Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Dr. Csont 1x19 - Feketemágia

2011. április 25. 10:00 - o.n.

Volt már szó róla, hogyan nyaral Booth és Angela, ebben a részben azt láthatjuk meg, mivel tölti a szabadidejét Brennan. Szóljon, aki nem a munkára tippelt. Kedvenc antropológusunk New Orleansban segít azonosítani a Katrina hurrikán után talált emberi maradványokat, sajnos több hónap elteltével is akad még jópár eltűnt személy. Az ideiglenes hullaházban az SZTK-szemüveges kis Mike-gyerek hozza a következő áldozatot, a 361-est. Közben Legiere doktorral osztja meg előző esti élményeit egy lányról, aki a koporsókra gerjed, Brennan meg teljesen természetesnek veszi a szexuális dicsekvést, mint a hímek gyakori kapcsolatteremtési módját. Zack webkamerán keresztül segíti főnöke munkáját, akár oda is utazhatna, de egyrészt Brennan már csak egy napot marad, másrészt a koporsószexet sem garantálja. Zack annyira kocka, hogy ezen nem is röhög.

Legiere viszont udvarolni kezd, de kb. 2 mondat után felborít egy műszeres tálcát. Amíg összeszedi az eszközöket, jön egy másik jóképű doki és egy céltudatos nyomozónő göndör fürtökkel. Harding nyomozót az áldozat halála érdekli, a doki pedig észrevesz valamit a koponya foga mögé szorulva. Brennan megröntgenezteti Sammel, majd elfogadja Legiere vacsorameghívását, persze csak ha rendben lesz a röntgen. Legiere elégedetten mosolyog.

Snitt. Brennan csurom véresen tér magához egy fürdőszoba padlóján. Próbál felállni, de a jobb csuklójára egyáltalán nem számíthat, ilyen szintű lilulást és fájdalmat igen durva sérülés eredményez, mi a franc történt? Csak sikerül talpra állnia, de amit a tükörben lát, az őt magát is megdöbbenti, új értelmet nyer a „megijedek a tükörképemtől” mondás… Közben villanásnyi képeken még több vér, furcsa jelek a falon, egy kés és egy brutálisan meggyilkolt ember, igaz csak fekete-fehérben, de így is elég félelmetes. Csörög egy telefon, Brennan kitámolyog a fürdőből, ez a hotelszobája, és a recepciós keresi, megérkezett a reptéri kisbusz. Hősnőnk nem érti, hiszen ő csak csütörtökön utazik. „Ma van csütörtök.” – jelzi neki a recepciós. Brennan keze lehanyatlik: „De mi lett a szerdával?” Hm, jó kérdés.

A kórházban hősnőnk már kicsivel jobb színben van, Harding nyomozót hívta fel, aki rögtön kezébe is veszi a nyomozást. Első a vérelemzés, talán másvalaki vére is lesz Brennan ruháján. Brennan utolsó emléke a felboruló műszeres tálca, erre még Harding is előveszi együttérző nézését, hiszen az már másfél napja történt. Ekkor ront be a vizsgálóba hősember-üzemmódban Booth, hogy heves aggódással érdeklődjön társa hogylétéről. Bones még ebben az állapotában is sokkal összeszedettebb a kis dokinál, már sorolja is Boothnak a problémákat: repedt csukló, agyrázkódás, láz, tépett fülcimpa, és eltűnt a kedvenc fülbevalóm, ami még anyámé volt. Booth kiakad azon, hogy 24 órát kell várni a toxikológiai eredményre, ami talán magyarázatot ad az amnéziára. Szerencse, hogy még nem volt bent a kértem erőszakvizsgálatot résznél, mert valószínűleg szétszedte volna a vizsgálót a nincs nyoma semmilyen szexuális tevékenységnek válasz előtt. Harding már így sem hiszi el nekik, hogy csak munkatársak.

A laborba eközben megérkeznek a 361-es áldozat röntgenjei. Angela poénkodik, hogy legközelebb délvidéki akcentusos babát kér, Hodgins pedig megjegyzi, hogy mindenki azt szeretne. Persze csak Angie-nek, korrigál gyorsan, de az az összenézés kettejük között bizony sokat sejtet. Zack zúzott töréseket és golyónyomot lát a koponyán, hívja is Brennant, aki ugyan az ügyre nem emlékszik, de mivel gyilkosság, biztosan fontos lesz. Amikor Booth is beleszól az eszmecserébe, Angela rögön előveszi romantikus énjét, Zack meg a racionálisat, nyilván nyomoznak.

Mivel Bones éhes, Booth elviszi ebédelni, szerencsére a nő emlékszik egy jó éttermre. A kedves tulajtól, Petertől megtudják, hogy Bones kedd este is nála vacsorázott, igaz akkor még nem volt tele zúzódásokkal. És nem Legiere volt a partnere, hanem meglepő módon Sam Potter, a segédápoló, aki ért valamit a vuduhoz is. A hullaházban Sam megmutatja nekik, mi volt a 361-es áldozat szájában. Az első blikkre csirkelábnak tűnő valami valójában egy vudu varázsszer, a fekete mézgás fa gyökere, a holtak elhallgattatására használják. Booth szarkasztikus, de Sam hisz benne, hogy az elemek egyensúlyának felborulását, ezáltal a hurrikánt is a Vörös szekta hozta rájuk, ők a Gonosz követői. Szerinte Brennanre is varázslatot tettek, a nő nem hisz ebben, de az FBI-os elgondolkodva ráncolja a szemöldökét.

A gyökeret egy helyen lehet kapni a környéken, útban a bolt felé egy kis vallási vita is kialakul: Booth sérelmezi, hogy társa szerint a vudu sem kevésbé őrült dolog, mint a katolicizmus. Bones érvel: hiszen vannak papjaik, imáik, szentjeik, ami a vuduban a varázslat, az a katolikusoknál a csoda. Booth közli, hogy náluk nincsenek zombik, mire Bones megkérdezi, hogy hogy is van ez akkor Jézussal, meg a három napos sírban fekvéssel. „Jézus nem holmi zombi.” – szögezi le Booth, én meg itt kívánok boldog Húsvétot és sok/kevés locsolót/hímes tojást, mindenkinek igény szerint.

Zack telefonál a legújabb vizsgálati eredményekkel, Angela érdeklődik, hogy miért nem jönnek már haza, majd egyikük sem hiszi el Booth vudus amnéziás indoklását, ehh.

A kis vudus bolt tulaja, Richard Benoit nagyon segítőkész, a lánya Eva már gyanakvóbb, a kocsijuk pedig egy tuti Cadillac. Bootht megnyugtatják, hogy a kocsiban nem esett kár, elhangzik a mondat, ami akár az epizód tanulsága is lehet: „A pusztítás könnyebb dolog az építkezésnél, de nem hatalmasabb.”, és egy lista is kerül azon személyekről, akik fekete mézgás fa gyökeret vettek. Legiere a listán, irány a háza, ahol a földszinten a letakart tükör máris baljós előjel, Bonesnak szörnyű gyanúja támad, és az emeletre rohan, meg is találják a brutálisan meggyilkolt és a falra szögezett Legiere-t, ahogy azt a felvillanó fekete-fehér képekben is láttuk már.

A helyszínelőkkel együtt Harding nyomozó is a tetthelyre érkezik, hogy kétségbe vonja Brennan amnéziáját és meggyanúsítsa Legiere meggyilkolásával. Booth hiába kapja fel egy óvatlan pillanatban társa elvesztett fülbevalóját a folyosón, Harding megjegyzése, miszerint ha megtalálja Brennan nyomát a házban, rögtön letartóztatja eléggé valószínűsíthető, biztosan lesz tőle is vérminta abban a szobában. A hullaházban a jóképű doki, James Embry néz utána a 361-es áldozatnak, de az anyaga eltűnt. James és Brennan manuálisan, Sam egy kígyóval keresi a maradványait, egyelőre sikertelenül.

Zack sérülést lát a medencecsonton, de csak a röntgen alapján Angela dolga elég nehéz lesz a rekonstruálással. Hodgins részecskéket lát a csontokban, de nem tudja megmondani mik lehetnek, Zack szerint egyszerűen kosz. Hodginsnak ez érthetően rosszul esik, Zacknek viszont jó ötlete támad: a röntgenen nem látni a levegőt, olyan dolgot is kereshetne, ami épp nincs. Hodgins szól neki, csak úgy barátilag, hogy nem ez a legjobb módja a normális emberek utánzásának, mire Zack közli vele, hogy észrevette ám, mennyire próbál magasabbnak látszani Angela és Brennan mellett.

"Este, este, de szerelmes kedd este", de sajnos nem csak a nap nem stimmel, Brennan hotelszobájában romantikázás helyett Bones épp azt vezeti le társának, hogy akár ő is lehetett a gyilkos. Booth ezt kizárja, a karrierjét tenné rá, illetve már tette is (de a fülbevalóról egyelőre csak mi tudunk). Booth arra biztatja Bonest, hogy a racionálisságát félretéve legyen most az egyszer vadul emocionális, és tételezze fel, hogy nem követett el rituális gyilkosságot. Felröhögök, lehetetlenre az ember nem kötelezhető, de ekkor egy vudus cuccot találnak Bones párnáján, hús, kagyló, bőr, emberi szemfog, és ha mindez nem lenne elég, néhány kommandós kíséretében beront Harding nyomozó és fegyvert fog rájuk. Booth meg rá, de aztán mindketten elteszik és lövöldözés helyett Brennan odaadja Hardingnak a vudus bűvszert, sőt még hagyja is letartóztatni magát. Boothnak meg szól, hogy használhatja a szobáját, ki van fizetve. Nem is tudom, én nem aludnék nyugodtan egy olyan hotelben, ahol senki sem furcsállja, ha a vendég full véresen esik be, és bárki belopózhat holmi vudu varázsszert hagyni a párnán.

Booth szerez egy védőügyvédet Caroline Julian, egy jónevű ügyésznő személyében. Caroline roppant szimpatikus, szókimondó és éleslátó, szerinte a vádnak meg sem kell szólalnia ahhoz, hogy elítéljék Brennant. Booth tiltakozik, de hát nézzen már rá, kizárt, hogy ő gyilkolt, de Caroline már olvassa is fel a tényeket: Brennan háromféle harcművészetben jártas, kétszeri vádemelés testi sértésért, kiképzett lövész, vadászengedélye van négy államban („csak ennivalóra” – szögezi le az antropológusnő) és rálőtt egy védtelen emberre, ami bizony tény, még akkor is, ha máskülönben Thompson felgyújtotta volna. Azért az óvadékot sikerül elintézni.

Miközben Zack a korábban eltávolított sönt nyomán azonosítja a 361-esüket, Hodgins nem bír szabadulni a gondolattól, hogy Angela nem is magasabb nála olyan sokkal. Sőt, mindketten szeretik a kelbimbót. Ez valóban jó alap egy kapcsolatra.

Peter éttermében hőseink előbb Sammel osztják meg az ügyük részleteit, szerinte a hotelszobai varázsszerrel a gonoszok azt akarták elérni, hogy a nő felejtsen. Sam lelép dolgozni, Bones meg azon mereng, hogyan úszhatta meg a történteket élve. Booth szerint úgy, hogy ő egy harcos nő, meglepte a gyilkosokat és ez elég volt ahhoz, hogy elmenekülhessen. És azért mond ilyen kedveseket Bonesnak, mert tudja, hogy ő képes elkapni a legelvetemültebb bűnözőket is. Bones szerint Booth nélkül ez neki sem sikerülne, és egyet is ért amikor Booth mindebből arra következtet, hogy akkor ő is kedvesebb lehetne a férfival.

Caroline érkezik, elhozta Brennan orvosi leleteit, nem volt drog vagy ilyesmi a vérében, ez érthetetlen, hiszen így csak a vudu marad az amnézia magyarázata. Caroline azt mondja, az egyetlen esélyük, ha vádalkut kötnek arra hivatkozva, hogy Legiere megpróbálta megerőszakolni Brennant, és ami történt önvédelem volt, így három év és szabadulhat. Még ha Caroline-nak elég is, hogy Booth biztos Bones ártatlanságában, a tények attól még tények maradnak. Brennan végre megnézi a csuklóröntgent és máris látja, hogy valami nem stimmel: a töréseket védekezés közben szerezte, de törött csuklóval ugye nehéz lett volna leszúrni Legiere-t és felszögezni a falra. Caroline-nak ez már tetszik.

Zack telefonál, megvan az áldozatuk neve, Rene Mouton. Brennan elszólja magát, hogy gyilkossággal vádolják, óvadékkal van kint, de már gyógyul, majd simán leteszi a telefont. Angie-t kissé felzaklatják a hallottak, Hodgins vigasztalja kicsit: Brennan úgy szeretne élni, ahogyan te, igaziból, pörögve, kiélvezve minden percét. Azóta vágyik erre, amióta megismert, aztán jött Booth és vele a lehetőség, de alapvetően tőled vette a példát. Én is így látom, de hát én csak a bogaras srác vagyok, aki a szutymóban turkál. Nomeg a koszban. Angela elgondolkodva néz, love is in the air.

Az FBI anyagai szerint Mouton rendes fickó volt, Sam pedig azt is tudja róla, hogy vudu pap, de a jó fajtából. A Vörös szekta bizonyára a lelkét akarta megszerezni, de Legiere és Brennan a nyomára akadtak. Mivel a hullaházi papírjait is eltüntették, valószínű egy ottani dolgozó keze van az ügyben. Sam úgy tüntetne el egy hullát, hogy elcseréli a névtábláját, ezért sorban nézik meg a kartondobozokat, és a szemüveges Mike friss holttestét találják az egyikben, Mouton maradványaival együtt, igaz a koponya hiányzik. Mike-nak egy nagy szöget vertek a koponyájába, mindenki gyanús kissé, de a legvalószínűbb a koporsószexes leányzó, akinek viszont senki sem tudja a nevét. Sam közben vudu imát mormol Mouton maradványai felett, majd megkérdezi behintheti-e egy kis szent hamuval. Miután Brennan biztosítja róla Hardingot, hogy nem tesz kárt a csontokban, meg is kapja az engedélyt, és a hamu egy elektrosztatikus kölcsönhatásnak köszönhetően roppant látványosan egy Cadillac mintáját adja ki a csontokon, nocsak.

Brennan, Harding és Booth csatasorba rendeződve szembesíti a vudus bolt tulaját, hogy a lánya gonosz varázsló. Benoit először kiakad, de azért leviszi őket a lányhoz, akiről úgy tudja, imádkozik. Na ehhez képest a Eva a falból kiálló szögre nyársalta fel magát, legalábbis ez a látszat, de Brennan a sérüléseiből és a szoba méreteiből megállapítja, hogy valaki belelökte. Benoit mellkasán sérülések vannak, csak megvan végre a sötét varázslójuk, el akarta terelni magáról a gyanút, és meg volt róla győződve, hogy visszahozza majd a lányát az életbe. Mouton koponyája és a gyilkos fegyver is ott figyel a polcon, Harding letartóztatja a fickót. Benoit még megpróbál ráijeszteni Brennanre egy kis vudu varázslattal, de a nő szemen böki, így már nem is olyan félelmetes.

Az Intézetben Brennan irodájában gyűlik össze a kis csapat, hogy összefoglalják az esetet. Brennan sehogyan sem talál racionális magyarázatot az amnéziára, vudu lesz ez, cukkolják is a fiúk rendesen. Booth még egy kis vudu bűvszert is beígér neki, majd nagy komolyan végighallgatja Bones monológját arról, hogy az emberek életét nem a tárgyak határozzák meg, a dolgok csupán dolgok és nincs bűvös hatalmuk, sem gyógyító erejük. Booth ezt a pillanatot választja, hogy visszaadja Bones-nak az anyjától örökölt fülbevalót, ez is csak egy dolog. Angela „Bizonyít ez valamit?” kérdésére Brennan csak ennyit mond elgondolkodva: „Igen. Egyvalamit biztosan.”

Zene:

"Tipitina" - Bo Dollis & The Wild Magnolias

"No Scratch Blues" - Zydeco All Stars

"Tee Nah Nah" - Buckwheat Zydeco

Címkék: dr. csont
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása