Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Dr. Csont 1x14 - Egy kínos ügy

2011. április 07. 09:00 - o.n.

Brennan és Zack egy golfpályán lezuhant magánrepülőgéphez mennek ki. Miközben a golfautón megközelítik a helyszínt, Zack azon szomorkodik, hogy Booth már megint nem dolgozik velük – sorozatban harmadszor. Brennan nem érti mi oka van erre, hiszen Booth szóba sem áll vele, Zack szerint ez olyan pasik közti „nem veszek rólad tudomást, ezzel érzékeltetem, hogy érzékellek” kommunikáció. A repülőnél a biztonsági ember 5 utasról tájékoztatja őket, de pár perces körbenézés után tudósaink máris hatra emelik a gép szénné égett áldozatainak számát. Továbbá egy fehér színű csontdarabot is találnak, egyértelmű, hogy akitől származik nem volt a gépen.

Goodman irodájában gyűlik össze a kis csapat, hogy megkapják az utasítást: magasrangú diplomaták utaztak a gépen, a külügy szeretné tudni, ki volt a titokzatos hatodik utas. A fehér csonton hiába voltak trancsírozásra utaló vágásnyomok, most a politika a gyilkosság elé kerül. Brennan-nek ez nem tetszik, ezért megpróbálja Booth-t belerángatni az ügybe, de hiába, az FBI-nak a golfpályákon nincs hatásköre. Persze Booth rögtön civódni kezd a nővel, ha ennyire hiányzom hívj fel és elviszlek ebédelni, Bones próbálja Zack-re fogni, de ez teljesen reménytelen, nyilvánvaló, hogy Booth csak azért adta be a srácnak ezt a pasi-dolog dumát, hogy ne kelljen vele szóba állnia, főleg ne lelőnie.

Jesse Kane, egy szomorú szemű fickó keresi fel Brennan-t azzal, hogy a fehér csont talán az apjáé lehet. Booth hallott már róla, Jesse-t jól ismerik a rendfenntartó szervek, az eltűnt apja után kutat 5 éve, jópár anyagot írt már a kutatási technikákról. Booth jobban érdekli, hogy Jesse honnan tud a kínai diplomatákról, akik a gépen utaztak. Megvannak a maga módszerei, gyanús, nagyon gyanús. Brennan-nel rögtön érzelmi közösséget talál, hiszen mint tudjuk a nő szülei is eltűntek. Jesse átadja neki az összegyűjtött anyagait, Bones pedig megkéri Booth-t, hogy segítsen a nyomozásban.

Az ismeretlen utasuk fiatal nő, mindenki előadja elméletét: Hodgins szerint talán bérgyilkosnő, Zack bejegyzetlen utaskísérőre szavaz, Angela egész biztos benne mit csinált a nő a gépen. Brennan nem szereti az elhamarkodott következtetéseket, az is lehet, hogy az egyik utas a lánya barátnőjének tett szívességet, Angie szerint ez aranyos, Zack-nek csak most esik le, hogy a női áldozat munkaköre minden bizonnyal a fedélzeti szórakoztatás. A három fehér csont egy középkorú pasasé, aki kb. 5 éve lehetett a helyszínen. Brennan megkéri a többieket, hogy Goodman háta mögött nyomozzanak vele az ügyben. Zack elemzi a csontokon lévő vágásokat, Angela összeveti a koponyadarabot a Jesse-től kapott fényképpel, Hodgins, a lelkes lázadó feladata lesz, hogy Goodman ne jöjjön rá mit csinálnak.

Brennan tájékoztatja Jesse-t az eddig megtudottakról, és csodálkozik, hogy még öt év után is ennyire reménykedik. Jesse azt hitte Brennan meg fogja érteni, de a nő inkább nem vitatná meg vele a szülei eltűnését, ám legyen. Booth már foglalkozik az üggyel, rögtön ráállt, amint megtudta, hogy gyilkosság, hát persze. A kis csapat eközben gépi fűrész nyomait azonosítja a csontokon és majdnem lebuknak, mert Zack leblokkol a félelmetes Goodman előtt. Angela ezután nem bízik majd egyikükben sem, magát is beleértve.

Booth elismeri, hogy Jesse anyaga nagyon jól összeszedett és rendszerezett. Indulnak is a fő gyanúsítottjához: az apja barátnőjéhez, aki a legtöbb pénzt nyeri Max Kane eltűnéséből. Booth majd a pszichológiai jelzéseiből megmondja, gyanús-e. Bones utánaolvasott ezeknek, de Booth szerint inkább hagyja rá az élőket, ő sem kontárkodik bele a csontjaiba. Karen Anderson, a barátnő érdekes információt oszt meg velük: Jesse-nek még azelőtt megromlott a kapcsolata az apjával, hogy ő a képbe került volna, persze a pénz miatt, az apa nem finanszírozta az akkor egyetemista fia bulizós életmódját.

A csontelemzésből kiderül, hogy az áldozatot lefagyasztották, feltrancsírozták, majd lenyomták egy faaprítón. Booth elkezdi kerestetni a típusa szerint, közben Jesse-t szembesíti mindazzal amit megtudtak róla. Szomorú szemű barátunk nem tagadja, de belátja, hogy az apjának igaza volt, viszont ha most láthatná büszke lenne rá. Brennan rögtön rá is vágja, hogy egy halott ember nem lát semmit, majd Booth kérésére elmondja mi történt az áldozattal, Jesse megdöbbenése őszintének tűnik. Szeretné látni a maradványokat, ezért Brennan beviszi a laborba. A három pici csontocska láttán a fickó annyit bír kinyögni, hogy az apja nagydarab ember volt, haha. Viszont még így is sokkal több mindent tud, mint Brennan, könnyes szemmel közli, hogy most érzi igazán, milyen reménytelen lehet a nő helyzete. Brennan erre áthívja az irodába, és odaadja neki a szülei hiavatalos aktáját. Más nincs, sosem kért fel magánnyomozót, vagy kutatott saját maga. És Booth-t sem kérte meg soha, de ezt már csak suttogva mondja, Jesse be is próbálkozik egy csókkal, de a nő hátrál, nanemár, ez a munkahelye.

Angela érkezik pár infóval: először is nem tud olyanról, aki megpróbálta a munkahelyén megcsókolni Brennan-t és túlélte (Ki az, aki nem élte túl??), másodszor a talált koponyadarab ráillik Jesse apjának a koponyájára, bár ez egy sematikus kép csupán. Közben kész van a repülőgép utasainak arcrekonstrukciója, beszámolnak Goodman-nek. Zack talán kicsit túl lelkesen jelentkezik a feladatra, hogy összevesse a nő arcát a konzumnő-hirdetésekkel, Brennan-nek meg őszinteségi rohama van és majdnem elmondja főnökének a magánakciójukat, de Hodgins pár jól időzített közbeszólással megakadályozza. Booth elhozta az Intézetbe a faaprítót, Brennan máris új feladatot ad Zack-nek: Hodgins-szal végezzenek el egy szóródásos vizsgálatot. Ők Booth-szal Ray Sparkshoz mennek, a közmunkák irányítóján kívül csak ő fért hozzá a géphez.

Booth még mindig nem szól Zack-hez, amit Bones nem tart helyesnek, mert szerinte társa nem segíti a srácot, pedig igyekszik beilleszkedni a való világba. Sparks házánál Bones az FBI-os alapkiképzés újabb fejezetét tanulhatja meg gyorstalpalóban: ha a gyanúsított kiszökik hátul, különböző irányból kell utánaszaladni, az üldözés utáni belerúgási vágy pedig természetes, de jobb nem megtenni. Zack és Hodgins nagyszabású szóródásos kísérletet végeznek el egy fagyott disznó segítségével, a kíváncsiskodó munkatársak gyűrűjében. A teszt nagyobb szabású lesz mint képzelték, a malac darabjai a bámészkodókon kötnek ki, köztük Goodman öltönyén, aki a hírekkel ellentétben mégsem ebédelni ment, ajjaj.

Ray Sparks a riportszobában, a házát az anyjától örökölte a bátyjával együtt, ismeri Karen-t, mert csapos volt a golfpályán, ő meg ugye arrafelé dolgozik. Jesse apjának eltűnésekor fogházban volt, ez biztos alibi. Marad gyanúsítottnak maga Jesse, Bones szerint társa csak sötétben döfköd, hátha valamelyik talál, de azért elbizonytalanodik és nem hisz Jesse-nek, inkább visszamegy a laborba tovább kutatni. Angelával kimodellezik, hol lehetnek még csontdarabok a helyszínen, a „fagyott disznó kísérlet” alapján. Goodman keménykedik egy sort Hodgins-szal, majd a friss adatokat hallva engedélyezi a csapatnak, hogy a csontdarabjaikkal foglalkozzanak tovább. Brennan visszakéri a szülei aktáját Jesse-től azzal a szöveggel, hogy nem a megfelelő embertől kért segítséget, és röviden elbeszélgetnek róla melyik az egészségesebb: Jesse, ahogy minden idejét az apja keresésére fordítja, vagy Brennan, aki semmi energiát nem fordít a szülei megtalálására.

Booth és Jesse kibicelése mellett a golfpályán a laborosok összeszednek néhány csontot, az egyiken jóindulatú daganat jeleit találják, lehet összevetni az orvosi anyaggal. Booth telefonál: Jesse elment Karen-hez, és összeverekedett az új élettársával, le is tartóztatták. A kocsiban Bones a véleményét kérdezi, szerinte Jesse gyilkolt-e. Booth azt mondja a gyilkosságokat nem lehet érzelmi alapon vizsgálni, néha igenis keménykedni kell, döfködni, régi sebeket feltépni, hogy megtudjanak olyan infókat is, amiket máshogy nem árulnának el. És szerinte nem Jesse tette. Bones szerint sem, mivel már tudja, hogy nem Max Kane az áldozat. Jesse szomorú lesz, hogy mégsem az apját találták meg, Brennan sajnálja, de nem azért mert megvádolta, hanem mert ugye pontosan tudja, mit érez.

A laborban Booth rászánja magát, hogy közvetlenül kommunikáljon Zack-kel. A kis csapattal rájönnek, hogy az áldozat Ray bátyja lesz, az indíték pedig, hogy egyedül az övé legyen a ház. Meg is nézik, hogy van-e fagyasztóládája, mert az egyik csontdarabon, egy köröm alatt abból származó szigetelőanyagot találtak. Ray nem volt valami tisztaságmániás, mert a fagyasztóládájában a vérnyomok mellett még körömdarabot is találnak.

Booth kihozatja Jesse-t némi óvadékért, Bones elmegy hozzá és elmondja ki volt az áldozatuk. A szomorú szemű nem érti, hogy az antropológusnő hogyan él együtt a tudattal, hogy senki sem keresi a szüleit. Hát úgy, hogy amíg nem ismerte Jesse-t nem gondolt erre így, és egy zen mondást idéz: „Ha meg akarsz találni valamit, nem szabad keresned.” Jesse erre képtelen, hisz abban, hogy az apja figyeli őt, és hogy Brennan-t is látják a szülei, és büszkék rá. Búcsúzóul jól megölelgeti a nőt, akinek az irracionálissága ellenére tetszik az előbbi gondolat.

Booth úgy dönt, mégsem beszél Zack-kel, jó ez így nekik. Bones megérti, és megkéri, hogy nézze át a szülei aktáját, az FBI-os gondolkodás nélkül igent mond rá, azon ritka pillanatok egyike ez, mikor a keresztnevén szólítja társát: „Örülök, hogy megkértél, Temperance.” A nő hazaindul, Booth pedig nyomban meg is kezdi a nyomozást egy kis fényképnézegetéssel a kamasz Bones-ról.

Érdekesség: ebben a részben merül fel először Brennan szüleinek neve: Matt & Christine Brennan olvasható az akta fejlécén.

Zenék az epizódban:

“Look After You” by The Fray

“Somewhere a Clock Is Ticking” by Snow Patrol

“Nothing Left to Lose” by Mat Kearney

“How Do You Dream” by 9 Ball

Címkék: dr. csont
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása