Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

24 7x04 – 11:00-12:00

2011. június 30. 13:00 - Milo Rambaldi

11 óra van. Tóni mégsem akkora terrorista, hanem komoly összeesküvés van a kormányban, ezért Bill és Chloe illegalitásba vonult. Tónit ki is szabadította a kis csapat, egy überszexi lila minibuszban menekültek a fiúk, eközben Larry és Renée annyit sziszegtek, hogy levettem a magas hangokat az epizód megtekintésekor. Ica dilemma előtt van: Szandokán vagy Amerika pusztuljon, Dubaku tábornok kedves kis üzenetet küldött neki. Henry eközben öngyilkosnak hitt fia barátnőjétől megtudja, hogy Rogert mégis meggyilkolták, közvetlenül előtte viszont neje kabinetfőnöke azzal eteti, hogy Roger öngyilkos lett. Eseménydús rész következik, csapjunk is bele.

Larry és Renée továbbra is a kockás piton szopornyicája című mese hőseiként tündökölnek, majd jön Janis a további jó hírrel, betörtek a rendszerbe, egy Erika nevű szőke meg Icát kapcsolja, aki Ethantől kap egy újabb adag repülősót, amikor megtudja, hogy Jack és Tóni elszöktek. Ethan sikít, Ica ordít, azonnal kerítsétek elő ezeket a tetveket, ti tökkelütött tetves társaság, különben... na ezt a mondatot nem sikerül befejezni, mert nincs különben. Ica felteszi a „nem egyezkedek terroristákkal” lemezt, Ethan viszont egyértelműen a csapatkivonás mellett van. Ethan egyre gyanúsabb nekem.

A ex-CTU triumvirátus érkezik a „CTU”-ba, ahogy Bill hívja a főhadiszállást. No végre megtudjuk azt is, Toncsi hogyan támadt fel. 10 percig volt hulla, valami hidegen tartó szarral jegelték, utána meg életet masszíroztak a szívébe. David Emerson volt a megmentő, mert ő olyan emberekre vadászott, akik kiábrándultak Amrikából. Tóni nekik dolgozott 3 évig, pénzért, mert neki más már nem számít, de aztán jött ez a tűzfal ügy és felhívta Billt, aki mindeközben renegát ügynök lett Chloe-val. Jack persze paranoiás, bizonyítékokat akar, de Bill szerint csak az alsóbb szinteken vannak bizonyítékok. Toncsit viszont vissza kell csempészni Emersonhoz, Jackkel együtt, ez az egyetlen út Dubakuhoz.

Emerson már Morgannel beszélget, utóbbi mondja, tudok két embert is Tóni helyett, sokkal jobbak lesznek, meglátod majd, de tudni kellene, mi a meló. Emerson se hülye egészen, nem köp, erre becsörög Tóni. Hello David, képzeld Jack segített szökni, sőt mi több, ő is egészen belezombult itt a kormányzati melóba, hagyd a picsába ezt a Morgan gyereket, amúgy is egy brutális köcsög. Jack majd átveszi Tanner helyét, fasza lesz ez, majd meglátod. Tikktakktikktakktikktakk...

Henry Taylor indul találkozni Samantha Roth-tal, és bár nagyon nem akarja a testőrének elárulni, hogy hová lesz a menet, végül mégis kénytelen ezt megtenni. Ica eközben férji támogatásra vágyik, Matobóval találkozik, és nem igazán tudja, mi a francot mondjon neki. Ugrunk Sean-ra, akinek asszony telefonoz a repülőről, drágám mi a fasz van, itt köröz fent mindenki, ki akarok szállni. Szőke Erika érkezik Seanhoz, frusztrált vagy, hogy az asszony fent van? Igen bazmeg, te meg miért kérdezel faszságokat? Janis is érkezik, Tanner úgy tűnik, magához tért. Renée mondja, szuper, jössz velem a kórházba. Janis nem hisz a fülének, de Renée így szól: kapd a segged, mielőtt belerúgok egy akkorát, hogy a holdig repülsz.

Tóni és Jack érkeznek Emersonhoz. Az van, kicsi Tóni, hogy Jack megy a pincébe, mert ott jobb helyen van, és meg is kell szabadulnunk tőle, mert kiszámíthatatlan. Toncsi próbálkozik, de a feladat az, hogy neki kell Jacket lepuffantania. Érdekes egy fordulat, és leginkább a harmadik évadbeli Salazar eseményekre emlékeztet. Bill és Chloe is hallgatják mindezt, majd Bill közli, hogy Jack beáldozható, és ezt ő is tudta. Rohadt állat! Jack eközben akcióba lép, legyak mindenkit, majd Morganre pisztolyt fog, és közli az érkező Emersonnal, hogy ideje lenne megszabadulni Morgantól, neki ő kell, mert ő ki akar jutni az országból, ez minden vágya. Morgan ezt nem így gondolja, de Emerson végül őt puffantja le! Jack megtarthatja a fegyverét, a Salazar-csel úgy tűnik, bejött. Tikktakktikktakktikktakk...

Sean telefonál a légi irányításnak, Larry vagyok, szedjétek le az asszony gépét. A próbálkozást siker koronázza, nem rossz. Kapcsolunk Matobóra, aki valami egészen tragikus kiejtéssel próbálja Icát arról meggyőzni, hogy Szandokánt kell védeni. Ica profin hárít, de amikor meghallja, hogy egy gyerekekkel és asszonyokkal teli tábor Dzsuváék legújabb célpontja, visszakézből úgy lebassza Ethant, hogy az nem áll meg a lábán. Ethan szerint Icának nem kell minden részletről tudnia, kétezer ember plusz vagy mínusz, mi az.

Emerson kezet is nyújt már Jacknek, gyere haver. Jack meséje következik a „mit keresel te itt?” kérdésre, hát az van, hogy hazajöttem, mert ez a hazám, feladtam magam, mert tisztázni akartam magam, de nézd csak, mit csinálnak ezek a büdös tetvek. Tóni figyelmezteti Jacket, ne becsüld alá David fiút, mert hipp-hopp kapsz egy golyót a fejedbe. Végre azt is megtudjuk, mi az új meló: csomgaszállítás. Dubakunak. A csomag neve: Matobo. Cserébe kapnak egy vagon gyémántot. Bill és Chloe ezt is hallgatják persze, Chloe kiakad, erre Bill leoltja, ha Matobo-nak meg kell murdálnia, hogy visszaszerezzük a tűzfaltörő kézikészüléket, akkor így lesz. Vállalható áldozat. Bill egészen meghibbant, úgy látom. Tikktakktikktakktikktakk...

Henry Taylor érkezik Samanthához, a washingtoni emlékművek mellett találkoznak, a testőrt pedig kiküldi az emlékművek melletti hídhoz. Rogert azért ölték meg, mert a bankban, a saját osztályának belső ellenőrzésekor észrevette, hogy egyes cégek szandokáni kapcsolatokkal rendelkeznek, és hamis számlákra utalgatnak pénzeket, amely hamis számlák Ica kormányának egyik magas beosztású tagjához vezetnek, akit nem tudunk, ki. Az urak arra bazíroztak, hogy NEM lesz támadás. Samanthát is megfenyegették, életveszélyesen, de tovább nem bírja, köpnie kell, át is ad egy pendrive-ot Henry-nek, akit testőre egy távcsővel vizslat a hídról.

Renée és Janis érkeznek a kórházba, ahol Tannert őrzik. Renée persze semmire nem jut Tanner-rel, hiába próbálkozik egy személyben a jó zsaru, rossz zsaru trükk elővezetésével. Tanner nem ma jött a falvédőről, ügyvédemet akarom, aki egyébként a folyosón érkezik is. Ekkor azonban a szép Renée szeme begorombul, közli Janis-szel, hogy tartsd fel az ügyvédeket, majd én hatok erre a szemétre, elő akarom keríteni ezt a szemét Jack/Tóni duót. És Janis félelmei beigazolódnak, Renée a tiltott kínzást alkalmazza a jogairól hörgő Tanneren. Először a sebesülését vegzálja egy pisztolycsővel, majd a lélegeztetőgépet kezdi el buzerálni, ha neked lennék, ügyesen használnám fel az utolsó levegőmet. Akkor is beszélni fogsz, te szemét! Tikktakktikktakktikktakk...

Janist látjuk, aki úgy köröz a kórházban Tanner ügyvédeivel, mintha mindig is ez lett volna a fő dolga, de az ügyédeknek kezd elfogyni a türelme, hol a francban van Tanner? Oda is ugranak egy nővérpulthoz, ahol azt látni a monitoron, hogy Tanner élet-halál között lebeg, a másodpercek alatt hisztériás rohamig jutó nővér lepattan az ajtóról, az ordítást végül az ajtón kilibegő Renée töri meg, aki karon fogja Janist, és lazán elmenekül a kórházból. Tanner végül köpött, Renée már Larryt hívja, megosztja vele a Matobo-rablást, meg azt is, hogy megy a helyszínre, arra persze nem válaszol, hogyan jutott az információhoz.

Larry riadóztatja Matobóékat, akiknek még éppen sikerül Matobót a rejtekhelyre bedugni, közben érkeznek Emersonék is, Jack meglátja Matobót, bekopogtat az üvegfalon egy golfütővel de már késő, bezárták a titokszobát. Mrs. Matobo vonyít, ki akar ilyen rosszat nekünk, de kuss a neve. Emerson eközben Matobo testőrének helyez kilátásba egy kis kínzást, de a titokszobát csak belülről lehet kinyitni. Toncsi suttogja Jack fülébe, hogy szerinte ez azért is duplán szopás, mert Matobo nélkül nem fognak eljutni Dubakuhoz, és így lőttek mindennek. Tikktakktikktakktikktakk... bimmbamm.

Címkék: 24
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vince Larkin 2011.06.30. 13:39:55

eseménydús rész volt, az már igaz. Bill rezzenéstelenül vette tudomásul, hogy Jack akár ott is maradhat Emersonnál. Renée viszont szépen emberkedett Tannerrel. Jack jó hatással van rá.

T. Norbert 2011.06.30. 14:47:40

Tóni feltámadásának magyarázata nálam kiverte a biztosítékot (na jó, nem annyira mint Sáráé a PB-ben). Persze, valaki pont Amcsiból kiábrándult emberekre vadászott, és pont akkor arra járt. És ez még fokozva is lesz, ha jól emlékszem, két epizód múlva.

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2011.07.01. 10:03:22

@Vince Larkin: Renée feje tanulmány volt az utolsó 5 percben...

@T. Norbert: Bizony fokozva lesz, és nálam a fokozás verte ki a biztosítékot. Tóni halála a néma bimmbamm ügy miatt nem volt egyértelmű, ugyanúgy, mint azé a bizonyos 8. évadbeli szereplőé, akit nem nevezünk nevén, nekem a második esettel kevesebb bajom volt, mint Tóniéval.

T. Norbert 2011.07.01. 15:03:58

@Rambaldi: Nekem se lett volna bajom a második esettel, ha Tudodki dolgáról ejtenek pár szót, hogy miként is jött rendbe, és nem ilyen valóságtól elrugaszkodott körülmények között szerepeltetik.

Gabba 2011.07.01. 20:12:38

@Vince Larkin: tanulékony a kis Reneé, de azért a gigakiharapástól még messze van :)

Robinzon Kurzor 2011.07.02. 08:57:36

Egyre veszélyesebb ez az FBI-os némber. Jack Bauer legjobb szeplős tanítványa.
süti beállítások módosítása