsaj meg közli vele, hogy ennyi volt, holnap költözök vissza New Yorkba, meg régi csávóm, na vele is lesz még valami. Nabazmeg. Ezt miért nem lehetett reggel mondani? Miért volt ilyen fontos elrángatni szerencsétlen a koncertre? Erre Ben mit csinál? Megöleli. Komolyan? Ez ma a Puhapöcsű Papucs Pasik Parádéja, vagy mi? Pedig ebben a helyzetben igencsak indokolt lett volna egy tebüdöskurvázás.

És végre visszatért a zárómuzsika, hogy hiányoltam! Sal lánya hazajön bőgve, persze nem mondják ki, de úgy tűnik, mindkét srác felpróbálta, és akkor még a kiscsajnak nem is nagyon volt ellenére, csak miután kijózanodott. Bryant összebújik az asszonnyal, Clarke és neje megérkeznek a partira, elébb még Clarke beköszön a szomszédnak, akik most is alaphangon 40decibellel beszélgetnek, na a kopogás után a jószomszéd stukkerrel nyit ajtót, és ha már, akkor le is lövi Clarke-ot, aztán a saját feleségét is, végül, ahogy a hagyomány meg a szokás tartja, saját magát. A cliffhanger skálán 10 pontból 8at azért odaítélek ennek. Köszönöm mindenkinek a figyelmet és a kommenteket, ha a Viasat3 folytatja a sorozatot, akkor én is, (ne felejtsétek a nyereményjátékot!) legrosszabb esetben pedig találkozunka Sons of Anarchy HV-kban!

9 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mosoly73 - a Lila Cipellős Mosoly Ani 2011.07.22. 14:26:16

Az én optimista tippem: 1, 2, 3, 4, 5, 6. :))) Ezzel is nyerhetek? Az esélyem ugyanakkora. :)

mosoly73 - a Lila Cipellős Mosoly Ani 2011.07.22. 14:27:26

Ja, most olvastam el a folytatást. Ez dísz krimináció! :( :)

mosoly73 - a Lila Cipellős Mosoly Ani 2011.07.22. 14:41:05

Az öreg derékfájósnak nincs neje? A tűzijáték alatt nem tudtam eldönteni, hogy az a melegséggel teli tekintet a havernak szólt-e mellette, vagy csak az elkészült kerítésnek. :)

Szepi örültem, hogy olvashattalak (itt is) és ha bevállalod a folytatást, azt is fogom követni, bár ez a sorozat, és főleg a tegnapi rész, eléggé sablonos volt, valahogy mindig tudtam mi fog következni, annyira egyértelmű volt, és lőn.

mosoly73 - a Lila Cipellős Mosoly Ani 2011.07.22. 14:58:06

Ja a futás. Hát nincs pasija, mert az lelépett, anyust lepasszolta valahová és hát szabadnapja-ünnepnapja volt, így volt ideje futni, jobb nem jutott eszébe. Nagy bulizós lehet, a kiscsajnak is annyit ajánlott, hogy főzzünk, meg hozzunk ki egy filmet.

A taxik feltűnőek voltak a háttérben, és hát valóban vannak ilyen bódult emberek. Én jópár éve dolgoztam a BM-ORFK telefonközpontjában, tudnék mesélni (de nem fogok) mennyi hasonló, meg még rosszabb hibbant telefonál be a rendőrségre.

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2011.07.22. 15:06:47

@mosoly73: Itt is elbeszélgetsz magaddal, ahogy látom:)

SzePPP, gratulálok, tök jó lett:)

a tippem: 1, 3, 2, 4, 5, 6:), ha bejön, fogok mosolyogni:P:P

mosoly73 - a Lila Cipellős Mosoly Ani 2011.07.22. 15:13:27

@ladyandhenk: Ha nincs más, mit tehetek? :) Megyek sütni, már kel a tészta. :)

Tipp: 0,0,0,0,0,0, meg se veszik :)

Mokker 2011.07.22. 15:33:08

"Then call me a cab! - ...You're a cab!"

Ezen besírtam anno :D

szepi79 2011.07.22. 16:58:31

@mosoly73: hát csak miattam ne nézzed, elég ha a HVt olvasod :D egyébként az 123456 az nem játszik, mint ahogy jeleztem is volt :D

@ladyandhenk: köszi. nemcsak mosolyogni, inni is fogsz. csak majd valaki emlékeztessen, hogy csináltam anno ilyen játékot :D

@Mokker: igen, ez volt a szójáték, nekem mondjuk elsőre nem esett le, csak másodikra, de akkor nagyot ütött :D

Müszélia 2011.07.23. 08:27:02

szerintem az volt a gond, hogy ben elkésett a koncertről. az ilyesmi minimum vért kíván.
süti beállítások módosítása