Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Sötét angyal 2x15 - Ezt felejtsd el

2011. június 06. 09:00 - teardrops

Eredeti epizódcím: Fuhgeddaboudit
 

Miközben Max készülődik az új küldetésre, Logan zúdítja rá(nk) a tudnivalókat, úgymint Kövér Tony és bandája szereti a klubéletet és hozzájuk kellene barátnőként csatlakoznia Maxnek, ugyanis az egyikük, egy bizonyos Dougie Colantonio, a Sparacino szindikátus könyvelője, feladta volna már korábban is a főnökök főnökét a Szempárnak egy kis tanúvédelemért cserébe, de beijedt. Ez pedig nem csak azért gáz, mert Logannek is nagy fogás lenne, hanem azért is, mert a Főfőfőnök annyira paranoiás, hogy Mátyás királynak képzeli magát és mindig álruhában mutatkozik. Úgyhogy Max hivatott arra, hogy Dougie közelébe férkőzve, valahogy rábírja a mutogatásra, mármint, hogy alkalomadtán csak mutasson az álruhásra és Sung már kattintja is a bilincset. Max elkészül, Logan odavan, akció indul.

Vacsi közben megy a bájolgás, Max jól adja a szőkét, próbálja kiszedni az információkat Dougie-ból is, akiről egyenlőre csak annyi derül ki, hogy epilepsziás nekrofíliás narkolepsziás, bármikor-bárhol-bármennyi időre le tud aludni. Új szereplő tűnik fel a színen, egy iszonyat-hangú barna lány, aki a Mia névre hallgat és láthatóan van valami köze Dougie-hoz, aki azonban elküldi az asztaltól. A következő pillanatban borul a bili pincér által szervírozott ital, mégpedig Max nyakába, irány a mosdó,

ahol a felbújtó Mia egyből ismerkedik és meresztgetve a szemeit sejtjük, hogy itt valami nincs rendben, mert Max egyből az IGAZAT válaszolja a kérdéseire, pillanatok alatt elárulja, hogy biciklis futárként dolgozik, de most a Szempár megbízásából próbálja alvós barátunkat árulásra bírni, és azért ő, mert X-szériás, a Manticore-ban kapott szuper géneket és legyak mindenkit, aki az útjába áll. Mia megörül, mert kiderül, hogy tesók, csak ő a pszicho-hadtest gyöngyszeme, úgyhogy ha már így összehaverkodtak, Max elárulhatná, ki a Szempár, mert beszélne vele. Nos, Mia minden psziho-varázslat nélkül, csak a hang és beszédstílus kombójával bárkit rávehetne bármire, de úgy tűnik, Szempár-kérdésben Max abszolút rendíthetetlen, mert nem mond semmit. No, nem baj, fő, hogy jól vagyunk, mindenki menjen a dolgára, Max hagyja Dougie-t, pihenjen és ezt meg szépen… (hipnózis vége) elfelejti. Mit is? Hát, hogy púdert is tegyen az orrára.

Másnap Max tök nyugisan érkezik Loganhez, aki éppen a tiszta ruhát hajtogatja és közben várja, hogy a lány beszámoljon a fejleményekről. Miről?! A férfi durci1 lesz, hogy miért vállalta el a lány a megbízást, ha nem is törődik vele, Max meg durci2, hisz' ugyan tegnap elálmosodott, haza ment, de annak ellenére, hogy csak letolást kap, a következő lehetőséget megragadja.

A Jam Pony-ban Normal éppen Alecet fűzi, hogy menjen vissza a szorítóba, olyan jó volt a verekedésben, hogy ihaj, a srác viszont már továbblépett, nem akarja a múltat feszegetni. Aztán témát váltanak, mert megjelenik Mia, hogy munkát kapjon. Képességeinek hála, ez sikerül is kb. ... rögtön. Alec viszont, egyből felismeri a lányt, merthogy hat hónapot töltött a pszichosok megfigyelése alatt és a lány is ott volt, tuti, sosem felejt el egy arcot sem. Nos, lebukás, Mia specialitása a telekoerció és mint láthatjuk elég jól megy neki ez a 'rákényszerítelek-az-igazság-elmondására' dolog, bár finoman teszi, meg kell hagyni. Mint pl. most, Alecnél, ádehogyismersz, Jedi-trükk és a srác csak Miát látja, aki munkát keres. Vagyis már kapott, ő lett az új diszpécser; lelkesen mutatkozik be Maxnek is, aki tényleg elfelejtette, hogy előző este már találkoztak.

Este a Crash-ben beszélget a két barátnő, természetesen Szempár-témáról, amikoris megjelenik Logan, hogy elnézést kérjen. Vagy nem. Csak annyit akar, hogy ha Max tényleg komolyan gondolja, hogy folytatja az akciót, akkor holnap legyen a klubban, mert Dougie is ott lesz. Durci2 nem erre számított, Durci1 nem is érti, mi rosszat tett, inkább elmegy italért. A pultnál eközben Alec és Mia trécselnek, a srác próbálkozik a biztos-nem-ismerlek kérdéssel, de nem jut dűlőre, ehelyett a lány Maxékről faggatja (képesség alert!), Alec elmondja a kettőjük közti fura kapcsolatot, éshátszóval nem az, hogy nem szereti Logan-t, csak unalmasnak tartja a jófiú imidzset, a világmegmentő szerepkört, de nagyon tiszteletre méltónak is egyben. Ekkor ér oda Logan, Mia bemutatkozik és egyből azzal indít, hogy Alec mondana valamit, mire Alec elmondja, mennyire tiszteli a férfit azért, amit tesz, érti mit is csodál benne Max, majd Mia Loganhez fordul, hogy ő is mondana tán valamit, erre Logan belátja, hogy néha lehetne lazább és kicsit irigykedik is Alecre, jó lehet gondtalan szociopatának lenni. Mia ölelésre buzdítja a két jóembert, és lőn. A lányok a távolban azt hiszik, a szürkületi zónába kerültek, még Sketchy is furán nézi az eseményeket. Alec el is húzza a csíkot, mi pedig elgondolkozunk, hogy most akkor Mia végülis jóboszorkány?

Mindenesetre Logan ott maradt a karmai között, és természetesen egyből elmeséli élete történetét, de legalábbis az 'én-vagyok-a-Szempár' és a 'megőrülök-Maxért' fejezetet, mindezt tarkítva a kettő összefüggésére rámutató 'a-Manticore-kifejlesztett-egy-halálos-vírust-a DNSemre-és-beletette-Maxbe-mert-meg-akartak-ölni' résszel.

Másnap a munkahelyen Mia gyakorol egy kicsit a tükörben, majd amint odaér Alec, nagy gratulációval fogadja, amiért mégis visszatér a ringbe, holnap lesz is egy verseny, még van idő benevezni. Tényleg? Visszatérek? Normal ezt meghallva totál extázisba jön, újra szurkolhat a nagy Monty Corának.

Mia a szomorúan érkező Maxtől is megkérdezi, hogy miabaj-ugyeLogan, és bíztatja a lányt, hogy minden rendbe jön majd, amúgy meg este találkozzanak a Crash-ben. A lány vonakodik, mert már elígérkezett, de Jedi Lovagunk ezt is tudja, mármint hogy Dougie-ról van szó és ezzel kapcsolatban se aggódjon, elintézett mindent. Szuper, de mi is volt ez?

Este Cindy-nek meg is mondja, hogy fura ez az egész, mert van egy olyan érzése, hogy ismeri valahonnan Miát, de itt véget is ér a tudománya. Az elmélkedést az Áradó Igazság Videóhíradója szakítja meg, a Szempár a Sparacino család gonoszkodásairól beszél és arról, hogy tudja kik ők (mióta?), sőt nem sokára le is leplezi a főnököt, addig pedig bogarat ültet a fülekbe, mondván, hogy nincs is biztonságban, még a saját embereiben sem bízhat, akik meglopják, bolondot csinálnak belőle, szóval nézzen csak körül a háza táján is, béke, vége. Jó volt? Nos, igen; Mia meg is dícséri Logant, hogy milyen ügyesen csinálta, felejtse is el, hogy itt volt, később találkozzanak a Crash-ben.

Mia mindenkit kezelésbe vesz, most éppen Sketchy árulja el, hogy igazából nem akar mindig futár lenni, hanem mélyére akar ásni a mutáns-ügynek, el is küldte az önéletrajzát az egyik lapnak, ahol egy csomó mindent írtak már erről, pl. hogy ezek a génmanipuláltak akár paranormális pszichikai képességekkel is rendelkezhetnek és kitörlik az emlékezetedet. Wow, Mia rácsodálkozik a nagy barna szemeivel és rámutat arra, hogy azért az elég nehezen hihető, hogy bárki képes lenne "az agyi hullámok manipulálásával zavart kelteni a rövidtávú memóriában", nemigaz? Kérem a következőt. Alec, ne igyál, inkább menj haza és pihenj, nagy meccs lesz, de bízom benned, adok is ötezret, hogy hangzik? Kövi.

Logan is befut és Max felé veszi az irányt. A lány épp Cindy-vel biliárdozik, aki veszi is alapot és elhúz "rendbe tenni magát". Max kérdezgeti Logant a munkáról, hogy miért is buktatta le azt, aki segíthetne neki és honnan vannak az infóit, Logan kicsit értetlenkedik, de tudja a dolgát és vannak elképzelései is, szóval kezdenek belelendülni a vitatkozásba, amikor megjelenik Mia és emlékezteti őket, hogy szeretik egymást, ne essenek egymás torkának. Igaz, meg is egyeznek abban, hogy végülis aranyos lány ez a Mia, csak éppen arra nem emlékeznek, mióta is ismerik. Cindy visszaér és rákérdez, zavar-e, vagy menjen vissza még egy kis orrpúderezésre. Hoppá, itt a varázsszó! Maxnek beugrik erről az este, amikor találkozott Miával, de nem tiszta a kép, viszont tuti, nem véletlen, hogy a lány a Jam Pony-ban akart dolgozni. Gyanús a dolog, itt az ideje utánajárni.

Max követi is Miát, aki egy lepukkant épület tövében száll ki a taxiból és beül egy ott parkoló kocsiba. Dougie ül és alszik a kormánynál, a lány győzködi Álomszuszékot (persze csak miután felébresztette), hogy nem kell pánikolni a Szempár-adás miatt és átad egy zacskót, hogy lélegezzen bele és belőle nagyokat, majd átvesz egy adag pénzt, amellyel megvalósítja a tervét: a Szempárt ő elintézi, a pénz pedig megfial, ráadásul a Főfőfőnöknek is bizonyíthatja majd a hűségét. Max közben pozícióba helyezkedik és látja-hallja az eseményeket, például, amikor a búcsúnál kiderül, hogy mindezt azért teszi, mert megőrül Dougie-ért, aki persze ettől odáig van, meg vissza. Mia kiszáll, Álomszuszék elhajt, Max elbújik, majd szembesül azzal, hogy Mia is gyorsan tud eltűnni és kemény az ökle. Hirtelen tűnt fel mögötte, mire megfordult, csak az ütést látta és egyből dobott is egy hátast, sőt, nem csak ő repült, hanem még a csipogója is. Miután magához tér, első dolga, hogy Miát is jól földhöz vágja, 1:1, akkor tán beszélhetnének is. Mia elmondja, hogy igen, ő is manticore-os és Dougie-nak szeretne segíteni azzal, hogy jó tippet ad egy jó bunyósra a másnapi meccsen, mindenki jól jár, a Főfőfőnök kaszál, ők meg ellovagolhatnak a naplementébe. Hohó, Max ezt nem engedheti, Dougie-nak a Szempárral van dolga, de Mia megnyugtatja a lányt, hogy dehogy köp bele a levesébe, úgysem emlékszik majd semmire ebből a nagy vallomásosdiból.

Másnap Max egy jó kis monoklival érkezik a munkába, nem is tudja, hol szerezte, Miának kell felvilágosítania, hogy biztos elcsúszott fürdés közben. Jah, biztos. Mikor Logan is befut és aggódik, mert hiába csipogtatta az este, a lány nem válaszolt. Érdeklődik a hogylétéről is, mire automatikusan jön a fürdőszoba mese, a csipogó meg… jé, az eltűnt. És mi van Miával, követted? Én? Dehogy. Eh, süketek párbeszéde. Annyit viszont megér a dolog, hogy Maxben fokozatosan előjönnek az emlékek és végül összeáll a kép Miáról és az ő manticore-os képességéről. Ennek újabb bizonyítéka Alec. Tanúi lesznek ugyanis, amint éppen ajándékot kap Normaltól, aki a versenynacit hímezte egész éjjel, hogy ragyogóan virítson rajta a Monty Cora felirat. Max emlékezteti a srácot, hogy ez az egész újrabunyózok dolog elhibázott lépés, tekintettel arra, hogy White múltkor is elkapta emiatt és ketrecbe zárta, de miután Alec sem tudja megválaszolni azt a kérdést, hogy' lehet olyan hülye, hogy újra ringbe száll… nos, Logan és Max számára egyértelművé válik, hogy Mia mozgatja a szálakat.

Közben a maffiózók előadják Főfőfőnöknek a tervüket, a biztos tippet a meccsre és úgy tűnik, sikerül is a meggyőzés, de a lelkifröccsöt nem ússzák meg. Mindegy is, eljön az este, fokozódik a hangulat, nagy bunyók a ketrecben, zsong az egész terem. Max és Logan is megérkeznek, észreveszik Tony-ék asztalát, biztos Álomszuszék és Mia is itt vannak valahol (és tényleg, éppen fogadást köznek), majd bekonferálják a következő kihívót, Monty Corát. Mikor Loganék észreveszik Miát, "kezdjük" felkiáltással a tettek mezejére lépnek. Miközben Normal máris kezdi az őrjöngést, meg a fogadást, Max Miát vonja kérdőre; nemár, újra itt tartunk?

Alec közben sorra nyeri a meccseket, amelyek egyébként nem túl hosszúak, 3 és 12 másodperc között mozog az ellenfél kiütéséig eltelt idő, mindenki hepi, egyre több pénz zsebelnek be miatta, neki pedig még arra is van ideje, hogy a gongatólánnyal flörtöljön.

Mikor Max visszamegy Loganhez, van egy olyan érzése, hogy Mia megint rezegtette az agyhullámait, mert nem emlékszik semmire… de szerencsére Logan igen – mondja ezt úgy, hogy kiveszi a fülhallgatóját. Ahha, szóval Maxet bedrótozták, okos húzás.

Logan elmondja a szitut, amit végülis már mi is tudunk, vagyis, hogy ez az egész Alec-dolog azért kellett, hogy Álomszuszék visszaszerezze a főnökénél a bizalmát, itt az egész banda. Még a főnök is? Ez jó, akkor elkaphatják. Igen ám, de mivel bejött a tipp és Alec miatt nyernek folyamatosan, Dougie nem lesz kegyvesztett, így bolond lesz árulkodni, dehaviszontmáramennyibenmondjuk Alec veszítene, akkor az kiugrasztaná a nyulat a bokorból és a főnököt az álruhájából. Logan hívja Sungot, Max pedig Alechez megy, hogy rábeszélje a vesztésre. A srác persze nemet mond, kezd tollasodni és ez jó. A lány előhúzza a 'gengsztereket juttatsz nagy pénzhez', meg a 'Szempár hónapok óta üldözi őket' kártyákat, de … nos, igen, jó öreg Alecet egyik sem hatja meg. Béterv: ki az, aki le tud győzni egy genetikailag tökéletesített embert? Naná, hogy csak egy másik genetikailag tökéletesített ember. Max, mint Csábos Gyilkos, kiáll Alec ellen, aki nem akar egy lánnyal verekedni, de az egy lány elszánt és türelmetlen. Közben persze mindenki fogad, Normal és a maffiózók mindent feltesznek Montyra, még Mia is megteszi tétjeit. Max pedig belelendül és még meg is magyarázza a pofonokat, Alec az első a vírusért kapja, hiába nem is ő volt a hibás, aztán megy egy azért, mert meg akarta ölni Joshua-t, a következőt a feljegyzések festménnyé alakítása miatt, aztán amiért Nagytesóra sózta a munkáját, kap egyet a baseball labda elvesztéséért, majd egyet … az elkövetkezendő hülyeségeiért. Oké, ennyi volt, Alec felszívja magát, megsorozza Maxet, aki végül egy kis figyelemeltereléssel úgy rúgja meg tesóját a két lába között, hogy Alec rögtön ki is köpné a mogyoróit, ha nem a fájdalommal lenne elfoglalva.

Csábos Gyilkos a győztes, a maffiózók a vesztesek, de leginkább Álomszuszék, akit vinnének is "kocsikázni". Ekkor érkezik vissza Logan Sunggal és csapatával, akik alternatívát ajánlanak, a betoncsizma helyett védettséget kap, csak rá kell mutatnia a Főfőfőnökre. Nagyon nehéz a választás, Dougie vívódik is rendesen, de végül csak meghozza a döntést és elárulja melyik ruha rejti a rosszfiút. No, ezt ki nem találta volna senki, egy agyoncicomázott nő próbál menekülni, persze hiába, mert az egyik kanyarban ott várja Mia és az ő ökle.

Minden jó, ha vége jó, rosszfiúkat letartóztatták, Álomszuszék nyugodtan alszik az egyik széken, Mia elérte a célját, igazából ki akarta rángatni Dougie-t ebből az egészből, azért csinálta mindezt, hogy kiszálljon végre a mókuskerékből, és azért kellett ez a hókuszpókusz, mert valamiért immunis Mia képességére. Ráadásul egy zsák pénzt is nyertek, mert Mia természetesen Maxre fogadott. Jah, Logan és Max se aggódjon, mert ha nekik sikerült, akkor ők se adják fel, egy gyönyörűséges és tehetséges férfi, illetve egy talpraesett, belevaló nő tökéletes a másiknak, szép életet élhetnek. Úgy legyen! Najó, talán mégsem mindenki teljesen boldog, Alec félholtan lóg Normal karján, aki meg odavan a veszteség miatt. Mia viszont megoldja ezt is, ad némi pénzt a zsákból Alecnek, egy kis felejtőpor Normalra, így a manticore-os rész biztonságban marad. Mia-Dougie ellovagolnak a naplementébe, Max-Logan evezgetnek a boldogság tengerében, no most van az, hogy itt-a-vége-fuss-el-véle.

 

Címkék: sötét angyal
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kekhalal21 2011.06.06. 16:27:24

Nagyon köszi nagyon jó lenne
süti beállítások módosítása