Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Kaliforgia 3x06 - Üvegházak (Glass Houses)

2011. július 08. 13:00 - Gabba

Az előző rész utolsó jelenetétől folytatjuk, Becca visszaérkezett a hétvégi New York-i látogatásból, váratlan ötlettől vezérelve Karen is elkísérte. A kellemesen meglepődött Hank nyelves csókkal köszönti gyermeke anyját a reptéren, majd hármasban indulnak a Shack nevű kocsma kínálatát megtekinteni. Chelsea persze máris csörgeti mobilon országos barátnőjét, de a szülők egy emberként nem engedik, hogy Becca felvegye a telót. Becca durcásan indul pisilni, Karen és Hank pedig nagy egyetértésben ekézni kezdik Chelsea-t: szörnyű, hogy így rátelepszik Beccára, bár Hank szerint még mindig jobb, mint ha egy pasi tenné ezt, mert így legalább a lányuk nem esik teherbe. Megállapodnak abban, hogy LA nem alkalmas felnevelni egy lányt, bezzeg NY igen, és a félév végén átköltöznek mindhárman a keleti partra. Mivel Becca még nem ért vissza a klotyóról, kettesben koccintanak, Hank még rövid tósztot is mond: igyunk a családunkra, a fekete elnökünkre és a csodás dákómra. Na, erre én is iszom; főcím.

 

Hétfő reggel, Hank hajmosás után éppen jön ki a fürdőszobából csinos lila turbánnal a fején, amikor Becca letámadja: mit hallok anyutól, nélkülem döntöttetek ilyen fontos kérdésben?! Végre van egy igazi barátom, akivel jól érzem magam, erre költözünk? Karen csitítaná, ezt majd később megbeszéljük, most indulj, mert elkésel a suliból. Becca durcásan elhúz, majd hozzászokik a gondolathoz, próbálja nyugtatni magát és Hanket Karen. Hanket azonban más gondolat foglalkoztatja, egy gyors reggeli numerára akarná rávenni Karent. Jaj, ne már, neked is indulnod kell, kezdődik az órád, hárítja Karen. Egyébként meg nemrég találkoztam Bill-lel és lefeküdtem vele, úgy éreztem, ennyivel tartozom neki, amiért otthagytam az esküvőnk napján, mint eb a szaharát. Ja, és mellesleg Mia is üdvözöl. Mindezek hallatán nagy írónkra heves hányinger tör rá, görnyedezve indul a fürdőszobába, de nagy felindultságában a gardróbba megy be. Karen dorombolva hívogatja, ugyan már Hank, ne csináld ezt, gyerünk, öltözz már fel, annyira izgatott vagyok, hogy ma láthatlak tanítás közben. Moody végül fancsali pofával előbújik a szekrényből és öltözni kezd.

Az irodalomóra kissé unalmas, a tanárúr valami kortárs amerikai író korai zsengéjét akarná elemeztetni, van benne Éva meg Ádám meg szerelem, persze senki nem találja ki, ki lehet a szerző. Karen ugyan jelentkezne a hátsó sorból, de Hank nem engedi a látogatókat hozzászólni. Jackie erre berág, na de tankérem, engedje beszélni a vendéget. De Hank hajthatatlan, és gyorsan véget vet az órának. Jill, az asszisztens még átadja a profnak a múltkori dolgozatokat (témájuk Jagger és Richards költészete), majd némi toporgás után ő is elhagyja a termet. Karen gyanakvó arccal faggatja Hanket: na, melyiküket dugod, az asszisztenst vagy a bögyös diákot? (Női aggyal persze nem gondol arra, hogy nemcsak vagy-vagy lehetséges, hanem is-is.) Majd az órával kapcsolatban megjegyzi, azt azért nem hittem volna, hogy saját korai irományodat adod fel elemzésre a diákoknak. Mi rossz van abban, kérdi Hank, hisz te voltál benne Éva, majd hosszan smárolnak.

Az idillt Felicia belépése zavarja meg, jaj bocsi, nem akartam zavarni, csak azt akartam megkérdezni Hank, hogy mész-e Beccáért a suliba, vagy hozzam el én, ha megyek Chelsea-ért? Barátunk gyorsan összeismerteti a két MILF-et. Jaj, te vagy Karen, már olyan sokat hallottam rólad. Karen ugyanezt nem mondhatja el Feliciáról, ezért inkább tisztázzák, hogy majd a Moody páros elhozza a lányokat, Felicia gyorsan le is lép. Ez a nő mit összeaffektál, fejti ki véleményét Karen; ugyan, nem is affektál, így Hank, csak a féltékenység beszél belőled. Dehogy vagyok féltékeny, ez a nő különben sem a te eseted, jelenti ki határozottan Karen, írónk pedig buzgón helyesel.

Mi újság a Runkle párosnál? Momentán nagy veszekedés folyik köztük, az éppen hazaérkező Marcy marhára dühös, amiért Charlie félredugása miatt már másfél hete különböző gyógyszereket kell szednie nemi betegség ellen. Charlie épp kaját készít, mert este Hankék jönnek hozzájuk vacsorára, közben azzal próbál védekezni, hogy ő is szedi a gyógyszereket és másnap megy újabb vizsgálatra. Marcyt ez persze nem hatja meg, utállak Runkle, és különben is, kié az a francos Corvette, ami elállja a feljárót? Rick Springfieldé, mondja Charlie. Méghogy Rick Springfieldé, na szórakozz anyukáddal, de igen, az övé, itt van nálunk, délután megyek vele egy filmszereppel kapcsolatos meghallgatásra. Végszóra elő is kerül az ismert zenész, Marcy majdnem bepisil a gyönyörtől. Az idol és rajongója egyből flörtölni kezdenek, Charlie gyanakvó arccal figyeli a fejleményeket.

Váltunk valami kék Toyota Priusra, Karenék ezzel fuvarozzák haza az iskolából Chelsea-t és Beccát. Útközben Becca folyamatosan nyíg, ő nem akar New Yorkba költözni, LA-ben akar maradni, Chelsea persze buzgón támogatja, és még Hankéknek is beszól. Szerencsére hamar hazaérnek a Koons-lakba, ahol a dékán úr a nejével teniszezik, és éppen game-et nyer, aminek úgy örül, mintha legyőzte volna Rafael Nadalt. Nagy örömében vacsorára marasztalná Moody-ékat, de Karen elhárítja: sajnos családi programunk van, indulnunk kell máris. Én ezzel a családdal maradok, veti erre közbe Becca. Kínos csend; azonnal kérj bocsánatot anyádtól, sziszegi dühösen Hank, persze semmi foganatja. Nincs semmi baj, maradj csak, mondja Karen, és elhúz Hankkel.

A Runkle-házban nagy örömmel borul egymás nyakába Marcy és Karen, és kisvártatva befut a meghallgatásról Charlie, Springfield és Sue is. Teljes győzelem, Rick megkapta a szerepet, ünnepelteti magát Charlie. Karen nem hisz a szemének, micsoda, Rick Springfield itt nálatok? Sue eközben Karent méregeti kihívóan, csak úgy jojózik a szeme a friss hús láttán. Vacsora közben az a fő téma, hogy kinek melyik sztár volt a kamaszkori szerelme, természetesen Karennek és Marcynak is Springfield volt az. Rick önelégülten megjegyzi: volt egy csajom, aki hétszer élvezett el egymás után. Marcy erre nagyon beindul, nem sokkal később fel is hívja az emeletre a zenészt egy kis lemezhallgatásra. Csak akkor megyek, ha az én lemezeimet hallgatjuk, vicceskedik Rick. Hank figyelmezteti barátját a nyilvánvalóra: vigyázz haver, Rick Springfield épp most nyúlja le a nődet. Tudom, de mit csináljak, sopánkodik a kopasz. Ne töketlenkedj már, tedd féltékennyé Marcyt, tanácsolja Hank.

Csörög a telefon, Koonséktől jön a hívás: fennforgás van, a kiskorú leányok kifosztották a dékán úr borospincéjét, és berúgtak, mint az albán szamár. Moodyék gyorsan búcsút vesznek a házigazdáktól, a nagy sietség és a vágó hibája miatt Karen kétszer is felhúzza indulás előtt a dzsekijét. Marcy felvonul a felső szintre Rick-kel, Charlie magába roskadva ücsörög az étkezőben Sue-val. Na mit adsz desszertnek, Runkle?, búgja a volgai hajtóvontatókhoz hasonló mély hangján Collini. Charlie enerváltan válaszol: nem mindegy neked, te úgyis csak bőrös virslit akarsz, de az most nem fog menni, mert nemi betegségem van. Sue azonban egyáltalán nem retten meg, ugyan már, húzz rá zoknit és már jöhet is.

Koonsékhoz megérkeznek az aggódó szülők, az ugyancsak beszeszelt Felicia nyit ajtót: a lányok közel 3000 dolcsi értékű bort nyitogattak fel a pincében, tájékoztatja Hanket és Karent kissé akadozó nyelvvel, Stacey-vel most igyekszünk menteni a menthetőt. Megkínálja Moodyékat is, de Karen dühösen visszautasítja: dehogy iszunk, a lányunkért jöttünk, visszük azonnal magunkkal, komoly hiba volt nálatok hagyni, tudtuk, hogy Chelsea előbb-utóbb bajt hoz rá, és most tessék. Mi az, hogy az egész Chelsea hibája, lép közbe Stacey is, a ti lányotokat sem kell ám félteni! Végszóra előkerül Becca, alig áll a lábán: ti tettetek ilyenné, mondja Hankéknak, és most hallgassatok végig. De bölcs szavak helyett csak egy hatalmas róka hagyja el Becca száját, és landol a dékán úr Pierre Cardin ingén, csodálatos jelenet.

A Runkle-házban eközben Marcy és Rick már a páros izzadást gyakorolják a hálószobában, közben a művész úr I’ve done everything for you c. száma szól hangosan. A kufircoló hangok teljesen elkeserítik Charlie-t, szerencsétlen arccal ücsörög a szomszéd szobában Sue mellett, aki Hank korábbi szavaira ráerősítve próbál neki segíteni. Oké, most nem dugsz velem, de Marcyt csak egy módon tudod visszaszerezni, féltékenységgel, mondja Sue, és nagy hangosan imitált szexbe kezd: ne hagyd abba, még, csináld, igen, igen! Végül sikerül is túlkiabálnia a szomszédban hancúrozó párost, akik az áthallatszó puffanásból ítélve úgy megdöbbenhettek, hogy leestek az ágyról. Sue elégedett arccal lelép.

Mai utolsó helyszínünk a Moody-lak, Beccát már lefektették aludni, de a kiscsaj még nem engedi el Hanket. Anyu ellenség, nem ért meg engem, nem érti, hogy Chelsea az egyetlen barátom, ő az egyetlen, aki elfogad olyannak, amilyen vagyok. Ugyan, ez nem így van, próbálkozik Hank. De igen, rajta kívül nincs senkim, így Becca, és apja erre már nem tud mit mondani. Később a nappaliban ücsörögve Karennel ismét megállapítják, hogy LA nem alkalmas hely felnevelni egy lányt – meg egy apát. A nagy összhangban Karen még bevallja, hogy nem is feküdt le Bill-lel, és a reggeli füllentésért kárpótlásul lehetővé teszi Hanknek, hogy ismét használhassa csodás dákóját...

Címkék: kaliforgia
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása