Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Médium 1x03 - Választási lehetőségek

2011. június 24. 13:15 - pukkpapa (törölt)

Egy nagyon gyenge epizód után máris egy nagyon jó érkezik, az egyik kedvencem az évadból. Kezdésként Allison a tévé mellett alszik: álmában egy pár házassági terápián vesz részt a lakásában. A foglalkozást egy nő vezeti, aki kitartóan buzdítja a férjet, hogy nézzen szembe önmagával és merje felvállalni a vágyait mások előtt. Hiszen amit tenni akar, az nem helytelen! Tim végül feláll a feleségével szemben és matatni kezd a nadrágjával. A feleség büszkén elmosolyodik, itt veszünk egy fordulatot, mert a pasi a szükséges szerszám helyett egy pisztolyt vesz elő és a nő fejéhez tartja. Meghúzza a ravaszt, a terapeuta pedig úgy bámul rá, mint valami csodatevőre. Tim, ez csodálatos volt! - mosolyog.

Másnap kora reggel a lányok és Joe szülinapi bulit szerveznek anyunak, amit Allison véletlenül kihallgat. Később elmagyarázza Joe-nak, hogy a fogorvosnak sem adunk cukrot, ergo a médiumnak sem rendezünk meglepetést. Joe akkor is megrendezi a bulit, már csak a lányokért is, de ha Allison már tud a dologról, legalább elmehetne bevásárolni pár cuccot. Allison elképed, nem vesz kaját a saját meglepetés bulijára! Áttérnek a nő álmára. Allison nem tudja, vajon megemlítse-e a munkahelyén vagy ne. Joe szerint Allison csak azért álmodta azt, amit, mert miközben aludt, a tévében ment a híradó.

Eközben a rendőrség egy gyilkosság tetthelyén vizsgálódik. A férfi fejbelőtte a feleségét aztán saját magát is. Az egyik nyomozónak folyamatosan csörög a mobilja. A polgármestertől keresik, miért nem a saját körzetében tartózkodik? A nyomozó lerakja, a telefon csörög tovább, mire a pasi kettétöri. Ő Scanlon nyomozó. Devalos is megjelenik, a férfi hívására jött. Scanlon szerint az ügyet nem lehet öngyilkosságként lezárni, a pár fegyverellenes volt, így egyiküknek sem lehetett fegyvere. Scanlon szerint történtek már hasonló esetek is, amik összefüggnek a mostanival. De miért csak ő látja így?, kérdi Devalos, aztán visszaküldi a nyomozót a körzetébe, már így is egy hajszálon függ a munkája.

Devalos hívja Allisont Scanlon miatt. Azt mondja, a férfi saját nyomozócsoportot akar az esethez. Devalos nem mondta el, mit csinál valójában Allison, csak azt szeretné, ha a nő végighallgatná a nyomozót és megnézné, amit mutatni akar neki. Allison bemegy a gyilkosság színhelyére, Scanlon már várja. Ismerteti az ügyet, de azt mondja, szerinte többről van szó, mint sima házastársi veszekedés. Mire alapozva? - kérdezi Allison. Scanlon csak érzi. Allison nagyot néz, mire a nyomozó elmagyarázza, hogy az ösztönei juttatták el sima utcai zsaruból idáig, ráadásul már több ilyen eset is történt. Az első például a húga és a férje volt, ők pedig szerették egymást, sosem bántották volna a másikat. Allison részvétet nyilvánít, aztán megkéri Scanlont, hogy hagyja őt egyedül, hadd dolgozhasson.

Allison először megnézi a testeket, amik lepedővel vannak letakarva, mire azt veszi észre, hogy a lepedő mozog – a holttestek lélegeznek. Ekkor megjelenik a terapeuta is, akit a nő az álmában látott. A „ki maga” kérdésre a nő azt válaszolja, igazából senki, nem is egy létező személy, csak energia, amit a pár hagyott maga után. A nő szerint a történtek nem dühből történtek, hanem szerelemből. Az áldozatok még az életüknél is jobban szerették a másikat. A látomásnak vége szakad, Allison pedig beles a lepedő alá. A hullák borzalmasan néznek ki, de egyik sem lélegzik.

Később Allison beszámol Devalosnak és Scanlonnak a teóriájáról: volt ott egy harmadik ember is, a pár biztos, hogy nem tette volna ezt egymással. Scanlon hálából térdre borul Allison előtt, de mikor rátérne arra, mit talált Allison, ami alapján erre jutott, megkezdődnek a gondok. DNS? A sebek nem voltak rendben? Hajszál? – faggatózik Scanlon. Noss… tegnap volt egy álmom, kezd bele Allison. Scanlon sokkot kap, majd kiabálni kezd Devalossal. Allison szerinte csak egy egyszerű csaló, egy kristálygömb miatt senki sem fog nyomozócsoportot adni neki. Devalos próbálja védelmébe venni Allisont, a nő igen megbízható, és a nyomozó csoport lehetne akár ő is. Scanlon mindkettőjüket őrültnek nevezi, Allison eleget hallgatott, felpattan és közli, hogy ő az egyetlen ember a Földön, aki hisz neki, de ha a férfi csak úgy elmegy mellette, tényleg egy seggfej. Ha segítséget akar, adja oda inkább a régi ügyek aktáit.

Este Allison az aktákat vizsgálja, miközben Joe a szülinapi buli kellékeit pakolássza. Allison nem lát semmit, éjszaka azonban álmodik: felvillannak előtte az áldozatok fotói. Ez nem sok. Másnap Allison és Scanlon próbálják nem megölni egymást, de nem túl biztató, hogy csak Devaloson keresztül hajlandóak egymáshoz szólni. Allison elmondja, hogy tegnap mit álmodott. Először mindig a férfi képét látta, tehát a férfi halt meg először, aztán a nő. Scanlon szerint ez ellentmond a bizonyítékoknak, Allison folytatja. Azt állítja, minden egyes képnél három embert érzékelt, kivéve az egyiknél, ott négyet. Scanlonnak már tényleg elege van, elkezdi lejáratni Allisont, az meg vissza, Devalos csitítgatja őket, ekkor hívást kap, mennie kell. Mindenki lelép.

Devalost egy férfi miatt hívták, aki önként jött az őrsre a felesége miatt, épp elmeséli, mi történt. A férfi azt mondja, bejött egy idegen a házukba, símaszkban volt és egy pisztolyt nyomott a kezébe, aztán azt mondta, lője le a feleségét. A férfi nem tudta, mi történik, mire a símaszkos fickó pisztolyt nyomott a fejéhez, és elmesélte, hogy ez egy kísérlet. Ekkor a pasi megérezte, milyen könnyű a fegyver a kezében, és azt gondolta, üres. És akkor lőtt. A fegyver tényleg üres volt, a felesége életben maradt, az idegen pedig… gratulált. Azt mondta neki, ő az első ember, aki lelőtte volna a feleségét. Jutalomként ő maga lőtt rá a nőre és elment. Devalos rögtön hívja Scanlont, aztán küld valakit Allisonért is.

Allison és Scanlon is végighallgatják a zavarodott pasit, Devalosnak már csak egy kérdése van: miért hagyta őt életben a gyilkos? A férfi nem tudja érthetően elmagyarázni, de szerinte valójában az egész nagyon is elmés, ha belegondolnak. Scanlon meglátogatja a férfi házát és Allisont is magával hívja. Nahát, miért gondolta meg magát rólam? – kérdi Allison. Mert mikor a nő négy embert érzékelt az egyik gyilkossági fotón, az a húgáé volt, és azóta eszébe jutott, hogy a húga terhes volt. Nabumm. Tetthely, az áldozat az ágyon fekszik, fejében egy golyó. Mikor Allison meglátja, valami látomásféléje támad vakucsattogás formájában. Rosszul lesz és kimegy levegőért.

Scanlon azt hiszi, a nő csak megijedt a hulla látványától. Együttérzően elmeséli, hogy ő biza már sok hullát látott, és először mindig a szemükbe nézett, de nem tudja, miért. Allison elmeséli, hogy villanásokat látott a szobában, ráadásul a múltkor is ugye fényképekkel álmodott... Scanlon erre megvilágosodik és visszamegy a lakásba. Allison követi, Scanlon a nappaliban lévő esküvői fotót vizsgálja. Megérzése van, hűha.

Otthon megy a gyereknyúzás, Bridgette a préda, Allison a vadász, fegyvere a fésű, ki kell fésülni a gyereke haját, mert különben csimbókos lesz és le kell vágni!! Nem is tudom, ezt miért részletezem, talán mert Bridgette feje iszonyú jópofa, megér egy képet. Joe megkéri Allisont, hogy takarítsa ki a házat holnapig, mert este nyolckor kezdődik a bulija. Allison begurulna, de Joe-t megmenti a telefon: Scanlon az. Kiderítette, hogy az összes gyilkosságnál ugyanaz a férfi csinálta az esküvői fotókat, holnap pedig meglátogatják őt, jönne Allison is? Holnap, agyal Allison, hmm, a holnap tökéletes, nincs semmi dolga!

Holnap van, Scanlon, Allison meg pár zsaru megjelennek a fotós lakásánál, ahol a srác nincs ugyan, de egy csomó fényképet találnak a gyilkosságokról. Akták is vannak a párokról, akiket a gyilkos az esküvőjükön fotózott le, majd figyelte őket, végül egy év múlva alávetette őket a „kísérletének”. Van pár lezáratlan akta, amik nem végződnek halállal, Allison rámutat az egyikre, és azt mondja, ma este látogatja meg őket a fotós. Pontosan, a srác már símaszkban álldogál az áldozat felesége mellett pisztollyal a kezében, és várja, hogy a férj hazaérjen. Helyette azonban betoppan Scanlon, aki nagyon le szeretné lőni a srácot a húga emlékére. Nem tudjuk meg, hogy megtenné-e, mert megjelenik még egy tucat rendőr, a fickó pedig megadja magát. El van ájulva az örömtől, micsoda érdekes társadalmi helyzet részese, jézus. Scanlon később meghívja Devalost és Allisont egy italra, de Allison rohan haza, lekési a meglepetés vacsoráját!

Hazaér, a ház viszont tök üres, sehol senki, csak Joe pakol a hálószobában. Mi történik? – kérdi Allison. Az történik, hogy sosem volt születésnapi buli, viszont van két jegy Mexikóba gyerekek nélkül! Nem könnyű meglepni valakit, aki mindig egy lépéssel előttünk jár. Allison el van ájulva, Joe kimegy és a limuzinnál vár, amíg a neje összepakol. Csomagolok, ahogy csak tudok, ígéri Allison, aztán heverészik egy kicsit, végül előkapja az ágy alól a teli bőröndjét és indul is. Úgy tűnik, egy médiumot sehogy sem lehet meglepni.

Címkék: médium
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doris78 2011.06.24. 19:06:50

Ez tényleg izgalmas rész volt. Olyan fura, - úgy, hogy már láttam az összes évadot-, hogy ez ennyire az elején volt - még az első évadban...

pukkpapa (törölt) 2011.06.24. 20:06:49

Én még csak az első három évadot láttam, (szégyen tudom, de addig nem folytatom amíg itt be nem érem magam) de nekem is kicsit fura volt ezt a részt felidézni. Scanlon később már főszereplő lesz, egy csapat Allisonnal... itt meg még vérre mennek egymással. :D Vicces nézni őket.

doris78 2011.06.24. 20:20:33

Nagyon jó, hogy feldolgozod - csak kérlek, tarts ki és vidd végig mind a hét évadot! :-)

Acron 2011.06.24. 22:13:24

Hogy én ezt a részt kihagytam, hihetetlen!!! Mármint nem láttam. Esetleg valahol vissza lehet nézni?
süti beállítások módosítása