Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Médium 1x02 - Megérzés és bizonyosság

2011. június 23. 09:00 - pukkpapa (törölt)

Bensőséges jelenettel nyit a második rész: egy férfi és egy nő egy motelszobában szeretkeznek. Ebben nincs is semmi fura, de ekkor megjelenik a rendőrség és felszólítja a pasit, hogy jöjjön ki. A férfi fel van háborodva, hát mégis milyen dolog ez, közben alaposan betakargatja a nő testét a takaróval, egészen a feje tetejéig. A rendőrök berontanak és már viszik is a pasit az őrsre, közben szólongatni kezdik a nőt a takaró alól, de az nem válaszol. Az egyik zsaru lehajtja a takarót, egy hulla van az ágyban! A zsaru felsikolt, ez az a pillanat, amikor Allison rémülten felriad álmából.

Másnap majdnem tökéletes a káosz a családi házban: Ariel ideges, mert osztálykirándulása lesz és kell kék pulcsi meg fésű meg szendvics és Bridgette túrja az orrát és rápöcköli!! Allison azonban nincs sehol, éppen a takaró alatt bujkál, merthogy neki rossz napja van. Joe próbál egy kis életet lehelni feleségébe, de Allison makacs: a kilenc éves lányának izgalmas napja lesz osztálykirándulással meg szutyidobálással ő meg 33 éves és egész nap itthon fog malmozni. Joe-nak vidító híre van: meghívták őket vacsorára! Négy atomfizikus és a feleségeik, hurrá! – örvendezik Allison.

Devalos eközben már egy tárgyaláson ül, mögötte egy nő. Az esküdtszék ítéletére várnak, egy gyilkost akarnak rács mögé juttatni ugyanis, az esküdtek azonban nem tudtak dönteni. Devalos ideges, a nő mögötte meg elképed, ugyanis ő az ügyészség esküdtszakértője, és mint látszik, rossz munkát végzett. Devalos dühöng, leteremti az asszonyt, aki csak néz, nem tetszik neki ez a hangnem. Az jó, mert Devalosnak meg a munkája nem. Rövid életű munkakapcsolat lesz ez.

Allison otthon ücsörög és valami fekete-fehér barkóbát néz. Abszurd, abszurd, mondogatja a megfejtést. A-B-SZ-U-R-D, hála Istennek éppen jókor csöng a telefon, Allison már a vodkával szemezett. Az ügyészség telefonál, Devalos várja Allisont, feladata van számára. Allison arca felragyog, a liftben is fülig ér a mosolya, még az sem baj, hogy nem volt dada, így a bőgő Marie-t is viszi magával az irodába.

Allison gyorsan lepasszolja a kicsit Devalos titkárnőjének, és már bent is van a férfi irodájában. Devalos mielőtt belekezd, rövid leírást szeretne Allison képességeiről (miután már felvette?). Rendben, nos, Allisonnak álmokon keresztül szoktak üzenni halott emberek, illetve megérzései támadnak, néha tud olvasni az emberek fejében is. Devalos kételkedik kicsit, de kiosztja Allisonnak a feladatot: esküdteket kellene válogatnia. Egy férfi több nőt is meggyilkolt, aztán félretette a holttesteket és később közösült velük. Ezt a pasit kellene most elítélni, ehhez pedig megfelelő esküdtek kellenek. Devalos szeretné tisztázni: ha Allison segít, hozzájárul, hogy kivégezzenek egy embert, mert a pasira halálbüntetés vár. Allisonnak ez nem probléma. Akkor munkára fel, mondja Devalos, mellesleg a férfi neve… Ivan Kinetko, fejezi be a mondatot Allison.

Este Joe és Allison elindulnak a vacsorára. Allison a többiek nevét próbálja memorizálni, nem túl eredményesen. Egy feledékeny médium, mosolyog Joe. Allison fel van dobva, hiszen munkát kapott, de ha már itt tartanak, Joe szeretné, ha a neje ügyelne rá, hogyan tálalja a választ arra kérdésre, hogy mit dolgozik. Allison kiakad, miért, hogyan kéne? Talán túl őrült munkát végez? Joe nem ezt mondta, kicsit veszekednek, Allison makacsul fortyog tovább.

A vacsora halál unalom. Mindenki dicsekszik a férjével/nejével. Például ott van Annie, egy nő, akire nagyon büszke a férje, ugyanis nem mást tett, mint saját terápiás módszereivel szóra bírt egy kisfiút, aki addig nem beszélt. Annie szerint semmiség az egész, aztán mesél: a terápia lényege, hogy a két fél be van zárva egy szobába egymással, nem esznek, nem isznak és nem mennek ki, amíg egyikük nem beszél. Allison véletlenül belelát a nő fejébe és megelevenednek előtte a képek, de nem egészen úgy, ahogy a nő meséli. Annie azt mondja, nem aludt el, közben Allison látja, ahogy szépen párnára hajtja a fejét. A kisfiú végül feladta és megszólalt, mondja Annie - a kisfiú megpróbált megszökni. Érdekes, de az első szava az volt, jézusom, nevet Annie - Annie túl kényelmesen alszik, mire a kisfiú meglátja kilógó melleit, és azt mondja, jézusom! Annie erre felriad. Nahát.

Hazafele menet Allison elmeséli, hogy szerinte Annie hazudott nekik, Joe viszont kételkedik, hiszen Allison nem volt ott. Nem, de tudja, amit tud, közli a nő, a veszekedés pedig folytatódik: Joe-nak nem tetszik, hogy Allison ennyire biztos magában, mert bármikor tévedhet, ráadásul legalább akkor lehetne óvatosabb, ha éppen ki akar végeztetni egy másik embert. Éjszaka Allison álmodik: Ivan az egyik „barátnőjével” napozik, folyamatosan dicséri a lány testét, még a locsolót is beindítja neki. Allison felriad, hát hogyne lenne biztos magában ezek után?

Másnap Devalos pontosan 104 esküdtjelölt aktájával várja Allisont, ezeket kéne átvizsgálni. Devalos szeretné tudni, menni fog-e a feladat, Allison azonban nem bízik magában, nem biztos, hogy érezni fog bármit is. Végül nekikezd a dolognak, átvizsgálja az aktákat, az elsők között belefut egy Maxine nevű nőbe. Allison előtt megelevenedik a nő alakja: Maxine-nek évek óta kómában van az anyja, ő pedig türelmesen várakozik mellette. Azt állítja, hiszi, hogy minden okkal történik, majd egy pillanat alatt kitör belőle a vadállat és lerombolja a kórtermet. Ajjaj, a médium működésbe lépett, és többet lát, mint ami a papírra van írva. Szorgalmasan dolgozik tovább, mígnem Joe hívja, már fél tíz. Allison rohan haza, de előtte leadja Devalosnak a jelöltjei nevét és rövid beszámolót tart mindegyikről. Devalos le van nyűgözve, Allison pedig nyert egy meghívót a hivatalos esküdtválogatásra.

Este Allison és Joe beszélgetnek, Allison boldog, jól csinálja a munkáját, Joe viszont még mindig nem bízik teljesen a nejében. Allison megint Ivanról álmodik, a férfi éppen a szobájába csábít egy részeg lányt, ahol már várja valaki őket. A csaj lelkes, még sosem csinálta hármasban, aztán meglátja, hogy a harmadik fél bizony már hulla, és mikor menekülne, Ivan leüti őt. Másnap Allison beül az esküdtválogatásra, a jelöltjei mind bekerülnek, többek között Maxine is. Allison nagyon örül, Devalos pedig kirúgja a régi esküdtszakértőjét.

Olaszország. Velence. Gondolázás. Allison álmában legalábbis ezt reklámozzák, méghozzá nem más, mint Ivan, aki közli, hogy lelépett Olaszországba, miután az esküdtszék nem ítélte el – Maxine-nek köszönhetően. Allison felriad és aggódni kezd: mi van, ha az álma valóra válik? Másnap azonban Devalos hívja őt és boldogan közli, hogy a férfit halálra ítélték. Allison megnyugszik, este pedig már együtt nézi Joe-val a tévéközvetítést az ítélethozatalról. Meglepően jókedvű, aztán hirtelen halálra sápad, mert akit rabruhában elvezetnek, az nem az a férfi, akit az álmaiban látott. Rossz embert küldött halálba!

Allison azonnal hívja Devalost, nem lehetséges, hogy rossz embert fogtak el? Devalos mondja, hogy nem. Allison nem hisz neki, még a DNS sem győzi meg. Devalos szerint biztos, hogy jó embert kaptak el, nem számít, Allison mit látott az álmaiban. Ő sem tökéletes! De nem tévedhetek, mondja Allison. Dehogynem, feleli Devalos.

Még aznap késő este Joe egyedül ébred az ágyában. Allisont a nappaliban találja, aki egy üveg vodkával a kezében tévézget. Allisont megrémíti, hogy tévedhet, a képessége felelősséggel jár és kockázatos dolgokat tesz. Joe szerint amíg egy gyilkost elítélnek, vagy akár amíg egy néma kisfiú megszólal és beszélni kezd, addig más nem számít, nem kell ezen rágódni. A slusszpoén: holnap megint vacsorázni mennek az atomfizikusokkal és nejeikkel. A rémálom folytatódik, sóhajt Allison.

Másnap a vacsorapartin Annie elmeséli, hogy nem ment el a konferenciára, amire meghívták a terápiája miatt, és úgy érzi, még sokat kell dolgoznia a kezelésen, hogy tényleg működjön. Ezután szóba kerül Allison munkája is, Joe pedig ragyogó szemmel büszkélkedik a nejével, aki részt vett Ivan Kinetko perében és győzött! A nép el van ájulva, végső csavarként pedig mikor Allison az étlapjára pillant, meglátja a férfit, aki álmaiban Ivan szerepét játszotta. Ivant ugyan életében nem látta még, az étlapról mosolygó srácot viszont igen - ezért adta Ivannak álmaiban ezt az arcot. Egy feledékeny médium, mosolyog Allison magában, ezzel pedig vége a médium egyik leggyengébb epizódjának.

Címkék: médium
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Acron 2011.06.23. 11:56:25

Végre kezdem érteni a sorozatot, köszi!!!

pukkpapa (törölt) 2011.06.23. 12:07:30

Hát tény, ez egy kicsit túlbonyolított rész volt. Örülök, hogy olvastad :)

dzsedilany 2011.06.23. 13:45:22

És most egy újabb hetet kell várni a következő hv-ra? :S :'(
köszi amúgy :)

pukkpapa (törölt) 2011.06.23. 14:17:03

Nem, a következő hamarabb fenn lesz, és onnantól sűrűbben is töltök majd fel, mint hetente. :)

Acron 2011.06.23. 19:26:24

Végre valami jó hír :)
süti beállítások módosítása