Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Sötét angyal 2x14 - Vérében a szeretet

2011. május 21. 13:00 - teardrops

Eredeti epizódcím: Love in Vein
 

Sztori 214.1
Max és Cindy rendesen kicsípik magukat, nem fognak otthon ülni, mikor buli van a menő-klubban. Igen ám, de nem is olyan egyszerű bejutni; hiába dolgozik ott Cindy egyik ismerőse, kint ácsorognak a sorban. Ahelyett, hogy mondjuk azt tennék, mint néhány fiatal, akik csak úgy besétálnak, fittyet hányva BeengedőEmberre. Bent viszont randalíroznak rendesen, asztalon táncolnak, tárcákat lopkodnak, lefejelik, aki furán néz rájuk, meg, aki ki akarja tessékelni őket. Sikerül viszont nagy zajjal távozni, Cindy nagy bánatára, aki előre ment beszélni BeengedőEmberrel és így éppen rosszkor rossz helyen… sikeresen ellökik. Azt viszont észreveszi a dulakodásban, hogy az egyik randalírozónak vonalkód tetkó van a nyakán, de mire Max odaér, már hűlt helyük.

Másnap a Jam Pony-ban Cindy begipszelt keze fölött elmélkednek azon, hogy Max egy átlagos lány akarna lenni Logan miatt is, no meg ezt a randalír-dolgot is meg kellene oldani, amikor rácsipognak Maxre. Megy egyből a telefonhoz, Alecet jól félrelöki, majd figyelmesen hallgatja Logant, akivel, mint kiderül, vagy egy hete nem is beszéltek, a férfi mégis egyből azt meséli, hogy a halottkém-barátja egy kórházban kisegítő és látott egy betegnek tűnő lányt vonalkóddal a nyakán, meg kellene nézni. Max megy, közben SzőkeRandalírozóLányért jöttek a barátai, próbálják elvinni valami Velőhöz, aki megmenti, ám ezt a lány nem nagyon díjazza. Max sem, hogy meglógnak, ezért utánuk megy, simán leveri BarnaRandalírozóLányt, akit ráküldtek… és szépen ott is hagynak, amikor Logan is megérkezik Batmobiljával.

Loganéknél próbálják kiszedni az infókat BarnaRandalírozóLányból, már csak azért is, mert tisztára olyan, mint aki be van lőve. Ennek ellenére, vagy éppen ezért nem igazán beszédes, azon ugyan kerekedik a szeme, aminkor Max is megmutatja a tetkóját, de ő csak ezt a bizonyos Velőt emlegeti, aki majd eljön érte és megmenti. Rendben, de ki a fene ez a srác?

Ő bizony egy istenkomplexusos vonalkód-tetkós vámpírnak álcázott fickó, aki éppen számonkéri Randalírozóktól a történteket. Azok mesélnek is a lányról, akivel összeakadtak és aki valamiféle Manticore-t emlegetett. Erre Velő szeme is kerekedik, majd SzőkeRandalírozóLányhoz megy, aki elvonási tüneteket produkálva remeg az ágyon és teljesen odavan. Velő pedig újraveszi a mesét, miszerint mielőtt ezt kapták tőle -és valami kémcsövet mutogat-, azelőtt senkik voltak, csak árnyékok, de ő bevezette őket az életbe és megmondta, hogy ez örökre szól, erre meg árulást kap és elveszítik Raint (=BarnaRandalírozóLány)? Ejnye, remegsz, kisanyám és ez már a vég, sajnálom, mész a sötétszobába.

Közben Rain is egyre rosszabbul van, és csak Velőt magasztaló mondatokat ismételget. Logan hívja HalottkémDokinőt (aki egyébként a Shankar névre hallgat), hogy segítsen, mialatt Max leveszi a lány kabátját, mert az nem kap levegőt. És milyen jól teszi! Nem a lány, hogy fulladozik, hanem Max, hogy vetkőztet, mert a kabátból előkerül egy boríték, tele pénzzel. Még szerencse, hogy a boríték ezen kívül is beszédes, Max már tudja, hol keresse Velőt.

…aki éppen arról tesz tanúbizonyságot, hogy nem kegyetlen, nem akarja szenvedni látni SzőkeRandalírozóLányt, ezért… megfojtja. Majd kiviszi, mintegy áldozatot, a többiekhez, és elkezdi a napi misét, miközben leül, előveszi a kémcsövét, belevágja az alkarjába és a többiek szépen sorban járulnak hozzá, hogy kortyoljanak, szippantsanak, vagy akárhogy is nevezzük ezt a rituálét… az biztos, hogy elég morbid módja ez a véradásnak.

Max mindezt már látja a karzatról, ám észreveszik és az Úr elé állítják. Velőről kiderül, hogy ő a tökéletes vérű manticore-os, mindenféle jóság van a vérében és ő ezt arra használja, hogy ezzel toborozzon egy saját hadsereget, hisz’ ők végülis szörnyek, a világ előbb-utóbb ellenük fordul és akkor majd milyen jó lesz, ha őt azok védik, akik szeretik. Max nem hisz a fülének: szeretik? Nos, Velő szerint ugyanaz, hogy nem tudnak nélküle érni, úgyhogy … váltsunk témát, nem öllek meg, vissza akarom kapni Raint, mert különben estére meghal - és azt ugye, nem akarja, hisz nem kegyetlen.

Úgy tűnik, igaza lesz, Rain ugyanis most már NAGYON rosszul van. Shankar nem tudja, mitől lehet szabálytalan a szívverése, gyenge a vérnyomása, a lány viszont egyre csak azt kéri, vigyék Velőhöz, mert az elmondott nekik mindent, vagyis, hogy meghalnak a vére nélkül, de amíg nincs remegés, addig még van remény. Max megint kicsit maga alá esik, amiért ilyen gonoszokat is kiengedett, Logan pedig megint csak vígasztalja, hogy de hiszen nem tudhatta. Mivel ők nem tudnak a lányon segíteni, Max elmegy inkább Joshua-hoz, míg Logan visszaviszi Raint Velőhöz.

A kocsiban aztán nem bírja ki a férfi, hogy ne meséljen Maxről. Elmondja, hogy hiába van Velőnek is tetkója, egyáltalán nem ugyanazok ők ketten. Igaz, hogy mindketten egy laborban készültek és agymosást is kaptak, de most Velő tulajdonnak tekinti az embereit, Max pedig mindig kicsit meghal belül, ha azt látja, hogy amiért kűzdött, hogy szabadok legyenek, félresikerült eredményt hoz, mikor egyesek önként vállalják ezt a rabszolgaságot. Megérkeztek, Rain beesik (;-)) Velőhöz, aki később oda is megy hozzá és megitatná a vérével, de a lányban felvillannak a Logan által mondott szavak és… ellenáll, nem akar inni, hiába Velő kiabálása, nem kell a vére, inkább haljon meg. Egyre jobban remeg, biztos itt a vég… és… nem történik semmi. Vagyis az történik, hogy a remegés elmúlik, a lány pedig JÓL lesz. "Hazudtál nekünk!" Naja, különben hogy' lehetne serege, ugye, szóval nincs más hátra, meg kell ölni Raint is, hiszen elárulná a többieknek, hogy ez a vér-dolog csak blabla. Rain ellenkezik, Velő támad, ám hirtelen Max is ott terem, kint szétveri a bandát, mire persze Nagyfőnök is előjön. Közben Rain meg a háttérből oltogatja a többieket, hogy Velő egy velejéig romlott ember, hazudott nekik, a vére nélkül is élnek, vagyis SzőkeRandalírozóLányt ezek szerint meg is ölte. Velő végül Max-szel is összecsap, a lány ellöki őt és éppen egy gyertyatartóban landol. Vége a dalnak.

Sztori 214.2
Alecnek halaszthatatlan üzleti megbeszélése van, de nem szerencsés ezt a Jam Pony-ból intézni, mert ha egyik fülén a mobil, másikon a nyilvános telefon, akkor még az is előfordulhat, hogy Max jól félrelöki, mert ő is beszélni akar. Nem gond, még menthető a dolog, azonnal megy üzletelni. Azaz menne, de dolgozni is kellene, Normal rásóz egy csomó csomagot, de senki sem cserél vele, pedig nagyon kellene a helyettes. Mentőötlete olyan igazi alec-es megoldás: Joshua-hoz rohan, rábeszéli, hogy írtó mókás a dolog, végre kimozdulhat, ne is törődjön Max intelmeivel, miszerint, aki más attól félnek, felezik a zsozsót és még biciklizhet is, ráadásul senkinek fel sem tűnik, hogy félig kutya, hisz' egyébként mire való a bukósisak! Ez sikerült, Joshua beáll futárnak.

Rögtön az első helyen egy macskás néni nyit ajtót, ami kicsit kiborítja Nagytesót, de szerencséjére, szembejön vele egy futárcsávó, aki egyből gyógyírt ad minden bajára: szippants egyet! Joshua belemegy és vele megy, később már haverként nyomulnak az egyik kajáldában, ahol csatlakoznak két másik társukhoz. Csipkelődnek, humorkodnak, Joshua meg jól érzi magát és örömében le is kapja a fejfedőt, ám a hatással nem számol. Persze mindegyikük frászt kap, így szegény Kutyafiú ijedten rohan haza, ahol Max csodálkozva nézi, miért bújik vajon a takaró alá. Közben a hatás fokozódik, Joshua már énekel, meg össze vissza beszél – totál beszívott.

Logan is megérkezik, miután kitette Raint és Joshua-t is próbálja lenyugtatni, hogy mindaz, amit lát, az csak a fejébe létezik, az nem valóság, csak azt gondolja. Miközben ezt hallgatja Max, felvillannak a Velős dolgok és megvilágosodik, el is szalad, hogy ott teremjen a templomban, még épp időben és segítsen rávilágítani, hogy a vér-dolog csak kamu. Rain a végén meg is köszöni, amit tett és megemlíti azt is, hogy milyen jó lehet, ha olyanok állnak mellette, mint Logan; mindezt abból szűrte le a lány, (a)hogy Maxről mesélt a kocsiban.

Sztori vége
Max vacsit visz az éledező Joshua-nak és megbeszélik, hogy Alecnek annyi, ő meg viduljon, hisz' nem számít, hogy a világ mit gondol, ő tudja, hogy kicsoda Nagytesó és így is szereti. Reméli, ez elég… Vacsinak vége, mert Logan hívja sürgősen, mégpedig azért, mert újabb szörnyek kerültek ki a világba, hatalmasak, nagy szárnyakkal és acélból vannak és… szétrobbantják az ember fejét. Aha, szóval a csapatról van szó. A srácok jól vannak, inkább elfelejtik, hogy valaha is találkoztak génmanipulálttal, minthogy fecsegjenek, úgyhogy ez a veszély is elmúlt. Max örül, hogy újra átlagos lány lehet, Logan szerint abban semmi jó nincs - egy mosolyt azért megér mindez.
… de vajon miért van Logan kezében fényképezőgép?!

 

Címkék: sötét angyal
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása