Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Linda - 1x05

2011. július 20. 14:30 - Hódos Hajnalka

Világosan emlékszem, ezt a részt már akkor utáltam, mikor gyerekkoromban láttam, nyomasztott ez a hangulat, attól végképp ráz a hideg, ha azt mondják, bálettezett. Bálett meg lesz dögivel, nahh, nagy levegő, gyárcsarnok, idegesítő zene. Nem tudom, mennyire életszerű egy rohadt nagy csarnokban cnc-esztergályosoknak bálettezni, úgy tesznek, mintha le lennének nyűgözve, én a kínzó miértre keresem a választ, mikor elindul a toronydaru, sejtem, mi következik, az öreg Jóska bának tele lett a hócipője a performansszal. Zuhan is a nagy bazi izé, sikoltozás, egyelőre nem halt meg senki, ja, de a fülkében a daru kezelője, Verának nem lett semmi baja, bárhogy is szeretné az aggódó férfiú. Tapintható feszkó van köztük, Vera sziszegéséből arra következtetek, szakítás után lehetnek. Vagy előtte közvetlenül.

Linda és Tomi viszont egy cukrászdában vannak, Linda zabál, és kér még tejszínhabot, most kéne felszisszennünk, ha ez a lány ilyen jó étvággyal eszik, miért 39 kiló vaságyastul. Bicegő csaj érkezik, bokától combig befáslizva, ő Krisztina a balerina, akarom mondani bálettáncosnő, régi barátnő. Kéri Lindát, segítsen, valami zűr van a társulatnál, furcsa baleset történt. Klárika és Béla Hévízen áztatnak, Linda könyörög, segítsen az apja. Hát ha a művészetről, és művészekről van szó, jóhogy. Mit tesz Isten, Tiborkám, a színházigazgató is ott áztatja, abban a nyakkalodában ücsörögne a franc, Béla nem szokott protekciót kérni, de Linda hét évig bálettezett Tiborkám. Ezt bizonyítandó Linda egy korlát mellett tekereg, én meg azon gondolkodom, ez a Linda egy polihisztor, jó volt fizikából, kémiából, tékvándózik, bálettezik, a következő részben mi fog még kiderülni? Hogy másodállásban agysebész?

A pécsi utcákon Sárika igyekszik, felszalad a lépcsőn, be a színházi öltözőbe, épp nézegetné magát a tükörben – egyébként jól tartja magát a csaj – mikor meglátja, hogy a szekrénye szét van túrva. Kétségbeesett nyögések között elhúzza a vasszekrényt és nagyon keres valamit, hogy megtalálta-e nem tudhatjuk. Azt viszont igen, hogy kire milyen feladatot oszt ki Eősze őrnagy, eligazítás van, van valakinek fogalma arról, hogy hol van Veszprémi? Vidéki bevetésen. Jahhogy csak így le lehet lépni, értem. Eősze kiakad, most jön majd a Veszprémi, maga tesz a sírba nagyjelenet, de előtte bálettezünk, próba van a színházban, új kislány, pozíció zár! Hát nem tudom, nem vagyok egy nimfomán alkat, de hosszú ideig meredten néztem egy férfisegget, esküszöm, azt hittem, meztelenül van a pasi, de nem, a lasztexgatya bevágott rendesen. Jön a portás, Veszprémi Lindát keresik telefonon, persze simán kimehet a próbáról, Lindára semmiféle szabály nem vonatkozik, és nem parancsol neki sem Isten, sem ember. Eősze az, Veszprémi értse meg, hogy a megyének van rendőrsége! De a Főnök értse meg! A szokásos huzavona után Linda kap egy hetet, örömvijjogás.

Próba után velőtrázó sikoly rázza meg a folyosót, a női zuhanyzóban egy női hulla, Vera az, az undok csaj a gyárból. Onnan tudjuk, hogy szörnyű a látvány, hogy Linda lehunyja a szemét. Ezután Babettára pattan és Pécsről felmotorozik Bp-re, nem, nem hülyéskedek és nem is megyek a francba. Tényleg. Itt temetem először az tenyerembe az arcom. Neki Eősze ne mondja, hogy a halottkém jelentése szerint a csaj elcsúszott, beverte a fejét és abban halt meg! Megölték! A Főnök fenyegetőzik, ha nem fejezi be, ő fogja Lindát megölni, aztán persze engedélyezi neki a nyomozást, teátrális nyakbaugrás sikoltozással körítve. Sárika és az egyik táncos egy étteremben beszélgetnek, a pasi morog, mégis, mit kellett volna mondania, hogy a felesége egy kurva volt? A feleség Vera, a meggyilkolt táncos. Lindát egy másik táncos vegzálja, lépjen be a színház ifjúsági tagszervezetébe, ezt csak azért mesélem el, mert nem! Felkiáltással Bagoly etnő avatkozik közbe, még csak az hiányzik, két szervezetnek tagja lenni, mondd, hogy klerikális vagy és templomba jársz! Hangosan röhögök. Bagoly etnő egyébként Linda anyjának adja ki magát.

Tiborkám érkezik, súlyos hírrel, Vera helyett Linda fog beugrani. Ez kb. annyira hiteles, mintha az orvosi első félévében valaki beugrana egy szívtranszplantációt elvégezni, de kicsire nem adunk. Eősze őrnagy mindeközben kihallgat egy pasit, a Mérnök Úrnak fogalma sincs, hogy tűnt el a nyaralójából a hetvenezer márka. Ott volt, a vécétartályban és senki nem tudta, hogy ott van az a pénz. Biztos valaki feladta a gyárból, mindenkinek van jóakarója. Eősze szerint akár a színházból is lehetett valaki, hiszen mindig is a táncoslányok körül sündörgött. Na mámeg nem értek semmit. Rövid jelent A Színiigazgató kiborulása a szar próba miatt címmel, Lindához a próba után megérkeznek a kollégák, még virágcsokrot is kap. Egy lóbaszó fehérhajú táncos pasi, aki számomra több, mint ijesztő a lépcső tetejéről figyeli őket, aztán elsomfordál. A rend őrei fagyiznak, az arcukba tolt közeli miatt ezt a jelenetet szívem szerint kihagytam volna, utálom, ha valaki tele pofával beszél, Veszpréminek jó szimata van, valami bűzlik a gyárban! Kiderül, hogy a Mérnök Úr a gyárban dolgozik, ő a külkereskedelmi vezető és a külföldi cégek megvesztegették. Két hete bukott le, letartóztatták, de a pénzt nem találják. Kiderül még továbbá, hogy a Mérnök Úr végigdugta a tánckart, biztos valakinek kotyogott a pénzről, tehát az a gyilkos, aki a lóvét elvitte. Verának, a meggyilkolt csajnak ma kellett volna megjelennie a rendőrségen, ki tudhatott az idézésről? Minkenki. Na, nem vagyunk beljebb, mindenki gyanús.

Az albínó gyerek Lindával andalog, kiderül, hogy két éve jött haza Stockholmból, anyu lelépett ötvenhatba’, ott ment férjhez, de mikor apu meghalt, hazaköltöztek. Ide, Pécsre, mert az anyja családja innen származik, a nagybátyám a gépgyár külkereskedelmi vezetője. Hogy kicsoda?! Nem tudjuk meg, mert egy kapun belépve leütik a Felhőhajút, a rosszfiúk először ketten, aztán négyen vannak, Linda rúg, vijjog, aztán FELFELÉ rohan, ezt nem értettem soha a kosztümös filmekben sem, azzal a rohadt karddal is miért kell mindig felmászni a vár fokára és ott lábujjhegyen hadonászni, hogy aztán az egyik teátrálisan lezuhanjon, lehetőleg a tengerbe vagy a vizesárokba? Fehér ing dekoltázzsal alap, azt ne is említsem. Stokcholmi Ferinek fingja nincs, mit akartak tőle ezek az alakok, az már nekem kínos, mikor Linda azt mondja neki, gyere, ne félj, hazakísérlek. A színészházban buli van, mindenki be van baszva, mikor belépnek, Vera volt férje (Lajos) felugrik, lebassza Ferit, már megint mibe keveredett? Mindenki pátyolgatni kezdi Ferit, de a dörömbölésre és ordítozásra mindenki a folyósora szalad, a féltékeny Emődi rugdossa Linda szobájának ajtaját, úgy kell lefogni, aztán őrjöng, mit keresett Linda a sötétben egy férfivel? Linda ágyazni kezd, persze mi már tudjuk, hogy most sem lesz dugás, Emődi országos bajnok lenne most vetkőzésben. Kár volt sietni, érkezik Bagoly etnő, akit kidobtak a szállóból egy kardiológus konferencia miatt teltház van, itt aludhat? Hogyne.

Másnap a kollégák lövöldözési versenyben vesznek részt, a jelenet unalmas, a lényege, ha Handel nyer Eősze ellen, bármit kérhet. Nem két hét szabadságot kér a hülye, hanem azt, menjenek el megnézni Linda fellépését a színházban. Az előadás alatt újabb szörnyűség történik – a koreográfiát nem részletezném, mindennek van határa – a leeresztett hálóban Lajos nem marháskodik, tényleg meghalt. Stockholmi Feri és Linda vacsoráznak a Nádor Hotelben. Onnan tudom, hogy ott, hogy hosszasan mutatta a kamera. Gyertya, minden. Eősze lép az asztalhoz, hát honnan tudjam, hogy került pont oda, kérdezzétek a Gát Györgyöt, felkéri Lindát táncolni, Veszprémi, ne rázza magát, inkább tudja meg, hogy a stockholmi gyerek miért jött haza. Feri visszakéri Lindát, Handel lekéri Lindát, Kő elemében van, mert odabilincselte a zenekar szaxofonosát a hangszóróhoz és ő tolja. Handel ne vicceljen, dehogy esett bele Feribe, Linda erkölcsileg szilárd! Itt egyébként van egy verekedési jelenet, amit már csak azért sem értek, mert teljesen valószínűtlen, hogy azt a három pasit beengednék a Nádorba és miután összetörték a fél berendezést, stockholmi Ferit nem vágnák ki, velük együtt, mint a macskát szarni, de nem, ő táncol tovább Lindával. Fogalmam sincs, csak gondolom, hogy erre azért volt szükség, mert Eősze elmondja Lindának, Verát valóban meggyilkolták, olyan erővel vágták fejbe, ami arra vall, erős emberrel állnak szemben.

Linda a színházban siet fel a lépcsőn, megint sikítozással kevert hörgés rázza meg a folyosót, Sárika a földön ül, a nyakát szorongatja, az a szemét Feri volt! A színpadra lépés előtt Feri szerelmet vall az erkölcsileg szilárd Lindának, ám annak is van mondanivalója, te vagy a gyilkos, minden okod megvolt rá! Feri teátrálisan megcsókolja, köszönöm, hogy féltékeny vagy, mindent elrendezek az előadásig, és elrohan. Soha nem tudjuk meg, hova, ugyanis már a színpadon kéne, hogy legyen és a csíkos fürdőköpeny csak nem a jelmez. Linda már megint a folyosón csámborog, észrevesz egy csuklyás, lopakodó alakot. Utána mászik a tűzlétrán, a csuklyás alak gyalog van, Linda Babettával követi, az nem feltűnő, ennek ellenére a csuklyás alak tíz perccel előbb ér kb. a színészházba. Felkapcsolódik a villány a klotyóban, és menetrendszerűen megérkezik a féltékeny Emődi is, Linda biztos az után a pasi után kujtorog, akivel együtt andalgott! A csuklyás alak a féltékenységi jelenet közben elhagyja a házat, Linda rohan fel az emeletre, nyitogatja a vécéajtókat, ejnye, sáros lábbal álltunk rá a vécédeszkára? A tartályban talál egy papírcetlit, gyerünk, vissza a színházba, és Tomi ne ugasson, akit keresünk, az nő!

Linda a folyosón, ebből következik, hogy valaki mindjárt ordítani fog. Vihetem a hangszórót. Linda olyan elszántan keresi, merről jött a hang, hogy még azokat az ajtókat is fel akarja tépni, amin öklömnyi lakat billeg, végül rátalál Ferire, ki szúrt le? Feri, ahelyett, hogy megmondaná, ki volt az, félájultan nyög, a színpadon megtudod! Táncolni akarsz? Fogok! Óbazmeg. Sárika és Linda összefutnak színpadra lépés előtt, igen, Sárika a Somhegyi szeretője volt, és? Mindenki tudta! És? Mit keresett most a színészház klotyójában, tán csak nem a pénzt dugdosta? Rendőr vagyok, bibibí, mondja Linda, nem jössz le élve a színpadról, kis kurva, feleli Sárika. Arra már nekem sincsenek szavaim, hogy Sárika miért pont a színpadon kezdi fojtogatni Lindát, Feri, aki megdöglik a művészetért, egyre terebélyesebb vérfolttal emelgeti a csajokat, senki nem veszi észre, mikor vérben fürödve összeesik a színpadon. Itt a pénzed, mutogatja a márkát Linda Sárikának, az lemocskoszsaruzza, na ezért nagyot kapsz! Kap, balettmozdulatoknak álcázott rúgásokat, körbevettük a színházat! Ügyes volt, hogy Ferire terelted a gyanút, de Verát miért ölted meg? Mert beleszeretett a Mérnök Úrba!

Hogy Lajost miért ölte meg, most vettem észre, hogy elfelejtettem felírni és esküszöm, fogalmam nincs. Sárika elveszti a józan eszét, egy táncos csaj kalapjából kihúzza a tűt és lesújt vele, de valaki mást ér a szúrás, Lindától kap két olyat, hogy kiterül, bravo, bravissimo, vastaps, Eősze végre lerázza magáról a fontoskodó pasit, aki nem akarja beengedni a színfalak mögé, micsoda modern előadás volt! Emődi elkésett, mert kapott egy jó fuvart, a bunkó még virágot se hozott, csak áll és néz azokkal a boci szemeivel, mint a kivert kutya. Ma este kilenckor, m1, hatodik rész, kitartás NEM lesz hatodik epizód, mert az m1-en 20.10-től a VIDEOTON FC-Sturm Graz meccset közvetítik, köszönjük Shania kommentelőnknek az infót!

Tegnap elfelejtettem Sigismundusnak megköszönni, bocs, pussz! A kalaptűs kép király, szivi!

Címkék: linda
23 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Albino Vernyul 2011.07.20. 15:06:40

Kopp, kopp, van itt valaki...?

csicserierika 2011.07.20. 15:36:38

én itt vagyok, és el is olvastam.
Hajni kihozta belőle, amit ki lehetett :)

Zelefánt 2011.07.20. 15:37:38

Érdekes...én anno ezen a részen röhögtem a legtöbbet...És még csak szolidan ittam akkoriban....

Hurri Kán 2011.07.20. 16:16:21

Az a ciklámenszín kéjelhárító fuszekli az kőkemény...

Zelefánt 2011.07.20. 16:36:21

@gyvy:
Talán hülyén hangzik...de én bírom a rövidhajú, görbelábú....csajokat...
CSAK AKKOR visítsanak...

Zsebencik Lopédia 2011.07.20. 16:47:33

Ma este nem lesz 9-kor, mert Videoton meccset ad az M1. :)
Remélem túléled, hogy jövő hétig várnod kell!

Hódos Hajnalka 2011.07.20. 17:47:16

@Shania: beleírtam a posztba és köszi az infot, pussz! :)

@Zelefánt: strum graz

pepin_nymburk 2011.07.20. 17:59:52

lehet, hogy kötözködöm, de Emődi pesti taxis létére hogy kaphatott Pécsen fuvart? Ez számomra rejtély

Is 2011.07.20. 18:08:54

@pepin_nymburk: Ahogy Lindácska elBabettázott Pécsről Budapestre. POnt ugyanúgy... :)

Zelefánt 2011.07.20. 19:57:10

Videoton?...Ez télleg retro-blog?...

Albino Vernyul 2011.07.20. 20:17:27

Nema, Kuntics a studioban...

Zelefánt 2011.07.20. 20:32:36

@Albino Vernyul:
Azért akkor jó volt...amikor a Real-t vertük...odahaza...Akkor kezdtem el inni...Nem, nem ezért...

Hurri Kán 2011.07.20. 20:36:56

@Zelefánt:
És azóta sem hagytad abba?

Zelefánt 2011.07.20. 20:40:13

@gyvy:
A Real...azóta megváltozott...

loverain 2011.07.20. 21:17:36

Hajniiii!!!
Van újra Hajniiii!!!
Végre!

PanDaNaci 2011.07.21. 00:15:33

Ezt olvasni kell???
Elovasta valaki???

Hurri Kán 2011.07.21. 00:23:11

@PanDam Aci:
Nem kell. Neked nem. Tőled beérjük azzal, hogy lerajzolod, vagy eltáncolod...

PanDaNaci 2011.07.21. 00:26:38

Akkor jo helyen vagyok...irni, olvasni ugysem tudok.

Müszélia 2011.07.21. 14:11:41

ennyi hulla egyszerre, nem semmi

ftk 2011.09.15. 13:32:23

@gyvy: Légy erős, újra divatba jött, nap mint nap látom a kiscsajokon, cicanadrágra húzva. (Na jó, nem ciklámenszínű, de azért így is durva:
www.harisnyawebshop.hu/index.php?content=termekek&content2=termekek_ajanlat&szint1=++AEROBIK+l%C3%A1bsz%C3%A1rv%C3%A9d%C5%91 )
süti beállítások módosítása