Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gyilkos számok 1x02 - Ok és okozat

2011. június 21. 14:00 - Hoppancs

Charlie ezúttal egy bankrablás sorozat felderítésénél segédkezik, és nagyon büszke is magára. Megjósolta, hogy mikor, mely két helyszínen várható az újabb akció, ügynökeink pedig már figyelik is azokat. Larry próbálja visszarántani a földre fiatal kollégáját, kevés sikerrel. Közben az FBI akciója váratlan fordulatot vesz, az egyébként veszélytelennek tűnő elkövetőkkel ugyanis lövészek is vannak, akik tüzet nyitnak hőseinkre. A kialakult káoszról Charlie is hamar tudomást szerez a tévének nevezett csodának köszönhetően, nem is mosolyog már olyan magabiztosan. Van, amit nem lehet előre jelezni.

Donék enyhén szólva rosszul állnak, a gyanúsítottak meglépni készülnek, és még az FBI kommunikációs rendszerét is összezavarták. Ha azt hinnénk, nem lehet tovább fokozni a bajt, tévedünk. Az egyik rosszfiú megszerzi Don fegyverét és felszívódik. Charlie zavart tekintettel támolyog a helyszínen, hiába szólongatja Terry. Matekosunk nem érti, hogy vadulhattak be ennyire a rablók, mikor korábban olyan kis kedvesek voltak. Hát igen, de eddig nem próbálta őket senki lekapcsolni. David, Terry és Don immár az irodában összegzi a történteket, és szomorkodnak egyet a tűzharcban odaveszett kollégájukon. Nyilvánvaló, hogy továbbra is szükség lesz Charlie-ra, hogy megtudják, hol csapnak le ismét a vártnál jóval szervezettebb és hidegvérűbb bűnözők.

Az öcsit megrázta az események kimenetele, arca egyre borúsabb, és már Heisenberg bizonytalansági elvét emlegeti. Hadonászva magyarázza, hogyan változik a megfigyelt tárgy a megfigyelés által, majd közli, hogy többé nem tud segíteni. Don igyekszik lelket önteni a kiakadt tesóba, majd hazaküldi kicsit pihenni, elvégre most először látott hullákat. Don is elég nyúzott, de neki még tart a műszak. A helyszínen talált papírszerű valamit mikro-maszkként azonosítják, amit többek közt a CIA is használ, és módosítani lehet vele az arcvonásokat. Ezek a fiúk tényleg nem kispályások. Charlie érdekes lakberendezési rohamának következtében az egész garázst telepakolja táblákkal, majd használja is őket. Annyira belelendül egy matekfeladatba, hogy egy ideig az egyetemre sem kíván bemenni, és Larryt is lepattintja.

Alan aggódik Donért, de utóbbi megnyugtatja, hogy nincs gáz. Részt vett egy bukott bevetésben, egy kolléga meghalt, őt meglőtték, de amúgy minden a legnagyobb rendben. Ez tényleg semmiség is ahhoz képest, hogy a másik gyerek meg elborult tekintettel firkál számokat a garázsban. Charlie erősen verejtékezik, beszéde felgyorsul, talán nem ártana orvost hívni, mielőtt habzó szájjal összeesik a megoldhatatlan probléma súlya alatt. Don most nem ápolhatja öccse lelkét éjjel-nappal, mert a meló nem várhat, talán sikerült is azonosítani az egyik megboldogult elkövetőt. Igazolványa szerint ő Malcolm Stapleton, de egy régi lakótárs szerint inkább annak bátyja Bill, aki a tesó gyanúsan gyors lelépését követően tűnt fel a színen.

Terry és Don rövidesen felfedezi Malcolm holttestét annak lakásában. Akkor mégsem utazott el. Sanszos, hogy nem volt itt semmiféle testvér, simán csak ellopták szegény fickó személyazonosságát. A szakértő megállapítja, hogy Malcolm torkát egy profi gyilkos vágta el, aki feltehetőleg korábban katonai kiképzésben részesült. Ja, és előtte meg is kínozta, biztos, ami biztos. Befut egy hívás, miszerint újabb rablás történt, ami már nem illik a korábbi mintába, és megint öltek is. A halott mobilját Don veszi fel a helyszínen, és megbeszél egy találkozót a vonal másik végén lévő nővel. Terry érdeklődik, nem kéne-e közölni Charlie-val az újabb infókat, de Don most nem sok esélyt lát arra, hogy a fiú kijöjjön a garázsból. Alan mesél Terrynek a fiairól, meg a köztük zajló versengésről, amiben sajna szegény Don alulmarad agyilag, ráadásul Charlie speciális taníttatása miatt kicsit még el is hanyagolták.

Amíg a papa távolról szemléli utódjait, azok idősebbike próbálja visszahozni a másikat a valóságba a kellemetlen hírek közlésével. Don kezd kijönni a sodrából - pedig nagyon békés ember - és cseppet megrángatja Charlie-t, aki lányosan felszisszen, majd közli, hogy nem fog tenni semmit. Azért elgondolkodik, és Alannek már bevallja, hogy a probléma, amin egy ideje kényszeresen dolgozik, valóban megoldhatatlan. Nagyjából ezeket a tüneteket mutatta akkor is, mikor az anyja haldoklott, ezért a jó asszonyról is megemlékeznek kicsit, fényképre közelítéssel súlyosbítva.

Kezd körvonalazódni Malcolm halálának oka, ő egy olyan cégnél dolgozott ugyanis, ami bankokat követő szoftvert fejlesztett. Ezt az eszközt azóta a rablócsapat használja vidáman. A Delta Force segítségével kiderül a lelőtt bűnöző valós kiléte, és egyik lehetséges társa is. Charlie kicsit jobban van, most már aknakeresőzik. A játék azonban megihlette, és Larrynek fel is tárja, hogy a rablók annak logikájához hasonlóan használták az egyes bankokat arra, hogy kitalálják, melyiket célozzák meg legközelebb. Hamarosan be is robog az irodába, hogy elmondja, hogy a zsé lenyúlása csak álca volt, és amíg a főemberek a pénztárost zaklatták, a többiek a számítógépeket törték fel. No de miért?

Az adatok azt mutatják, hogy mindig ugyanahhoz a programhoz fértek hozzá, mégpedig ahhoz, ami a forgalomból kivont készpénzt követi. Ez utóbbit rendszeresen átszállítják egy Központi Bankba és megsemmisítik. Erről gyűjtöttek infót a Malcolmtól lopott szoftverrel, hogy aztán megfújhassák a szállítmányt. Indulhat az akció, Charlie megint előjön Heisenberggel, meg azzal, hogy a rosszak már tudják, hogy figyelik őket. Don megnyugtatja, hogy nem lesz semmi baj. Terry és David szembe kerül egy hegyes fülű, rémisztő fickóval, meg annak társaival, közben a rádió összeköttetést is zavarják, ahogy korábban. A füles kénytelen rádöbbenni, hogy a Davidék által szállított zsákokban csak papírfecnik vannak, a pénz meg a bankban pihen.

A bűnözők tovább keménykednének, de az FBI erősítése is megérkezik. A menekülő gazembert végül csak utoléri Don, aki így a fegyverét is könnyen visszaszerzi. Otthon újra nagy az öröm, Charlie büszke, amiért bátyja figyelembe vette Heisenberget is, Alan szerint a mama is boldog lenne, ha ott lehetne. Ah!

Címkék: gyilkos számok
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása