Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Médium 1x06 - Eljön érted

2011. július 02. 09:41 - pukkpapa (törölt)

Éjszaka van, a DuBois házban mindenki alszik. A néma csöndet ordítozás töri meg, mamiii, kajabál egy kislány. Allison felébred, rögtön megnézi a gyerekeit, Ariel nincs az ágyában! Mamii, a kislány tovább kiáltozik, Allison Arielt keresi, megnézi a nappaliban is, ahol Ariel ugyan nincs, de van helyette egy pszichopata fejű pasi. Ki maga? – kérdezi Allison. A gólem. Az ördög. A szörnyeteg. Ja, Ariel éppen a csomagtartójában van, most pedig indul a többi gyerekért. Allison ordítozni kezd és nekiesik a férfinak, de semmi gond, ez az a pillanat, amikor rémülten felriad, csak álmodott. Felébreszti Joe-t, rémálma volt. Mamii, hallatszik egy kiáltás a házból, Allison és Joe rohannak, de minden gyerek az ágyban van. Akkor honnan jött a hang? Hmmm… Talán a földön heverő játékbabából.

Allison és Joe nem tudnak visszaaludni, ezért inkább elkezdik a hétvégét tervezni, mikor Allison bejelenti, hogy késik neki. Mármint mi? Az. Úgy? Úgy. Joe megrémül, de pár óra elmélkedéssel töltött virrasztás után már egészen optimista, végülis ez tuti dolog. Allison szerint ha Joe ennyire örül, hízhatna ő harminc kilót, vérezhetne helyette és neki dagadhatnának meg a mellei. Csönd. Allison megérzi, hogy ünneprontó, ezért hozzáteszi, hogy ő is akar egy fiúgyereket, de nem most. Joe nem mondta, hogy erről van szó. Oké, abban maradnak, hogy úgyis a teszt dönt helyettük. Felöltöztetik a gyerekeket, de kiderül, hogy Ariel nem csinált matek házit. Ó hogy azt a rézfánfütyülőegérevősajtszagúmindenit, milyen romlott ez a gyerek! Ezért súlyos büntetés jár: ő és Joe, este az asztalnál, matekfeladatokkal az ölükben! Neee, siránkozik Ariel.

Allison bemegy az ügyészségre, Devalos épp egy Jared Swanstrom nevű férfival ráz kezet. Allison megpillantja a fickót, és megdöbbenve ismeri fel benne a férfit az álmából, a nagy gólemet. Megkérdezi Devalost, ki ez a fickó. A pasi mosolyog, Jared egy rendkívül értékes és tiszteletbeli polgár, mondhatni egy jó szamaritánus. Most például önként vállalta, hogy tanúskodjon egy betörést illetően, aminek véletlenül volt csak szemtanúja. Allison valahogy nincs elragadtatva a pasitól, inkább elmegy tesztet vásárolni a boltba, közben felhívja Joe-t. Joe Ariellel matekozik, szerinte az álom lehetett jövőbelátás és hormonok keveréke is. Allison attól még gyanakodik, leteszi és leakaszt egy tesztet a polcról.

Allison visszamegy az ügyészségre, Devalos épp Jareddel beszél. Allison befurakszik közéjük, bemutatkozik. Szemre akarja venni a fickót, ami sikerül, túl jól is, mert mikor kezet fognak, Allisonnak megérzése támad és rosszul lesz. Bocsánatot kér és tapintatosan elrohan hányni. Devalos követi, meglátja a terhességi tesztet Allison zacskójában, azt hiszi, emiatt van a dolog. Nem, Allison Jared miatt lett rosszul, látta, ahogy a férfi nőket kínoz és öl meg, és ezt mocskosul élvezi. Devalos ezt nehezen hiszi el, szerinte mégis inkább a terhességről van szó. Hazaküldi Allisont pár napos szabadságra, de Allison bociszemei hatására azért megígéri, hogy utánanéz a dolognak.

Allison hazaér, elmeséli Joe-nak, milyen nehéz napja volt. Joe az ágyába kíséri és ápolgatja, Allison aggódik Jared miatt. Szerinte a fickó maga a gonoszság. Sőt, pont azért veszélyes, mert jóindulatú. Lányoknak ajánlja fel, hogy hazaviszi őket, aztán megkötözi és megerőszakolja őket, többször is, végül végez velük. Az első lányba, Sharonába őszintén beleszeretett. Kötődött hozzá, ezért nehéz volt tőle elválnia. Csak azért ásta el a sivatagba, mert már érezni lehetett a holttest áradó bűzét. Akkor döntötte el, hogy soha nem szeret bele az áldozataiba. Hatásos a monológ, meg vagyok rémülve. Joe is.

Másnap reggel Allison már ott topog Devalos ajtajánál, a férfi azonban magasról tett arra, hogy Jared után nézzen. Szerinte Allison megszállottan viselkedik, Jared egy jó ember, de a nő nem nyugszik. Megkéri Devalost, hogy nézzen utána egy eltűnt egyetemistának, vörös haj, Sharonának hívják. Jó. Este Allison a telefont bámulja, de Devalos csak nem hívja. Joe jön, híre van: Arielnek az a baja a matekkal, hogy unatkozik, mert a negyedikes feladatok túl könnyűek neki! Igazából egy kis zseni. Joe büszke, áttérnek a terhességre, Allison még nem csinálta meg a tesztet. Másnap bemegy az ügyészségre, Devalos azt mondja, Jared egy mintapolgár, a város kulcsát is megkaphatná, priusza sincs, Sharona nevű lány pedig 38 éve nem tűnt el a városból.

Allison este Ariellel beszélget, aki büszke a matekeredményeire, de egyszer csak mond egy furát: mami, ugye nem hagyod, hogy a rossz bácsi bántson? Rossz bácsi? Szerintem rám gondol, mosolyog az ajtóban Jared. Allison felébred, csak rémálmot látott. Másnap reggel megint elfelejti megcsinálni a tesztet, Jared jár a fejében. Joe ugyanazt gondolja, mint Devalos: a nő túl belelovalja magát az ügybe, minden alap nélkül dobálózik a gyilkos szóval. Allison se lát, se hall, kicsit később meg már a telefonkönyvben keresi Jaredet. Háhá, megvan! Allison kocsiba pattan és a férfi házához hajt, hát ez tényleg nem megszállotság. Lesni kezdi a férfit, mikor Jared közelít, előveszi álcázó tudását:

Jared szőnyeget pakol a csomagtartójába, méghozzá azt, amelyikbe Allison látomásában Sharona testét is rejtette. Kocsiba száll, Allison követni kezdi és hívja a 911-et. A rendőrség értetlenkedik, mi itt a bűntény? Allison magyaráz, egy járművet követ, aminek lehet, hogy hulla van a csomagtartójában. A rendőrnő nem túl készséges, Allison erre ideges lesz, annyira, hogy egyenesen belehajt Jaredbe. A rendőr végül kiküld valakit, Jared lehúzódik és kiszáll, Allison ijedtében bezárkózik a kocsijába. A zsaruk megérkeznek és megmotozzák Jaredet, aki tiltakozik, nem érti, mi történik. Nézzék meg a csomagtartót, merészkedik ki Allison a kocsiból, meg is nézik, tényleg ott a szőnyeg, csak nincs benne hulla. Allison elképed, Jared feljelenthetné, de ettől most eltekint, mert emlékszik rá az ügyészségből. Ja, Allison. Ez most kínos.

Allison hazaviszi a lányokat, Arielt elküldi házit írni, akinek viszont szüksége van apjára. Majd Allison segít, ő is tud matekozni! Höhö. Nekiesnek, de Ariel Joe-t akarja. Allison nem érti, miért? Mert ő megmutatja a megoldásokat. .. ?? Ariel elmagyarázza, hogy valahogy meglátja az apja fejében a megoldásokat, Allisonéban viszont mást lát, betűk is vannak. Allison meglepődik, megkéri Arielt, hogy írja le, amit lát. 427-QUI. Ez egy rendszám, következtet okosan Allison, de emlékszik Jared kocsijára, azon más volt. Telefonál az ügyészségre és megkéri, hogy nyomozzák le neki a kocsi tulaját. Lediktálja a rendszámot, a nő visszakérdez, Q betű? Még csak az F-nél tartanak, kb. hét év, mire elérnek a Q-ig.

Allison a szokásossal álmodik: valaki mamit kiabál, Jared várja a nappaliban. Felriad, Joe még nem ért haza. Ha már fent van, megcsinálja a terhességi tesztet. Joe betoppan, Allison a teraszon iszogat, nem terhes. A férfi elszomorodik, szóba kerül a többi gyerek, Allison nem szívesen, de elmondja Ariel matektudásának okát, mégsem az apjára ütött. Hát, ez nem Joe estéje, az tény. Allison témát vált, a Jared ügyről mesél. Elmondja, hogy tulajdonképpen nincs is ügy – az egész sosem történt meg, csak az ő buksija lett megszállott. Másnap bemegy Devaloshoz is, elnézést akar tőle kérni, de a férfi asszisztense megállítja. Találtak egy vörös Sharonát Phoenix-ben, de nem tűnt el, 14 éves és egy leányiskolába jár. Allisonnak összeáll a kép.

Meglátogatja Sharonát és figyelmezteti, hogy körülbelül hét év múlva egy férfi fel fogja ajánlani, hogy hazaviszi, de nem szabad elmennie vele, mert a férfi bántani fogja és megöli. Sharona hibbantnak nézi Allisont. Megértem, Allison is, de arra kéri a lányt, hogy fogadja meg a szavait. Sharona fedezékbe vonul az osztálytársak közé, Allison pedig megnyugszik, ő mindent megtett. Érzi, hogy Sharona helyesen fog cselekedni.

Visszamegy az ügyészségre, Devalos és Jared pont ekkor érkeznek: Jared miatt lecsukják Phoenix legkeresettebb betörőjét. Devalos halványan utal rá, hogy holnap alaposan heylre szeretné rakni Allisont a fickó miatt és elmegy. Jared Allison elé áll és közli vele, hogy megbocsát. Allison köszöni. De igaza volt. Vagyis lesz. Tudja, hogy mi jár Ivan fejében, hogy most is csak arra tud gondolni, mit csinálna egy lánnyal, hogy milyen lenne a szaga, az íze... ő a gólem. Hét év múlva igazi szörnyeteg lehet belőle, de tegyen egy szívességet, és cáfoljon rá erre. Jarednek ritka ocsmány mosoly jelenik meg a fején, elmegy. Allison betalált, a kérdés már csak az, mi lesz hét év múlva, de ezt már sosem fogjuk megtudni. Milyen szívatós (nem)lezárás már ez, hát azért ilyet többet nem kéne!

Címkék: médium
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doris78 2011.07.02. 12:41:46

Igen, ennek a résznek a végén én sem éreztem a "hurrámindenremekülmegoldódott" - feelinget. Hiányérzetem maradt, nem is kicsi.

pukkpapa (törölt) 2011.07.02. 13:18:32

Én mindig abban reménykedtem, hogy a nyolcadik évadban szentelnek majd egy részt az esetnek vagy hasonló, csak hát nincs nyolcadik évad :) Kár érte.

doris78 2011.07.10. 10:29:57

Hiányolom a folytatást... :-(

doris78 2011.07.10. 10:30:54

Ejh, nem voltam egyértelmű - de egy perccel a hsz elküldése után rájöttem azért - MOST nem(csak) az epizód folytatását hiányolom, hanem a bejegyzéseidet - nagyon várom az 1x0,7-et. :-)
süti beállítások módosítása