Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

House 6x11 - Fű alatt (The Down Low)

2011. június 10. 09:00 - candyperfumegirl

House-nál érdekes vendégek vannak, vagyis a sürgősségin, de House önként lecsap rájuk, mert messziről látszik, hogy rosszfiúk, és legalább nem lesz unalmas hetük. A két fickó nagyon úgy néz ki, hogy sötét üzelmekben utazik, gyanús az űzött vad tekintetük, amivel minduntalan a legközelebbi kijáratot keresik. Ide is úgy kerültek, hogy egy sötét éjszakán egy félreeső sikátorban, gyanús alakok fogtak illegális fegyvereket egymásra, és az egyik rosszarcú összeesett és rosszul lett, pedig balfasz ellenfele csak saját magát lőtte lábon, hát ez is egy érdekes reakció. House-nak tetszik a dolog, lehet is kezdeni a diagnosztizálást.

Az eset azonban kikerül a figyelem középpontjából egy pillanatra, ugyanis már rögtön az első jelenetekben a sorozat történetének egyik legtragikusabb veszteségének leszünk szemtanúi. Chase levágatta a haját! Miért, miért, miért adtad fel önként erődet Sámson, soha nem fogom tudni felfogni ezt a (bal)lépést. House sem fog leszállni a témáról, ausszi talán így gyászolja a házasságát, de csessze meg, miért nem tud ő is alkoholizálni meg kurvázni, mint minden rendes ember, miért kell nekünk, nézőknek is szenvednünk? Hogy az esetről is mondjunk pár szót, House-nak nagyon gyanús, hogy betegük drogdíler, úgyhogy amíg tanult alkalmazottai mindenféle orvosilag indokolt teszteket futtatnak le rajta, ő majd megkeresi lemeózza az anyagot, amivel emberünk bizniszel, és nem tud nem vigyorogni hozzá.

Az onkológián persze megint nincs semmi munka ezalatt, mert Jimmy otthon kolbászol, és a lépcsőházban össze is fut csinos új szomszédnőjükkel, aki mintegy véletlenül elejti a spontán kis csevejben, hogy nemrég szakított a pasijával. Zöld lámpa, gondolja Jimmy, és indul is a becserkészés, de szomszédnéni talán inkább a „minden pasi szemét!” kórusba keresett egy jó basszust, ugyanis simán lebuzizza Jimmyt ÉS House-t a következő mondatban, méghozzá mosolyogva. EPIC. Jimmy feje egy tanulmány. Szegény mentené a menthetőt, dehogy vagyunk mi melegek, csak két felnőtt férfi, akik együtt élnek, de valahogy nem sikerül a dolog a legmeggyőzőbben.

Csapat a beteg hallóidegeit teszteli, mitől olyan érzékenyek, hogy egy pisztolylövéstől rohama lett, és közben Foreman belengeti az epizód legunalmasabb és legfölöslegesebb mellékszálát azzal, hogy meglobogtatja 13 fizetési csekkjét Taub orra előtt, nézd milyen vaskos. Már most nyúlnék a forward gombhoz, úgyhogy gyorsan: Boreman nehezményezi, hogy 13 (sokkal) többet keres nála, Taub meg rezignáltan benyögi, hogy és akkor mi van, én is ennyit viszek haza. Foreman homlokráncai tömött sorokba rendeződnek, én meg épp leszarom ezt az egészet.

House élete nagy alakítására készül éppen, hetibeteg társát (üzlettársát? díler partnerét? fogdmegjét? országos cimboráját? szeretőjét?) igyekszik megtörni éppen az örök és tévedhetetlen Jack Bauer módszerrel, vagyis teli tüdőből üvölti szerencsétlen ember képébe, hogy HOL A DROG??? Emberünk elnyom egy lusta ásítást reakcióképpen, House számára meg egy kis gyakorlati tipp a jövőre nézve: Jacknek ez csak azért szokott bejönni, mert addig abba nem hagyja, amíg valami használható választ nem kap, exponenciálisan fokozza a hangerőt, és az ismétlődő kérdő mondatot minden egyes alkalommal egy-két tökönrúgással is nyomatékosítja. Az orvosi kamara nyilván nem nézné jó szemmel az ilyesmit, úgyhogy House is taktikát változtat, beszéljünk inkább a fehérneműkről. Harisnyával vagy külottal (neadjisten combfixszel) kereskednek, és hetibetegünk hordja-e, vagy csak eladja azokat? Na ez már jobban tetszik a havernak, hát a K betűs áru a befutó, de a beteg csak árusítja, hozzá nem nyúlna, mert undorodik az ilyesmitől. Ebben a szent pillanatban tud befutni Jimmy aggodalmas arccal a rossz hírrel, House minket meg lebuziztak, ez van. House le sem szarja az ilyesmit, még akkor sem, ha Jimmy pontos felvilágosítást tud adni, mi az a külött (mármint akkor, amikor nem metafora), hova hordják és miért, majd sürgősen elrohan Village People-t hallgatni.

A fülteszten betegünk rohamot kap, mert érzi, hogy elterelődött róla a figyelem, úgyhogy megy is vissza mindenki a diagnosztikára aggodalmasan nézni. A diagnózis helyett azonban 13 menő új órája meg Chase előnytelen új frizurája a téma, ami fölött House továbbra sem tud napirendre térni. Én sem Greg, én sem. Beteggel kapcsolatban senkinél semmi ötlet, de ezt le is szarják, Foreman is elmegy inkább Cuddytól fizetésemelést kérni, mert már nem bírja elviselni, hogy neki még mindig csak előző generációs iPhone-ja van.

House mindenféle alibitesztet írt ki, csak hogy a kórtermen kívül tudhassa a beteget, hogy addig is ő jól bepoloskázza, tényleg nem tett le arról, hogy 24 órán belül megoldja az esetet. Hetibeteget csak egy érdekli, hogy le akar lépni, de lehetőleg még tegnap, valami nagyon fontos dolga lehet odakint, jó lesz követni, és megnézni, merre megy, így kiadják. 13 és Chase követi észrevétlen a kocsiját, diszkrét fél méteres követési távolságot tartva. Közben még megbeszélik, mekkora ászok, hogy így beszívatták Foremant ezzel a fizetéstrükkel, most majd visszavesz az arcából. Beteget közben egy piros lámpa és egy rendőrautó következtében elveszítik, szegénnyel tényleg csak félgőzzel törődik ma mindenki. És Chase haja még mindig rövid.

Eközben House beindítja a szomszédasszony becserkészése hadműveletet, mert neki is bejön ám, lássuk, milyen módszert választ észrevehető hátrányból indulva. Meglepőt, ugyanis kedves és jófej vele, még azt is megkockáztatom, hogy mosolyog, őszintén szólva sokkoló látvány. Szomszédnéni azonnal szimpatizál vele, úgyhogy Greg elérkezettnek látja a pillanatot a fordított coming outra, nem vagyunk ám Jimmyvel melegek, nehogy azt hidd, csak nagyon jó cimborák, nem nézed meg a lakásunkat? House nem túl árnyaltan a vadiúj hatalmas The Chorus Line plakáttal büszkélkedik (a Priscilla, a sivatag királynője túl direkt lett volna?), majd megdicséri a hölgy Christian Louboutin tűsarkúját. Gyanítom, hogy ha beljebb mennek, tollboák és Madonna gyűjtemény is előkerülnek.

A kórházban Boreman és Taub között még mindig Boreman alacsony(abb) fizetése a téma, de nem is ez a lényeg, hanem hogy Foreman már megint a világ legrondább nyakkendőjét viseli a nyakában, ki is égett a szemem. Hetibeteg is felhívja magára a figyelmet, 40 fokos lázzal hozták vissza a kórházba, ráadásul félrebeszél. Csapat erre most habzó szájjal veti rá magát, biztos, hogy környezeti hatás lesz! Nagyszerű, de nem ártana egy kicsit szűkíteni a kört. Milyen környezet? Azt se tudják, hol él vagy hol dolgozik. Amíg ezen gondolkodnak, House lumbálást ír elő, mert szerinte fertőzés lesz, és különben is ebben az epizódban még nem volt lumbálás. Ezalatt a hetibeteg jól kiröhögi a mesterdetektíveket a követési technikájukért, a teszt alatt viszont teljesen normális marad a pulzusa. Na ez érdekes, engem biztos a frász törne ki, ha egy bazi tűt böknének a hátamba tövig.

Jimmy rátör House-ra, mi az, hogy Evitát hallgatott a szomszédcsajjal (hogy beletrafáltam!), és nyomult rá az ő tudta és engedélye nélkül! Ő látta meg előbb! Szegény Jimmy hiába játssza ki erőtlenül a bro code-ot, House arra nem esküdött fel, igenis le akarja vadászni a csajt, amihez a meleg legjobb barát módszert tökéletesnek tartja, vajon a Playbookból szedte? Mindenesetre este már a nőt masszírozza a lakásán (szigorúan ruhában!), és romantikus vígjátékokat néznek, közben meg borozgatnak, Jimmy vérnyomása az egekbe szökik, amikor ezt meglátja.

Hogy mi lett az este folytatása, azt jótékony homály fedi. Jimmy másnap reggel szomszédnővel beszélget a konyhában mosogatás mellett, és bizonygatja, hogy ők nem melegek, kevés sikerrel, mert olyan szavakat használ, hogy karnis. Ugyan már, ez semmi, majd ha mályvaszínű taftfüggönyökről áradozik, amik kiválóan passzolnak az art nouvou fésülködőasztal intarziáihoz, meg a Tiffany lámpához, na akkor lehet kombinálni.

House közben dolgozott is, és rájött, hogy a beteg béta blokkolót szed (amikor kijelentkezett, szedte újra), így egy tünetet, a magas vérnyomást ki lehet húzni a listáról, hátha így közelebb kerülnek a megoldáshoz. Kérdés persze, hogy ezt mire szedte, saját bevallása szerint idegességre, de jó lenne ezt négyszemközt megbeszélni, úgyhogy rektális vizsgálttal fenyegetőzve megszabadul a havertól (dílertárstól?). Megjegyzem, akkor jött volna zavarba House, ha haver inkább megkérdezi, hogy nézhetem? Az igazán érdekes ebben a jelenetben viszont az, hogy House talál a sajátján kívül még egy poloskát a hetibeteg szobájában (zavarta az ő poloskájának a frekvenciáját), ebből kikövetkezteti, hogy emberünk zsaru. Szóval azért titkolózott, mert beépült egy drogszervezetbe, amit le akar buktatni, és ha beszél, az egész akciónak annyi, ezért nem árult el semmit a munkájáról. Érdekes, legalábbis érdekesebb, mint mondjuk Foreman nyűgje a fizuval, de orvosilag még mindig teljesen irreleváns.

Annál is inkább, mert betegünk továbbra sem túl együttműködő, csak azt kéri, addig tartsák életben, hogy az akcióban részt vehessen. Ezt akadályozza viszont egy váratlanul meginduló rög, békinfarktusa lesz, műteni kell azonnal. Csapat meg csak a környezeti hatásokon lovagol, mint lehetséges magyarázaton, jó lenne már végre látni azt a bizonyos környezetet, különben ez csak gyenge vaktában lövöldözés. 13 megy a partnerhez (most már tudjuk: drogdílerhez, aki mit sem tud haverja tégla voltáról), és erőtlenül próbálja bedrogozni, szánalmas, emberünk azonnal rájön a turpisságra. Lehet vele beszélni is, csak kérni kell, ha haverja haldoklik, az elég nyomós érv, megmutatja 13-nak a helyet, ahol a drogot tárolják. A hely egy mosoda, 13 szeme felcsillan, itt kismillió anyag van, amitől rosszul lehet lenni, meglesz végre a válaszuk?

House eközben romantikus étteremben folytat meghitt csevejt szomszédnőjével, elképesztően nyikhaj módon kihajtogatott ormótlan fehér gallérban és fekete zakóban, ha ivás közben eltartja a kisujját, eldobom az agyam. Közben meg csak siránkozik a Jimmyvel való kapcsolatáról panaszos hangon, nőnek menetrend szerint most kell a megértő barátnő lapot kijátszani, és el is hangzik, a „nem akarsz nálam aludni? majd dumcsizunk egy nagyot” mondat, és House szeme felcsillan, de. Jön Jimmy. Elszánt tekintettel, láthatóan felvette a kesztyűt. És nem szarozik, azt csinálja, amihez a legjobban ért, méghozzá nagyon látványosan. Fél térdre ereszkedik, szerelmesen néz, és nagy hangon megkéri House kezét (teljesen hihetően, jegyzem meg), és még egy gyűrűt is elővesz hozzá, ilyen nincs. Szomszédasszony somolyogva eloldalog a balfenéken, oldalról egy nő benyögi, hogy „mondj már igent, te hülye!”, House arcára ráfagyott a döbbenettel elegy „rohadj meg” kifejezés, és Jimmy lazán ledobja magát a nő megürült helyre diadalittas tekintettel. Kösd fel a gatyád House, mert országos cimborád nagyon nem kispályás játékos, ezt pedig önkényesen kikiáltom a sorozat egyik legjobban sikerült jelenetének.

Hetibetegnél meg tüdővérzés jelentkezik, aneurizmái vannak, és még mindig nem tudják, mitől, mert olyan környezeti okot továbbra sem találtak, ami magyarázza az összes tünetet. Helyzetet súlyosbítja, hogy drogdíler társ kvázi bro-szerelmet vall betegünknek, nagyon jó barátom vagy te nekem, érted bármit megtennék, milyen szívás, hogy a barát közben arra készül, hogy lebuktassa az egész szervezetet, amiben ez a jóember is tevékenykedik.

Tegyünk már pontot a Boreman és a fizetés szál végére is, mert nem bírom tovább. Trió jelenti Cuddynak, hogy szánják-bánják a bűnüket, beszívatták Foremant, hogy vegyen vissza az arcából, ez a hülye meg közben azt tervezi, hogy felmond. De ha Cuddy fizetésemelést ad neki, akkor biztos marad, és tudják ők, hogy nincs rá keret, de vegyenek el hármuk fizetéséből, akkor majd lesz. Cuddynak ez így OK, dátum, pecsét, ásó, kapa, nagyharang, de amúgy semmit nem tud arról, hogy Foreman fel akarna mondani, csak szól. Haha, a világ legocsmányabb nyakkendőjének tulajdonosa vette hülyére ezt a három agysebészt, meg is érdemlik, az az igazság.

Szomszédasszony betrappol Házhoz, hogy most mi van, mert ő már végképp semmit nem ért, ezek most bűvölik egymás kígyóját vagy nem? Persze, hogy nem, így House, aki túl elfoglalt és fontos most ahhoz, hogy ilyen lányos nyavalygásokkal foglalkozzon, úgyhogy leegyszerűsíti a dolgot. Jimmy is dugni akart téged, meg én is, ez van, ezért csináltam, ezért hallgattam Evitát veled, amit ki nem állok (House, ezt sosem bocsátom meg), de Jimmy sem jobb ám nálam, csak annak tűnik…majd távolba révedő tekintet, és igen, epifánia, már éppen ideje volt.

Az aneurizmákra csak azt hitték, hogy gombás fertőzés okozta őket, de valóban gyulladás volt az ok. A magas vérnyomást meg nem kellett volna kihúzni a tünetek közül, mert az volt, csak azt tudtán kívül kezelte a beteg a béta blokkolókkal. House-nak így már összeállt, hogy ez Hughes-Stovin, ami egy autoimmun betegség, és a szomorú hír az, hogy nincs rá gyógymód. Zenés montázsban látjuk, ahogy a dílerfogó akció sikerrel jár, elkapják az egész bandát, havert is beleértve, betegük pedig egy újabb aneurizma következtében meghal.

House és Jimmy ezek után kénytelenek beérni egymással, mert szomszédnéni most mindkettőjüket rühelli és hazug seggfejnek tartja őket, amit House elismer, hogy az ő esetében nem áll távol a valóságtól. Jimmy kijelenti, hogy a Chorus Line poszter marad mert ő bírja, ellentétben az új kanapéval, amit House választott, és ha nem tünteti el, dallal fenyít. Jimmynek a világ teljes musical irodalma a kisujjában van, és nem fél használni, nagy spíler, mindig is tudtam.

Címkék: house
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2011.06.10. 11:30:30

Ó, régen láttam, de milyen jó kis rész volt! Kösz a HV-t, jól sikerült. És a kézkérős éttermi jelenet valóban hihetetlen! Tud ez a Jimmy fiú, ha akar! :)

candyperfumegirl 2011.06.10. 17:19:03

House-nak vigyáznia kell vele, mert mivel nagyon jól ismeri, Jimmy simán le tudja győzni a saját játékában, különösen úgy, hogy ha House-ról van szó, semmilyen eszköztől nem riad vissza. (ld. még bot szétfűrészelése) Ezért is élvezem annyira ezeket a kis meccseiket. :)

brumbal 2011.06.10. 18:06:12

Rohadt jó volt a hogyvolt. (Igen, csak ennyi. :D)

Flankerr 2011.06.11. 10:02:24

Ez bizony a szokásos csúcs színvonal, köszönjük..:)

beckett 2011.06.12. 00:58:50

"Jimmy simán le tudja győzni a saját játékában"

én komolyan azt hittem egy pillanatra, h itt se Jimmy fog ám nyerni :D (megnéztem volna, hogyan mászik ki ebből, ha House igent talált volna mondani :D )
süti beállítások módosítása