Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

VV4 - 4X88

2011. március 15. 15:00 - Hódos Hajnalka

Remélem, mindenki kibiggyesztette a tavaszi kabátra a kis kokárdáját és a verőfényes kora tavaszi napsütés ellenére sem dugja ki az orrát a friss levegőre, hanem hogyvoltot olvas. Nehéz megszólalni a tegnapi este után, egyszerre volt nyomasztó és szívfacsaró. Kis csapatom a házi csocsó bajnokságon megsemmisítő vereséget szenvedett, ebben közrejátszott az is, hogy az első fél órában utánozhatatlan hátra játékommal több öngólt rúgtam, mint amennyit kaptunk és férfi olvasóinkat megnyugtatom, igen, elhangzott a „most melyik is a mi kapunk?” kérdés is, fehérszemélytől, hogyne. Az est felére sikerült egy verhetetlen taktikát kidolgoznunk, aminek a lényege a „hülye, emeld fel az emberkék lábát ott középen, ahol a legtöbben vannak, mert nem tudok átlőni alattuk”, de ez sem segített, visszavágó a hét végén. Na de elég a hülyeségből, mindenki készítse ki a százas papírzsepit, mert szívfacsarás van, szomorúság, elszorult torkok és könnyek.

Az összefoglaló egy nagyon szomorú kisfilmmel kezdődik, amiben két családot mutatnak be. A képek szépek, mondjuk az Apokalipszis most operatőri munkájához nem érnek fel, de hatásos, áradó reménytelenség, arra számítottam, hogy girhes macska lesz a vágókép, vagy kiszáradt fa, a kilátástalanságot szimbolizálandó, de nem, maradtak a kutya-gyerek kombónál. A gyerekek arról beszélnek, mit (nem) esznek, jó lenne ha lenne otthon sok kaja, jó lenne egy kert, állatok és egy szomorú szemű kislány elmeséli, még sosem járt étteremben, de nem tudja az okát. Nehéz megszólalni egy ilyen film után. Mi sem nagyon tudtunk megszólalni. Béci, Anikó, Gigi és Jerzsi a könnyeiket törölgetik, Laci morog, mi meg dobáljuk ki a kaját! És hogy tudunk segíteni? Sehogy. Dehogynem, én már azon gondolkodom, hogy mimet tudom odaadni, a nagy macimat biztos, hogy elküldöm. Úgy is van, Anikó, azt legalább három napon keresztül ehetik. Gigi sem a kefélős, sem a sírós maciját nem ajánlja fel, a lelketlen, helyette el akar menni hozzájuk és kaját akar vinni. Az a baj, hogy azzal, ha egyszer elmegyünk, rohadtul nincsenek kisegítve. Mi, Lilu? Juj, puszi-puszi, leülök ide középre. Láttátok a kisfilmet, ugye? Mit éreztetek közben?

Éva sír, a családjára gondolt meg arra, hogy sok ilyen ember van, és ők pazarolják a kaját. Anikó végtelen sajnálatot és bűntudatot érzett, ami átment abba, hogy nem elég sajnálkozni, segíteni kell! Jerzsinek a gyerekkora jutott eszébe az volt benne a film végén, hogy segíteni szeretne ezeknek a gyerekeknek. Béci ismer ilyen embereket, ha csak ötszáz forint volt nála, azt is odaadta. Laciéknál 15 éves koráig meleg víz sem volt, apuék mindenről lemondtak, dolgoztak, a mama már hajnalban a piacon volt csontért, amiről lefejtette a húst. Nem volt, na. Pontosan tudom, hogy milyen ez. Lilunak jó híre van, holnaptól kezdve egy jótékonysági hét kezdődik. Minél több smst szeretnénk begyűjteni a nézőktől. Egy alapítványnak fogtok gyűjteni, a neve Minden gyerek lakjon jól. Ti fogtok kampányolni, egy sms nagyjából egy tál étel. Nem adományt gyűjtünk, ez egy program. Az alapítvány azon dolgozik, hogyan tehetik ezeket a családokat önellátóvá. Egy évre elegendő vetőmagot biztosítanak nekik például. Itt nem segítségnyújtásról van szó, hanem arról, hogy eszközt kapnak, ez egy nagyszerű lehetőség. Alekosz bízik benne, hogy ő kompatibilis ezzel a dologgal és bízik benne, hogy azok a feladatok, amik lesznek, azok kompatibilisek vele is, de ha nem, akkor is a legjobb tudásának megfelelően szeretne kompatibilizálódni ezzel a programmal. A Lakók nagyon lelkesek, örülnek a lehetőségnek, Lilu, milyen a Villa belülről, kisebb? Koszosabb.

Mindenki nagy erőkkel veti bele magát a társadalmi célú hirdetés elkészítésébe, ez annyit tesz, hogy mindenki sminkel. Alekosznak nem lóg ki az orrszőre, nekem arra az információra is szükségem lett volna, a fülében vannak-e huncut szőrcsomók és a köldökszöszt kiszedegette-e, mielőtt magára öltötte második bőrét, az atlétát. Aztán mindenki elmondja, hogy ez a feladat össze fogja őket kovácsolni, háttérbe szorul a feszület, biztos, hogy ezen a héten nem lesznek viták, veszekedések. Béci szerint érezni lehet, hogy valami megváltozott. A nagy készülődés után sikerül elkészíteni egy fantáziátlan felhívást, kár volt azért a sok alapozóért és púderért. Ha szeretnétek segíteni, az SMS szám: 06-91-334-334, díja: 252Ft + Áfa (63 forint) bruttó: 315 forint.

A következő percekben a főszerepben Alekosz, aki Lilu megfogalmazásában teljes körű kommunikációs tréninget tart Jerzsinek. Szükség lesz mindenkire, passzív közreműködésre lesz szükség! A beszédtechnikai és egyéb, kommunikációval kapcsolatos technikai óra tisztelt hölgyeim és uraim, kezdetét veszi! Hofi poénja jut eszembe, hogy kell írni, törölköző, vagy törülköző? Hát mennyi van eddig leírva? Téhá. Itt akkor bele is mennék, ha nem is a közepébe, de elég erősen. Borotfa, vagy borotva? Borotva, vével. Igen, csak a borotva az egy olyan eszköz, benne is van a nevében, régen a borotvák fa nyéllel készültek és kihajthatóak voltak. És fából voltak, ezért borotfa. Tehát fa. Mert ugye fa volt. Most már nincsenek ilyenek, ezért lett borotva. És itt már alkalmaztam is egy kommunikációs trükköt, ugyanis soha nem volt borotfa, mindig is borotva volt, csak úgy magyaráztam el neked, hogy elhidd és valószínűleg el is hitted. Önkéntelenül kiszakad belőlem egy aztakurvabazmeg. Nem tudom, figyeltél-e arra, mit mondtam. Jerzsi bevallja, hogy nem figyelt, mert azon röhög, hogy az asztalon van csoki, kotongumi, szalámi és csemege uborka, arra figyelt és várja a feladatot. Gondolom, beszélni kell. Nagyon jó észrevételek!A hatékony, kifinomult kommunikáció lényege a jó helyzetfelismerés. Jerzsi azt a feladatot kapja, hogy a három lány közül beszéljen az egyikhez egy percig, a téma a lány szépsége. Jerzsi Gigit választja, beszél a hajáról, a válláról, a lány egy ideál Jerzsi számára, nincs rajta olyan rész, amit ne szeretne rajta. Alekosz szerint ez egy teljes anatómiai elemzés. Nem lett volna egyszerűbb csak ennyit csinálni, hogy…mutatom!

Alekosz egy kivénhedt cukrosbácsi mozdulataival leül Gigi mellé a kanapéra, aki rögtön az Alekosz, nem érhetsz hozzám mondattal reagál. Alekosz közvetlen közelről bámul bele Gigi arcába az ápoltaknak kijáró, kissé leereszkedő tekintettel és mosollyal, majd megszólal, gyönyörű vagy. Az újabb feladatot Jerzsi nem hajlandó teljesíteni, mert most Évát vagy Anikót kellene fél percben dicsérni. Ha a Gigi meg is engedné, neki akkor is kellemetlen ez a helyzet. Beszéljünk inkább a kotongumiról! A koton… Nem a koton, hanem a gumióvszer. Mert annak az a neve. Élvezhető legyen az előadásod, ne legyen felszínes, figyelj a tempóváltásokra, általad tedd érdekessé ezt a gumióvszert. A kezemben található egy fekete csomagolásban. Vákuumcsomagolt, levegő se be, se ki. Víz se be, se ki. Ez Önök számára, a férfiakra lett kitalálva. Mi ellen védekezik? A nem kívánt terhesség, mondja Anikó. Nem csak! Hanem a különféle betegségek ellen is. Őszintén remélem, hogy a következő feladat nem a rendeltetésszerű használat bemutatása lesz a csemege uborka segítségével, vagy esetleg, de ezt végig sem merem gondolni. Tessen megmutatni a lányoknak, tökéletes, tökéletes! Alekosz elégedett tanítványával, a legnagyobb fejlődés, hogy 3-4-5-6 mondatot el tudott mondani folyékonyan úgy, hogy azok a mondatok össze voltak fűzve. Határozottnak tűnt. Nem volt az, de annak tűnt. Én határozottan idegesnek tűnök, kimegyek a teraszra rágyújtani és nem érdekel, hogy Éva akar lenni az egyetlen nő a fináléban, ha már a versenyt nem nyerheti meg.

Béci levelet kap, értse meg, hogy a Villaszabályzat tiltja a külvilággal való kommunikációt, ezért nem továbbíthatta (és más sem) az ajándékot a barátnőjének. Béci már semmi jóra nem számított, aztán jön egy újabb levél, remélik, hogy megértette az előzőt. Csak akkor nem szabálysértés, ha az ajándék átadására külön utasítást kapsz. Béci, te fogod átadni a barátnődnek a neki szánt meglepetést, fogadd őt a Villa bejáratánál. Adri Béci nyakába borul, zokog, úristen, de jó. Bécinek remegett a lába, a keze, a feje és a szája, a többiek bentről leskelődnek, Anikó elintézi a jelenetet egy most már küldhetnétek anyámat, köszi felkiáltással. Gigi visítozik, itt alszik, juj biztos lesz umbala-umba! Adri ajándéka egyébként egy hímzett izé. Virágformátum. Színes cérnákkal, szép színekkel. Adri is hozott ajándékot, egy képet. Mit csináltál Adri, hát hülye vagy? Apám nem tudja! Most már igen! Adri a szívéhez tetováltatott egy szívet, benne a monogramjaikkal. Béci a nyugiszobában az úristen szót használja legtöbbször, mintha most találkoztak volna először, mennyire kívánta, olyan jó volt hozzá érni Adri finom bőréhez és leforgott a fejében egy pornófilm, úristen, apja megöl. Ja, Adri sokat fogyott. Popiból is.  

Köszönöm a képeket S-nek!

Címkék: vv4
436 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rianna 2011.03.15. 15:08:05

3, de el is olvastam :)

rianna 2011.03.15. 15:10:07

alekosz nézése a Gigi
s képen: priceless.

Hajni, ezek szerint ma nem lesz recept?

MegLepke 2011.03.15. 15:10:40

5.! a kedvenc számom!

capa05 2011.03.15. 15:11:54

Ezért aszerepért mennyit kérhetett a hölgy? Bár ez nem nyilatkozat.

biró lóránt 2011.03.15. 15:13:24

remélem, hogy VV Alekosz kompatibilis lesz a heti feladattal

Trevlovics 2011.03.15. 15:14:19

most, hogy itt a posztban olvastam, én is ráébredtem, hogy tényleg mennyire fantáziátlan és kreativitástól mentes ez az ösztönző kisfilm, amit csináltak. ment volna nekik ennél jobban is

biró lóránt 2011.03.15. 15:20:09

nádai kisasszony már megint milyen modorosan mondta a maga két mondatát a felhivásban

capa05 2011.03.15. 15:32:23

Nagyon sajnálom a filmben bemutatott családot és azokat a gyerekeket akik nem jutnak megfelelő táplálékhoz.
Azért a retek csatornától bizarr egy ilyen felhívás ahol a versenyzők egy hét kivételével habzsi- dőzsit tartanak.Ételeket érintetlenül dobálnak ki...
Ezt már a legelején kellett volna és akkor az ilyen pazarlások talán kevésbé fordultak volna elő.Nme lett volna a felhívás hiteltelen.

capa05 2011.03.15. 15:33:06

Nem lett volna(bocs)

lac64 2011.03.15. 15:33:08

@biró lóránt: Körülbelül mindenki modoros volt, köszönhetően a béna beállításoknak, illetve annak, hogy megpróbáltak másképpen - jobban - artikulálni, mint a hétköznapi beszédben. Egyébként Nádai (és nem, nem vagyok nyelvtan náci)

K Tomoceusz 2011.03.15. 15:40:09

Tudtam, hogy valamit elfelejtettem a tegnapi napról. A hímzést bazdmeg. Pedig a legjobb jelenet volt.

hexensussz 2011.03.15. 15:44:42

@csim1: Csaaaaak? Disznóság!
Már 43 prce él a poszt.

miszerint 2011.03.15. 15:46:12

hajnalka, zseni vagy. mmkk. nyerni fogtok a visszavágón, én hiszek bennetek! csak pörgetni kell, mit a veszett malac.

K Tomoceusz 2011.03.15. 15:50:05

@capa05: Lacának remélem holnap bemutatnak egy szomorú kisfilmet éhező kutyákról, hogy megtudja, a villában kidobott kaja jó helyre megy. Szomorú, de nem mindegyik születik habzsi-dőzsi családba.

Trevlovics 2011.03.15. 15:50:37

@miszerint: rendes kocsmában ha megpörgeted a csocsót az renonsz

K Tomoceusz 2011.03.15. 15:56:09

55. perce várjuk vérnyúl kollegát az oktatófilmmmel, biztos elment nagygyűlni. Reméljük nem a bankkártyás-rendszámos beszélgetést hozza, az azt jelentené, hogy nem naprakész.

mézescsók 2011.03.15. 16:04:49

A jótékonysági kampány, illetve a szándék nemes, de eléggé lejáratódott az utóbbi időben. Tudom, hogy vannak nélkülöző családok (van, amelyik önhibájából és van, amelyik nem, szerintem utóbbiak vannak többen) és éhező gyerekek. Azzal is egyetértek, hogy az éhezőnek nem halat kell adni, hanem hálót. Viszont az elmúlt években már annyiszor és annyiféle célra kérték a segítséget, hogy kicsit szkeptikussá váltam. Ezt a problémát nem lehet megoldni segélyakciókkal, az is igaz persze, hogy ez is segítség, ha csak pillanatnyi is a rászorulónak. Nyomtam már a sms-t, de nem vagyok meggyőzve.
A klub filmje béna volt és nagyon szájbarágós. Ami külön bosszantott, hogy lehettek volna kreatívabbak is. A műsorblokkban kb. háromsor hangzott el, hogy kétmillió ember éhezik stb. Egyszer leírva, aztán Lilu ismételte el a számokat, amiket mindeki láthatott, majd Anikó interpretálásában is láthattuk.
Hogy a villa tiszta-e vagy koszos, nem tudom, de Lilu megjegyzése minősítette a csajt. Pikírt, rosszindulatú és buta. Persze Lanois nyilván megmagyarázza, hogy miért is remek, de meggyőzni nem tud. Többéves nézői tapasztalaton alapján írtam a fenti megjegyzést. Sokat árt az RTL-nek és a műsornak a nő.

frea 2011.03.15. 16:14:35

@mézescsók: Nem tudom, mit vártatok volna el a filmtől. A lényeg benne van, aki egyetért adakozik, aki nem, egy kreatív változattól sem.

Trevlovics 2011.03.15. 16:27:12

@frea: az a baj vele, hogy nem elég kreatív, olyan értelemben, hogy ezeket a szövegeket bárki felmondhatta volna, semmi egyedi nincs benne. jobb lett volna, ha rájuk lenne szabva a kisfilmbeli szerepük, pl alekosz ingben szivarozik és konyakozik hátradőlve a bőrkanapén, aztán kimegy, feltűri az ingujját és elkezd ásni egy kertet, magot ültet, megizzad, és mondja, hogy ez nagyon kemény meló, szerencsére neked (a nézőnek) elég egy sms-t küldeni, vagy jerzsi egy baszott nagy pultipuson mond beszédet, hogy mennyi szegény van, mindenki adakozzon, milyen fontos minden egyes jócselekedet stb... közben izzad, dadog, aztán oldalra kiszól,hogy ez nagyon kemény meló, szerencsére neked ( a nézőnek) elég egy sms-t küldeni, stb... vagy valami ilyesmi amiben benne vaz az is, hogy ezek ők, ilyenek, egyediek, nem cserélhetők

Lotyó Bridzsida 2011.03.15. 16:27:18

@mézescsók:

Az rtl-nek és ennek a műsornak már nem árthat semmi, de most komolyan.
Normális ember nem képes együttlélegezni ezekkel.

dr. gernika 2011.03.15. 16:33:14

@mézescsók: Azért is megfontolandó, mert Lilu nem osztja meg a nézőket, mindenki szerint (pontosabban nem láttam még ellenkező véleményt) szégyen az a nő, nem való műsorvezetőnek.

csicserierika 2011.03.15. 16:34:56

@mézescsók: szerintem járhatnánk rosszabbul is minthogy Lilut tolják a képünkbe.
Ha ez a műsor a tv2-n menne, akkor nem nézném, mint anno a BB-t sem, mert Liptaitól és Till a.-tól rosszul vagyok, nem beszélve a reggeli Demcsák -Vujity párostól, most meg még begyűjtötték a modoros Rákóczit is.

K Tomoceusz 2011.03.15. 16:38:28

Szőkenő szarvas nap alkalmából arkangyal kollegának:
www.youtube.com/watch?v=6HxG9nvGdQ0

BGy · http://babosi.blog.hu 2011.03.15. 16:39:03

Én a Bükkben nyomtam 30 km-t, de siettem haza, hogy az első 50-ben benne legyek, úgy látom, sikerült is. Pedig egy hajítófát sem adtam volna érte. :))))

Zelefánt 2011.03.15. 16:40:07

Néhány napot kihagytam -- szinte teljesen más embernek érzem magam.

Hajnalka viszont igen elszánt teremtés lehet, mert én az angol bajnokságról vagy a Twin Peaks-ről sem tudnék ennyit írni, pedig igazán fordulatosak, és szeret(t)em is mindkettőt.

Zelefánt 2011.03.15. 16:44:24

@Trevlovics:

Azt a pár gyeptéglát igen hamar felszedné -- bár lehet, hogy valóban megizzadna belé --, de mit ültetne alá?

(Esetleg néhány szál dohányt, hátha szivarfává terebélyesedik a hátralévő néhány hónap alatt.)

frea 2011.03.15. 16:44:59

@Trevlovics: Jó ötletek, ok, lett volna egy jópofa felhívás. Az eredményt illetően vagyok szkeptikus, nem hiszem, hogy ennek hatására többen adakoznának.Nem akarok példákat hozni, nem is ez a lényeg, ezt a kis közösséget is megosztotta a felhívás. Érdekes volt olvasni, valaki azon elmélkedik, hogy nem kellett volna gyereket felelőtlenül...., meg annyit...., meg olyan körülmények közé stb. Ezek a gyerekek ott vannak, igen, felelőtlenül megszülték őket, igen, pont oda, és igen, most segíteni kéne nekik. Lehetett volna még számtalan helyre adományokat kérni, sajnos sok alapítvány léte függ állami hozzájárulás nélkül a civilektől. Most rajtuk lehet segíteni, polemizálni már késő.

Lotyó Bridzsida 2011.03.15. 16:49:12

@csicserierika:

a rákóczit direkt égetik ilyen okostojás/béna szemüvegekkel?:))

Albino Vernyul 2011.03.15. 16:50:13

@K.Tomoceusz: Nagygyulik a fene, en a politikat ertelmezni/elemezni szeretem, nem ott toporogni, es zaszlot lengetni..;)) Amugy szieztaztam.. Neminemu szekelykaposzta szervezetembe juttatasatol elpilledtem..
Ha a arra gondolsz, mikor Alek a szonyegjeirol beszelt, illetve a penzzel, szamokkal valo viszonyarol tobbek kozott, akkor egyre gondolunk.. Ha nem, akkor kerek linket...
De, ha ennyire nem erdekel az a jo kis emberismereti aranybany, akkor nem linkelem oket.. Ettol fuggetlenul, abban a hosszas beszelgetesben benne volt az, ami mara eltunt Alekbol, es atadta magat a pore pozolasnak.. Ott kijott, hogy hany eves, hogy van tapasztalata, es nem hulye.. Persze a furcsa dolgai mellett.. Viszont mostanra idomult egy szerephez, ez mar nem tetszik.. Anikorol is sok minden kiderult.. Es nem arra gondolok, hogy nagyobb a kupi a kocsijaban, mint a magyar mediaban...:)

Mme Chauchat 2011.03.15. 16:55:12

@Lotyó Bridzsida: az arckönyvön állítólag kapott két lájkot, szal szignifikáns

Lotyó Bridzsida 2011.03.15. 16:56:36

@Mme Chauchat:

képernyőkompatibilis you mean?:))

Mme Chauchat 2011.03.15. 16:57:58

@Lotyó Bridzsida: nevör, sskk nem kompatíbilizálható

Lotyó Bridzsida 2011.03.15. 17:00:05

@Mme Chauchat:

effektív érteni akarom, amit mondasz MMKK.:D

Albino Vernyul 2011.03.15. 17:01:55

Rajottem Anikot miert erzitek modorosnak.. Amator szinten szineszkedett, szinhazban.. Egy szinhazi eloadas gesztusokban, hanghordozasban sokkal eroteljesebb kell, hogy legyen, mint egy filmbeli szerep, vagy TV-s megszolalas.. A szinhazban tavol vannak a nezok, ezert mindent kicsit tuljatszanak.. Filmen, TV-ben viszont a kamera kozel van, ott sokkal visszafogotabb jatek is atjon.. Mikor ilyen feladat van, es ugymond eloadni kell, visszanyul a szinhazban tanultakhoz, de mivel nem kepzett szinesz, ezert azt hasznalja, amit ott felszedett.. Ez meg a TV-n keresztu neha sok..

Zelefánt 2011.03.15. 17:05:55

VV R(&)B csaját elnézve feltűnő, mennyire elterjedt mostanában ez a cigánylány-típus, (ami bizonyos társadalmi jelenségekre ugyan visszavezethető), de valahogy mégis, talán(?) szándékosan olyanra festik/sminkelik/tetováltatják magukat, hogy a végeredmény szerint mintha mind ikrek volnának.

lucerna 2011.03.15. 17:07:12

@Albino vernyul:
nanemár, hogy azért érezzük lalásnak, mert túlképzett. ahhoz nem kell képzett színésznek lenni, hogy valaki adott szituban helyesen nyilvánuljon meg. arányérzék kérdése vagy vmi haonló. :)
amúgy üdv mindenkinek!

frea 2011.03.15. 17:07:56

@Mme Chauchat: Legalább morotvát mondott volna, az legalább van.

Mme Chauchat 2011.03.15. 17:10:41

@frea: vagy Meretva...vagy, leginkább: semmit...

Lanois 2011.03.15. 17:20:50

@mézescsók: Ezt még nem írtam eddig, de ha nem tetszik a Lilu, akkor ne nézzed.

Albino Vernyul 2011.03.15. 17:21:48

@lucerna: Az olvasasnak az a lenyege, hogy megertsuk a szoveget.. Pont ellenkezoleg irtam.. Az a baja ilyen szituaciokban, hogy csak a szinhazi eloadasmodot ismeri, amator szinten.. Pont, hogy ezaltal "alulkepzett", de ilyen helyzetekben, ahhoz nyulkal vissza amit ismer, ez viszont a TV-ben sok lehet... A tobbieknek nincs mihez visszanyulni, ezert nem esnek bele ebbe a hibaba, termeszetesebben tudnak megnyilvanulni.. Ez nem minden hasonlo feladatra igaz, mert a musorvezetosoket eleg jol oldja meg..

frea 2011.03.15. 17:22:22

@Mme Chauchat: Hát ha ez a vesszőparipád, legyen. Én köznevet mondtam, nem tulajdonnevet.

frea 2011.03.15. 17:24:53

@frea: @Mme Chauchat: De ezt is megmagyarázta, mint mindent.

lucerna 2011.03.15. 17:25:36

@Albino vernyul:
ja, hogy annyira setét, hogy nem tudja megkülönböztetni a tv-t a színháztól? akkor egyetértünk.

lucerna 2011.03.15. 17:27:06

btw ahogy Anikó beszél, úgy színházban sem kell beszélni. meg sehol. SSKK.

frea 2011.03.15. 17:29:55

@Lotyó Bridzsida: Építik az imidzsét. Ha már a stílus nem egyedi, legyen rajta valami feltűnő.

Zelefánt 2011.03.15. 17:33:06

@Albino vernyul:
Az ötvenes/hatvanas évek fordulóján készültek a TV-ben az első tévéjátékok, amelyeket élesben(!) közvetítettek egy stúdióból, értelemszerűen a kor színházi sztárjainak főszereplésével. Kevés maradt fenn mára belőlük, de nagyszerűen látszik, hogy a tízpontos színészek mennyire túljátszák/modoroskodják a szerepüket.
Később persze mindenki visszafogottabbá vált (és persze az élő adások izgalma is megszűnt.)
Szóval én értettem.

frea 2011.03.15. 17:34:39

Giginek pirospont, hogy mosolyogni tudott vizslatás közben Alkeszra. A hideg futkosna a hátamon, ha így a szemembe nézne ezzel a sunyi tekintettel.

lucerna 2011.03.15. 17:35:16

@Zelefánt:
én is értettem, de 2011 van.(:

Hódos Hajnalka 2011.03.15. 17:38:00

Imádnivaló tüncimüncik vagytok, hogy aláírást gyűjtöttetek a receptekért, de nem tervezek ilyesmit a továbbiakban, kínjaim enyhítésére és az öfi laposságát feldobandó talátam ki ezt a kis szösszenetet.
Örülök, hogy tetszett. :)
Annak különösen, hogy Trevlovics meg volt elégedve! :)

@miszerint: köszönöm :))

Zelefánt 2011.03.15. 17:38:04

Anikóból soha sem lesz színésznő, rá másfajta rivaldafény vár, ez nyilvánvaló.
Még a Barátok közt-be sem férne bele; az ottani előadásmódoktól már az előzetes ideje alatt is rázom magam, mint a kutya fürdés után.

arkangyal44 2011.03.15. 17:39:42

@K.Tomoceusz: Köszönöm tesó,nagyon jót derültem rajta:))

frea 2011.03.15. 17:42:38

@Zelefánt: Értjük mi, nem szereted. Még szerencse, hogy mindenki másra van kihegyezve.

Zelefánt 2011.03.15. 17:45:10

@lucerna:
Az előbbiben én sem kételkedtem, de a 2011-el nem tudok mit kezdeni.
Kurva kevés ember alkalmas színésznek, és így volt ez régen is, és ma is így van, lógatlanul attól, hogy ma tízezerszer többen próbálkoznak a szakmában, -- némileg több eséllyel --, mivel a sok szar csatorna műsoridejét valamivel mégiscsak ki kell tölteni.

Zelefánt 2011.03.15. 17:48:19

@frea:
Butaság. Szép lány, de ma már 120 egy tucat (és mind a Médiahercegre vár, piros Ferrarin).
(Ja, és a belső értékekről már ne is beszéljünk.)

lucerna 2011.03.15. 17:51:22

@Zelefánt:
a 2011-et azért írtam, mert lehet, hogy az ötvenes-hatvanas években a színészek modorosak voltak a tv-ben, de ma már egy 8 éves gyerek is tudja, hogy kell egy kisfilm alá elmondani 2 mondatot, hogy viselkedik egy műsorvezető, milyennek kell lennie egy reklámszövegnek, etc.
ergo nincs rá mentség, ha valaki ennyire béna, illetve van, az, hogy béna.

picigyongy 2011.03.15. 17:52:33

K.Tomoceusz
Hímzés:másnak is feltűnt, nem csak nekem . Bent sálat köthetett volna lopott fonalból - akkor Béci bevonult egy kész hímzéssel és most a Nyugdíjas klubbok, Hímző körök szavazatira hajt ?!

lucerna 2011.03.15. 17:53:35

@Zelefánt:
a kommenteddel amúgy egyetértek.
Plusz Anikó sztem is gyönyörű (főleg sminkben), szép beszédhangja van, stb., stb.
de ezt a kisfilmet meglepően szarul oldotta meg.

fáncsi28 2011.03.15. 17:55:54

A nagy jótékonykodási akcióról két dolog jut eszembe.
1. A nagy macit gondolkodás nélkül küldenék el, de az egyiknek se jutott eszébe, hogy lemondjanak az italról, cigarettáról és annak az árát küldjék el.2. Az RTL Klub is nagy összeggel járulhatna hozzá, ha nem olyan emberek igen magas fizetésére költene, akiknek nincs v. hosszú időn át nem volt műsoruk, még a stúdiók környékére sem mentek/mennek (ld. Vágó, Stohl, Mónika...)
Hajni egyébként szuper vagy, naponta alig várom a hogyvoltjaidat! Már az összefoglalókat is olyan szemmel nézem, hogy "erről vajon mit ír majd Hajni?" :-)

Zelefánt 2011.03.15. 18:03:02

@lucerna:
Na ezt legalább kibogoztuk.

Lotyó Bridzsida 2011.03.15. 18:05:23

@frea:

feltűnő=idiótán álló?:))

meg lennék lepődve, hogyha nem lenne 158 db tehetséges fiatal a kapuban. miért kell mindenáron ilyen uncsi embereket dolgoztatni ilyen pozíciókban?

Trevlovics 2011.03.15. 18:11:48

@Hódos Hajnalka: mondhatjuk, hogy rendkívül meg voltam elégedve :)

Lotyó Bridzsida 2011.03.15. 18:21:44

Mégegyszer megkérdezem, mert a múltkor nem figyeltem a válaszotokra:

Észrevettétek, hogy a Gigi képtelen 20 mp-nél tovább egyenesen nézni kamerába/más szemébe, mert azonnal elkapja balra/le/föl a tekintetét?

Csak engem zavar, Jean?

Lanois 2011.03.15. 18:24:13

@Lotyó Bridzsida: betettünk két fiatalt a neked valóba. az nem jó?
gondolj bele azért, hogy az máshol sem úgy működik, hogy egy fiatal hipphopp megkap egy főműsoridős melót. ez olyan, mintha elvégzed az orvosit és másnap mész agyat műteni.

lucerna 2011.03.15. 18:24:26

@Lotyó Bridzsida:
én spec. még nem vettem észre, de a Csernus doki majd jól leoltja érte, ha kijön. ;)

Lotyó Bridzsida 2011.03.15. 18:25:55

@Lanois:

:D:D:D ez jóóóó!:D:D:D

a vetélkedővezetés vs agyműtét hasonlat.

:D:D:D

bolond maga, csak nem forog, inkább aggyon egy jónimasszazst gyorsan.:D:D:D

Lotyó Bridzsida 2011.03.15. 18:28:56

@Lanois:

alek sem bírt a béci szemébe nézni oltás közben.:D

ez nagyon jó önismereti gyakoralt egyébként, hogy úgy mondd meg a magadét valakinek, hogy tök egyenesen nézel a szemébe folyamatosan.:))

frea 2011.03.15. 18:29:42

@Lotyó Bridzsida: Teljesen igaz. Nem értem, miért futtatják, semmi élvezhető nincs a stílusában. A rádióban jó volt, de ott sem egyedül brillírozott. Nem mindenki való a képernyőre. Túl eröltetett.

Lotyó Bridzsida 2011.03.15. 18:31:18

@lucerna:

persze mert arra figyelsz, hogy hadonászik a kezével beszéd közben.:) tipikus elterelő hadművelet, hogy ne az legyen a lényeg, amit mond, hanem hogy hogyan mondja.:)) még én is hajlamos vagyok erre, ha nem figyelek oda. mármint a hadonászásra.:D

Lotyó Bridzsida 2011.03.15. 18:32:16

@frea:

nála már a barátok közt is érdekesebb, sajnos. főleg a sok hatásszünettel már végképp nézhetetlen.:))

frea 2011.03.15. 18:32:59

@Lotyó Bridzsida: Na, ahhoz kéne szellemi fölény!Az meg az ablakban.

lucerna 2011.03.15. 18:35:11

@Lotyó Bridzsida:
hát tulajdonképpen engem eléggé lekötnek a fogai...

csicserierika 2011.03.15. 18:36:23

@Lotyó Bridzsida: pszihomókus megmagyarázta, hogy helyesen tette, mert így nem konfrontálódott, és hogy nem állt fel mint egyik kakas a másikkal szemben, ezzel élét vette a dolognak :)

frea 2011.03.15. 18:37:07

@Lotyó Bridzsida: A Barátokat nézem néha, anyukám nézi, és időnként megvitatjuk a dolgokat. Az a jó, hogy kihagyhatsz csomó részt, nem maradsz le semmiről. A Rákóczi első műsorát megnéztem, vontatott és uncsi. Túl joviális, engem idegesít.

frea 2011.03.15. 18:38:37

@csicserierika: Meg így azt is megúszta, hogy csokis legyen a bugyija.

frea 2011.03.15. 18:40:42

@csicserierika: Szeretnék látni egy adok-kapokot Alkesszal, de ezt még meg kéne tanulnia.

Peter_Cs · http://peter-cs.blog.hu/ 2011.03.15. 18:40:56

@mézescsók: Az ilyen adhoc kampányok alkalmatlanok a probléma megoldására, csak a burzsoázia lelkiismeretének az álságos megnyugtatására szolgál. A hosszútávú megoldás a gazdasági szerkezetváltás, nem az ilyen segélyakciók. Ez is be fog dögleni egy-két éven belül.

@gernika: Lilu tud vicces is lenni és jól is néz ki.

csicserierika 2011.03.15. 18:40:58

@frea: mégis a Béci volt az idegesebb :)
Frusztrált volt a párbaj miatt.

lucc.gizi 2011.03.15. 18:41:38

hát, vessetek a hosszúfarkú mókus elé, de én kurvára nem hiszek ezekben a jótékonysági dolgokban, valahogy mindig kiderül sajnos előbb-utóbb, hogy mindenhová megy a pénz, csak a címzettnek nem. Bunkó sem akarok lenni, de szerintem eléggé hatásvadász az rtl, mind a filmmel, mind pedig a heti ájtataskodással. Rájönnek majd, mert zuhanni fog a nézettség. Ha annyira aggódik a csatorna, akkor gondolom, h. a kicsinyke reklámbevételekből telne a vetőmagra. Bocs, nem cinikus akartam lenni, csak nem bírom az álszentséget.

csicserierika 2011.03.15. 18:42:47

@frea: ez odabent igazán nem megy senkinek, legfeljebb végső érvként főleg Ani és Éva ordibál egyet :)

Lanois 2011.03.15. 18:43:33

@Lotyó Bridzsida: Gyóóórsan? Hova gondolsz? Jó masszázshoz idő kell kérem.:)

Aszittem a kamerábanézést írtad a Gigivel kapcsolatban, és azt Alkesz elég emlékezetesen tolta, mikor a teknőcének üzent.

Albino Vernyul 2011.03.15. 18:45:10

@fáncsi28: Jeleznem Aniko nem csak a macijat ajanlotta fel, hanem a CKM-tol kapott penzet is bedobna.. Csak a gonosz Hajni ezt kihagyta a posztbol..;)

csicserierika 2011.03.15. 18:45:24

@lucc.gizi: én is így vagyok, főleg alapítványnak nem adok egy fityinget sem, de ez mögött Hegedűs Zsuzsa áll, akiben nem szeretnék csalódni. Hitelesnek tűnik.

Lotyó Bridzsida 2011.03.15. 18:45:39

@frea:

- Tudod, Mánuel Hernández, már jobban szeretlek, mint Fernándó Amígót, mert Fernándó Amígó megcsalt Tereza Eszmeraldával, amiből gyermekük született Hortenzia Zsanoária, aki a minap bárnyhímlős lett, és kórházba kellett vinni.

Lényeg:

"Mánuel, szeretlek."

:D:D:D:D

De ezeknélkül a körmondatok nélkül nem lennek 3 hét múlva is vérveszteség nélkül követhető.:D:D:D

Darcylla 2011.03.15. 18:46:56

@lucc.gizi: csatlakozom. A villalakók maguk mondták, tán Anikó, hogy fel lehetne a fotókért kapott pénzt ajánlani. De árverésre is lehetne bocsátani egy-egy legendás cuccukat, és nem alapítványba csurgatni a pénzt, mert ha el lehet lopni, azt errefelé el is lopják:))
Az esemes-kuncsora meg végképp égő:((

Lotyó Bridzsida 2011.03.15. 18:47:50

@csicserierika:

Ja, kérem, lényeg a non-verbális "élvevés", natürlich.:D

Soror Formoza 2011.03.15. 18:49:41

@Hódos Hajnalka: A tegnapi poszt elolvasasanak nemkivant mellekhatasakent ma semmilyen etel nem elegiti ki az izlelobimboimat :)

frea 2011.03.15. 18:50:00

@csicserierika: Elszakadt a cérnája, nem csoda. Mi kb. 40 percet látunk, ők össze vannak zárva. Alkesz marhaságai jópofinak tűnhetnek, de napi 24 órában ezt a zagyva embert elviselni fárasztó lehet. Párszor biztos adtam volna neki egy tockost.

Tompó 2011.03.15. 18:53:00

@Lotyó Bridzsida: Azért nem néz senki szemébe Gigike sokáig mert fél, hogy kiolvassák belőle: Ez a Gigi nem is olyan jó kislány, mint azt előadja meg még fétis-pornóban is szerepelt. Ezt 30 mp után már ki lehet olvasni az ember szeméből:DD

frea 2011.03.15. 18:53:01

@Lotyó Bridzsida: Jó a szöveg, kb. ennyire érdekfeszítő a többi is. A lényeg 2 mondatban elmesélhető.

csicserierika 2011.03.15. 18:53:35

@frea: nem írom le még egyszer. Nem akarod megérteni.Inkább küldj nekem is egy tockost, hátha lenyugszol :)

Lotyó Bridzsida 2011.03.15. 18:53:47

@Darcylla:

Mink azt csináltuk a dolgozóban, hogy kb 30-an kiválasztottunk egy rászoruló családot, és megkértük őket, hogy írják össze mire van szükségük, mi meg összeszedtük és levittük nekik, meg egy kis lóvét is.
Hát nem emlékszem mikor volt utoljára ilyen jó érzésem, ráadásul pont karácsonyra sikerült időzíteni. :))
Volt nagy öröm, tényleg.:)
Szerintem most tavasszal is küldök nekik ezt-azt, amit már én nem használok, ők viszont nagyon örülnének neki.

frea 2011.03.15. 18:56:57

@csicserierika: Éva ordít, néha Ani is, de Alekosszal néznék meg egy igazi szócsatát. A monológok már mennek, jöhetnek a dialógusok.

lucerna 2011.03.15. 18:57:38

@Lotyó Bridzsida:
de plüssmaci mindenképp legyen a csomiban! :D
komolyra fordítva a szót: le a kalappal!

the sandwich maker 2011.03.15. 18:58:17

ma is bebuktam az online tv-t, nagyszerű, csak egy valamit kérek: ha Lilu lesz valaki légyszi írja le érzékletesen hogy néz ki, köszi.

Trevlovics 2011.03.15. 18:59:11

no. az ertéelnek úgy fer pénzt kérni jótékony célra, ha melléteszi a magáét. bárkinek meg úgy fer szidni meg tolvajozni az alapítványi rendszert, ha megteszi helyette a magáét.

Trevlovics 2011.03.15. 19:00:24

lilut általában úgy néz ki, mint a kamaszodó nils holgersson, aki nem tudja eldönteni, hogy emós legyen vagy meleg

Albino Vernyul 2011.03.15. 19:00:29

@lucerna: Amit tanult, ahhoz nyul vissza.. Nem minden esetben, de ha nagyon meg akar csinalni valamit, akkor tulporog.. De nezz meg egy operett, egy Shakespeare, egy kabareban szereplo, egy musical, vagy egy filmszineszt... Meg a maganeletuk gesztusaiban is sokszor tetten erheto a kulonbseg.. Es nem minden szinhazi szinesz jo filmre, es forditva.. Es itt legtobb esetben kepzett szineszekrol beszelunk.. Mindent tanulni kell.. Van akinek konnyen megy, van akiken nehezen, vagy egyaltalan nem.. Aniko, ha bekerul valahova esetleg majdanan musorvezetonek, vagy barmi masnak, vagy megtanulja a szakmat, vagy nem.. Vannak hozza alapkepessegei, a tobbi meg majd kiderul...

csicserierika 2011.03.15. 19:00:35

@frea: volt ott már egy pár riposzt :)
Akinek füle van hallja :)

Lotyó Bridzsida 2011.03.15. 19:00:57

@lucerna:

A lényeg nem azon van, hogy mekkora májerek vagyunk, hanem a folyamatos odafigyelésen.

Hogy "hopp találtam egy szar vasalót a szekrényben, na, ezt a M-éknak félreteszem, hátha örülnek majd neki".

Kb ennyi a nagy titok. Szintiszta odafigyelés, semmi több.

Lotyó Bridzsida 2011.03.15. 19:02:20

naaaa! eltűntek az arany állítmányaim!!!!

lucerna 2011.03.15. 19:04:14

@Albino vernyul:
oksika, értem. van igazságod, tényleg! :)

lucerna 2011.03.15. 19:05:41

@Lotyó Bridzsida:
vili, csak a legtöbben mégsem teszik ezt meg, ergo: májerek vagytok. de tudom, hogy nem ezért írtad!

dr. gernika 2011.03.15. 19:09:56

Mert eddig nem tudták, mi a különbség a margarin és a vaj között???

dr. gernika 2011.03.15. 19:12:42

@gernika: Lemartam az arcom... Jerzy az egyetlen, aki tudta. :S

lucerna 2011.03.15. 19:13:12

jó. Anikó a raj, el kell ismerni.
Alekinnyó, bmeg.

MagasMacska 2011.03.15. 19:15:33

Istenem, ezek még egyszer sem voltak vásárolni?

frea 2011.03.15. 19:16:24

Ez az Alkesz tiszta hülye!A vajra csak rá van írva, hogy margarin. A 10.10 meg jó lesz 6.6-nak is.

Albino Vernyul 2011.03.15. 19:17:30

Alek es Beci is hulye..;) A vaj allati eredetu, a margarin novenyi eredetu.. Mindkettot hasznaljak ugyan azokra a dolgokra.. Zsemlere kenve, sutemeny kremekbe, stb... En pl. inkabb margarint eszem, a vaj mar tul nehez nekem... Jerzy meg ebben a temaban otthon van tulajdonkeppen.. Tanulta is, meg ez a maniaja a gyuras miatt...:)

lucerna 2011.03.15. 19:19:42

Jerzy lepipálta a többit, nocsak. (:

Trevlovics 2011.03.15. 19:20:58

én azon csodálkozom, hogy alekosz nem íratta fel a szivart és a konyakot. hadd tanuljon az a gyerek!

Lotyó Bridzsida 2011.03.15. 19:21:07

én gyerekkoromban megettem egy szekérnyi bundáskenyeret.
hogy lett belőlem normális ember???:D:D:D

frea 2011.03.15. 19:21:08

Lilunak is bevernék egyet, Jerzy azért tudta, hogy a margarin növényi, mert az a félkegyelmű órát tartott neki. Igaz, a kotonról, meg a csajokról, de ez olyan hatásos volt, hogy ezentúl minden, amit Jerzy mond, ennek köszönhető.

fran7 2011.03.15. 19:21:15

Laci, mit csinálhatott a kibucban? Ott nem adnak nyulat a Mózes vallásúaknak.

lac64 2011.03.15. 19:23:21

@lucerna: "jó. Anikó a raj, el kell ismerni." A "raj" mit jelent?

hexensussz 2011.03.15. 19:24:19

Ennél a csevegésnél jobban járt volna az Okostojás, ha meg sem nyikkan.

2011.03.15. 19:24:53

Főzőmargarinra gondolt a nagyeszű görög, pár éve divat volt. Tegye fel a kezét a jelenlévő háziasszonyok közül az, aki ilyet használ.
Valaki?

MagasMacska 2011.03.15. 19:24:56

@frea:

Nem, Lilu azt mondta, hogy nemcsak tudta, de Aleknak köszönhetően, el is merte mondani.
Mondjuk egy orrbaverést ezért sem sajnálnék tőle..

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2011.03.15. 19:25:04

@Lotyó Bridzsida: Igen, nekem is ez jutott eszembe. Jó, hogy nem haltam meg koleszterin-túladagolásban!
És a csibe? Az 100% tojásból van, mégis túléli! Nooormális?!

rianna 2011.03.15. 19:25:13

@the sandwich maker: kinyúlt fehér átlátszó szvetter, térdig érő, amivel én a piacig se mennék le, lila felső, farmergatya, amitől 10 centivel rövidebbnek tűnik a lába (de lehet, hoyg tényleg ilyen rövid), rózsaszínes, nagyvirágos, pokrócméretű sál a nyakában. A haja elmegy, kifele van szárítva, az arca két árnyalattal sötétebb, mint a nyaka. Nem vagyok jó megfigyelő, hirtelen ennyit tudok mondani :)

frea 2011.03.15. 19:25:43

@lac64: Menő, valamiben klassz.

inmemancsi 2011.03.15. 19:26:49

@MagasMacska: legyen legalább kettő/képernyőn megjelenés, hadd örüljön Lanois is:))

a rózsaszín párduc újra lecsap viasat

frea 2011.03.15. 19:28:27

@MagasMacska: Hát, ha nem lenne ez az Alek, mekkora csapás lenne!Ok., verrjük orrba ezt a manipulátort!

Lotyó Bridzsida 2011.03.15. 19:28:40

@Yooha:

Amikor 4 tojást megettem egyszerre akkor mi történt velem?
Épp hogy túléltem??? Hajnálon múlt az életem???:D:D:D

sőőőt: úgy ettük a bundáskenyeret, hogy raktunk kettő közé egy szelet sajtot.
kész öngyilkosság, mi?:D:D:D

inmemancsi 2011.03.15. 19:30:34

@rianna: a fehér az kardigán, gombnélküli, a lila az trikó, lapos cipőben (barna?vajon miért) van, fehér műanyag öv nagy kerek csattal, végre nincs baszott nagy lógó vacak műanyag a fülében

Lotyó Bridzsida 2011.03.15. 19:30:46

jól értem?

tehát minden rászoruló családnak rendelkeznie kell kellő mennyiségű földdel és ólakkal?
ez mennyire életszerű???

frea 2011.03.15. 19:32:07

Na,egyelőre vége a kaviár zabálásnak!

dr. gernika 2011.03.15. 19:32:39

@Lotyó Bridzsida: Mmmm nyami, az nagyon finom. :)

genevieve 2011.03.15. 19:33:23

na tessék, tud ez a jerzy fiu folyamatosan és érthetően beszélni:-)

MagasMacska 2011.03.15. 19:33:43

Hát most figyeljétek ezt a beszédképtelen Jerzyt!

the sandwich maker 2011.03.15. 19:33:44

@rianna: @inmemancsi: köszi, köszi. Ez így is több, mint amennyit én meg szoktam figyelni, általában csak a sálig jutok.

MagasMacska 2011.03.15. 19:34:53

@Lotyó Bridzsida:

Falun általában van egy kert a házhoz. Más kérdés, ha ez gyakran csak szemétlerakóként funkcionál.

Hannibal22 2011.03.15. 19:35:45

Hát mi ezt,te? Ne hülyéskedjél már,ne hülyéskedjünk már! 150 komment?

rianna 2011.03.15. 19:36:11

@inmemancsi: tudom én, hogy kardigán, de az outfit tragikusságára a szvetter szó sokkal jobb volt :)

the sandwich maker 2011.03.15. 19:37:20

@Hannibal22: tudom, tudom. generáljuk a kommenteket inkább és meséld el min nyígnak most épp.

doctorgoa 2011.03.15. 19:37:56

Fura, ebben a vv-ben majd mindenki nélkülözött gyerekkorában :)

inmemancsi 2011.03.15. 19:38:09

@the sandwich maker: jaj de jó neked, legalább nem szenvedsz az összehordott kavalkádtól:))

inmemancsi 2011.03.15. 19:39:15

@rianna: ok, valóban költőibb a megközelítésed:)

genevieve 2011.03.15. 19:40:49

alek, várja a feladatokat.......

ez a pasi nagyon sötét....

fran7 2011.03.15. 19:41:54

Magyarországon 10 ha-nál több föld kell ahhoz hogy megélj belőle. Hiába adnak állatokat nekik, ha nincs mivel etetni. S most aranyárban van a takarmány. A vetőmaggal sincsenek kisegítve ha GM-sek.

frea 2011.03.15. 19:42:32

Már csodáltam, hogy elmond 5 mondatot, és nem szól be. Csak nem bírta ki!

Hannibal22 2011.03.15. 19:44:08

@gangesz76: Szia! No,sikerült rábeszélni ?

frea 2011.03.15. 19:45:01

@fran7: Valahol el kell kezdeni. Nem piacra termelnek, hanem maguknak.

gangesz76 2011.03.15. 19:46:49

@Hannibal22: neeeem, elég furcsán nézett rám, úgyhogy nem erőltettem:)

2011.03.15. 19:46:54

@fran7: szerintem nem arról van szó, hogy családi gazdálkodásokat építsenek, inkább konyhakerti, háztáji gazdálkodást akarnak megalapozni. Én elhiszem, hogy nehéz elindulni, és biztos vannak családok, akiknek csak egy lökés kell, hogy pályára álljanak. De azért vidéken hagyományai voltak a háztáji gazdálkodásnak, hova lett az a tudásanyag, amit nagyszüleink még tudtak?

rianna 2011.03.15. 19:48:10

@fran7: De ha nélkülözik, egy kis krumplit, ezt-azt megtermelhet a ház mellett. Azt meg lehet kapálni, plusz tart néhány tyúkot, azoknak annyi sok kaja nem kell.

Lanois 2011.03.15. 19:48:32

@gangesz76: Szia! A Lilu belekente az ujját a Laci vállába. Mit szólsz?

fran7 2011.03.15. 19:48:35

@frea: Tudom persze csak azért már hallottam olyat a falumban, hogy kért valaki vetőkrumplit, aztán a másik héten már azt ették. Úgy nem lesz jövőre krumpli. A falumban az utóbbi években arra lusták voltak az emberek, hogy leszedjék a saját fájukról a meggyet, cseresznyét.

MagasMacska 2011.03.15. 19:48:42

@fran7:
Ebben lehet, hogy igazad van. De azért ha idénre lenne répájuk, káposztájuk, borsójuk, már jó lenne. Csak azt nem tudom, tényleg nekiállnak-e földet túrni. (És, ha megteszik, az övék marad-e, vagy leszüretelik mások... Mert ez is nagy rákfenéje a kiskertek művelésének...)

Peter_Cs · http://peter-cs.blog.hu/ 2011.03.15. 19:48:52

@inmemancsi: Tiszta 80-as évek színvilága - nekem bejön! 80's rulez!

Trevlovics 2011.03.15. 19:49:37

na most nagyot nőtt lilu a szememben. amikor alekosz foghegyről, macsón odavetette neki, hogy jól áll a sárga, le mertem volna fogadni, hogy lilu ráveti magát, hogy alekosz vééééégreee! de nem, ez a nő egy robot, egy gép, megrázta magát és folytatta tovább a mélyinterjúkat. sosem gondoltam volna, hogy ilyen szinten kontrollálni, sőt, leplezni tudja a valós érzelmeit

Albino Vernyul 2011.03.15. 19:51:32

@doctorgoa: Gondold vegig, ha biztos egzisztenciad van, bemesz egy ilyen musorba...?! A jelentkezok tobbsegenel talalni fogsz valami olyan dolgot a gyerekkorukba, vagy a jelenukbe, ami problemas... Kell egy belso hajtoero, hogy kibirjak ennek a jateknak a hatulutoit, illetve a kivalasztasnal is a problemas embereket kerestek..

frea 2011.03.15. 19:51:38

@fran7: Hát így butaság. Szerintem megbeszélik velük, mit hogy célszerű.

Hannibal22 2011.03.15. 19:51:48

Éva hisztizik? (nincstévém)

fran7 2011.03.15. 19:53:33

Jó ötlet ez az egész, csak nagyon nehéz ügy, mert a háztáji termesztés sem olyan egyszerű, mint azt gondolják. A vetőmagok minősége se mindegy. Tavaly 3ezer ft fölött volt a vetőkrumpli 20 kilója. S ez nem a legdrágább. Kukorica mázsája 5ezer felett. A tápok még drágábbak. S fogy nagyon.

frea 2011.03.15. 19:53:45

@Trevlovics: Én nem lepleztem volna, csajosan odavetettem volna:dugulj el!

Zuzimama 2011.03.15. 19:56:31

@Trevlovics: egy médiarobot, érzelmek nélkül. Nekem ez pont nem szimpi, hogy soha nem emberi, mindig csak a szerepben létezik.

2011.03.15. 19:57:04

@fran7: látszik értesz hozzá, én hobbikertészként működöm csak nyaranta, anyám irányítása mellett.
Vetőkrumplit pont ezért kapnak, mert még ez is drága, a krumplira azonkívül már nemigen kell, mondjuk csak a gazt írtani.
Állatfronton nem tudom mire gondolnak, talán nyulakra?

Bogi és Burkó 2011.03.15. 19:57:55

Jó estét mindenkinek !

Én vagyok begyepesedett vén tyúk, vagy mások szerint is rendszeresen szarul van felöltöz(tet)ve Lilu ?

2011.03.15. 19:59:39

Nézzenek oda, Jerzsi! Fejlődött, határozottan fejlődött.

Bogi és Burkó 2011.03.15. 20:00:34

@inmemancsi: most látom, hogy kb ezt írtad te is. megnyugodtam, nem az én izlésemmel van baj

2011.03.15. 20:01:20

@Bogi és Burkó: lehet, hogy nincs érzékünk a trendihez.
Engem a sáljai zavarnak, pedig sálmániás vagyok, de sokkal jobb szoktam felrakni szvsz.

Trevlovics 2011.03.15. 20:04:03

JERZSI! ez a legnagyobb volt :D :D

gangesz76 2011.03.15. 20:04:04

Jesszus, Gida bement a villába és nem is szólt nekünk!!!!:DD

fran7 2011.03.15. 20:05:39

Fejtem már kecskét kétszer, nem egyszerű dolog. Meg marad egy helyen, ha erős és magabiztos vagy, sőt várja is, de a technika bonyolult. Alekosz nyakkendőben ment be a kecskéhez?

gangesz76 2011.03.15. 20:05:42

@Hannibal22: Bocs, nem rajtam múlt:)

@Lanois: Szia! Láttam, azóta azon röhögök én is, kedvesebb lett volna kérni egy konyharuhát:D

Bogi és Burkó 2011.03.15. 20:05:56

@Hannibal22: könyörgöm, mondd hogy viccelsz. vagy használj szmájlit. ne zavrj össze :)

Peter_Cs · http://peter-cs.blog.hu/ 2011.03.15. 20:06:08

@fran7: Ez is csak átmeneti megoldás, amivel ideig-óráig lehet javítani a statisztikát. Utána ugyanaz a córesz lesz megint sajnos.

dr. gernika 2011.03.15. 20:06:08

@csicserierika: Nahát azt a pszichomókust is a diplomájával kéne agyoncsapkodni.

Albino Vernyul 2011.03.15. 20:06:32

Hummm.. A villa hireket kihagytak.. Pedig Aniko, meg Beci ejjel megszakadtak a szoveg megirasaban, beoltoztettek oket hozza, stb..

the sandwich maker 2011.03.15. 20:07:08

Most nézem a vv honlapot. Iskolás csoportok jelentkezését várják? Nincs egy kicsit eltévedve az rtl, ez nem igazán profil-kompatibilis.

Plusz: "Éva is ismeri a szűkölködést, többször megesett, hogy éttermi maradékot csomagoltatott el egy vacsorameghívás után, hogy legyen mit ennie." Most vagy a maradékát csomagoltatta el, amit kábé mindenki megtesz, vagy bement a konyhára és elkérte a maradékot. Melyik?

Peter_Cs · http://peter-cs.blog.hu/ 2011.03.15. 20:07:41

@Trevlovics: Csak nem akart kellemetlen helyzetbe kerülni.

@Bogi és Burkó: Szerintem nincsen vele semmi gáz.

lac64 2011.03.15. 20:07:48

@Trevlovics: Hát nem néztem ki belőle, hogy ilyen beszólásokra képes:)

vietnámi balzsam · http://fityiszt.blog.hu 2011.03.15. 20:08:05

annyira szer már ez s műsor, hogy már szar és igaza volt a Tölgyessy dének, ez minden már csak nem vlóságshó, kreáltak pár celebet, akiket mutogatnak a téfaóban oszt szevasz

Trevlovics 2011.03.15. 20:08:55

@lac64: ezt én se, de az egész mai összefoglalót verte :)

gangesz76 2011.03.15. 20:09:31

@Hannibal22: csak kicsit kiakadt, mert Alek szokás szerint a kajálással szekálta...

gidabiga 2011.03.15. 20:11:10

@gangesz76:

titkos feladat pssssszt! :D

Albino Vernyul 2011.03.15. 20:12:33

Jo ez a segitesi otlet, de csatlakozom az elottem szolokhoz, nem eleg odaadni egy asot, meg a magokat, tudni kell, hogy kell elultetni, ontozni, anyamtyukja.. Az allat tartas meg bonyolultabb.. Ha nem kapnak allando segitseget, a kecskek hamar felzabaljak a zoldseget a konyhakertbol, a nyulak megdoglenek betegsegtol, egyedul a tyukok vannak el, igaz azok meg tap nelkul alig tojnak tojast...

gangesz76 2011.03.15. 20:12:33

TUDTAM HOGY VAN BENT NET:DDDD

frea 2011.03.15. 20:13:10

@beebeer: Szerintem csirkét, kacsát. Ha okosan gazdálkodnak, tojás is lesz idővel.

dr. gernika 2011.03.15. 20:13:39

@Peter_Cs: A fentivel is egyetértek,
valamint be kell vallanom, hogy Lilu ezúttal jó fej volt.

2011.03.15. 20:14:49

@lac64: mi volt a beszólás? Pont nem hallottam.

Peter_Cs · http://peter-cs.blog.hu/ 2011.03.15. 20:14:57

@frea: Szerintem Lilu pont ráérzett, hogy ezeket a megnyilvánulásokat érdektelenséggel kell hárítani ez esetben, mert így Alekosz ütközik zárt falakba.

gidabiga 2011.03.15. 20:15:07

@gangesz76:
ne kiabálj, még elárulsz :D

Bogi és Burkó 2011.03.15. 20:16:16

@Peter_Cs: Alapvetően Lilu nem nem néz ki rosszul, én is csak az öltözékét kritizáltam.

lac64 2011.03.15. 20:16:21

@beebeer: Alek éppen a kecskét próbálta megfejni, erre Jerzy: az első csöcs, amit fog a villában (remélem, pontosan idéztem)

2011.03.15. 20:17:14

@frea: a gondolat jó, remélem azért a pesti szociológusok mellett pár józan ésszel rendelkező parasztbácsit is bevonnak, akkor talán lesz remény a sikerre is. :)

Peter_Cs · http://peter-cs.blog.hu/ 2011.03.15. 20:18:04

@Hannibal22: Jogosan fakadt ki, neked hogy esne, hogy éppen hozzákezdenél az ebédhez és valaki beszólna, hogy már megint mit és mennyit eszel?!!!

Hannibal22 2011.03.15. 20:18:37

@Bogi és Burkó: akkor mi bajod volt a kommentemmel?:)

Peter_Cs · http://peter-cs.blog.hu/ 2011.03.15. 20:18:50

@Bogi és Burkó: Nem jön be neked a 80-as évek retro vonala?

Hannibal22 2011.03.15. 20:19:43

@Peter_Cs: hisztizni kezdenék,alap:)

frea 2011.03.15. 20:20:57

@Peter_Cs: Épp ideje. Csak ez a balek nem veszi észre, hogy már egyáltalán nem szórakoztató.

Bogi és Burkó 2011.03.15. 20:21:26

@Hannibal22: hát az , hogy "ragyog". Ilyen cuccban nem lehet ragyogni.

@Peter_Cs: ezek szerint nem :)

fran7 2011.03.15. 20:21:30

@vietnámi balzsam: Igazad van, ez a nézhetetlen kategória, még Szalai Annamária is elaludt volna rajta. Bár lehet ezt a részt akarják mutogatni a reteknél, mint kultúrális ismeretterjesztő és közösségi célokat támogató műsort. S így kevésbé ugranak nekik. Meg az is lehet, hogy Szandika kiesésekor nagyobb balhéra számítottak, amit így akartak elcsendesíteni.

inmemancsi 2011.03.15. 20:21:34

@Bogi és Burkó: támogatlak Peter_cs ellenében is, Peter_cs ízlés terén is reménytelen, de legalább következetes:))

Peter_Cs · http://peter-cs.blog.hu/ 2011.03.15. 20:22:09

@beebeer:
A: "Éva miért eszel, nem fogyózol?"
É: "Ddddd...dddee.... te meg BOROSTÁS VAGY!!!!!"

frea 2011.03.15. 20:23:50

@beebeer: Az biztos, hogy a lelkesedés nem elég. Remélhetőleg ez a szponzoroknak is eszébe jut.

Hannibal22 2011.03.15. 20:24:51

@Bogi és Burkó: Ez nem igaz,bármiben ragyogni!

2011.03.15. 20:24:58

@lac64: ez tényleg jó! Jerzsi fejlődőképes. :)

lac64 2011.03.15. 20:29:25

@beebeer: Szerintem is. A kapcsolata Gigivel nagyon visszahúzza, anélkül egy más Jerzy-t látnánk valószínűleg.

gangesz76 2011.03.15. 20:29:34

@Hannibal22: tud az lenni rendesen, bár nekem az még mindig jobb mint amikor túl kedves akar lenni, az eléggé unnaturális:)
Lassan egyik sem jobb mint a másik...

@gidabiga: Most árultad el magad, direkt nem címeztem senkinek a bejegyzést:D

off:
HBO 2011. esti film: Reszkessetek betörők

Nooooormális, Margit???!!!

on

frea 2011.03.15. 20:30:03

@frea:Az sem mindegy, hol milyen talaj van. Olyan egyszerűnek tűnik, pedig nem az. Kívánom nekik, jöjjön be az ötlet.

gangesz76 2011.03.15. 20:31:15

@Peter_Cs: egyetértek, Alek már rendszeresen ezzel szekálja, aztán meg megsértődik hogy Éva miért kiabál vele...

frea 2011.03.15. 20:31:25

@beebeer: Az utolsót neked címeztem, de magamnak küldtem.

Kivétel 2011.03.15. 20:31:35

@lac64: igen, ez jó volt!!:)))

K Tomoceusz 2011.03.15. 20:35:15

@Albino vernyul: Arra gondoltam. Én is véletlenül akadtam rá, volt kb 5 kollega aki végig tudta nézni, velük már hetekkel ezelött megtárgyaltuk a jelentet.

A nap híre: nem csak a négy évvel ezelöttihez élünk jobban, de a 14 évvel ezelöttihez is. Ma már nem éhezik 7 leendő villalakóból 6. Alek, sokadszor bizonyosodik be, csak neked van eszed odabent. Nem mondjuk bele a kamerába, hogy milyen szar életünk volt gyerekkorunkban, mert anyánk és apánk infarktust kap a tévé elött.

2011.03.15. 20:40:07

@Peter_Cs: Jaj Istenem, Éva, meg az ő védekezése! Ami szabályos attak. :)
Hogy jön a fogyókúrájához más borostája? Már bocs, de rémes természete van a csajnak, igazi máglyára való. Anyósként meg egyenesen oda kellene küldeni.

Hódos Hajnalka 2011.03.15. 20:45:23

@gidabiga: :DDDD Na, az isten nem mossa le rólad!

Trevlovics 2011.03.15. 20:48:24

@K.Tomoceusz: így van, alekosz az egyetlen aki bent tekintettel van másokra, illetve talán még évánál látom néha, hogy mindent a többiekért tesz.

gangesz76 2011.03.15. 20:54:18

@gidabiga: :DDDD most már mindegy, úgyhogy legalább mesélj, kiengedtek abból a ketrecből?:)

Albino Vernyul 2011.03.15. 21:00:33

@Trevlovics: Egyertelmu.. Ok ketten a legonzetlenebbek.. Nem is ertem, meg miert vannak bent... Igazan kisetalhatnanak, hogy ne zavarjak a tobbieket..;))

lucerna 2011.03.15. 21:08:50

@lac64:
Már megválaszolták előttem, de kb azt jelenti, hogy király, csak ez romául van, amennyiben jól vagyok értesülve.

Egyébként Lilu édes volt ma odabenn. :)))

gidabiga 2011.03.15. 21:23:14

@gangesz76:
@Hódos Hajnalka:

a kecsketejjel gondok lesznek, ezt már most elárulom :D
de nem szpojlerezek többet, mert még a végén levágnak :D

frea 2011.03.15. 21:29:28

@gidabiga: Szerintem is. Lesz a jó kis dobozos után kis hasmars.

gangesz76 2011.03.15. 21:30:44

@gidabiga: oké,majd jól megnézünk holnap:D

Albino Vernyul 2011.03.15. 21:49:40

Ehes vagyok... Korul kene nezni harapnivalo utan...

Albino Vernyul 2011.03.15. 21:50:52

@K.Tomoceusz: Hat igen.. Az a beszelgetes kesz unnep volt... Kar, hogy masok nem ertik a nagyszeruseget...;))

gangesz76 2011.03.15. 22:23:22

ébresztőőőőő, van adás...

Albino Vernyul 2011.03.15. 22:29:57

Nepszamlalas 1 fo hianyzik.. Laci, Gigi, Eva evett, Alek szoszmotolt, Jerzy, Beci a konyhaba.... Hova tunt Anikooo...?! Hovaa tunt Anikoooo..?! A'la Palik....:)

gangesz76 2011.03.15. 22:32:35

@genevieve: az előttem szóló leírta már, de el is ment az adás...

pong a ping 2011.03.15. 22:33:18

@Albino vernyul: Jó eséllyel alszik, kevésbé jó eséllyel a napi híradó szöveget tanulja, és szinte valószínűtlen de épp lehet, hogy az anyuját végre beengedték hozzá :) Kiderül, ha a vakondkommandós végre elhallgat, akármikor beszél az mindig pánikgombot vonz maga után.

gangesz76 2011.03.15. 22:36:44

Alek és Éva kint szívnak és valakiről beszélgetnek hogy nem jól áll neki a zöld, Éva rászól Alekra hogy le ne tehenészlányozza már az illetőt. Holnap utaznak valahova.

gangesz76 2011.03.15. 22:37:58

"A múltkor aludtál a kocsiban mint egy dög...egy hulla" by Éva Aleknak

Albino Vernyul 2011.03.15. 22:38:02

Hohoo, holnap utaznak... Gondolom csaladlatogatas... Amugy Eva tetszik maganak, illetve a fekete ruha tetszik neki, amiben van...

gangesz76 2011.03.15. 22:39:46

Ha jól hallottam Éva főzött, Jerzsi eszik, szerinte finom.Gigivel beszélget az asztalnál.Suttogva beszélik ki Éva kinézetét.

nida/az ÉLET egy nagy g..i mágus 2011.03.15. 22:40:58

valaki vegye már ki Jerzsi kezéből a kanalat:D

gangesz76 2011.03.15. 22:41:45

Gigiék kint voltak, gondolom a Bécivel, Gigi azt mondta hogy most sok éhes szájat látott.Gigi most pszichopata.Levél.

Albino Vernyul 2011.03.15. 22:42:04

Naaaa, level, elvettek....

gangesz76 2011.03.15. 22:43:27

@Albino vernyul: szokás szerint...menjenek a 3,14csába:)

nida/az ÉLET egy nagy g..i mágus 2011.03.15. 22:43:39

nekik tévé be, nekünk közvetítés ki:)
ennyi mára nekem, sokat nem láttam, de az már biztos Jerzsivel SSKK nem teáznék
további jó közvetítést az éjszakásoknak:)

gangesz76 2011.03.15. 22:45:19

@nida /az ÉLET egy nagy g..i mágus: Köszönjük, jó éjt!:) Lehet hogy én sem maradok sokáig...:)

gangesz76 2011.03.15. 22:47:57

Jerzsi fogat mos,Golan fennsík light kólázik a kanapén,Éva-Gigi a hálóban szöszöl,sminkelnek, fésülködnek, itt valami készül...

pong a ping 2011.03.15. 22:49:16

@Albino vernyul: Az agyban van, egy tizedmasodpercre lehetett latni ahogy megmoccant :)

gangesz76 2011.03.15. 22:49:39

Alek kezében kamera van, lehet hogy megint forgatni fognak.

Albino Vernyul 2011.03.15. 22:49:40

Megy a kence-fence, valamire keszulnek...

gangesz76 2011.03.15. 22:51:13

Tündi mindig kölcsönkért Aleknak kamerákat és az vasútállomáson vett fel jeleneteket mert szerinte hangulatosak a pályaudvarok.Otthon felvette a szép udvart hogy amikor majd kupleráj lesz lejátszhassa milyen volt...

Albino Vernyul 2011.03.15. 22:54:08

Aszongya Alek..: "Szolni kene Anikonak, puderezni kell.." Ugynezem Ot neveztek ki sminkesnek...

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.03.15. 22:58:21

@lac64:

Nos, tudjuk, hogy a görögöknél milyen kultusza van a kecskéknek. Az állatvédőket riasztani kell, hogy éjszakára zárják el a kecskét Alkesz elől, mert bestialitás van készülőben.

genevieve 2011.03.15. 22:59:38

@Nard: a kecske már meg van csöcsörészve:-D

Ari11 · https://www.facebook.com/app_scoped_user_id/993743967324468/ 2011.03.15. 23:00:01

Sz.a.r az egész, legalább is nekem. Mindeggyik, ki használja ezt a feladatot a saját szegény sorsának, el mesélésére. Agyba főbe sminkelik magukat,hiteltelenül kampányolnak.Lilu abszolút nem való ebbe a projektbe. Ami szintén csak össze van csapva, már ez az adomány gyűjtéses, sztori. Valahogy nekem úgy tűnik, nem igazi a lelkesedésük, vagy rosszak az eszközök, amivel megakarják értetni velük, ja és persze velünk. Nekem nem tetszik, hamis az egész, mintha valami el terelés lenne. Ja Jerzsit meg fényezik vagy két napja. Ez már gyanús, a végén még vele nyeretik meg.Alekot szeretem, de ebben az, éheznek a gyerekekben, azt sem tudja hól van. Nem is érti, átérezni, meg még úgy sem tudja. Szórakoztatni nem mer, így most hallgat. De az egész összefoglaló, is úgy sz.a.r. ahogy van.

Albino Vernyul 2011.03.15. 23:01:01

@Nard: Nyugodj meg, a kecske is elmekegi neki, hogy csak baratkent tud ratekinteni...

genevieve 2011.03.15. 23:03:45

@Ari11: ne haragudj, de lilu kérdezte őket a gyerekkorukról... hazudjanak?
alek meg nem tud a sanyarú gyerekkoráról mesélni, az is baj....

Albino Vernyul 2011.03.15. 23:04:04

Rajottem Aniko osszekoltozott a kecskevel a ketrecbe, erzelmileg a kecske is magasabb fokon all, mint a tobbiek..

Ari11 · https://www.facebook.com/app_scoped_user_id/993743967324468/ 2011.03.15. 23:09:06

@genevieve: Nem de Lilu nem éppen mély interjús riporter. Vagy csak én nem szeretem őt. Alekon valóban látszik azt sem tudja mi az éhezés.

gangesz76 2011.03.15. 23:13:38

Sejtésem szerint ma buktuk az online-t, ha odabent filmet forgatnak, az eléggé elhúzódhat, mutatni meg gondolom nem fogják...

mama ottmarad 2011.03.15. 23:16:32

Alekoszt addig sziNpatizáltam, amíg el nem bízta magát. Kasza Tibi látogatása óta megváltozott, eltűnt a felvett együgyű szerep, átvette helyét a magabiztos nyerő - de ez nem áll össze sehogy sem. Őt pont a lúzersége, az esendősége miatt kedveltük.
Ha saját érzelmeiről kell beszélni, leblokkol, vagy hárít. Az érzelmei kimutatását gyegeségnek gondolja, valószínűleg túlságosan érzékyenyen érintenié. Erre nem is dolgozott ki panelmondatokat. Általában vagy kisebbségi komplexust szoktak ezzel leplezni, vagy gyakori kudarcaik miatt félnek az őszinteségtől.
Nála mindkettő lehetséges.

Jerzy nem vette olyan rosszul a kommunikációs tréninget, mint mi, és nagyon is vállalható módon beszélt Gigihez fűződő vonzalmáról a többiek előtt.
A mai kecskecicis beszólása nagyon ott volt. :)
Évának is beszédbeli nehézségei vannak. Hadar, és közben nem gondolkodik.
Gigi nem csupán hadar, de el is nyeli a hangok felét. Én a felét se értem annak, amit mond, de ez valahogy nem zavar.
Anikó túlspilázza, de javítható. Neki a legbővebb a szókincse.
Laca és Béce eccerű gyerekek. Férfiasak, őszinték, de kicsit sótlanok.

Hát nehezen tudnám megmondani, ki érdemelné meg a fődíjat. Milyen jó, hogy remélhetőleg van forgatókönyv erre is.

Ari11 · https://www.facebook.com/app_scoped_user_id/993743967324468/ 2011.03.15. 23:27:11

@mama ottmarad: Alekot nagyon szeretem. Igen, Tibiék óta,sajnos lépésről, lépésre, kezdi elhinni ezt az én vagyok a nyerő.

pong a ping 2011.03.15. 23:30:04

@Ari11: Es ezen az sem segit - sot, inkabb ront - hogy az onlnie szavazasokon kerdestol fuggetlenul mindig ot hozzak ki gyoztesnek.

mama ottmarad 2011.03.15. 23:35:08

Bosszant, sőt felháborít, hogy iskolás gyerkekeknek szól a kampányuk. Csináljanak klippeket. Aztán majd szavazzanak a legjobbakra - naná, hogy fognak a sajátjukra! Küldjenek fizetős sms-t. Hiszen nemes a cél.
Tudjuk, hogy rengeteg gyereknek van már mobiltelefonja, ők a legkönnyebben meggyőzhetők a szavazásra.
Megkezdődött a jövő nemzedék ker.tévé-kompatibilitássá nevelése.
Ha eddig nem nézték ezt a népbutítást gyerekek, most majd fogják. Nekik nehéz lesz elmagyarázni azt a sok mulatságos és szánalmas fonákságot, amiken mi itt elszórakozunk.
Mint pl. az úriember Alekosz bicskával való kaviárevése.

mama ottmarad 2011.03.15. 23:37:20

@supern0va: bizony, veszélyes tud lenni a közönség túlzott szeretete.

Peter_Cs · http://peter-cs.blog.hu/ 2011.03.15. 23:41:41

@mama ottmarad: Kommunikációban, önképben leginkább Alekosz fejlődött vissza: a hajdani besenyőpistabácsiskodó-naftalinernősködő vicces figurából a Keresztapa Don Colreonéja lett, ami saját hatalmi helyzetmegítélését és a többiekhez való visonyát illeti, ez pedig lassan, de biztosan lerombolja a régi Alekoszképet. Számomra közérthető mindhárom villalány, nincs velük akkora gond, mint szerinted, bár Anikó kissé modoros. László és Béla hozzák a maguk egyszerű formáját, a legnagyobb fejlődése Jerzynek van kommunikáció terén.
Kasza Tibor sokat ártott a lakók viszonyrendszerében, kár volt beleavatkoznia a Villa belső hatalomgazdaságába.

Ari11 · https://www.facebook.com/app_scoped_user_id/993743967324468/ 2011.03.15. 23:41:53

@supern0va: Bizony, féltem is emiatt,nem tesz jót neki. A baj az, hogy ez a jótékonysági hét, nem áll jól egyiknek sem. A cél sem tetszik, alul táplált gyerekek. Akkor amikor már sajnos, majdnem ennyi az éhező gyerek is. Ez, hogy vetó magot, meg állatokat kapnak majd, háááát van fúrt kútjuk a locsoláshoz ?? Van slag,? táp, állatorvosra pénz.Hütőláda, ahol a megtermelt élelmiszert tárolják majd ?? Az meg emeli a villany számlát. Jéééézusom, nem is akarom átgondolni, a csalódottságukat a sok munka után.Hát ezért nem tetszik, ez a jótékonykodási cél.

Peter_Cs · http://peter-cs.blog.hu/ 2011.03.15. 23:42:45

@Ari11: @supern0va: Alekosz az agyonsztárolásba belebukhat könnyen.

Peter_Cs · http://peter-cs.blog.hu/ 2011.03.15. 23:45:27

@mama ottmarad: Tartok tőle, hogy ez az akció a szegények megsegítése helyett a szegény kisdiákok zsebpénzének a lenyúlása lesz!

Peter_Cs · http://peter-cs.blog.hu/ 2011.03.15. 23:46:43

@Ari11: Ebből csak a csatorna fog profitálni sajnos.

baliquez 2011.03.15. 23:51:08

Küldenék én (ha vóna), csak tartok tőle hogy a Kolosi lenyúlná azt a keveset is.

Erzsi kotonreklámozására Ráczgoblin gondolom homlokráncolt, Anikou meg minimum elsápadt.

Atok 2011.03.15. 23:51:27

Ha Alek meg szeretne nyerni a jatekot, a kovetkezo alkalommal vinnie kellene Belat - de gondolom ez eszebe se jut. Bela kihuzza a dontoig es ott akar mar nyerhet is.

Trevlovics 2011.03.15. 23:51:30

akkor most tényleg ott tartunk, hogy felesleges az egész, meg az alapítvány úgyis ellopja, meg a csatorna lenyúlja szegény diákok pénzét? jöhetne valaki a másik végletről az egyensúlyteremtés végett mondjuk valami ilyesmivel, hogy "úgyis csak drogra költenék" :)

Ari11 · https://www.facebook.com/app_scoped_user_id/993743967324468/ 2011.03.15. 23:56:05

A csatorna, majd azt gondolja, éljen meg a hírnevéből. A játékot meg, megnyeretik Jerzsivel. Amit a diákok pénzéről írsz, az gusztustalan, pedíg egyenesen őket szólittota meg a csatorna. A szülök, úgy sem tudnak ellenállni a gyereknek. : (((
A mostani szavazásnál is , előjátszottak, Szandinak, egész héten ment a kampány, be is jött nekik. Mert az Alekosok szavaztak.
RTL meg röhögve vissza küldte Bécit.

mama ottmarad 2011.03.15. 23:56:11

@Peter_Cs: ha van nekik, és ha valóban célba ér, túl fogják élni. Még lesz némi pozitív hatása is. De ez akkor is etikátlan. Lesznek majd szorgos önjelölt pedagógusok, akik boldogan alávetik magukat, észre sem veszik ennek a veszélyét. Az iskolás korosztály lett a célközönség?
E-ti-kát-lan.

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2011.03.15. 23:58:31

Most Alek be fogja bizonyítani Hófehérke halhatatlanságát, és egy könnyed nőgyógyászati beavatkozással le fogja fejteni a cipzárt. (Mi a fr@nc? :O)

mama ottmarad 2011.03.16. 00:00:57

@Trevlovics: három füves cigi árából egy hétig ebédelhet egy kis éhező, adakozzatok. :)

Ari11 · https://www.facebook.com/app_scoped_user_id/993743967324468/ 2011.03.16. 00:10:19

Nem is engedném, hogy egy tv csatorna be vonja a gyerekeket, egy manipulált sorozatba.Na ezt kéne le tiltani.

mama ottmarad 2011.03.16. 00:12:47

Anikó Hófehérke? Rá illik a közismert személyleírás: bőre fehér volt, mint a hó, haja fekete, mint az ében.
De milyen zippzárat visehetett? :D

mama ottmarad 2011.03.16. 00:17:22

@Ari11: szerintem nem engedik meg maguknak, hogy a jótékonysági hetet manipulálják. A gyanú árnyéka is kicsinálná a csatornát.
A vv különben sem manipuláció, csak egy szerkesztett szórakoztató műsor.

gangesz76 2011.03.16. 00:20:40

@mama ottmarad: mint a mesében...

Egyébként ha jól látom a fiúkból márciusi ifjak lettek, Anikó ruhája meg kicsi a csöcsére...

mama ottmarad 2011.03.16. 00:25:04

Jó éjszakát gyerekek. Remélem. Ágyban vagyok már.

Ma túl sokat gondolkodtam. Elnézést kérek. :)

mama ottmarad 2011.03.16. 00:27:36

@gangesz76: Anikó lesz Laborfalvi Róza?

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2011.03.16. 00:30:45

Kövér Laci mit keres a villában? :O

Ari11 · https://www.facebook.com/app_scoped_user_id/993743967324468/ 2011.03.16. 00:34:03

Nem nagy a lelkesedés, egyik arcán sem.
Laci olyan mint aki most fog 50 ven bot ütést kiosztani, valami szegény embernek.

gangesz76 2011.03.16. 00:36:09

@mama ottmarad: Lehet, most írnak valamit, majd kiderül, csak Jókai meg ne tudja:)

gangesz76 2011.03.16. 00:37:48

saját 12 pontot írnak...

Albino Vernyul 2011.03.16. 00:41:05

Beci->Petofi, Laci->Deak, Alekosz->valami drogos hippi, woodstockbol...;))

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2011.03.16. 00:45:56

@Albino vernyul: Ja, az Ő, Lázár László(!!!). Én már azt hittem, hogy Kövér Laci. Kövér, érted! KÖVÉR... :D

Albino Vernyul 2011.03.16. 00:52:28

Aniko vegzett a leggyorsabban a kormolessel, es elment meglatogatni a kecsket az ajtobol rahuhugva.. Megvan a lagkozelebbi kieso, mar nem a tuja, hanem a kecske....;)

Albino Vernyul 2011.03.16. 00:53:39

@King of Shadows: Hat vegulis, ha van Lacinal kotel, elmehet Kovernek is..

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2011.03.16. 01:04:35

@Albino vernyul: Nála bőven van kötél. Azzal kötődik állandóan a hitéhez és a becsületéhez... :D

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2011.03.16. 01:29:49

@gangesz76: Elvágja ő saját magát. Illetve már el is vágta...

sogeking 2011.03.16. 01:45:40

korábban is ilyen izgi volt az onlájn?

gangesz76 2011.03.16. 01:48:38

@King of Shadows: de mindig újra megcsomózza:)

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2011.03.16. 01:56:49

@sogeking: Mármint ma? Igen.
Ha azt kérdezted, hogy más napokon: ahogy vesszük. Ha az izgibb, hogy Ancsa fekszik a hátán és ... termeli a széndioxidot, akkor az. :)

@gangesz76: Akkor neki csomó dolga lehet ... :P

sogeking 2011.03.16. 02:00:17

@King of Shadows: igen, ma gondoltam, máskor legalább szoktak bulizni:)

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2011.03.16. 02:05:39

@sogeking: Szerintem most már nem is lesz semmi. Ha vissza is adják, már aludni fognak...

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2011.03.16. 02:29:03

Alek úgy néz maga elé, mintha megbántotta volna valaki...

MegLepke 2011.03.16. 02:43:04

Nah, itt vagyok, túl egy kurva nagy balhén. Egyéibiránt G.T. leszophatja saját magát és titeket is minősített. Szóval a lényeg az, hogy kizártak mondvacsinált okok miatt 3 emberrel együtt egy művészeti portálról. DE én harcoltam, és úrinő maradtam, megdolgoztattam a másik felet, ezért kellett kreálnia egy okot.:) A másik ember, a zaklatós impotens buzigyerek, akiről már meséltem, közölte, hogy a stílusom a hogyvoltra való, mert senkiházi vagyok (tehát titeket is minősített), és nem üti meg azt a színvonalat. Ő - miután a nyelvét az ottani vezetőség seggében felejtette - úgy járkált ott fel s alá, mint isten farkán a forgó stanecli, megmondta, ki maradjon, ki menjen - és én ezt leírtam szó szerint. A vicc, hogy ez még mindig bent van a társalgóban. ha kiveszik, legalább tudom, mennyire álszentek, mert olvassák Hajnit (erről is volt egy vita). Na szóval faszbúkra is kiraktam már, de ez a buzigyerek szopja le saját magát, mert más nemigen fogja. Főleg, ha így halad...

Bredan 2011.03.16. 03:08:13

@MegLepke: Miféle művészeti portál? Ki az a G.T.? Elárulod, vagy lepje homály?

MegLepke 2011.03.16. 03:18:03

@Bredan: nem gondolod, hogy reklámozom a portált miután kitiltottak engem, akit még soha sehonnan? Sok hülye önmagát leszopó geci maradt ott, ennyi. Aki tökös, jött utánunk.:) G.T. pedig az, akinek még a barátja sem akartam lenni, mert elmebeteg... zaklatott, ennyi... Őt sem reklámoznám.

Bredan 2011.03.16. 03:19:03

@MegLepke: Jó, oké, csak unatkozom és kíváncsiskodni próbáltam. Bár azok után, amit írtál, nem hiszem, hogy rekmlám lenne nekik.

Bredan 2011.03.16. 03:20:52

Nagyon úgy tűnik, ma estére végleg bealudt az online.

MegLepke 2011.03.16. 03:55:12

@Bredan: okés. Én most két napig kihagytam az itteni létet, a másik ügy okán. Életem egy szakasza lezárult. Ezt most kialszom. Jó éjt!

Albino Vernyul 2011.03.16. 03:57:36

@MegLepke: Ne csattogj Lepke, szerintem nem eri meg felhuzni magad.. Sajna ilyen a mi kis magyar rogvalosagunk...:(

Bredan 2011.03.16. 03:58:09

@MegLepke: Jó éjt! Én is lépek.

Albino Vernyul 2011.03.16. 03:59:49

Vol nemi online.. Ma Alek/Eva hiradozik.. Most irjak a szoveget.. Illetve Eva mar megirta, es ful ideg, hogy nem tudnak aludni menni, mert Alekra rajott a szoszmotolve iras korszaka...

Bredan 2011.03.16. 04:03:57

@Albino vernyul: Ez eddig oké, csak azt nem értem, mi értelme van az ilyen "online" közvetítésnek: 20 mp adás után 20 perc szünet :-(

Albino Vernyul 2011.03.16. 04:18:06

@Bredan: RTL.. Full hulyek... Ezt jobban nem erdemes kibontani, mert az ember csak felidegesiti magat...

Albino Vernyul 2011.03.16. 04:18:42

Viszont megyek aludni.. Joejszakat..

miszerint 2011.03.16. 07:40:00

@Trevlovics: túúúúdom, csak vicceltem. vagy a csocsóval még viccelni sem illik? :)

vicsigabi · http://vicsigabi.blog.hu 2011.03.16. 07:52:20

Erről a "koldulás az éhezőknek" kisfilmről nekem az jut eszembe - már azon kívül, hogy az egyszeri segítség semmit sem ér -, hogy 1. ez tipikusan az állam feladata lenne, ezért is vonják az adót. 2. ha az adómat nekik [éhezőknek] adhatnám szívesen megtenném.

gurur 2011.03.16. 07:55:36

Bécinek a kapcsolata is rendezettnek tűnik, mondjuk sejteni lehetett, határozott emberkének tűnik.
Most talán szerényebb is lesz, hogy a párbajon szembesítették a rosszabbik énjével.
Alekosz viszont egyre jobban elbízza magát. Jobb lenne, ha nem okoskodna ...

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2011.03.16. 08:16:35

@vicsigabi: Nekem is az 1. pont jutott eszembe elsőre, de azt gondoltam, biztos nagyon szívtelen vagyok. De akkor lehet, hogy mégsem.
Amúgy meg jótanács: A munkáért adnak fizetést, tessék keresgélni! Én is ezt tettem!

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.03.16. 08:38:00

@gurur:

Azt hiszi, mindenki okosnak meg intelligensnek tartja, mert sok idegen kifejezést használ. Az már neki sem tűnik fel, hogy helytelenül, meg rosszkor. :) Ő azt hiszi, okos. :)

lac64 2011.03.16. 08:39:22

@Yooha: Sajnos azoknak a rétegeknek nem nagyon van munka, akiket ez a téma érint. Ezek az emberek általában képzetlenek, és az ország elmaradottabb területein élnek. Én Szabolcs egyes területeit ismerem, ott még közmunkát is nehéz szerezni, nemhogy rendeset és napszám is egyre kevesebb van. Elköltözni szinte reménytelen, máshol munkát vállalni szintén, mivel a lakhatás és a közlekedés felemésztené szinte a teljes munkabért.

frea 2011.03.16. 08:41:42

@vicsigabi: Szia!Az 1%-ra gondolsz?Azzal szabadon rendelkezhetsz.

lac64 2011.03.16. 08:50:18

@lac64: Ugyanakkor ebben a kiskertes dologban nem hiszek. Többen leírták már, hogy lehet adni vetőmagot, meg kisállatot, de ha eddig nem foglalkoztak ilyennel, akkor ez csak kidobott pénz, mert nem értenek hozzá, nem tudják sem a kertet, sem az állatokat ápolni.
Több ráció lenne abban, ha az adott falu adna x hektár földet, a kapott vetőmagot ott nagyobb területen lehetne elvetni és ezek az emberek egy hozzáértő - pl. falugazdász - iránytása mellett dolgoznának, a termést meg a végzett munka arányában megkapnák. Így olcsóbb lenne a termelés, és kisebb kockázat mellett tudnák elsajátítani a szükséges ismereteket.

Ayesha (törölt) 2011.03.16. 08:58:11

Szia mindenki, holnapra már esőt mondanak:((
sikeresen betaknyosodtam, már azért jobban vagyok, holnapra össze kell szedjem magam.
Itt valaki említette Szabolcs megyét, meg az ottani kilátástalanságot. A volt barátom onnan származik és 19 évesen költözött fel Pestre, mivel ott SEMMI munka nem volt számára. Azóta is itt dolgozik, nem keres rosszul, még haza is tud kisebb összegeket küldeni. Anyukája akkor vesztette el a munkáját, amikor a tsz megszűnt, úgy tudom, hogy 1-2 éve valami cipőkészítőnél vállalt részmunkaidős melót, hogy kiegészítsék a rokiját (kényszerűségből százalékoltatta le magát),persze feketén. Egyedül az öregúrnak van "biztos" állása, mert a vasútnál dolgozik. Tényleg nagyon szar, hogy ennyire a főváros dominál...

Ayesha (törölt) 2011.03.16. 09:02:33

@MegLepke: különösen értékelem azt az elegáns közbevetést, amit a mondandódba szúrtál, á la Alek:):):):)

Albino Vernyul 2011.03.16. 09:15:31

@lac64: Igen.. A hatranyos helyzetu teruleteken gyakorlatilag nincs erteke a hazaknak.. Ha el is tudna adni, amit kap erte, abbol a nyugati teruleteken, vagy Pesten semmit nem kap.. Pl. Borsodban nagyon sokan dolgoztak a kohaszatban, vagy a neheziparban.. Ha volt is kepzettseguk, az ma semmit nem er, ezek a iparagak gyakorlatila Magyarorszagon megszuntek, mert hatalmas veszteseggel, allami tamogatasokkal mukodtek.. Hiaba kepzik oket at, azokra a teruletekre minimalis beruhazasok tortennek, mert nincs ertekelheto, es igazan szakkepzett munkaero.. A betanitott munkasi, a kepzetlenebb munkaeronek valo munkakbol meg keptelenseg alberletet fizetni azokon a teruleteken, ahol akadna munka.. A mezogazdasag szinten keptelen felszivni a munkaerot.. Mindenhol gepesitenek, a ketkezi munka max. idenyjellegu, arra nem lehet alapozni.. Olyan diszno, tehen, csirke telepek vannak, hogy 2-3 ember ellat tomenytelen allatot, gyakorlatilag minden automatizalva van.. Az elejen bemegy az allat a kammionrol, a vegen felmegy a kamionrol es irany a vagohid.. Kozben szinte nem is latja ember.. Es igy tovabb.. Nehez ugy ez, es a spiral ha elindul, abbol nagyon nehez kitorni, foleg, ha az egesz kornyezet leepul...

vicsigabi · http://vicsigabi.blog.hu 2011.03.16. 09:24:56

@frea: Nem, nem az 1 %-ra, hanem arra, hogy az adóból, amit az állam beszed kellene kezelni a társadalmi problémákat. pl. fizetni a rendfenntartást, közigazgatást, iskoláztatást az úthálózat fejlesztéseit és még millió más dolgot. Végtelenül gerinctelennek és alattomosnak tartom, hogy ilyen műsorokat arra használjanak föl, hogy további pénzt csaljanak ki tőlünk - dolgozó emberektől - azért, mert az állam nem hajlandó foglalkozni a feladattal. Arról nem is beszélve, hogy nekem esélyem sincs eldönteni, hogy X vagy Y tényleg rászorul, az adomány megfelelő helyre kerül-e, stb...

vietnámi balzsam · http://fityiszt.blog.hu 2011.03.16. 09:31:03

egyre szarabb ez a műsor, a retek még végén közszolgálati cimkével fogja erlszámolni a való világot Szalai Annamáriáék felé - meglássátok feleim

ammeg milyen volt mikor a Zéva bizonygatta, hogy ő bizony volt már down and out - de tényleg, Lilu, voltam már nyomor küszöbén, mikor száraz kenyér volt csak otthon (mert cigire költöttem inkább a pénzt) hehe - szánalmas

Albino Vernyul 2011.03.16. 09:41:39

@vicsigabi: Az allam sehol nem kepes mindent lefedni.. Az USA-ban, europa nyugati felen az adakozas, az onkentes munka alap tevekenyseg azoknak a retegeknek, akik a tarsadalom szerencsesebb reszere szulettek, kerultek.. Ez csak naluk olyan rejtelyes dolog, meg ugyis mindent ellopnak magyaros attitud se jo.. Amugy altalaban nem az alapitvanyoknal tunik el a penzekbol, hanem a legnagyobb lehuzasok az allami epitsunk hazat a arvizkarosultaknak, vagy a voros iszap katasztrofa aldozatainak projekteknel van.. Ott van nagy tomeg penz, es ott lehet jatszani a kozbeszerzeseknel a havernak, ismerosnek, tobbet fizeto vallalkozasnak odajatszassal.. Raadasul ha mar allam.. Pont most sikerult a 16%-os adoval, illetve az adokedvezmenyekkel tobbet adni annak, akinek van, es elvonni azoktol, akiknek nincs.. A kieso adobevetelt meg megint a szocialis rendszeren sikerul megsporolni (leallt kozmunkak, mindenfele szigoritasok garmadaja..).. Ez van..

frea 2011.03.16. 09:58:53

@vicsigabi: A felháborodádod jogos, kéne jusson arra is. Az államnak nincs pénze, csak amit befizetünk, esetleg kölcsönből. Belőle állja a nyugdíjat, csal. pótlékot, oktatást, eg. ügyet, közlekedést, fejlesztést stb. Meg csomó megy el az állam működési költségeire. Jóléti juttatásokra is tetemes pénz megy el, csak valahogy rosszul , látszata nincs. Lehetne szűkíteni a kiadásokat, csak persze beindulnak a lobbik, és minden marad a régiben. A pártfinanszírozást undorító dolognak tartom, éljenek meg tagsági befizetésekből. Nincs rálátásunk, az adót csak befizetni vagy köteles, rendelkezni vele nem.

misbelief · http://tevhit.blog.hu 2011.03.16. 10:04:57

Zajlik a "Hányás hete" a villában! A lakók egymást túllicitálva hatódnak meg önmaguktól, mindenkinek nagyon-nagyon sanyarú volt a gyermekkora, amiről a Hollószínház "Mi harmincan laktunk egy cipősdobozban!" jelenete jutott eszembe. :) De ez még oké, mert nagyjából igaz is lehet, na de hogy a kampányfőnök Lilu az már több a soknál! Az eddigi programokat kiválóan levezényelték a fitness szakértők, a tanárok, a 200-as IQ-júak, a dohányzásleszoktató szakember stb., na de egy ekkora kaliberű projekthez maga a nagy szociális érzékenységgel bíró Lilu kell!!! Lilu, aki gyakorló édesanyaként mindannyiuknál jobban tudja, hogy mekkora felelősség és teher egy gyermeket etetni! Lilu ezt jól tudja, hiszen vele is előfordult már, hogy gyermeke szívfacsaró könyörgése ellenére csak egyetlen üveget tudott venni a Culinaris legdrágább pestojából! :))

genevieve 2011.03.16. 10:08:49

Na, aki tényleg adakozni akar...

mindengyereklakjonjol.hu/kapcsolat/

Kapcsolat
mindengyereklakjonjol
Kapcsolat

OTP SZÁMLASZÁM: 11794008-20534156
ADÓSZÁM: 18019539-1-41
IBAN: HU23 1179 4008 2053 4156 0000 0000
BIC (SWIFT) KÓD: OTPVHUHB

E-mail cím: mindengyereklakjonjol@mindengyereklakjonjol.hu
Vezetékes telefonszám: 06-1-354-1605
Mobil telefonszám: 06-30-661-1840

Albino Vernyul 2011.03.16. 10:09:42

@frea: Partfinanszirozas.. Az a gond, ha nem az allam ad ra penzt, akkor jonnek a gazdasag kulonbozo resztvevoi, es megfinanszirozzak a partokat igy-vagy ugy.. Ha meg mar penzt ad, elvarasai vannak.. Mivel az allam mar most se adja meg, amibe egy part finanszirozasa kerul, a kapcsolatok, es a sotet ugyek mindegyik partnal fellelhetok, ezt egy eljenek meg amit osszeszednek akcioval, csak tovabb lehet melyiteni.. Engem nem zavar, ha a partoknak allami tamogatas jar, de legyen minden elszamolva, es ezt ellenorizni is lehessen, illetve barminemu trukkozesnek legyen sulyos kovetkezmenye.. Jelenleg igazi ellenorzes sincs, es kovetkezmenyek se.. Ez a baj..

dr. gernika 2011.03.16. 10:09:48

Ne mondjátok, hogy a kiskert-project rossz ötlet, ez bevált módszer. Múlt század elején megcsinálták Pécsett és működött. Nyilván akkor még földközelibbek voltak az emberek, de itt is gondolom, hogy a vidékieken akarnak ezzel segíteni, és -nagyon remélem, hogy- nem csak hozzájuk vágnak egy zsák vetőmagot oszt jónapot, hanem átbeszélik velük a teendőket, családgondozás keretein belül járnak ki csekkolni hogy haladnak, ha kell segítenek stb. Az a baj, hogy a szociális rendszerünk nem lenne rossz, a törvény is jó, de anyagi és emberi erőforrások nélkül megvan kötve a szakemberek keze.

lac64 2011.03.16. 10:13:27

@Albino vernyul: Ezt próbáltam megfogalmazni, csak Neked sokkal jobban sikerült.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.03.16. 10:17:44

@genevieve:

Ha tudnád ennek az alapítványnak ki a vezetője....

genevieve 2011.03.16. 10:18:58

@Nard: világosíts fel légszíves

Hódos Hajnalka 2011.03.16. 10:20:05

Na jó, akkor a világ megváltását, a pártfinanszírozás problémájának elemzését, Lilu ekézését meg az alapítvány fikázását abba kéne hagyni.

Ayesha (törölt) 2011.03.16. 10:24:20

@Nard: Csak nem Dr Lázár László?:D:D:D

Albino Vernyul 2011.03.16. 10:25:43

@Hódos Hajnalka: :) Latod, az RTL, vagy legalabbis az otletgazda elerte a celjat, komoly dolgokrol is elkezdett beszelgetni a VV retardalt nezokozonsege, nem csak arrol, hogy milyen szep Alek bugyingoja..;))) Amugy nincs mirol dumalni, jelenleg ebbol all a musor..

frea 2011.03.16. 10:25:53

@Albino vernyul: A legtöbb korrupció ott zajlik, persze a közbeszerzések sem kutyák. Igazad van, de azt hiszem, a támogatás mellett is vannak mecénások, akik ugyanúgy benyújtják a számlát. Az átláthatóság pedig egy pártnak sem áll érdekében.

fordp01 2011.03.16. 10:42:36

egészen pontosan előttem van Alekosz, ahogy körbeugrálja a villát és közben skandál:

"egy tálentomot az exleprásnak! egy tálentomot az öregnek!"

nyilván behelyettesitve valami gyerekjóllakató szöveggel.

Ayesha (törölt) 2011.03.16. 10:47:13

@fordp01: jaj:D:D:D exleprás:)))
"Jézus csinálta, jófej volt.":D:D:D

Ari11 · https://www.facebook.com/app_scoped_user_id/993743967324468/ 2011.03.16. 11:09:10

@Albino vernyul:
Állhatna ebből, de nem Lilut kellet volna
be küldeni. Képviselhette volna, egy komoly személy, ezt a projektet, a villában is. Alapítvány elnöke, vagy bár ki a támogatók közül, CBA. Sokkal nagyobb lenne a hatása.Ha már ilyen nehéz ügyet választottak jótékonykodásra. A bentiek is jobban, össze kapták volna magukat.
Így meg Jeezsi prómo filmje lett. Ma már az újságok is tele vannak, Jerzsiről szóló cikkekkel. Kár, hogy nem egy felelős, vagy népszerű embert küldtek be.

lac64 2011.03.16. 11:30:41

Hát Bécinek a hétre nem lehet panasza

www.eszak.hu/

the sandwich maker 2011.03.16. 11:36:24

@lac64: Hirtelen azt hittem, ez már a jövő. :D Jó sokat utazgatnak ezek a vályoglakók, most már igazán beköthetnék nekik a kábelt meg a netet is.

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2011.03.16. 11:41:20

Valaki mondja meg lécci, hogy hol találom meg a faszbúkon a VV-s hogyvoltozókat, próbálkoztam a kereséssel, de ott bármit megtalálni egy rémálom!

genevieve 2011.03.16. 11:50:35

@mama ottmarad: én inkább utalok pénzt, mint sms-t küldök

múltkor belinkeltem a dévai árvaház számát, oda is küldtem egy kis pénzt karácsonykor

dr. gernika 2011.03.16. 11:52:19

@lac64: Kíváncsi vagyok, visszajutott-e a fülükbe, hogy napvilágra került Gigi videója. Kicsit megborítaná a hangulatot a két tesó között.

mama ottmarad 2011.03.16. 11:58:27

@genevieve: a mi környezetünkben (rokonság, munkahely) sajnos van kinek adakozni, meg is tesszük zsebből zsebbe.
Azért pár sms-t küldtem, és küldök, ha már rajtuk szórakozom. :)

genevieve 2011.03.16. 11:58:47

@gernika: szerintem a jelentkezésnél az első amit megkérdeznek tőlük, hogy készült-e róluk bármilyen kép, film stb, ami botrányos lehet....

szóval biztosan tudnak róla:-)

dr. gernika 2011.03.16. 12:09:47

@genevieve: A stáb biztos, de én úgy értettem, hogy Gigi-Béci fülébe vissza jut-e a közönségtalálkozók alkalmával, hogy ez napvilágra került. Mert tudtommal erről nem tudtak a szülők és a tesó sem, akkor pedig nézhetnénk némi ajtócsapkodást. :)

the sandwich maker 2011.03.16. 12:13:05

@Albino vernyul: mondom én, mondjuk Bazsikán meg a Vadon Janin jót röhögnék.

gastro vazze 2011.03.16. 12:14:30

számomra már régen kiderült, hogy a görög a legbutább ott bent az odúban: a tegnapi margarinos okoskodása, meg csak megerősitett benne!
Az azért súlyos volt, amikor végre elmagyarázta neki Jerzsi (meg Ani), hogy mekkora baromságokat beszél, Alekosz feje egyszercsak padlizsánszínt vett fel. Égett, mint a rongy :DDD

gastro vazze 2011.03.16. 12:18:14

@LadyCarambole: személyes meghívásos a dolog:) gibsont keresd.....

dr. gernika 2011.03.16. 12:23:24

@gastro vazze: Igen, azt én is néztem, de még akkor is ragaszkodott a hülyeségéhez, csak akkor állt le, mikor Anikó az orrába nyomta a dobozt. Még vághattak volna be egy képet a fejéről akkor is, mikor a dietetikus megdicsérte Jerzyt a pontos meghatározásért.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.03.16. 12:25:36

@Ayesha:

Nem, de a regnáló kormány egy illusztris tagjának a tanácsadója. :)

the sandwich maker 2011.03.16. 12:37:30

Engem Liluban a legjobban az idegesít, hogy a nagyon szót indokolatlanul sokat használja.

the sandwich maker 2011.03.16. 12:40:43

@gernika: úgy, úgy, a sálja is nagyon idegesítő, de arról talán a sztájlisztja tehet. De olyan nagyon sokat használja a nagyont, meg a nagyon-nagyont, hogy az nagyon felbaszcsizza a bioritmusomat.

genevieve 2011.03.16. 12:45:14

@Nard: ez igaz, de picit árnyaltabb a kép azért:-)

bár pontosan megértem és átérzem azt amire gondolsz:-)

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.03.16. 12:47:00

@genevieve:

Hát én ilyeneknek nem adnék pénzt, semmiképp. :)

www.facebook.com/velemenyvezer

Ott lesz lejjebb egy kicsit, az erre vonatkozó kis írás.

perszepolisz 2011.03.16. 12:50:46

Aki már látott földet, tudja, hogy 200 m2 földön nem lehet megtermelni egy család, de még egy ember éves zöldségét sem. Én már láttam földet és ha lenne 1000 m2 földem, akkor talán belevágnék. Ugyanígy álságos az, hogy ez segítség: mert ha 20 ezer forintnyi vetőmaggal ki lehet húzni az emberekez a bajból, már rég ezt csinálná mindenki. A segítség a munkahely teremtés, mert a világunk így működik. A saját termelésből való megélés is működött - a középkorban. Az álszegényekkel meg az igazán szegényeket idegesítik csak fel.
Ayesha a volt barátod anyukája meg csaló és Én ezért elítélem Őt. Itt kezdődik ugyanis, az hogy ez az ország megváltozzék...

Hódos Hajnalka 2011.03.16. 13:01:23

@gastro vazze: kiszedtem a kommentedet és megkérnélek, hogy ne baszd föl az agyam.

@perszepolisz: én már láttam földet, úgyhogy pont ezen a helyen nem kéne hülyeségeket beszélni.
Először is, a földet nem négyzetméterben szokták megadni, de ezt csak a kekeckedés miatt.

25 tő paradicsommal el lehet látni egy négytagú családot, házi feladat, hogy ez mekkora helyet foglal el és akkor olyanok elemzésébe bele se fogok, hogy hány sor borsó meg hány bokor cukkini, mert csak felbaszom magam, annak meg semmi értelme.

Ha van még itt önjelölt Bálint gazda, szívesen vitatkozom vele, fél kettőig még ráérek.

Hódos Hajnalka 2011.03.16. 13:05:27

@perszepolisz: ja, megnéztem, 56 ft egy csomag vetni való retek mag.

perszepolisz 2011.03.16. 13:10:32

@Hódos Hajnalka: Lilu mondta tegnap, hogy azt fogják enni ami 200 m2 földön megterem. Ebből arra következtettem, hogy azt állítják, hogy 200 m2-ön meg lehet termelni egy család, vagy egy fő zöldség szükségletét.
Én fejlődőképes vagyok és bevallom én úgy értettem, hogy 200 m2 földön egy család vagy egy ember éves étel szükségletét lehet megtermelni. Ami ismerd el lehetetlen. Lehet hogy félreértettem, de tegnap biza 200 m2 földről beszélgettek.
A hozzászólásom tartalmából pedig kivilálgik, hogy nem elsősorban a hogyvoltot kritizáltam, hanem a tegnapi és tegnapelőtti VV-t.

dr. gernika 2011.03.16. 13:15:28

@Hódos Hajnalka: Én nem értek a kertészkedéshez, anyám csinálja a kert egy zsebkendőnyi részén, de nyáron valóban annyi a paradicsom, hogy alig bírjuk megenni, valamint borsóleves is van unásig, amikor meg még voltak meggyfáink, az ismerősök nem győztek járni leszedni maguknak is (cserébe kaptunk télen disznótorost), a spájz meg tele volt befőttekkel. Szóval én tudom, hogy megéri, természetesen nem ettől nem fog éhen halni a család, de látványosan javítaná az életminőségüket.

@perszepolisz: Munkahelyteremtéshez tényleg állami segítség kell, márpedig eddig azt vettem észre, hogy az akármekkora méretű vállalkozásokat inkább csak ellehetetlenítik a közterhek. Szóval aki magától csinálná, az is hatszor meggondolja.
Egy alapítvány ehhez kevés, és számonkérni rajta, hogy miért így segít és miért nem úgy, nem fair. Legalább próbál segíteni. Viszont nekem is vannak fenntartásaim, fokozottan kéne ellenőrizni a befolyt összegek áramlását, sajnos volt már jó pár eset, ami miatt joggal bizalmatlanok az emberek. :(

dr. gernika 2011.03.16. 13:17:25

@perszepolisz: Ó, bár minden ember megenne annyi zöldséget egy évben, amit 200 m2 ki tud termelni, konganának a rendelők... :S

Trevlovics 2011.03.16. 13:20:01

ha földművelés, akkor itt vagyok. megpróbáltam kukoricát termeszteni régebben, de a pontyok mind felzabálták, tövestől ráadásul. szomszéd mondta, ő elvileg ért hozzá. kérdeztem tőle mit tehetek, azt mondta ne madárijesztőt tegyek ki mert a pontyoknak az semmi, piha, tegyek ki egy baszott nagy harcsát szalmából, attól megijednek. kiraktam, de ebben az egy dologban tévedett a szomszéd, ugyanúgy eltűnik a kukorica, viszont rengetegen járnak ki a földemre fényképezkedni

Trevlovics 2011.03.16. 13:25:11

@gernika: tegnap én is azt a vonalat próbáltam szolidan nyomni, hogy bár nincsenek illúzióim a kereskedelmi médiával kapcsolatban és a jótékonysági gála is valószínűleg csillag születik promóadás lesz, de azért kicsit nem jó az se, ha valaki megpróbál ásni egy vízelvezető árkot a kertbe, másvalaki meg bentről a fotelből mondja, hogy ne ott kezdd, ne abba az irányba, szarul fogod az ásót, úgyse lesz belőle semmi.

perszepolisz 2011.03.16. 13:26:28

Na jó ezt tisztázzuk mert lehet hogy Én vagyok a hülye. A legjobb tudomásom szerint ezt a programot a Ferge Zsuzsa szociólógus és csapata karolta fel itt Magyarországon. Ők azt mondják, hogy annyi vetőmagot és pénzt és földet akarnak adni a rászorulóknak, hogy azok önellátóak legyenek zöldségből. De természetesen nem lesznek önellátóak húsból, vagy krumpliból (ha most azt nem vesszük a zöldségek közé).
Nem tudom, hogy ezt a VV szerkesztői is tudják-e? Magyarán, hogy csak a zöldségek termelésről van szó, nem teljes önellátásról.
Ha Én vagyok a hülye meggyőzhető vagyok... Uff

gidabiga 2011.03.16. 13:28:10

@Trevlovics:

:DDD

én csak azt tudom, hogy nagyszüleim tán 500 négyzetméteren termesztettek zöldséget, a kertben voltak gyümölcsfák és volt még egy kert a baromfinak, abból 3 családot láttak el.
na jó, krumplit venni kellett tél vége felé.
és tökmindegy, hogy 200 m2 vagy 2000m2, aki a 200-at sem dolgozza meg, annak fölösleges lenne a nagyobb.

Trevlovics 2011.03.16. 13:30:39

@perszepolisz: én úgy látom, hogy létezik olyan vetőmag, aminek ügyes elültetésével, hozzáértő termeléssel és szemfüles értékesítéssel egy család önellátóvá tudja tenni magát, ez pedig a kender :)

Soror Formoza 2011.03.16. 13:45:07

@MegLepke: Látod, ez történik, ha kimész a vi
Itt szeretve vagyol :)

lac64 2011.03.16. 13:45:29

@Hódos Hajnalka: Nagyon halkan és félve megjegyezném, hogy a földet szokták négyzetméterben is megadni (a hektárnak is ez az alapja), valamint a városi népeknek érthetőbb, mint a négyszögöl.
A házi feladatra a megoldás: 4 m2.

genevieve 2011.03.16. 13:57:15

@lac64: négyszögöl, micsoda hülye mértékegység:-D

gastro vazze 2011.03.16. 14:00:26

@Hódos Hajnalka: Nincs belole sertodes termeszetesen, mindenesetre nincsenek illuzioim;)

gastro vazze 2011.03.16. 14:04:35

Jó, hogy nem hódban van megadva, vagy miben:)))

gastro vazze 2011.03.16. 14:07:31

@Trevlovics: De ott megjobb, ha nemesitett tovet nevelgetsz;), a magbol hajtatott a felet sem eri:)))

dr. gernika 2011.03.16. 14:13:58

@perszepolisz: Ferge Zsuzsa nem mond hülyeségeket, a'mán biztos.

@Trevlovics: No, igen. Az egyszeri ember választhat, hogy odamegy önerőből segíteni és akkor saját szemmel látja, hogy mire mentek vele, vagy csak pénzt utal valahogy valahova, aztán vagy eljut a célba, vagy nem.
A villalakók aranyosak voltak, mikor ott ötleteltek, hogy hogyan tudnának segíteni a filmekben bemutatott családoknak, de félek, hogy erre nem kaptak lehetőséget, mert a stáb csak a celebkedéssel sms-gyűjtésre tartott igényt. A héten meglátjuk.

lac64 2011.03.16. 14:15:56

@Albino vernyul: Basszus, látszik, hogy hétfő (szerda) van, nem értettem, hogy jön ide a rágcsáló.

MegLepke 2011.03.16. 14:19:19

@Albino vernyul: kicsit kiakadtam, na:) egyszeri hiszti volt, nem tervezek hőbörgést.:)

@Ayesha: :)))

@jahuu: igen, köszi:)

lac64 2011.03.16. 14:19:44

@gernika: Béci és Gigi kimehettek, táncórát tartottak, az biztos segít. Kiváncsi vagyok, hogy a többiek kimehetnek-e és vajon mit fognak csinálni.

karolinabeszarova 2011.03.16. 14:24:16

Szerintem a 200 négyzetmétert arra mondták, hogy annyi a villa alapterülete és annyiból kell nekik gazdálkodni, ami megteremhet ekkora helyen.

Desperatefan14 2011.03.16. 14:25:39

@lac64: Ma Alek és Éva voltak kinnt.

genevieve 2011.03.16. 14:30:11

@lac64: beszéd és hisztiórát:-)

esetleg éva dohány termesztést:-)

mama ottmarad 2011.03.16. 14:31:02

@MegLepke: jó, hogy már itt vagy a biztonságos kupola alatt. Hiányoztál :)

rianna 2011.03.16. 14:33:25

@perszepolisz: 200nm-en bőven lehet egy családra való zöldséget és krumplit is termeszteni. Ahogy mások is írták, ha van egy kis baromfiudvar meg néhány gyümölcsfa, akkor végképp el vannak látva. Aki eddig nem művelt földet, az úgysem ennél nagyob területtel foglalkozni.

@Trevlovics: nálunk (nem is olyan) régen termesztettek kendert, még én is tiloltam kiskoromban. Most mindenki nepperkedhetne, ha gondoltak volna az alternatívákra :)

mama ottmarad 2011.03.16. 14:36:57

@rianna: ültethetnének tarhonyát, annak nem nagy a vízigénye :))

mama ottmarad 2011.03.16. 14:37:48

Kisállatnak rókát ajánlanék, mert arról többet lehet lenyúzni :)

dr. gernika 2011.03.16. 14:47:22

Az első képen, gondolom a hülye fénytörés miatt, de a monitoron lévő kislány pont úgy néz ki, mintha most mászott volna ki a kútból...

dr. gernika 2011.03.16. 14:50:56

@lac64: Táncórát minden éhező gyereknek!

@Desperatefan14: Erre kíváncsi leszek.

@mama ottmarad: LOL

rianna 2011.03.16. 14:51:53

Aki eddig nem művelt földet, az úgysem TUD ennél nagyobb területtel foglalkozni.
Igy szól helyesen a mondat.

@mama ottmarad: hogy erre nem gondolt senki...:D Btw a tarhonya milyen növénynek számít?

mama ottmarad 2011.03.16. 14:57:08

Szerencsésnek érzem magam, mert bár szerény jövedelme volt szüleimnek, de az éhezést nem ismertem soha. Az iskolai tízóraim zsíros kenyér volt, de mindig jutott mellé zöldparika, uborka, vagy retek. Sűrűn lakott városban éltem mindig, csak felnőttként tudtam meg, hogy néz ki a nyers cékla, vagy a paraj. A XX. század összes háborúját és válságát megélt szorgos nagyszülők külvárosi kertjében megtermett minden zöldség és gyümölcs, összes gyerekük családjának is. (Hej, de hiányoznak azok az ízes csalamádék, sűrű szilvalekvárok, az édeskés-savanykás málnaszörpök, rágcsálásra aszalt gyümölcsök!)
Áldott legyen még az emlékük is.

MegLepke 2011.03.16. 14:57:34

@mama ottmarad: tarhonyát:DDDDDDDD Anno ezzel forgattuk be egymást az agráregyetemen. Hogy na mondd a tarhonya sor-, és tőtávolságát:D

(te is hiányoztál ám, köszi:))

mama ottmarad 2011.03.16. 15:01:23

@rianna: fogalmam sincs, nem vagyok idevalósi :)

-Sarq- 2011.03.16. 15:05:47

@Trevlovics: Igen, nemrég a zindekszen is volt cikk, hogy egy tő alaphangon évi 600 000 Ft értékű terményt hoz, viszont az értékesítéssel azért vannak problémák :).

rianna 2011.03.16. 15:19:06

@gernika: :D :D :D

különösen a fórum jó, igazi útmutatást nyújt a kezdő tarhonyatermesztőnek is :))

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.03.16. 15:55:21

Áh, nem értetek tik(sic!) a tarhonyához. Köztudott hogy fán terem, és holdtalan éjszakákon kell szüretelni, egy Müller Péter könyvvel a kézben, fennhangon olvasva. (Popper,Müller,Coelho egykutya, bármelyik megteszi, csak magas legyen a bullshit/oldal arány) :) A legízletesebb tarhonyát így kell szüretelni.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.03.16. 15:58:10

@Nard:

Kifelejtettem a legfontosabbat, csakúgy mint a kankalin, a tarhonyafa termése csak éjszaka virágzik!

dr. gernika 2011.03.16. 16:00:14

@rianna: Jó bizony, örül a szívem mikor látom, hogy van még ennyi pihent agyú ember. :)
Gyere az új posztba!
süti beállítások módosítása