Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Sötét angyal 2x13 - A kikötő fényei

2011. május 13. 13:00 - teardrops

Eredeti epizódcím: Harbor Lights
 

Hívni, vagy nem hívni, az itt a kérdés. Akkor nemesb-e a lélek, ha tűri a hallgatás minden nyűgét s nyilait, vagy ha kiszáll tenger fájdalma ellen és telefont ragadva véget vet neki? – Max némi hezitálással végül ez utóbbit választja és üzenetet hagy Logannek, miszerint hello - csak tudni akartam, mi van veled - szia - mert egy hete nem hallottam rólad - szevasz. A férfi pedig otthon van ám, csak éppen sürgős hasizomerősítő dolga akadt. Cindy próbálja barátnőjét vígasztalni, hátha a vírusnak örökre kampec, de Max elmondja, hogy volt a laborosnál, aki szerint a vírus bizony él és virul, úgyhogy Cindy legyen szíves mentse ki a munkahelyén, mert ennek "örömére" csatangol egyet a városban, csak előbb szerez némi benzint. Amíg sorban áll a tartálykocsinál, elbambul az előtte álló újság sztoriján, mely szerint "mutánsok vannak köztünk", amikor megzavarja a békés idillt az a HMCS, aki egyenlő az egyenlőbbeknél, vagymi és soron kívül akar benzinhez jutni, illetve azt gondolja, ha pisztolyt fog az emberekre, akkor a kiürült tartály újra tele lesz benzinnel. A dolog persze nem így működik, a vaktában lődözött golyók csak úgy röpködnek, Max szalad, hogy elvigyen a tűzvonalból egy kisfiút, de most nem volt szerencséje... hason fekszik, a vére meg csak folyik...

Logan végzett a tornával, ideje rácsipogni Maxre, akit meg éppen beszállítanak a kórházba és próbálják ellátni a haslövését. Mindenféle vizsgálatokat írnak elő, ahogy szokták, ám Max keményen ellenáll, ahogy szokott, nem engedi, hogy vért vegyenek tőle, jól meg is markolja a dokinő kezét, de hiába, megszúrják. Logan már a fürdéssel is végzett, amikor újabb telefoncsörgés, reméli, hogy Max az, de csak egy ismeretlen női hang jelentkezik a Kikötő Fényei kórházból és azt az illetőt keresi, aki az igazolvány nélküli csinos barna lány csipogóján üzenetet hagyott és ne izguljon, a lányt most műtik, rendben lesz, de nem ártana egy név. Vagy kettő, ha látni is akarja. Linda Eastman – ezt a nevet mondja Logan Sam dokinak telefonon, aki megígéri, hogy mindent megtesz Maxért és a titkáért.

Kezére játszik, hogy a kórházban elég szörnyű állapotok uralkodnak, így a vértesztet sem végezték még el, megnyugodva viszi el a mintát, dokinő meg -a szorítás helyén meglilult alkarját elnézve- tán még örül is, hogy megszabadul satukezű betegétől.

Max közben magához tér, leltárba veszi a sebet a hasán és egyből menne is haza, amikor a nővérke bejelenti a ... férjét. A mijét? Logan az, új rövid tüsifrizurával, amit újdonsült felesége egyből meg is dicsér, sőt, közli, ha tudta volna, hogy ez kell ahhoz, hogy Logan Cale meglátogassa, már régen golyó elé vetette volna magát. A férfi érti a tréfát meg a célzást is, amúgy pedig váltás rucit is hozott, meg bíztató szavakat, jó helyen vagy, pihenj, holnap is meglátogatlak, ha nem bánod. Max meggyőzve, pipa.

Vészjelzés a laborban. Laboros Ember egyből hívja dokinőt, mert gáz van, a vérteszt hantavírust mutat ki az egyik betegnél, olyat, amelyik pár évvel korábban jelent meg LA-ben, bár azóta mutálódott kissé, de ettől még fertőző, ki a beteg? Ajjaj, névkeveredés bizony, nem Eastwood az, hanem Eastman - de ettől még hívni kell a Járványügyi Központot.

Egy fickó golfozik a mólón (hol másutt), aki nem más, mint a mi Ames White barátunk, akit akkor láttunk utoljára, amikor a fia elrablása kapcsán kiderült róla, hogy komp akart lenni, de végül nem komp-lett, hanem inkább a jövő. Két ütés közben befut hozzá egy hívás, miszerint elkaptak egy üzenetet a Kikötő Fényei kórházból, a járványügyet hívták egy fertőzés miatt, már megy is az egység, de mindez semmi ahhoz képest, hogy a beteg különös ismertetőjegye egy vonalkódos tetkó – megvagy, 452! White örömében akkorát üt a golflabdába, hogy az majdnem átrepül a csatornán.

Max arra ébred, hogy a Vírus c. filmbe csöppent, de nem Dustin Hoffman áll fölötte szkafanderben, hanem egy George néven bemutatkozó doki, aki a Járványügyi Központtal van itt, a kórteremből pedig már melegházat csináltak. Próbálják meggyőzni, hogy a vizsgálatok fertőző vírust találtak a vérében, de a lány szerint ez csak valami félreértés lehet, azonnal menjen mindenki a dolgára. Ő is menne, de sajnos még gyenge, így inkább elájul. Max marad, pipa.

Logan egy csokor virággal érkezik és nagy sürgés-forgást talál, nem is akarják beengedni, a "recepciós" csak annyit mond, hogy karantén van, mikor Logan kérdezi, hogy mi történt, már el is vonja a figyelmet egy FBI-os igazolvánnyal érkező fazon. White az, akinek pár perccel korábban ez az igazolvány akadt a kezébe a nagy választékból, végülis, meggyőző érv kell, ha egy fertőző beteget akarnak a járványügytől elvinni. Logan jókor, jó helyen, így választ is kap a kérdésére, amikor White bemutatkozik és bejelenti, hogy Linda Eastmanért jöttek. Dr George azonban nagyobb falatnak bizonyul, mint azt gondolták, úgy küldi el a náthásba a jövő emberét, hogy az még egy frappáns fenyegetést sem tud kinyögni. Logan meg befejezi a 'ha te FBI-os vagy, akkor én meg virágcsokor leszek' nevű álcázós játékot és utánuk ered, így kihallgatja, amint Otto-val épp újraterveznek, mert tudják, hogy hamarosan kiderül, hogy nem egy átlagos lánnyal van dolguk és akkor, ha netán kitálalna Max, az elég nagy baj lenne, szóval nincs más hátra, ki kell iktatni, mielőtt megtenné.

Nos, tényleg nem tartott sokáig kideríteni. Este George doki megy be az ágyhoz kötözött Maxhez, akiről kiderül, hogy nem fertőző, de még nem engedik el, ugyanis olyat láttak a DNS-ben, amit eddig még soha máshol, azaz, hogy hibátlan. Max persze nincs meglepve, hiszen erről korábban már White felhomályosította, de a dokit lázba hozza a dolog és a saját főhadiszállásukon akarják kideríteni, hogy vajon pl. emiatt gyógyul-e gyorsabban a lány. Jah, és mellesleg közli, hogy egy FBI-os is kereste, mert nemzetbiztonsági fenyegetést jelent, de hiszi a piszi.

Közben az esőben az egyik kocsiban White ül és valaki olyat hív, akivel ősőm őse, gyerekek gyerekei, apámnak énelőttem, meg hasonló jelszavakkal biztosítják magukat -meg bennünket arról, hogy itt valami titkos szervezet van/lehet-, majd a lényegre tér, a kórházbeli kapcsolat után érdeklődik és micsoda véletlen!, van ott egy Ismerős, akit kereshet, mégpedig egy nővér. Ezalatt a még mindig esőben a másik kocsiban Logan a laptopon kalózkodik és lehallgatja a NagyCsalád beszélgetését, a vétel akadozik, de máris akcióba lép, mikor meghallja a megölni szót.

A nővér megkapja az instrukciókat, elindul Max szobájába, hogy beadjon neki valami 'altatót', a lány addig kérdezősködik, míg az EKG furán kezd pittyegni és morzejelekké áll össze, naja, Logan jobb híján a kórház rendszerébe belépve íly módon próbálja figyelmeztetni Maxet, aki veszi is a lapot, letépi magáról a láncot és kész a harcra. Nővérke szintén összeszedi magát, nem is gyenge ellenfél, már éppen befőttnek nézi Maxet és lefóliázná a fejét, amikor a lány fogja a közben elszóródott injekciós tűt és jól beledöfi támadójába, aki így legalább elengedi. Amikor viszont újra támad, nem veszi figyelembe a körülményeket, úgy mint ablak ÉS Max, így a lány egy jól kivitelezett talajgyakorlattal kihajítja Nővérkét az ablakon, a kocsiban ülők csak lesnek, aztán azon még inkább, hogy az Ismerős még életben van. Max megmenekült, nem pipa (bezzeg White az-haha).

White, mondván, hogy George-hoz megy segítségért, elrohan a kórház felé, de nem ám a főbejáraton megy be, hanem a ház túloldalán felugrik (!) vagy öt méter magasra, egy kiszögellésre és szalad tovább.

George doki eközben éppen Sam dokit faggatja, hogy vajon miért nem vett észre semmit a lányon, illetve a vérében, ha már évek óta kezeli. Sam ügyesen kivágja magát azzal, hogy olyan bajokkal kereste meg őt, amelyekhez nem kellett vérkép, erre George előrukkol a bulvárlap mutánsos cikkével, melyre Sam csak nevetéssel válaszol. A járványügy embereit viszont nem olyan fából faragták, hogy könnyen feladják, úgyhogy emberünk elkezdi a mesét a Manticore-ról, hogy ott állítólag génmanipulációval foglalkoztak, de nem tudja befejezni, mert arról értesítik, hogy Linda Eastman megszökött.

És tényleg, Max ott rohangál pizsiben a folyosókon. Már a nyomában is vannak, de ez nem gond, hamar lerázza őket és a legközelebbi szobában átöltözik, miközben hívja hites urát, hogy menne haza vacsizni. Logan szerint nem állnak túl jól, lezárták a kórházat, meg különben is, ez a hülye híradós stáb megzavarja a jeleket, amikor adásba mennek... ám ezzel meg is van a mentő ötlet: "Max, menj a tetőre!" - és Max megy. Logan meg a híradós kocsihoz megy, és szerencsére neki is vannak ott ismerősei, beszélni is szeretne az egyikkel.

Közben Max a szellőzőn keresztül egyre feljebb jut, valami romos szobába ér, ahol viszont két biztonságis megállítja. Ennél viszont nem jutnak tovább, ugyanis hirtelen két lövés hallatszik, a két fegyveres meg zuhan a padlóra, mögöttük ott áll White, füstölgő pisztollyal. Max bújócskázik, White meg keresi, közben megy a szópárbaj, ami White részéről rábeszélésnek hangzik, hogy adja meg magát a lány, hiszen ő segíteni akar, meg hasonló blabla, még mindig nem hiszünk neki. Be is bizonyosodik, hogy jól tesszük, amúgy meg Max is unja már, le is üti inkább, mire White elterül, mint a Nagyalföld. Ez persze csak időleges, szinte azonnal Max nyomába ered, a tetőn kötnek ki, ahol jön a csihi-puhi, de szerencsére Logan időzítése remek és amikor feltűnik a baráti helikopterrel, alkalmat ad Maxnek, hogy lefegyverezze támadóját. Logan kesztyűt húz, nyújtja a kezét Maxnek, hogy fel tudja húzni a helikopterre, White már csak vaktában lövöldözhet utánuk.

Otthon Cindy cikizi egy kicsit Logant, hogy milyen állapotban hozta haza Maxet és megkéri a férfit, hogy ha ő kerülne karanténba valaha is, hagyja csak ott. Megegyeztek. Max megköszöni 'férjének', hogy megmentette, Logan pedig a szokásos "vigyázz magadra, Max"-szel búcsúzik. Cindy megállapítja, hogy a dolgok továbbra is furcsák Logan és Max között, pedig az biztos, hogy a férfi szereti őt, hiszen kockáztatta érte az életét; a lány viszont amiatt aggódik, hogy most már a Járványügy is válaszokat akar majd a sok-sok kérdésére, ők pedig nem bújkálhatnak örökre, mi lesz, ha elfogy a szerencséjük?

A gépezet pedig beindult: egy washingtoni padon George doki átadja Max teljes orvosi anyagát KopaszEmbernek és jó nagyokat bólogat mellé.

 

Címkék: sötét angyal
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kekhalal21 2011.05.15. 09:52:46

Nagyon király lett mint mindig.
süti beállítások módosítása