Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Chuck 1x13 - Chuck és a nagy boltrablás (ÉVADZÁRÓ)

2011. július 01. 15:00 - teardrops

Eredeti epizódcím: Chuck vs the Marlin

Nyitókép: dekoltázsok, mééély dekoltázsok, remegő kameramozgások, azaz Jeff és Lester munka közbeni szabadidős tevékenysége. Legújabb áldozatuk a falafeles lány, aki rá is tesz egy lapáttal és lelkesen közli, hogy tök jó a havi 29 rendelés, a következőnél már ingyen szendvics jár. Örülni azonban nem nagyon tudnak, mert megjelenik Chuck és számon kéri a kandikamerás felvételt. A fiúk ugyan nem tudnak túljárni az eszén, de meglógnak, mert megjelenik a kissé ideges Devon. Már éppen elkezdené a beszédét, amikor Chuck, a sógorjelölt válla mögött, a polcon elrejtve meglát egy kis kütyüt, melyről szerkezetrajzok, meg nagyvárosok képei villannak be: poloska! Devon frászt kap, azt hiszi, rajta mászik valami, de Chuck megnyugtatja, hogy nem, majd lohol Casey-hez, hogy jól leteremtse, amiért ilyen gagyi módon rejtik el a lehallgatókat. Miután Casey elvonul utána nézni a dolognak, Chuck Devont keresve Morganbe botlik, aki egyből a lényegre tér és szóba hozza a Call of Duty legújabb verzióját, amelyet tudomása szerint Chuck megkapott, úgyhogy lécciléccilécci. Chuck talán még hajlana is rá, hogy kölcsönadja a videójátékot, ha Morgan nem töltötte volna fel a korábbi verziót is a netre idő előtt, így viszont szó sem lehet róla. Végre odaér Devonhoz, aki… megkéri a kezét. Pontosabban Ellie kezét szeretné megkérni tőle, mint a Bartowski család egyetlen férfi tagjától, sőt rá is bízná a nagyija gyűrűjét, mert Ellie otthon tuti kiszagolná a gyémántot. Chuck beleegyezik, Devon örül, mi pedig kezdjük sejteni, hogy ez így túl egyszerű.

Casey a Wienerlicious-be rohan Sarah-hoz, hogy nézze csak, mit talált Chuck, van egy kis gond. Naugye. Kiderül, hogy a virslibár pultja is monitorokat rejt, melyen a vezetőséggel beszélhetnek; Beckman és Graham igazgató már löki is az infót, mely szerint a GLG 20-as lehallgató nagyon szuper, de csak kis hatótávolságú, vagyis a közelben egy vevőnek is kell lennie, amúgy pedig CIA-s cucc, szóval úgy tűnik, az ellenség keze betette a lábát, a Fulcrum lehet az egész mögött, Bryce legújabb megbizatása, akik nem mellékesen elég közel kerültek ahhoz, hogy rájöjjenek, Chuck az Intersect. A feladat adott: 48 órájuk van, hogy megtalálják az adóvevőt és azt is, aki odatette, különben Chuckot el kell helyezniük a kormány egyik titkos épületében, a gond tehát nem is olyan kicsi. Bartowski civil élete a végéhez közeledik, saját biztonsága érdekében nem láthatja többet a családját. Chuck eközben lelkesen tesz eleget a Devon által adott feladatnak: biztonságba helyezi az eljegyzési gyűrűt és mi más is lehetne ez a biztonságos hely, mint a hátizsákja az öltözőszekrényben.

Másnap Big Mike a reggelijével és az újságját olvasva vonul be a Buy More-ba, az irodában szépen elrendezi a kávé-fánk-újság szentháromságot, majd a fiókból is kivenne valamit, de… nincs fiók. Mi több, nincs semmi más sincs, beleértve a falon lévő halat is. Na, erre rögtön dob egy hátast székestől, csak miután összeszedi magát, megy ki az ajtón és leesik az álla: a Buy More TÖK ÜRES, se áru, se polcok, minden mozdítható eltűnt. Najó, a létra nem. Szállingóznak a dolgozók is, Jeff és Lester valami bűnösségről és lebukásról pusmog, Big Mike meg Conway felügyelővel arra jut, hogy belső munka lehetett, mert nem törték fel a zárakat és nem jelzett a riasztó sem. Főnökúr nem nézi ki az alkalmazottakból, hogy ők tették, de sosem lehet tudni, úgyhogy reszkessen, aki ellopta… a halát.

Chuck is megjön és Morgantől tudja meg, a fennforgásnak az az oka, hogy mindent elvittek a Buy More-ból. Mindent?! Rosszat sejtve rohan is az öltözőszekrényekhez és megrendülve látja, hogy bizony az üres, sehol semmi, gyűrűnek annyi. Devon meg épp most hívja, hogy elújságolja a lánykérés módját: ejtőernyőzés közben fogja megkérni Ellie kezét. Még jó, hogy ezt mondja, mert erről Chuck elég könnyen lebeszéli (és mi van, ha közben leejted a gyűrűt?). Chuck magába roskad és mellé esik, de így legalább nyer némi időt.

Mire kiér a többiekhez, azok már ott állnak egy sorban, Big Mike épp leüvölti a hajukat, Chucktól pedig Casey-ről érdeklődik, hisz' mindig együtt szoktak érkezni. Tényleg, hova tűnt John Casey? Hívja, de izibe', elmondja, hogy helyzet van, kirabolták az áruházat, az hagyján, de elvitték a gyűrűt is, amit…. nem mondhatja tovább, mert Casey szól, hogy azonnal menjen oda hozzájuk. A helyszín egy hatalmas hangár, melyben… ott az egész Buy More, bevásárlókosarastól, plakátostól, mindenestől. Chuck nem hisz a szemének, de igazából a fülének sem: Sarah vázolja a helyzetet, miszerint több poloskát is találtak -Casey ki is borítja mind a 29 darabot-, és hogy tán a Fulcrum a kíváncsi, de a vevőt még nem találták meg. Chuck nagy nehezen eszmél, de igazából inkább menne, csak kapja vissza a gyűrűt. Casey szerint azon aggódhatna, hogy ott lesz-e egyáltalán az esküvőn, mire Sarah félrevonja társát, hogy mégsem neki kellene elmondani, mi vár rá. Casey szerint pedig kíméletesen mondaná (na'iszen, ezt a verziót Sarah sem szeretné hallani), de most nincs erre idő, az egyik ügynök hívja őket, mert találtak valamit.

Mégpedig a biztonsági kamera felvételét, amelyen… nincs semmi. Aztán hirtelen az egyik képernyőn megjelenik Jeff és Lester, amint éppen a kapcsolószekrényben matat, a másikon pedig egy feketerucis rabló, amint éppen Big Mike halával matat (na nem úgy) - vagyis Jeffék hülyesége most jól sült el, ugyanis amikor azt hitték, hogy kikapcsolják az "áruház szemét", valójában visszakapcsolták azt. Ez eddig mind szép és jó, de ki az, aki szórakozik a hallal (egészen pontosan egy marlin, ugye, hogy ez a nyársorrú hal, igen, szerintem is)? Nyilván ő a kém (aki a kémek után kémkedik) és ezek szerint a vevő a halban van – amit Jeff és Lester éppen leemel a falról. Chuck ezt jó végszónak tartja, megvan, amit akartak, ő meg elkezdheti keresni a gyűrűt. Sarah meg rohan utána, hogy nem találtak semmilyen ékszert, de ennél sokkal nagyobb gond is van, hiszen a vevő tartalmazhat olyan infót, amelyből kiderül, hogy Chuck a szuperagy. No, erre nem számított, Chuck kéri is Sarah-t, hogy mondja ki, amit nem igazán akar. A lány vonakodva kezdi, a "ha 24 órán belül nem tudjuk megszerezni" mondatot, de Casey fejezi be: Egy bunkerbe kerül olyan hosszú időre, hogy elfelejti a friss levegő illatát is. Naugye, hogy megy ez kíméletesen!

Cébetűsek rohannak vissza a Buy More-ba, hogy kikérdezzék a Jeff-Lester duót, akik nem akarnak menni, mert sürgős ujjszkanderoznivalójuk* van, de ki bír Casey-nek ellenállni? Kinyögik végül, hogy jól berúgtak az este, de még Big Mike dugipiáját is meg akarták dézsmálni, ezért mentek vissza, ámdemikor kiderült, hogy főnökük nem hagyott egy kortyot sem nekik, bosszúszomjasan nekiestek a nyársorrúnak és … eldugták Chucknál, mert nem akartak lebukni.

Eközben a hangárban lázasan keresgélnek, nyomoznak, de még nem jutottak semmire; Sarah jelent Becmannek, aki viszont közli, hogy folytassák csak, de már döntöttek: Chuckot elviszik. Walker emlékezteti a határidőre, illetve, hogy az még nem járt le és nem biztos, hogy kiderül a titok, de a tábornokot ez egyáltalán nem érdekli, a parancs az parancs, a döntés meg döntés, uff.

Chuckéknál tehát megindul a keresés, de mintha nem is egy 120 centis nyársorrú halat keresnének, még a dobozokat is kiürítik, Casey még az ágyat is felvágná, ha Chuck nem emlékeztetné, hogy Jeffék valszeg nem kárpitoztak újra. Ellie ekkor toppan be és kicsit rácsodálkozik a helyzetre, majd még jobban meglepődik, amikor öccse odarohan hozzá, megöleli és biztosítja a szeretetéről… majd mikor végre kibökik, hogy mit keresnek, megadja a választ: ezek szerint nem beszéltek még Morgannel, aki egy nagydarab hallal ment el innen tegnap este.

… most pedig éppen Big Mike és Conway faggatózásának van kitéve. Főnökúr egyre idegesebb, ami végülis érthető, ha figyelembe vesszük, hogy az árukészlet biztosítva van, de a halért 200 dolcsit fizetett az ebay-en (nagy mu-ha-ha ho-ho-horgász az öreg, nem vitás). Morgan nem mond semmit, jöhet a következő. A választás az éppen befutó Chuckra esik, akit Casey megnyugtat, menjen csak, majd ő kezelésbe veszi kisbarátját.

Chuckra is ugyanúgy fúj a főnök, a felügyelőt is alig hagyja szóhoz jutni, aki pedzegeti amúgy, hogy belső munkát sejtenek az ügyben. Egy telefonhívás miatt viszont ki kell mennie, ezalatt Big Mike beszól neki keményen és amíg hagyják kicsit gondolkozni, jól megizzasztja: felnyomja a termosztátot.

Közben Casey nekiesik Morgannek, jobb, ha minden elmond, kezdje az elején. Mivel Morgan szófogadó fiú, azzal indít, hogy császármetszéssel jött a világra, amit igazából mindig is sajnált, mert megfosztották egy nagy utazástól… John Morganhez igazított kínzásfajtákkal (mint például, hogy egyenként tépi ki a szakállából a szőrszálakat) próbálja a halra terelni a szót, de a szakállas kis troll ellenáll és szőlőlé nélkül egy szót sem húzhat ki belőle senki. Nem igaz ez az ember!

Végrenagynehezen kinyögi a sztorit: mivel Chuck olyan gonoszul kikosarazta Call of Duty ügyben, nemes egyszerűséggel ellopta az öltözőszekrényből Chuck hátizsákját, hogy aztán otthon, náluk, kipróbálja a játékot, ám amikor ki akarta venni a lemezt, megtalálta a gyűrűt és -kész, vége mindennek, elveszíti legjobb barátját, Chuck meg akarja kérni Sarah kezét- teljesen összeomlott. Tette mindezt olyan hangosan, hogy Ellie berohant valami bajt sejtve, és valóban, furcsán kerekedett a szeme, amikor Morgan neki is elsírta bánatát. Najó, de hol van a hal?! Kit érdekel a hal, Chuck megnősül! Még mindig nem igaz ez az ember! Ráadásul megjött a kaja, nyomás!

A falafeles lány meg is hozta a 29 szendvics után járó ajándékot. Milyen jó, hogy ezt fennhangot említi, mert Chuck az izzasztóból meghallja és eszébe jut, hogy Casey korábban azt mondta, pontosan ennyi poloskát találtak a raktári kutatás során, ez nem lehet véletlen. Megint jól jön Lesterék hülyesége, nevezetesen a dekoltázsvideó, melyet el akart kobozni, de a srácok meglógtak és egyik lótifutija közben látta is, amint eldugják a szellőzőbe. Nosza, akció indul: a plafonon keresztül elhagyja a szobát, végigmászik a járatokon, kijut a folyosóra, megszerzi a cuccot, visszamegy, lejátsza, megtalálja az ételhordó csajszit, elküldi Sarah-nak és mintha mi sem történt volna, mire Big Mike és Conway belépnek, ott ül megbánó arccal és izzadtan. De nem mond semmit, jöhet a következő, John Casey.

Közben persze a többiek Morgant szapulják, amiért elárulta, hol a hal, de barátunk büszkén újságolja, hogy úgysem találják meg, mert átvitte a virslibár hűtőkamrájába. No, pitafutár szeme felcsillan, gyorsan elköszön és… éppen akkor lép be Sarah-hoz, amikor az megkapja az emailt a fotójával. Hamar kiderül, hogy egyikük sem az, aminek látszik, előkerülnek a fegyverek, jön egy kis verekedés, a végén pedig Walker húzza a rövidebbet, gyakorlatilag helyet cserél a hallal és a hűtőkamrában vacoghat, ki tudja meddig.

Nos, addig, amíg Chuck összefutva Morgannel, meg nem tudja, hogy mi történt az este, hogy megvan a gyűrű (ami amúgy tök jó, mert Devon megtelefonálta az ideális alkalmat, este egy romantikus vacsora közben kéri meg szíve hölgye kezét) és hogy hol keresse. A virslibárban meg is van a hal, félbetörve, de üresen, Chuck odavan. Sarah segélykérése kicsit magához téríti, de mivel pisztollyal kellene szétlőni a zárat, nem sikerül a mentőakció, olyannyira nem, hogy még ő maga is áldozatul esik, ugyanis Conway éppen ekkor lép be és jó oka van, hogy letartóztassa. Sarah persze elbújik, így nem tud magyarázattal szolgálni, később viszont, amikor Casey végre kiszabadítja (mondani sem kell, hogy Morgantől tudja az infót), azonnal "elvacogja" a helyzetet, és hívják a parancsnokságot. Kiderítették, hogy a falafeles lány Lizzie névre hallgató Fulcrum ügynök, lenyomozták és a mobilja alapján majd a helyzetét is bemérik és hogy Chuckot el kellene hozni a rendőrségről. Ez utóbbira azt a választ kapják, hogy Bartowski már nem az ő gondjuk, Conway CIA-s és a kiadatási pont felé tartanak, úgyhogy inkább az ellenség elfogásával foglalkozzanak. Walker azt gondolta, ő fogja majd átadni védencét, ezért Casey el is küldi Chuck után, ő majd foglalkozik a többivel.

Eközben Conway a kocsiban épp jelenti telefonon, hogy megvan a csomag és mindezt Hosszúpart kódnévvel teszi, erre Chuck villant és rájön, hogy most nem a rendőrségre mennek. Lemondóan kérdezget mindenfélét a jövőbeli életéről és azon agyal, hogy nem mehet el szó nélkül, pedig de, az ügynök szerint ez a legjobb megoldás. Amint a célhoz érnek -egy épület tetejére, ahova a helikopter érkezik nem sokára-, Sarah is megjelenik a színen és próbálja leállítani az eltüntetést, hiszen már nyomon vannak, de a férfi hajthatatlan, a parancsot már kiadták. Oké, de akkor legalább egy búcsú erejéig adjon kis időt. Kapnak egy percet, amit Chuck arra használ, hogy megkérje Sarah-t, köszönjön el a nevében a családtól és a barátjától, majd rátér az optimista részre, miszerint most, hogy már nem állnak munkakapcsolatban, legalább randizhatnak és kiderül végre, mit is éreznek egymás iránt. Chuck, majd megmentelek!

A helikopter közeledik, Conway erősködik, aztán hirtelen... holtan esik össze, ugyanis Lizzie is csatlakozik a bulihoz. Az oka és indoka roppant egyszerű: a lehallgatott anyagból tudja, ki az Intersect, akiért sokat adnának bizonyos helyeken, naná, hogy nem hagyja veszni ezt a lehetőséget. Nem mellesleg a gyűrű is megvan, jól is áll az ujján, de azért érdekelné, vajon kié lesz - mindezt persze a vakvilágba mondja, mert közben Sarah és Chuck jól elbújtak. A gyűrű hallatán Chucknak felvillan a szeme, Sarah pedig amúgy is akciózna, úgyhogy megkéri védencét, vonja el a figyelmet. Chuck előbújik és egyezkedni próbál Lizzie-vel, vajon túl tudja-e licitálni a CIA által felajánlott földalatti bunkert, mert ha igen, akkor áll az alku. Az elterelés végülis sikerül, Sarah hátulról támad, ismét jön egy kis verekedés, melyet már az időközben odaérő Casey is végignéz és amelynek a vége egy jó kis zuhanás a szemetes konténerbe. Ott Sarah ébred előbb és leüti ellenfelét.

Másnap reggel Big Mike a szokásos se-lát-se-hall módon érkezik a munkahelyére, de aztán megvilágosodik és örömmel nyugtázza, hogy a pozitív gondolkodásának megint meglett az eredménye, hiszen a Buy More újra a régi, minden a helyén, hallelúúúja.

Chuck és Sarah már nem örül ennyire, mert ott állnak talpig koszosan a szemét közepén és guberálnak, mert amikor Lizzie-t elvitték, nem volt az ujján a gyűrű, vagyis akkor csak itt eshetett le. És tényleg, Chuck megtalálja, rohan haza, ahol a vacsinak persze már rég vége, Ellie alszik Devon ölében, aki viszont nagyon is ébren van és egyfolytában a szöveget próbálgatja. Sógorjelölt magára is hagyja őket és kintről leselkedik Sarah-val, aki közben megnyugtatja, hogy miután kiiktatták az ellent, Chuck megint biztonságban van, ám a srác is tudja, hogy ez csak időleges. Közben látják Ellie nagy örömét, Chucknak is ott lenne a helye. Mielőtt bemegy, Sarah-t is invitálja, aki hárít azzal, hogy ez családi esemény és Chuck "tudom"-jára is csak elköszön.

Az évad Casey mondatával zárul: Csak egy ideig tarthatjuk itt. Maga is tudja, ugye?

 

* BÓNUSZ

Mit tegyünk, ha munkahelyünket kirabolták?
 

Chuck telefonja

 

ZENÉK

U.R penetrators - Style
Butcher The Bar - Get Away

 

ÉRDEKESSÉGEK ~ 1. évad

A Chuck 2007-ben indult az NBC újoncaként. A forgatókönyvírók 100 napos sztrájkja azonban közbe szólt és módosított a terveken. Az időkiesés kisebb-nagyobb mértékben érintett majd’ minden sorozatot, többek között ezt is: az első évad ezért lett az eredetileg berendelt 22 helyett csak 13 részes.

A bejelentésnél a történetben szerepelt egy szomszéd lány is, akit Natalie Martinez játszott volna; az első promóképe(ke)n még szerepel ő is.

A főbb szereplők kiválasztásáról összeállított pár percben többek között a két szerző, Chris Fedak és Josh Schwartz is mesél.

A bakiparádé sem maradhat el, készült egy gag reel az első évadról (is).

 

Címkék: chuck
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása