Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Dr. Csont 1x11 - A koronatanú

2011. március 28. 12:06 - o.n.

Brennan a helyi tv reggeli műsorában szerepel, a maga khm... egyedi módján. Persze a műsorvezető mondókáját is szó szerint értelmezi („szóljon ha nem jól mondom, maga bestseller-író és olyan antropológus aki az FBI-nak derít fel bűnügyeket”), így aztán először majdnem meg sem szólal, de aztán jófej akar lenni és mégis. Talán nem kellett volna erőltetni, a hogyan hozza össze a tudományos munkáját az írással kérdésre kapott „Egyszer az egyiket csinálom, aztán a másikat” válasznál már a műsorvezető is sejti ezt. Booth érkezik, de hiába jelzi sikeresen társnőjének, hogy mosolyogjon a kamerába, a válaszokat nem mondhatja el helyette, így aztán Brennan élő adásban jelenti ki, hogy nem lesz gondja azzal hogyan meséljen majd a gyerekeinek a munkájáról, mert neki nem lesznek. Meg hogy a kezdő szerzőknek első körben egy jó ötlet és egy íróeszköz kell. Booth a tenyerébe temeti az arcát a háttérben.

Szerencsére van egy új ügyük, a helyi erők találtak egy kiégett kocsit, benne szénné égett áldozattal, és gyerekrablásra utaló nyomokkal. Az ilyen esetekben az első 48 óra a kritikus, ezért iparkodni kéne az azonosítással, hogy tudják, ki a keresendő gyerek. Mindezek mellé a kis csapat kap még a nyakára egy biztonsági ellenőrt, Samantha Pickeringet, aki pár perces rutin biztonsági vizsgálatot fog végezni. Hodgins máris lelkesedik, Brennan a szokásos tárgyilagos formáját hozza, Pickering érdeklődésére, miszerint őt látta-e reggel a tévében, egyszerűen visszakérdez, hogy honnan is tudhatná, hehe.

Zack és Brennan kaukázusi származásra utaló műfogakat találnak, továbbá megállapítják hogy áldozatuk már egyszer szült, 5-8 évvel ezelőtt. A garatjából pedig nem a nyelve egy része kerül elő, hanem egy leharapott füldarab. Booth örül, mert társa a 48 órát komolyan véve igencsak siet az azonosítással, és viszonylag kíméletesen közli vele, hogy az interjún katasztrofálisan viselkedett. Angela összeveti a viszonylag épen maradt koponyából rekonstruált arcot a bevándorlási adatbázis fotóival, közben Pickeringre és a vizsgálata tereli a szót. Brennan-t nem nagyon izgatja a dolog, mert tudja, hogy csak azért van szükség a vizsgálatra, hogy titkos ügyeken is dolgozhassanak. Booth kérdésére viszont Angela nem tagadja, hogy van rejtegetnivalója, de a legjobb fajtából ám. Közben megvan az áldozat, Polina Decker, lehet indulni a férjéhez kérdezősködni a gyerekről.

Booth kocsijában gyerekülés, de nem egy kis növésű gyanúsítottat tartóztatott le, hanem Parker volt nála a hétvégén. Booth már nagyon belejött a tudományos alapokon nyugvó beszélgetésbe, hitetlenkedő társnőjének bizonygatja, hogy egyszer úgyis belátja majd, jó dolog ha van az embernek gyereke. Statisztikailag az a valószínű, hogy az áldozat fiát, Donovant az apja rabolta el, akivel 3 hónapja különváltak, Bones-nak máris egyre vonzóbb a családi élet.

Mr. Decker házában túl nagy a rend és a por, bent egy ideje biztosan nem járt senki, az utca túloldalán viszont Booth egy furgont vesz észre, amiből őket figyelik. Nosza oda is rohannak, Booth kirángatja a járműből a sofőrt, Bones legyakja a hátul kimászó gyanús alakot, majd akinek van fegyvert ránt és tudatja munkakörét, az egyik ugye FBI-os, a másik rendőrbíró. A harmadik meg törvényszéki antropológus fegyver nélkül, csak a miheztartás végett.

Bonyolódik az ügy, Decker védett tanú egy szövetségi ügyben, azért figyelték a rendőrbírók a házát. A pasas személyi páncélokat fejlesztett a KBC műveknek, aztán azt állította szándékosan küldtek hibás mellényeket Irakba. Most védelem alatt van egy biztonságos házban, azt gondolja a cég fenyegeti, hogy ne beszéljen. Az FBI megtiltja Booth-nak hogy tájékoztassa Decker-t a neje meggyilkolásáról és a fia eltűnéséről, különben nem tanúskodna. Ezért Booth csak a többi családtagot hallgathatja ki, Bones meg visszamegy a laborba tovább vizsgálni a csontvázat.

Booth családi videót mutat Bones-nak Deckerékről, hogy emberként foglalkozzon az ügy szereplőivel. Bones antropológiailag elemzi a biciklizés tanítását, mint mozgási rituálét, és azt hozza ki belőle, hogy a gyerek tökéletesen megbízott az apjában. Polina húgától megtudjuk, hogy a szülők azért váltak külön, mert Polina azt gyanította a férjének viszonya van, még motel-számlákat is talált, de Carl erre nem adott magyarázatot. Zack elég sok törést talált a csontokon, talán a görcsös összerándulások okozták miközben megégett. Angelának modellezni kellene, de épp most tart a biztonsági vizsgálata, na jöhetnek azok a jóféle rejtegetnivalók.

25 lakcím 6 országban 8 év alatt, ez a művésznőtől nem meglepő, a „Mikor találkozott utoljára a férjével?” már annál inkább, még Angelának is, mert nem gondolta hogy az a tűztáncos házasság Fidzsin érvényesnek számít. Szeret az Intézetben dolgozni, a sok sikerélmény miatt és mert Brennan-nek szüksége van rá, bár azért nem mindig mert alapjában véve szabad szellem. Pickering csak jegyzetel, Angie ezt látva alig bírja abbahagyni a beszédet, talán mégis elég lett volna annyit mondania hogy büszke arra, hogy a hazát szolgálhatja.

Booth nem sokra megy a KBC-nél, utálják Deckert és tagadnak mindent. A laborban Zack-től és Bones-tól megtudja, hogy a talált füldarab férfié, majd közösen rájönnek, mi okozta a görcsrohamait: árammal kínozták, ki akarták szedni belőle hol van a férje. Pickering Zack-kel dumálna de Brennan elhajtja, Hodgins-t küldené, neki viszont nem kell menni, mert az unokatestvére titkos pozíciója miatt őt már csekkolták: összeesküvés-mániás, de ártalmatlan. Hodgins-nak ez sérti az önérzetét, ő igenis veszélyes, de Pickering nem foglalkozik vele.

Angela katartikus élményként írja le saját biztonsági vizsgálatát, közben a motel videofelvételein megkeresi Decker-t, és egy férfit talál vele. Booth indulhat nyomozni. Zack vizsgálata zajlik a boncasztal mellett, Pickering arról faggatja kiadna-e információt, ha megingathatatlan logikával meggyőzné. Zack elbizonytalanodik, de nem mondana semmit, amíg nem beszélt Brennan-nel, Angelával, esetleg Booth-szal, és Hodgins-szal, utóbbival inkább csak nőügyben. Viszont beszélgetés közben fejben kiszámolta az áramerősséget, ezért el is rohan közölni főnökével, hogy az emberkínzók egy generátort használtak.

Az FBI meg is találta a Decker-rel látott fickót, aki nem meleg, megvan mindkét füle, viszont szövetségi államügyész-helyettes és Decker jól megszökött tőle, amikor nem tudott beszélni a fiával. Booth Zack-től kér tanácsot, mivel Decker olyan tudós mint a srác, mit tehetett amikor rájött hogy elrabolták a fiát. Bones és Zack rámutatnak, hogy a tetteinket nem az IQ-nk határozza meg, sokkal inkább a személyiségünk, inkább egy egyedülálló apát kellene kérdezni. Igazuk van, Booth máris száguld Bones-szal a KBC igazgatójához, mivel ő a probléma okozóját iktatná ki. Decker ott is van, épp fegyvert fog az igazgató fejéhez, de Bones levezeti neki hogy a terve kudarcot vallott és az a legjobb ha együttműködik.

A mellékszálban Goodman beszámol Pickeringnek egy vicceskedvű szélsőséges környezetvédőnővel folytatott, kizárólag intellektuális kapcsolatáról. Decker biztos benne hogy a KBC raboltatta el a fiát, és nem tanúskodik addig amíg Booth nem szabadítja ki. A titkos jelszavukat is elárulja neki, hogy a gyerek megbízzon benne. Bones szerint a kemény fickók érzelgősek. A fülről kiderül hogy egy dél-afrikai autószerelő férfié; Booth kap egy csomagot benne Donovan ujjával és egy üzenettel, hogy álljon le. Az FBI-os már nagyon aggódik és Bones-t sürgeti eredményért, mert gyereket bántani csak hidegvérű profik képesek. Bones meg arról győzködi társát, hogy attól hogy ő is profi, még szokott érezni, a gyerekeket is szereti, de egyszerűen jobban tud a munkájára koncentrálni, ha tárgyilagos marad. Amíg Booth felhívja Parkert, Zack és Hodgins megállapítják, hogy Donovan ujját egy munkapadon vágták le, ólmozott benzines baltával. A generátorral együtt ez egy elhagyott benzinkutat vagy szerelőműhelyt ad ki.

Brennan vs. Pickering, a kubai munkáját firtató kérdésekre adott válaszaival az antropológusnő simán nyerésre áll a párbajban. Aztán mikor Pickering egy Juan Guzman nevű tagról érdeklődik felhív valakit, tájékoztatja a helyzetről és a telefon másik végéről máris leállítják a vizsgálatot, sőt a feljegyzéseket is meg fogják semmisíteni, ennyit erről. Brennan már indul is Booth-szal Donovanért.

Polina bekapcsolva maradt mobiljának a jeléből háromszögeléssel meghatározták a helyszínt, az 5 városi és egy vidéki benzinkút közül Booth szerint a vidéki lesz a nyerő, hiszen ő is csinált már ilyet, igaz akkor az emberrabló szerepét játszotta. A kommandósok, élükön Booth-szal berontanak az épületbe, Bones ezúttal kivételesen tényleg kint marad. Az emberrablókat tűzharcban lelövik, Booth kihozza Donovant, miután az apjától tudott jelszóval elnyeri a bizalmát. Az érkező Decker sírva fakad amikor visszakapja a fiát.

Bones örül, hogy most egy élőn tudott segíteni, de azért még mindig nem bánja, hogy nincs gyereke. Booth viszont jobban örül Parker létezésének, mint tegnap, komplikált dolog ez, mondja társnőjének végül.

Címkék: dr. csont
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zoxó 2011.03.28. 12:17:37

Imádom ezt a kaukázusi származást! Nem lehetne egyszerűen fehér bőrűnek vagy europidnak fordítani??????
süti beállítások módosítása