Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Sötét angyal 2x16 - Új megvilágításban

2011. június 21. 11:00 - teardrops

Eredeti epizódcím: Exposure
 

Helyszín: Jam Pony. Szereplők: Max, Cindy, Alec, Normal, valamint a lelkesen érkező Sketchy és egy bulvárlap. Téma: ez utóbbi kettő szorosabb kapcsolatba kerül egymással, nevezetesen biciklis futárunk korábban beadott jelentkezését elfogadta a lap, így ezentúl mutánsokra vadászhat, mármint fényképezőgéppel. Következmény: mindenki próbálja meggyőzni, hogy nincsenek is mutánsok, csak halloween maszkok és egyéb maskarák, de valójában Max és Alec nem örül, hisz’ a lebukás veszélye megnőtt, nem is kicsit, tartanak is a leleplezéstől, de Alec egyrészt tuti nem látta a Sötét zsarukat, mert szerinte White biztos nem bulvárlapokból fog tájékozódni, másrészt épp azt ecseteli, hogy egy manticore-os sem olyan hülye, hogy hagyja magát lefotózni, amikoris a hirtelen előbukkanó Sketchy kamerájába már bámul is bele. Ha ő mondja…

Helyszín: Logan lakása, illetve egy motelszoba. Szereplők: Logan, illetve Wendy White. Téma: az Anyai érzés győzedelmeskedik a Szempár kereséssel szemben, nevezetesen Wendy azért hívja Logant, mert úgy tűnik, megtalálta az eltűnt kisfiát, de fél, mert követik. Következmény: tényleg a nyomában vannak, mégpedig White, mégpedig vérszomjas vadállatként. Berúgja az ajtót, kifejti, hogy ők már évezredek óta védik magukat -de kik ők, hogy még egy jókora pofánvágás sem kottyan meg neki és csak annyit mond, aúú?!- és kedves feleségét hiába szereti, az asszony 'megpórulja', hogy nem volt hajlandó annyiban hagyni Ray eltűnését és már veszi is le a nyakkendőjét, hogy annak alternatív felhasználási lehetőséget prezentálja. Más élete árán…

Max egy kis üzemanyaggal érkezik Loganhez, aki éppen összeszedi magát az induláshoz (=felcsatolja lábgépét), ugyanis lenyomozta a hívást és kiderült, hogy egy három órányira található kisvárosból hívta, még a hotel címét is kiköpte a gép. Mikor megérkeznek, Logan a "figyelj és tanulj!" felkiáltással elkezdi a 'feltűnés-nélkül-tudj-meg-minél-többet' akciót, azaz próbálja kiszedni a portásból az infókat. Ez mindaddig jól is halad, amíg Max bele nem szól, ugyanis arról megbizonyosodnak, hogy nyoma sincs egy lakónak sem, de a srác gyanút fog és elhallgat, így kénytelenek a folyosón Max fülére támaszkodni: Logan megcsörgeti a számot, melyről Wendy telefonált, Max pedig rámutat az ajtóra. A szobát tökéletesen kitakarították, új dugalj a telefonnak, új biztonsági lánc az ajtón, valami bűzlik Dániában. Max jobb híján a minibárt dézsmálja, és ennek köszönhetően nyomra bukkan egy tekercs film formájában, melyet az egyik rekeszben talál; lehet, hogy Wendy-é. Mármint nem a rekesz.

Nos, nem Dániában bűzlik valami, hanem a csatornában. Sketchy ugyanis fülest kapott, hogy mutánst láttak a 3. szektorban, ezért arra a környékre kézbesít, csak hogy utána nézhessen az esetnek. Egy-két patkányt leszámítva csak fegyveresekbe botlik, akik üldöznek valakit, nosza, szalad is, hogy megörökítse az utókornak a … Fura Kopasz Lényt, aki menekül az emberek elől, felszalad a felszínre, a sikátorokban rohangál, de az üldözői bekerítik, körbefogják, megsokkolják – fotóriporterünk meg annak rendje és módja szerint kattogtat, veszettül.

Loganék előhívják a filmet és miközben nézegetik a képeket, mely egy régi, kastélyszerű épületet ábrázol, és amelynek egyik ablakából Ray néz kifelé, vagyis nyugodtan mondhatják, hogy heuréka, szóval képnézegetés közben rájuk köszön a helyirendőr és laza beszélgetésbe kezdenek, de mivel minden és mindenki gyanús, elhúznak. Az ajtó előtt bele is botlanak egy csapat diákba, akik közül az egyik kiscsávó nem is feltűnően, jól megnézi Maxet, akinek ettől kissé feláll a szőr a hátán (oké, ez csak feltételezés). Elkezdenek hangosan gondolkozni, miszerint lehet, hogy ez is egy manticore-os hely és persze ki tudja, hogy kik vannak benne a helyi erőkből is (a rendőr meg ott figyel a háttérben), úgyhogy ne lacafacázzanak, vigyék ki Wendy-t és Ray-t minél előbb ebből a fertőből.

Ezalatt Fura Kopasz Lényt láncra verve tartják, Otto szerint valami "munkagép" lehet, akit lövészárok ásásra, szállításra és ilyesmire terveztek/használtak, de a főnöke csak arra kíváncsi, hogy vajon tud-e beszélni és érti-e amit mond, mert sokkal egyszerűbb a dolog akkor, ha nem kell elmutogatnia, hogy valójában ők rendesek és még utolsó vacsit is adnak neki, mielőtt elhajóztatják a törvényszékiekhez, akik a boncolással megtudhatnak még többet is. Már ha akarnak. Ez a dolog letudva, azt viszont csak most tálalja Otto, hogy a lény elfogásánál egy srácba botlottak, aki fotóriporterest játszott és akár képeket is készíthetett a fogócskáról. White nem boldog, sőt, miután telefonon közli az igazgató, hogy jelentsen az ügyről, ráuszítja a társaságot a srácra, még jó, hogy az egyik emberük meglátta a hátizsák logóját, így tudják, hol keressék.

White nem olyan lelkes, mikor az igazgató számon kéri az akció kudarcát, mi a csudáért kellett mindenki szeme láttára elfogni ezt az akárkit, ahelyett, hogy futni hagyták volna, de White nem hagyja magát, mindenféle megeszi-a-gyerekeket sztorit vizionál, amit viszont a diri nem kajál meg. Naja, őt csak a pénz érdekli, pontosabban, hogy ne tűnjön fel senkinek, hogy egy titkos projektet működtetnek, sőt, hogy a titkos projekt megszökött mutánsait kergetik, szóval nem érdekli, mit csinál White a génmanipuláltakkal, csak ne nyilvánosság előtt tegye, uff. White áll, mint akit csak úgy otthagytak (mert tényleg), de megcsörren a telefonja és egyből átvált Gondos Apa üzemmódba és bíztatja Ray-t, hogy ne aggódjon, minden rendben lesz, még akkor is, ha a szülők nem látogathatják meg, amíg vége nincs. Mi folyik ott?!

Sketchy viszont ismét lelkesen esik be az éppen pihiző Cindyhez és Alechez, újságolja, hogy milyen szuper képeket készített a mutánsról, akit elfogtak, eközben Cindy sutyiban kinyitja a gépet, a film fényt kap, a bizonyítéknak annyi. Szegény srácnak is (bár ezt még nem tudja), de hát ugyebár Maxért bármit, még ha Alecnek is segít ezzel.

Este indul Logan és Max akciója: a lány beoson a kastély-suliba, amíg a férfi eltereli a helyi őr vagyki figyelmét. Bent aztán megtalálja Ray kis bibliaszerű könyvét, melyben azonban fura ákombákomok vannak, de a fiú nincs az ágyában. Max végigoson a folyosókon, míg végül eljut a ház egy olyan helyiségébe, ahol éppen valamiféle szertartás zajlik: csuklyások állnak körbe egy emelvényt, ahol 3 kifestett nő-vagy-férfi-de-inkább-nő érthetetlen szöveget mondogat, miközben mutogatnak és kalimpálnak, majd mikor előkerül Ray is, előhoznak egy kígyót, levágják a fejét, kifolyatják a vérét egy kehelybe, majd egy tőr pecsét formájú végét ebbe belemártva várnak egy kicsit, hogy aztán ezt a pecsétet Ray alkarjába nyomják. Max elhűlve nézi a műsort a függöny mögül, amikoris a csuklyások közül az egyiknek gyanús lesz valami, mintha érezné Maxet. Kiderül, hogy Kiscsávó az és egy Jedi trükkel fellebbenti a tőle méterekre lévő függönyt, így Max lelepleződik, ám kapcsol és villámgyorsan támadásba lendül, a tőrös festettarcú bele is nyomja a pecsétet a lány markába, megy a csihi-puhi, de Max nem győzhet, a csuklyások leterítik.

Odakint Logan megunja a várakozást és Max után ered, de a kapuig sem jut, mert fakabátunk megállítja és dutyiba zárja, ahol viszont Logan elülteti a bogarat a fülébe, miszerint csak van valami gyanús abban a suliban, úgyhogy hagyjuk is magukra őket, menjünk az iskolába.

White is ezt teszi, útközben telefonon értekezik az egyik kipingált Ismerőssel, aki elmondja, hogy a fia nehezen viseli az egészet, elég gyenge, viszont elkaptak egy génmanipuláltat.

...aki éledezik egy rácsos helyiségben. Az éppen belépő Kipingált Ismerőssel szópárbajozik egyet, így megtudja, hogy Ray most valami próbát kell, hogy kiálljon, ami a nőnek már sikerült (és megmutatja az alkarját, amelyen olyan kígyós-kardos jel van, mint amilyet a pecsét-késsel "égettek" Ray-re és az ő tenyerébe is, ami nem mellesleg eléggé fáj), a Kiscsávó, akivel érkezett, pedig közli, hogy ő azért marad ott vele, hogy végignézze a halálát.

Ottoék a Jam Ponyban az egyik magas, hosszú hajú, szakadt ruhás férfi futárt keresnek, de Normal közli, hogy sajnos ezzel gyakorlatilag nem mondtak semmi jellemzőt az alkalmazottairól, a kamera szóra viszont egyből rávágja, hogy ez bizony Calvin Simon Theodore (wow), alias Sketchy lesz, aki a Crash-ben szokott tanyázni, biztos ott van most is, állok továbbra is a szolgálatukra, kapcsolják le a villanyt, ha elmennek. És tényleg, fotóriporterünk ott búslakodik Cindy-vel és Alec-kel, ugyanis csak feketeség látszik az összes képen, nincs mese, biciklis futárként fog meghalni. Jól leissza magát, jól lehányja a megérkező ügynököt, aki cserébe jól elhurcolja. Egy Nagyon Titkos Helyen kifaggatják arról, hogy mit is fényképezett le, mire a "semmit" a tökéletes válasz, és mivel becsületes és igazmondó feje van, hisznek neki, elengedik.

Eközben amott Logan folyamatosan ülteti a bogarat…

…emitt pedig White megérkezik a fiához és azon izgul, hogy túlélje (mármint nem ő a találkozást, hanem Ray a próbát), de Kipingált Ismerős szerint erre kicsi az esély, mert tényleg írtó gyenge a fiú. Újabb kipingált arcú érkezik, de ő valami nagyfőnök lehet, mert White megtiszteltetésnek érzi, hogy találkoztak, viszont megnyugtatni igazából ő sem tudja, csak lerendezi az egészet egy "ez a mi sorsunk" szólammal…

…Max -kiszáradt partra vetett hal módjára- kis vízért könyörög Kiscsávónak, aki nagy nehezen el is megy a csaphoz, Max pedig kihasználva ezt, leveri a zárat és már iszkolna is el, de Kiscsávó azt mondja "állj!", mire Max megáll és mozdulni sem tud, hoppá! Vagyis inkább falra mászik, de nem önszántából, hanem azért, mert Kiscsávó a Jedi trükkjével gyakorlatilag odaszegezi. A lány addig beszél, míg leengedi a földre, de a faltól továbbra sem tud eljönni, így kénytelen bevetni a villantós módszert, mire Kiscsávó bebizonyítja, hogy bizony férfiből van, lankad a figyelme, a lány pedig azonnal ki is használja ezt és kiszabadulva a fal fogságából, lerúgja Kiscsávót.

Szalad vissza a szertartás helyszínére, jár az agya, mint a motolla, hogy vajon hogyan is menthetné meg Rayt. A válasz végülis adott, csuhát ölt, gyertyát ragad és beleolvad a környezetébe, még White-nak sem tűnik fel, amikor elmegy mellette a folyosón. Max legyakja Ray mellől Kipingált Ismerőst, majd felkapja a fiút és rohan vele kifele. Eközben White odaér a helyiségbe, ahol reményei szerint lerendezi 452-t, de csak a földön fekvő Kiscsávót találja, így ő meg a fiához rohan vissza, ahol már csak annak hűlt helyét találja.

A következő pillanatban már az utcán rohan mindegyik, White pisztolyt fog a lányra, de elsütni már nem tudja, mert megérkezik a rendőrautó, ezek szerint volt értelme a bogár-ültetésnek. Akció: rendőrbácsi kiszáll, Logan elüti White-ot, aki repül, mint a győzelmi zászló, Max eközben beugrik a fiúval a kocsiba, visszamennek a rendőrért, aki viszont még az állát keresi, ugyanis White feláll a mező túlfelén, és sem-mi ba-ja.

Helyszín: Jam Pony. Szereplők: Cindy, Alec, Sketchy és egy fényképező. Téma: ez utóbbi kettő maradnak szoros kapcsolatban, mert Sketchy megvilágosodik, nevezetesen, ha csak úgy elengedték, mert nem látott semmit, akkor biztos látott valamit, különben eleve el sem kapták volna. Következmény: a mutánsok léteznek, ő pedig elkapja őket. Mármint a fényképezőjével.

Helyszín: az iskola épülete. Szereplők: White, Megtiszteltetés Uram, Kipingált Ismerős (ez utóbbi kettőt nem könnyű felismerni, mert nincsenek kipingálva). Téma: 452-nek meg sem kottyant a kígyóvér tetkó, nevezetesen nemhogy túlélte, de még csak meg sem fertőzte őt. Következmény: Sandeman lehet az ok, vagyis, hogy a Manticore-ban ezek szerint messzebb jutott a munkájával, mint azt gondolták, így a többieket is meg kellene keresni, hogy vajon ugyanúgy immunisak-e, White vállalja is a feladatot, de tudni akarja, mi történt a fiával, nem érdekli, hogy a másik kettő szerint, nem valószínű, hogy túlélte.

Helyszín: börtöncella. Szereplők: Fura Kopasz Lény, White és egy bőrönd. Téma: nem kell bajlódni a hajókázással, megteszi a bőrönd tartalma, nevezetesen a benne lévő kígyó, ha szerencséje van a mutánsnak, végez is vele. Következmény: …?...

Helyszín: Logan lakása. Szereplők: Logan, Max és Ray. Téma: Sam doki analizálta a fiú vérmintáját és úgy látja, rendbe jön a srác, nevezetesen valami ismeretlen kórokozó fertőzte meg, valószínű a kigyóban lehet valami. Következmény: Logan már intézkedett is, hogy nagynénje hazavigye Ray-t, aki már ébredezik, vagyis legyőzte a fertőzést, és első kérdése az, hogy átment-e, erős volt-e. De miért is kellene erősnek lennie? Az Eljövetel miatt, amiről nem tudja, micsoda, kivéve, hogy rossz lesz annak, aki nem tartozik közéjük.

 

Címkék: sötét angyal
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kekhalal21 2011.06.22. 08:00:37

Gratuláció jó lett nagyon. De sajnos már csak pár rész van a végéből.

kekhalal21 2011.06.23. 10:59:07

elnézést de most nem leszek fent egy ideig mert nem jó gépem és el kell vinnem szervizbe.
süti beállítások módosítása