Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillag születik - 3x05

2011. május 02. 11:16 - Hódos Hajnalka

Az utolsó négy helyért folyt a küzdelem a Csillag születik középdöntőjében, ahol az első sokkot az ókori római pógárasszonynak öltöztetett Ördög Nóra okozta. Mikor kis tunikájában kimondja Szabó Ádám nevét, hátrébb tolom a fotelt, mert attól félek, bekap. Nagy szeretettel köszönti a zsűrit, egész este villantásközeli állapotban leszek, hihihi. Lehet találgatni, van-e rajtam bugyi. Aztakurva. Sanyi, a másik műsorvezető egyelőre nem sok vizet zavar, megsúgom, később sem fog. Az első kiscsillag Molnár Szabolcs, a mentalista, az elsődleges célja a meghökkentés. Szabi laza, mint a Riga lánc, fossa a szót, jópofizik, itt egy boríték, felírt rá egy szót, Tamás tudja-e, melyik az a szó? Nem. És valóban, micsoda sziporka, tényleg a nem szó van a borítékban. Már most unom. A közönség soraiból érkezik Viki, előkerül egy könyv is, Videotechnika a gyakorlatban. A legfelső sor legelső értelmes szavát jegyezze meg. Viki megjegyzi. Mondogassa is magában. Ki fogom találni, vagyis együtt fogjuk kitalálni, a közönséggel. Szabi ledobja magáról a zakót, megfordul, a hátára egy papírlap van ragasztva, rajta az „ügyelni” szó. Ireg-forog Viki közül, hogy a közönségből mindenki láthassa a hátát, na, melyik az a szó? Ügyelniiii. Fantasztikusak vagytok! Az. Szabi, húzzál haza és találj ki valami kanalas trükköt inkább. A zsűri sincs elájulva, Szonja megpróbál rájönni, mi lehetett a trükk, arra tippel, a könyvben az összes szó az ügyelni volt. Nemis. Tamás 23 pontot kap, viháncol egy kicsit a műsorvezetőkkel a bajai halászléről, éljen Baja! A bajai halászlé az igazi!

A következő csapat egészen friss, a műsor miatt alakultak. Sokan vannak, valami miatt mindenki az osztály stréberének öltözött, kockás ingek, sztk-keretes szemüvegek, sápkóros fiúcskák. Biztos bennem van a hiba, engem ezek a táncos produkciók untatnak, a pom-pom lányokkal se tudok mit kezdeni, de a közönségnek tetszik. A zsűrinek is, szétrobbantok az energiától! Szonja szerint zárzavaros volt a történet, egyetértek. És elérték, hogy most mindannyian öregnek érzik magukat, hehehe. Szirtes Tamásnak rendkívül tetszett, dinamizmus, humor, összegyakorolt mozgás! 29 pontot ugrabugráltak össze, a mutáló fiatalember elégedett. Csatakiáltanak, Nóra nem érti, mi az, stíl, mint a fűrész! Egy igazi rappert láthatunk, jelentős élettapasztalatokkal. Belső Csaba. Csaba állami gondozott és 18 éves, a szövegeit az életből szerzi. Csaba belecsap a lecsóba a tizenévesek világfájdalmával, szíved darabokra többé ne törjed, legyél mindig boldog. A felszólítás ellenére olyan hangulatba kerülök a szám végére, mintha egy álló délután a Szomorú vasárnapot hallgattam volna, de még mielőtt átdobnám a kötelet a mestergerendán, véget ér a produkció. Fáy Miklós reméli, hogy a többieknek tetszett, mert neki nem. Egy kis spenótot még meg kell enni. Szirtes Tamás biztatja, jó sors van előtted, tanulj, képezd magad. Egy sms egy spenót, rikkant Nóra, lássuk a pontszámokat. 22 pont. Nyaggatják a szerencsétlent, hogy mosolyogjon, és mi volt az élmény, amiből a dal született? Azt hittem, valami, ami még el sem kezdődött, már véget is ért. Hú, ez szerelem, ja, tizenöt éves kortól tizenkilenc éves korig tartanak a halálos szerelmek.

Szerelemmel folytatjuk, Sanyi szerint a szerelem ma már kihalt szó, ezek szerint szokott PUF-ot hallgatni, Nóra hisz a szerelemben. Én az elme nagyszerűségében hiszek. Következzék Zoltán és Mercédesz! A produkció közepén jövök rá, hogy amit látok, nem a produkció felvezetése, hanem maga a produkció. A csaj, aki olyan inas, hogy ha hús lenne, visszaadnám a hentesnek, illegeti magát ütemre egy ruhában, a férje odalép hozzá, eltakarja egy szemvillantásnyi időre különböző leplekkel, és hopp, már másik ruha van az asszonyon. Az átöltözés nyolc-kilenc alkalommal megismétlődik, az utolsó nagyon tetszik, egy doboz ezüst konfettit önt rá, az ezüst esőből kilép egy lenge kis cuccban. Nevetgélés, minden férfi álma egy ilyen nő, aki ennyi idő alatt öltözik át, bájosak voltak. Szirtes Tamás a szellem és virtualitás szót használja, kezdem úgy érezni, ha egy fingóversenyen lenne, akkor is lelkendezve tapsolna minden produkció végén, nagyszerű volt, nagyszerű volt! Fáy Miklós most nem érezte azt a lelki megrázkódtatást, amit a múltkor, akkor azzal küszködött, hol rontotta el az életét. 29 pontot ért a produkció, Nóra nyaggatja a házaspárt a hitvesi csókkal, előtte már megvolt. Kicsit örüljetek!

A következő produkció meghatározó élmény az életemben. Kossuth Gergő tanárbácsi szeretne lenni és egerebb a feje, mint Király L. Norbinak, szemöldökével pedig komoly konkurenciája VV Bécinek. A produkciót másnap reggel háromszor néztem vissza, este nem hittem a szememnek. Na mije van, neki, szöszi haja van a fején! Na kije van neki, senkije nincs neki, csak éééén! A végtelenül bugyuta dalocska önmagában is pusztító, de Gergő már az első taktusoknál táncra perdül, mire a dal közepére érünk, tudom, érzem, tisztában vagyok vele, hogy ezt nem fogom tudni tolmácsolni. Felnyögök, mikor puszit dob a zsűri felé, térdre veti magát a színpadon, felpattan, rongylábazik, ütemre húzgálja a hózentrógert, igen, van rajta. Horkanásokkal kísért röhögésem zokogásba fordul, azt ismételgetem, nem bírom. Fáy Miklós csak annyit kérdez, egy normális fiatalember miért foglalkozik ilyesmivel? Gergő 22 pontot kap és szerény mosollyal elismeri, a kevesebb néha több. A következő produkció alatt még mindig Gergő hatása alatt vagyok, mondjuk ki, még mindig sikoltozva röhögök hátravetett fejjel. A Virtuoso zenekar(?) produkciója a virtuóztól olyan messze van, mint Makó Jeruzsálemtől, kimondom, halálosan unalmas. Michael Jackson Black or White nótáját adják elő, jó van, és? Várom, hátha történik valami, de nem. Vagyis igen, Oroszlán Szonja olyan affektálást ad elő, hogy lúdbőrözni kezdek. Hát, a show elemek vékonyak voltak, mondja Szirtes Tamás. Fáy Miklós nem látja a fejlődést, mintha vendégszerepelni jöttek volna a műsorba, nem versenyezni. A fiúk 25 pontot kapnak, el vannak kámpicsorodva, és hát igen, ők mindig ilyen csendesek és szerények. Sanyi poénkodik, várta, mikor csapják oda a hegedűt a díszlethez, felröhögök, aztán megdermedek, mert a kamera végigpásztáz a kiscsillagokon, úristen, lesz bohóc is, suttogom rémülten magam elé.

Összefújt a szemetet a szél, hehe, a színpadon az Indygo zenekar. Hát érdekes. Elöljáróban annyit, férfi hófehér farmerban az egy tilos kategória. A basszusgitáros Slash-nek képzeli magát (tudom, hogy Slash szólógitáros, jóvan), a dobos képviseli az intellektust, van itt minden, egy kis HS7, egy kis Jamiroquai, a refrénnel nem bíbelődtek sokat, párárárápápá. Szonja bírja a fiúkat, Jucinak imponáló amit csinálnak. Fáy Miklós szerint vagy ravaszok a fijjug és a b-oldalas számokat nyomják, hol vannak a főcuccok? 28 pont, tőlem aztán, nekem akkor sem tetszett, na. Ránézek az órára, sóhajtok. Pedig a fiúk fel akarták gyújtani a stúdiót. Nóra eredeti ötlettel áll elő, a Sanyi hátán törjék szét a gitárt, aztán el akarja gáncsolni, de leginkább a vízilovakkal van. Bambán bámulok. Jajnekem, itt a bohóc. Gomes a színpadon, ő egy angolai-magyar szülőktől származó 24 éves lány, 12 éves korában elveszítette a szüleit. Azt is elmondta, miért van így kifestve, de nem figyeltem pont, mert összekevertem a jegyzeteimet. Gomes táncolni kezd, jackózás, ettől engem ráz a hideg, aztán történik valami, a színpadon, meg velem is, először csak egy huhh, aztán beszippant a tánc, értem, hogy mit táncol, elsodor, magával ragad, katartikus, drámai, nagyszerű. Kurvajó, de kár lett volna, ha ezt nem látom, köszi, Gomes! Gomes sír, Fáy rászól, hagyja abba a bőgést, mert nincs oka rá. Szirtes Tamás megrendítő pillanatokként értékeli a produkciót, már-már művészi volt, Szonjának nagyon jó. A szemének és a lelkének is. Gomes kap egy csomó pézsét Nóritól, a zsűritől meg 33 pontot, ezzel vezet.

Krizbai Teca érkezik, a kislány vak és nem szereti, ha kivételeznek vele. Saját szerzeményt hozott. A dal közben lekapcsolják a fényeket, hatásos. A dal Koncz Zsuzsa stílusában íródott, Teca saját magát kíséri zongorán. A szöveg butuska, olyan, amilyet tizenöt éves lányok szoktak írni, de a kislány hangja tiszta és szép, a dal őszinte. A stúdióban vastaps, az előadás Jucit szíven ütötte, te egész vagy így, ahogy vagy! Ha énekelsz, biztos történik valami, mondja Szonja. Sanyi segít Tecának, a lány szerelme is ott ül a közönség soraiban, neki írta a dalt. Nagyon boldog, csupa jót kapott a zsűritől! A megható pillanatok után jön egy idegesítő, mitugrász kiskölyök, aki jogász, nőgyógyász és fogorvos is akart lenni. Ja, csak lyuk legyen. Vagy hézag. Jog. Elhajítja a cilinderét és Briney Spearst énekel, kurva hamis, és egyébként is, ez most mi? Operának nem opera, rocknak nem rock. Fáy Miklós dörzsöli a tenyerét, mert a többiek szavazták be a kissrácot, és fürdőszobai produkciónak minősíti a látottakat. Ördög Nóra egyet mond, plízkól, bébibébi. Erős Dávid húsz egész pontot kap, ez az utolsó helyre elég. Sanyi brékelt régebben, hát örülök. Én meg táncoltam a Citaonicában, és? Az Abovo Crew csapata komolyabban 2005 óta van együtt, mindenki támogatja őket, anyu és apu is. A táncosok a Rózsaszín párduc zenéjére adnak elő egy jelenetet, amiből én egy kukkot nem értettem, de megnéztem a hivatalos oldalon és kiderült, hogy ez egy bankrablás akart lenni. Látom én, hogy rengeteg energia, iszonyatos technika, de akkor is unom. A bankrablás 28 pontot ért, nagyon jó egyéni teljesítmény, hoztátok a színvonalat. Hihihi, Sanyi mehet hozzájuk brékelni. Aztán Nóri Sanyi micsodájával veri a csalánt, de Sanyi még kimondhatja párszor azt is, hogy szubkultúra. Ekkor döbbenek rá, mi zavar Ördög Nórában. A profizmus. Nóra annyira profi, hogy már zavar.

Timi Chen érkezik, a kínai lány, pink miniruhában, sárga övvel és annyira hamisan, hogy fizikai fájdalmaim vannak. Hát erről ennyit. Szirtes Tamás véletlenül látta a Mulan-t és azt gondolja, Timi valami szépet gondolt adni, de kérdés, hogy ez kijött-e? 29 pont, Timi a dalra gondolt, miközben énekelt és nagyon-nagyon örül. Meg nagyon-nagyon izgult. Nézzük a zsűri sorrendjét! Nézem. Még egyszer megmutatjuk a produkciókat, jó addig én gyorsan pisilek. Fáy Miklós élvezi, hogy áttolták a felelősséget a közönségre. Szonja bölcselkedik, az a szerencse, hogy a néző megadja a lehetőséget. Elérkeztünk az utolsó perchez, zárójelben jegyzem meg, nem is bánom. Mindenki a színpadon, mindenki mosolyog és tapsol. Igen, Nóra, halljuk hogy megvannak a végleges eredmények, olyan hangosan szóltak a füledre, hogy még az udvar végén is hallottam volna, na gyerünk, mondjad. Az első továbbjutó az Appril Project, na bumm. Az est második hőse Teca, Sanyi szalad, megvan a két lépcső, gyeregyeregyere! Legnagyobb meglepetésemre tovább jutott Timi Chen is, és jövő héten újra találkozhatunk Gomes-zel. Na azért. Nagyon illusztris, komoly csapat! Nóri örül, mert a tavalyi évadhoz képest vannak nők is! Én is örülök, jövő héten, ugyanitt találkozunk.

Most is S. küldi a képeket, ki más? :)

Címkék: csisz
62 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CYR · http://egymondatban.blog.hu 2011.05.02. 14:03:49

Azért Nagy Sanyi mellett ne menjünk el teljesen: az élő adás jókora zavart okozhat, de most szombatra becsúszott két orbitális taplóság Sanyitól: hússzor elmondták, hogy az angolai-magyar lány 12 évesen elvesztette a szüleit, aztán "exit-pollban" azt mondta azért sír, mert anyukájának táncolt. Mire Sanyi: "Büszke lehet rád..."
Másik: vak kislány interjúja a fellépés után, mondják, hogy a dal címzettje, a vak fiú ott ül valahol a nézőtéren, mire Sanyi integet neki a kamerába...
A namijevanneki sem volt semmi, de ezektől hosszabb intervallumon át kapartam a tapétát.

fityfiritty 2011.05.02. 14:04:32

Akkor most volt rajta bugyi, vagy nem volt...?

apolka11 2011.05.02. 14:06:55

Hahó!

Nagyon tetszett, köszi.
És Gomes nekem is irtóra tetszett, valami hihetetlen:)

Ördög Nóra tényleg profi?

(ja és első?:))

lupacchiotta 2011.05.02. 14:07:33

Engem az a bajai halászlé érdekelne... ;)

apolka11 2011.05.02. 14:08:25

csak negyedik

Amúgy ki ez a Sanyi?
Azontúl, hogy Alekosz névrokona?

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2011.05.02. 14:17:15

Egyetértek, Gomes miatt érdemes volt ezt a műsort megcsinálni. Minden egyes pillanat robban, amikor a színpadon van. Különleges egyéniség, de sajnos én egyáltalán nem látom a jövőjét ebben a fos, kultúraellenes mai magyar közéletben.
A többivel a süllyesztőbe, a vak lány fog nyerni, hadd örüljön.

Bisztő Gyalla · http://gyulszi.blog.hu 2011.05.02. 14:20:17

Nem tejjesen világos, hogy kin, mer lehet a Nóri szájába adni, és hogy közbe meg rajtad, persze eggyik nem zárja ki a másikat.

EOÁ 2011.05.02. 14:31:28

Sanyi az a Z+-os Alex, akiről keringett egy videó a neten, ahogy a stúdióban meggyújtotta a fingját. Mindig várom, hogy itt mikor adja elő ugyanezt... (Meg a VV-ben is ő mondja be az 52 négyzetméteres kordia lakást.)

g-ko 2011.05.02. 14:33:34

Jobb ez is írva mint nézve, köszi Hajni
na Gomesre ezek után kiváncsi lettem, mert csak a Barca meccse után kapcsoltam át, és a rövid visszajátszásokból nem derült ki, hogy ennyire jó lenne
(az énekeseket meg egyébként nem kellene hagyni indulni, nekik ott az xfaktor)

veron3 2011.05.02. 14:37:44

Hajnalka, megnyugodtam, nem csak nekem voltak fizikai fájdalmaim Timi Cheng csikorogtatóan hamis hangjától. Még a magas tartományokban csak-csak, de mélyen valami ultrabrutál borzalmas volt.

Kürüsüly 2011.05.02. 14:44:29

szombat este odakapcsolt a nejem,néztük egy darabig, aztán megállapítottuk, hogy ha simán megismételnék az első szériát az is pont ugyanezt az élményt adná.

Senkire sem emlékszünk belőle, ördög nóra ugyanolyan grimaszokkal bizonyítja "rátermettségét" a zsűri meg gyakorlatilag ugyanazokkal a szavakkal, és betanult arckifejezésekkel értékeli pont ugyanazokat a műsorszámokat.

Gomes meg tanult a szomorú teremőrtől sírás = továbbjutás.

BGy · http://babosi.blog.hu 2011.05.02. 15:02:43

Régen nem véletlenül voltak 4-5 évente a Kit Mit Tud? műsorok. Nem lehet félévente az ember nyakába önteni ezt a dolgot. Személy szerint unom ezeket. A Story és az összes több "szaklap" ismét ezzel lesz tele. Mindenki szegény, szülők nélkül nőtt fel, ha mégsem, akkor verték, stb, csakhogy pénzt csavarjanak ki a zsebünkből az sms-ekkel. De olvasni fogom, mert Hajni beszámolói ínyemre valók. :)))

mama ottmarad 2011.05.02. 15:06:28

Ördög Nóri szép, és többé-kevésbé tud folyamatosan beszélni a semmiről.
Nekem mindig az a riportja jut eszembe, amit egy hetvenhetedik szépségverseny selejtezőjében készített egy esélyes lánnyal, akit éppen akkor dobtak ki a show-ból, mert a versenykiírással ellentétben, akt fotók jelentek meg róla, amit ez a verseny soha semmilyen körülmények között nem tolerál.
Nóri így búcsúzott tőle: nem baj, majd legközelebb. :DDD

Giedi 2011.05.02. 15:09:59

Az a baj ezekkel a műsorokkal, hogy valami nehezen látható ok nélkül mindig futtatnak valaki arra érdemtelent. Az elsőben a az Utasi Árpi, most ez a kínai Timi. Ha politika, összeesküvés stb., akkor Timit a döntőbe kell várni. Kínával most jóban vagyunk.

Giedi 2011.05.02. 15:10:44

bocs: 'nélkül'='miatt'

pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin) 2011.05.02. 15:13:02

@veron3: Timi Cheng a Csillagszületik Shodeinde Dorkája.

mama ottmarad 2011.05.02. 15:13:59

Ja, a műsor? Megmondom őszintén, nem nagyon ráz meg ez a bulváretető, és leginkább Fáy Miklós megnyilvánulásainál nézek fel az olvasnivalómból.

Trójai 2011.05.02. 15:18:31

Régóta nem kommenteltem, csak olvasgatok, de most muszáj írnom, nem hagyhatom szó nélkül az egyik
megjegyzést.

Általában nem tv-zem, de most ment a háttérben ez a műsor, az előző válogatókat nem láttam.

Most is lemaradt az első kettő versenyző, és a közepe táján sem nagyon figyeltem.

De Timi Chen hangja minden volt csak nem hamis. Így énekelni csak szeretne az Oroszlán Szonja, meg az összes magyar pop és celebénekeske.

Sosem szavaztam sms küldős műsorokba, most sem tettem, de komolyan elgondolkodtam a dolgon, hogy küldök egyet Timi-re, nehogy ne jusson tovább.

Timi produkciója a besza-behu kategória volt számomra, pedig engem elég nehéz lenyűgözni énekléssel.

De az eredményhirdetéses felálláskor megnyugtatott a mosolya, akkor már gondoltam, hogy tovább fog jutni, nyilván a műsornak sem volt érdeke, hogy a középkategóriások, vagy a szarok jussanak tovább.

Hajninak pedig nyomatékosan javaslok egy hallásvizygálatot, vagy egy hallókészüléket.

A vak lányból sztárt csinálnak, ez tény. Nem mondom, jó volt az előadása,nem volt rossz, pedig nekem nem jön be ez a stílus, de azért hanyatt nem estem a produkciótól. A hangja csodás, de a dalocska kritikán aluli volt.

Sztem ha nem lenne vak, nem jutott volna tovább. De hát kell valaki, aki az esélyegyenlőség jegyében, a fogyatékkal élőket is képviseli.

Mondjuk nem a vaksága miatt aggódom érte, hanem azért, mert nagyon fiatal.

pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin) 2011.05.02. 15:23:17

Na most biztos nem leszek népszerű, de én -egyelőre- nem vagyok elájulva ettől a Gomestől. Lehet, hogy jól táncol, meg profi, de egyszerűen képtelen vagyok elvonatkoztatni az arcától, a maszkjától, a mimikáitól, ami egyszerűen ijesztő és elborzaszt. Tudom, tudom, ez az ő önkifejezésének blabla.. szerves részét képezi, de akkor is.

Szívféreg 2011.05.02. 15:25:25

Nem érdekel a cikk, hol a kép a punciról? Kapja be, aki ezt kirakja főoldalra. Nyilván mindenki a suna miatt kattintott ide, te csaló dög.

Trójai 2011.05.02. 15:29:33

Ja, és Gomes produkciójától én nem estem hanyatt, de még jó, hogy a zsűri a szánkba rágja, mitől kell hanyatt esnünk, mert olyan csodás.

Lehet más tv-t néztünk, vagy más kamerabeállításokat, de nekem nem jött át az a marha nagy katarzis, amikor Gomes táncolt. Esetleg a végére gondoltak,(a 3 zeneszám közül az utolsóra, amire táncolt) amikor keserves arccal ordítást meg sírást, meg satöbbit produkált valami iszonyatosan bugyuta, sablonos számra, aminek csak a szövege szólt a marha nagy fájdalomról, a dallam nem.

A végén pedig nem sírt sztem, csak eljátszotta. A kisfilme megnézésekor valahogy már éreztem, hogy ki fogja játszani ezt a "szüleim meghaltak gyerekkoromban" kártyát. Ez az érzésem csak erősödött akkor, amikor bőgős-szenvedős arcot vágott tánc közben, és biztos voltam benne akkor, amikor a produkciója végén egyre csak szipogott könnyek nélkül, meg a kezébe temette az arcát sokszor.

És amikor odament a két műsorvezetőhöz, akkor be is igazolódott ez a gyanúm. Persze nem votl rossz a tánca és azt is elhiszem, hogy az anyukájának táncolt, de olyan mérhetetlen visszataszítónak tartom az emberek sajnálatára, szánalmára színészkedni.

Gusztustalannak t

g-ko 2011.05.02. 15:32:23

@pushpang: mondjuk én azt hittem rá, hogy fiú (csak ma derült ki valamelyik cikkből számomra, hogy leány...)

Trójai 2011.05.02. 15:37:25

@pushpang:

Én sem leszek népszerű, mert én sem esem hanyatt Gomes-től, akkor már ketten vagyunk, és kétfelé osztjuk a ránk zúduló "áldást".

Engem nem a maszkja borzaszt, vagy a sminkje, még csak nem is az arca. (a maszkja sztem nagyon művészi és nagyon jó lenne egy férfinak, nem pedig egy nőnek) Az arca pedig egész normális és nőies, smink nélkül, a kisfilmben láthattuk.

De ez az imidzs, ezzekkel a jelemzekkel, ezzel a tánccal egy férfinak állna jól.

Engem pl a Mishael Jackson imitálásnál zavartak az ing alatt kidomborodó mellei. Tényleg, láttatok már női Micahel Jackson imitátort? Mert én még nem. Lehet ez az én tájékozatlanságom, de ez a moon-walk és társai tipikusan hímemű tánc, ahogy a breaktánc is.

És ezen most nehogy megsértődjenek a hölgyek, nem diszkrimináció és nem is nőgyülölet, csak egyszerűen számomra képzvar volt.

Trójai 2011.05.02. 15:38:58

Az eggyel ezelőtti kommentem vége lemaradt.

Valami olyasmi volt, hogy "gusztustalannak tatom az emberek szánalmára és sajnálatára alapozni egy tehetségkutató versenybeli továbbjutást"

Escobar888 2011.05.02. 15:39:01

Nézhetetlen szar és előre eldöntött, hogy kinek meddig kell jutnia.
A tehetség és tudás nem igazán számít...

Trójai 2011.05.02. 15:42:08

@Escobar888: A Rokonok Országában ezzel nem mondasz újat, olyat mondj, amit még nem tudunk. :)

genevieve 2011.05.02. 15:56:57

nem nagyon nézem, de azért like a hogyvoltnak:-D

Escobar888 2011.05.02. 16:00:22

Újat nem hiszem, hogy tudok a témában hozzáfűzni.
Az viszont elgondolkodtató, hogy a Virtuoso tagjai akik egytől egyig tehetséges, képzett és elismert klasszikus zenészek. Miért nem állják meg a helyüket egy ilyen szedett vedett bandában.
Persze az is szomorú, hogy ilyen embereknek meg kell próbálkozniuk a bulvár sz@rban, hogy esetleg anyagilag is elismerést vívjanak ki maguknak.

Kentetsu 2011.05.02. 16:07:41

Azt azért nem értem, hogy a rendezőt miért nem vágták még ki a picsába !? Az összes ilyen látványra építő show műsornak vadbarom rendezője van. Közelit ad, amikor totál kellene és fordítva. Ki a faszom kíváncsi arra, hogy milyen arcot vág a néző szuper nagyításban, amikor a breakes srác dob egy tripla hátra szaltót, leszúrt litbergerrel !? Továbbá imádom amikor totálban mutatják azt, amikor a mimikája lenne fontos a versenyzőnek. A stáb ismeri a produkciókat, szépen el kellene próbálni a felvételt is, ha nem ért a szakmához zsigerből... AMATŐŐŐŐR !!

is 2011.05.02. 16:10:10

nem tudom irtam-e mar, de nekem volt szerencsem(?) reszt venni a 80-as evekben egy reform gimnaziumi KISZ-taborban, ahol az ott levo felnott vezetok azzal provokaltak minket, hogy ok tarsadalmi aktivitas kereteben TV-t fognak nezni, es arrol fognak irni. sikeresen megegyeztunk, hogy ez mar mekkora baromsag, es 0 a hozzaadott erteke.

a vilag termeszetesen valtozik(?).

cöcke 2011.05.02. 16:11:19

Jajj hurrá, végre egy HV,ahol lehet fikázni Ördög Nórit! A csaj stílusától okádnom kell, komolyan mondom, ember nem idegesített még ennyire,mint ez a nő. Még annyit róla, hogy, ahogy az egyik haverom a blogjában igen frappánsan megfogalmazta: "Ördög Nórát megkúrni egyszerre, pedofília és homoszexualitás lehet."
Produkciók:
A táncos műsorokat egytől-egyik untam, kivéve Gomest.
A mentalista gyereket legszívesebben felpofoztam volna.
Az ugrabugráló srácról,a nővérem jutott eszembe,aki gyerekkorába hasonlóan dobálta vékony szúnyoglábait, közben óbégatta,hogy "Olyan akarok leni,mint Lisa Minnelli!" Más kérdés,hogy ő akkor 8 éves volt.
Az Indygo zenekar botrány volt, lehet,hogy Kriszbai Teca bugyuta szöveget írt, de az indigó fiúk példát vehetnének így is róla.
Az öltözős páron rohadtul felhúztam magam, ezek múltkor vmi táncos,erőemeleős produkcióval jutottak tovább,mi volt most ez a szarság?! (Mondjuk a táncolós sem tetszett).
Timi Chen rémesen szarul énekelt, de a haja gyönyörű.
Fáy Miklós továbbra is bunkó.

Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke 2011.05.02. 16:12:19

@Trójai: úúúú, valamikor még hideg volt és volt a Gödörben egy ilyen jacko-együtt denszelgetés, na ott fellépett egy csaj, huh, az valami félelmetes volt, ahogy hozta Jacksont. De az volt az egyetlen, amit ebben a kategóriában jónak mondanék.

Csillaghullást meg nem néztem, nem is hiszem, hogy fogom, de a hogyvoltakból mindig tudok mindent :)

Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke 2011.05.02. 16:14:28

Na most megnéztem az Indygot, és dögöljek meg, de nekem bejött a szöveg meg a zene is. Kicsit rétegzene fíling.

pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin) 2011.05.02. 16:22:13

@genevieve: hát, én se nagyon, de megnéztem a neten egyiket-másikat.
A posztot meg hát Hajni írta, nem is mondok semmit, szerintem már unja a rajongásunkat. :D

Trójai 2011.05.02. 16:23:02

@Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke:
Hát, énsem néztem, valamelyik fentebbi kommentemben írtam, hogy csak háttérzajként volt a tévé bekapcsolva és az elejét nem láttam, meg a közepét sem, tehát a nemtudomhányból 4 versenyzőt láttam összesen.

Amúgy én is innen informálódom jobbára, tévét nézni se kedvem, se türelmem, se lehetőségem. :)

Kentetsu 2011.05.02. 16:28:31

Majd elfelejtettem, hol a Nóri bugyi!? :)

Trójai 2011.05.02. 16:30:04

@Escobar888: A Virtuoso is csak egy manapság felszökött trendet, avagy divatot lovagolt meg, csak sajnos erre Magyarországon nincsen igény. (legnkább Strings Quartett felállás volt a banda, de eszembe jutott róluk Ed-Allaine Johnson is, akinek a saját számai sokkal jobbak, mint a híres számok feldolgozásai elektromos hegedűre.)

Amúgy azzal egyetértek, hogy kevesen kattantak rájuk, ahhoz képest, hogy igényesek és értenek hozzá. De sztem nem az a baj, hogy nem szeretik a komolyzenét az emberek, hanem az, hogy nem ismerik. Ha ismernék, biztos szeretnék. Nem mindegy, hogy azért eszel tökfőzeléket, mert az a kedvenced, vagy azért, mert nem ismersz mást...

Viszont sok száz tehetséges magyar komolyzenész fiatal mászkál, nem ők az egyetlenek, akik nem tudnak "befutni".

cöcke 2011.05.02. 16:35:48

@Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke:
igen jó széles rétegé :), kb annyira rétegzene,mint a Magna Cum Laude, vagy a Back to Black, persze ízlések és pofonok :)

eyeofodin85 2011.05.02. 16:36:43

Sajnos számomra eddig nagy csalódás ez a széria. Többet vártam a "testépítő-operaénekestől" és Csemer Boglárkától. Viszont a harmonikás srácnak nagyon drukkolok.

Escobar888 2011.05.02. 16:44:04

@Trójai: Persze rajtuk kívül is vannak még szép számmal. Csak éppen most ők voltak előtérben. Megpróbálták. Nem kell az embereknek..vagy az rtl nek.
Ennyi.
A komoly zenét meg nem kell szeretni. Én se kedvelem.
A lényeg az, hogy amit ők tudnak a hegedűvel az profi és elismerésre méltó.
Az a hibájuk csupán, hogy megvan minden testrészük és nem b@szták szét a hegedűt a produkció végén....
A harmat gyenge Timi se cigánykerekezett..a zsűri ezt mégse rótta fel neki.

hüjehalyó · http://www.aldi.hu 2011.05.02. 16:44:58

A Gomes nevű zombi egyszerűen irritáló volt.

Trójai 2011.05.02. 16:51:14

@Escobar888:

:) Nekem tetszett a Timi hangja. A feje nem, mert olyan fura.

Escobar888 2011.05.02. 16:56:34

@Trójai: Ízlés dolga.
Na, de ha a Virtuoso csak kiáll és hegedül az kevés... a zsűri szerint...
Akkor ez másra is érvényes kéne, h legyen.
A másik, hogy nem látják a fejlődést... persze hiszen készen vannak.
Mi ez valami kiképző tábor ahová azok kellenek akik a műsor végére talán jobbak lesznek?
Az énekes meg miért nem megy az erre specifikus produkciókba... megafaktor? Ja oda kevés volt.

Trevlovics 2011.05.02. 16:58:15

az az érdekes,hogy még egy 25 évvel ezelőtti ki mit tud is tele volt olyan jelentkezőkkel, akik verset akartak mondani, még túl sokan is voltak, ma meg már egyet sem tudnak mutatni tordason kívül.

albi99 2011.05.02. 17:00:41

A Tökéletes trükk óta tudjuk, hogy ezeknek a "mentalista" produkcióknak mindig az a megoldása, hogy beépített emberrel dolgoznak :) Szerintem amennyire egyszerű, annyira működik mindig...

apolka11 2011.05.02. 17:04:44

Szerintem Gomes tényleg jó, főleg az első száma, még a múltkori bohócos, valami elképesztő volt, hogy lehet így mozogni, nekem szinte hátborzongató (jó értelemben)
Azzal egyetértek, hogy talán kontraproduktív volt bemondania, hogy elveszítette a szüleit (amiért egyébként valóban sajnálom, látszik, hogy ezer zavarral küzd azóta is szegény), mert sokak szerint csak ezért ment tovább, holott szerintem nem ez az ok.

A moonwalknál meg miért ne lehetnének mellei? csak férfiak csinálhatják?

vegteleneskeptelen 2011.05.02. 17:06:06

Nekem bejött a műsor hangulata a selejtezők alatt, főleg a zsűri miatt. Az alapgondolatával is megbarátkoztam mostanra, eleinte nagyon nem tudtam mit kezdeni a túl széles műfaj és életkor felhozatallal.

De: minden egyes évadban, és most is, a beválogatott döntősök köre valahogy nem az igazi. Egy-két arcot leszámítva egyik sem keltette fel az érdeklődésemet, egyáltalán nem vagyok rá kíváncsi hogy mit hoznak legközelebb. Ez van, nem valószínű hogy nézni fogom. Túl sok már ez a tehetségkutatósdi, csinálnának inkább normális realityket (értsd: nem szegény ember BB-je valóvilágokat), vagy mittudomén, akármit, annyiféle műsor van, miért kell minden évben ugyanazokat tolni a képünkbe?

ujpestimami · http://ujpestimami.hu 2011.05.02. 17:09:38

@Trójai: de, de Timi Chen hamis volt de csak egy kicsit. Szerintem nem a hamissággal volt a baj, hanem az énektechnikája nem jó még. a magas hangoknál üvölt, a mély hangokat alig bírja kinyomni magából. Ezáltal hatalmas különbség volt a dalban a verse és a refrén részek között. És volt valami bántó is a hangszínében, valamint ez a dal amit választott, ez valami olyan iszonyat borzalmas csöpögős giccses szar volt, hogy igazából az fájt nekem. (nyilván kijátszották itt a "hasonlítok Mulanra" kártyát is. Legközelebb mit fog énekelni? Tanita Tikaramot?)

A vak kislány nekem igenis tetszett: egyrészt a műsor során folyamatosan negatív diszkriminációban lesz része, mert mindenki azt fogja mondani, hogy csak azért jut tovább mert vak, ami azért nem igaz. A hangja nagyon szépen szólt most, szebben, mint a válogatáson. A dal jobb volt, mint a mai magyar zenei piacon futó dalok 95%-a, és vegyük azt is hozzá, hogy csak 15 éves és ilyet írt. Amerikában ezt simán el lehetne adni világslágernek. És ami nagyon tetszett még nekem, hogy gyönyörű szépen artikulál, ami manapság szintén ritkaság (Nóri például megtanulhatná tőle, hogy hogyan kell úgy artikulálni, hogy közben nem kapom be az összes körülöttem álló személyt a színpaddal együtt).
Gomes-ről én is azt hittem hogy fiú, bevallom, még a melleit se nagyon láttam, amikor Jackót táncolt... de ő az egyik legtehetségesebb induló, akár sírt, akár nem. Én nem hiszem, hogy ezzel bármilyen kártyát megjátszott volna. Van akiből a színpadon is kiváltódhat ekkora katarzis, mondjuk hosszú távon nem tartom szerencsésnek, jobb ha a nézőben váltódik ki a katarzis és nem az előadóban.
A továbbjutó tánccsoport is megérdemelte szerintem a tovább jutást, a produkciójuk mögött hatalmas munka van, persze a néző ezt nem tudja, nem látja, de aki egy kicsit ért ehhez, az tudja...
Nálam a továbbjutók majdnem megegyeztek a végeredménnyel, egyedül Timi Chent küldtem volna még el jó két évre énektanárhoz, és az Indygót juttattam volna tovább, valahogy nekem tetszettek ezek a laza srácok, kövezzetek meg, de ez van... kívéncsi lettem volna, mit tudnak még.

Trójai 2011.05.02. 17:16:11

@Escobar888:
Értem én, ne nekem magyarázd, és egyet is értek amúgy.

De egy showműsorba (hiába fut tehetségkutató néven)látványos dolog kell (mint a táncika és ugra-bugra) vagy pedig dráma (lásd vak lány és a szüleiért síró Gomes)

Egy ilyen stílusú produkció unalmas, a műfaj ezt engedi,l ennyi, szóval ebbe tényleg hülyeség volt belekötnie a zsűrinek.

De éppen az "unalmassága" miatt nem jutottak tovább, nem ezzel lehet megfogni a nézőket.

A fejlődés én sem értem miért volna kritérium, de egy előadó előadásai közti magas színvonalbeli ingadozás azért nem ajánlott. Pl ha csak valaki egyszer produkál marha jót, de amúgy a közpészint alját éppen csak súrolja.

Ezt a "nem látom a fejlődést" szöveget amúgy az amcsi tehetségkutató zsűritagjainak szájából lopták el.
Ott minden részben elhangzott egy ilyen mondat.

Trójai 2011.05.02. 17:23:27

@ujpestimami:

oppá kicsit férleértettél.
Timin én nem éreztem hogy hamis, de nem is értek a zanéhez, de nagy hatással volt rám.

A mulan éneket egyértelmű, hogy ráerőltették, de amikor először énekelt kínaiul, az marha jó volt. (azt jutubon láttam csak) Iszonyatos bele- és átéléssel csinálta.

A vak lány (de ne hívjuk már így, azt hiszem Teca a neve) pedig írtam, hogy tetszettt a hangja, meg a produkciója is, pedig távol áll tőlem ez a stílus. A dalsz9vege nem tetszett, de az egy más kérdés, ízlés dolga.

A negatív diszkriminációval nem értek egyet. Amúgy nem azért kéne félteni, mert fogyatékkal élő, hanem mert 15 éves és én megtiltanám 18 alattiak jelentkezését ilyen helyekre.

A tánccsoport továbbjutásával nem volt semmi bajom, mert igazából egyik előadó sem tudott engem megfogni Timin kívül, szóval így érdektelen volt számomra ki jut tovább és ki nem.

Gomesről meg nem én írtam, hogy azt hittem róla, hogy pasi. Láttam rajta, hgoy nő, pont ez zavart, hogy férfi táncot táncolt, nő létére, ami nem illet a fizikumához sztem.

MegLepke 2011.05.02. 17:30:24

Hallo! Nekem Gomes a kedvencem. A Timi lány meg a mély hangokat nem tudja tisztán kiénekelni, vagyis mintha keresné folyton a hangokat és ott gyengébb is, de ezt biztos fejlesztik majd nála.

Az inas csajos részen felröhögtem Hajni.:)

ujpestimami · http://ujpestimami.hu 2011.05.02. 17:42:58

@Trójai: teljesen egyet értek ezzel a korhatáros dologgal. 18 év alatt én se engedném hogy ilyen műsorokban részt vegyenek, egyrészt a médiafelhajtás miatt másrészt az iszonyatos pszichés és fizikai teher miatt, amit a verseny, majd az utána következő szánalmas haknisorozat követ. Persze nem tudom, mit tennék szülőként, ha teszem azt a gyerekem 12 év múlva elkezdi rágni a fülem, hogy ő ilyen műsorban indulni akar... ha nem engedem, én leszek a rossz anya, aki megakadályozza világmegváltó tervei megvalósulásában, ha engedem, én leszek a rossz anya, aki ilyennek kiteszi a gyerekét... Ezért kéne a műsor szervezőinek eleve kikötni a korhatárt.... :-D
(mondjuk arra kíváncsi vagyok, hogy a "magyar sztárgyár" mit tud kezdeni pl. Tecával, ha esetleg ő nyeri a versenyt. Nem csinálhatnak belőle csilivili ruhákban ugrabugráló fiatalkorú prostituálnak beöltöztetett celebet, az már tuti. Vajon képesek lesznek-e megbírkózni azzal a feladattal, hogy valakiből úgy kell sztárt csinálniuk, hogy az csak szimplán ül a zongoránál és értelmes dalokat énekel értelmes szöveggel?...)

Trójai 2011.05.02. 17:46:09

@ujpestimami:

Szerintem pont kapóra jön, van egy üresedés, be tud tölteni egy hiányt, ő lesz az új Koncz Zsuzsa.

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2011.05.02. 17:46:48

Biztos írta már más is, de a kínai csaj olyan szinten volt hamis, basszus, ezt így hogy?

Értem, hogy beszavazták a kínaiak, de hogy a búbánatba kapott ennyi pontot a zsűritől?

Ennyire politikailag korrektnek kell lenni?!?

Fizikai fájdalmat okozott, hogy gyakorlatilag csak a magas hangokat tudta kiénekelni - igaz, azokat tényleg szépen, de akkor a fészkes búbánatnak választottak neki egy relatív mély dalt?!?

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2011.05.02. 17:51:18

@ujpestimami: szerintem, aki 12 évesen esélyes egy ilyen műsorban, az esélyes lesz mondjuk 5 évvel később is (amikor még mindig csak egy gyerek)!

Lehet, hogy ideig-óráig bennmaradni több esélye van egy 12 évesnek, mert cuki, aztán irány a pszichiátria, de fennmaradni, esetleg tényleg korrekten ebből megélni, sokkal több esélye van kicit később - és ugye egyértelmű melyiket kívánja a szülő a gyerekének, ha már muszály e kettő közül választani..

lütty 2011.05.02. 17:53:27

borzalmas műsor, borzalmas bárgyú ördöggel, aki valami mosolyporból kaphatott túl nagy adagot, mert magától nem képes erre az ember.
..és hát igen, te is fiam fáy...elgagyisodott magyarország a tönk szélén, nem is szélén, már zuhanóban.
nincs menekvés.

pizzaboy 2011.05.02. 18:29:18

Nem olvastam el a cikket, de volt rajta bugyi vagy sem? Engem csak a lényeg érdekel!

kamarti 2011.05.02. 18:56:02

csak a továbbjutókat és az Indygó zenekart néztem meg, akik sztem nagyon jók voltak, fehér farmer ide vagy oda (nem mintha lennének színpadi öltözködési tabuk Lady Gaga (vagy akár Madonna) után). Szóval őket sajnálom.
Timi Chenről amúgy kiderült már, hogy Janicsák Veca barátnője vagy csak Veca-rajongó? mert mindkét változatba belefutottam már ilyen-olyan háttérműsorokban, és hát igen, Kína felé fordultunk, vagy nem is értem, annyira nem volt kiemelkedő a produkció, hát sőt.
Teca nagyon kedves, tehetséges lány, a dalban pedig nincsenek sokkal kínosabb rímek, mint mondjuk Ákos 'nyersebb verse' a legutóbbi opusúban, pedig hát ő ugye egy idol, vagy ikon vagy mi. De vajon tudta, hogy hatásfokozónak lekapcsolják a világítást a teremben?
Gomesre nagyon kíváncsi voltam, és örülök, hogy tovább jutott, meg is lepődtem, tekintve hogy Fehér Ferit anno úgy szórta ki a szakértő zsűri az első Csillag születikből, mint a pinty - pedig hát ha valaki tud táncolni ma kishazánkban, akkor ő igen. Az is eszembe jutott, hogy ott talán épp az volt a baj, hogy róla nem derült ki a könnyfacsaró múlt - szóval engem is irritál sokszor a sok felesleges háttérinfó, de valószínűleg ez kell a népnek (a kertévék pedig megadják, pedig ezzel épp azt erősítik, hogy maga a dolog nem állna meg magában - pedig dehogynem. Amikor mi fiatalok voltunk, semmit nem tudtunk pl egy filmről, a szereplőkről, a forgatásról - csak a filmet láttuk, és ha jó volt, ütött úgy is)

tribeca 2011.05.02. 21:43:35

te jó ég Hajni! hogy vagy képes ennyi fost végig szenvedni??? a vv még talán ok, azt én is nézem, na de ez!! amúgy most csak azért is olvasni fogom a csisz hv-ket, de csakis miattad persze. szokás szerint ez is nagyon betalált, hangosan röhögtem mint mindig, köszi az élményt:)
azért a tudat iagzán jó, hogy a vv után sem kell téged nélkülöznünk:)) balekosz műsorát is te fogod hv-zni esetleg? remélem...

Gloryana 2011.05.03. 08:58:33

Hello!

Gyors összegzés.

Ördög Nóri..Neeekem tetszim, mármint ahogy konferál...bár tény, hogy néha kicsit sok Sanyi mellé, aki néha nem tudja, hogy hova keveredett:)))
Sanyi....hááát Ő Sanyi...:))

Gomes nekem nagyon tetszett, bár szeretném majd egyszer látni maszk nélkül is. Olyan ez mint Takács Nikolasnál a kalap.

Timi Chen..hmmm...Elején azt gondoltam, hogy annyira izgul, hogy még nem jött elő az igazi hang.. Nos, végig nem jött elő. A magas hangoknál persze erő stb van. Nos, nem tudom, hogy került a 8-ba. Nekem gyenge volt.

Teca... Tényleg Koncz Zsuzsás feeling volt.
Én szurkolok neki a kora ellenére.Sokkal inkább mint Timinek, akinek bőven van hangja, csak nagyon nem tud vele mit kezdeni.
Mindent egybe vetve az első 4-s nekem jobban tetszett, mint ez a második kör.:)

katibogár 2011.05.11. 19:24:17

mikor lesz új hogyvolt csillag születik?
süti beállítások módosítása