Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Terepen 1x01 - Ismeretlen esemény

2011. június 09. 09:00 - szepi79

Üdvözlök mindenkit a vadiúj Terepen (Southland) hogyvolton! A pilot nem követi a manapság oly divatos "mutassunk 5 percet, aztán majd ráérünk a főcímet berakni az első reklám elé", (ami felettébb dicséretes, én nem nagyon komálom az ilyesmit) egyből a pofánkba vágják, hogy nagy város ez a Los Angeles, de mennyi szegény zsaru van, őértük szól ez a dal...

...ami a volt egyszer egy vadnyugat betétdala. Átlagos LA este van: a szirénák villognak; emitt egy megbilincselt mehikói kollégát pakolnak be a rabomobilba; amott egy pisztoly meg egy hordágyon diszkréten rángatózó rendőr; nagy nyüzsi; szintén mehikói hulla, mellette térdel egy ifjú egyenruhás, és nagyon gondolkozik. Ha elfogadjuk a feltételezést, hogy se a hétvégi Reál-Barca meccs miatt nem aggódik, se nem rokona a békésen alvó egyén, akkor csak az marad, hogy ő segítette át a túlvilágra. (Mondjuk érméket nem rakott a szemére, ami nagy tahóság bizonyos kultúrákban.) A narrátor a szánkba rágja: rendőrünk, Ben első napja volt ez, nem sikerült túl jól. Egy: ezt mi is látjuk. Kettő: minek narrátor a sorozatba? Van, amelyiknél jól áll (pl. Így jártam anyátokkal), itt meg kifejezetten zavar. Szerencsére ritkán pofázik bele. Arra mondjuk itt vagyok én.

A következő snittnél már fényes nappal van, "18 órával korábban", úgy tudtam. Ben és a felettese, Cooper (Michael Cudlitz, az Elit alakulatban ő volt a texasi csávó) épp szállnak be a kocsijukba, közben megy az eligazítás: kemény geci egy világ ez, legyél te is az, vagy megdöglünk mind a ketten. Meg persze akkor is, ha azt csinálod, amit az akadémián tanultál. Elindulnak szép lassan járőrbe, Cooper régi, vicces sztorikkal szórakoztatja az újoncot, úgymint egyszer egy csávó kiskanállal levágta a tökét, mert csak bajt hozott rá, hát nem állati? Én meg lefényképeztem, ilyet úgyse látok többet; a kapitány meg csak annyit mondott, hogy csatoljam az aktához. Még jó, hogy a tökét nem kellett iktatni, lepecsételve, 3 példányban, szarban lettünk volna, nincs keret a hereklónozásra. Elhajtanak egy szőke, ártatlan kislány mellett, aki labdát dobálgat a falhoz, és mivel ez a pilot, ezért sokkolni kell a nézőt, vagyis nincs olyan isten, hogy a kiscsaj megússza. Egy pillanattal később már csak a labda pattan az úttesten, a lány eltűnt. Én megmondtam (1).

Váltás után meghitt családi veszekedés, két fiatal fekete között: hugi sérelmezi, hogy a bátyus elviszi a mobilját, különben is, a nője, akihez igyekszik, egy kurva, mi más lenne. A srác magasról szarik mindenre, tökös srác ő, a csajszi még utána kiabál, utállak! Namost ez nem túl jó ómen eleve, hát még hogy a srác fekete is ráadásul, nagyon rossz vége lesz ennek. Amint jólfésült barátunk leszáll a buszról, kezében a tesótól csórt butafon, már ki is szúrja magának egy mehikói banda két tagja, odaszólnak neki, te meg honnét vagy, szegény feka annyit tud csak kinyögni, "hogy mi?", de a barnák is látták a Ponyvaregényt, már lövik is le a gecibe. Én megmondtam (2).

Az őrsön Bryant felügyelő (Shawn Hatosy játssza, imádom ezt a figurát a Rád vagyok kattanva óta, szal nagyon óvatosan tessék őt szidni. És persze halkan.) a csajával beszél telefonon, nem, nem volt velem egy nő az autóban, nem tudok most beszélni, kinyomlak, miközben az arcára az van írva, hogy basszameg, ezek szerint vagy volt vele új nő, vagy csak nagyon tele a töke a mostanival. A többi nyomozó sincs párkapcsolatilag a helyzet magaslatán, "ha még egyszer házasságról beszélek, csak szóljatok rám, hogy keressek egy ribancot, aki nem tetszik, és vegyek neki egy házat", szerintem jól összefoglalta a lényeget. Mondhatni, elkapta a dolog esszenciáját.

Adams nyomozónő (Regina King, fekete színésznő, na ő az, akit tuti láttam már nem egy szerepben, de konkrétan fingom nincs, mikben játszott) kérdezi ki a szomszédokat, de a szemén látszik, hogy a fatert gyanítja. Viszont az túl egyszerű lenne, tehát nem ő lesz. A muter is megérkezik, kaparná ki a fater szemét, szerinte is ő a tettes, ergo köze se lesz semmihez. Cooper és Ben levillognak egy sárga sportkocsit, ránézésre többe van, mint amit én életem végéig bruttóban megkeresek, nem tart sokáig a móka, Ben egyik haverja az, apáik is együtt homokoztak anno, hoppá, tán csak nem egy gazdagfiú játszik rendőröset? Charlie Sheen karakterének is hogy bejött ez a Szakaszban, 2 perc alatt megbánta, hogy önként ment Vietnámba, itt is kinéz hasonló.

Feketehugi próbálná hívni a bátyust, de hiába, őt éppen hozzák vissza az életbe a kórházban, kérjük hagyjon üzenetet a hosszú sípszó előtt. Eközben hős járőreink pár társukkal a plázában kajálnak, közülük kettő az érdekes, az egyik irtó nagy tapló, hímsoviniszta, rasszista, egyszóval jó srác, a másik egy vékonyka szőke csajszi, aki kommandós akar lenni, meg is nyert pár erőnléti versenyt, gondolom ezt próbálja ellensúlyozni azzal, hogy mekis kaját tol befele. Vissza az őrsre. Byrant nyomozó próbálna 3 fekete tinilánykát kikérdezni a lövöldözésről, de kettő közülük nagyon jól alakítja a három híres majom mindegyikét egyszerre, úgy mint: nem láttunk semmit; nem hallottunk semmit; és az kurvaisten, hogy zsarukkal nem beszélünk. A harmadikkal tud valamennyit beszélni, amíg meg nem érkezik harcianyu, és begyűjti a lányokat.

Coopert és az újoncot gyanús szaghoz hívták, a bérlőt egy ideje senki nem látta, és száz méterekre bűzlik a háza. Kérjük a nézőket, hogy a következő feladvány megfejtését küldjék el a nullahatkilencvenes SMS számra. A logikai fejtörő pedig: HU_LA. Jujj, remélem, valaki lesz olyan okos, és kitalálja! Van neki két kutyusa is, nagyon acsarkodnak, így az állatvédelmiseket is hívják, azok bátran előremennek a botokkal, ki is hozzák mindkettőt. Az egyik blökit még csak-csak sikerült valahogy felcukkolni a jelenet kedvéért, de a másik olyan cukin néz ki a nagy barna szemeivel (kb. fél másodpercig, gondolom a rendező érezte, hogy nem kéne premierplánban mutatni a családi kedvencet), és bekevertek alá egy kutyaviadal.mp3-at, nem jött ez ki jól, na. Bemenvén persze megtalálják a hullát (basszus, a nyereményjáték!), Ben rohan is ki, és ha már a friss levegőn van, ásít egy színeset. Taplózsaru be is szól neki jól, a gazdaggyerek nem bírja? Ben már menne is neki, de a kommandóscsaj lefogja, hagyjad, nem éri meg. Ennek mégis mi baja, kérdi Ben, azért moshatott volna fogat, mielőtt egy nőhöz szól, de úgy látszik, a hölgy sokkal rosszabbhoz van szokva egy kis répaszagnál, így csak nyugodtan válaszol: vannak elméleteink... Azok mondjuk nekem is.

Adams nyomozó szerzett házkutatási engedélyt faterhoz, gyerekpornós újságokat találnak is, na ne már, lehet mégis tévedtem volna? Amint a rend sötét őre távozik a helyszínről, lát a lakáson kívül, a földön némi alvadt vérre emlékeztető akármit (legalábbis nekem annak tűnt, és kétszer is visszatekertem), valamint egy nagy rakás hangyát, amint épp szorgalmasan menetelnek oda-vissza. Ellenőrizd, bazmeg! Ellenőrizd, bazmeg! Elle..... BAZMEG!!! És elmegy! Jó, én megértem, hogy van még hátra 20 perc meg a PH érték, de akkor mutassák ezt a jelenetet később, vagy mittomén, ne a detektív vegye észre, hanem Kovács2 zászlós, aki elfelejt szólni, vagy... nincs vagy, ez egyszerűen BAZMEG.

Beesteledik, tehát lassanként már szórványos lövöldözés várható, Cooper és társa leintenek egy utcai pillangót, aki álruhás rendőr. (Ma egyébként hasonló esett meg velem, épp jöttem haza, amikor két, félreérthetetlen uniformist viselő csaj kérdezte meg, hogy szia édes, sietsz? Lehet ők is rendőrök voltak? Sose tudom meg, mert siettem. Na mindegy, úgy látszik, ez egy ilyen nap.) Az álruhás nőci társai ott ülnek tőle pár méterre, egy kocsiban, hátul egy megbilincselt, jampecnek álcázott fickó ül, közparkban recskázás minősített esete miatt, vagyis nem csak a képe tenyérbemászó, haha. De nem lehet sokat poénkodni ám, jön a hívás, "Ismeretlen esemény kód" (lásd cím), hangzavarra panaszkodnak. Bryant kap egy fülest a mehikói srácokról, megvan a rendszámuk, minő véletlen, pont ott parkol a járgányuk, ahova ugrasztották Cooperéket is. Valaki erőset fosott a ventillátorba, maradjatok ott, fiúk, várjátok az erősítést! Így is tesznek. Itt jön a második számomra felfoghatatlan rész, várakoznak ott vagy 20 percet, hogyhogy egy szomszéd se szúrja ki a két fehér zsarut, és szól a bandának, hogy tipli van?

Megérkezik kommandóscsaj és tapló, négyesben behatolnak, elkapják a rosszarcúakat, Ben meg is bilincseli az egyiket, épp kutatná át, mikor tapló átveszi, majd én kiviszem. De még át se kutattam, méltatlankodik az újonc; pofádlaposputtána, felettesed vagyok, ha én azt mondom, ugrasz, akkor te azt kérdezed... valamit kérdezel, na. Vita letudva, tapló viszi is a kocsihoz az őrizetest, az meg szépen a seggéből előhúz egy stukkert, és lazán hasbalövi a túlbuzgó, ám annál hülyébb rendőrt. Érkezik Ben, és pár lövéssel leteríti a gaz ellent. Három vagy négy golyóval találja el, mind egy helyre, tán még légpisztolya is volt gyerekkorában. Cooper kioktatja: mindjárt jönnek a belsősök, igazat mondjál, mert ha hazudsz, az rosszabb, mintha jogtalanul lőttél volna. Eddig még oké, aztán olyan monológot nyom le, amivel megvett engem kilóra: ja, és maradjál zsaru, legjobb dolog a világon, ennyi szarságot úgyse látsz többet premier plánban, jobb mint bármilyen drog. Vagy lépjél ki.

Adams hazaér, minő véletlen, hangyák vannak a konyhában, megmurdelt egy csótány, azt hordják el. Világosság gyúl az agyában (végremár!), siet vissza helyszínelni, fejbe is vágják. Akkor kellett volna, okoska, amikor ott volt rajtad kívül még 20 zsaru, tudod? Pillanatok alatt magához tér, ott van mellette az egyik barátságos szomszéd, akit kikérdezett fél napja, nála van Adams pisztolya is. Mégse a fater volt. Én megmondtam (3.) De a szomszéd inkább sír, mintsem erőszakos lenne, így Adams visszaveszi a fegyvert, megbilincseli, "én nem akartam bántani, csak kiabált, és befogtam a száját". Hallottunk már ilyet, "sosem volt szexuális kapcsolatom Monica Lewinskyvel". Adams ellenőrzi a házat (végremár 2.0), a szekrényben meg is találja a kiscsajt, akit a kamera nem mutat ugyan, de a rendőrnő arca alapján nem lehet túl szép látvány. Én megmondtam (4.)

A kórházban feketehugi olvas, megérkezik mellé Ben, eldumálgatnak kicsit az életről, feketebratyó túléli, Ben meg szereti a fekete irodalmat. Zárózene: Bryant hazaérkezik az idegbeteg nőjéhez, és egyből kufircba bonyolódnak, végülis ez egyszerűbb, mint megbeszélni a gondokat, ne csináld haver, én már voltam így, csak szarabb lesz; Adams hazaér, és sírni kezd, télleg durva lehetett a kiscsaj; Cooper sörözni megy, és mit tesz a sors, pont a parkos matyizó mellé ül, víg csevej indul; Ben a kórházban elmélkedik jól, hogy vajon akarja-e a látni a beígért sok minőségi szarságot. Köszönöm a figyelmet, ennyi volt mára, ne feledjétek a nyereményjátékot!
 

Címkék: southland terepen
25 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Móka na 2011.06.09. 09:28:24

Nem lett ez kissé hosszú? Mindjárt el is olvasom :D

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2011.06.09. 09:42:38

Még nem olvastam el, de már nagyon tetszik, de tényleg!:D

mosoly73 - a Lila Cipellős Mosoly Ani 2011.06.09. 09:43:33

Én már elolvadtam, nagyon jó lett, gratula! Megy ez Szepi! :)

mosoly73 - a Lila Cipellős Mosoly Ani 2011.06.09. 09:46:19

d=s olvastam, olvadni később fogok a napsütésben! :)
(bocs mobilról írtam)

Llew 2011.06.09. 10:15:39

Hosszú. A házasságos hasonlat jó, a kiscsaj megerőszakolásán/megölésén poénkodás nem.

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2011.06.09. 10:17:21

Na, leírom kritikai észrevételeimet:)

Nagyon tetszett!:D

Regina King volt pl a Dr. Szösziben a fekete csaj, aki mindenáron aláakrt nyomni, mert nyalt a szenátorasszonynak. Az volt az asszisztense, majd Reesezzzzelll végül kicsinálják a gonosz banyát, de szerepelt a 24-ben is:D
Sőt, a Nagy hátra arcban is! Ennyi ugrott be:D:D:D

A nyereményjátékot nem is nagyon értem, de köszi:)
Ügyes voltál, sok jó hv-ot még neked!:D

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2011.06.09. 10:22:50

@mosoly73: nyugodtan olvadj szepitől, szerintem ő sem bánja:D

mosoly73 - a Lila Cipellős Mosoly Ani 2011.06.09. 11:04:56

@ladyandhenk: ahhoz azért ennél több kell! :-p :))))

A meglőtt rendőrt játszó hapi volt a Gyilkos Elmékben asszem, ő ölte meg Hatch (?) nejét.

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2011.06.09. 11:15:30

@mosoly73: Hotchner?:) Meghalt a neje?:O
Juj, le vok maradva!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tőlünk elpártoltál?:P

Berix 2011.06.09. 11:42:02

Nagyon jó lett, gratula!

szepi79 2011.06.09. 13:54:56

@Móka na: de, próbálok majd rövidebbeket irni.

@Llew: sajna a házasságos hasonlat nem saját szerzemény, az pont igy volt benne az epizódban; a kiscsaj erőszakolásán meg nem is poénkodtam, csak a megölésén.
a hosszát én is tudom, próbálok majd jobban tömöriteni a legközelebbi epizódban.

@igényes: te, ez még a HVnál is hosszabb lett. kutyával, macskával, gépkocsival nem rendelkezem, a többi kb. stimmel. :D

Benyeszke · http://besbe.blog.hu/ 2011.06.09. 14:28:33

A trailer meg a hv alapján jó kis sorozat lehet, de az a baj h későn van. Bár ma lehet, hogy belenézek.

@szepi79 - Harciteknős idomár: tök jó lett az írás! :D

Llew 2011.06.09. 14:31:11

@szepi79 - Harciteknős idomár:
az utolsó képfelirat nekem nem gyilkosságra utal, és nem is lett humoros, szemben kb. a többivel, bár bevallom nem láttam a részt, hogy akkor most a kiscsajjal végül is mi történt

Kriketta 2011.06.09. 14:32:49

Szuper hv, úgy-ahogy-van!

szepi79 2011.06.09. 15:21:52

@Llew: ja, a képfelirat. oké, az mondjuk pont nem gyilkosságra utalt. a kiscsaj pedig meghalt, szerintem egyértelmű volt.

mosoly73 - a Lila Cipellős Mosoly Ani 2011.06.09. 20:57:49

@szepi79 - Harciteknős idomár: Egyértelmű volt! Jó írás ez, bár kicsit hosszú, de ez az első rész, később már ismerni fogjuk a szereplőket.

Egy idézet a főlapról emlékeztetőnek:

"Sorozatepizódok zanzásítva, viccesen, akár gúnyosan."

Ne változtass! :)))))

szepi79 2011.06.09. 22:29:48

@mosoly73: a SoA első része még hosszabb lett, majdnem 13e karakter... (a javasolt maximum 10e, ez a rész volt 11,6e)

köszi mindenkinek a gratulát, meg a kritikát is. holnap elvileg jön az új rész.

mosoly73 - a Lila Cipellős Mosoly Ani 2011.06.09. 22:32:35

@szepi79 - Harciteknős idomár: Holnap? Most mi megy akkor? Ráadásul hol a szinkronja? :(

szepi79 2011.06.09. 23:02:29

@mosoly73: a HVra jön az új rész. most meg elvileg a szinkronos adás megy :D

mosoly73 - a Lila Cipellős Mosoly Ani 2011.06.09. 23:07:51

@szepi79 - Harciteknős idomár: Gyakorlatilag meg nem. :( Különben a felénél leálltak, kiírták, hogy bocs a hibáért, aztán elindítottak egy másik sorozatot. Elvileg 02:20-kor ismétlés. Elvileg. :)

mizrolist 2011.06.10. 17:49:54

szepi, miért van az az érzésem, hogy Bruti 24-hogyvoltjain nőttél fel te is? :D

Mokker 2011.06.11. 12:32:43

Szepi: fekagyerekakitlelőnek nem azt mondja, h "h mi?" hnem azt h "nem bandázok" (I'm not bangin') :D

Zelefánt 2011.06.13. 18:22:35

Látod, szívem, hiszen dugig vannak önbizalommal...
süti beállítások módosítása