Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Chuck 1x06 - Chuck és a fegyverkovács

2011. május 05. 12:00 - teardrops

Eredeti epizódcím: Chuck vs the Sandworm

Helyzetjelentés: Két héttel ezelőtt nálunk elkezdték újra az első évadot, kint pedig két hét múlva ér véget a negyedik. Azt még nem tudni, hogy ott lesz-e folytatás, de az biztos, hogy ITT igen: felveszem a fonalat, hogy a hogyvolt se maradjon ki a jóból.:-) 
 

Egy srác fejvesztve rohan az alagsornak látszó helyről kis hátizsákkal a hátán és egy laptoppal a kezében, miközben egy Furafejű Fazon a kamerákon keresztül nézi, hogy hát-itt-meg-mi-a-fene-történik. Mire odaér a menekülő, már pisztollyal várja, de a srác hirtelen leüti őt és szalad tovább, míg ki nem ér egy csapóajtón a napfényre, amely láthatóan nagyon bántja a szemét.

Eközben Chuck nyugodtan szürcsölné a Buy More-ban a reggeli kávéját, ha hagynák, de a vásárlók hiányolják a zöldpólósokat, ezért Chuck elindul, hogy megkeresse a társaságot. Bár ne tette volna: mindenki a 'bevállalós zabálás' nevű programra gerjed a pihenőben, ami abból áll, hogy -most éppen- Morgan bekötött szemmel kivesz a hűtőből egy adag kaját és legyűri azt. Chuck a "nagy-az-isten-állatkertje" kifejezéssel az arcán próbál szóhoz jutni, de Big Mike nyit rájuk és azonnal hivatja őt. Az aligazgatói állásinterjú miatt másnap jön majd egy Nagyember a cégtől, aki meghallgatja a két jelöltet, azaz őt és Tanget. Big Mike tudja, hogy az emberek Chuckot kedvelik, ezért figyelmezteti is, hogy ne szúrja el. Később otthon meg Sarah figyelmezteti, hogy jó lenne, ha idén a halloween partin nem a homokféreg (homoki kukac by szinkron) jelmezben jelennének meg Morgannel, ám Chuck szerint ez tuti nyerő ötlet, mindenki imádja őket, főleg, aki Dűne rajongó. Devon, alias Csodálatos, Ádám-kösztümjének csodálására szerencsére nem jut sok ideje, mert a főnök rátelefonál, hogy azonnal keresse meg Morgant, aki eltűnt a Buy More-ból.

 

Chuck a játékteremben találja meg barátját, aki láthatóan magasról tesz a munkára, sokkal fontosabb, hogy elhozta a jelmezt a kölcsönzőből, illetve most végre ő fog győzni az egyik játékban a fickó ellen, aki egész héten megverte – és aki nem más, mint a mi menekülő emberünk. Chuck ránéz és egyből bevillan neki, hogy a srác, egy bizonyos LaZSlo (továbbiakban: Laszlo) Mahnovski, veszélyes egy alak. Ezt sóbálvánnyá meredve suttogja Morgannek, aki rá se bagózik, a srác viszont szúrós szemmel méri végig, majd neki szegezi a kérdést, hogy hogyan találták meg és hogy vajon több ügynök is vár rá? Chuck még arra sem tud mit mondani, amikor a srác kiböki, hogy az órájáról tudja, hogy ügynök, mégpedig azért, mert ő tervezte azt a CIA-nek. Najó, ha nincs válasz, akkor felveszi a nyúlcipőt és eltűnik a tömegben.

Este, mire Chuck hazaér, Sarah már a szobájában várja. Arról még nem tud semmit mondani, ki ez a Laszlo-gyerek, de megnyugtatja, hogy mindent jól csinált, amint megtudnak valamit, majd szól – és már indul is az ajtó felé. Chuck viszont rávilágít, hogy ha az az álcájuk, hogy járnak, akkor ugyan maradjon még egy kicsit, ne legyen Ellie-éknek gyanús, hogy két perc után már el is megy. Mármint a lakásból. Sarah leül az ágyra és az időt kihasználandó elmondja, hogy tulajdonképpen azért jött, mert egy meglepetést hozott, mégpedig egy fotót, amely őket ábrázolja (Leia hercegnő és Han Solo jelmezben), amint éppen a Comic Con rendezvényen vesznek részt. De jó, mint egy igazi pár! Igaz, hogy nem jártak sosem ott ahol, de a fotoshop, ugyebár csodákra képes. Meg különben is, ők tényleg igazi pár, csak kicsit más a kapcsolatuk.

Másnap Casey tolja le Chuckot, amiért nem neki mondta el a Laszlo-esetet, sőt, még Sarah-t is bajba sodorta, amikor azt mondta a srácnak, hogy a barátnőjétől kapta az órát. Casey rohan is a különszobába, máris hívja Beckmant, aki beszámol az eredményekről: Laszlot, aki egy fegyvertervező és mint ilyen, a kormány tulajdona, azóta keresik, mióta egy hónapja megszökött az egyik laborból. Zseni a srác, 14 évesen már egyetemet végzett, szóval nem kellene az ellenségnek átengedni, inkább el kellene fogni, de veszélyes, simán lemészárolta, akik vigyáztak rá. Legalábbis a tábornok ezt állítja, miközben az "elrettentő" képeket is megmutatja.

Chuck a parkolóba igyekszik a kocsijához, amikoris egy álarcos fickó toppan elé. Csak másnap lesz halloween, de mikor a pasi egy pisztolyt szegez Chuckra, az megadja magát, hogy akár ma is lehet, nem gond. Ez a humor megtette hatását, maszk le és kiderül, hogy Laszlo az és próbálja bizonygatni, hogy ő nem gyilkos, nem bántott senkit. Ezt azért nehéz elhinni, ha valaki fegyverrel hadonászva mondja, de a srác nem hagyja abba, mindent tud arról, hogy már a Pentagont is értesítették (könnyedén betört a rendszerbe, hisz' a házimozi-termet is ő tervezte) és tovább kalimpál. Mikor egy dudaszó elvonja a figyelmét, Chuck próbálja leszerelni, elkezdenek dulakodni, Laszlo a kocsi elejére dönti Chuckot, akinek ott a pisztoly az orra előtt és – éppen vízcseppek potyognak belőle. Ez egy vizipisztoly?! Neem! De. Összeszedik magukat, Laszlo bemutatkozik és egy kis segítséget kér, mondván, hogy Chuck ismeri "őket", így tisztázhatnák a nevét, csak benne bízik. De előtte egyenek egy kis palacsintát.

Miközben Morgan otthon várja Chuckot, addig ő Laszloval egész jól eldumálgat a vacsi közben. A srác elmeséli, hogy az elmúlt tíz évben gyakorlatilag ki sem mozdult a bunkerből, csak videójátékozott és nem mellesleg mindenféle kütyüt tervezett a kormánynak. Chuck egyből Mr Q-hoz hasonlítja, de mivel Laszlo csak értetlenkedik, szuperkémünk egyből nyugtázza, hogy nem is csoda, ha bepöccent, hisz' Bond nélkül nem élet az élet. Most viszont ő van soron, hogy meséljen magáról, miben nagyon jó, hisz a srác okos ám, kitalálta, hogy akárkit nem őriznének álcázott ügynökök, de Chuck csak annyit mond, hogy egy számítógépes srác.

Morgan persze csak vár, csak vár... és addig is, míg barátja előkerül, Ellie-től kérdezi, hogy vajon tényleg gyermeteg-e, ugyanis nem megy ki a fejéből, amit korábban Chuck mondott neki, sőt eme gyermeteg viselkedése miatt jól le is hordta. Devon megmenti Ellie-t a választól, behívja Morgant a szobába és mint férfi a férfival, elbeszélgetnek arról, hogy mitől férfi a férfi, vagyis most már ideje betűrni az inget a nadrágba és a hajat is illene kordában tartani, elő a zselével.

Közben Zsenikénk teljes extázisba került attól, hogy egy büfében ül és cseveg, meg is vallja Chucknak, hogy ha újra kezdené, tuti nem menne a kikötőbe, ugyanis 11 évesen ott tetriszezett, amikor felfigyeltek rá a kormány emberei és miután kiderült, hogy milyen agya van, a szüleinek sem volt más választása (pedig az mindig van), mint odaadni egyetlen fiúkat. Amikor aztán fizetésre kerül a sor, Chuckra bízza a dolgot, mondván, hogy nincs pénze, de hogy ne érje szó a ház elejét, a beszélgetés alatt összefirkálgatott szalvétát adja oda elismervény gyanánt, amit Chuck annak rendje és módja szerint be is tesz a tárcájába. A jótéteményeknek még nincs vége, ugyanis Laszlo felhomályosítja újdonsült barátját, hogy persze az mind szép és jó, hogy a testőreiben így megbízik és felajánlja neki is a segítségüket, de ebben a szakmában nincsenek jóemberek, Chuck, körbenéztél már a szobádban lefekvés előtt lehallgató-készülékeket keresve, mint minden más rendes ember?

No, több se' kell Chucknak, amint hazaér, benéz mindenhova és ledöbbenve tapasztalja, hogy a srácnak igaza van: csomó poloskát talál (és nem... egyiknek sincs lába), de a legfájóbb mégis az, hogy a Sarahtól kapott comic con-os kép is rejtett egyet. Dúlva-fúlva megy át Casey-hez és még az sem rettenti el, hogy a mogorva jóember egy szál köntösben nyit ajtót, egyből letámadja, milyen dolog az ember intim magánéletébe belepislogni. Casey meg visszadobja a labdát, hogy nem Chuck magánéletét sértették meg, hanem az ő füleit, amikor 4 órán át kellett azt hallgatnia, amikor Morgannel azon vitáztak, hogy milyen szendvicset vinnének egy lakatlan szigetre, sőt, még bizonyítja is, lejátszva a JessicaAlba-szendvics verziót. Ja és persze ez csak Chuck érdekében történt, de ez őt nem hatja meg. Az viszont bosszantja Casey-t, amikor kiderül, hogy Laszlo ültette a bogarat Chuck fülébe, így lepleződtek le.

Eközben Sarah épp zárni készül, amikor Furafejű Fazon lép be az ajtón, de nem enni akar ám, hanem beszélgetni. Vagymit. Merthogy szakmabeli és nem félt Walker ügynököt is a nevén nevezni.

Chuck a szobájába lépve frászt kap Laszlotól, aki ott várja és újfent a 'mit-mondtál-nekik-úgysem-segítenek-csak-visszavisznek-és-azt-nem-akarom-bújtass-el-csak-ma-éjszakára' szöveggel jön és hát Chucknak vajszíve van, ugyebár, tud is egy jó helyet. Tipp?

Ezalatt Sarah megtudja a sztorit, miszerint FuraFejű Fazon a srác tanítója, a srác pedig egy megzakkant, de veszélyes fegyverkészítő és az a gyanújuk, hogy egy bombát akar összeállítani, jajmindenkinek.

Aki a Buy More-ra tippelt, az kiutalhat magának egy csokit. Laszlonak tetszik az áruház, egyből befészkeli magát a házimozi-terembe és előkapja a Bond-sorozat egyik darabját, ha már Chuck annyira emlegette. Jó ötlet, én is maradok! Zsenikénk ennek örömére, egyből elkéri Chuck óráját, hogy leállítsa benne a jeladót (=rátapos), közben Sarah már csörgeti Chuckot, de lebeszéli arról, hogy felvegye, jahh és a kocsiból is kiszerelte a GPS-t (bingó! - azt is ő tervezte), szóval tök jó, most senki nem tudja, hol vannak. Hááát... azért ez annyira mégsem jó.

A stáblista alatt ki is derül, hogy miért nem: kis filozófiai vitába kezdenek arról, hogy rosszfiú volt-e a rosszfiú; najó nem nagy vita, csak egy mondat, aztán Zsenikénk, hangoztatva, hogy mennyire kihasználják őket, előkapja a távirányítót és beindít egy "játékot", amivel nem is játszott még, amióta megtervezte. Valami harcos-stratégiai lehet, mert egy térkép jelenik meg, egy célkereszt be is fog egy kis szigetet, a hang bemondja, hogy a kiképzés leállítva, a terv módosítva, Laszlo pedig kommentál, miszerint nukleáris készültségben áll a guami flotta, most működteti az adódollárjait és lesöpri a térképről, mondjuk Texast, hisz' mit is adott a világnak ez az állam. Chuck álla meg már régen a padlón hever, Haver! Á, nem is jó Texas, mert messze van, inkább legyen valami közelebbi célpont, teszem azt San Francisco. Chuck mentő ötleten töri a fejét és hirtelen mi más is jutna eszébe, mint a következő Bond-film, a Goldfinger, amely egy félreértett rosszfiúról szól, aki fel akarja robbantani a világot. Még jó, hogy ezt nem ismeri Laszlo. De végülis beválik, robbanthatnak később is, Chuck otthagyja, hogy kezdje el, majd hoz még popcornt, aztán kint lehallgatja az üzeneteket, többek (34 db) között Sarah-ét, hogy menjen a kocsihoz és zárkózzon be.

Chuck inkább szalad, repül, ugrik és mire beül a kocsiba... Laszlo már ott ül az anyósülésen és számonkéri, hogy miért nem kapcsolta ki a mobilját. Ekkor megérkezik eléjük két kocsi is, Sarah és Casey a FuraFejű Fickóval, mindegyikük fegyverrel a kézben. Laszlo szemei csillognak; Chuck szemei kevésbé, viszont kerekednek rendesen, mikor a kesztyűtartóból előjön egy kormány és köpni-nyelni sincs ideje, Laszlo már el is indult. Autósüldözés, egy kis verekedés a kormánynál, keringőzés a kanyarokban, majd mikor egy kis előnyre sikerül szert tenni, könynes búcsú után piros gomb megnyomása, melynek hatására Chuck-oldali ajtó leesik, Chuck-oldali szék katapultál, Chuck pedig szépen száguld tovább (ez ám a kabrió!), de azért a pirosnál megáll, merthátmégisugye.

Másnap Chuck az állásinterjúra készül, amikor Sarah érkezik és próbálja bíztatni, de Chuck odavan, hogy mennyire eltolta az ügyet, hitt a srácnak, tényleg hülye volt, szóval nem csoda, hogy bepoloskázták. Sarah, miközben látja is, hogy a fotójuk a szemétben, bizonygatja, hogy attól nem hülye, ha bízik az emberekben és elmondja, hogy Casey épp a kocsi jeleit követi, ugyanis valamiért az mégis bekapcsolt.

A Buy More-ban már mindenki beöltözött Halloween tiszteletére, kivéve Morgant, aki csak férfi lett, de ezt mindenki jelmeznek véli és Chuckot, aki az állásinterjú miatt vett nyakkendőt. Tang jól meg is félemlíti, de legalábbis megijeszti, mikor "becsekkolna", úgyhogy a tárcája szanaszét a földön, ám ez most jól jön, ugyanis kiesik belőle az elismervény, amelyet addig forgat, amíg bevillan neki a Santa Monica Pier alaprajza a korábban szintén bevillant Laszlo-a-veszélyes képpel együtt. Ahhha, szóval Zsenikénk a mólóhoz ment! Egyből hívja is Sarah-t, aki közli, hogy már ők is rájöttek, hogy csel volt az egész, mert megtalálták a GPS-t a belvárosban, Chuck pedig folytatja: eszébe jut a srác sztorija, miszerint ott fedezték fel, úgyhogy a bomba a játékteremben lesz. Mivel kocsi nincs, az áruház előtt álló biciklire pattan fel és száguld megmenteni a világot...

... pedig éppen az állásinterjún kellene lennie, a Nagyember keresi is Bartowskit, de csak a Gordon Gekko jelmezes Morgant találja, aki nem tud felvilágosítást adni. Miután azonban Tang jól felhúzza a hülye szövegével, fogja magát és bemegy Nagyemberhez, hogy barátja helyett helytálljon, Chuckról beszél (akinek közben dús hajába tép a szél, amint kerekezik a mólóhoz és egyre nehezebb megkülönböztetni a nyelvét a nyakkendőjétől), meg a hűségéről, meg a bátorságáról, meg a bakelit lemez gyűjteményéről... ám sajnos nem hatja meg a hallgatóságot, Nagyember dönt, Tang lesz a főnök.

Chuck végre megérkezik, liheg egy kicsit, majd a móló alatt egyből megtalálja a kocsit, benne egy szép kis bombát. Laszlo is előkerül és felhomályosítja Chuckot, hogy zseniális ötletei egyike a kocsiba tett önmegsemmisítő. Chuck már kezdene a lelkére beszélni, mikor az hirtelen odadobja neki az indítókulcsot, a következő pillanatban meg már a pittyegő hang után elindul a visszaszámlálás. Naja, Zsenikénknek ki kellett volna kerülnie az ujjlenyomat-felismerőt, Chucknak viszont... Goni ez a gyerek, de hát végülis mitől lenne rosszfiú, ha még bombát sem robbantana. Közben Caseyék is érzékelik, hogy beindult az önmegsemmisítő, hívják Chuckot, aki közli, hogy tudja, mert ő volt.

Ismét egy kis szópárbaj a két srác között, hogy ki hatástalanítsa a bombát, Chuck nyer, övé a nemes feladat, de persze Laszlotól kérdezi, hogy melyiket vágja el, a válasz egyből érkezik: a pirosat. Chuck hezitál, mi lenne, ha mindkettőt elvágná, mire Laszlo egyből odadünnyögi neki, hogy persze, mint Sean Connery a Goldfingerben. Hoppácsak, honnan tudja, hogy mi volt a filmben, ha nem is látta?! Ez bizony lebukás a javából. Chuck megvilágosodik, Laszlo hazudott neki, tudta, hogy ő mindent elhisz, ezért mondta a pirosat, úgyhogy  - erre rápacsáltál, haver, azért is a zöldet vágom el. Hatásos, a számláló megáll, az már csak a véletlen műve lehet, hogy mindez 00:07-nél történik. Közben Casey és Sarah is odaértek, letartóztatják a rosszfiút.

Chuck zárásra ér vissza a Buy More-ba, ahol Tang, az újdonsült főnök arcoskodik, de ez nem érdekli, mert Morgant keresi, akiről kiderül Annától, hogy szegénynek még a biciklijét is ellopták, pedig nem érdemelne ilyet az, aki kiállt érte az interjún. Akkor viszont rohanás haza, Ellie-ék partijára, ahol Morgannel jól egymás nyakába borulnak és hálája jeléül Chuck felajánlja barátjának, hogy idén ő legyen a homokféreg feje. Ellie menet közben kapja el őket és érdeklődik tesójánál, hogy mi lett az interjú eredménye, aki röviden csak annyit mond, hogy kihagyta, az okot viszont az időközben megérkező Sarah szolgáltatja, azaz, hogy miatta történt minden. Chuck pedig ismét csak az állát keresi, ugyanis Sarah Leia hercegnő jelmezben jelent meg és ráadásul még egy igazi fotót is készít a nem igazi barátjával. Mi más is lenne a méltó befejezése eme szép napnak, mint a szobában ülve, Morgannel elbeszélgetni arról, hogy Sarah milyen szendvicset vinne magával a lakatlan szigetre. A saját szobájában ülve, fejhallgatóval a fején, Casey-nek nem tetszik az ötlet.


BÓNUSZ

Big Mike: A testem az én templomom. És úgy is kell kezelnem.

Devon: Naaa, mi vagyok?
Chuck: … pucér ... vagy.

Halloween a Buy More-ban

Halloween otthon


ZENÉK

Bad Company - All Right Now
The Editors - The Weights of the World
Finley Quaye - Dice
Rob Base & DJ E-Z Rock - It Takes Two

 

Címkék: chuck
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása