Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Sötét angyal 2x17 - Helló és ég veled

2011. július 12. 11:00 - teardrops

Eredeti epizódcím: Hello, Goodbye
 

Bolhaírtó akcióval indítunk, kutyáéknál ez előfordulhat, így Joshua egy kis időre kiszorul a teraszra, de sajnos egyedül, mert Maxnek a Crash-ben van találkája Logannel. A férfi éppen egy kis papírfecnin próbálja a Manticore-os Nagy Kapcsolati Hálót feltérképezni az eddigi információk alapján, ehhez mégegyszer ránéz Max legújabb szerzeményére, a tenyerébe égetett szimbólumra, mely a gyógyszer(észet) jelképére hasonlít. Eközben Alec a bárpultnál ücsörög és amikor észreveszi Ashát, ő kezdi el az 'ültessünk-bogarat-a-fülekbe' hadműveletét. Odamegy a lányhoz, aki örül, hogy a legutóbbi találkozásukkor nem történt semmi "olyasmi", mire Alec gyakorlatilag lebeszéli magáról, mondván, hogy őt tenyésztették, üldözik és valószínű, hogy le is kapcsolják. Asha szerint ez csak menekülés a kötöttségek elől, melyre a srác bőszen helyesel, hiszen legutóbb, amikor közel került valakihez, az meg is halt miatta. A következő alany Max, aki a sörutánpótlásért jött, neki is előadja a ne-kerülj-közel-senkihez műsort, mire Logan odaér hozzájuk a bogár már befészkelődött Maxbe és ott is hagyná Logant. A férfi önkéntelenül nyúl utána, a karjánál fogva akarja megállítani a lányt. Talán nem is lenne semmi gond, ha Max nem heveskedne, mert Logan a ruháját fogta, de amikor próbálja kitépni magát a férfi kezéből, érintkezik a bőrük és ezzel meg is van a baj: a Max-vírus beindul, Logan összeesik.

Rohannak a kórházba, addigra Logan már szörnyen néz ki, Dokinéni nem sok jóval kecsegtet: azt már kiderítették, hogy ez egy biológiai fegyver mutálódott törzse, de nem ismernek ellenszert. Max javasolja a manticore-osok vérét, hiszen őket sokféle baj ellen tették immunissá, de mivel ugyebár ő szóba sem jöhet, Alecet hívja. A srác indul is a bárból, de mikor kilép az ajtón egy egész hadsereg várja, ott menten letartóztatják és tuti nem a kórházba viszik.

White érkezik Fura Kopasz Lény cellájába és miután kiderül, hogy a kígyó őt sem ölte meg, beadja neki, hogy ez egy teszt volt, átment, de maradjon köztük és újra otthagyja. Úgy tűnik, Ames 'Én-vagyok-a-jövő' White-nak új terve van.

Maxék csak várnak és várnak, de mivel Logan ideje vészesen fogy és Alec megbízhatatlan, jöhet a B terv: Joshua. Aki még mindig ott lebzsel a teraszon, amikor egy tesó ébreszti. Mármint egy igazi kutya, aki éppenséggel vakvezető és Annie nevű gazdáját cipelte oda ismerkedni. Joshua, miután rájön, hogy a lány nem látja, kissé felbátorodik, nincs ellenére a dolog, bemutatkozik illedelmesen, ő Joshua, aki itt csak vendég, mert valójában Mantia Coro-ban lakik, ami Franciaországban van, muhaha. Már épp vége a csevejnek, amikor érkezik a motoros Max és elviszi Nagytesót a kórházba, ahol életét és vérét adja Logannek, ez a terv.

Alecet azonosításra kísérik be többedmagával, az ablak mögött egy nő egyből ráismer, így hiába hangoztatja, hogy neki sürgős dolga van, lekapcsolják egy bizonyos Timothy Ryan… meggyilkolásáért, micsodaaa?!

A kórházban közben a terv működik, Logan jobban van és Maxet akarja látni, a lány azonban csak üzenetet hagy. Cindy nem érti a dolgot, hiszen siker van és örüljünk, de Max szerint nem mehet ez így tovább, mi lesz, ha legközelebb nem lesz szerencséjük? Inkább lelép. Később a Jam Pony-ban Cindy újra és tovább próbálkozik Max meggyőzésével, de végül csak annyit ér el, hogy legalább beszéljenek Logannel. A férfi éppen hívja, így megvan az alkalom, de a makacsság is. Logan lazára veszi a beszélgetést, mintha 'mi sem történt volna, elújságolja, hogy a kis fecnit egy nagy táblára cserélte és minden tudnivalót ott gyűjt, de Max komoly marad és gyakorlatilag elköszön. Logan hiába mondja, hogy végülis az ő életéről van szó, legyen már beleszólása a dologba, meg különben is, ő már volt ebben a helyzetben és minél távolabb akarta tudni Maxet, annál rosszabb volt – nem használ.

White titkos találkán meséli el sorstársának (alias Kipingált Ismerős), hogy mire jutott a tesztalannyal, aki túlélte a kígyómérgezést, ez pedig azt jelenti, hogy Sandeman okosabb és ügyesebb, mint gondolták, illetve, továbbra is talány, hogy 452 miért különlegesebb, merthogy rajta még csak a tünetek sem jelentkeztek. A végső konklúzió, hogy ez megváltoztat mindent, bármit is jelentsen ez.

Miközben Joshuát újra meglátogatja Annie és elővezeti a 'várlak nálad vacsorára' műsort, Maxék a Crash-ben tudják meg Sketchy-től, hogy Alec börtönben van. Ezen persze nem lepődnek meg, de Cindy unszolására Max ellátogat a sráchoz, mint az ügyvédje. Makacssága itt is megmutatkozik, gyakorlatilag jól letolja Alecet, még az sem hatja meg, hogy gyilkosságért fogták el, de amikor megemlíti, hogy "ne már Max, hiszen kitépték a fogait!", egyből tudja, hogy igazából Ben a tettes, Alec ikertestvére.

Egyből a tettek mezejére lép, leüti a belépő őrt, a folyosókon osonnak kifelé, de mivel ugyebár szökésben vannak, az utca meg tele van zsarukkal, a 'két pont között a legrövidebb az egyenes' elvet követve az ablakon kimásznak az ereszcsatornára, majd azzal szépen átlendülnek az utca fölött a túloldalra, ahol véletlenül épp áll egy motor; golyózáporban ugyan, de elszelelnek. Otthon Alec azon agyal, hogy vajon hogyan tudna kimászni a pácból, hiszen az "éppen a szupertitkos kormányprogramon dolgozó Manticore-ban voltam, amikor történt" nem hangzik túl jó alibinek. Nem is baj, majd Logan segít, jajténylegLoganmivanvele. Miután tisztázták, hogy Nagytesó segített, Szempárunk jól van, Alec viccelődik, de a lány egyáltalán nem veszi az adást, kínos feszengés után rájön, hogy eljött az igazság pillanata: szépen elmeséli az egész sztorit Benről, az együtt töltött manticore-os évekről, a fogkitépésekről, a menekülésről és a nyakkitörésről. Alec megrendülten hallgatja, talán ez lehetett az oka annak is, hogy a lány kezdettől fogva utálja őt, hisz' a hasonlóság mindig arra az estére elékezteti, majd olyat látunk, amit eddig még sosem, Alec egy "sajnálom" kíséretében átöleli Maxet, ő meg hagyja.

Reggel Logan, miután nem tudta Maxet elérni, gondol egyet, kocsiba pattan és házhoz megy, de az időzítés most is remek: éppen akkor ér oda, mikor Alec elköszönve Maxtől valami hülyeséggel bombázza a vállát átölelve és az fejtegeti, hogy talán Joshuánál meghúzhatja magát, sőt Nagytesó biztos örül majd, ha beköltözik. Logan szó nélkül távozik, Alec pedig nagy hanggal érkezik. Joshua az előző esti randi hatása alatt van, ami nagyon jól sikerült -jót dumcsiztak, sőt, még a festményeit is megmutatta Annie-nek-, szóval örül és örömében el is készíti a lány portréját. Amit egyébként próbál is lerejteni vendége, ill. most már lakótársa elől, de nem sikerül, ám mielőtt megkapná a leckét, a sarkára áll, közli, hogy a lány úgysem látja, vagyis nem sikoltozik, nem ijed meg, minden rendben van, nem akar többé lapulni.

White terve Fura Kopasz Lénnyel elég humánusan indul: kocsival elviszi a piac széléig, ahol megmutatja neki a kerítést, amelyiken átjutva vigyáznia kell, mert rendőrökbe ütközhet, de ha sikerül kitérnie, akkor megmenekült. A folytatás már kevésbé humánus, mert gyakorlatilag esélye sincs kisbarátunknak; a szektorrendőrség elkapja és a figyelő szemeken keresztül ország-világ látja, hogy "mennyire veszélyesek a megszökött génmanipuláltak (pedig szegény fickó csak védekezik), akiket egyébiránt könnyű felismerni, mert vonalkód-tetkó van a nyakukon". A Jam Pony-ban mindenki elképedve figyeli az adást, persze más-más okból, Logan is látja és telefont ragadva Maxért aggódik, Alec és Joshua szintén beijednek, hirtelen azt sem tudják, lapuljanak, vagy meneküljenek. Annie kopogása kicsit kizökkenti őket, de Alec rövidre zárja a dolgot, mondván Joshuának, hogy küldje el a lányt, mielőtt szerelem lesz és halál. Annie szomorúan veszi tudomásul a hírt és búcsúzóul csak annyit kér, hogy "megnézhesse" magának Joshuát. Még szerencse, hogy ott van Alec, mert így egy emberfajtát tud a lány letapogatni, a titok titok marad.

Joshua viszont totál kiborul, Alec Maxet hívja segítségül, aki próbálja megnyugtatni Nagytesóját, de "a szerelem szívás" konklúzióval most éppen nem nagyon tud ellenkezni. Az viszont szemet szúr neki, hogy Joshua egyfolytában a nyakláncát szorongatja és a medálon ismerős jelkép van: ugyanolyan, mint a tenyerén. Kiderül, hogy Apától van, így elkéri, és már oson is Logan lakásába/n, hogy feltegye a táblára, ez is egy újabb nyom. A találkozást viszont nem tudja elkerülni, mert Logan ott ül a sötétben és újabb eddig nem látott képpel szembesülünk: Logan rendesen beivott. És a folyamat még tart, pohárral a kézben nem nagyon érdekli, hogy megvan a kapcsolat a Manticore és a kígyóbűvölők között, inkább Max szemére hányja, hogy hiába csipogtatta, mert beszélni akart vele, biztos nagyon elfoglalt volt valamivel. Vagy valakivel. Max nem nagyon érti, de mikor Logan elmeséli, hogy látta "őket" a lakásnál reggel, kapva kap az alkalmon és nem cáfolja a dolgot, csak kijelenti, hogy vége a dalnak.

Az Űrtorony tetején elmélkedik, amikor megjelenik Alec, aki szerint jobb ketten lenni egyedül és próbál valami nagy bölcsességet és/vagy jótanácsot kihúzni Maxből. A lány csak Joshua szavait tudja idézni: a szerelem szívás.

 

Címkék: sötét angyal
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

teardrops 2011.08.13. 19:00:01

Huh, jó nagy szünet sikeredett... de már fent van az új rész.;-)
süti beállítások módosítása