Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Sötét angyal 2x10 - Szürkeállomány

2011. április 22. 13:00 - teardrops

Eredeti epizódcím: Brainiac
 

Asha oson át a színen csurom vizesen (mert Seattle-ben mindig esik az eső) Logan kocsijához, hogy átadjon a férfinek egy kínkeservvel megszerzett anyagot a Szempár-adáshoz, majd Logan "jól vagy?"-kérdésére megemlíti, hogy valójában elég aggasztó a helyzet, mert valaki vadászik a S1W-ra.

Macialkatú srác éppen tévézéshez készülődik, de nem ám csak úgy, ahogy azt Móricka elképzeli, hanem ahogy a tévéfüggők álmodoznak: vagy tíz tévét néz egyszerre, ráadásul mind be is van kapcsolva. Mindegyiken más műsor, mindenféle hírekkel (mint pl. hogy Anselmo milyen bátran feláldozta magát), a srác szeme jár, mint aki éppen villantott (;-)), majd ránéz az órájára, int a tévék felé – és el is kezdődik a Szempár-adás. Az S1W-anyagról van szó, a szektorrendőrségen belüli korrupcióval kapcsolatos leleplezésről. MackóPajtás azonban nem várja meg a végét, veszi a kabátját és a következő pillanatban már egy játékterem gépen lövi az ellent teljes beleéléssel. Egy kissrác nem is bírja szó nélkül, hogy valaki elsőre ilyen baró, de nincs sok ideje csodálkozni, mert rendőrök rontanak be. Kikerülve őket, mennek a hátsó terembe, MackóPajtás csak lő, srác meg csak les, majd azt érzi, hogy a feje a játékgépre nyomódik, míg a következő pillanatban a rendőrök a fejük felett lőnek rá az éppen menekülő egyik bandatagra. "Honnan tudtad?" Válasz nincs, az őrangyal inkább befejezi a játékot, rendnek kell lenni. Asha-ékat terelik be a furgonba, Micimaci is áll tarkóra tett kézzel, de mintha ott se' lenne, senki rá sem bagózik, úgyhogy miután a rendőrök elhúztak, ő ott marad egyedül az utcán és mint, aki jól végezte dolgát, előhúz a zsebéből egy csupor mézet energiaszeletet.

Reggel Normal a híradóban épp a letartóztatásról szóló tudósítást nézi, amikor Max szokásos késéssel megjelenik és fél szóval megvédi az S1W-t, de a másik felére már nem jut idő, mert megszólal a csipogója. Amíg telefonál (igen, hallottam – és mit tegyek? – oké, megszerzem), Normal Alecnek fejti ki, hogy szerinte Max elég pimasz és kezelhetetlen ahhoz, hogy ő is tagja legyen ennek a bizonyos csoportnak. A srác csak mosolyog a nem létező bajusza alatt, miközben Max elhalássza előle a csomagot, melyet éppen a balhé közelében lévő címre kell kézbesíteni.

A lány már ott is van a játékteremben, ahol kihasználva a rendőrök játékszenvedélyét, belopózik az irodába és elkezd keresgélni, amikoris hirtelen valaki csatlakozik hozzá: igen, Alec az. Ráadásul mindent tud, legalábbis, hogy Max biztos Asha holmiját keresi, ő viszont a lány telefonkönyvét, mert benne van az ő száma is és nem akar balhéba keveredni. Max hitetlenkedve nézi Mr. Ego-t, vajon hogy' sikerült elérnie, hogy Asha elkérje a számát, mire az bevallja, hogy a hableány-ügy után magányos volt, úgyhogy lehet, hogy ő adta meg, ugorgyunk. Hátizsák megvan, telefonkönyv megvan (Alec száma nincs benne), sőt még egy kis verseskötet is előkerül, melyben viszont van egy kis papír, rajta kis versike, így, miközben indulnak, Alec cukkolhatja is tesóját, hogy Logan száma bezzeg benne van a telefonkönyvben és biztos nem csak azért, mert együtt dolgoznak. A lány megáll és elkezdi a hegyibeszédet a másokért történő áldozatokról, mikor Alec szeme megakad az egyik játékgépen: az első hely nickje Max, az eredmény 452 ezer pont – a gép tetején pedig egy ottmaradt kabát. Túl sok ez egy véletlenhez.

Micimaci otthon épp a postaládák mellett tesz újabb tanúbizonyságot arra, hogy milyen kis jelentéktelen figura, hisz' még a szomszédja sem figyel rá. No de sebaj, 7:03-ra vendéget vár, merthogy elmegy két napra, szóval nincs sok ideje.

Maxék közben próbálják kideríteni, ki is hagyta ott azt a kabátot: a kissráccal beszélgetnek, akit megmentett az illető, de még így sem tud semmi közelebbit mondani róla, mert nem nagyon emlékszik rá, arra viszont igen, hogy előre látta, hogy mi fog történni. Alec eközben megtalálja a kabátban lévő címkét, Brian Brain névvel és egy címmel, végre, valami nyom. Kissrác azért még odakiáltja nekik, hogy ebben is igaza volt az ismeretlennek: mondta, hogy egy nagyon dögös csajszi fogja majd keresni.

Otthon Micimaci szépítkezik, hónaljba fúj, még a szájába is (nem ugyanabból), öltözködik, közben épp egy "Törj fel egy tojást" reklám-szövegen akad fenn a szeme-füle-agya, a falon lévő térképen nyugtázza a helyet, mikor épp 7:03-ra vált az óra, jajsiessünk, és tényleg -mentalista ez a srác, vagymi?- Maxék fordulnak be a folyosón, és a haditervet szövögetik, hisz ez csapda is lehet, mire a srác kinyitja az ajtót, mert erre ő sem számított - "Egyedül kellett volna jönnöd!"

A következő pillanatban Micimaci már bekötött szemmel, a székhez kötözve ül egy sötét helyiség közepén. A két manticore-os szerint ő árulta el Asha-ékat, Logan, aki szintén csatlakozott a bulihoz már a mentőakciót szervezi, ugyanis épp most szállítják át a bandát, útközben lecsaphatnak rájuk. Micimaci persze egyfolytában beszél, de nem igazán figyelnek rá, amit pedig nem is értek, hiszen statisztikával meg valószínűségekkel bombázza őket, hogy miért is kellene letenni a szóban forgó tervről. Logan megelégeli a zajt és a fogoly szeméről inkább a szájára teszi a kendőt, de Agyasunkat ez sem akadályozza abban, hogy miután jól Logan szemébe nézett, elmorzsoljon a kendőbe egy 'Szempár?' hangzású kérdést. Logan persze mereszti a szép nagy szempárját csodákozásában.

Max és Alec, pedig mint két rossz ovis, a versesköteten veszekednek, Logan megy és szétülteti őket folytatja a mentőakció felvázolását, ilyen kereszteződés, olyan megálló, sima ügy. Micimaci, azért biztos, ami biztos alapon, utánuk kiált, hogy csak akkor sikerülhet a dolog, ha feltörnek egy tojást.

…ééés eksön: Max lestoppolja a buszt, közben Alec osonásból leüti a sofőrt, majd legyűri a másik őrt és kidobja mindkettőt a buszból, ám ekkor veszi észre, hogy beindították a néma riasztót, vagyis Maxnek villámgyorsan indítania kell, a szirénákat már hallani is. Sőt, a vonatot is hallani, amely az útmenti síneken közeledik. Max próbál visszaemlékezni Micimaci tanácsára és amikor eszébe jut, rájön, mit kell tennie, hisz' az út szélén észreveszi a reklámtáblát a tojástörős (boldog húsvétot) asszonykával, épp, ahogy a tévéreklámban is láthatta Agyasunk. A lány villámgyorsan fordítja is a kormányt, ripityára töri a táblát, de még a vonat előtt sikerül átérni a síneken, a rendőrök pedig csak lesnek utánuk a vonatkerekek között.

Mikor visszaérnek, Max első dolga, hogy megkérdezze Micimacit, honnan tudta. És végre megjön a válasz, amire még csak nem is gondoltunk: igen, ő is X-széria, idézem, egy információtechnikai sűrítmény. Egy harci processzor. Alapjában véve egy tábornok a stábjával, két adatbázis csoporttal és öt logisztikai támogató csapattal, mindez egy ilyen álcázott csomagban. Mármint olyan embernek álcázva, akit senki észre sem vesz. Hát ez tényleg jól sikerült. A képessége persze szigorúan számítások és képletek és valószínűségek eredménye, igazából Max miatt van itt, és nem, nem ő adta fel az S1W-t, hanem éppenséggel közülük az egyik az áruló. Ennek örömére Max visszaadja Asha-nak a hátizsákját és mielőtt elhagyják a terepet, Logannek is elmondja, hogy nem Micimaci az áruló, de azért majd figyel rá.

A férfi lakásában Max infók után kutat a varázsgömbben számítógépen és rájön, hogy tényleg sáros az egyik bandatag, rendőrségi informátor lett, de hogy kiről is van szó, azt nem tudja. Még jó, hogy ott van Micimaci (és nem a kamerával játszik éppen – de), majd jól kilogikázza a képek alapján, hogy ki az emberünk. Igenám, de a srác semmit nem tud mondani, azon kívül, hogy Asha 98% valószínűséggel harminc éves korára úgy meghízik, hogy könnyebb lesz átugrani, mint körbefutni. Sokkal inkább az foglalkoztatja, hogy végre kettesben vannak és elszomorítja a lányt. Aki persze tuti nem emlékszik rá a Manticore-ból (naná, hisz felejthetőnek tervezték), pedig ő majd' belehalt abba, hogy elszöktek. Mindent bele is tápláltak az X5-ösökkel kapcsolatban, hogy kiszámíthassa a harci viselkedésüket és valójában ezért van itt. Mert Maxnek szüksége van a segítségre és bármit megtenne érte. Max leginkább csak arra vágyna, hogy… megmondja, ki az informátor. Affene, pedig volt 0,05 % esélye, hogy elcsattan egy csók!

Eközben Loganék próbálnak kombinálni a raktárban, hogy ki is ez a srác valójában, de csak arra jutnak, hogy inkább a meneküléssel kellene törődni. Ekkor ér vissza a lány Micimacival, akit tisztázni próbál, de mire belemelegednének, a srác elkezdi vázolni a nagy harci helyzetet, miszerint a szektorrendőrség mindjárt itt lesz, ilyen alakzatban, olyan támadással, erre menjetek, azt használjátok, nyomás! Máris zúdulnak be az egyenruhások, a többiek elszaladtak, Agyasunk pedig tarkóra tett kézzel várja a rendőröket, akik szépen el is szaladnak mellette. Igen? Akkor nesze neked – és leüti a sor végén szaladó manust, aki erre már észreveszi és letartóztatja. Legalábbis azt hiszi.

Asha-ék közben eljutnak a találkozási pontig (=egy másik raktár), a lány hívja is Logant, aki vázolja a menekülési tervet, már csak a kamiont kell megvárniuk hozzá. Közben Max megtudja Sungtól, hogy Micimacit hol tartják fogva és már indul is a megmentésére, ezt hallva Logan óvatosságra inti Asha-t, hisz, ha Braint lecsukták, nem ő az áruló, azaz az igazi tettes köztük van.

Max őrnek öltözve meg is érkezik újdonsült barátjáért, aki azért az időt kitöltendő, egy kis reszelővel nekiesett a tízcentis rácsnak, biztos, ami biztos. A bokája viszont kifordult, elvégre őt nem harciebnek képezték ki, vagyis Max cipelheti kifelé. A srác szája persze be nem áll, amikor Max meghallja, hogy gyakorlatilag hirtelen ötlettől vezérelve csukatta le magát, kiakad rendesen, de Micimaci csak irányítja tovább, ráadásul nem is a kijárathoz, hanem egy irodába, ahol az egyik asztal mögött tudnak fedezékbe vonulni. Brain elégedett az eredménnyel és máris jár az agya, hangosan mondja is, hova vezetnek az események, mit fog Max tenni: egy átjárón fut keresztül távoli hangok felé, valami fűrésztelepen (ó, gyönyörű vagy, amikor futsz!), a hangok az S1W tagjaié, akiket az áruló csapdába csalt, majd egy másik átjáró végén lévő ajtóhoz ér, rajta "veszély" felirattal, persze nem áll meg, mert nem olyan fából faragták, inkább berúgja az ajtót és abban a pillanatban… lelövik. Ez utóbbi momentumot Brain is ijedten veszi tudomásul és nem is szól erről el a lánynak, helyette inkább azt mondja, semmi nem lesz, ki is tudná pontosan megmondani a jövőt,

térjünk inkább a lényegre, miért is kuporognak az asztal mögött épp ebben az irodában? Brain leemel Max feje mellől egy kis könyvet az asztalról -mégpedig azt a kis verses kötetet, melyet Alec nézegetett korábban-, közben magyarázza a régi trükköt, miszerint a vers valójában egy kódolt üzenet, melyet csak a megfelelő könyvvel lehet olvasni, vagyis az informátor így kommunikált a rendőrökkel. Max elhűl azon, hogy Asha lenne az áruló, de Brain ebben is meglátja a jót (legalább nem irogat szerelmes verseket Logannak), majd elkezdi majszolgatni a zsebéből előkerülő kis nyalánkságot. Szóval… Asha… az árulással a férfinek is ártana, azt pedig tuti nem akarná, vagyis mégsem ő az. Kizárásos alapon tehát másvalakié a könyv, de hogy kié, azt mi látjuk a raktárban, ahol Asha-tól éppen akkor kéri vissza az elveszettnek hitt könyvét, Brainék pedig kiokoskodják, miközben száguldanak vissza a rendőrségről: a csoportvezető az, akit meglőttek.

Idő van, ideje indulni a kamionhoz, így felkerekedik a kiscsapat. Max éppen megérkezik Brainnel, aki érzékeny búcsút vesz a lánytól, majd elbiceg a farakások között, ebben a pillanatban az ajtóban feltűnnek a menekülők, a távolban pedig a rendőrök. Max nem tétovázik, bemotorozik a rendőrök közé, majd jól-lekaratéjozza az összeset, addig Asha-ék visszaszaladnak a raktárba, a folyosókon keresztül végül egy kis helyiségben kötnek ki – ahova az áruló szépen be is zárja őket és csőre töltött fegyverrel vár a külső ajtó mögött. Kint még több rendőr érkezik, bent pedig Max egy átjárón fut keresztül távoli hangok felé (gyönyörű, amikor fut), a hangok az S1W tagjaié, akiket az áruló csapdába csalt, majd egy másik átjáró végén lévő ajtóhoz ér, rajta "veszély" felirattal (eszébe jutnak Brain szavai), persze nem áll meg, mert nem olyan fából faragták, inkább berúgja az ajtót és abban a pillanatban… lelövik.

De nem Maxet, hanem Braint, aki visszaosont, hogy a megfelelő pillanatban ellökje a lányt a golyó útjából. A lány egyből felpattan, lerendezi az árulót, majd rögtön Brain fölé hajol, hogy segítsen neki, de a srácnak már csak annyi ereje maradt, hogy a közben kiszabaduló csapatnak elmondja, merre van a kijárat, illetve Maxnek megvallja, hogy igazából nem érdekelte, hogy más nem látja, az a fontos neki, hogy Max észrevegye. Sikerült, ráadásul még az életét is megmentette. Újabb adag rendőr érkezik közben az átjáróba, Brain pedig magához húzza a lányt, így a rendőrök elmennek mellettük. Másodszor is sikerült, ám Brain ezt már nem láthatja.

Logan jó hírt közöl a betoppanó Asha-nak, nem kell menekülniük, mert a letartóztatásukkor készült összes akta megsemmisült, valami cukorka olvadt a gépbe, eltűntetve ezzel minden adatot. Micsoda "véletlen", nemigaz? Ünnepelni viszont nem megy vele, mert egy ígéretet akar megtartani…

… Max Brain lakásában nézi a rengeteg tévéadást (egyiken éppen a láthatatlan ember története megy), amikor az Áradó Igazság Videó Híradója szakítja meg a műsort, hogy emléket állítson egy "nagy és félelem nélküli harcosnak". Eme magasztos pillanatot mi más is múlhatna felül, mint Alec betoppanásának oka, azért jött, hogy megnézze Max jól van-e mert eladta Brain tévéit, ugyanis beköltözik és neki nincs rájuk szüksége. Najó, egyet azért megtart magának.

 

Címkék: sötét angyal
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kekhalal21 2011.04.22. 17:21:00

Szia nagyon király lett mint mindig gratulálok hozzá.
süti beállítások módosítása