Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Terepen 1x05 - Két banda

2011. június 30. 09:00 - szepi79

Először is szeretnék elnézést kérni, amiért ennyire késve írtam meg ezt a HVt, lustaságom mellett a másik ok az volt, hogy azon filóztam, vajon hogy oldjam meg azokat a jeleneteket, ahol visszautalnak korábbi, a Viasat által (eddig még) nem vetített epizódokra, végül abban maradtam, hogy röviden azért beszámolok róla. Ez tehát az 5. rész, amit sikerült a 2. után sugározni. Sal nyomozóval kezdünk, egy karambol helyszínén ücsörög, vér csöpög az orrából, kedvenc narrátorom pedig elmondja, hogy minden zsaru rémálma elveszíteni a fegyverét. Most szerencsére kisebbet ugrunk vissza az időben, csak 3 órát.

Bryant ágyban fekszik, várja a kedves nejét, aki úgy dönt, jó ötlet lenne a fürdőben elszívni egy mariskás cigit, hát mégis mi baj lehet belőle? Könyörgöm, valaki verje agyon ezt a nőt egy strandpapuccsal... Persze a kutya, ami mellesleg valamennyire ki van képezve a drogok felderítésére (amint azt láthattuk a 4. epizódban majd két hét múlva talán) egyből bejelez, Byrant meg nem örül. Ha már állatok, Cooperéket házastársi veszekedéshez hívják, a pasi arca csúnyán össze van karmolva, ugyanis egy megcsalás után a neje hozzábaszta a macskát. Én nagyon remélem, az ilyesmit nem az élet írja, bár tartok tőle, hogy de. Mindenesetre a nőt eltiltanám az állatoktól. Miután feljelentés nem történt, dolgavégezetlenül el.

Térjünk vissza Sal nyomozóhoz, épp a TV-s barátnőjét rázta le, valami nem stimmelhet a csajnál, mert tényleg veszett jól néz ki. Hazafelé meg pont belefut két sportverdába, hogy elkerülje őket, nekimegy a lámpaoszlopnak. Az egyik kocsi visszatolat, mégis van az emberekben együttérzés. Van a faszt ám, az eszméletlen Salt kirabolják jól, elviszik a tárcáját meg a pisztolyát. Magához térve ő is kb. annyira örül, mint Bryant a narkós nejének, és ha már szóba került az ifjú titán, ugrasztja is gyorsan, aki megjelenik évek évadján. Te baszod, nem kéne ezt bejelenteni, ittam pár pohárkával, és tudod, volt pár éve már ebből ügyem. Ehhez én egyébként csak gratulálni tudok, hogy lehet valaki ennyire idióta.

Pisztolylövés hallatszik az éjszakában, Sal felismeri a fegyverének a hangját, Byrant és társa mennek is gyorsan megnézni, Salt meg hazazavarják. Egy bolt előtt lövöldözött egymásra két banda, a biztonsági kamera felvételeit már nyúlják is befele, homlokukba meg barázdákat szánt az aggodalom, baszod, ezt egyre nehezebb lesz eltitkolni... A kamera felvételén jól látszik, hogy az egyik bandatag kifekszik, végre valami nyom, amin el lehet indulni.

A következő jelenethez segítségül veszem a Viasat honlapját: "Adams nyomozónő teljesen megdöbben, mikor egy férfi felrobbantja magát az otthona előtt." Ez fura, gondoltam, mivel ilyenre nem emlékszem. Csak egy mutogatós fickóra. Sejtésem szerint a szerencsétlen gyakornok csajszi, akivel ingyen lefordíttatták a rész összefoglalót, összekeverte az angol "explode" (robbanás) és "expose" (~mutogatás, nem teljesen ezt jelenti, de fogadjuk el). Naszóval Adams lekapcsolja a ballonkabátos bácsit, és viszi is be az őrsre, az úton kedélyesen elbeszélgetnek, nem kéne ezt csinálni haver, még a végén meglát egy gyerek. A fickó erre meg nem azt válaszolja, hogy ez lett volna a terv, hanem meghunyászkodik, érdekes ember lehet. Azt nem értem, ha ilyen szégyenlős, akkor minek mutogat?

Byranték újabb detektíveket vonnak be a nyomozásba, lassan a fél rendőrőrs azon fog munkálkodni, hogy Sal a legnagyobb titokban visszakapja a pisztolyát. De úgy látszik, csak nekem van érzékem az iróniához. Cooperék belefutnak egy kiscsávóba, aki kartonlapon hirdeti, hogy fél mérfölddel odább trafipax van, és gyűjti érte az autósok háláját, nameg az aprójukat. De hát nincs is arra radarunk, akadékoskodik Cooper; az lehet, mondja a fiúka, de azt az autósok nem tudják. Jóeszű gyerek, ha kicsit több ilyen lenne itthon, nem tartanánk itt.

Na, ennek a jelenetnek a megírása kissé megszopatott. Adamstársa otthon van az asszonnyal, a nőci író egyébként, és meggyanúsítja hites urát, hogy megcsalja (most tessék kapaszkodni, és akár újra is olvasni, de nem tudom szebben megfogalmazni) azzal a nővel, akinek a 3. részben megölték a húgát, és akihez írásoktatásra jár a pasi a 4. résztől kezdve, amint azt látni fogjuk volna majd a múlt héten. Következő fázisához ért a "nyomozás" Sal pisztolyáért: a jólelkű fehér rendőrbácsik nekiállnak zargatni és begyűjteni a szintén jólelkű fekete bűnözőket, közben tán még alkotmányos jogaikat is sértik, egyértelmű az üzenet, mint az Évszad vihara c. Stephen King könyvben: "adjátok meg, amit akarunk, és elmegyünk". Csak itt nem egy 8 éves gyerek kell, hanem egy stukker, szerintem ez nem nagy ár.

Eljutnak egy "Nagy Wayne" kódnevű informátorhoz, akinek érdekes a kapcsolata a zsarukkal: régebben nagyágyú volt, de valami rendőrke lejogtalanfegyverhasználatozta, azóta nem tud járni és székbe kényszerült, ennek két következménye volt: az egyik, hogy még tovább hízott, a másik pedig, hogy nagy talicska pénzre perelte az államot sikerrel. Nem mulasztja el megemlíteni, mennyire hálás a zsaruknak ezért, őszintének tűnik, ezek szerint előtte se mozgott túl sokat, a pénz meg jól jött az ifjúsági központja megalapításához. A stukkerről persze nem tud semmit, annyira azért nem informátor. Épp csak ki nem írják a képernyőre, hogy "hülye fakabátok, hát nálam van, de legalábbis tudom, kinél".

Benéknek továbbra sincs jó napja, egy nemnormális idióta újgazdag picsa a 4 éves gyerekével hívatta ki őket házhoz, látod kislányom, hívod a 911et, és jönnek a jófiúk segíteni, ennyi lett volna, köszi, hogy jöttetek. Azt hiszem, kezdem érteni, miért olyan népszerű a jogtalan fegyverhasználat a rendőrök között. Legalább a gumibottal eltörhették volna az orrát, úgyis újat csináltat minden évben. Az őrsön lincshangulat van, a (jogosan) felháborodott hozzátartozók artikulátlanul üvöltenek, mér kellett a józsikát behozni, hát legalább két hete tiszta, stb. A rendőrfőnök se hülye, berendeli Salt az irodájába, mi a halálfasza van kinn. Salnak nincs sok választása, már ha nem akarja feldobni a fél brigádot, akik neki falaznak, így töredelmesen bevallja, eltűnt a pisztolyom, meg előtte némi alkohol is a belemben, ezért nincsen lepapírozva a dolog. 12 órát kap tisztázni a helyzetet, ami nem sok, Eddie Murphy-éknek bezzeg még 48 óra jutott.

Érthető hát, ha Sal nincs ünneplős hangulatban, és csak tovább ront a helyzeten, hogy a nőjét küldték tudósítani az esetről. Itt a dilemma, baszod. Byranték viszont szépen haladnak, egy raktárházat vizsgálnak át, amit gyakran használnak bandatagok, itt szoktak lógni, drogozni, meg célbalődözni. Ez utóbbinak jó bizonyítékát látják, öklömnyi lyukak vannak a falakon, több sorban is, itt valami légvédelmi ágyút teszteltek. Nosza, új irányt vesznek a kihallgatások, gyerek vagy te még ekkora puskákhoz, cukkolják az egyik feka csávót, jön is rá a kontra, az apátok faszát, simán elbírtam. Illetve izé, de ekkor már késő, elszóltad magad, kis köcsög. Ha már így belejöttek a srácok a feketék cukkolásába, elvontatják Nagy Wayne kocsiját is a saját kocsibejárójáról, azért ez tényleg durva. Wayne persze ordítva követeli vissza a járgányt, hát benne van a bibliám, csesszétek! Persze Bryant se hülye, egyből vágja, hogy a tolószékes csávónak több verdája van, vagyis valami fontos dolog lehet a kocsiban, fel is túrják egyből, és találnak egy rakat szállítólevelet. Felettébb gyanús.

Cooperéknek úgy tűnik, ma csak az idióták jutottak. Egy nagydarab kopasz csávó amiatt hívta ki őket, hogy a tetkószalonban félreértették, és a Denise női név helyett a Dennis férfi nevet rakták fel a hátára, 72es betűmérettel, sorkizárttal. Érthető, hogy Coopernél elgurul a gyógyszer, és addig basztatja a melákot, amíg az rá nem támad, szerencsére Ben észnél van, és olyan profi szorítófogást alkalmaz, hogy a kopaszka fél perc alatt elájul. Felmerül a kérdés, mi a lófasz történt ezzel gyerekkorában, hogy így lő meg verekszik?

Sal nyomon van, a szállítóleveket ellenőrzik, így jutnak el egy házhoz, ahol elvileg egy öreg mamika él, gyakorlatilag meg suhancok pakolnak nagy dobozokat ki-be, és ha már ez az egész nyomozás amúgy sem hivatalos, szarjunk bele a házkutatási parancsba is, gondolhatja bősz nyomozónk, miközben megvadult bikaként tör be a házba, földre teperi a fiatalokat, és megtalálja az idős hölgyet is, jobbára sértetlenül, na meg egy nagy csomó géppuskát. Úgy látszik, Wayne bácsi azért alapította az ifjúsági központját, hogy saját hadsereget szervezzen, ami nem szép dolog, nade a Trónok harcában is minden földbirtokosnak volt pár katonája, neki mért ne lehetne... Persze civilizált vidéken nem szeretik, így valamilyen csoda folytán sikerül végzést szerezni egy bírótól (mondjuk erre kíváncsi lennék, hogy hozták össze), és rajtaütnek Wayne raktárán, ahol annyi puska van, mint a második világháborúban.

Adams nyomozónőt látjuk még pár percre, a mutogatós visszamegy estére a házához, de ezúttal bekopog, megköszöni az emberséges bánásmódot, meg közli, hogy kiengedték, kapott gyógyszert, és most minden jobb, nem mellesleg van kedve meginni egy csésze kávét valamikor? Adams szóhoz se jut, ezt megértem, mert én sem tudok se köpni, se nyelni. Az őrsön Sal ül gondterhelten, baj van, lejáróban a 12 óra, amikor megjelenik Bryant, és egy papírzacsiban hozza a stukker, mákunk van, főnök, a környék megelégelte a basztatást, és valaki leadta. A megnyugvásra nincs sok ideje, a TV-s nője várja, hagytam üzenetet, nem hívtál vissza. Salnél győz a józan ész, nem működhet ez tovább kettőnk között. Megjegyzem, szerintem eddig se ment, de ez csak én vagyok. Éééés... kuss meg vége van, nincsenek dedikált záróképsorok, se faszántos muzsika alá (meg a 3.-4. résznél se voltak, de ezt ti még nem tudjátok). Kár érte. Hangulatos volt. Viszont a jó hír, hogy már csak egyet kell aludni, és jön a következő Terepen HV!

 

Címkék: southland terepen
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2011.06.30. 09:47:56

Ügyes voltál szepi, tetszik! Jól lett összefoglalva! :D Maga a rész is jó volt, csak sokat nem értettem belőle, de már így világos, köszi!

Amúgy a mutogatós nem tiszta Ralph Fiennes volt?

szepi79 2011.06.30. 09:59:30

@ladyandhenk: reggelt.

sztem nem RF volt, még csak távolról sem, lehet nagyon megzavart a lecsúszott nacija. :D

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2011.06.30. 10:03:48

@szepi79 - Harciteknős idomár: Nahát, te férfi létedre azt nézed, én meg a fejét?:D Hogy is van ez?:D

nyílegyenes labirintus 2011.06.30. 10:04:54

Egy hangot nem láttam még a sorozatból, de a korrektül megírt hogyvolt alapján lehet, hogy rászánom magam, talán még nem késő felvenni a ritmust.
Most akkor a következő rész a 6. lesz vagy mi a pöcs? Össze-vissza adják?

Ja és még valami, most akkor Adams randizik a mutogatóssal vagy mi történt? A folyt.kövben benne lesz?

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2011.06.30. 10:23:44

@nyílegyenes labirintus: A port.hu azt írja, h I/5:), de a ráhangoló teljesen más:), szerintem már ők sem értik:):):)

Kivétel 2011.06.30. 10:46:39

Hahó! Szép munka! Nem kevés meló ezt így összeszedni, főleg, hogy a viasat mindent megtesz, hogy összezavarjon téged és a nézőket is:)

szepi79 2011.06.30. 11:02:51

@nyílegyenes labirintus: nemtom, hanyadik rész jön. a port.hu-n már meg se nézem, a Viasat3 honlapján az I/4-et igérik, de az 5. rész összefoglalója van fenn (ami ugye a múlt héten ment le!!!).

-szóval ma este lehet akár a 3. rész is, mivel az kimaradt.
-lehet a 4. is, ha egyszerűen összekeverték 3-as meg az 5-ös részeket.
-lehet az 5-ös is mégegyszer, mivel annak van kinn az ismertetője.
-lehet a 6-os, mert ugye az jön az 5-ös rész után

(és... lehet a 7-es is, mivel ez az évad 7 részes, és csak ezzel a számmal nem volt még kavarás :DDD )

nem, Adams nem randizik a mutogatóssal.

szerintem bármikor érdemes becsatlakozni, bár ahogy eddig néztem a sorozatot, igazán a 6-7. rész környékén kezd el tényleg jó lenni, addig csak vannak nagyon jó pillanatok, de az epizód maga vegyes. ha olvastad a HVkat, akkor sztem nem lehet nagy baj belerázódni.

@Kivétel: hát bakker, de én is csak onnan vágom, hogy már "láttam korábbról" :D

mosoly73 - a Lila Cipellős Mosoly Ani 2011.06.30. 12:36:57

@szepi79 - Harciteknős idomár: Írtam a Viasatnak, hogy mégis melyik részt akarják ma leadni, de még nem jött válasz. Nem egy profi hozzáállás ez így. Követhetetlen. :(

Az a szőke feleség az elejétől unszimpatikus. Másnak is?

szepi79 2011.06.30. 13:46:37

@mosoly73: lásd fenn. "Könyörgöm, valaki verje agyon ezt a nőt egy strandpapuccsal... "

Mokker 2011.06.30. 18:09:32

@szepi79 - Harciteknős idomár: Hát az a csaj kegyetlen hülye, nem értem, hogy hogy nem verte még agyon senki tlleg :D

...a 3. évadban a legjobb :D:D:D

mosoly73 - a Lila Cipellős Mosoly Ani 2011.06.30. 21:57:49

@szepi79 - Harciteknős idomár: Az első résznél nem tűnt fel a narrátor, de a másodiknál észleltem, főleg mert felhívtad rá a figyelmet, és hát borzasztóan hangzik! Vajon melyik rész lesz ma? De izgi! :) Remélem kétjegyű lesz a sorszáma. Talán először leadják a páratlan számúakat, majd a párosokat és aki megérti mi van, az nyer. :)

A Viasat3 honlapja szerint 1/4 jön ma.
www.viasat3.hu/program/terepen-1
Szóval a harmadikat elfújta a szél?
Vajon a leírás is a 4. részhez való? :)

mosoly73 - a Lila Cipellős Mosoly Ani 2011.06.30. 22:13:47

Nem, nem, a tartalom az 5. részhez tartozik! Ezen már nem is lepődtem meg!

szepi79 2011.06.30. 22:28:29

@Mokker: nemtom, ott még nem tartok :D

@mosoly73: ma a 4. rész van :D

mosoly73 - a Lila Cipellős Mosoly Ani 2011.06.30. 22:31:15

18 órát hagyta ott heverni a meztelen hullát, nem semmi.

mosoly73 - a Lila Cipellős Mosoly Ani 2011.06.30. 22:40:25

Hol az a papucs? Majd én elintézem! :)

szepi79 2011.06.30. 23:08:37

@mosoly73: ne spoilerezzünk, kérem :D majd a holnapi HVból kiderül :D

szepi79 2011.06.30. 23:10:59

@mosoly73: (és igen, biztos, láttam az elejét.)
süti beállítások módosítása