Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Alias 1x22 – Almost Thirty Years (ÉVADZÁRÓ)

2011. március 24. 11:00 - Milo Rambaldi

Khasinau szabadon, Sark szabadon, KémMuter szabadon, Will Sark fogságában, miután Sark legyakta a CIA őröket, Emily Sloane pedig minden korábbi jel ellenére gyógyulófélben, innen indul az évadzáró. Még egyszer, utoljára megtekinthetjük a „nevem KémBarbie, 7 éve szervezett be az SD-6, azt hittem, fasza gyerek vagyok, de geciemberré váltam, stb.” kezdőszöveget. Nem szarakodunk sokat, egyből főcím a nyitás, meglepő mód pont az évadzáróban nincs cold open.

Sark abba a szobába viszi Willt, ahol KémBarbie is sínylődött a pilotban, és ez bizony csak egy dolgot jelenthet: kínai fogorvos barátunkat, aki széles mosollyal hellót lehel Willre, akinek fingja nincs arról, hogy mi a repedt here a Kerület (elegem van a circumference kifejezésből), de Jack szerintem nagyon csuklik. Sark pedig telefonoz Sydnek (akinek Francie próbálja beadagolni, hogy most éppen éttermet akar nyitni), na ide figyelj, babám, nálunk van a haverod, aki nekünk nem kell, de te visszakaphatod élve, ha elhozod a Rambaldi oldalt, amit Párizsban loptál el és hozol egy kicsit a parfümből is. 48 órád van.

Syd bőg egy kicsit apjának, de KémFater stratégiája: ha annyira kell nekik ez az oldal, akkor talán mi is megtudhatnánk, mi a fene van rajta. Will várhat egy kicsit. Jaja, 2-3 nap, és szívószállal szopizza majd a bébipapit élete végéig, mert a "fogorvos" kiszedi az állkapcsát is... Hogyan is lesz meg az oldal? Hát betörünk az SD-6 raktárába, lányom. KémFater szerint a kettős ügynök frász miatt senkiben nem lehet bízni, még Vaughnban sem. Aki nem érti mi van, de a miheztartás végett ordibálnak egy kicsit Weiss-szel. Arvin eközben Emily-t vezeti egy tengerparti házhoz. Emily egészen meg van hatva, de ez nem tart sokáig, Sloane ugyanis egy „az SD-6 nem a CIA része” című mesébe kezd. Hát ez még érdekes... főleg annak tükrében, hogy a Szövetség a fenyegetések ellenére Emily halálát akarja, Arvin csak akkor lehet teljes jogú tag, ha Emily kampó. Mi a fene folyik itt?

A raktári betöréshez Sloane-tól kell ez meg az, ujjlenyomat, jelszó, egyebek. Mondanom sem kell, hogy mindehhez vannak megfelelő kézikészülékei a KémCsaládnak, így Sydnek csak annyi dolga van, hogy könnyes szemmel beszélteti Arvint, amíg az összes betűt ki nem nyögi, amiből KémFater jelszót fabrikál. Dixon meg Marshallnál érdeklődik, te figyelj csak, mi is volt Sydney kódneve az argentín expedícióban? Szabadúszó? Nem, nem, Kék Madár. Biztos, hogy nem Szabad Kék Úszó? Nem, nem. Dixon egyre inkább gyanakszik...

Miközben Syd a tenger alatti raktárba jut be sellőként és begyűjti az üres Rambaldi oldalt, Jack a CIA-tól nyúlja le a parfümöt, Vaughnt meg a Haladki-Weiss-Devlin trió tűzi nyársra és forgatja lassú tűzön, mi is volt ez a „gyanús nekem Syd” duma egy órája? Vaughn ümmög-hümmög csak. Meglepetésként Dixon is feltűnik a tengerparton, ajjaj... A szembesítés után KémBarbie olyanokat mond, hogy titkos ügynek titkos ügynöke vagyok, te ezt nem értheted Hajnalkám, és társai, de Dix csak annyit válaszol: elég az üres dumából, jelentelek a biztonságiaknak. Syd aggódik, de Jack szerint ennél fontosabb dolgok is vannak most, Devlint hívja, aki ordít, gyere azonnal be a hivatalba, és add vissza a parfümöt, de KémFater leoltja, majd jövök, ha vége a melónak, kapd el a besúgót!

Willre nem hat a szocialista általános iskolai fogászati kezelés, persze, hogy nem, szerencsétlennek fingja nincs róla, mi a franc a Kerület. Kínai barátunk nem adja fel, belenyom Willbe egy elefántnak is durva adag igazsgászérumot, na ez majd megoldja a nyelved, újságíró fajzat. Will beszéd helyett sírni kezd, kolléga és főnökasszony meg eközben otthon úgy dönt, publikáljuk az SD-6 sztorit, hat napja nincs meg ez a szerencsétlen.

KémFater és KémBarbie befújkálja az üres oldalt, és a Kerület kérem szépen az évadnyitóban látott félkör alakú fémbasz, a közepén forgó piros vízgömbbel, ami szétrobbant, amikor Syd lekapcsolta a 220-ról. Khasinau biztos megépítette a szerkezetet, most meg a használati útmutató kell neki. Jack szeme erre nagyon villogni kezd, majd jól elrabolja Haladkit a parkolóból, te meg honnan tudtál a Kerületről, te geci? Ecet a szembe, satu a kézre, és Haladki köp: Khasinau embere vagyok két éve, a Kerület valami energiaforrás, amit Taipeiben tárolnak. Haladki ezután Darth Vaderbe vált: gyere velem, én megmutatom az utat, de KémFater lelövi, mint egy rühes kutyát, elárultad az országot, a hivatalt, a lányomat, te szemét állat!

Syd ül egy pályaudvaron és... na... kettőt találhat mindenki... persze, hogy bőg. Érkezik Vaughn, az egész városban kerestelek, tudom, mire készülsz. Tudod, az apám mindig vakon követte az utasításokat, jól meg is ölte az anyád, de én nem akarom ezt tenni, ha arra készülsz, amire gondolom, hogy készülsz, akkor veled vagyok. Syd válasza, igen, ki akarjuk tépni Khasinau szívét. Jövök, mondja Vaughn, én is ezt akarom, és bőgök is veled egy kicsit.

A renegát trió repül Taipeibe, mert ez csak így megy, mindenki őket üldözi, ők meg szabadon repkednek Tajvanra, ez az Alias, itt minden lehetséges. A cél a Kerület megsemmisítése (Syd szerint ez semmiség, teniszlabda méretű a cucc egy felesnyi vízzel), a laboratórium felrobbantása, és a Rambaldi-lap cseréje Willre. Jack büszke Vaughnra, riszpekt, fiam, mondja neki. Willt a cserére készítenék, de feltámad holtából, és a „fogorvos” nyakába épít egy fogót, de aztán elvezetik. Arvint látjuk már, amint Emily italába valami port szór, majd átnyújtja Emilynek a poharat. Nem haragszom rád, Arvin, igazából megbocsátottam neked mindenért, amit tettél, szerintem a körülmények áldozatává váltál, mert a lelked mélyén te egy rendes ember vagy, ezt én tudom, ezért bele is iszok ebbe a finom borba. Mi a büdös franc folyik itt? Emily önként és dalolva megöngyilkolja magát???

Jack és Sark irtják egymást. Sark dumája jobb persze, nem is értem, miért cserélsz felbecsülhetetlen értékű dokumentumokat félig szar riporterekre, illetőleg add át az üdvözletemet Sydnek, jó volt a párizsi showműsor, rám is kígyózhatná magát, én jobban nézek ki, mint Khasinau. Sark balra el, Will Jack nyakába borul. Syd és Vaughn a laboratóriumba tartanak, ahová természetesen egy diszkón át vezet az út, ahol Vaughn megmutathatja, micsoda kemény csávó, megöklöz egy két fejjel alacsonyabb kínai hódolót.

Az őrök legyakását követően Syd a 47-es szobába nyit, és egy laza vörös hidroglóbusz fogadja, a Kerület új kiadása ab start 20 méter magas, KémBarbie is belátja, ha lekapcsolja, bezárhat a Komjádi. Szól Vaughnnak, zűr van, de Vaughn nem hallja, bejön KémBarbie után, de csak egy folyosóig jut, Syd eközben mégis lekapcsolja a cuccot, a víz jön, mint az állat, mindenki rohan vissza a folyosón, de a Mátrixos Neónak öltöztetett VAUGHN BENT RAGAD egy ajtó mögött, amin KémBarbie még éppen átjut! Syd egy poroltóval akarja az üveget kiütni az ajtóból (üveg csak azért van, hogy láthassuk Vaughn szenvedését), de nem tudja, Vaughn pedig eltűnik a vízben!!!

És még mindig nincs vége! Syd kábítólövedéket kap, egy szobában ébred, ahol Khasinau várja. Syd kérdez, de Khasinau csak annyit mond, majd a főnököm válaszol. NEM ÉN VAGYOK AZ EMBER. WTF?!?!?! És ekkor BELÉP EGY NŐ, aki orosz kiejtéssel annyit mond: majdnem harminc évet vártam erre a pillanatra. Syd a nőre néz: ANYA??? Kém Muter az Ember? HŰBAZMEG! És ezzel a meglehetősen geci cliffhangerrel vége az első évadnak.

Címkék: alias
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2011.03.25. 19:37:28

Az tény, hogy az Aliasban vannak a legszemetebb évadzáró cliffhangerek.

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2011.03.26. 00:39:09

Ez így van... a hv-n most már 3 fent van a 4-ből, nálam megosztott első helyet kap a 4. és a 2. évad vége.

candyperfumegirl 2011.03.31. 21:04:33

2. évad vége, na az minden cliffhangerek legdurvábbika...nekem azóta is az abszolút viszonyítási alap, amit ott én átéltem, arra azóta sem volt példa, pedig nem kevés sorozatot nézek. EPIC.
süti beállítások módosítása