Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Chuck 1x12 - Chuck és a szerelem

2011. június 24. 16:00 - teardrops

Eredeti epizódcím: Chuck vs the Undercover Lover
 

Csecsenföldön járunk 2004-ben, dúl a polgárháború, a kis motelszobában pedig a dúl szerelem, vagymi, a pár női fele épp egy kék köves medálos nyakláncot vesz fel, melyről hamar kiderül, hogy a pár férfi felétől kapta. Fotóriporter Ilsa és energia konzultáns… Casey. Bezony, morcosnak megismert őrnagyunk itt épp nem az, inkább akciózik, úgy tűnik, mindenféle értelemben. A nő elmegy (mármint a gépével), mert szorít a határidő, Casey meg pihen, mikor hirtelen robbanás hallatszik a közelből, szalad körbenézni, a romok között ott lapul a meggyötört fotómasina… ez a kép jut eszébe Casey-nek a Buy More-ban, napjainkban, amikoris egy ideges vevő a fényképezőjét hozta vissza javításra. Chuck megmenti a helyzetet, illetve a fickót is, mert Casey már ugrásra kész. Később a szerelő helyiségben pedig Jeffet kell megregulázni, ő ugyanis a város legjobb szállodájának, a Grand Seville-nek a gépében matat és a híres vendégek telefonszámát gyűjti. Chuck eltakarítaná a nyomokat és ahogy a vendéglistát zárja be, az Intersect működésbe lép: egy-egy névről bevillan az illető fotója és foglalkozása, úgy mint feketepiaci fegyverkereskedő, pénzmosó és hasonlók. Najó, akkor írjunk listát! Chuck feje már zsong, de egyből kijózanodik, amikor az Ilsa Trinchina névnél szerelmes levelek, szerelmi légyottok, csókok villannak fel, no meg Casey és a Cukimaci becenév.

Naná, hogy szalad a hírrel Caseyhez, miszerint orosz rosszfiú-buli van a hotelben, de mivel ő annyira diszkrét, ezért Ilsa nevét lehagyta a listáról… annyira viszont nem az, hogy szóba ne hozza és még a becenevet is bedobja. No, ezt nem kellett volna, Casey reakciója elég terminátorosra sikeredik, Chuckot felnyomja a falra és csak az menti meg végül a srácot, hogy ő az Intersect és azt óvni kell, vagy mifene. Örömében Chuck egyből rohan is Sarah-hoz, röviden velősen elmondja a sztorit és nagynehezenelsőszóra ráveszi a lányt, hogy CIA-erőforrásokat felhasználva, ugyan derítsék már ki, hogy ki is ez a rejtélyes nőszemély, aki belezúgott Caseybe, de legalábbis a szeretője volt.

A másik sztori, amely néha-néha felbukkan az epizódban, Ellie és Devon évfordulós ajándéka, amelyet most egy füst alatt letudok, mert…
Szóval, Csodálatosék abban megegyeztek, hogy most sok kicsi helyett egy nagyot vesznek, de abban nem jutnak dűlőre, hogy mi legyen az: Ellie bazinagyképernyős tévét akar, Devon bazinagyteljesítményű mosógépet (erre hagyok egy kis időt). Doktor Morgan, vásárlási terapeuta veszi kezelésbe őket, nem sok sikerrel, mert alig tudnak indokolni, Ellie-nek el kellett rohannia a kórházba, így annyira nem is meglepő, hogy a mosógép győz. Ellie kiborul, később otthon borozgatás közben sajnálja magát; először Sarah-nak önti ki a szívét*, majd Morgan vállán sírja ki a bánatát. Vagy inkább elalszik mellette. Eközben Devon a Buy More-ban pókerezik Lesterékkel* és nyer, de a nyeremény láttán (vetkőzős verzió) inkább lelép. Végül mégiscsak a tévét veszi meg és boldogan élnek tovább Ellie-vel.

Rosszfiú fronton Beckman sem boldog, ezért hivatalossá teszi az akciót: mivel valamilyen estélyt tartanak a hotelben, Chuck és Sarah elmennek, hogy kiderítsék, miért is jöttek az Államokba az oroszok. Chuck viszont eltökélte, hogy chuckos énjét Casey-vel kapcsolatban is beveti és mindenáron össze akarja hozni a régi szerelmeseket. Az mondjuk nem könnyíti meg a tervet, hogy Sarah közli, Ilsa bizony meghalt. Akkor viszont ez azt is jelenti, hogy valaki kamu útlevéllel bitorolja a nevet, ez odaát nem is meglepő.

A hotelben nem estély van, hanem amolyan lakodalmas buli, ezért Chuck máris pincér lesz, Sarah meg felszolgáló, elvegyülnek. Ez pedig még jobban is sikerül, mint gondolják, Chuckban ugyanis az egyikük a rokonát véli felismerni, egyből bevonja a táncparkettre. Eközben Sarah-ra rárepül egy kis mitugrász, elkezdi tapizni, de azzal nem számol, hogy szuperkémünk visszautasítása ujj-eltöréssel végződhet.

Tánc közben Chuck azért sasol rendesen, az egyik nőre be is villan neki… Ilsa. Mutogat Sarahnak, majd mikor egymás mellé keverednek, elmondja, hogy ezek szerint nem halt meg a nő. Sarah szerint meg lebuktak, ezért leadja a drótot Caseynek, hogy menniük kell, John útközben viszont éppen Ilsába botlik. A nő ártatlan kék szemekkel néz rá és közli, hogy a robbanás után két héttel tért magához egy kórházban, de nem emlékezett semmire, kivéve Casey arcára, amúgy pedig még most is viseli a nyakláncot. Egymásra borulásra azonban nincs lehetőség, mert valaki mikrofont ragad és az asztalon állva jópofizik. Az Intersect meg beindul – Chuck már tudja, miért vannak itt az oroszok: a pasi miatt, aki nem más, mint Victor Federov, orosz kiskirály (ha úgy tetszik illetékes elvtárs, minden hozzá tartozik), és aki éppen most jelenti be, hogy ő a világ legboldogabb embere, mert feleségül veszi… Ilsa Trinchinát.

Chuck másnap próbál Casey-be lelket önteni, de annak mintha nem is lenne szüksége rá*. Sarah viszont folytatja az akciót és alkalmazottként megszállja a hotelt. Chuck pedig nem adja fel, próbál Casey-ből infókat kihúzni és végül csak megbizonyosodik arról, hogy az őrnagy is élőőőlény. Estére már addig jutnak, hogy a nők nem feltétlenül a mogorva katonákra buknak, és-de-mivel Ilsa nem is tudta, hogy Casey miből él, itt lesz a kutya elásva, mert lehet, hogy azt sem tudja, Victor miből él, úgyhogy harcoljon érte. A hotelben aztán jól bele is botlanak Sarah-ba, aki már elő is készítette a terepet, a tálaló kocsival könnyen becsempészheti a poloskát a szobába, a szerverszobából pedig a biztonsági rendszer feltörésével mindent látnak.

Például azt, hogy Ilsa búsan iszogat egyedül a bárban, Chuck rábeszéli Casey-t, hogy ezt ne hagyja. És ő nem hagyja. Sarah közben közeledik a szobához, de nem számol azzal, hogy belebotlik bárkibe is, az már csak hab a tortán, hogy az eltört ujjú mitugrász az, legyakja megint, így viszont jön a béterv, mert a testet mégsem hagyhatja ott a folyosón. Mivel Casey ugyebár elment csajozni, Chuck helyettesíti és amolyan chuckosan oldja meg (vagyis nem) a problémát, nevezetesen a poloska elhelyezését a szobában: a lámpa összes oldalára próbálja feltenni, de valahogy nem akar sikerülni. Az asztalon lévő aktatáska viszont felkelti a figyelmét, és ahogy kinyitja mindenféle iratokat talál benne, melyre a bevillanás is érkezik: Ilsa mégsem az az ártatlan fotóriporter, akinek mondta magát, például a liftben simán elintézi az embereket.

Hát ez nem jó hír, még emészti kicsit a látottakat, ám a folyosóról hangok hallatszanak, sőt, egyre közelebbről, sőt már a kilincsnél matatnak, ilyenkor tehát nincs mese, be kell bújni az ágy alá. A felajzott pár bejön, egymás nevét suttogják (Óilsa, Ócasey), Chuck az ágy alatt egyre kínosabban érzi magát, a telefon pedig mikor is csörögne, ha nem ilyenkor. Casey le- és beszól Bartowskinak, aki azért gyorsan figyelmezteti, hogy Ilsa rosszember, a férfi erre felveszi a pisztolyát, de aztán le is teszi, mert egy "Dobd el a fegyvert, Cukimaci!"-nak nem lehet ellenállni. Kiderül, hogy a nő a francia titkosszolgálatnak dolgozik, jadeakkorvégülis egy oldalon állnak, de inkább a számonkérés a téma a párocska között: mi volt a nem-emlékszem-semmire maszlag és a miért-hazudtál kontra kérdezi-ezt-egy-energia-konzultáns. Mindig a jó részeknél hallatszik a hang a folyosóról, úgyhogy ismét csak irány az ágy alá (most már ketten), Ilsa pedig csábos pózban várja jövendőbelijét, aki jó hangulatban van (=részeg) és aki annak rendje és módja szerint… elalszik rajta. De legalább a bújkáló különítmény olajra léphet.

Casey a Buy More házimozi termében zuhan magába, miközben a Casablanca megy a tévében, Chucknak meg jól kifakad, hogy bármi is volt régen köztük (mármint nem Chuckkal), annak vége, 'az a nő' számára újra halott; ám lélekbúvárunk csak szólni akart, hogy az a 'halott nő' keresi. Ilsa pedig csak azért jött, hogy elhozza a poloskát, amit a "nem túl ügyes kém" hagyott hátra, és ha már itt van, elmondja, hogy valójában 2002 óta próbálják Federovot elkapni, de nem tudnak rábizonyítani semmit, ezért folyamodtak egy ilyen lépéshez. Casey morcos, cívódnak egy kicsit, majd végül a nő visszaadja a nyakláncot (háttérben a Casablancában véletlenül éppen az "egyszer elengedtelek, de még egyszer nem tudnálak" mondat hallatszik) és elmegy.

Casey meg kiüti magát otthon egy üveg whisky-vel. Chuck ismét jön vigasztalni, de csak a nyaklánc repül felé, majd landol és szétesik az asztalon. És láss csodát, valami oda nem illő is előkerül, amelyről a bevillant infók alapján kiderül, hogy egy RX 77 nagy hatótávolságú adó. Lehallgatták Ilsát, vagyis tudják, hogy kém. Nincs biztonságban, vagyis induljunk máris megmenteni. Részegen Casey nem vezethet, vagyis Chuck fog.

A hotelben készülnek az esküvőre, Chuck telefonos segítséget kér Sarah-tól, miközben a támolygó Casey-t próbálja a szoba felé terelni - ahol végülis nem Ilsát találják, hanem a vőlegényt és két másik rosszfiút. A következő pillanatban Casey már szmokingban, de Chuckkal összekötözve ül a széken, hallgatva Federov remek tervét arról, hogy ha Casey megtartaná a nőt és ők mennének el a nászútra, és majd valami balesetben megtalálják a holtesteket, mindenki azt hiszi ő volt és mondjuk a sofőrje, hát nem remek? Hát nem, Chuck kezd kiborulni, Casey viszont úgy tűnik, kijózanodott, mert már azt is felmérte, hogy elfogadható veszteséggel (törés, rándulás, egy végtag elvesztése) kijuthatnak innen. Eközben Sarah is megérkezett, a vendégsereg között próbálja megtalálni Chuckot, de miután nem látja, felhívja. A telefon viszont mitugrásznál csörög, akit már kicsit unalmas legyakni, de arra jó lesz, hogy kérdezgesse, merre van Chuck Bartowsi. Nos, a keresett személy éppen Casey hátán próbálja túlélni a férfi akcióját, mely az őrök felidegesítésével kezdődött és lefejeléssel egybekötött verekedéssé fajult, néha felhasználva Chuck lábát, melyet fordulásnál remekül lehet használni (ezzel újraértelmezték a pörgőrúgás fogalmát). Azzal viszont nem számolt Casey, hogy a sokadik emeleten vannak és az erkély ajtó nyitva, az orosz meg csak közeledik és támad és végül nincs más út, csak lefelé. Még szerencse, hogy medence van alattuk, így a mutatványt nem halállal végződően prezentálják a násznépnek; a vendégek csak bámulnak, nem ilyen előadásra készültek. Miután a duó kimászik a medencéből, kiderül, hogy másra viszont készülhettek, mert legalább húsz pisztoly szegeződik rájuk, ám feltűnik Sarah, aki megadást színlelve, kihasználja a pillanatnyi figyelem-lankadást és átrúgja a fejek fölött a fegyverét Ilsának, aki aztán Victorra szegezve azt, gyakorlatilag lezárja az akciót.

Reggel Chuck arra ébred, hogy Casey és Ilsa éppen az ablaka alatt mond búcsút egymásnak, így elkezd leselkedni, miközben a párocska azt találgatja, hogy vajon mit is csinál igazából. Nos, mindegyis, mert van még mit tanulnia, viszont... örülök, hogy nem haltál meg, jó volt újra találkozni, de a munka szólít, csók, szevasz, még találkozunk. Vagy nem.

Chuck, miután Ilsa kifordul a kapun, odaugrik Casey mellé érdeklődni, hogy mi a helyzet és mikor megtudja, hogy a nő álcázott ügynök lesz, azzal vígasztalja, hogy ne aggódjon a férfi, ő mindig itt lesz mellette és szerinte ez jó, mert úgy érzi, ez egy gyönyörű barátság kezdete.

Vagy nem.
 

BÓNUSZ

Ellie: Én mindkét lábbal benne vagyok, Devon meg csak az egyikkel, így én gondoskodom mindhárom lábról és azt szeretném, ha együtt gondoskodnánk négy lábról. Érted, miről beszélek?
 

Devon és a pasis party
 

Chuck: Ha szeretne beszélgetni valakivel, vagy szeretné valakinek kiönteni az érzelmeit…

 

ZENE

Mexican Hat Dance (a csengőhang)

Címkék: chuck
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

candyperfumegirl 2011.06.25. 11:09:25

A casablancás epizód az egyik kedvencem, anynira pofátlanul direkt utalások voltak benne, de nagyon szerettem. :) A videóért külön köszönet!

teardrops 2011.06.26. 10:29:48

@candyperfumegirl: Ha jól emlékszem, ez az egyetlen olyan rész, ahol a "véletlen" utalások többször is előjönnek az epizódban, a vége-jelenet/poén pedig, ahogy itt is a filmet idézik, nálam abszolút a topon van.:-)
Egyébként az utalásokra már külön rárepültem és most, hogy újra nézem (pedig nem is először;-)), még mindig találok újabbakat.
...és nagyon szívesen.
süti beállítások módosítása