Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

24 7x01 – 8:00-9:00 (ÉVADNYITÓ)

2011. június 24. 09:00 - Milo Rambaldi

Az m1 bevásárolt 24-ből, ami jó döntés volt, a napi darálás már kevésbé (a bérbloggerek ujjai egészen elkopnak, és a patkányoknak nem lesz mire panaszkodni írások hiányában), indul is a hetedik évad. A hatodikat drámával zártuk, volt azóta egy félig szar TV-filmünk, Szabadulás címmel (hv-ja majd talán lesz egyszer, bár nem érdemli meg), amiből megtudtuk, hogy Jack kiszállt sokadszor, és Sangalában (afrikai Fuckisztán, nevét Szandokán angolai törvénytelen gyermekéről kapta) tengette életét, ahol persze jöttek a gonoszok, meg egy szenátusi kihallgatás. Mindeközben egy malacpofájú nő lett az elnök, búcsút intettünk Trágyapofának. Allison Taylor elnökasszony munkásságát ebben az évadban fogjuk bővebben megismerni. Csapjunk is a húrok közé, és feledjük el gyorsan a középszar hatodik évadot, a hetedik évad nagyságrendekkel jobb. Extra hosszú hogyvolttal nyitunk.

Reggel 8 óra van. Kislánnyal sakálkodik apja a washingtoni reggeli csúcsban, tedd el azt a telefont, mert azt mondtam. Közben őt hívják, belehallózik a telefonba, de ekkor balról belehajt valaki az autóba, hátulról is érkezik egy mikrobusz, a kocsik egymás hegyén-hátán, maszkos gépfegyveresek ugranak ki, és elrabolják apukát. Nem a pénzed kell, hanem meg kell javítanod valamit. A szereplőlistán pedig ott figyel Carlos Bernard neve!!! A mi Tónink visszatér hát, mégsem halt meg az ötödik évadban! A hetedik évad már jól indul.

Jack szenátusi kihallgatása folyik. Igaz, hogy megkínoztad azt a szegény arab terroristát, aki a levegőbe akart repíteni egy mecsetet 10 gyermekkel, te rohadt állat? Igaz, hogy a CTU vezetőjeként nem rettentél vissza a jogszabályok megszegésétől? A szenátor és Jack évődnek egy sort jogon és kötelezettségen, illetve azon, hogy ki a nagyobb szemét, ámde ekkor befut egy vörös csaj, Renée Walker vagyok az FBI-tól, és Jack velem jön. Anyád megy veled almát szedni, szól a szenátor, de amikor meglátja Renée papírját, Jack mehet, igaz, másnap reggel vissza kell jönnie.

Renée telefonál kolléganőjének, Janisnek (Janeane Garofalo, kellemes meglepetés!), aki egy Sean nevű okostojással kezd el veszekedni. Eközben eligazítás van az FBI-nál, az emberrablás áldozata Michael Latham, aki a nemzetbiztonság tűzfalának a tervezője. A csoport, aki elrabolta, az elmúlt hetekben technológiai lopásokra specializálódott. Lathamat pedig azért rabolták el, mert ő fog segíteni nekik egy olyan eszköz előállításában, amivel majd jól bejutnak a nemzetbiztonság és az FBI rendszerébe. Lathamat látjuk már, laposra verték szerencsétlent, de a kézikészüléket előállította. Amivel éppen egy repülőgépet monitoroznak a genyák, a 117-es járat New Yorkba tart...

Jack és Renée érkeznek az FBI-hoz, Renée Larry néven futó arrogáns köcsög főnökével Jack köszönés alatt összeugrik, majd végre megtudjuk, miért is kell az FBI-nak Bauer ügynök. Az van, mondja Renée, hogy szerintünk te tudsz segíteni nekünk, mert ismered az egyik emberrablót, aki egyébként be akar törni a rendszerünkbe. Jack sokkot kap, amikor meglátja Tóni fényképét, majd egyből távozni is akar, csaló banda, Tóni megmurdált, én tudom, ott voltam, amúgy is inaktív vagyok, hagyjatok békén, megyek vissza a szenátorhoz, az ő hülyeségeit jobban bírom. Ámde ekkor így szól a szép Renée, kiástam a sírját, nem Tóni van benne, itt a bizonyíték!

Kapcsoljuk is a szemeteket, és előbújik Tony Almeida, akiből Tony Alkaida lett, átállt a terroristák oldalára!!! Vagy mindig is ott volt? Még a végén kiderül, hogy Fürtinek is csak a Project Helixes dupláját puffantották le. Bocs, ez nem az Alias, de ezek után nem lepődnék meg semmin. Mindenesetre Tóni stílusa egészen megváltozott, sziszeg, mint egy kockás piton, és halkan is beszél, mert az olyan félelmetes. Latham kézikészüléke meghibásodik, ezért Tóni bepipul, és odasziszegi a mi Mihályunknak, hogy javítsd meg gyorsan, mert aztán szükségtelenné válsz, az meg tudod, mit jelent, nem? Tikktakktikktakktikktakk...

Mangal Ica elnökasszony egyből háborút akar indítani, Sangala a célpont, Juma tábornok tömeggyilkolja a népet, és ezt nem lehet hagyni, a világ rendőrének közbe kell lépnie, még ha ártatlan amerikai ifjak hullanak is. Latham eközben megjavítja a kézikészüléket, de a légiirányításnak feltűnik, hogy valami nem stimmel, hívják is az FBI-t, ahol Jack próbálja megmagyarázni magának, hogy Tóni nem lehet terrorista. Renée szerint a képlet egyszerű, a kormányt szolgálta, majd megölték a feleségét, az élete tönkrement, a csaló elnök meg elsétált, igazságtételt akar. Jack tehát újra a fedélzeten.

 

Jack is megtudja, hogy Tóni gépeket akar vezérelni, bár még mindig nem hiszi, hogy egyáltalán életben van. Renée ezért Sean mellé ülteti, na ezt már most látom, hogy ebből gáz lesz. A mi Icánk kemény csaj, ha nem vagy velem, ellenem vagy, mondja az ellenkezni merő titkárnak, találunk mást helyetted, én szét akarom lőni Benjamin Juma seggét. A vitának az érkező FBI ügynök vet véget, Ica hanyatt vágódik a hírek hallatán, és egyből kombinálni kezd, biztos összefüggés van a sangalai akció és eközött. Az FBI szerint nem, de azért az nem túl jó hír, hogy utasszállító gépeket csak úgy eltéríthetnek. Tikktakktikktakktikktakk...

A First Gentleman éppen egy újságírót próbál jobb belátásra bírni, amikor egy magánnyomozó telefonoz. A fiad feltételezett öngyilkossága után a barátnője jelentős összeget kapott, na ehhez mit szólsz? Azt, hogy a fiam nem lett öngyilkos, ezért most megyünk is kideríteni az igazságot, senki nem tudhatja, hol vagyok. Janis eközben rádöbben, hogy Tóni mekkora szemét, remegni is kezd, Renée viszont leoltja, egyél xanaxot és húzz vissza dolgozni. Jack rögtön nyomra akad, van egy fószer, akitől Tónival anno hamis csipkártyákat vásároltunk, és nézd csak, hát nem Washingtonba költözött ez a derék ember 9 hete? Jack szerint irány kitépni a szívét.

Larry házkutatni akar, majd újabb veszekedés következik Jackkel, kínozz meg, ha nem tetszik, amit mondok, ezt akarod, mi? Biztos írtak a zöldek az alkotóknak, ez az új tempó elég fura, Jack meg pont olyan, mint Silvester Stallone volt a Pusztító című filmben, amikor kifagyasztották. Renée vet véget a drámának (Sandra Bullock szerepe), Larryt félrevonja, a helyzet durva, Jack ismeri ezt a kártyás fószert, el akarom vinni magammal, majd én rövid pórázon tartom, tudok bánni a pasikkal. Larry ebben nem annyira biztos, én sem, de végül belemegy. Renée jön is vissza, na idefigyelj Jack, jössz velem, de engedelmeskedsz. Tikktakktikktakktikktakk...

Jack és Renée érkeznek a kártyás Schaechterhez, eközben Ica megtudja, hogy a férje leállította az újságírót, valamint a renegát titkár is észhez tért. Schaechter magas ló taktikát alkalmaz, amikor megtudja, hogy csak Renée FBI ügynök, Jack csak utánfutó. A Tóni hol van kérdésre csak annyit mond, hol lenne, a sírban, ahová eltemették. De Jack, inkább azt meséld, milyen az élet most, hogy nincs már CTU? Nem akkora poén, mi? Renée szeretné gyorsítani a kihallgatást, ennek az a vége, hogy Schaechter testőre rátámad, majd Jack zöld utat kap egy kis kínzáshoz, tökös csaj ez a Renée, jól nyomja.

Jack éppen egy golyóstollal közelít Schaechter szeméhez, aki ráébred, hogy a lézeres szemkorrekció sokkal jobb, ezért beszélni kezd, na szóval az van, hogy... ekkor érkezik egy golyó az ablakon át, a szembetetőn mesterlövész van, aki leszedi Schaechtert és a testőrt. Tóni telefonál ezt követően, maradj ki ebből, Jack. Jack beszélgetne, de Tóni rábassza a telefont, majd lekapcsolja a 117-es járatot a főrendszerről, és új pályára állítja. Ezen a pályán szembejön egy másik gép. Tikktakktikktakktikktakk... bimmbamm.

Címkék: 24
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

T. Norbert 2011.06.24. 09:59:19

Nekem Tóni feltámasztása volt az a pont, amikor fontolgattam a canceladást. Annak valamennyire örültem, hogy a nyolcadik évadba nem rángatták bele. Bár ott meg berángatnak más halottnak hitt szereplőt. A végére látszik, hogy kezdtek fogyni az ötletek.

Jim Raynor 2011.06.24. 11:36:20

öööö "titkár"? az nem a külügyminiszter volt, aki húzta a száját?

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2011.06.24. 11:42:55

@T. Norbert: valamilyen szinten egyetértek veled, ugyanakkor Tóni halála kérdéses volt, mert ugyebár nem kapott néma bimmbammot, amikor "meghalt" az ötödik évadban. Ugyanakkor vissza fogom nézni azt az epizódot, pontosan látni akarom, mi történt pontosan.

@Jim Raynor: mea culpa, igazad van. Kicsit fáradt voltam, amikor írtam.

Micimedwe 2011.06.24. 12:38:25

Én már kábé a harmadik évad óta ügy ülök le a tévé elé 24-et nézni, mintha kabarét néznék. Iszonyú jókat tudok rajta röhögni. Az előző évadon röhögtem a legtöbbet, de ez is sehr vicces lesz, már látom.

Vince Larkin 2011.06.24. 13:39:19

ez a szenátusi meghallgatás mekkora parasztvakítás már...idióták ezek. A szemüveges szenátort már a holt költők társaságában is utáltam...
Tóni elég zorall arcot kapott gonoszként. Ez a Renée viszont rendben van. :-) szimpatikus, vagány csaj. A CTU-s brigád viszont hiányzik. A szabálykövető FBI-os brigád egyelőr elég langyos.

kamarti 2011.06.24. 17:37:35

azért akármilyen is az az átvezető tv-film, egy-két infót sztem nem ártana becsatornázni:
- hogy ugye Jack - akarata ellenére ugyan - de éppen Sangalából jött vissza (ahol elébb valami tábornok öccsét is megölte, lábfogással, aki ezért bosszút eslüdött)
- hogy az előző elnök az épp őt váltó elnöknőt beelőzve vonta ki a csapatokat Sangalából
- hogy Juma fegyverszállítója John Voight (aki ugye AJ édesapja, ez sztem vicces, bár kissé morbid), és hogy bebetonoztatta azt a brókert, aki rájött, hogy a pénzmozgás egy terrorszervezethez vezet
- ez a bróker egyébként az elnöknő fiának el is mondta, hogy talált valamit és megkérte, szóljon az anyjának - de a betonozás előtt már nem volt ideje átküldeni az anyagot
- és ugyanez a fiú egy cégnél dolgozott az elnöknő fiával (aki ugye vagy öngyilkos lett vagy nem azóta), sőt, ő mutatta be egymásnak őket

engem egyébként egyetlen dolog zavar gyakran ebben a sorozatban: ha néha sikerül ugyanabba az évadba két teljesen más szerepre két nagyon hasonló arcberendezésű színészt castingolni...

kamarti 2011.06.24. 17:38:40

@kamarti: bocs, tehát a bróker az elnöknő fiának a barátnéjával dolgozott egy cégnél

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2011.06.24. 17:43:49

@Vince Larkin: na ja, kellett már egy ilyen csavar is, Janis meg Chloe ikre lehetne.

@kamarti: Igazad van. Egyébként ezek mind ki is derülnek az évad alatt szép sorban. Ettől függetlenül lehet, hogy valamikor a jövő héten lesz egy Szabadulás hv, ha lesz rá időm.

kamarti 2011.06.24. 18:34:03

@kamarti: nekem ők nem hasonlítanak (és Chloe hiányzik is. bár az előzetesben mintha feltűnt volna, igaz, nem egészen világos, a királyi miből vágja össze az ajánlókat és valszeg nem is fogom nézni ezeket, mert a Tűzvonalban-nál is rendszeresen lelőtték a poénokat...). Viszont a chip-árus fickó első blikkre mintha az áruló enszes kolléga lett volna a Szabadulásból...

kamarti 2011.06.24. 18:36:25

@kamarti: ezt persze nem erre válaszoltam, hanem erre: @Rambaldi:...

Dave985 · http://siparadicsom.reblog.hu/ 2011.06.25. 01:23:52

@T. Norbert: Ha ugyanarra az emberre gondolunk, akkor jelezném, hogy a 8. évadban kulcsszerepet kapó x.y. halála még annyira sem volt biztos, mint Tonyé. Fórumozós berkekben szinte biztosra vették visszatérését, annyira meghatározó karakterről beszélünk.

Gabba 2011.06.26. 00:44:02

@Rambaldi: az évadkezdés ütős, reméljük, marad a színvonal.

Tony Alkaida, ez nagyon jó!

Sangaláról nekem meg a Boney M jutott az eszembe, hogyaszondja: Brown girl in the ring, Sangalangala...

T. Norbert 2011.06.26. 09:30:07

@Dave985: Na jó, de úgy hozták vissza, hogy semmi magyarázatot nem adtak rá. Csak nemes egyszerűséggel megjelent, mintha mi sem történt volna. Értem én, hogy nem kell mindent a néző szájába rágni, de ez már erősen a ló másik oldala volt. Arról nem is beszélve, hogy a 8.évados szereplését csupa önismétlés és hiteltelenség övezte.

Dave985 · http://siparadicsom.reblog.hu/ 2011.06.26. 13:18:50

@T. Norbert: Különösebb magyarázatra szerintem nem szorult, hiszen jól láthatóan nem talált életveszélyes helyet a "tettes", az elvérzés miatt lehetett gondban. A szakemberek nagyon sietősre vették a figurát, küzdöttek életéért. Megúszta. Tony visszahozása jóval neccesebb forgatókönyvírói lelemény volt.
Ha a viszontlátás körülményeit nevezed hiteltelennek, az egy másik kérdés. De ezt majd néhány hét múlva megdumálhatjuk, nagyon nehéz spoiler-mentesen.:)

T. Norbert 2011.06.27. 08:28:32

@Dave985: Oké, de még annyit, hogy igazából nem magyarázatot vártam, hanem hogy szót ejtsenek róla. De ezt sem tették meg. Most ez olyan mintha: Egy sorozatban valakinek eltörik mind a négy végtagját. Ekkor egy időre eltűnik a szereplő, szót sem ejtenek róla, majd másfél évad múlva előjön, épen és egészségesen, mintha mi sem történt volna. Oké, lehet az embernek szerencséje, és összeforrhatnak úgy a végtagok, hogy szinte ugyanúgy tudja használni őket, de azért a néző joggal várja el, hogy szót ejtsenek a dologról, hogy utána mi is történt. Na, valami ilyesmi a helyzet a 8.évados visszatérővel kapcsolatban is, mint az általam levázolt képzelt sorozatbeli szituban.

Robinzon Kurzor 2011.06.29. 21:18:33

Na, szuper, hogy megint van 24 hogyvolt is, nem lehet egyszerű a napi dara.

Ez a Walker ügynök csinos kis vadászgörény, annyi szent.
süti beállítások módosítása