Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

24 6x24 – 5:00-6:00 (ÉVADZÁRÓ)

2011. június 19. 09:30 - Milo Rambaldi

Reggel 5 óra van, itt a vége a 24 hatodik, egyben leggyengébb évadjának, amely hullámzó minősége mellett azért messze nem volt annyira szar, mint amennyire a kritikusok lehúzták. Sokaknak nem kell már ma reggel kávét főzni, annyi a hulla, hogy felsorolni is sok őket, a hatodik évad minden rekordot megdöntött e téren, a szereplők és a civilek is hullottak, mint a legyek. Aki most kapcsolódik be, az úgysem fog semmit érteni, legyen annyi elég, hogy Jack apja a főgeci a kínaiakkal karon öltve, a tét pedig nem más, mint a világbéke.

Josh érkezik GeciFaterhoz, aki még mindig a hülye dumáját nyomatja, Cheng ennél egy fokkal gyakorlatiasabb, 30 perc múlva jön a tengeralattjáró. CTU. Chloenak semmi baja, csak kicsit elfáradt, mondja a doktor, aki Morrisnak nem akar teszteredményeket kiadni, mert csak ex-férj. Chloe ettől függetlenül nagyon szarul néz ki. Arabicsa megtalálja a fúrótornyot egy infrás műhold segítségével, a durva az egészben az, hogy ilyen technológia tényleg van...

A Fehér Ház némi vita után úgy dönt, hogy F-18-asokkal, és rakétákkal lövik ki GeciFatert, ami jó döntés, tekintvén, hogy így mindenkit egyszerre ki lehet vonni a forgalomból. Tom ellenkezik csak, mi lesz a gyerekkel, ártatlan civil áldozat. Most őszintén... a tét egy világháború, bazmeg. Arabicsa közli Jackkel is a Fehér Ház döntését, meg azt is, hogy ideje visszajönni a szítíjúba. De Jack persze nem ezt teszi, hanem összefog Billel, és elkötnek egy helikoptert, azzal mennek GeciFater után, Bill sem bírja ezt a lelki terhet. Az évadzáró ezennel átfordult abszurdba. Tikktakktikktakktikktakk...

F-18-asok bevetésre készen 20 percen belül. Trágyapofa és Suvarov beszélget, drága Yuri, hívd vissza a katonákat, élő egyenesben nézheted, ahogy kilőjük a kínaiakat. Suvarov végül belemegy a tervbe, de csak akkor, ha ez teljesen elpusztít mindent a környéken, majd pofátlanul sok szerencsét kíván az akcióhoz. Jack és Bill győzködik Arabicsát, ez a helyes út, hidd el, nem akarunk meghalni, de ehhez a te segítsged kell. A hülye picsája elhiszi, és műholdképeket kezd továbbítani Jack telefonjára. Itt bazmeg mindenki meghibbant.

GeciFater kitartóan nyomatja a szopornyicáját, Josh kitartóan ellenkezik, fasza. Érkezik Cheng, itt egy helikopter, menekülnünk kell, különben game over. Itt a csip, mentekek egy hajóra, majd azt összeszedi a tengeralattjáró. Király, remélem, ezt az orosz elnök is nézi. Jack és Bill leszállnak a fúrótorony tetejére, kurva nagy lövöldözés tör ki, ami annyira nem jó ötlet, mert az olaj, mint tudjuk, gyúlékony, és a fúrótornyok remekül égnek. Jönnek a kínaiak, kilövik őket, Cheng földre kerül, majd közli, hogy elkéstetek, haha, a gyerek és a csip is eltávon van már. Tikktakktikktakktikktakk...

GeciFater próbálja Josht a hajóhoz vinni, de a gyermek ezt nem akarja, először egy félresikerült balhoroggal ad nyomatékot akaratának, de a vascső és a pisztoly az, ami a megoldást meghozza, lövés a mellbe, ügyes gyerek ez a Josh. Érkezik Jack, ne lődd le, nem ér annyit. Menj a helikopterhez. Josh balra el, semmit nem tudunk meg a vén gazembertől, mert jönnek a rakéták, elvinni nincs már idő, Jack végül egy mászókötél segítségével felugrik a helikopterre, a fúrótorony pedig felrobban. Arabicsa és Morris orgazmust kap. A ruszkik lefújják a háborút, Suvarov és Trágyapofa kölcsönösen fényesre nyalják egymás seggét, mindenki boldog lehetne végre, de még 17 perc van az évadzáróból, Jack jól le is ugrik a mászókötélről a tengerbe, majd a partra úszik. Na mi jön még? Tikktakktikktakktikktakk...

Trágyapofa is az orgazmus szélén, menne is haza horpasztani végre, de azért a parancsot kiadja, hogy a kínai tengeralattjáró kapjon egy torpedót ajándékba. Ezek után abba is belemegy, hogy Karen és Bill békében távozzanak, jobb ez így mindenkinek. Tom Lennox egész normális lett így a végére, még a zsarolási kazettát is odaadja főnökének. Morris érkezik Chloe-hoz, mi baj van veled, szeretlek, imádlak, fogadj vissza, éljünk együtt, míg meg nem halunk. OK, terhes vagyok, jön a válasz. Nofene. És ki az apa? Inkább ne mélyedjünk el ebben, ha sasorrú lesz a gyermek, Milo volt a háttérben, egyébként meg amit Morris nem tud, az nem fáj neki.

Tom érkezik Karenhez, szabad vagy te is, Bill is, huss haza, azt ne lássalak többet idebent. Karen csak kamillázik, de a legnagyobbat akkor ugrik, amikor Tom közli, hiányozni fogsz. Lehet, hogy valaki teleprozakolta Tom kávéját? Bill és Josh érkezik a CTU-ba, Marilyn átöleli a gyermeket, Arabicsa is teljesen überhappy, hol van Jack, kérdi, de Bill csak annyit mond, most eltűnni van kedve. Cheng fenyegetőzik csak, engem majd nem hagynak úgy cserben az embrereim, mint ti tettétek ezt Jackkel, de Chenget meg gyorsan elvezetik. Annyira szép és jó minden, hogy valami egészen borzalmas végkifejletet sejtek.

A sejtésem jó, James Hellert látjuk, és érkezik Jack, aki szó szerint tajtékzik, nem kicsit, hanem nagyon és nekem egy kicsit részegnek is tűnik. Nem akarlak lelőni, de végig fogsz hallgatni. Most néztem végig apám halálát, és semmit nem jelentett, mert évek óta halott volt nekem. Felnéztem rád, apámként szerettelek, és kihasználtál, vén geci. Az olyan miatt, mint te, vagyok én ilyen, amilyen. És azért nem szabadítottál ki Kínából, mert éppen ez politikailag nem volt jó. És azért vagy rám dühös, mert Audrey engem választott, nem téged, szembement veled. NEM VAGYOK ELÁTKOZVA!

Audreyt akarom, és most, meg fogom védeni, el fogok tűnni, mert abban jó vagyok, és ha utánam küldesz valakit, azt meg jól lelövöm, mert abban is jó vagyok, értettél, te vén szemét? Értelek én, de hiába tűnsz el, úgyis vissza fogsz jönni ide, mert ez a te életed, hiába ölsz meg mindenkit, a múltad akkor is kísérteni fog, hiába mondod azt, hogy megvéded a lányomat, nem fogod tudni, mert majd a feleséged sorsára jut. És most beviszlek Audreyhoz. Ez is történik, Audrey még mindig kómában, de fodrásznál volt már, úgy látom.

Jack végül is meglepő módon elbúcsúzik Audreytól, bocsánatot kér mindenért, elmondja neki, hogy mennyire szereti, és hogy ezért nem viheti magával, majd szó nélkül távozik a házból, Hellerre rá se néz. Kisétál egy tengerparti szikla felé, már majdnem világos van, a tenger irányába néz leírhatatlan szomorúsággal, a sziklákat és a hullámokat mutatja a kamera, majd visszaugrunk Jack kétségbeesett arcára, és itt a vége. Néma bimmbamm.

Hát itt a vége a hatodik évadnak, mi már tudjuk, hogy Jack nem lett öngyilkos (a néma bimmbamm általában halált jelez a sorozatban). Sokáig nem leszünk távol, mert jövő héten érkezik a „24 – Szabadulás”, illetőleg indul a hetedik évad is.

Címkék: 24
8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Robinzon Kurzor 2011.06.19. 10:58:01

Szűkebb pátriám, azaz a magam nevében ezúton mondanék köszönetet a kiváló, remek, szórakoztató hogyvoltokért.

Az m1 jön ez a "Szabadulás" (ezt még nem is láttam), aztán meg a 7. évad egy szemrevaló FBI-os némberrel, remélem ezekről is lesz hogyvolt.

Gabba 2011.06.19. 12:53:31

Köszönjük, Rambaldi "bérblogger" kolléga.

Ez az évadzáró volt valóban a leggyengébb eddig, de várjuk a folytatást.
A Szabadulás és a 7. évad is napi darában lesz, remélem, a gatyamadzagod erősen fel van kötve :)

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2011.06.19. 21:08:51

@Robinzon Kurzor: Én meg köszönöm, hogy ilyen kitartóan olvasod és kommentelsz!

@Gabba: ez a bérblogger egyébként nem olyan szar duma, fogom alkalmazni :-)). A napi darát meg majd meglátjuk... mondjuk a 7. évad nem annyira nyögve nyelős, mint a 6. volt, úgyhogy nem fog akkora kínszenvedést okozni.

Vince Larkin 2011.06.20. 08:34:50

Rambaldi, köszi a come back-et és a klassz hogyvoltokat! Az alkotóktól kicsit szentimentális volt, hogy egy 16 éves kölök meg a háború között melyik elnök mit választana. Várom a Szabadulást meg a 7.évadot.

T. Norbert 2011.06.20. 09:28:19

Csak a fullnéma bimbamm jelez halált. Itt lehetett hallani a tenger morajlását (mint ahogy Palmer szívdobogását a 2.évad végén).
Amúgy én nem értem, hogy Jack anyjáról miért nem tudtunk meg semmit. Legalább valami utalás lehetett volna arra, hogy él-e vagy hal-e.
Meg az kár, hogy innentől nem látjuk többet Audrey-t, sőt mi több, meg sem tudjuk, hogy mi történt vele ezután. (Nekem ne támadjatok, ez csak nem olyan hű de nagy spoiler, és legalább így tudjátok, hogy feleslegesen várnátok.)
Rambaldi, az nem lehetne, hogy inkább az 1.évaddal folytasd? Tudom, hogy most a hetediket adja majd a tévé, de jó lenne végre kipótolni a hézagokat. :)

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2011.06.20. 10:08:22

@T. Norbert: néma bimmbamm ügyben ezt olvasd el - 24.wikia.com/wiki/Silent_clock. Audrey-ért tényleg kár, Kim Raver jó csaj és jó színésznő, a karaktere is jó volt, de nekem ez a KómaAdri szál egy kicsit erőltett volt az évadban. Első évad: tudom, évek óta ígérgetem... meg is lesz egyszer, a napokban néztem bele az egyik epizódba, és fényévekkel jobb, mint az összes többi utána következő... Ira Gaines, Mandy, a kicserélt apa, Drazenék, Nina...

Robinzon Kurzor 2011.06.22. 18:56:29

Hát, ez a "Szabadulás" eléggé Zs-kategória volt, nem is érdemel hogyvoltot.

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2011.06.22. 20:26:17

Nem is kap hv-t. A 7x01-gyel nyitunk, szerintem holnap délután.
süti beállítások módosítása