Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Chuck 1x11 - Chuck és a hamispénz

2011. június 16. 11:00 - teardrops

Eredeti epizódcím: Chuck vs the Crown Vic
 

Átlagos nap a Buy More-ban: Lester épp egy kitalált játékkal kopasztja meg a többieket (nem is olyan hülye ez a srác), Chuck a szemközti virslibárt bűvöli, mert ugyebár még nem ismert Sophie Sarah választása, Casey élvezetten poénkodik a helyzeten, aztán előkerül Morgan és az ő nagy felfedezése, miszerint ne bízzunk a nőben, ha a neve visszafelé is ugyanaz. Igen, Annáról van szó, aki valamit titkol, ugyanis Morgan egy bokorból leste őt egész éjjel (most mér? szendvicset is vitt) és lefülelte, amint érte jöttek, elvitték és visszahozták… szóval tuti, hogy megcsalás esete forog fenn, pedig egy kapcsolat a bizalomra épül - mondja ezt a leselkedő barátunk. Bezzeg Chuck és Sarah, nekik milyen egyszerű. Jatényleg, Chuck bólogat, mi pedig eközben tanúi lehetünk, hogy Sarah ébredezik egyedül az ágyban, teszi ezt mindezt kissé mérgesen, melynek az ébresztő óra látja kárát, késsel a falnak szögezve nem csörög tovább.

A munka viszont kopogtat Lester és Jeff formájában: egy hajón kellene beállítani a rendszert, de Big Mike nem engedi őket egyedül (Jeff veszélyes lehet a saját készítésű karácsonyi tojáslikőrrel), ezért Chucknak kell bébiszitterkedni. És milyen jó, hogy ott van, mert Jeff 'kérnek-egy-kis-tojáslikőrt?' akciója nyomán kiderül, hogy nagyban megy a pénzszámolás a kajütben, ám ezzel nincs baj, mert ez valójában Lon Kirk, a milliárdos hajója és a jótékonysági rendezvényen összegyűlt adományt számolják. Chuck összetereli a népét, szuper, rendben, megyünk, köszönjük, ezt a százast elejtették – éés villantás: sorozatszám, hadsereg, nyomólemezek, távol-keleti épület, tajvani zászló, figyelmeztető tábla a vidrákról, mozgásban lévő gépsorok – ez a pénz hamis, mégis baj van.

A fiúk az eligazításon megtudják, hogy a sorozatszámok valóban egy régóta keresett szállítmányból valók, a többi infval viszont meg kellene várni Walker ügynököt, akinek… ööö… izé… sajnos bélproblémái vannak. Tényleg? Nem, már itt is van, folytassuk. Chuck csak pislog Sarah felé és közben próbál a feladatra koncentrálni: Kirk maga a jótékonyság istene, hiába gondolja bárki is, hogy ő a forrás, biztosra kell menni, főleg, mert nagyon sok kapcsolata van, de éppen LA-be érkezett egy pénzhamisító, aki új nyomólemezt akar megszerezni, ezt kellene kihasználni; Kirk jótékonysági estet ad egy yacht klubban, ahova Casey személyzetként, Chuck és Sarah párként megy el. Már, ha ez utóbbi nem gond. Walker ügynök magabiztosan vágja rá, hogy nem az, majd elinal, Chuck alig bírja utolérni, de végül csak simán megjegyzi, hogy azt hitte Bryce után ment, mire Sarah csodálkozik, hisz itt van munkája. Ó, az más, akkor … mikorra menjek érted?

A Buy More-ban Big Mike* hívja össze a csapatot, hogy ismertesse a péntek esti ünnepi buli szabályait, illetve hogy ki milyen kaját hozzon, majd elrohan, mintha dolga lenne. Anna a házimozi teremben találja meg Morgant, aki már úgyis tudja a két szabályt -Jeff nem részegedhet le, illetve nem tapizhatja a nőket-, szóval nem maradt le semmiről, viszont maga alatt van és ki is böki a lánynak, hogy ha már megcsalja, legalább egy lúzerrel tegye, ne olyannal, aki luxus kocsival furikázza. Anna megnyugtatja barátját, hogy semmi félrelépésről nincs szó, csak a szülei érkeztek Tajvanról, mert a kormány képviselőivel valami jótékonysági bulin vesznek részt. Erre viszont Morgan egyből lecsap: találkozni szeretne velük, és ha jelent valamit az egész Annának, akkor bele is megy. Ám a következő pillanatban már Chuckhoz fordul segítségért, mert nagyot hibázott (Már megint mit nyeltél le?), hogy' is juthatott eszébe, hogy más szüleivel találkozzon, mikor a sajátjai sem szeretik. Chuck próbálja nyugtatni, hogy nem lesz baj, csak adja magát és kész, hisz' Morgant Morgannek szereti mindenki. Már, aki, ugyanis Lester és Jeff az ellentábort képviselik, szerintük bárkit alakíthat, csak saját magát ne; mi lesz itt?!

Chuck megérkezik Sarah-ért. Próbálja a korábbi jópofizást, de nem tudja hova tenni társa ridegségét, "csak munka." Megérkeznek a yachtra, még mielőtt belemerülnének a jótékonyságba, Chuck felveti, hogy nem ártana ehhez némi pénz is, mire Sarah közli, hogy a CIA állja a bulit, kaptak egy százast, azt a fukar mindenit. Észre is veszik Kirköt, aki épp Casey rulett asztalához ült le, úgyhogy csatlakoznak, Sarah egyből nyíiltan flörtöl, Chuckot eszi a fene, miközben megtudják milliárdosunk blabla-meséjét, hogy miért is áll ki a tajvaniak mellett, Carlmichael megkapja a zsetonjait és nem is cicózik, feldobja az egészet a feketére. Biztos ez? Naná, hisz jótékonységi esten vagyunk, nemigaz? Oké, akkor százEZER dollár a feketére – no itt van az a pont, amikor Chuck bele akar fulladni a martinis poharába, de már késő, ki kell bírnia, ahogy a golyó megáll a … piros hármason (mellyel egyébként Kirk nyert). Könnyen jött, könnyen ment, legfeljebb majd részletekben levonják a fizujából.

Lont elhívják, Sarah-val összekacsintva jól otthagyja őket, megalapozva ezzel a kis vitaindítót a pár között, ám Casey résen van, végülis dolgozni jöttek. Chuck pedig amint meglátja, kivel is beszél a férfi, villant: Rashan Chen az, a tajvani attasé, aki rosszfiú, a jótékonysággal mossák tisztára a hamis pénzeket. Egyébként elég ideges a fickó, valami fennforgás van, így Sarah be is veti magát, ismét kicsit túl egyértelműen. Mikor hazafuvarozza Chuckot, elmondja Lon másnapra szóló meghívását a hajójára. A meghívás egy személyre szól. Chuck szerint ez elég rossz fényt vet Sarah barátjára, mire a lány egyből védekezik, hogy Bryce nem is a barátja, de különben is ez csak munka; nos, igen, Chuck Carlmichaelre gondolt – úgyhogy elég leverten száll ki a kocsiból, miután kibújt a szög a zsákból.

Másnap reggel Casey teljes odaadással mossa a kocsiját, egy 1985-ös Crown Victoriát, Chuck alig hisz a szemének és fülének, mikor a marcona harcos teljesen ellágyulva sorolja a kocsi paramétereit, hogy hol-mikor-hogyan újította fel, alakította át, hogy még egy GPS nyomkövetőt is tett bele és hogy… legalább tíz ilyet vehetne abból a pénzből, amit előző este elszórt. Oké, ez talált, Chuck át is vált meredeken és Sarah akciójáról szeretne részleteket megtudni, mi is pontosan a célja azon a hajón egyedül? Hát mi más, mint minél közelebb kerülni Kirkhöz; szóval flörtölés.

Elérkezett Morgan nagy napja, leparkol a biciklijével a kikötői étterem előtt (meghagyva a parkolófiúnak, hogy nagyon vigyázzon rá), majd csatlakozik a Wu családhoz, akik nagyon kimértek és elegánsak, Annára is alig lehet ráismerni*. Elkezdődik a kérdezz-felelek, Morgan először Chuck tanácsát fogadja meg, de nem tűnik jónak a reakció, ezért bevillan Jeff és Lester intelme és elkezd hadoválni, fárasztja rendesen a társaságot mindenféle hülye sztorikkal, ráadásul még pipázik is. Csak akkor vesz némi levegőt, mikor kinézve az ablakon, meglát az egyik hajón egy nőt, aki kiköpött Sarah, de valami idegen pasi kenegeti naptejjel, ezt a hírt sürgősen meg is osztja Chuckkal telefonon, de nem várja meg a reakciókat, mert megérkezett a homárja.

Chuck persze egyből szalad a kikötőbe, ahol Casey kukkerolja az eseményeket és felhomályosítja ideges partnerét is, hogy ne aggódjon, jó páran figyelik és vigyázzák az egész akciót. Chuck persze nem igazán nyugszik meg, főleg, hogy a párocska éppen lefelé tart a kajütbe, ám nincs sok idő sopánkodni, merthogy a személyzet ládákat cipel, melyről Chucknak bevillan, hogy abban próbálják kicsempészni a lemezeket. Nem tévedhetnek, biztos benne? Persze. Akkor akció indul, Lon már éppen koccintana Sarah-val, amikor a zajra felérve kiakad rendesen, hogy mi a fenét keres az NSA a fedélzeten és a dobozokat sem nyithatják ki, azokban orvosi cuccok vannak. Napersze, nyissák csak ki. Kinyitják és … tényleg orvosi dolgok vannak benne. Kirk feljelentéssel fenyeget, Casey mindjárt felrobban, Chuck meg csak csodálkozik.

Este otthon meg is kapja a magáét, vagyis prezentálják a kamu kapcsolat első igazi veszekedését. Sarah féltékenységgel vádolja, meg azzal, hogy csak kamu volt a villantás, ám ezt Chuck igencsak nehezményezi, nem élne vissza a helyzetével, különben is Sarah az, aki furán viselkedik. Ádehogy, sőt, ő veti Chuck szemére ugyanezt, vagyis, hogy az eset óta befolyásolják az érzelmei. Erre a csók vagy nem-csókról folytatják a szópárbajt, végül Chuck felteszi a nagy kérdést, vajon Sarah azért csókolta meg, mert úgy tűnt meghalnak és az ő szája volt a közelben a legalkalmasabb, vagy tényleg róla szólt, mire Sarah az "ami történt, hiba volt" mondattal kiviharzik a lakásból, útközben hozzátéve az "amit legközelebb nem fogok elkövetni" részt.

Másnap reggel Grimes kapitány érkezik kezében egy kis homár maradékkal, oldalán Annával, aki lekettyent, mert párja nem saját magát adta; de Morgan lelkesedését semmi nem töri le, hiszen este diplomatákkal hajókázhatnak, Anna szülei ugyanis meghívták őket is. Már épp invitálná barátját, de észbe kap és rákérdez a Sarah-ügyre. Chuck nem árul el semmit, de lemondja a bulit, inkább otthon maradna.

Eközben Walker és Casey kapja a fejmosást nagyfőnökéktől, akik értetlenül állnak a téves villantás előtt, s bár Sarah-ék fedezik az Intersectet, lassítaniuk kell. Casey számon is kéri társán az elszúrt akciót, mire Sarah kicsit elgondolkozik arról, milyen is lehetne végre normális életet élni, de Casey visszahozza a földre, mi lenne nemesebb maguknál nagyobbért harcolni. Rendben, akkor rendbe hozza, vagy ha nem tudja, új feladatot kér.

Chuck még evés közben is a Sarah-ról készült képeit nézegeti, amikoris Morgan kis ízelítőt küld abból mit is hagyott ki. Miközben nézi a hajón készült csoportképet, a háttérre lesz figyelmes, fogja magát, kinagyítja a képet és megvilágosodik: a sorozatok tényleg dobozokban vannak (mégjóhogy, nem villantott rosszat), de nem Kirk, hanem Rashan hajóján vannak, azon a hajón, amelyikre Morganék is hivatalosak. Rohan a hírrel és a képpel Casey-hez, aki… nos, elküldi a búsba, még egyszer nem dől be a doboz-trükknek, ráadásul le is állították őket az ügyről. Oké, irány a virslibár, Sarah-nak is elmondja a rövid, lényegre törő verziót és már éppen győzködné a lányt, amikor az már az ajtóból kérdezi, hogy most akkor ő nem megy?

Mire a kikötőbe érnek, persze Casey is megérkezik szupi kis kocsijával, mert ugyebár az Intersectet meg kell védeni és persze nem akar kimaradni egyetlen potenciális lövöldözésből sem. Mire a mólóhoz érnek, Rashanék már elindultak, Morgan élvezi is a helyzetet, mint DiCaprio a Titanicban, Chuck meg észrevesz valami kis kütyüt a hajó oldalán, amelyről egyből bevillantja, hogy egy GPS-es rakétakövető az, vagyis a hajót fel akarják robbantani. Van benne logika, hisz' végülis Kirknek megvan a pénze, a bizonyítékot meg eltűnteti. Meg is látják, ahogy Kirk hajójára bepakolnak valamit, Casey egyből vágja, hogy az a rakéta kilövő, az attasé hajójának annyi.

Ő még talán hagyján, no de ugyebár Morganék is a hajón vannak, szóval akció indul: Sarah eltereli a figyelmüket, Casey az őröket intézi, Chuck meg indulna vissza, hogy a kocsiban maradjon… de most rá is szükség van. Kirk már odalenn a fegyverrel foglalatoskodik, amikor Sarah bedobja magát és sikerül is feljutnia a hajóra. Ekkor megjelenik Chuck, féltékenységi jelenetet rendez, miközben Casey a víz felől átmászik a korláton és szép sorjában kezdi kiiktatni Kirk embereit. Az egyik csobbanása azonban lebuktatja, hirtelen mindenki fegyvert ránt, Sarah elkezd verekedni, Casey szintén, Kirk leszalad a fegyverért, Chuck ezt látva próbál szólni a többieknek, de mivel kissé elfoglaltak, ő pattan fel a hajóra, majd próbálja megállítani a kilövést, de Kirk rá se' bagózik, kilövi a rakétát, mely így Chuck két lába között hagyja el a fedélzetet, wow. Nincs idő pánikra, felkapja az irányítót és rohan a többiekhez, hogy elújságolja a hírt, miszerint mivel szoftver irányítja ezt az egészet, csak simán újra kell indítani azt, probléma kilőve.

Ezalatt Morgan minden figyelmét lekötik a hatalmas nagy rákfalatok, Anna hiába kéri, hogy ne egyen már többet, mert rosszul lesz, inkább vesz még és élvezi a tüzijátékot, mely készülőben van. Aha, az a rakéta, mely el is halad mellettük. Szuper, ezek szerint Chucknak sikerült. Igen ám, de a rakéta megfordul és feléjük tart, Casey félve kérdezi meg, hogy ilyenkor nem a kiindulási pont az új cél? Hát de. Jaj, akkor gyorsan kell valami új koordináta, jaj, de távol tőlünk, jaj, mi legyen, jaj, Casey mondja gyorsan a kocsija adatait. Jaj ne! De! Végülis inkább a kocsi, mint ők – béke Victoria poraira!

Este a Buy More pihenőjében Morgan ül egymagában, mikor Chuck kérdezi, milyen volt a hajóút, nem túl lelkesen meséli, hogy igazából szörnyű, mert teleette magát és kidobta a taccsot, Anna meg ahelyett, hogy beparázott volna, fogta a haját simogatta a hátát és kiszedte a szakállából a maradékot (ójaj!), ő a legszerencsésebb fickó egy ilyen lánnyal, de ezt nem akarja elmondani neki, mert akkor kiszolgáltatott lesz. Vagy nem?
Megjelenik Jeff a tojáslikőrjével, hogy szóljon, kezdődik a buli. A társaság bevonul az áruház közepére, meghallgatják a Mikulásnak öltözött Big Mike nyitóbeszédét és belecsapnak a lecsóba. Casey persze úgy áll a szőnyeg szélén, mint egy dúvad, Chuck próbálja oldani a feszültséget, de csak akkor tudná enyhíteni őrangyala bánatát, ha venne egy másik kocsit –és ezt komolyan gondolja. Lester tovább hülyíti a kitalált játékával a csapatot, Jeff szaladgál a tojáslikőrrel, Morgan bocsánatot kér Annától, de kiderül, hogy a lány igazából azért volt kiakadva, mert ő nem volt önmaga a szülei előtt, úgyhogy nyugodtan elvonulhatnak egymással,

de mégiscsak az az est fénypontja, amikor megjelenik Sarah. Legalábbis Chucknak, aki még egy ajándékkal is készült, egy ébresztőórát ad Walkernek és egyben megköszöni, hogy mégis hitt neki, amikor nem volt rá oka. Sarah szerint ez a dolga és ebben nagyon jó, nem úgy, mint a párkapcsolatokban; ez viszont Chuck kedvét veszi el, mert eszerint ő semmiben sem jó, de máris jön az ellenvélemény, miszerint igenis szuper a munkájában és nem csak a számítógépes dologban, hanem abban, amikor a saját életét kockáztatja másokért, ráadásul ezt nem is ő választotta, mégis megteszi. No, akkor ennek örömére legyünk barátok, kezet rá. Jeff megjelenik egy fagyönggyel, de ők inkább táncolni mennek.

Casey-nek megcsörren a telefonja, Beckman hívja a hírrel, miszerint az Intersect béta verziója sikeresen működik, ami azt jelenti, hogy amint az új Inter működésbe lép, gondoskodni kell Bartowskiról, úgyhogy reméli nem kedvelte meg nagyon, mert az egy utálatos helyzet lenne. Ja és John, boldog karácsonyt!


 

* BÓNUSZ

Big Mike cuki karácsonyi nyakkendője

Jókislány Anna

 

ZENÉK

Nelly - Pimp Juice
Burl Ives - Have A Holly Jolly Christmas
Deck The Halls
Henry Turner’s Crystal Band - Giving My Love Up To You
Oh Come All Ye Faithful
I Saw Three Ships
Run DMC - Christmas In Hollis

 

Címkék: chuck
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Labzo · http://labzo.extra.hu/ 2011.06.18. 14:04:26

Casey pólóján látható feliratot is lefordították, azt hittem, ti is beírjátok a szövegét.
Amúgy jó rész volt ez is.

teardrops 2011.06.23. 19:51:53

@Labzo: Jogos. Addig variáltam, hogy melyik jelenet legyen videós, míg végül ezt elfelejtettem... most viszont akkor pótolom:
chuck-vs-hogyvolt.freeblog.hu/archives/2011/06/21/Casey_es_Victoria/
süti beállítások módosítása