Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Dr. Csont 1x10 - Szétszóródva

2011. március 22. 12:00 - o.n.

Az előző két rész után most különösen örülök, amikor látom, hogy a mindent szó szerint értő Brennan-nel és a sármos mosolyával bármit elérő Booth-szal indít az epizód, hiányzott már ez a fajta humor, nagyon tudok röhögni az „Ezt nézd meg!” – „Egy csomó piros kört?” – „Mindegyik egy helyet jelöl, ahol testrészt találtak.” típusú párbeszédeken. Booth hamar meggyőzi Goodman-t, hogy az Intézet sajtójának jót tesz egy szexis hollywood-i eset felderítése, ők utaznak, Goodman pedig helyettesíti Brennan-t az egyedülálló leletnek ígérkező vaskori csontváz vizsgálatánál. Bones szerzett magának egy rendes napszemüveget, Booth pedig bérelt egy tuti kocsit, de aztán kénytelen az anyósülésen utazni, mivel a még mindig morcos társa megfenyegeti, hogy beárulja ezért Cullen igazgatónál. Az FBI-os pont olyan fejet vág, mint egy óvodás amikor elveszik tőle a kedvenc játékát. Hodgins is hasonlóan érez, amiért a mindig tényszerű Brennan helyett az elméleteket felállító Goodman-nel kell dolgoznia.

Los Angelesben Tricia Finn ügynök Booth-ék helyi kapcsolata, először a reptérre viszi őket ahol a maradványokat megtalálták. Eléggé szétszórva, de nem egy repülő futóművének, hanem a prérifarkasoknak köszönhetően. A hullaházban Finn ügynök lelkesen ajánlkozik, hogy besegít Brennan-nek megírni a forgatókönyvet, mert hallotta hogy megfilmesítik a könyvét és meglepő módon ő maga is ír forgatókönyveket. Brennan-t nem foglalkoztatja különösebben a dolog, úgysem lesz ideje találkozni a nagymenő producerrel aki megkereste. Inkább érdekli az áldozat koponyája, szerencsére Tricia undorodva elrohan amikor lefejti róla a megmaradt lágyszövetet, így már nyugodtan szemügyre veheti, de egyáltalán nem tetszik neki amit talál: radikális sebészeti változtatásokat a koponya felépítésén. Így nem biztos, hogy meg tudja mondani ki volt, na ilyet se hallottunk még.

Annyi már biztos, hogy fiatal nő az áldozat, a halálát szúrások és ütések okozták. Videókapcsolat is van az Intézettel, Angela meg is ragadja az alkalmat, hogy az élet élvezetére biztassa barátnőjét, lehetőleg a Felhő Bár-ban este. Még Zack is megkérdezi Brennan-től, hogy látott-e már filmsztárokat, de aztán egy árnyékot vesz észre a röntgenképeken, Brennan kitúrja az áldozatból: egy mell-implantátum, az érkező Booth megörül, a sorozatszáma alapján lehet azonosítani. Goodman eközben a vaskori csontvázat vizsgálja, magas volt, a fegyverei alapján harcos, és tuberkulózisban halt meg. Hodgins meg beszólogat idegesen, amikor hozzáteszi, hogy büszke férfi volt, akit életében tisztelet és szeretet övezett.

L.A., Booth kesereg egy sort, hogy Bones-szal ellentétben ahol ő szállt meg ott nincs medence. Finn ügynök rákeresett az implantátum sorozatszámára, csak az van meg kitől lopták el, irány tehát a cici-doki, mivel ez az egyetlen nyom amin elindulhatnak. Angela közben megkapja a koponyát és rögtön megérti miért mondta neki Brennan korábban, hogy nehéz dolga lesz. Zack megkérdezi tőle mi a gond Goodman és Hodgins között, de aztán nem tudja mire vélni a „Pasik. Egyszerűbb lenne ha kiraknák az asztalra és összemérnék.” választ, még a finomabb más az attitűdjük, és még pasik is változatban sem. Angie megnyugtatja: „te sokkal fejlettebb vagy Zack”, haha.

A plasztikai sebész rendelőjének várójában Booth az újságja mögé rejtőzik, amíg Bones hangosan kifejti, hogy az egész plasztikázás borzalmas, hibás dolog, egy szikével nem lehet többet tenni mint amit az evolúciónak évezredek alatt sikerült. Szerencsére Dr. Kostov hamar fogadja őket, Booth pedig lepattintja Finn ügynököt. A dokiból kiszedik, hogy az ellopott implantátumokból még egy megkerült pár hete, az hibás volt, egy másik sebész távolította el egy call girl-ből. A sebész bepróbálkozik Brennan-nél („Önnek egyedülállóan szép a csontozata.” – „Nem az én érdemem, örökletes.”), aki nemes egyszerűséggel barbárnak titulálja, majd Booth-nál is, aki csak annyit mond neki jó így az arca, igen igen, szerintem is.

Angela létrehozott három arcváltozatot, de még így sem biztos az eredményben, mert a beavatkozások során a csontokat is átszabták, nem találja az eredeti felépítést sem, nemhogy a lágyszöveteket. Brennan a lehetetlent is simán elvárná tőle és ez érthetően rosszul esik Angie-nek, amíg barátnője el nem mondja neki, hogy nem érti, ki gyűlölheti magát annyira hogy az alapoktól kezdve átalakíttassa a kinézetét, és ha nem azonosítják, nem lesz meg a gyilkos sem. Ez Brennan-től felér egy bocsánatkéréssel, elfogadva.

Megvan az ügynökség ahol a call girl dolgozott, a vezetője Ms Bardu megnevez egy Rachel néven dolgozó lányt, akiről már két hete nem hallottak, pedig csak egy hetes munkára ment el egy állandó kuncsafttal; és még Angela egyik modelljére is hasonlít, ha nem is túlságosan. Finn ügynöknek kuss a neve a beszélgetéskor. Booth az ellenállhatatlan mosollyal csak kiszedi a nőből a kuncsaft nevét: Anton Kostov, nocsak nocsak; és kér egy névjegykártyát is, nyilván szakmai célból.

Angela csodagépe egy pikt harcost mutat a vaskori csontokból, de sokkal délebben találták a maradványait, mint ahol a piktek éltek. Goodman szerint ez régészeti anomália, Hodgins úgy véli szimplán sétakedvelő volt a harcosuk. A bogaras tudós jó úton jár, hogy kirúgassa magát. Brennan-nek viszont érdekes hírekkel tud szolgálni, egy műkörmöt talált és üvegszálakat, az áldozat egy hajón volt a halála előtt. Zack a lábán gyerekkori autóbaleset nyomait fedezte fel, a fogaiból pedig azt is megmondja hogy Új-Angliában élt kiskorában. Brennan szerint a sebészeti beavatkozásokat több orvos követte el. Booth rendel egy call girl-t társnője mobiljáról és szállodájába, mégpedig egy olyan lányt, aki Rachel-lel együtt kétlányos felállásban is benne volt.

Miután Booth tisztázza Leslie-vel, hogy ő valóban FBI ügynök és tényleg csak dumálni akar, megtudja tőle, hogy az áldozatuk neve Candace Hayden, és volt neki egy Nick nevű pasija, aki nagyon ideges lett, amikor megtudta barátnője valódi foglalkozását. Mielőtt Nick-hez indulna még rövid úton kiosztja az értetlenkedő Finn ügynököt, mert nem tetszik neki, hogy a nemes és hazafias FBI-os munkát csak ugródeszkaként használja. Brennan eközben kiakasztja a producert és az őket kérdezgető tv-s nőcit sajátos hozzáállásával, azt hiszem mindhárman megkönnyebbülnek amikor Booth telefonál, irány az új gyanúsított.

Nick a tengerparton röplabdázik, Booth úgy gondolja aki ilyet játszik mind képes gyilkolni. Bones egy ideig elnézi társa szerencsétlenkedését, aztán jó érzékkel elkapja a labdát, akkor végre rájuk figyelnek a fiatalok. Nick szomorú arccal áradozik az áldozatról, hogy milyen szép volt, kár hogy sosem tudott befutni mint modell, ezért mindig új plasztikai műtétbe ment bele. Bedob egy új nevet is amit használt, Sandra Cane, Booth-ék már meg sem lepődnek csak hozzáírják a listához.

Az Intézetben Goodman bejelenti, hogy nem tudja teljes bizonyossággal azonosítani a leletet, nem vizsgálhatják tovább, csak a helyreállítás következhet, ahogy ezt Hodgins előre megmondta. Goodman már nagyon ideges, Hodgins akár fel is mondana, Zack meg javasolja nekik amit Angelától hallott, haha. Goodman igazat ad Angie-nek, elviharzik, Hodgins elégedett amíg a művésznő nem szól neki, hogy itt bizony Goodman volt a nagyobb ember.

Booth és Bones visszamennek Kostov-hoz, Bones megkérdezi nem ütközik-e az etikai normáikba hogy viszonyt folytassanak a pacienssel, egyáltalán vannak-e etikai normáik. Booth szerint ezért hazudta, hogy az implantátumokat ellopták, így nincs bizonyíték rá hogy ő végezte a beültetést. A fickónak van hajója de a gyilkosságot tagadja, ő csak széppé tette Rachelt.

A kocsiban megbeszélik mit tudtak meg eddig; Cullen azt akarja adják át az ügyet a helyieknek és térjenek haza. Booth úgy érzi zsákutcában vannak, de Bones összegzi neki amit megtudtak az áldozatról, némi pszichológiai elemzéssel kiegészítve. Mind egyedinek születtünk, és az hogy ezt egy gyilkossággal kitörlik, elfogadhatatlan. Bones úgy véli a plasztikai sebészek ugyanúgy kitörölték az áldozat személyiségét, mint a gyilkos. Ő arcot ad az áldozatoknak, visszaadja őket a szeretteiknek, Booth meg elkapja a rosszfiúkat, és ez így van jól. Booth sikeresen meggyőzve.

Zack Hodgins ötlete alapján rájön, hogy a gyilkos fegyver ugyanaz a speciális sebészeti eszköz, amit az áldozat arcán is nyomot hagyott. Ilyet csak egy orvos használ, Dr. Henry Atlas. A saját találmánya a műtéti módszer, Booth szerez végzést az eszközök lefoglalására, mintha egy középkori kínvallató eszköztára lenne. A doki azt mondja a lány neve Susan Sheppard, ha jól számolom ez a negyedik álnév.

Goodman és Hodgins tisztázzák a viszonyukat, Goodman elismeri hogy hitelesíthetnék a leletet, de szerinte valódi és nem akarja megszentségteleníteni. Hodgins szerint ezt úgy is mondhatná, hogy a képalkotó eljárások megfelelő fejlettségi szintjére vár; kézfogás. Brennan mintatömböket szabdal Dr. Atlas eszközeivel és megleli közöttük a gyilkos fegyvert. A doki vall, Susan önként jelentkezett kísérleti alanynak az általa kifejlesztett technikához. Az előző call girl azt várta tőle, hogy elvegye, ezért váltott Susanra, de amikor úgy érezte műtét-függő lett, elutasította. Susan átlagos lány volt, az elődje viszont pont az ellentéte, Booth-ék rájönnek, hogy az övé a korábban megtalált műköröm, már csak a neve kell.

Booth újra elhívja Leslie-t, majd szomorú zene mellett le is tartóztatják, a féltékenység volt az indok. Valamit kérdez Booth-tól, amire az FBI-os bólint, majd Bones érdeklődésére elmondja, hogy azt kérdezte elég szép-e. És a gyerekkori sérüléseiből azonosíttatta az áldozatot, egy újságcikkben megvan a képe és az igazi neve, Allison Holmes, mindketten egyetértenek abban, hogy szép lány volt.

Címkék: dr. csont
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása